15.4.2011

Kirkkoherra pidätettiin virantoimituksesta


Uuden Suomen verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani ja julkaisen tässä blogissa uudelleen joitakin poistettuja kirjoituksia.

Lomakkeen yläreuna
Kirkkoherra pidätettiin virantoimituksesta
Julkaistu Uudessa Suomessa 14.4.2011 23:48
Pauli Saarinen Venäjä, antifasistit, kirkkoherra, Eskoon tuomiokapituli, virantoimituskielto, Kotimaa 61 kommenttia

Suomalaisen työväenpuolueen (STP) eduskuntavaaliehdokkaana oleva Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molari on pidätetty virantoimituksesta toistaiseksi. Espoon hiippakunnan tuomiokapituli päätti väliaikaisesta virantoimituskiellosta torstaina 14.4.2011.
Molarille harkitaan kurinpitorangaistusta kielenkäytön ja käytöksen takia. Lisäksi Pohjan seurakunnassa on tehty työyhteisöselvitys, jonka mukaan Molarilla ei ole edellytyksiä toimia työpaikallaan esimiehenä.

Kirkkoherra Molaria epäillään myös rikoksista blogikirjoitustensa takia. Epäilty kunnianloukkaus ja laiton uhkaus ovat syyteharkinnassa.

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on tehnyt 17.3.2011 Molarista Helsingin poliisilaitokselle tutkintapyynnön.

Kirkkolain 6 luvun 9 §:n mukaan viranhaltija voidaan tarvittaessa pidättää virantoimituksesta ja pappi lisäksi pappisviran toimittamisesta rikossyytteen ja kurinpitomenettelyn sekä niiden edellyttämien tutkimusten ajaksi.

Vähemmistövaltuutetun tutkintapyyntö

Vähemmistövaltuutetun tutkintapyynnössä mainitaan muun muassa seuraavaa:
Pyydämme tutkimaan, täyttääkö kirkkoherra Juha Molarin internetissä olevan blogisivuston, www.juhamolari.blogspot.com, sisältö ainakin seuraavien kirjoitusten osalta rikoslain kiihottaminen kansanryhmää vastaan -rikoksen tai jonkin muun rikoksen tunnusmerkistön.
- "22. heinäkuuta 201 0: Tarja Haloselle: Suomen ei pidä suosia terroristeja!"
- "24. syyskuuta 20 10: Kavkaz Center -piru vaantelehtii lopun edellä"

Molarin kirjoituksissa esitetään, että kaikki Kaukasiasta Suomeen tulevat pakolaiset ovat yhteydessä terrorismiin ja että kyseiseltä alueelta ei ole tullut yhtään oikeata pakolaista Suomeen.
Vähemmistövaltuutetun näkemys on, että sivujen sisältämät lausumat ovat sellaiset, että on syytä epäillä RL 11 luvun 10 §:n mukaisen rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä.

Tekoa ei voida pitää harkitsemattomana tekona, vaan tekijän on täytynyt ymmärtää, että toimiessaan tällä tavalla, hän levittää kansanryhmää vastaan kiihottavia lausumia.

Vähemmistövaltuutetun näkemyksen mukaan Molarin laajaa blogia tulisi tarkastella myös muilta osin ja kokonaisuutena.”

Molarin blogia kokonaisuutena arvioiden on ilmeistä, että kirjoittaja haluaa herättää lukijassa samanlaista inhoa ja halveksuntaa tiettyä kansanryhmää kohtaan, mitä hän itse tuntee.

Kirkkoherran toimintaa koskevat muut tutkimuspyynnöt

Tuomiokapituli on päättänyt toimittaa kanteluasian kurinpitoasiamiehen arvioitavaksi. Työyhteisöä koskeva asia toimitetaan tutkinta-asiamiehelle valmistavan tutkinnan suorittamista varten.

Kanteluiden johdosta antamassaan päätöksessä tuomiokapituli on katsonut, että Molarin käyttäneen epäasiallista kieltä, joka on sisältänyt sopimattomia ja vihamielisyyttä osoittavia ilmaisuja sekä ollut tyyliltään uhkaavaa ja kohteitaan ilman perustetta kielteisesti leimaavaa. Tällainen toiminta ja kielenkäyttö on pappisviran haltijalle ja kirkkoherralle sopimatonta. Lisäksi on seurakunnan toiminnan, hallinnon ja henkilökunnan kannalta kohtuutonta, että seurakunnan kirkkoherra ja ainoa pappi käyttäytyy moitittavalla tavalla.

Molarille on 10.6.2010 annetulla päätöksellä määrätty kurinpitorangaistus sopimattomasta ja loukkaavasta kielenkäytöstä. Hän ei ole noudattanut tätä aikaisemmin samanlaisin perustein määrättyä kurinpitorangaistusta.

Tuomiokapituli toimittaa kirkkolain 23 luvun 5 §:n nojalla kantelukirjoitukset sekä muun asiassa kertyneen aineiston tutkinta-asiamiehen arvioitaviksi ja valmistavan tutkinnan suorittamiseksi asiassa sen selvittämiseksi, onko edellä kerrottujen tai asiassa mahdollisesti ilmenevien muiden seikkojen katsottava osoittavan Molarissa kirkkolain 23 luvun 9 §:ssä tarkoitettua pappisviran haltijan asemaan sopimatonta käytöstä, tai millaiseen arviointiin asia muutoin antaa aihetta.

Liikehdintää Venäjällä

Kirkkoherra Molari on reagoinut tuomiokapitulin päätökseen englanninkielisessä blogissaan ”The bishop's office in Espoo fired pastor Juha Molari

Molari ja Venäjällä auliisti Suomi-tietoutta jakava ”ihmisoikeusaktivisti” Johan Bäckman ovat tiedottaneet virantoimituskiellosta jo useita päiviä ennen tuomiokapitulin päätöstä muun muassa RT-televisiokanavalla ja Pravdassa. RT-kanavan kuvausryhmä on saapunut Suomeen tekemään lisää uutisia.

RT-kanava on toiminut nopeasti ja julkaissut uutisen virantoimituskiellosta 14.4.2011 klo 18.40:
Kirkkoherran mahdollinen virantoimituskielto on saanut Venäjällä aikaan myös mielenosoituksen Suomen Moskovan suurlähetystön edustalla.
61 kommenttia

Kuvaus: http://track.adform.net/adfserve/?bn=593694;1x1inv=1;srctype=3;ord=%5btimestamp%5d
15.4.2011 00:04 Marja Saraskari
Olen seurannut tätä prosessia jo kauan, ja minusta Espoon hiippakunnan tuomiokapotuli on tehnyt oikean päätöksen.
 •  
15.4.2011 00:58 Harri Rautiainen
Ei muuta voi todeta, kuin mikä otti niin kauan?
 •  
15.4.2011 07:04 Antti-Pekka Mustonen
Onnittelut Espoon Tuomiokapitulille huolellisesti valmistellusta ja sen jälkeen loogisesta päätöksestä! - Laadukasta virkamiestyötä.

