30.9.2011

Mikael Storsjön vastine kirkkoherra Molarin tappovideoon


Uuden Suomen verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani ja julkaisen tässä blogissa uudelleen joitakin poistettuja kirjoituksia.
Mikael Storsjön vastine kirkkoherra Molarin tappovideoon
Julkaistu Uuden Suomen verkkolehdessä 18.9.2010 11:27

Pauli Saarinen Kavkaz Center, Juha Molari, Suomen antifasistinen komitea, Safka, Mikael Storsjö, tappovideo, Kotimaa 194 kommenttia
Pohjan suomenkielisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molari on julkaisemassaan videossa vaatinut Mikael Storsjön ylläpitämien Kavkaz Centerin tietokonepalvelimien räjäyttämistä ja koko toimitushenkilökunnan tuhoamista. Videoon kiinnitti huomiota muun muassa Iltalehti.

Mikael Storsö on laatinut kirjoittamaani blogiin asiasta pitkän kommentin, joka ansaitsee asian merkittävyyden vuoksi julkaisemisen omana bloginaan.

Jotta kirkkoherra Molari ei syyttäisi minua tekstin väärentämisestä, mainitsen varmuuden vuoksi, että olen korjannut tekstistä muutamia kirjoitusvirheitä.


Mikael Storsjö 18.9.2010 05:31

Lukekaa Molarin viimeistä blogia! Aion kommentoimatta lähettää vuodatuksen Espoon tuomiokapitulille. Molari kompromettoi itsensä ylitse sen tason mihin itse sanallisesti kykenen.

Pappi näkee virheitä sinä, että hänen itsensä jakeluun laittamansa video on vieläkin kansan luettavissa. Narsistin mielessä ei vika voi löytyä hänessä itsessään, siis joku ulkopuolinen (nyt siis minä) on riivattu, sielunviholliseen haltuun ottama yksilö. C'mon Molari - sinä tuon videon teit, sinä videossa puhut, sinä laitoit sen jakeluun. Sinä uhkaat ihmisiä tuhoamisella, sinä haluat räjäyttää toisten omaisuutta. Et voi syyllistää muita henkilöitä omista mokistasi, tai voithan sen tehdä mutta uskottavuus on lähellä absoluuttista nolla-astetta.

Näemme siis taas kerran uuden valheisiin rakentuvan ajatusmallin. Déjà vu. Kirkkoherra ei säästänyt sanoja kertoessaan miten Pauli Saarinen oli vääristänyt hänen videonsa viestiä - kun video julkaistiin kirkkoherra olikin sielullisesti köyhä kuin kirkon rotta. Anteeksipyyntöä väärän todistuksen antamisesta lähimmäisestä - ei näkynyt eikä kukaan kai sitä odottanutkaan, vaikka pappi jäi kiinni rysän päältä.

Molarin vuodatuksesta ei ilmene se, että hänen itsensä videoima tapposaarna oli hänen itsensä vapaaseen jakeluun laittama tekele. Hän mokasi, raskaasti. Tulee taas Shakespearin Hamlet mielen - seuraavana päivänä päättäväisyyden raikas iho jo vaihtui sairaaksi jälkiviisauden kalpeudeksi. Miksi syyllistää ulkopuolisia - enhän minä huutanut "tuhoa, tuhoa" tai "räjäyttäkää" - sen teki kovasti kirkkoherra Molarin näköinen mies. Kohta 20.000 ihmistä ovat nähneet videon tappajapapin sielusta. Journalistina ja sananvapauden puolustajana pidän sinällään tämän ruman todellisuuden julkituomisen oikein hyvänä tekona, tosin harmittaa ettei kunnia oikeastaan kuulu minulle. Häpeän syvästi että oman kirkkoni sielunpaimen voi tällaista elämänkatsomusta edustaa. Haluan asiaan muutoksen ja eiköhän Espoon tuomiokapituli tunne kanssani myötähäpeää ja kurinpidollisesti huolehdi asian jatkokäsittelystä. Kehotan tämän blogin lukijoita käymään katsomassa mitä miehiä tämä "kyläpappi" onkaan:
http://www.youtube.com/watch?v=8xoOL48tNjQ .

Minä uskon, ihan vakavasti, että kirkkoherralla on psyykkinen persoonallisuushäiriö. Se ei kenties ole ihan tuollaista täyttä border line tilaa, mutta ongelmana on kuitenkin eri henkilöllisyyksien kamppailu yliotteesta samassa henkilössä. Siksi uskon hyvinkin, että hän toimii ihan OK pappina vanhassa kotikirkossani, mutta ymmärrän myös miten oman seurakuntaneuvoston puheenjohtaja kertoo Västra Nyland -lehdessä että mies muuttuu muuksi heti kun lähtee pois Pohjan kirkosta. Persoonallisuushäiriö ei tule yksin, vaan aina siihen liittyy muita psyykkisiä sairaskuvia. Molarilla on mytomania aika vahvasti esillä - hän siis valehtelee ymmärtämättä sitä. Meidän on ihan turhaa ojentaa häntä totuuden tielle, hän ei kerta kaikkiaan ymmärrä että valehtelee kun näin tekee, ja kiinni jääneenä hän ei vieläkään pysty omalle egolle myöntämän asia. Googlaamalla löydätte tieteellisen pohjan väittämälleni. Tässä blogissa hänet on saatu rysän päältä kiinni hyvin monesta valheesta - Molari jättää asiat taakseen eikä oikeastaan edes ymmärrä että olisi valehdellut.

Toinen erityispiirre Molarin sairaskuvassa on narsismi. Se ilmenee kahdella, hyvin tavanomaisella tavalla. Heikko itsetunto pönkitetään itsekehulla - kuinkahan monta kertaa olemme lukeneet kuinka laupias, hyvä ja rakastavainen ihminen hän on. Siis hänen itsensä kertomana. Toinen narsistin piirre on auktoriteettiuskoisuus, häntä on usein johdettu ulkopuolisen auktoriteetin kautta tavalla joka hämärtää minäkuvan. Molarille Putin on erehtymätön auktoriteetti, mutta vaikuttimet ja toinen esikuva löytynee Safkan peruskaartista.

Olen itse ihan tavallinen kaduntallaaja. Olen mutamaan otteeseen opiskeluaikana työskennellyt mielisairaalassa, se oli hyvin opettavaista aikaa. Analyysini kirkkoherran tilasta ei toki perustu ainoastaan omiin näkemyksiini, vaan katsottiin kerran erään oikeuspsykiatrin kanssa Molarin viime vuoden videoita ja näkemykseni perustuvat pitkälle ammattimiehen näkemysiin. Vaimollani on toimenkuva joka valitettavan usein saattaa hänet tekemisiin elämän varjopuolen kanssa, eli hullujen kanssa on päivittäin tekemisissä. Hänenkin analyysinsä Molarista on erittäin uskottava.

Katsokaa, hyvät ihmiset, uhkaajapapin tappajavideota - katsokaatte mimiikkaa, veltostuneita kasvoja, takertelevaa kielenkäyttöä, harittavia silmiä. On ilmeistä että puhuja on ollut hyvin vahvojen rauhoittavien lääkkeiden alaisena. Puhumme oikeastaan zombista.

Kirjoitukseni menee hiukan vaivaiskomiikan puolelle. En epäile hetkeäkään että ammattimaiset rikosilmoitustekijät tekevät tästäkin kommenttipuheenvuorosta rikosilmoituksen. Molarin kaveri Bäckman on tehnyt vastustajistaan jo yli 100 rikosilmoitusta - lähes kaikki ovat esitutkinnassa päätyneet epäasiallisina roskakoppaan. Molari kertoo blogissaan useasta rikosilmoituksesta minua kohtaan - Venäjän lehdistössä hän kertoo jopa että olisin vangittuna näiden ilmoitusten johdosta. Hän jättää, mytomaanina, kertomatta että hänen rikosilmoituksensa jäävät silleen koska niissä ei ole rikokseen liittyvää ydintä. Eihän 1800-luvulta kotoisin olevasta rikoslaistamme löydy rikosnimikettä nimeltään "Molari ei tykkää sinusta".

Molari on julkisesti rikkonut kotirauhaani. Hän järjesti koko organisaationsa voimin (osallistujina hän itse ja natsi-Tammi) "retken" työpaikalleni ja kotiini. Hän ilmoitti julkisesti Googlen satelliittikuvien kera minne ollaan menossa, nuo kaksi osoitetta. Kirkkoherrana hän on väestörekisteriviranomainen. Olisi pitänyt tajuta, että turvakiellon saanut perhe on saanut oikeuden pitää henkilötietonsa salassa, mutta kirkkoherra ei taaskaan välittänyt yhteiskuntamme suomasta yksityisyyden suojasta. Hän häiritsi perheemme lasta tavalla, joka minun läsnäollessani olisi johtanut väkivallan käyttöön - joka lapsiini tarttuu saa tuta todellisuuden, jossa pahantekijä karkotetaan muille maille. Minun maailmassani puolustuskyvyttömiä lapsia ei saa ahdistaa, mutta Molari elää muissa maailmoissa. En saata ymmärtää että luemme samaa Raamattua, itse löydän Raamatussa elämänohjeita jotka tähtäävät inhimillisyyteen ja rakkauteen lähimmäistä kohtaan. Vihaa toki löytyy Vanhasta Testamentista, mutta eikös se ollut Jeesuksen päätehtävä ohjata ihmisiä suvaitsevaisuuteen ja irti vanhasta "silmä silmästä, hammas hampaasta" -ajattelusta?

Koen hyvin pitkälle että Safkalaisten kanssa pelaamme eri sarjoissa. Äly, analyysi, itsetutkinta ja pohdinta omista elämänarvoista lienevät ne arvot jotka tässä "pelissä" erottavat mestaruussarjan viidennestä divisioonasta. Perustavaa laatua oleva ero on myös se, että Safkalaisilta puuttuu terve omanarvontunne ja usko ideoihinsa. Siksi ei synny heidän kanssaan varsinaista keskustelua asiapojalta - he vain syyttävät herjoja, valheita, uhkauksia, kunnianloukkauksia. Kun jäävät konnuuksistaan kiinni, he vaikenevat. Valheet toistuvat ajan kuluttua - ei kai kukaan epäile etteikö Pauli Saarista taas kohtapuolin syytetä vääristelystä Molarin tappovideon osalta? Molari odottaa parisen viikkoa, kunnes lukijat ovat unohtaneet hänen tappovideonsa sisällön, sitten valhe taas toistetaan kunnes kuvittellaan siitä tulevan totuus. Emmekä hetkeäkään epäile etteikö köyhäsieluisia adjutantteja, jotain Krohneja ja Tuomisia, liitty kuoroon.

Tästä saastasta on tehtävä loppu, kukaan tervejärkinen ei jaksa tunkiota penkoa kovinkaan pitkään.

Molari laulaa liperinsä pois, Bäckmanista kuulemma on tekeillä miehen tekoja paljastava kokonaisesittely, Tammi on kohtalaisen epä-älykäs entinen natsi ja KGB-agentti (oikeastaan uskon KGB/FSB:stä parempaa, ei tuo mies olisi selvinnyt sisäänpääsykokeista, hän on Molarin lailla vain wannabee-agentti). Krohn pysyy taustalla kun kaverit joutuvat kiipeliin. Kohtapuolin pääsemme kyllä saastasta eroon - ilman lipereitä Molarikin on Venäjällä vaan ihan tavallinen kylähullu, joita kai määritelmän mukaisesti löytyy joka kylästä Peräseinäjokea myöten.

Tietty ongelma meillä on edessämme. Minuun, vaimooni ja perheemme lapsiin kohdistuvat uhkakuvat ovat hyvin vakavia. Tappajapappi uhoaa että tuhoa, tuhoa. Jatkumona on perheeseeni kohdistuva vaino, enkä hetkeäkään epäile vainon lähdettä. Ihmettelen välillä, kuinka nuo riivatut kuvittelevatkaan että eteläpohjalainen mies antaisi periksi elämänkatsomuksestaan uhkailujen vuoksi. Tämän blogin lukee henkilö joka on asettanut muutaman henkilön seuraamaan minua ja vaimoani ihan päivittäin. Mikä lieneekään tavoitteesi, se totisesti ei toteudu.