Mukavaa kuulla Pauli Saarisesta ja lukea paulisaarismaista perusteltua ja painavaa tekstiä. Tervetuloa takaisin!
 •  
15.4.2011 08:10 Pauli Saarinen
Pieniä kirjallisia harjoituksia taas pitkästä aikaa. Kirjoittamisen aiheita on kertynyt paljon.
 •  
15.4.2011 00:13 Pauli Saarinen
Koska Uuden Suomen verkkolehti ei salli nimimerkkikommentointia, olen avannut blogin
http://paulisaarinen.blogspot.com/2011/04/kirkkoherra-pidatettiin.html
jossa tätä kirjoitusta voi kommentoida myös nimimerkillä.
 •  
15.4.2011 03:48 Risto Koivula
" Tekoa ei voida pitää harkitsemattomana tekona, vaan tekijän on täytynyt ymmärtää, että toimiessaan tällä tavalla, hän levittää kansanryhmää vastaan kiihottavia lausumia. "

Ei olisi sitten ainakaan ainoa... Euroedustaja Haidi Hautahourulalla on heti erotettava Europarlamentin "ihmisoikeuselimen" jäsenyydestä ja puheenjohtajuudesta tehtävään täysdellisesti sopimattomana patologisen pakonomaisen skitsofreenisen valehtelun takia!

Hänen esiintymisensä on täysin kajahtanutta myös "puolivirallisen valehtelunormin" näkökulmasta:
 •  
15.4.2011 08:16 Pauli Saarinen
Aika törkeitä syytteitä europarlamentaarikkoa kohtaan eikä nimikään ole kirjoitettu oikein.
Heidi Hautala on rohkea nainen, joka on uskaltanut puhua myös Venäjän ihmisoikeuksista. Sehän on tietysti "puuttumista toisen maan sisäisiin asioihin".
 •  
15.4.2011 08:19 Tuomas Hako
Hautala on kuitenkin eurobolshevikki, joka haluaa Suomeenkin mielipidevankeja.
 •  
15.4.2011 11:22 Pauli Saarinen
Tuomas Hako (15.4.2011 07:19)

Minusta tuntuu, että mielipidevankeja Suomeen haluavat virantoimituksesta pidätetty kirkkoherra ja hänen oppi-isänsä tohtori Johan Bäckman.

Johan Bäckman on tehtaillut poliisille toistasataa heppoista tutkintapyyntöä eri ihmisistä tarkoituksenaan saada Suomeenkin mielipidevankeja. Venäjän ja Valko-Venäjän malli pitäisi saada toimimaan myös Suomessa.

Virantoimituksesta pidätetty kirkkoherra on yrittänyt ottaa mallia oppi-isästään, tosin huonolla menestyksellä, koska poliisi ei ole ottanut ainakaan kaikkia hänen tutkintapyyntöjään vastaan tai vakavasti.

Europarlamentaarikko Heidi Hautala on tehnyt yhden (1) aiheellisen ja perustellun tutkintapyynnön.
 •  
15.4.2011 11:41 Tuomas Hako
Tarkoitin tietysti ihan muita kuin Molaria. Eli näitä hautalan ja muiden vastaavien vainoamia ihmisiä:
Herää kysymys, kenen pussiin koko Vihreä liitto on alun alkaen perustettu.
 •  
15.4.2011 01:30 Risto Koivula
Venäjä on YK:n mukaan ns. turvallinen maa, josta ei saisi ottaa vastaan pakolaisstatuksella maahanmuuttajia. Syytteet, että sellaisten VASTUSTAMINEN olisi jotenkin "laitonta", ovat itse laittomia!

Euroopan neuvoston levittämät huhut "Venäjän/Ukrainan (ja Kiinan, paisti tietysi japanin tekemästä...) kansanmurhista", joihin EU:kin on yhtynyt ja tehnyt itsestään entistä laittomamman, ovat laitonta tieteenväärentämistä, ja kyseisten maiden hallituksetkin ovat kumonneet ne!
On kyllä ihme vaskistirallatusta...
 •  
15.4.2011 01:24 Veikko Saksi
Kyllähän tämä odotettavissa oleva päätös oli, kun katsoo, mitä kyläpapiksi itseään tituleeraavan kirkoherran sivuilla tuomikapitulin edellisenkin rangaistuspaperin käytöstä sanotaan.

Se vain on sangen ikävää, että tämä pieni ryhmä tekee parhaansa pilatakseen vain omien intressiensä vuoksi Suomen ja Venäjän välit. Ryhmän toiminta kylläkin on täysin KGB-disinformaatio-osaston tyylistä toimintaa.
 •  
15.4.2011 01:52 Marja Saraskari
Parhaansa he kyllä tekevät, mutta kyllä he pellejä ovat Venäjälläkin.

Sinne mahtuu niin paljon viihdettä, ja onhan se Pravdan ja Izvestijan jälkeen hyväkin. Roskalehtiä on tuhansia. Kuka sitten lukee mitäkin.

Bäckmanista tulee ohjelma TV1:ssä 25.4.

Sen piti tulla ulos jo aikaisemmin, mutta ’eräät keskushenkilöt’ kuten Rimma Salonenkin ovat ehdokkaina.

Uskoisin, että molempien maiden, Suomen ja Venäjän johdossa on tarpeeksi fiksuja ihmisiä, ettei tämä myyräntyö kansanivälisiä suhteita pilaa.
 •  
15.4.2011 08:38 Pauli Saarinen
Kummastelin sitä, että Bäckmanista tuleva ohjelma siirrettiin vaalikaranteenin vuoksi yli vaalien, mutta yksi jos toinenkin eduskuntavaaliehdokas esiintyy jatkuvasti telelvisiossa.

Nyky-Venäjän sisäpolitiikka vaatii sen, että löydetään ongelmia maan rajojen ulkopuolelta. Usein kysymyksessä ovat tikulla esiin kaivetut lapsenhuoltokiistat tai mummokiistat.

Nyt venäjän propaganda on saanut moneksi kuukaudeksi hyvän kohteen "vaatimattomasta ja syrjäänvetäytyvästä pikkukylän papista" hänen "venäjämielisyytensä" vuoksi.

Ehokkaana on myös sairaanhoitajana esiintyvä Rimma Salonen, jolla ei ole sairaanhoitajan tutkintoa.
Mitähän muita valheita STP:n vaalikampanjassa esitetään?
 •  
15.4.2011 01:39 Marja Saraskari
Olen kommentoinut tätä useilla nimimerkeillä aikaisemmin. Kaikkia niitä en edes muista.
Pauli Saarinen, sinä olet tehnyt tarkkaa työtä, eikä meillä muilla tarvitsekaan olla kaikkea tietoa eikä varsinkaan lähteitä tallella.

Kavkaz Centeriin kohdistuneet väitteet siitä, että nimenomaan terroristeja täällä suojeltaisiin, antaitsee tutkinnan. Molarin mielestä kaikki tšetšeenit ovat terroristeja, mikä on nyös Venäjän keskushallinnon näkemys.

Joidenkin mielestä he taistelevat kansallisen itsenäinyytensä puolesta. Niin ajatteli Anna Politkovskajakin...

On hyvä, että seurakunnan sisällä on tehty kartoitus hänen toiminnastaan esimiehenä. Oikein hyvä!
Jos nämä kaksi Uljasta Soturia taistelevat nyt Venäjän median avulla, haluan kertoa miten eduskuntavaalien pienpuolueiden puheenjojtajilta kysyttiin yhtä ja toista. Näiden herrojen puolueen puheenjotajalta, Juhani Tanskilta, kysyttiiin: kohdellaanko venäläisiä Suomessa huonosti. ”En ole sellaista huomannut.”
 •  
15.4.2011 09:02 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Molari on lukemattomissa ja luetuissa blogeissaan vaatinut Kavkaz Centerin palvelinten sulkemista, mikä on linjassa hänen fundamentalistiseen putinistiseen ajatusmaailmaansa.
Hän ei kuitenkaan ole koskaan vaatinut Al Jazeera televisiokanavan sulkemista.

Teologian tohtorin koulutuksella kirkkoherra Molarin pitäisi ymmärtää, että Suomen ja Ruotsin viranomaiset ovat todenneet Kavkaz Centerin täysin lailliseksi tiedonvälityskanavaksi.

Kavkaz Centerin palvelinten ylläpitäjää, Mikael Storsötä syytetään tänään Vantaan käräjäoikeudessa tšetšeenien törkeän laittoman maahanmuuton järjestämisestä. Rikostoimittaja Molari päivystää varmaan paikalla koko päivän, joten hänen raporttinsa on odotettavissa illalla.

Kirkkoherra Molari on aina vakuuttanut hyvää henkeä seurakuntansa luottamuselimissä.

Tuomiokapituin tekemä kartoitus osoittaa jotakin aivan muuta.

Kirkkoherra Molarin mukaan Anna Politkovskaja ansaitsi kuolemansa, koska hän kirjoitti roskaa.
Pienpuolueiden vaalitentissä laitoin merkille puheenjohtaja Juhani Tanskin lausunnon.
 •  
15.4.2011 12:14 Antti-Pekka Mustonen
"Kirkkoherra Molarin mukaan Anna Politkovskaja ansaitsi kuolemansa, koska hän kirjoitti roskaa."
Odotettavissa on siis itsemurha, koska Molari itse kirjoittaa siivottomia ja epätosia. Tämänhän myös tuomiokapituli totesi päätöksessään.
 •  
15.4.2011 01:43 Mikael Storsjö
Eipäs Venäjä ole YK:n mielestä turvallinen maa, josta ei saisi ottaa vastaan pakolaisia, siitä yksinkerttaisesta syystä että YK ei tuollaista luokittelua tee. Jos haluaa katsoa kansainvälistä vertailua eri maiden kesken turvallisuuden, ihmisoikeuksien, demokratioan yms osalta, voi vaikkapa vilkaista Freedom Housen tilastointia. Ei hyvältä näytä, ei ihmettä että sieltä paetaan noinkin suuressa määrin!. Ja Tshetshenian ihmisoikeustilanne luokitellaan peräti arvonimellä "the worst of the worst". Ei hyvältä näytä.

Molarin toistaiseksi voimassa oleva pidättäminen virantoimituksesta ennakoi lopullista päätöstä. Ja joka päivä hän antaa uusia perusteluja tulevaan päätökseen erottamisesta pappisvirastaan.

Tänään totesi blogissaan ... "Molari doesn’t see own life catastrophically. “Maybe it's “good fate” that I don’t need to be involved in gay activities of the Church in Finland”.
(
http://juhamolari.blogspot.com/2011/04/bishops-office-in-espoo-fired-pas...)

Ja toissapäivänä ylläpitämässään Safkan blogissa totesivat:
"P.S. Juha Molaria voi äänestää Helsingissä numerolla 253 (kaksisataa viisikymmentä kolme). Jos haluat antaa äänesi Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle, kirjoita vaalilippuun luku 666."
(http://antifasistit.blogspot.com/2011/04/kirkkoherra-juha-molarin-puolus...)

Mutta kai nämäkin sitaatit vain todistavat mitä Molari toitottaa eri kritiikittömissä kanavissa - hänet on erotettu koska hän kritisoi terroristeja. :)

/ Mikael Storsjö
 •  
15.4.2011 04:15 Risto Koivula
" Eipäs Venäjä ole YK:n mielestä turvallinen maa, josta ei saisi ottaa vastaan pakolaisia, siitä yksinkerttaisesta syystä että YK ei tuollaista luokittelua tee. "

Voi olla, että se nimittää asiaa suoraan pakolaisryhmien luokittelemiseksi. Tai se luokittelee maita/alueita "turvattomiksi", joka tapauksessa viime kädessä YK määrää kiintiöpakolaisista. YK ei ole tietääkseni osoittanut Suomeen tulevia kaukaasialaisia pakolaisia kiintiöpakolaisiksi.
EU ainakin luokittelee maita tuossa suhteessa, ja nyt väänetään kättä, ovat venäjä ja Turkki ´turvallisia´ vai peräti ´superturavallisia´.
 •  
15.4.2011 04:15 Risto Koivula
" Eipäs Venäjä ole YK:n mielestä turvallinen maa, josta ei saisi ottaa vastaan pakolaisia, siitä yksinkerttaisesta syystä että YK ei tuollaista luokittelua tee. "

Voi olla, että se nimittää asiaa suoraan pakolaisryhmien luokittelemiseksi. Tai se luokittelee maita/alueita "turvattomiksi", joka tapauksessa viime kädessä YK määrää kiintiöpakolaisista. YK ei ole tietääkseni osoittanut Suomeen tulevia kaukaasialaisia pakolaisia kiintiöpakolaisiksi.
EU ainakin luokittelee maita tuossa suhteessa, ja nyt väänetään kättä, ovat venäjä ja Turkki ´turvallisia´ vai peräti ´superturavallisia´.
 •  
15.4.2011 01:45 Tavallinen maisteri
Ai Uusi Suomi ei salli nimimerkkikommentointia? Miten niin?

Kommentoin tässä nyt ihan nimimerkillä, että miten Molarin kaltainen tyyppi on voinut viipyä toimessaan noinkin kauan? Eksyttää pienimpiä.
 •  
15.4.2011 07:32 Tuomas Hako
Olette eliitin palkkalistoilla olevia trolleja Shemun kanssa ja sellaisille on nimimerkit myönnetty.
 •  
15.4.2011 11:42 Tavallinen maisteri
Eliitin palkkalistoilla? Voitko kertoa lisää - en nimittäin ole nähnyt eliitin maksamista palkoista latin latia. Kiinnostaisi tietää, kun tuota rahaa ei koskaan ole liikaa.