Minuun kohdistuva vaino on kuitenkin pientä ja vähämerkityksetöntä - puhumme yhteiskunnallisesta ongelmasta. Ruotsissa ja Tanskassa ääriryhmät ovat omaksuneet toimintamallin jossa virkamiehiä, journalisteja ja kansalaisjärjestöaktiiveja vainotaan netin kautta. Osoitteet ja puhelinnumerot kerrotaan julki, kehotetaan ihmisiä retkiin ja kotikäynteihin. Toiminta on jopa johtanut murhiin. Haluammeko tällaista vihayhteiskuntaa Suomeen?

Tämä tapakulttuuri näyttää nyt rantautuneen Suomeen liperit kaulassa. Mielestäni meidän kaikkien täysjärkisten pitäisi kääntyä poliitikkojen, viranomaisten, journalistien ja kansalaisjärjestöaktiivien puoleen kertoaksemme, että JO RIITTÄÄ. Kitkekäämme nämä rikkaruohot pois ja pyrkikäämme siihen että Suomi on taas ihmisten välisessä yhteistoiminnassa lintukoto.

Saamme mitä todennäköisimmin Molarilta riisuttua liperit, tuo mies on häpeäksi kirkolle johon kuulun, mutta vihapropagandan vastustaminen vaatii myös muita toimenpiteitä. Pitää marginalisoida Safkalaiset, asettaa jäsenet lailliseen edesvastuuseen, kun sanoin ja teoin hyökkäävät ihmisiä kohtaan. Pitää kerätä dataa, tehdä siitä vaikkapa nettisivusto, jossa kerromme heidän kommunisti- ja natsitaustoistaan, paljastamme heidän henkilökohtaisia ihmisoikeusrikkomuksiaan esim. lasten huoltajuusasioissa, julkaiskaamme papin paritusoikeudenkäynnin asiapaperit (käräjäoikeudessa Molari aikoinaan tuomittiin parituksesta, joku väärän valan tehnyt ystävä sai vankilatuomion), nostakaamme framille natsi Tammen toilailut, puhdistakaamme Wikipedia heidän itsensä kirjoittamista itsekehuista, jne. Älkäämme pelätkö porukan "rikosilmoituksia" - kyllin monta kertaa "susi tulee" huutava tulee tosi tilanteessa suden syömäksi. Riisukaamme heidät, jotta kaikki näkevät kurjat olemuksensa.

Ne pahat teot jotka tuo likainen troikka (no onhan heitä enemmän mutta nimitys likainen tusina taas olisi lukumäärään nähden yliampuva) antaa minulle sen sisun, jolla haluan tämän agendan toteuttaa. Luulenpa että joutuvat toteamaan iskeneensä kirveensä kiveen.

Vielä lisäksi yksi toivomus - haluan että Pauli Saarinen lopettaa bloginsa ylläpidon!

Ei tänään, vaan kohtapuolin kun se tavoitteensa saavuttaneena voi väistyä. Paulilla on oikeus rauhallisiin eläkepäiviin. Kitkekäämme pellosta rikkaruohot pois jotta hän voi suoda itselleen parempaa tekemistä kuin hullujen jahtaaminen.

Mikael Storsjö

194 kommenttia

18.9.2010 11:51 Totinen Toveяi (ei kirjautunut)
"Katsokaa, hyvät ihmiset, uhkaajapapin tappajavideota - katsokaatte mimiikkaa, veltostuneita kasvoja, takertelevaa kielenkäyttöä, harittavia silmiä. On ilmeistä että puhuja on ollut hyvin vahvojen rauhoittavien lääkkeiden alaisena"
Joo, ensimmäisenä tuli mieleen, ettei tätä selvin päin oltu tehty.

18.9.2010 12:35 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри vakuuttaa olevansa absolutisti. Absolutisti monessa mielessä. Kirkkoviiniä hän kai kuitenkin joskus nauttii.

18.9.2010 13:28 hulda
Eihän siinä puhe kaikin osin kulkenut ja oli tehty eri äänelläkin kuin paikanhakuvideossa Venäjälle - tosin siinäkin vilahti sama äänenkäyttö, ts. käyttäisikö kahta puhetyyliä.

18.9.2010 18:39 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Elämmekö niin syvässä lamassa, että riehujapappien aika on tulla esille?
- peruspappi
- pettäjäpiispa
- uhkaajapappi

18.9.2010 11:57 agendo2 (ei kirjautunut)
Storsjö: "Minuun kohdistuva vaino on kuitenkin pientä ja vähämerkityksetöntä - puhumme yhteiskunnallisesta ongelmasta. Ruotsissa ja Tanskassa ääriryhmät ovat omaksuneet toimintamallin jossa virkamiehiä, journalisteja ja kansalaisjärjestöaktiiveja vainotaan netin kautta. Osoitteet ja puhelinnumerot kerrotaan julki, kehotetaan ihmisiä retkiin ja kotikäynteihin. Toiminta on jopa johtanut murhiin. Haluammeko tällaista vihayhteiskuntaa Suomeen?"
SAFKA:n toimintaperiaate on ollut juuri paksun poliittisen propagandan suoltaminen mediassa, jatkuva mielenosoitusten suunnittelu ja toteutus ja nyt jo todelliseen häiriköintiin yltänyt toiminta.
Eittämättä kohudosentti on toiminnan ideologi ja pappi-Molari on eksynyt sellaiseen mukaan koko fanaattisella sielullaan.
Storsjön psykologisessa analyysissa on varmasti paljon oikeaa oivallusta. Hänen tilansa vaatii pikaista noteerausta vastuullisilta tahoilta, ennen kuin vielä pahempaa tapahtuu.

18.9.2010 12:50 Pauli Saarinen
Vaan missä on kohudosentti Johan Bäckman Йохан Бекман? Hän on Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) führer, voimahahmo ja aivot. Muut ovat vain oppipoikia - ja oppityttöjä, kuten Heidi ja Evgenia.
Kun Bäckmanin adjutantti Juha Molari Юха Молaри tarvitsisi kipeästi apua, Bäckman laittaa Safkan blogiin Lappi-videoita ja vaikenee. Toisaalta ehkä hyväkin, koska Bäckmanin apu on tietänyt huonoa monelle autettavalle.
Bäckman on mestari paksun poliittisen propagandan suoltamisessa. Muut eivät vedä vertoja hänelle. Piiloprpagandaa Bäckman harjoitteli jo väitöskirjassaan saaden tulokseksi, että ei Venäjällä mitään mafiaa ole.

18.9.2010 13:42 Stalingrad (ei kirjautunut)
Mikä muuten on Leena Hietasen rooli?

18.9.2010 14:18 Pauli Saarinen
Stalingrad 18.9.2010 13:42
"Mikä muuten on Leena Hietasen rooli?"
Aiheellinen kysymys. Tankki-Leena Hietanen vaikenee Bäckmanin tavoin, vaikka kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри on auttanut ystäväänsä ja julkaissut blogissaan joitakin Hietasen kirjoittamiksi arvelemiani Viro-juttuja. Ystävä on jätetty.
Hietanen kirjoittaa blogissaan "Virossa on alkanut noitavainot muusikko Tõnu Trubetskyä vastaan", mutta ei mainitse mitään kirkkoherra Juha Molarista, jonka tekoihin puuttumista jotkut ovat väittäneet vainoksi.

18.9.2010 23:00 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Hietanen kirjoittaa blogissaan "Virossa on alkanut noitavainot muusikko Tõnu Trubetskyä vastaan", mutta ei mainitse mitään kirkkoherra Juha Molarista, jonka tekoihin puuttumista jotkut ovat väittäneet vainoksi."
Kyseinen blogi on Leena Hietasen ilmeinen pohjanoteeraus. - No, hän ilmoittaakin kotipaikakseen Helsingin, joten se selittää sen, että kirjoitus oli niin kaukana Viron politiikan sisimmästä. Huonosti nettilehtien perusteella väsätty.
Leena Hietasella ei mitä ilmeisemmin ole omakohtaista kosketusta virolaispoliitikkoihin, niin oudon kuvan hän luo jopa Edgar Savisaaresta ja tämän johtamasta Keskerakond´asta (tarkoittaa keskustapuoluetta).
Edgar Savisaar oli Rahvarinde (tarkoittaa kansanrintamaa), virallinen nimi Rahvarinne Perestroika Toetuseks (kansanrintama perestroikan tueksi), suurimpia vaikuttajia eli yksi rohkeimmista vapaustaistelijoista Viron itsenäisyyden palauttamisessa 80/90-lukujen vaihteessa.
Kun itsenäisyys palautui, hän oli kahdesti maan pääministeri ja nyt maan 2. suurimman puolueen puheenjohtaja ja pääkaupunki Tallinnan kaupunginjohtaja. - Hänen taustansa on venäläinen, joten tuon uran luominen osoittaa, että Virossa menestyy pystyvä ihminen etnisestä taustaan riippumatta.
Henkilökohtaisesti pidän Edgar Savisaarta Viron taitavimpana, ainakin ns. kärkipoliitikoista. Mart Laar on lähinnä häntä - siitä hietasviha Mart Laarin suuntaan. (ML on ihmisenä sympaattinen ja älykäs mies).
Niin, toimittaja Hietasesta. - Kukaan ei ole nähnyt häntä Viron hallituksen viikottaisissa lehdistökatsauksissa (torstaisin klo: 12), eikä edes parlamentin (Riigikogu) istuntoja seuraamassa. - Sanansaattaja Irja Tähismaa käännytettiin Stenbockin talon ovelta häiriköinnin takia. - Eli kun yhdellä silmällä tähystää Helsingistä, niin tulos on tämän päiväisen blogin tapainen, pelkkä propaganda-arvo.
(Tässä kohtaa haluan mainita Rahvarinde todellisen sankarin(i), nyt emeritius professorin Marju Lauristinin. Hänessä ruumiillistuu virolaisnaisen viisaus upeimmillaan. Siinä imbipajut ja iiviannat ovat todellakin korkeintaan kehityskelpoisia yksilöitä).
Tämä Tõnu Trubetsky ja Vennaskond edustaa kapeaa erikoisalan musiikkia ja on kaukana kansansuosikeista. - Heitä ovat Tanel (Gerlin broidi) Padar ja The Sun, Aivar Riisalu ja Meie mees, Metsatõll jne. - Jo Juice Leskinen mainitsi biisissään "Eesti, Eesti" bändin nimeltä Appelsin.

18.9.2010 12:15 Rane (ei kirjautunut)
Hyvä ja asiallinen kirjoitus Mikael.
MS: "Riisukaamme heidät, jotta kaikki näkevät kurjat olemuksensa."
Olen samaa mieltä, sivusto vaan pystyyn!

18.9.2010 12:16 Tuula Hölttä
Toivottavasti asiat jatkossa hoituvat kaikkien osapuolten kannalta parhain päin ja vihapropaganda loppuu, vaikka Rytiä ei saatu hirteen tälläkään kertaa.
Puolueetonta ja vihaa lietsomatonta tietoa tshetsheeneistä löytynee esimerkiksi tältä sivustolta:

18.9.2010 13:53 Pauli Saarinen
Selasin noita Chechnya Advocacy Network -sivuja. Siellä on paljon puolueetonta tietoa kirkkoherra Juha Molarille Юха Молaри, minulle ja monelle muulle.
Molarin on tietysti vaikea myöntää tuon tiedon puolueettomuutta, koska hän itse edustaa ainoaa oikeata totuutta ja on erehtymätön, kuten esikuvansa Putin ja Bäckman.

18.9.2010 12:35 Dari-anne Suomalainen
Jeesus kyllä sanoo:
" Mutta viholliseni, jotka eivät huolineet minua kuninkaaksensa, tuokaa tänne ja teloittakaa minun edessäni. "
EN minä tullut rauhaa tuomaan, vaan erpuraa ja miekan.....veli kääntyy veljeä vastaan....kansa kansaa vastaan....etc.
Joka ei vihaa isäänsä ja äitiänsä, siskojaan ja veljiään, vaimoaan ja lapsiaan, ei ole minulle kelvollinen.
Vihan oppi se oikeasti on.

18.9.2010 14:05 Pauli Saarinen
"EN minä tullut rauhaa tuomaan, vaan erpuraa ja miekan.....veli kääntyy veljeä vastaan....kansa kansaa vastaan....etc."
Tuo kaikki on toteutunut, Veli on kääntynyt veljeä vastaa, kansa kansaa vastaan. Niin käy jatkuvasti.
Jos tutkisit Raamattua, niin huomaisit, että siellä on paljon rakkauden julistusta. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi ...
Kysymyksessä ei ole vihan oppi. Raamatun tutkijat osaavat sanoa, missä yhteydessä lainaamasi lauseet on sanottu ja miksi ne on sanottu.