Trolli? Eikös trolli ole sellainen, joka kirjoittelee puuta heinää vain häiritäkseen asiallista keskustelua? Miten minua keksit trolliksi nimitellä?

Mikä tai kuka on Shemu?

Käytän nimimerkkiä, koska palstoilla väijyy eräs nettikiusaaja liigansa kanssa. Se pyrkii vahingoittamaan tavallisia ihmisiä, jos sattuu olemaan jostain eri mieltä sen kanssa.
 •  
15.4.2011 11:50 Tuomas Hako
Tarinat kertovat, että olet toimittaja. En tiedä, onko niissä perää. Sen tiedän, että täällä jaetaan nimimerkkioikeuksia sellaisille, jotka ovat valtamedian kanssa samaa mieltä ja täällä lähinnä räksyttävät muille.
 •  
15.4.2011 09:09 Pauli Saarinen
Kun Uusi Suomi teki nimimerkkikommentointia koskevan päätöksensä, siinä todettiin, että poikkeustapauksessa verkkolehdelle tehdystä hakemuksesta voi saada luvan kommentoida myös nimimerkillä. Lehti katsoi kysymyksessä olevan nimenomaan poikkeustilanne.
 •  
15.4.2011 07:18 Antti-Pekka Mustonen
Tämä tuomiokapitulin päätös osoittaa, että Evankelisluterilainen Kirkko ei hyväksy vihaa, valehtelua, eikä väkivallan suosimista, sillä uhkaamista ja sen käyttöä. - Se on lohdullista kuultavaa.
 •  
15.4.2011 09:29 Tommi Lievemaa
Storsjö:
Vetoamisesi Freedom Houseen on aika säälittävää. Kyseinen järjestöhän on käytännössä CIA:n haarakonttori. Sen "tutkimustulokset" ovat erittäin poliittisesti latautuneita. Maat, joissa pyritään kansan enemmistön edun mukaiseen politiikkaan (Kuuba, Venezuela, Korean demokraattinen kansantasavalta jne.) ovat Freedom Housen mielestä automaattisesti "autoritäärisiä" ja "epädemokraattisia". Freedom House on imperialismin käsikassara, jonka tutkimuksiin ei pitäisi koskea viiden metrin kepilläkään. Mutta ymmärrän toki, että sinun poliittisiin linjauksiisi FH:n propaganda sopii kuin nenä päähän.
 •  
15.4.2011 09:56 Keijo Koponen
Onko Euroopan ihmisoikeustuomioistuin myöskin imperialismin käsikassara, koska se on antanut Venäjälle toista sataa langettavaa tuomiota ihmisoikeusrikkomuksista?

Imperialismista puheen ollen, Venäjä käy Kaukasuksella imperialistista siirtomaasotaa.
 •  
15.4.2011 10:20 Pauli Saarinen
Vaatimaton ja syrjäänvetäytyvä pikkukylän virantoimituksesta pidätetty pappi noudattaa fundamentalistista putinismia. Putinismiin kuuluu, ettei myönnetä Kaukasuksella käytävää sotaa. Siellä on vain hirvittävä määrä terroristeja, joista osa on virantoimituksesta pidätetyn papin kertoman mukaan tullut Suomeenkin.

Virantoimituksesta pidätetty pappi ja hänen muut aatetoverinsa eivät ole koskaan maininneet, että Venäjän Kaukasuksella käynnistämän sodan uhreja on jo noin 200000. Sen sijaan on kirjoitettu tuhansia sivuja "terroristeista".

Virantoimituksesta pidätetty pappi rukoilee hirmuhallitsija Ramzan Kadyrovin "lainvalvontaviranomaiseten" puolesta. Tämä Kadyrovin sotajoukko sieppaa mielivaltaisesti, kiduttaa ja murhaa omia kansalaisiaan.
 •  
15.4.2011 10:28 Tuomas Hako
Kyllä se on. Se on siunannut esim. Ranskan mielipidevainot.
 •  
16.4.2011 09:13 Risto Koivula
" Onko Euroopan ihmisoikeustuomioistuin myöskin imperialismin käsikassara, koska se on antanut Venäjälle toista sataa langettavaa tuomiota ihmisoikeusrikkomuksista? "

ON, puhtaasti sitä, ja sen asettanut Euroopan N(orsunraato)eunosto, jonka tuntematon kiintiönaisedustaja Halonen aikanaan "pelasti" lakkauttamiselta omiin tarkoituksiinsa, on maailmanhistorian pöyristyttävintä ja valheellisinta etnistä sotapropagandaa houruava (ja sellainena laiton), organisaatio, mitä historia tuntee:

" Imperialismista puheen ollen, Venäjä käy Kaukasuksella imperialistista siirtomaasotaa. "

Se (IVY) on sielä YK:n (ja ETYJin) valtuuttama rauhanturvaajaorganisaatio samalla tavalla kuin NATO Afganistanissa. En pidä kumpaakaan järjetelyä periaatteessa moitteetoman, mutta Venäjä on ollut kyllä Kaukaasiassa ainoa taho, joka on pystynyt YK:n Peruskirjan velvoitteet turvaamaan, kun taas NATO ei ole Afganistanissa edes pystynyt hoitamaan tehtäväänsä (ja ollut kuitenkin selvä sodan osapuoli). USA aikanaa nostikin Talebanit valtaan:
Ja CIA:han ne "punaiset khmeritkin" aikanaan Kambodzhassa valtaan järjesti...
 •  
16.4.2011 14:53 Pauli Saarinen
Palautettakoon Risto Koivulalle mieleen virantoimituskieltoon laitetun kirkkoherran näkemys Tšetšenian ”rauhanturvaoperaation” alkuvaiheista ja myös toisenlainen näkemys.

”Viisitoista vuotta sitten, 11. joulukuuta 1994, Venäjän joukkojen oli otettava esivallan tavoin vastuu rauhasta ja järjestyksestä. Heidän oli mentävä Tšetšenian tasavallan alueelle. Venäjän oli aloitettava lain ja järjestyksen rakentaminen. Venäjän oli kitkettävä terrorismi pois.
Tšetšenian hallinto oli julistautunut itsenäiseksi ja päättänyt vetäytyä Venäjän yhteydestä. Ihmisoikeuksia loukattiin rajusti. Tšetšenian ”hallitus” alkoi luoda erilaisia virastoja ja tiedotusverkostoja, joilla oli kuitenkin suorat kytkennöt pahamaineisiin terroristeihin. Tuo ”hallitus” johdonmukaisesti kiisti Venäjän federaation lainsäädännön ja loi Dudajevin johdolla omia asevoimia.” (Juha Molari, 12.12.2009, Terroristivaltio jäi syntymättä 15 vuotta sitten)
http://juhamolari.blogspot.com/2009/12/terroristivaltio-jai-syntymatta-1...

Toisenlainen näkemys:

”Venäjän televisio tammikuun 1995 alkupäivinä. Kadut täynnä käpertyneitä ruumiita. Mustaksi hiiltyneitä möykkyjä, jotka olivat joskus ihmisiä. Maahan kiinni jäätyneitä lapsenruumiita. Tummia veriläikkiä lumessa. Paniikkia huurteisessa kaupungissa. Ja kaiken keskellä palanut panssarivaunu, jonka katolla törröttää tähden muotoinen hahmo, kuin mustunut kuparipatsas – venäläinen sotilas. Toinen käsi ojossa. Tässä asennossa hän paloi kiinni metalliin hehkuvassa kuumuudessa, kärventyi panssarivaununsa leimahdettua liekkeihin. Niin hän kuoli kesken pakonsa.

Kautta koko Venäjänmaan ihmiset istuivat jähmettyneinä televisioidensa ääressä. Sotilasjohdolla oli krapulapäivä. Mikä oli mennyt vikaan.

Joulukuun kymmenentenä 1994 Jeltsin meni sairaalaan nenäleikkaukseen. Seuraavana päivänä neljäkymmentätuhatta venäläissotilasta vyöryi lumiselle arolle ja ylitti Tšetšenian rajan. Tasavalta oli irtautunut Venäjästä ja julistautunut itsenäiseksi. Presidentti makasi leikkauspöydällä eikä häntä siis näkynyt eikä kuulunut, mutta päivää ennen leikkausta hän oli saanut Venäjän turvallisuusneuvoston hyväksymään ”laittomien aseellisten ryhmien aseistariisumisen”.

Pari viikkoa venäläisjoukot tekivät hajanaisia hyökkäyksiä saadakseen Tšetšenian presidentin, entisen venäläiskenraalin Džohar Dudajevin, taipumaan. Mutta hän muuttui vain entistä jäykkäniskaisemmaksi, ja suurhyökkäys Groznyiin alkoi uudenvuodenaaton aamuna 1994.
[Puolustusministeri] Pavel Gratšov oli sanonut, että ”yksi ainoa laskuvarjorykmentti ratkaisee kaikki ongelmat parissa tunnissa”.

Vuorokautta myöhemmin toistatuhatta venäläissotilasta oli kaatunut.

Tšetšenit odottivat Groznyn kerrostalojen kätkössä. Panssarivaunut tuikattiin tuleen. Liekkejä pakenevat sotilaat ammuttiin yksi kerrallaan. Ne, jotka etsivät suojaa taloista hoideltiin porraskäytävissä, missä kaupungin puolustajat odottivat veitset, miekat ja tikarit valmiina.
Korkeiden sotilaslähteiden kautta tuli vähitellen ilmi, että Gratšovin käsky hyökätä Groznyiin oli ollut lähinnä humalaisen päähänpisto. Päähänpistoa nimitettiin Syntymäpäivämyrskyksi.

Åsne Seierstad, Groznyn enkelit, WSOY, 2008)

Näin siis Venäjän joukot ottivat humalaisen puolustusministeri Pavel Gratshovin päähänpistosta "esivallan tavoin vastuun rauhasta ja järjestyksestä, aloittivat lain ja järjestyksen rakentamisen ja kitkivät terrorismin pois”.

Vaikka puolustusministeri Pavel Gratshov sanoi Venäjän sotilaiden kuolleen hymy huulilla, sotilaiden äidit halusivat poikansa pois taistelukentältä.
 •  
15.4.2011 09:58 Pauli Saarinen
Voi voi Tommi. Unohdit demokraattisten maiden listaltasi (Kuuba, Venezuela, Pojois-Korea) Kiinan, Neuv... Venäjän ja Libyan.
15.4.2011 11:36 Tavallinen maisteri
Kaikkein luupäisimmätkin tuntemani ja tietämäni taistolaiset arvostavat Freedom Housen työtä. Freedom House kritisoi niin Yhdysvaltoja ja muita demokraattisia maita kuin Venäjääkin ja muita epädemokraattisia maita silloin, kun on syytä.
Jaa nyt taisi se luupäisyysennätys rikkoutua... ;-)
 •  
15.4.2011 09:44 Sokrates Kreikkalainen
Ja vihreä pappi on syytteessä viinatrokarina.
 •  
15.4.2011 21:40 Antti-Pekka Mustonen
Toivotan dosentti Bäckmanille menestystä Kontiolahden kunnanjohtajan valintaan:
"ja Itä-Suomen yliopiston dosentti, valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman."

Kontiolahtelaiset voisivat kysellä Pohjan seurakuntalaisilta, millaisia miehiä nämä SAFKA:n tohtorit ovat.
 •  
16.4.2011 13:28 Pauli Saarinen
Dosentti Bäckman on perinteiseen tapaan kiistänyt, että hän olisi hakenut Kontiolahden kunnanjohtajan paikkaa.
 •  
16.4.2011 13:05 Heka Kaan
Tommi Lievemaa: "Maat, joissa pyritään kansan enemmistön edun mukaiseen politiikkaan (Kuuba, Venezuela, Korean demokraattinen kansantasavalta jne.)".

Samaan aikaan kun Pohjois-Korean työläiset joutuvat syömään ruohoa henkensä pitimiksi, diktaattorin läski poika vierailee Claptonin konserteissa ja shoppailee ympäri maapalloa suuren henkivartijakaartin ja eliittiseurueensa kanssa . Uskomatonta, että yksikään, vaikkakin kommunisti, ilkeää puoltaa Pohjois-Korean kansan näännyttämistä nälkään.

MTV, uutiset: "Pohjois-Korea kärsii vakavasta ruokapulasta, varoittavat maassa vierailleet avustusjärjestöt.
Järjestöjen mukaan osa pohjoiskorealaisista joutuu syömään ruohoa henkensä pitimiksi."

"Kim Jong-Il’s son really loves Eric Clapton

Reports from South Korea, which have since been confirmed by officials, reveal the North Korean dictator’s son, Kim Jong-Chol, slipped out of the country to attend the gig at the Singapore Indoor Stadium.

Dressed in all black, Jong-Chol was snapped with a group of around 20 people, including bodyguards, among the crowds at the concert.

Although he was reportedly seen taking pictures in front of the stage, bodyguards stopped any other fans snapping images of the dictator’s son.

This isn’t the first time that he is believed to have attended a Clapton concert. In 2006, he reportedly attended a number of dates in Germany and later invited the rock musician to perform in the North Korean capital Pyongyang.

The local media reported he arrived in Singapore a number of days ago and has since been shopping and visiting theme parks in the country."
 •  
16.4.2011 13:45 Pauli Saarinen
Olen kummastellut kauan tätä Tommi Lievemaan Pohjois-Korean ihailua. Hän on muistaakseni kutsuttuna käynytkin maassa ja nähnyt se lihapadat ja kauniimman puolen.

Ihaileehan Tommi toisaalta muitakin diktaattoreja. Hän puolustaa Gaddafia, joka parhaillaan tekee kansanmurhaa ja teurastaa omia kansalaisiaan.