18.9.2010 21:14 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
"Kysymyksessä ei ole vihan oppi. Raamatun tutkijat ovaavat sanoa, missä yhteydessä lainaamasi lauseet on sanottu ja miksi ne on sanottu."
Eikö rippikoulun käynyt Pauli Saarinen osaa?

18.9.2010 21:54 Aleksi Nummivirta
Dari-anne lainaa Jeesuksen sanoja yhteydestään irroitettuna. Lukaiskaa Luukaan evankeliumin 19. luvusta jakeet 11–27. Jeesus esittää siinä vertauksen. Hän ei kehottanut teloittamaan ketään. Dari-anne tekee yksioikoisen tulkinnan yhdestä jakeesta. Sellainen ei ole kunniaksi Dari-annelle eikä kenellekään.

18.9.2010 22:12 Aleksi Nummivirta
Näköjään Dari-anne siteeraa muististaan vanhaa raamatunkäännöstä.
Vanhan raamatunkäännöksen Luukaan evankeliumissa luvun 14 jakeessa 26 lukee: "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni."
Uudessa vuonna 1992 julkaistussa käännöksessä lukeekin näin: "Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni."
Nämä olivat siis Jeesuksen ehtoja hänen opetuslapsenaan olemisesta. Samaa aihetta koskettaa myös Matteuksen evankeliumin luvun 10 jae 37.
Eikö Dari-anne viitsi katsoa netistä, mitä tuoreimmassa ja laadukkaimmassa käännöksessä lukee?

18.9.2010 12:49 Antti-Pekka Mustonen
Sympatiat ovat täydellisesti Mikael Storsjön ja hänen perheensä puolella. Suomenlinna on pieni asuinyhteisö, jossa olisi ollut varmasti kiva elää rauhassa. Nyt se on vakavasti vaarassa, jopa mahdollisesti tuhottu.
Itse toivon Pauli Saarisen jatkavan kirjoitteluaan, sillä pidän hänen tutkivasta, terävästä ja periksiantamattomasta tyylistään. Oikea cüber-soturi!

18.9.2010 13:08 Pauli Saarinen
Storsjön ja hänen perheensä koti alkaa olla Suomenlinnan tärkein turistinähtävyys. Odotan, koska Molari saa sen Helsinki This Week -julkaisuun. Ehkä Suomenlinnan hoitokunnan pitäisi maksaa Storsjölle provisiota tästä nähtävyydestä.
Eipäs Antti-Pekka kehuta minua liikaa. Vaikka en ehkä olekaan yhtä suuri narsisti kuin Juha Molari, saatan ylpistyä moisesta ja ryhtyä kävelemään nenä pystyssä. Se on vaarallista.
En minä kirjoittamista lopeta. Se on hauskaa ajanvietettä. Nämä ovat vain menneet liian Molari-keskeisiksi, koska hänen yli 300 vuotuista ja kaksi, kolme päivittäistä blogiaan vaatisivat jatkuvasti kannanottoa.

18.9.2010 21:17 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Minusta olisi hyvä, jos Storsjö avaisi kotiinsa kahvilan ja Molari pappilaansa. Näitä postmoderneja hirviöitä voisi sitten mainostaa Nokian Ovi-palvelussa ja turisti-infossa.
Ehdotan, että Uusi Suomi alkaa myydä Storsjö- ja Molari-mukeja ja t-paitoja ja että heidän sanomisiaan myydään äänitallenteina kuin Niilo Yli-Vainion nauhoja.
Hyvällä yrittämisellä Storsjöstä tulee jonkinlainen islamilaisen liikkeen Ernesto "Che" Guevara ja Molarista joku K. R. Kares.

18.9.2010 13:08 Reija Hirn
Johan minä sanoin, että Molari olisi psykiatrille mielenkiintoinen analysoitava kun olin katsonut videon. Mielenterveysongelmiin perehtyneelle maallikollekin asia on selvä.

18.9.2010 14:04 whiic (ei kirjautunut)
Poliisi joutuu kyllä tutkimaan jatkossakin Bäckmanin rikosilmoitukset, vaikka eivät varsinaisiin esitutkintoihin johtaisikaan. Poliisilla on lain velvoite reagoida aina, kun "susi" huudetaan, vaikka sama henkilö olisi huutanut tuhat kertaa. Samasta syystä poliisi reagoi "kouluhierontaan" ja muihin päivänselviin parodioihin aitoina terroriuhkauksina.
Tästä syystä, jos SAFKAa haluaa kritisoida, kannattaa nettisivut hostauttaa jossakin sananvapautta enempi kunnioittavassa jenkkilässä. Palautus.org (vihdoinkin offline) oli kuukausikaupalla näkyvillä vaikka sivustolla käskettiin tappamaan presidentti, pääministeri, Thors ja muutoinkin useampi kymmentä vaikuttajaa, mutta myös runoilijaa ja mielipidehörhöä. Anti-SAFTA-watch nimittäin tulee poikimaan satoja rikosilmoituksia kotiryssiltä ja partisaaneilta, eikä varmasti vähiten desanttidosentilta.

18.9.2010 15:12 Pauli Saarinen
Me emme tiedä Johan Bäckmanin tekemien rikosilmoitusten kohtaloa, koska asiakirjajulkisuuslain 24 §:n 3 kohdan mukaan salassa pidettäviä viranomaisen asiakirjoja ovat, jollei erikseen toisin säädetä:
poliisille ja muille esitutkintaviranomaisille ja viralliselle syyttäjälle sekä tarkastus- ja valvontaviranomaisille tehdyt ilmoitukset rikoksesta, esitutkintaa ja syyteharkintaa varten saadut ja laaditut asiakirjat sekä haastehakemus, haaste ja siihen annettu vastaus rikosasiassa, kunnes asia on ollut esillä tuomioistuimen istunnossa taikka kun virallinen syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta tai kun asia on jätetty sikseen, jollei ole ilmeistä, että tiedon antaminen niistä ei vaaranna rikoksen selvittämistä tai tutkinnan tarkoituksen toteutumista tai ilman painavaa syytä aiheuta asiaan osalliselle vahinkoa tai kärsimystä tai estä tuomioistuinta käyttämästä oikeuttaan määrätä asiakirjojen salassapidosta oikeudenkäynnin julkisuudesta annetun lain (945/1984) mukaan.

18.9.2010 14:12 Mila F (ei kirjautunut)
Molarin video ja selittelyt ja vaatimukset ovat ahdistavia jo sellaisinaan pelkkänä ilmiönä. Ne eivät kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan, enkä näe niitä myöskään tämän yhteiskunnan tuotoksina.
Kaikki muu asiaan liittyvä vainoaminen onkin sitten jo läpeensä kuvottavaa ja omaa luokkaansa olevaa terrorismia - sekä fyysistä että psyykkistä. Sillä ei saa olla eikä sille saa tulla mitään jalansijaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Me emme ole mikään ihmisoikeuksien banaanitasavalta, vaikka välillä siltä tuntuukin.
Seurasin eilen puheenvuoroa, johon Molari kävi itse kirjoittamassa. Hän eristi omat tekemisensä ja niihin kohdistuneen arvostelun lähes täysin ja määritteli keskustelunaiheen uudelleen. Sopinee tehtyyn persoonallisuusmääritykseen.
Kokonaisuuden kannalta safkalaisuuden ja Molarin tekemiset ovat muullakin tavalla vaarallisia, sillä näillä ihmisillä on kuulijansa Venäjällä ja he saavat puheillaan ja teoillaan manipuloitua ihmiset liikkeelle - esim. venäläinen lapsiasiavaltuutettu ja hänen vierailunsa ja suoranainen tunkeutumisensa presidentinlinnaan.
Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa siitä, että nämä ihmiset täytyy tehdä näkyviksi koko yhteiskunnalle, jotta asiat voidaan käsitellä länsimaisen oikeusvaltion keinoin. Heidän valheensa pitää avoimessa keskustelussa käydä läpi ja tiedot oikaista. Safkalaiset tarvitsevat täydellisen ja avoimen läpivalaisun.

18.9.2010 21:20 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Minusta Pro Karelia ja Safka ansaitsevat läpivalaisun. Pro Karealistakin on tullut salaseura, joka ei ota lisää jäseniä, jotteivat demokraattiset voimat voisi vallata sitä. Myös Gustav Hägglund ja Rauno Meriö ovat alkaneet hävetä hörhöilyjään niin kuin myös ehkä Reenpää. Kuvaavaa Pro Karelialle on se, että se tutkeutuu niin Espoon hiippakuntaan, Kansalliseen Kokoomukseen kuin suojelupoliisiinkin. Tulee mieleen, että se on yksi osa the establishmentin komentoketjua, jolla Kokoomus rakentaa itselleen kiinteää vaalikannatusta.
Minusta nämä kaikki saisi haastaa häpeämättä studioon ja kysyä, mitä muuta kuin itsensä tekemistä suureksi numeroksi heillä on mielessään.

18.9.2010 14:15 Paroni (ei kirjautunut)
Molari alkaa olla romahtamispisteessä, ainakin kun kuuntelin häntä Radio Rockin haastattelussa.

18.9.2010 18:23 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Jotenkin tuntuu siltä, että piispa Mikko Heikka tai Pohjan suomenkielinen seurakunta voisi järjetää työterveyshuoltoa Molarille. Hänen antifasistinen syndroomansa ei ole hyväksi.

18.9.2010 14:48 Vieras (ei kirjautunut)
Saarinen taitaa salaa ihailla Beslanin koulaisten murhaajia.
Tulisit vaan reilusti kaapista ulos, niin ei tarvitse muiden juttuja retostella.

18.9.2010 15:31 Pauli Saarinen
Olipa outo johtopäätös.
Tähän voisi sanoa, että kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри ja hänen taustajärjestönsä Suomen antifasistinen komitea (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) ihailevat Venäjän sotajoukkoja,
Venäjän sotajoukot ovat murhanneet Kaukasiassa kymmeniä tuhansia äitejä ja lapsia. Sotilaat ovat murhaajia, jotka sieppaavat kenet tahansa kotoaan ja kaapattu katoaa jäljettömiin. Tästä Safka vaikenee.
Terrorismi on aina terrorismia, mutta Safkalaisten terroristeiksi kutsumien separatistien teot pitää suhteuttaa siihen valtavaan väkivaltaan, mitä Venäjä on harjoittanut ja jatkuvasti harjoittaa Kaukasiassa.
Jos itäinen naapuri hyökkäisi Suomeen, uskoisin meillä olevan "metsäveljiä" erittäin paljon. Safkan logiikan mukaan heitä kutsuttaisiin terroristeiksi.
En retostele, vaan pyrin asettamaan safkalaisten väitteet oikeisiin mittasuhteisiin.

18.9.2010 16:38 Pauli Saarinen
Oikeisiin mittasuhteisiin asettamisesta on hyvä esimerkki kahden suomalais-venäläisen pojan asia, jota FSB-taustainen Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahov, ja Suomen antifasistinen komitea (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) ovat vatvoneet kuukausikaupalla.
Mitään huomiota ei kiinnitetä Venäjän katulapsiin, jotka elävät ilman kotia viemäreissä tai ties missä. Joskus arvioitiin, että katulapsia on yli miljoona. Ongelma on ilmeisesti tosin helpottumassa.
Helsingin Sanomien artikkelissa (HS 10.09.2010, "Katulapset eivät enää asu Viipurin turvakodissa" sanotaan, että suomalaisten tuella perustettu Diakoni-keskus ei enää majoita Viipurilaisia katulapsia. Diakoni muuttui kesällä lasten turvakodista lasten tukikeskukseksi, joka sulkee ovensa joka päivä iltakahdeksalta.
"Pääsyy on raha"", kertoi Dikonin väistyvä johtaja Anton Kazak.
Toinen syy muutokseen on katulapsiongelman helpottaminen. Viipurin kaduilla eli Kazakin mukaan parisataa lasta. Liimojen haistelu sekä kerjääminen olivat arkipäivää. Nyt katulasten määrä on pienentynyt kymmenesosaan.
Alkujaan Diakoni syntyi Lahden diakonissalaitoksen voimin vuonna 1997. Vuosien varrella siellä on käynyt yli 1400 lasta.
----------
Mainittakoon, että kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри ei ole kertomansa mukaan nähnyt koskaan Pietarissa yhtään katulasta. Mutta kukapa menisi Guggin kengissä ja Hugo Bossin puvussa viemäriin katulapsia katsomaan.