Tšetšenian hirmuhallitsija Ramzan Kadyrovin toimia en muista Tommin puolustaneen, koska se kuuluu virantoimituskiellossa olevan papin reviiriin.

Safkan piirissä näyttää olevan työnjako.

Tommi Lievemaa: Venezuela, Kuuba, Pohjois-Korea ja muut kaukomaat.
Leena Hietanen: Viro ja muut Baltian maat.
Juha Molari: Tšetšenia
Johan Bäckman: Suomi ja Baltian maat sekä "suomiasiantuntijana" toimiminen Venäjällä.
 •  
16.4.2011 14:49 Tuomas Hako
Minusta Gaddafi taistelee joitain sissejä vastaan. Teurastuksista ei ole näyttöä.
 •  
16.4.2011 15:09 Pauli Saarinen
Tuomas Hako (16.4.2011 13:49)
Minkä takia YK:n turvaneuvosto päätti ryhtyä taisteluun näitä Gaddafin joukkoja vastaan? Edes Kiina tai Venäjä eivät estäneet päätöksen tekemistä.

Teurastuksista saamme näyttöä joka päivä lehdistöstä ja ulkomaisilta tv-kanavilta mm. BBC.
 •  
18.4.2011 14:25 Tuomas Hako
Se on se maailmankylä. Venäjä on osa Pan-Eurooppaa ja Kiinakin aina konspiroinut USA:n kanssa.
Oletkin vaikuttanut mediamanipuloijan unelmalta. Kuin ikuinen pikkulapsi, joka uskoo länsimediasta kaiken ja jopa sota-aikana, kun se on sodassa toinen osapuoli. Mitään paskapuhetta kummempaa näytöä ei ole. Muistan sitäpaitsi hyvin, kuinka juuri angloamerikkalainen supermahti on maailman ryöstänyt ja kansoja murhannut 200 vuotta ja enemmänkin. Myös Ranska oli vastaava hirviö ja on. Silti teidänlaisenne jaksavat jauhaa niistä jonain enkeleinä. Idiootti Euroopa on jaksanut jauhaa Saksasta jonain ilmestyskirjan petona, vaikka sen sotilaat käyttäytyivät sivistyneesti kaikkialla ja myös 2. maailmahsodan aikana, vaikka niskassa oli Englannista ja N-liitosta johdetut partisaanihirviöt.
 •  
18.4.2011 16:20 Pauli Saarinen
Tuomas Hako (18.4.2011 13:25)
Luotan silmiini paljon enemmän katsoessani BBC World News, CNN tai Sky News –kanavia kuin Venäjällä ihmisoikeusaktivistina toimivan suomalaisen dosentin tai virantoimituksesta pidätetyn luterilaisen papin kertomuksiin Venäjän viestimissä:
 •  
19.4.2011 12:00 Tuomas Hako
Voi sua raukkaa. Laita nyt edes yksi selvä todiste, muu kuin CIA:n medioiden. En ole kuullut totuutta Saksasta tai yleensä mistään Molarilta ja Bäckmannilta. He ovat paljon lähempänä idoleitasi kuin luuletkaan. Minusta edustat saman kaksipäisen käärmeen eri päätä em. vastustajiesi edustaessa toista. Molemmat valehtelevat samaa laulua jopa useimmiten, esim. historian tapahtumista.
 •  
16.4.2011 13:15 Heka Kaan
Molarille tuli lähtö, ainakin väliaikaisesti. Lapsellisella ihastumisella Johan Bäckmaniin oli seurauksensa: typerää ja papille sopimatonta kielenkäyttöä ja käytöstä, uhkailuja, kunnianloukkauksia, vihaa kansanryhmiä (virolaiset, tsetseenit) kohtaan. Ei kannattaisi ruveta leikkimään, jos ei osaa.
 •  
16.4.2011 14:09 Pauli Saarinen
Virantoimituskieltoon laitetulla papilla on kaksi superihmistä, joita hän ihailee täysin kritiikittömästi. Johan Bäckman ja Vladimir Putin ovat hänen vahvoja poliittisia johtajiaan. Bäckman ei tosin ole niin vahva kuin ajatellaan. Hän pyysi aikoinaan Paavo Saloselta julkisesti anteeksi kaikkia pahoja tekojaan.

Virantoimituskieltoon laitettu pappi on itse kirjoittanut aiheesta:

”Aina löytyy myös niitä, jotka tahtovat ihailla ja alistua johtajalle, joka yhä poliittisena johtajanakin saa jatkaa jo lapsuudessaan alkanutta ja ilmennyttä narsistista häiriötä. Johtajan suuruuden hullu omnipotenssi vetoaa ideaali-nälkäisiin seuraajiin. Johtajan magnetismi johtaa ryhmää kollektiiviseen regressioon, jossa johtajaa pidetään superihmisenä.”
http://juhamolari.blogspot.com/2009/06/narsisti-sosiaalisissa-suhteissa....
 •  
16.4.2011 15:24 Pauli Saarinen
Virantoimituksesta pidätetylle papille voisi suositella Fingerporia:
http://www.hs.fi/fingerpori/1135265425708
 •  
18.4.2011 06:57 Heka Kaan
Safkalaisten äänimäärät:
Jussi Parviainen 457
Johan Bäckman 36
Rimma Salonen 17
Juha Molari 10
Leo Nieminen 7
Hannu Rainesto 5

Kansa on puhunut, safkalaisten kiihkomielinen punafasismi ei kelvannut isänmaallisille suomalaisille. Jussi Parviaisen äänimäärässä täytyy olla Timo Soini-lisää, koska Parviaisella (Helsingin vaalipiiri) sattui olemaan sama ehdokasnumero kuin Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaalla Timo Soinilla. Avoimella suomalaisvihalla ei näköjään pitkälle pötkitä.
 •  
18.4.2011 08:57 Pauli Saarinen
Onkohan suomalaisessa tohtorinkoulutuksessa jotakin vikaa, kun näkyvimmät safkalaiset tohtorit Bäckman ja Molari saivat yhteensä vain 46 ääntä? Virantoimituskieltoon määrätty kirkkoherra ei saanut kymmenellä äänellään uutta työpaikkaa eduskunnasta.
 •  
18.4.2011 13:32 ludmila paananen
kun eduskuntaan ei päästy niin Molarin vihalietsonta ja valheet yltyy.Tuore vuodatus tämänpäiväinen
Nyt hän avoimesti syyttää kuoron ihmisiä "terroristeiksi" samoin Heidi Hautalaa ja Finrosforum. Tuleeko ikinä loppu tälle valehtelulle ja kiihkoilullle?
 •  
18.4.2011 13:59 Pauli Saarinen
Kummastelen miksi eduskuntavaaliehdokas Molari kommentoi tänään ajankohtaisuuden kannalta toisarvoisia asioita.

Eikö hänen olisi syytä antaa tänään hyvä selitys kymmenen äänen vaalitulokselleen. Siihen harva pystyy edes kirkollisvaaleissa.

Eipä ole putinismi korkeassa kurssissa Suomessa.
 •  
18.4.2011 20:11 Karel Gott
Molari on blogissaan julkaisut irtisanoutumisilmoituksen kirkkoherran virasta. Yrittääkö tämä kusipää vielä vedättää jotain rahaa työnantajaltaan, jonka jaloille on kussut niin monta kertaa?

19.4.2011 11:58 Pauli Saarinen
Juha Molari on saanut papiksi vihkimisessä pappisviran evankeliumin julistamista ja sakramenttien jakamista varten.

Papiksi vihittäessä Molari on antanut pappislupauksen, että toimittaessaan pappisvirkaa, hän tahtoo noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita niin, että voi vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä.

Papiksi vihkimisen tapahduttua hänelle on annettu vihkijän allekirjoittama pappeuskirja todistukseksi siitä, että hänet on kutsuttu ja vihitty pappisvirkaan.

Juha Molari ei ole pyytänyt eroa pappisvirasta vaan Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran virasta. Tuomiokapitulin tehtävänä on myöntää ero kirkkoherralle. Seuraavat Espoon tuomiokapitulin istunnot ovat 26.5. ja 16.6. Jos ero myönnetään, kirkkoherralla on usean kuukauden mittainen irtisanomisaika.

Molari on tuomiokapitulin päätöksellä pidätetty virantoimituksesta ja pappisviran toimittamisesta rikossyytteen ja kurinpitomenettelyn sekä niiden edellyttämien tutkimusten ajaksi.

Viranhaltijalle, joka toimii vastoin virkavelvollisuuksiaan tai laiminlyö niitä taikka käyttäytyy virka-asemaansa sopimattomalla tavalla, voidaan määrätä kurinpitorangaistus. Kurinpitorangaistuksia ovat kirjallinen varoitus; virantoimituksesta erottaminen vähintään yhdeksi ja enintään kuudeksi kuukaudeksi; sekä viraltapano.

Milloin rikkomus tai velvollisuuksien vastainen käyttäytyminen osoittaa asianomaisen ilmeisen sopimattomaksi olemaan pappina, tuomiokapituli voi määrätä hänet menettämään pappisvirkansa.
Jos pappi, joka ei ole kirkon, seurakunnan tai seurakuntayhtymän viranhaltija, toimii vastoin pappisvirkansa velvollisuuksia, tuomiokapituli määrätä hänet menettämään pappisvirkansa.

Kurinpitomenettely siis jatkuu, vaikka Molarille myönnettäisiin ero kirkkoherran virasta.
Virkasuhde lakkaa ilman irtisanomista ja irtisanomisaikaa, kun viranhaltija on tarkoitetussa kurinpitomenettelyssä pantu viralta, päivänä, jolloin päätös saa lainvoiman.
 •  
19.4.2011 20:19 ludmila paananen
saako pappi julkaista omassa blogissa salassapidettäviä asiakirjoja?
 •  
19.4.2011 20:42 Pauli Saarinen
Olet täysin unohtanut, ettei fundamentalistisiin putinisteihin sovelleta Suomen lakia. Heihin sovelletaan Venäjän lainsäädäntöä ja sitäkin vain silloin, jos Putinin klaani katsoo sen tarpeelliseksi.
Kummastelen kuitenkin, mistä virantoimituskieltoon pantu putinistinen pappi on saanut käsiinsä suomalaisen tuomioistuimen salassapidettäviä asiakirjoja. Hän ei ole millään muotoa asianosaisena tässä oikeudenkäynnissä.
 •  
19.4.2011 21:29 Antti-Pekka Mustonen
"Kummastelen kuitekin, mistä virantoimituskieltoon pantu putinistinen pappi on saanut käsiinsä suomalaisen tuomioistuimen salassapidettäviä asiakirjoja."

Olikohan kyseessä "kuvamanipulaatio", jota vain ei - tälläkään kertaa - oltu muistettu mainita. Salassa pidettäviä oikeuden asiakirjojahan hänellä pohja-aineistoksi riittää.
 •  
20.4.2011 11:13 ludmila paananen
kumma asia kuitenkin että salassapidettavia asiakirjoja jotka ovat turvapaikkahakijoiden kuulustelupöytäkirjoja ovat vapaasti levitettävissä internetissä ent. papin toimesta. Onko jossain vuoto? Pane miettimaan mitä myyrätyötä ja kenen laskuun kyseinen pappi urkii ja tekee työtä. Muistaakseeni hän kirjoitti(vai oliko se dosentti) että heillä netissa urkkijoita (vai hakkereita?)jotka urkkivat tietoja? Ihan tavallinen netin käyttäjä tai tavallinen ihminen ei sellaista tietoa mikä "syrjään vetäytyvää pappi" saa. Jos minä esim rupean etsimään jotain tietoa ilman hakkerointia en saa sellaista tietoa joka ei ole julkinen.
 •  
20.4.2011 13:45 Pauli Saarinen
ludmila paananen (20.4.2011 10:13)

Juha Molari on vielä nykyinen pappi. Hänet on Espoon tuomiokapitulin määräyksellä kirkkolain 6 luvun 1 momentin 1 kohdan nojalla pidätetty virantoimituksesta 14.4.2011 alkaen siihen saakka, kun häntä koskevat kanteluasiat on lainvoimaisesti ratkaistu.

Kummallista on se, että pikkukylän vaatimattoman ja syrjäänvetäytyvän, rukoilevan papin käsiin osuu viranomaisten salassa pidettäviä kuulustelupöytäkirjoja asiassa, jossa hän ei ole asianosaisena.
Virantoimituskieltoon määrätyn kirkkoherran kunnioitus Suomen lakia ja viranomaisia kohtaan on ollut aina varsin vähäinen. Venäjän ”lainvalvontaviranomaisia” hän kunnioittaa suuresti.

Lainvalvontaviranomaisilla kirkkoherra tarkoittaa Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:tä ja Tšetšenian hirmuhallitsija Ramzan Kadyrovin yksityisarmeijaa, joka sieppaa kiduttaa ja murhaa omia kansalaisiaan.

Virantoimituskieltoon määrätty kirkkoherra on useissa kirjoituksissaan uhkailut hakkeroinnilla ja muilla laittomilla toimilla.

Emme varmaan saa koskaan todisteita siitä, kenen laskuun pappi tekee töitä. Joku kuitenkin maksaa laskut, koska hän viime vuonna kirjoitti blogissaan, ettei kirjoita enää mitään ellei siitä makseta ruplia tai euroja.
 •  
20.4.2011 13:54 Pauli Saarinen
Espoon tuomiokapitulin päätöksestä 14.4.2011:

Tuomiokapituli ei aseta rajoituksia pappisviran haltijan perusoikeuksille eikä siis myöskään oikeudelle osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Eri poliittisten ja yhteiskunnallisten toimijoiden arvostelu, kärkevä ja tunnepitoinenkin, on Suomessa sallittua.