18.9.2010 15:16 Jussi Jalonen
Tätä omaperäistä episodia en ollutkaan vielä huomannut kiireitten keskellä. Kaikenlaista. Sympatiani ovat yksiselitteisesti Störsjön puolella; eiköhän se siitä.
Tämän jälkeen taitaa olla korkea aika, että se palava käsi kirjoittaa liekehtivän "Mene, mene, tekel, ufarsin"-tekstin kirkkoherran ja muiden komitealaisten seinälle.
Best,
J. J.

18.9.2010 21:24 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Sympatiani ovat yksiselitteisesti Störsjön puolella; eiköhän se siitä. => On selvää, että Storsjö on sananvapauden suurmies ylläpitäessään palvelua, jonka pitämisestä Venäjän federaatio onnistui pakottamaan luopumaan niin NATO-Liettuan kuin NATO-Tanskankin, jotka eivät ole henkisesti kestäviä edes Yhdysvaltain ydinasevarjon suojissa vastustamaan Venäjää perustuslaillisesti: elämäänsä rakastavia vellihousuja. Tanskassa on vielä muutama uhoava kristillisdemokraattinen poliitikkosurkimuskin, jotka tekevät itsestään numeron NATO:ssa.
Kannattaisi kuitenkin tutkia tämä Storsjökin loppuun. On ymmärrettävää, ettei Venäjä laske Storsjötä alueelleen, mutta mielenkiintoista on se, että Molarin tietojen mukaan Ukrainakaan ei laske. Laskisiko edes Georgia Storsjötä alueelleen?
Toisin sanoen, onko Ukrainassa jotain tietoa Storsjöstä, jonka Ukraina ja Venäjä tietävät, mutta jota suojelupoliisi Suomessa ei tiedä eivätkä suomalaiset liikkuvat äänestäjät?

18.9.2010 15:37 Antti-Pekka Mustonen
"Molari on julkisesti rikkonut kotirauhaani. Hän järjesti koko organisaationsa voimin (osallistujina hän itse ja natsi-Tammi) "retken" työpaikalleni ja kotiini. Hän ilmoitti julkisesti Googlen satelliittikuvien kera minne ollaan menossa, nuo kaksi osoitetta. Kirkkoherrana hän on väestörekisteriviranomainen. Olisi pitänyt tajuta, että turvakiellon saanut perhe on saanut oikeuden pitää henkilötietonsa salassa, mutta kirkkoherra ei taaskaan välittänyt yhteiskuntamme suomasta yksityisyyden suojasta."
Tämä on erittäin merkittävää; `turvakiellon saanut perhe on saanut oikeuden pitää henkilötietonsa salassa´, joka varmasti nousee poliisitutkinnassa erääksi merkittäväksi asiaksi. 118 -selitys ei siinä tehoa.

18.9.2010 18:36 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Mikä turvakielto Storsjöllä on olemassa ja miksi? Onko hän tehnyt jotain rikollista ja on vaarassa, että joko CIA tai Mossad kappaa hänet oikeudenkäyntiä varten Isreliin niin kuin Eichmannin?
Onko Storsjöllä edes käsiasetta, jossa on 10 patruunaa lippaassa suojakseen? Onko Storsjö siviilipalvelusmies vai reserviläinen, joka on koulutettu kohtaamaan myös Venäjään liittyviä haasteita automaattiasein?

18.9.2010 19:48 Mila F (ei kirjautunut)
Tuota noin ... millä tapaa tämä asia on muutoin relevantti kuin siltä kannalta, että Molari on käyttänyt asemaansa väärin ja levitellyt turvakiellon olemassaollen perheen tietoja julkisuuteen? Raskauttavaa.

18.9.2010 21:29 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Storsjö ei eteläpohjalaiseksi ole sankari, vaan aivan tavallinen pelkääjäruotsalainen.
Minua ei kiinnosta pelkästään jumaluusopin tohtori Molarin savustaminen niin kuin Pro Kareliaa, vaan minua kiinnostaa koko hulluus välillä Pro Karelia vs. Safka.
Kumpikin näistä on yhtä vahingollinen suomalaisuudelle, vaikka Pro Karelia tuottaa porvarillisia vapausoikeuksia sinänsä kommunistikokoomuslaisessa Suomessa ja Safka sosiaalisia oikeuksia, toivottavasti myös Anton Saloselle.
Minä panisin lihatiinuun kummankin yhdistyksen kannattajiseen epäsuomalaisena, mutta ensin kannattaa tutkia kummankin yhdistyksen vaikuttimet länsimaisen oikeusvaltioperiaatteen kannalta.
Homman aloitti Pro Karelia the Soviet Storylla ja nyt kiihkokarjalaiset rääkyvät oikeusvaltiota tuekseen, kun turpaan tuli antifasisteilta niin kuin Kannaksella 1944.
Surkeita jätkiä antifasistien lisäksi myös nämä meidän fasistit, jotka eivät pärjää kommareille, ranskalaisille, EU:lle eivätkä poliittiselle korrektiudelle tai raa'alle medialle.
Kekkosen aikana Pro Karelia ja Safka olisi parlamentarisoitu tuomalle heidät Yleistradion studioon rähisemään poliisia rasittamatta ja myöntämälle jäsenkirjatoimittajan postit Yleisradioon kummallekin vihajärjestölle.

18.9.2010 15:50 Vieras (ei kirjautunut)
Storsjö ja kumppanit ovat tiensä valinneet lasten murhaajien leirissä ja heidän kohtalonsa on sinetöity.

18.9.2010 16:14 Mila F (ei kirjautunut)
Kaltaisillesi "ainoan totuuden" poppamiehille noilla lapsilla ei ole mitään väliä. Heidän kohtaloillaan on safkalaisuudelle vain tunteita nostattava välinearvo, jonka nojalla sopii osoitella sormella ja syytellä ihmisiä. Tunteiden manipulointi oli NL:lle tunnusomainen hallitsemiskeino. Tuntuu olevan myös safkalaishönöttäjien suosiossa.

18.9.2010 16:44 Pauli Saarinen
Tämä oli selvä uhkaus Storsjön perhettä kohtaan. Tämäkin pitää ottaa esille tulevassa rikostutkinnassa laittomana uhkauksena. Poliisi pystyy kyllä jäljittämään nimimerkin vieras.

18.9.2010 18:20 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Poliisi ei laillisesti pysty jäljittämään ulkomaista IP:ä. Tosin Suomessa ei laillisuudesta välitetä, jos kyseessä on vallassuku tai poliittisen johdon lemmiksi. Suomessa oikeuskanslerit jne. ovat purukumia.
Minusta on ihanaa, jos Mikael Storsjö kykenee itse valitsemaan kohtalonsa. Se on suuri etu odottamattomassa markkinataloudessa. Raamatussakin sanotaan, että isien teoista kärsivät lapset kolmanteen ja neljänteen sukupolveen.

18.9.2010 16:24 Vieras (ei kirjautunut)
Ei ole mikään yllätys, että terroristeille sympatisoivilla ei ole tunteita, eikä ole sieluakaan.
Juuri sen takia sen kaltaisen saastan kanssa ei kannata edes keskustella.

18.9.2010 16:47 Pauli Saarinen
Venäjän sotajoukkojen aiheuttamaa tuhoa ja kauhua sympatisoivilla on tietysti sielu ja tunteet?

18.9.2010 16:56 repe (ei kirjautunut)
kaikkihan näkivät, että lapset tappoivat turvallisuusjoukot. Sehän oli suorassa lähetyksessä. Kaapparit olivat myös vankilasta haettuja ja huumattuja sekä feikkejä. Osa jätettiin henkiin, koska he olivat agentteja.
FSB oli koko Beslanin operaation takana ja päättänyt alusta lähtien tappaa lapset ja laittaa syyn tshetsheeneille. Venäläiset fasistit eivät kunnioita osseetteja, vaan halveksivat ja vihaavat myös heitä.

18.9.2010 19:14 Pauli Saarinen
Nimimerkin repe kirjoituksiin pitää aina suhtautua kriittisesti. Hän saattaa syytää samankaltaista legendaa kuin kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри.
Beslanin koulukaappaus tai Moskovan teatterikaappaus eivät kuitenkaan kuulu tämän blogin aihepiiriin. Seurasin kumpaakin useilta eri televisiokanvilta lähes suorina lähetyksinä ja minulla on niistä oma käsitykseni. Voimme palata asiaan jossakin myöhemmässä blogissa.

18.9.2010 20:24 repe (ei kirjautunut)
Luotat liikaa mediaan ja auktoriteetteihin. Siionistit kirjoittavat kaikki kirjat myös tiedemaailmassa tai siis kontrolloivat. Tai sitten jos "kunnon kansalaisena oleminen" vaatii valehtelua, niin olet valinnut valheen.

19.9.2010 14:56 Vanha demari (ei kirjautunut)
Niin pitää. Useimmiten Repe kirjoittaa silkkaa natsipropagandaa, jossa valehdellaan, että holokaustia ei koskaan ole tapahtunutkaan.

19.9.2010 15:08 repe (ei kirjautunut)
No oikeastaan panssarivaunujen ja helikopterien tulitus näkyi salatuista kuvista jälkeenpäin. Mutta on selvää, että erikoisjoukot tulittivat myös lapsia hengiltä ja saivat aikaan joukkotuhon. Ei ollut pienintäkään yritystä säästää ihmishenkiä. Kyllä terrori-isku oli selkeä FSB-lavastus. Mutta jos USA sanoo toisin, niin silloin myös P Saarinen.
Itse asiassa aika ikävää tulla tuosta noin verratuksi Molariin. Tekopyhää konservatismia. Mutta eihän konservatiiveillekaan totuus mitään merkitse. Eri asia vain, miten valehdellaan. Ero Molariin syntyy siinä, että hän ei kai usko asiansa oikeutukseen, mutta konservatiiveilla on usko päällä. Se vie stalinismin kaltaiseen usanismiin ja Suomen etujen uhraamiseen Israelin etujen eteen aivan samoin kuin stalinisteilla. Uskotaan kekkoslaiseen tapaan, että N.. eikun Israelin etu on myös Suomen etu ja nuoleskelu on reaalipolitiikkaa.

18.9.2010 19:22 Reija Hirn
Aivan, venäläiset ne vasta rasisteja ovatkin. Olen monta kertaa omin korvin kuullut kuinka he halveksivat ja nimittelevät rumasti esim. juutalaisia, kirgiisejä ja uzbekkeja. Kuitenkin tapaamani näiden kansojen edustajat ovat olleet kohteliaita ja normaaleja ihmisiä.

18.9.2010 17:11 Tenkonautti (ei kirjautunut)
Jep, venäläisillä terroristeilla ei ole sielua eikä tunteita.
R.I.P. Grosny, entinen kaupunki, nykyinen rauniokasa.

18.9.2010 17:32 guest (ei kirjautunut)
Kommentoijien sairaat mielikuvitukset ja patologinen russofobia kertovat, että ilmipiiri Suomessa on tällä hetkellä erittäin ahdistunut. Kaipaa puhdistusta.

18.9.2010 17:59 Tenkonautti (ei kirjautunut)
Grosnyläinen naistenvaateliike terrorisminpoiston jälkeen;
http://images.artnet.com/WebServices/picture.aspx?date=20011210&catalog=...
Venäläisen kaupunkisuunnittelijan jälkeen;
http://www.gfbv.it/3dossier/cecenia/224/stadtein.jpg
Saattaahan tuo paikallista asukkia "hieman" harmittaa isolla veellä.
Ja tähän, jos joku Anna-Leena kehtaa vielä perään väittää, että yli 90% noista paikallisista haluaan kuulua Venäjän federaatioon.

18.9.2010 18:10 Mila F (ei kirjautunut)
Millaista puhdistusta ajattelit suomalaisille toimittaa? Jotain sellaistako, jota on jo toimitettu Tshetsheniaan?

18.9.2010 18:37 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Tuo puhdistelu aloitetaan niiden kodeista, joilla ei ole kivääreitä, haulikkoja ja pistooleita kotonaan.