Poliittisessa ja yhteiskunnallisessa kirjoittelussa ja toiminnassa on osapuolilta kuitenkin voitava edellyttää hyvän tavan vaatimusten huomioon ottamista. Henkilöön käyvä epätotuudenmukaisten väittämien tai vihjausten esittäminen ja henkilöiden leimaaminen tavalla, joka saattaa heidät perusteettomasti huonoon valoon, mahdollisesti jopa vaaraan, saattaa olla sellaista epäasiallista ja loukkaavaa kielenkäyttöä, jota voidaan pitää pappisviran haltijan asemaan sopimattomana.

Tuomiokapituli toteaa, että Molari on kirjoittaessaan ja toimiessaan käyttänyt epäasiallista kieltä, joka on sisältänyt sopimattomia ja vihamielisyyttä osoittavia ilmaisuja sekä ollut tyyliltään uhkaavaa ja kohteitaan ilman perustetta negatiivisesti leimaavaa.

Tuomiokapituli katsoo, että tällaista kielenkäyttöä voidaan pitää pappisviran haltijan asemaan sopimattomana. Erityisen moitittavana Molarin menettelyä voidaan pitää sen vuoksi, että hänen kirjoittelunsa ja esiintymisensä on ollut laaja-alaista, eikä hän ole ottanut ojentuakseen hänelle määrätystä kurinpitorangaistuksesta. Hän on päinvastoin ilmoittanut, ettei piittaa siitä.

Pappisviran haltijaan virantoimituksen ulkopuolellakin kohdistuvat asiallisen käyttäytymisen vaatimukset ovat kuitenkin selkeät, ja niiden ymmärtämisessä ei kirkkoherran viran haltijalla tulisi olla vaikeuksia. Molari on kuitenkin jatkanut menettelyään, yrittänyt kääntää sopimattoman käytöksen tutkimisen poliittiseksi kysymykseksi ja käyttänyt tuomiokapitulillekin antamissaan vastineissa entisenlaista uhkailevaa, vihjailevaa ja vihamielistä ilmaisua.

Tuomiokapituli pitää perusteltuna toimittaa asioissa kertyneen aineiston kirkkolain 23 luvun 5 §:n nojalla kurinpitoasiamiehelle sen harkitsemiseksi, mihin toimenpiteisiin Molarin toiminnasta ja käyttäytymisestä edellä kerrotut ja aineistosta mahdollisesti ilmenevät muut seikat antavat aihetta.

On seurakunnan toiminnan, hallinnon ja henkilökunnan kannalta kohtuutonta, että seurakunnan kirkkohera ja ainoa pappi toimii edellä kerrotulla tavalla. Sen vuoksi tuomiokapituli määrää kirkkolain 6 luvun 1 momentin 1 kohdan nojalla Molarin pidätettäväksi virantoimituksesta tuomiokapitulin päätöspäivästä 14.4.2011 alkaen siihen saakka, kun asia on lainvoimaisesti ratkaistu.
 •  
20.4.2011 15:00 ludmila paananen
ja siihen saakka kun asia lainvoimaisesti ratkaistu papin kaavun haltija voi tehdä mitä lystää? Minusta tämä on JO rikos että pappi julkaisee salassapidettäviä asiakirjoja ja hänella on pääsyy salaisiin asiakirjoihin- se tarkoitta että kaikki se tieto joka laki suojaa voi vuotaa papille ja sen kaltaisille ihmisille? Entä jos seuraavaana asiana pappi hakkeroi maistraatin tietoja missä minunkin henikilökohtaiset tiedot ovat? Minusta pappi ylläti kaikki hyvän maun rajat ja hänen toiminta on rikollista. Missä on SUOMEN LAKI? Tänään salassa pidettävät kirjat, huomenna meidän henkilötiedot. Tähän on tehtävä loppu!
 •  
20.4.2011 15:56 Pauli Saarinen
Salassa pidettävien asiakirjojen julkaisemisen selvittäminen ei tässä tapauksessa ole tuomiokapitulin, vaan poliisin asia.

Poliisi voisi myös selvittää, mistä vaatimaton, syrjäänvetäytyvä ja rukoileva pikkukylän virantoimituksesta pidätetty pappi saa käsiinsä poliisiviranomaisten salassa pidettäviä esitutkinta-asiakirjoja jutussa, jossa hän ei ole asianosaisena.

Virantoimituksesta pidätetty pappi on ylittänyt hyvän maun rajat niin monessa kirjoituksessaan, että tuomiokapitulikin arvelee hänen syyllistyneen pappisviran haltijalle sopimattomaan käytökseen. Henkilötietojen luvaton julkaiseminen on myös hänelle tavanomaista.

Tuomiokapituli ei kuitenkaan voi määrätä pappia pantavaksi viralta tai menettämään pappisoikeuksiaan ennen kuin on saanut kurinpitoasiamieheltä asiaa koskevan vaatimuksen.
 •  
Pauli Saarinen
Helsinki
Sitoutumaton
En kuulu mihinkään puolueeseen tai poliittiseen järjestöön. Seuraan aktiivisesti maailman tapahtumia ja kotimaan politiikkaa. Haluan ottaa kantaa...

5 kommenttia:

 1. Paljon voimia Espoon hiippakunnan tomiokapitulissa asioiden hoitoon osallistuville. Jo virasta pidätetyn Juha Molarin ensimmäinen blogo kertoo, mistä tulee olemaan kysymys.

  Joutuu kysymään, eikö yhteiskunta voi todellakaan mitään tällaisia ihmisiä vastaan, joilta puuttuu täysin omatunto ja kaikki moraaliset rajoitteet.

  Kiitos taas Paulille asiallisesta blogista. On hienoa, että kaltaisiasi siviilirohkeita riittää.

  VastaaPoista
 2. Ei muuta voi todeta, kuin mikä otti niin kauan?

  VastaaPoista
 3. Molari (ja Rimma Salonen) eivät varmaan ikinä pysty tajuamaan, minkälaisen hyväksikäytön kohteina ovat. Bätmän itse ei ole tyhmä, ja yllyttää itseään tyhmempiä hankkiutumaan marttyyreiksi.

  VastaaPoista
 4. Virantoimituskieltoon laitettu kirkkoherra on jo pitkään vapaaehtoisesti pyrkinyt siihen, että liperit leikataan.

  Nyt on saavutettu martyyriuden esiaste safkan ja Putinin alttarilla. Sitten kun marttyyri on työnsä tehnyt, marttyyri saa mennä.

  VastaaPoista
 5. Sosiologian tohtori Johan Bäckmanin mediapelissä on paljon pelinappuloita, joita hän käyttää häikäilemattä hyväkseen.

  Rimma ja narsistinen Molari ovat täysin tahdottomia suuren johtajan seuraajia.

  Kun he ovat täyttäneet tehtävänsä, tohtori etsii uuden uhrin.

  VastaaPoista