18.9.2010 19:21 Pauli Saarinen
Ei tässä mitään sairasta mielikuvitusta ole ollut kuin korkeintaan kirkkoherra Juha Molarilla Юха Молaри, joka julkaisee sairaita videoita.
Ei ilmapiiri Suomessa ole ahdistunut, mutta kirkkoherra Juha Molari vaikuttaa erittäin ahdistuneelta.
Patologinen russofobia viittaa aivan kohudosentti Johan Bäckmaniin Йохан Бекман. Hän kutsui minua aikoinaan blogissaan patologiseksi russofobiseksi häiriköksi.

18.9.2010 17:44 Vieras (ei kirjautunut)
Terve Pauli
Kiitos, että jaksat taistella näitä FSB:n ja muita Venäjän edustajia vastaan (molari, bäckaman, ym.). Tästä viestistä näet osoitteeni, jos tarvitset niin olen valmis puolustamaan Sinun vapaata ilmaisuvapauttasi, os se on minun käsissäni mutta joka tapauksessa fyysistä koskemattomuuttasi (joka on hyvinkin uhattuna). Näköjään on niin, että viranomaiset eivät puutu asiaan vaikka syytä olisi. Terveisin!

18.9.2010 18:17 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)

18.9.2010 19:37 Mila F (ei kirjautunut)
Kiitos, että laitoit tuon linkin, kun itselläni ei ole ollut aikaa perehtyä juttuun ja aloitin sen seuraamisen käytännön syistä vasta eilen. Sitten siihen on tullut tietopalasia lisää pitkin matkaa.

18.9.2010 17:54 VierasKalle J. Miettinen (ei kirjautunut)
Voe hirveetä ! Näiden Mikaelin ja kumppaneiden päälle on levinnyt Beslanin lasten veri! Voi näitä onnettomia!

18.9.2010 18:16 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Storsjö on suuri sananvapauden sankari, koska NATO-Liettu ja NATO-Tanskakin menivät rähmälleen Venäjän vaatimusten edessä luonteidensa mukaisesti.
Toisaalta voidaan miettiä, miten edullista Suomelle on aktivismi Venäjän eteläalueilla.

18.9.2010 19:17 Aulis Kallio
Huomauttaisin Neva sinulle, että Vilnassa toimii yhä presidentti Dudajevin nimittämä tshetsheenitasavalta Itshkerian edustaja, jonka ylläpidon maksaa Liettuan parlamentti. Liettua sulki Kavkaz Centerin palvelimen, koska siellä kiistatta tuetaan ääri-islamilaista terrorismia, joka tuskin on Pohjois-Kaukasian kansojen etujen mukaista.

18.9.2010 21:39 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Kiitän Aulis Kalliota eittämättömänä Liettuan asiantuntijana ja erinomaisena matkakirjailijana tarkennuksesta eli siitä, että Liettua jakaa tšetšeenit hyvään ja viralliseen sekä pahaan ja epäviralliseen.
Tuo pakolaishallituksen rippeiden ylläpitäminen on arvokas teko, hieman samanlainen kuin se, että Ruotsin kuningaskunta salli alueellaan Viron pakolaishallitusten jäsenten olemisen.
Kyse ei ollut kuitenkaan aivan siitä. Vaikka Liettuan tasavalta uskaltaa maksaa ja ylläpitää Dudajevin hallituksen, se ei kuitenkaan uskalla Mikael Storsjön tapaan ylläpitää taistelevien tšetšeenien sivustoa, koska nimenomaan siihen Venäjän federaatio on kohdistanut kritiikkinsä.
Näin ollen voitaneen väittää, että Suomi edelleen on valmiimpi taistelemaan henkisesti Venäjää vastaan kuin mukamas Neuvostoliitosta enemmän kärsineet Latvia, Liettua ja Viro tosipaikan tullen.
Suomi on perimältään Venäjä-kriittisempi kuin ne valtiot, jotka valittavat yhdellä jos toisella forumilla "kärsivänsä Venäjästä".
Metsäsuomalaista sivistyneempien on mahdotonta kärsiä ennen kuin on jo liian myöhäistä.
Mitä tulee Liettuan ja Venäjän sekä Liettuan ja Valko-Venäjän suhteisiin niin Liettua ei ole oikeastaan millään tavalla varautunut kummankaan naapurinsa varalta.
Esimerkiksi Valko-Venäjän rajalla ei oikeastaan huomaa, mihin NATO loppuu ja mistä Valko-Venäjä alkaa. Sama on myös toisella rajalla lännessä Venäjää vastaan.
Minusta on aivan oikein, että Suomessa oli kanttia olla perääntymättä Venäjän vaatimusten edessä NATO-Liettuan ja NATO-Tanskan tapaan. Ruotsikin osoitti tavalliseen tapaansa horjuvuutta.
Tämä ei kuitenkaan poista sitä tarvetta, että Johan Bäckmanin ja Juha Molarin selitysten lisäksi pitäisi myös Mikael Storsjöhön pureutua henkilönä.
On ymmärrettävää, ettei Venäjän federaatio halua valtioalueelleen Mikael Storsjötä esitelmöimään kansalaisyhteiskunnasta tai YouTubeen Johan Bäckmanin tapaan.
Mielenkiintoista on se, miksi jo edellisen presidentin aikana Ukraina piti Mikael Storsjötä sellaisena uhkana, että pani selliin ja miksi tämä jatkuu.
Mitä sellaista Ukraina tietää Mikael Storsjöstä, mitä me emme Suomessa tiedä ja mitä edes NATO-jäsenyyttä haluavat toimittajat eivät viitsi poliittisista korrektiussyistä kaivaa?

18.9.2010 19:30 Pauli Saarinen
Beslan ei kuulu tämän blogin aihepiiriin. Aiheena ovat kirkkoherra Juha Molarin Юха Молaри laatima video ja Mikael Storsjön vastine.
Jos verestä puhutaan, niin Kaukasian lasten veri on levinnyt Putinin ja Venäjän johtajien ylle. Voi näitä onnettomia.

18.9.2010 18:01 Vierashihhuli (ei kirjautunut)
Kalle! Otitko lääkkeet vai jätit ottamatta?

18.9.2010 18:04 Vierashihhuli (ei kirjautunut)
samaa "vieras "kiehuu" kuin siankorva liemessä- Potuttaako sinua, "vieras"? Ota "pravda", se rauhoittaa

18.9.2010 18:14 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Moniko Uuden Suomen lukija pitää Mikael Storsjötä, jolle on porttikielto Juha Molarin mukaan Venäjän lisäksi myös Ukrainaan terrorismin tukemisesta epäiltynä ja Juha Molaria, jonka pitäisi olla pääasiassa Pohjan kunnan evankelis-luterilaisten sielunpaimen, täyspäisinä aikuisina miehinä, jotka ovat kasvavalle nuorisolle myönteinen esimerkki?
Miksi Pohjan suomenkielinen evankelis-luterilainen seurakunta ei anna minkäänlaista julkista palautetta kirkkoherransa Juha Molarin mielikuvapoliittisesta toiminnasta?
Eikö Molari olisi voinut hieman rauhoittua sen jälkeen, kun Espoon piispa Mikko Heikka ei tehnyt viimeistä virhettään erotuttamalla Pro Karelia-voimien kanssa häntä pysyvästi papin virasta joutuen kierrokselle EIT:hen saakka?
Mikä piru Molariakin nyt riivaa? On kaksi huonoa hallitusta: naishallitus ja pappishallitus. Ne lienevät yhtä huonoja kuin ruotsalaishallitus.
Onko Molari enää täysissä ruumiin ja sielunvoimissa kyetäkseen olemaan paikallinen sielunhoidon rehtori?

18.9.2010 19:49 Vilho Juntunen (ei kirjautunut)
Tapio O. Nevalle!
Maapallo ei kestä montaa Eurooppaa, puhumattakaan monesta USAsta. Lainaus
Nina Suomalaiselta. Mielestäni maapallo ei kestä edes yhtä Eutooppaa, puhu-
mattakaan yhtä USAta.
Mikä piru Molariakin nyt riivaa?
Torstai-iltana kävin tapaamassa kirkkoherra Molaria ja Hän oli täysissä
sielun ja ruumiin voimissa. Kysyin Häneltä mikä tätä maailmaa oikein
riivaa tällä hetkellä? Päädyttiin samaan lopputulokseen että tätä maail-
maa riivaa tällä hetkellä Saatana. Sama Saatana yrittää tehdä minunkin
elämästäni läheiseni kanssa Helvetin. Kirkkoherra Molari lupasi rukoilla
minun ja lapseni puolesta kuten myös koko Suomen kansan ja kaikkien maa-
pallon ahdistuneiden ja ahdistutettujen puolesta. Pyyntöni ja saamani
vastaanotto olivat vilpittömiä.
tv. Vilho Juntunen, Kajaani

18.9.2010 21:53 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Ymmärrän kyllä, että jumaluusopin tohtori Juha Molarin tyypillinen paradigma on se, että saatanan vaikutusta pitää poistaa tästä maailmasta.
Kävin pari viikkoa sitten Kajaanissa ja myös kaupungin ulkopuolella metsässä ja siellä tuli mieleen, että tuo elinkelvottomaksi Euroopan sisämarkkinoilla muuttuva alue maatalouspolitiikan muuttuessa on myös osa sitä Suomea, mitä pitäisi puolustaa jo ennakkoon muutoinkin kuin asein Ilmar Kiannon Nälkämaan laulun hengessä.
En pidä kaikkia suomalaisen maaseudun ja syrjäseutujen ihmisten vihaajia saatanan lapsina, vaan katson asioita hieman maallisemmin ja valtiollisemmin niin kuin helsinkiläinen Ari Alsio, joka on jostain jumalan armosta sijoitettu Pohjois-Karjalaan, josta loppupelissä karsitaan kaikki pois.
Tuota puhdistautumista voi tehdä muutoinkin kuin manaamalla riivaajia Juha Molarin tapaan tai muutoinkin kuin jatkamalla Kannaksen menetettyä taistelua 1944 Pro Karelian tapaan.
Se, mitä kaipaan on postmodernismin ymmärtäminen kokonaisuutena ja se haittavaikutusten torjumista aina ja kaikkialla.
Minusta on hyvä, että Juha Molari ja Johan Bäckman puolustavat Anton Salosen oikeutta puhua äidille äidinkieltä Harjavallan perusturvajohtajaa ja perusturvalautakuntaa vastaan.
Toisaalta Molari ja Bäckman liioittelevat monia asioita ja Bäckman tekee itsestään pellen käydessään kesäleireillä ja uskoessaan sieltä kasvatettavan Pietarin ja Moskovan vallassukujen ohitse Venäjän poliittista eliittiä.
Se, että tohtorismiehet ryhtyvät kylähulluiksi, panee aina ajattelemaan, että eivät he niin hulluja voi olla, kun ovat väitöskirjankin aikaiseksi saaneet ilman haamukirjoittajaa, vaan että he oikeastaan halveksivat suomalaisia pitäessään yleisöä niin yksinkertaisena, että noin pienistä hullutteluista joku kiihottuu aivan tosissaan.
No ehkä Seppo Lehdolle pitäisi myöntää Tampereen yliopiston tiedotusopista kunniatohtorin hattu. Onhan hän saanut informaatiosodankäynnillään koko SDP:n ja Demokraattisten lakimiesten koneiston valaistuksi selkeästi suomalaiselle yleisölle, joten vähitellen Brax, Jonkka, Illman, Halonen jne. pääsevät altavastaajiksi länsimaiselle julkisuusperiaatteelle.
Suomalaisen vihollinen ei ole saatana, vaan suomalaisen vihollinen on länsi-integraation harkitsematon syventäminen, mistä Jan-Erik Enestam ja Paula Lehtomäki ovat surullisen kuuluisat jätevesiasetuksen kohdalla, joka aiheuttaa surua ja 10 000 euron murhetta kautta Suomen.
Toinen suomalaisen vihollinen on postmodernismi eli se, että Matti Vanhanen ei leiki pornoleikkejään peiton alla pimeässä niin kuin aikaisemmat valtiomiehet, vaan typeryyksissään panee kuvat jakeluun japanilais-saksalaiselle Fujitsu-Siemens Services Finland Oy:lle maailman seuratuimpiin kuuluvaan pääministerin virkapostiin koko maailman tiedustelupalveluille ihasteltavaksi. Pitääkö aina olla niin ekstremeä? Ei Kekkonenkaan omia polkuja kulkiessaan ottanut Kalle Kultalaa todistajaksi kameroineen!
Postmodernismiin kuuluu se, että valitaan alamittaisia presidenttejä, jotta sosialidemokraatit ja kokoomuksen kiihkoparlamentaristit, kuten Kimmo Sasi saisivat luoda ääriparlamentarismin, jossa sosialidemokraattisilla oikeusviranomaisilla ja kokoomuslaisella suojelupoliisilla määritellään sananvapauden sulava jäälautta.

18.9.2010 19:53 Pauli Saarinen
Pitääkö pappien ja opettajien lisäksi liikemiesten olla kasvavalle nuorisolle myönteinen esimerkki? Myönnän, että kaikki liikemiehet eivät ole myönteisiä esimerkkejä. Sitä osoittavat esimerkiksi moninaiset vaalirahoitussotkut.
Venäjä tulkitsee laajenemishalussaan kaikki sepatistiset liikkeet ja niihin myönteisesti suhtautuvat henkilöt terroristeiksi eikä tunnusta, että Kaukasuksella käydään sotaa.
Pidän Mikael Storsjötä täysipäisenä aikuisena miehenä, joka on kasvavalle nuorisolle myönteinen esimerkki.
Pohjan suomenkielisen seurakunnan asiana ei ole tässä vaiheessa antaa julkista palautetta.
Espoon piispa ei erota ketään. Tuomiokapituli voi panna viralta. Silloinkin tuomiokapitulin tulee pitäytyä kurinpitoasiamiehen vaatimuksessa. Kurinpitoasiamies ei esittänyt viraltapanoa, vaan kirjallista varoitusta.
Näiden viimeaikaisten tapahtumien seurauksena veikkaan, että viraltapano tulee tapahtumaan.

18.9.2010 22:00 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
"Pitääkö pappien ja opettajien lisäksi liikemiesten olla kasvavalle nuorisolle myönteinen esimerkki?"
Kyllä. Heidän tulee olla moniarvoisia ja edistyksellisiä ja hävittää kansaliskonservatismista se, minkä 1960-luvun rienaajat jättivät hävittämättä.
Heidän tulee korostaa sukupuolineutraaliutta ja sukupuolen vaihdosta, aseistariisuntaa ja Yhdysvaltain ydinasevarjoa.
Liikemiehet ovat aina olleet tosiasiassa huono esimerkki moraalille, mutta jonkunhan ne tuottavat työtkin on tehtävä. Moraali sopii vain virkamiehelle, joka saa loisten tapaan palkkansa veroista ollakseen moraalinen koko rahan edestä.
Ei pappeja eikä opettajia voi enää parantaa oikealle asialle, koska he ovat samassa postmodernismissa kuin lasten vanhemmatkin.
Poliittinen korrektius Suomessa toimii pääasiassa siionistien, postmodernien, vihreiden, lesbojen ja feministien pussiin. Siksi nimenomaan pitää sallia Juha Molarin loukkaava ja kansalliskonservatiiville loukkaava poliittinen epäkorrektius.
Olisi kaikkein tyhmintä, jos Espoon piispa Heikka kävisi Molarin kimppuun uudestaan tuomiokapitulin kautta, koska se johtaisi virheeseen, joka veisi EIT:hen. Tähän ilmeisesti Molari ja Bäckman pyrkivätkin saadakseen heikkopäisten piispojen avulla tilanteen aikaiseksi, jossa Espoon hiippakunta häviäisi Molarille Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.
Pro Kareliassa väki on noin 50 vuotiasta - 80 vuotiasta, joka ei tosiaankaan ymmärrä, mikä on EU ja liittoutuneiden henkinen miehitysl ja mitä ovat länsimaiset ihmisarvot ja EIT.
Pro Karelia on pelannut itsensä Bäckmanin ja Molarin kanssa nurkkaan, koskia Eurooppa on toisen maailmansodan voittajien, ei häviäjien puolella.
Ymmärrän kyllä, että yli 50-vuotiaiden on vaikea käsittää postmodernismia ja siksi he käyvät keskiaikaisen tuomiokapitulilaitoksen avulla antifasistien kimppuun, joilla on puolellaan koko liberaali oikeuskoneisto.

18.9.2010 19:56 Vilho Juntunen (ei kirjautunut)
Tapio O. Nevalle!
Maapallo ei kestä montaa Eurooppaa, puhumattakaan monesta USAsta. Lainaus
Nina Suomalaiselta. Mielestäni maapallo ei kestä edes yhtä Eutooppaa, puhu-
mattakaan yhtä USAta.
Mikä piru Molariakin nyt riivaa?
Torstai-iltana kävin tapaamassa kirkkoherra Molaria ja Hän oli täysissä
sielun ja ruumiin voimissa. Kysyin Häneltä mikä tätä maailmaa oikein
riivaa tällä hetkellä? Päädyttiin samaan lopputulokseen että tätä maail-
maa riivaa tällä hetkellä Saatana. Sama Saatana yrittää tehdä minunkin
elämästäni läheiseni kanssa Helvetin. Kirkkoherra Molari lupasi rukoilla
minun ja lapseni puolesta kuten myös koko Suomen kansan ja kaikkien maa-
pallon ahdistuneiden ja ahdistutettujen puolesta. Pyyntöni ja saamani
vastaanotto olivat vilpittömiä.
tv. Vilho Juntunen, Kajaani

18.9.2010 18:22 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Suomessa tapettavien listalle pääsemisellä on suuri poliittinen arvo. Kun ilmoittautuu tapettavien listalle, pääsee julkisuuteen.
Suomen kuuluisin tapettava lienee
1. Astrid Thors, joka teki asiasta mainoksen Perussuomalaislle
2. Mikael Storsjö, joka saa Molarin saatanallisista säkeistä itselleen vaalivaltin Alma Median avulla
Ketkä muut haluavat lööppeihin häiriintyneiden tuella?

18.9.2010 19:56 Pauli Saarinen
Minun nähdäkseni lööpeissä ei esiinny ketään häiriintyneiden tuella, vaan nimenomaan häiriintyneitä.

18.9.2010 18:49 Tenkonautti (ei kirjautunut)
On ne Zetsuunit kieroja epeleitä. Ensin räjäyttävät oman maansa aivan maantasalle, jotta saavat aiheen tähteä riehumaan maailmalle, turhan takia vielä sekä kaiken hyvän lisäksi järkyttävät pohjalaista kirkonmiestä.
Kiittämättömät pentelee eivät ollenkaan osaa arvostaa sitä, että Suurin Venäläinen tarjosi koko väestölle virkistysmatkan Siberiaan, ja vielä yhteisestä kassasta.
Ennen kuin ryhtyivät kieroilemaan;
http://www.myvideo.de/watch/4133888/Grosny
Tässä on havaittavissa selvää russofobiaa;
http://www.myvideo.de/watch/352409/Tschetschenien
Jälleenrakennettu Grosnyi;
http://www.myvideo.de/watch/4152920/Grozny

18.9.2010 19:30 Tenkonautti (ei kirjautunut)
****

18.9.2010 19:34 kalevi@kantele.org (ei kirjautunut)
Juha Molari pohtii blogissaan syytä, miksi Mikael S. on laittanut Molarin videon nettiin. Toisena vaihtoehtona hän kirjoittaa: "Toisessa tapauksessa olisin hyvin surullinen, jos Storsjö on julkisella intensiivisellä levittämisellään asettanut itsensä ja perheensä uhanalaiseksi alitajuisen itsetuhoisesti - hän ikään kuin käyttäytyy itsetuhoisesti torjuttua syyllisyyttään ilmaisten."
Luettuani tuon, muistin herra dosentin kommentin Anna Politkovskajan murhasta. Bäckmanin mielestä Anna P. kirjoitti siksi, että hän halusi "hankitun itsemurhan". Siis murha ei ollutkaan murha vaan itsemurha. Molarin ajattelu tuntuu kulkevan samaa latua kuin oppi-isänsä. Lainattu kohta ei ole vain uhkaus, se on myös yllytys väkivaltaan.

18.9.2010 19:59 Vierashihhuli (ei kirjautunut)
voi herrajestas! Toinen "pipipää" Tapio. O. Neva Kertokaa minulle hyvät ihmiset mistä nämä kylähullut ovat tulleet?

18.9.2010 20:54 Pauli Saarinen
Älä sano mitään. Tapio 0 Neva oli tällä kerralla suhteellinen asiallinen. En muista, että olisin koskaan poistanut blogista muuta kuin Tapio 0 Nevan pari ylipitkää kommenttia, jotka eivät liittyneet mitenkään aiheeseen.
Tapio 0 Neva ja eräät muutkin ovat tosin aika taitavia viemään keskustelua pois päivän aiheesta. Nytkin uhkasi keskustelu siirtyä Beslanin koulukaappaukseen, joka on aivan oman bloginsa arvoinen. Joskus tiukempi kurinpito kommenttien osalta olisi paikallaan, mutta aina ei ehdi edes tehdä sitä.

18.9.2010 22:02 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Minusta Helsingin poliisipäällikkö voisi myöntää Storsjölle luvan rynnäkkökivääriin, jos sitten alkaisi helpottaa. Isot miehet itkevät YouTubessa kuin teinitytöt sydänsurujaan.
Miten tämä lisää uskottavuutta Suomen puolustamiseen reservillä, kun äijät ovat näin tyttömäisiä?

18.9.2010 21:06 Vilho Juntunen (ei kirjautunut)
Vielä lisäksi yksi toivomus - haluan että Pauli Saarinen lopettaa bloginsa ylläpidon!
Olen Mikael Storsjön kanssa täysin samaa mieltä. Sen verran vainoharhaisia
kirjoitukset ovat olleet varsinkin ystävääni Juha Molaria kohtaan.
tv. Vilho Juntunen Kajaanista

18.9.2010 22:03 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Minusta on hyvä, että myös Pauli Saarisella on sananvapaus.

19.9.2010 04:39 Praha (ei kirjautunut)
Kyllä, olen erittäin hyvilläni että Pauli Saarisella on sananvapaus. Olen myös samalla hyvilläni, että Juha Molarilla on sananvapaus. Olen myös iloinen, että Bäckmanilla, tankki-Hietasella, Lievemaalla ja muilla hyödyllisillä idiooteilla on sananvapaus.
Olen myös iloinen, että Mikael Storsöllä on sananvapaus, samaten kuin eräällä verkkopalvelulla, nimeltään Kavkaz Center. En tue kovinkaan montaa Kavkaz Center'n ajatusta, mutta tuen kuitenkin verkkopalvelun mahdollisuutta tiedonvälitykseen. Jos palvelu sortuu lainvastaisuuteen käyttäessään sananvapautta, niin sitä tulee rankaista paikallisen, olemassa olevan lainsäädännön mukaan. Vielä en ole nähnyt ensimmäistäkään tuomiota. Onko joku muu nähnyt?
Minulle sananvapaus on ehdoton oikeus. Heidi Tuomiset, Juha Molarit ja co. ovat valmiita rajoittamaan sananvaputta vääristä mielipiteistä. Jos näin tulisi tapahtumaan, voimme samalla lopettaa tähän.
Miksi? No siksi, että silloin Heidi Tuomiset ja Juha Molarit määräävät sinulle ja minulle mistä saa kirjoittaa ja mistä puhua.

19.9.2010 15:29 Pauli Saarinen
Sananvapaus on tavattoman tärkeä asia. Siksi on valitettavaa, että Venäjällä ei ole sananvapautta. Ymmärrän hyvin Kavkaz Centerin merkityksen sananvapauden kannalta, kun se levittää tietoa myös venäjänkielellä.
Se vihastuttaa Putinin hallintoa ja harmittaa safkalaisia. Siksi Putinin hallinto vaatii kiivaasti Kavkaz Centerin palvelinten sulkemista ja Pohjan kirkkoherra, "Putinin ja FSB:n ystävä" Juha Molari Юха Молaри palvelinten räjäyttämistä vieraan valtion turvallisuuspalvelun toimesta.

19.9.2010 18:13 Pauli Saarinen
Arvoisa Viho Juntunen, voisitko esittää selkeitä näyttöjä siitä, missä kohdissa olen ollut vainoharhainen?

19.9.2010 13:38 Pekka Lanssi (ei kirjautunut)
Tarvitsemme antifasistiselle vihan kylvölle jatkossakin tiedotuksellisen vastavoiman ja tässä median kehitysvaiheessa kokoavan blogin. Tällä hetkellä asia hoituu yksityisestä aloitteellisuudesta ensisijaisesti Pauli Saarisen toimesta.
Toivon Saarisen jatkavan blogiaan ainakin niin pitkään, kunnes asia on järjestetty toisin ja vielä nykyistä mahdollisesti paremmin. Tällaisessa tilanteessa blogin pito ei olisi enää yhden henkilön varassa.
Suuret kiitokset aktiivisuudestanne Pauli Saariselle ja aktiivisille, antifasisteja jo pidempään vastustaneille blogikommentaattoreille kuten Tynkä-Karjalan Antille ja Agendo 2:lle vain muutamia mainitakseni. Edessä on vielä monia taistelun vuosia ja vuosikymmeniä ennen kuin antifasismin kaapuun kietoutuneet punafasistit on Suomessa lopullisesti lannistettu.

19.9.2010 18:53 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Toivon Saarisen jatkavan blogiaan ainakin niin pitkään, kunnes asia on järjestetty toisin ja vielä nykyistä mahdollisesti paremmin. Tällaisessa tilanteessa blogin pito ei olisi enää yhden henkilön varassa."
Tänään safkalainen "hyödyllinen idiootti", kuten häntä voidaan kuvailla, Heidi Tuominen "Ylitorniolta" on aloittanut Pauli Saariseen kohdistuvan vihakampanjan blogin muodossa.
Mielipiteissään vahvasti sananvapauden rajoittamisen puolesta kampanjoiva, progandistinen Tuominen haluaa vaientaa näin suorasanaisen ja tiukasti asialinjalla pysyvän Saarisen.
On perusteltuja syitä uskoa, että koko Suomen Antifasistinen Komitea on tämän hyökkäyksen takana, sillä niin voimakkaasti mm. kirkkoherra Molari maalailee häntä (Saarista) vastaan omasta maailmastaan.

19.9.2010 15:07 Pauli Saarinen
Kuten sanoit, tarvitsemme antifasistiselle vihankylvölle tiedotuksellisen vastavoiman, joka välittää antisafkatietoa useilla kielillä. On hyvä asia, että meillä Suomessa on sananvapaus.
Safkalaiset kannattavat voimakasta sensuuria. Vain heidän äänensä saisi kuulua. Jos joku kirjoittaa safkalaista ajatusmaailmaa vastaan, seurauksena on yleensä laaja viha-, parjaus- ja uhkailukampanja.
Lisäksi pyritään pelottelumielessä julkistamaan kirjoittajan henkilötietoja. Kirjoitin, että minusta on vielä julkistamatta valokuva, henkilötunnus ja luottokortin numero, mutta eiköhän sekin vielä safkalaisilta onnistu.
Olen jäänyt pitkälti ensisijaiseksi kirjoittajaksi, koska suomalaiset viestimet, pelätessään viha- ja parjauskampanjaa, harjoittavat itsesensuuria. Minä en pelkää, vaikka kirkkoherra Molari sanookin, että "kaikenlaista voi tapahtua".
Esimerkiksi Helsingin Sanomat muistetaan safkalaisissa teksteissä aina mainita fasistisena lehtenä.
Poliitikot eivät viitsi tehdä rikosilmoituksia kunnianloukkauksesta, koska lokaa tulee heti silmille.
Nimimerkkikirjoittajasta pyritään selvittämään henkilöllisyys ja kampanja kohdistetaan tähän henkilöön. Nimimerkkikirjoittajana olin Johan Bäckmanille "dorka" tai "russofobinen herjaaja". Ei koskaan mitään muuta kommenttia, koska hän ei tiennyt henkilöllisyyttäni.
Safkalaiset eivät yleensä koskaan kommentoi varsinaista asiaa, vaan etsitään tekstistä "pilkkuvirheitä". Hyvä esimerkki on, kun olen kutsunut kirkkoherra Molaria absoluuttisen ortodoksiseksi putinistisksi, hän vastasi ettei hän ole ortodoksi.
Minun vaikutukseni vastavoimana on vähäinen, koska suomalaisilla on muutenkin oma käsityksensä safkalaisten kirjoituksista. Olen kutsunut tätä tuulimyllyjä vastaan taistelemiseksi tai tuuleen huutamiseksi.
Vakavampi ongelma on Venäjä, jossa ei ole sananvapautta. Siksi tarvitaan monikielinen blogi, joka välittää antisafkatietoutta myös venäjänkielellä.
Nykyisin "professori" Johan Bäckmanilla on yksinoikeus esiintyä Suomi-asiantuntijana Venäjän television valtakunnallisissa pääuutisissa aina halunsa mukaan. Putinin hallinnon omistamaan televisioon ei päästetä eriäviä mielipiteitä esittäviä. Eikä tule kuuloonkaan, että mitään oikaisuja julkaistaisiin.
Suomalainen teologian tohtori, apotti Molar (huono Google-käänös) saa paljon palstatilaa saduilleen suomalaisesta pikkukylän syrjään vetäytyvästä papista, jota tuomiokapituli vainoaa hänen venäjämielisyytensä vuoksi.
Kirkkoherraa harmitti suunnattomasti, kun tuomiokapitulin kirjallisessa varoituksessa ei mainittu sanallakaan Venäjää. Hän kertoi, että se oli taitavasti piilotettu tekstiin. Ilmeisesti niin taitavasti, että kukaan muu ei löytänyt sitä.

19.9.2010 16:56 Vieras (ei kirjautunut)
SAFKA käyttää GESTAPOn ja KGB:n käsikirjaa toisinajattelijoiden vainossa. Ilmiannot, toisinajattelijoiden taustojen selvittämiset, vainot jotka ulotetaan myös sukulaisiin, kuten yritys tunkeutua Störsjön kotiin sekä hänen puolisolleen jätetty uhkauskirje osoittavat. Joku käytti joskus tästä nykyaikaan sopeutettua termiä molokausti.

19.9.2010 15:15 Vieras (ei kirjautunut)
Ymmärrän Heidi Tuomisen vänkäämisen termistä tuhota, mutta tohtoriksi väitelleen tulisi omata edes peruskoulun tasoinen tietämys suomenkielestä. Ei tarvitse kuin ottaa Nykysuomen sanakirja ja katsoa, merkitseekö sana "tuhota" tappamista tai surmaamista. Heidille tiedoksi; merkitsee!
Kirkkoherra puhuu vääristä profeetoista ja hänhän se tuntee parhaiten nämä väärät profeetat, oikein henkilökohtaisesti ja nimittää heitä vielä ystävikseen. Katsokaapa, kuinka monta profeetta Bäckmanin ennustuksista on toteutunut. Papin kohtalon ennustamiseen ei tarvita profeettoja, vaan hiukan tietämystä suomalaisesta laista. Rangaistuksen suuruutta on vähän vaikeampi arvioida.

19.9.2010 17:35 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Tuskin menee perille. - Kun ihminen on julkisuushakuinen, mutta tyhmä, niin tulos on tätä luokkaa:
"18.9.2010 14:45 Heidi Tuominen
Tällaisilla vainoilla saadaan paljon pahaa aikaiseksi. Ihmisen elämä voidaan tuhota täysin, kaikki tällaisen tekijät tulisi vangita kidutuksesta!"
Leena Hietanen oli kertonut blogissaan erään virolaisen punk-muusikon kieltäytyneen osallistumasta paneelikeskusteluun, jossa oli muitakin kuin hänen kanssaan samaa mieltä olevia keskustelijoita.

19.9.2010 16:05 Pekka Lanssi (ei kirjautunut)
"Kuten sanoit, tarvitsemme antifasistiselle vihankylvölle tiedotuksellisen vastavoiman, joka välittää antisafkatietoa useilla kielillä."
Tässä olen Pekka Saarisen kanssa samaa mieltä. Toivottavasti joku ottaa asiakseen organisoida SAFKAn vastaisen toiminnan ennen kuin SAFKA-T tekee sen itse parhaimpien venäläisten vastavakoiluoppien mukaisesti.

19.9.2010 19:05 Pauli Saarinen
Keskustelu on näköjään siirtynyt Heidi Tuomisen blogeihin
Pauli Saarinen vainoaa Safkalaisia (uusi)
http://heidin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44225-pauli-saarinen-vainoaa-safk...
ja
Separatistinen terrorismiryhmä pesiytymässä Suomeen? (yli 230 kommentia)
http://heidin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43972-separatistinen-terrorismiry...

19.9.2010 22:30 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
On järkyttävää seurata kuinka punafasistinen vihajärjestö SAFKA (Suomen antifasistinen Komitea) ja Suomi-Kaukasia -ystävyysseura ovat masinoineet massiivisen hyökkäyksen pientä demokratiaa ja ihmisoikeuksia, erityisesti sananvapautta, puolustavaa eläkeläistä vastaan.

20.9.2010 00:08 Pauli Saarinen

Eihän tämä vielä mitään. Ei ole näkynyt Raineston, Harisen eikä monen muun kommnetteja siellä Heidin blogissa. Ehkä tulevat vielä esiin. Tankki-Leena Hietanen ja Juha Molari sentään esittäytyivät. Ehkä Molari ja "harras muslimi" Abdullah (Risto) Tammi tekevät videon.

20.9.2010 19:18 Pauli Saarinen
Mutta missä on Johan Bäckman Йохан Бекман, kaikkien antifasistien äiti? Ei minkäänlaista sympatiaa adjutantilleen ja uskolliselle opetuslapselleen Juha Molarille Юха Молaри, jota epäillään useista rikoksista.
Leena Hietanen kävi Heidi Tuomisen blogissa toteamassa, että minä olen vaaraton, mutta ei osoittanut minkäänlaista sympatiaa ystävälleen Juha Molarille Юха Молaри, jota epäillään useista rikoksista.
Kiitin Leena Hietasta toteamuksestaan, että olen vaaraton. Totesin näin olevan. En ole vaatinut koskaan Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) jäsenten tietokoneiden räjäyttämistä ja jäsenten tuhoamista täydellisesti.

20.9.2010 02:37 Vieras (ei kirjautunut)
Pappi on jo suunnittelemassa, kuinka hän lähtee kerjäämään Bulevardille potkut saatuaan. Ainut ongelma on tietenkin se, minne hän Porschensa työpäivän ajaksi sijoittaa. Onhan siinä tietenkin vieressä Erottajan parkkiluola. Eihän siinä maksa tunti kuin 5 euroa joten päivässä kuluu vain neljäkymppiä.
Jos olen oikein papin kirjoituksia ymmärtänyt, hänelle olisivat sponsorit luvanneet potkuista palkkioksi uuden auton. Vai olenko ymmärtänyt väärin?

20.9.2010 19:05 Pauli Saarinen
Onhan se tietysti surullista, jos taloustoimttaja Juha Molari Юха Молaри joutuu kerjäämään. Sehän vahingoittaa hänen edustamiensa lehtien, Datsha ja Venäjän kauppatie, mainetta.
Arveleekohan hän Mikael Storsjötä niin varkkaaksi, että suunnitteli menevänsä kerjäämään nimenomaan Mannerheimintien ja Bulevardin risteykseen, Storsjön työpaikan edustalle.

20.9.2010 21:13 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Arveleekohan hän Mikael Storsjötä niin varakkaaksi, että suunnitteli menevänsä kerjäämään nimenomaan Mannerheimintien ja Bulevardin risteykseen, Storsjön työpaikan edustalle."
Ai, ai Pauli Saarinen. Nyt paljastit MS:n työpaikan. - Kirkkoherrahan kirjoitti, ettei edes tiedä missä se on ja Suomenlinnan tietää Storsjön kotipaikaksi vain tämän omien ilmoitusten perusteella.
Vekkuli mies tämä kirkkoherra Juha "kaikenlaista voi elämässä sattua" Molari. - Ja hän jos kuka sen tietää, tulevaisuudessa varsinkin.

20.9.2010 21:09 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Leena Hietanen kävi Heidi Tuomisen blogissa toteamassa, että minä olen vaaraton, mutta ei osoittanut minkäänlaista sympatiaa ystävälleen Juha Molarille Юха Молaри, jota epäillään useista rikoksista."
Pauli Saarinen on vihajärjestö SAFKA:lle yhtä vaaraton kuin perestroikka imperialistiselle supervaltiolle Neuvostoliitolle. - Tai Viron "Laulava valankumous", jos se Leena "Tankit Tallinnan kaduille" Hietaselle paremmin sopii.

21.9.2010 20:23 Rane (ei kirjautunut)
Monet ovat arvuutelleet Heidi Tuomisen "aitoutta", mutta ylitorniolainen Heidi löytynee myös haulla nea-aino. Kovasti ehtii Heidi kommentoimaan, vaikka taitaa kuvista päätellen omata nykyisessä mittakaavassa suurperheen? Mikäpä siinä, kunhan lapsillekin jää aikaa nettiharrastukselta.

21.9.2010 22:27 Vieras (ei kirjautunut)
kiitos Rane! Henkilö on sama kuin Facebookissa. Kirjoittako hän itse kaikki jutut ja kommentit, siitä voidaan olla montaa mieltä. Mutta Heidi Tuominen vastaa kaikista kirjoituksista, joita hänen käyttäjätunnuksillaan kirjoitetaan.

21.9.2010 22:40 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Kirjoittako hän itse kaikki jutut ja kommentit, siitä voidaan ola montaa mieltä."
Aidon Heidi Tuomisen "hengen tuotteet" kyllä tunnistaa tohtoritason kirjoituksista varsin vaivattomasti. Enkä nyt tarkoita pelkästään kirotusvireitä. - Olihan riittävän kauniisti sanottu?

23.9.2010 11:06 Pauli Saarinen
Heidi Tuominen on uhannut SENSUROIDA kommentteja blogistaan.
Seuratkaa tilannetta ja ottakaa blogista kopioita riittävän usein. Jos huomaatte asiallisen kommentin poistetuksi, ilmoittakaa asiasta välittömästi päätoimittaja Markku Huuskolle, markku.huusko@uusisuomi.fi
Pauli Saarinen vainoaa Safkalaisia
19.9.2010 18:12 Heidi Tuominen 238 kommenttia, 2 uutta
http://heidin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44225-pauli-saarinen-vainoaa-safk...
23.9.2010 10:43 Pauli Saarinen uusi
Heidi Tuominen 22.9.2010 23:24
Heidi: Reija Hirn. Toivon jatkossa asiallisempia kommentteja jopa sinulta. Venäläisten ihmisten panettelu menee jo liian pitkälle ja on verrattavissa jo kiihotukseen kansanryhmää vastaan. Itse olen vastuussa omasta blogistani ja minun on mietittävä mitä päästän läpi ja mitä en. Rikollisia tekoja en voi hyväksyä blogiini, joten seuraava Venäläisiä yleisesti mollaava kommenttisi lähtee poistoon...
KOMMENTOIJAT VASTAAVAT OMISTA TEKSTEISTÄÄN.
JOS HEIDI TUOMINEN LÄHTEE SENSUROIMAAN KOMMENTTEJA SEN PERUSTEELLA, ETTÄ VASTAUS EI MIELLYTÄ HÄNTÄ, TULEN VÄLITTÖMÄSTI VAATIMAAN, ETTÄ KOKO BLOGI SULJETAAN..
PAULI SAARINEN

23.9.2010 12:50 Heidi Tuominen
Vastasin blogissani sen että sinä olet poistanut Tapio.O:Nevan tekstejä omista blogeistasi, asiaan kuulumattomina. Miksi vaadit toista käytöstä minulta.
Sitä paitsi, sekä sinun, että minun blogieni kommentit ovat kummasti kadonneet, ainakin osa. Itse en ole sansuroinut. Oletko sinä?

24.9.2010 02:44 Pauli Saarinen
Olen poistanut joskus kauan sitten kaksi (2) Tapio 0 Nevan kommenttia blogistani. Toinen oli arviolta noin kymmenen konekirjoitusliuskan mittainen lista jonkun järjestön jäsenluettelosta eikä sillä ollut mitään tekemistä kyseisen blogin aiheen kanssa. Toinen pitkä kommentti oli myös ensimmäisten kommenttien joukossa ja tukki koko kommentoinnin. Sisältöä en enää muista, mutta ei sekään aiheeseen liittynyt.
Kysymyksessä olivat jostakin arkistosta reväistyt kaksi dokumenttia. Kukaan ei kirjoita muutamassa minuutissa blogin julkaisemisen jälkeen kymmeniä sivuja siihen liittyvää tekstiä.
Poistin kommenteista tekstin, ja jätin niihin maininnan, että kommentti on poistettu asiattomana. TON ei koskaan valittanut menettelystäni.
Jos Tapio O. Nevan kommenteissa olisi ollut vain linkki kyseiseen listaan, ei tarvetta kommenttien poistamiseen olisi ilmeisesti ollut.

23.9.2010 12:43 Rane (ei kirjautunut)
Juha Molarin blogista poimittua:
"TORSTAINA 23. SYYSKUUTA 2010
Today Dokku Umarov sent dangerous email to me
Maybe now it would be very right time that Mikael Storsjö would be a good gentleman and find contact with the editor of Kavkaz Center, because this kind of information is not fair?"
Molarin saaman sähköpostin suomennos Molarin itsensä suomentamana:
"Me neuvomme sinua lopettamaan toimintasi Kavkaz Centeriä vastaan.
Jokin et tule järkiisi, niin me katkaisemme sinun ja koko perheesi pään.
7 päivää aikaa harkintaa varten.
Dokka Umarov"
Molari meni tekemään videon, jossa hän pyysi FSB:tä tappamaan muslimeja ja muslimeihin ystävällisesti suhtautuvia ihmisiä kaikkialla maailmassa. Molarin tekemä video leviää koko muslimilaisessa maailmassa useilla eri kielillä, joten on itse asiassa ihmeellistä, että metsä ei ole aiemmin vastannut siten kuin sinne huudetaan. Pakko myöntää, että olen vahingoniloinen.

23.9.2010 15:46 Anonyymi (ei kirjautunut)
Viestin allekirjiotus on Доккa Умаров. Venäläisessä asussa Dokka Umarovin kirjoitusmuoto kuitenkin olisi Доку Умаров ja tsetsenialaisessa Iумар КIант Доккa. Jokainen voinee vetää omat johtopäätöksensä asiasta.

23.9.2010 21:06 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Aivan. Kielten opiskelu kannattaa.
Tämä Doku Umarovin e-mail kirkkoherra, tohtori Juha Molarille on erittäin, erittäin vakava merkki. Kyllä jonkun tahon olisi siihen reagoitava, ihan yleisen ja yksilön turvallisuuden takiakin.

23.9.2010 12:51 Pauli Saarinen
Kummastelen kovasti, että kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри paheksuu sitä, että Mikael Storsjö on laittanut YouDubeen Molarin julkaiseman videon
Juha Molari vaati palvelimia räjäytettäväksi ja toimituskuntaa tuhottavaksi
http://www.youtube.com/watch?v=8xoOL48tNjQ
Juha Molarin blogisivuilla on useita YLE:n uutisvideoita, joissa on kuvan keskellä punainen piste. En ole koskaan nähnyt punaista pistettä kuvaruudulla uutisia katsoessani.
Videot eivät ole YLE:n alkuperäistä tuotantoa, vaan ne on kuvattu videokameralla televisioruudusta niin, että kameran punainen merkkivalo heijastuu ruudusta.
YLE:n uutiset on nähtävissä noin 30 vuorokautta esityspäivän jälkeen YLE Arenassa. Tämän jälkeen katsojalla on mahdollisuus tilata omaan käyttöönsä tai yhteisönsä sisäiseen tiedotuskäyttöön kopio Yleisradion ohjelmasta.
Tietoa Yleisradion omistamien ohjelmien kopioiden ja muiden arkistomateriaalien saatavuudesta, toimitus- ja käyttöehdoista ja hinnoista löytyy osoitteesta:
http://ohjelmat.yle.fi/arkistomyynti/etusivu

23.9.2010 13:02 AntiDis (ei kirjautunut)
Heidi Tuomisen blogissa on vähintään jotain häikkää.
Laitan kommenttini Tuula Höltälle tähän blogiin, jos blogin pitäja se tämän kerran sallii.
Käsitys suomalaisesta miehestä muslimimiestäkin pahempana apinana oli kokoomuslaisen ja vihreän Anu Palosaaren kärjistys, jota on vaikea yleistyksenä ja politiikan teon välineenä hyväksyä. Poliitikko tietysti tarvitsee julkisuutta. Sitä Palosaarikin ilmeisesti yrittää kärjistyksellään tavoitella ja on siinä ainakin blogitasolla onnistunut. Otsikointi olikin sitä tarkoitusta varten valittu.
Minkähänlainen älämölö olisi noussut, jos esim. Jussi Halla-Aho olisi väittänyt muslimeita apinoiksi vaikkakin vain suomalaiseen mieheen heitä verraten? Varmaan olisi jo vaadittu Timo Soinia tilille ja syytetty perussuomalaisia rasismista.
Tuula Höltälle voin vakuuttaa, että ei sitä kaikissa perheissä tuppisuina oltu 1960-1970 -luvuilla. Kyllä ainakin omassa kodissani totuus Neuvostoliitosta ja esim. Virosta tuli hyvin sodan kokenen isän kanssa selväksi asioista keskusteltaessa. Olihan jo ao. vuosikymmeninä Neuvostoliiton sodan jälkeisitä tapahtumista jo saatavissa todenmukaisia kirjojakin myös suomen kielellä. Meilläkin niitä oli jokunen ja kirjastosta sai lainattua lisää.
Sama oli oppikoulussa, jonka johtavat opettajat olivat ilmeisesti AKS:n veteraaneja eivätkä olleet neuvostoliiton suhteen kääntäneet takkiaan. Politiikkaahan opettajat eivät tieteenkään puhuneet. Taistolainen vaikutus tapahtui lyseon ulkopuolella ns. Repo-radion kautta, politiikassa ja taistolaisten sekä heidän myötäilijöidensä aktivismina.
Poliittisesti 1960-1970-luku olivat ikäviä aikoja. Tällöinhän koko kansakunta oli ulkopoliittisen paimennuksen ja tarvittaessa vainonkin kohteena, mistä vapautuminen alkoi vasta 1980-luvun lopulla. Eipä ollut tosinajattelijoiden asema (esim. Kauko Kare ja muutamat poliitikot) kadehdittava. Maan johtavat antifasistit toimivat suoranaisesti Neuvostoliiton agentteina (esim. SKP:n Ville Pessi). Päävastuu tästä vinoon menneestä politiikasta oli presidentti Kekkosella sekä Kesk:lla SDP:lla.
Lapsena kyllä tuli korkeajännitystä luettua ja pyssyleikkejä leikittyä. En muista kenenkään asiaa 1960-luvulla paheksuneen. Varmaankin Helena Kekkonen oli silloin hyvässä vauhdissa. Näin jälkeenpäin ajatellen sotaleikit oli paikallaan esim. armeijan käymistä varten.
Mitään traumoja ei sotaleikeistä kyllä jäänyt. Sen sijaan 1960/70 -lukujen suomalaisen yhteiskunnan poliittisesta ilmapiiristä on jäänyt. Perusteeton äänioikeuden riistämien poikkeuslailla presidentinvaaleissa vuonna 1973 on vielä hyvitystä vaille. Kiitollisuutta kodin ilmapiiristä tunnen edesmenneitä vanhempiani kohtaan. Perheväkivalta oli tuntematon asia eikä miehiä syyllistetty.
Tänä päivänä 1970-luvun tympeä taistolaisuus elää uudessa kaavussa. Sitä on vihreässä ja feministisessä liikkeessä. Vasemmistoliitossahan vanhoilla änkyräkommunisteilla, entisillä taistolaisilla veteraaneilla on oma miehityksensä. Uusantifasistien toiminnassa ja propagandassa on ikäänkuin taistolainen silaus vaikka liike kieltääkin olevansa kommunistinen. Äärikapitalistisen Venäjän nuoleskelu ei häviä yhtään entiselle kommunistisen Neuvostoliiton nuoleskelulle.
Ainakin jotkut kokoomuslaiset naispoliitikot ovat ottaneet joitakin kommunistisia tavoitteita ajaakseen. Sellaista on esim. suomalaisen miehen syyllistäminen. 1970-luvulla syyllistettiin taistolaisten taholta mm. sotaveteraanejamme, joita tänä päivänä pidetään kunniakansalaisina.
Yrittääköhän mm. kokoomus kahmia ääniä mahdollisimman paljon eri suunnista keinoja kaihtamatta ja siksi puolueen seinät ovat nyt erityisen leveällä ja katto korkealla?
Suomalainen uusantifasismi tuntuu saavan vähän huonosti tuulta siipiensä alle kovasta yrityksetä huolimatta. Ruotsissa antifasistien ja tiedotusvälineiden vastustus vei ruotsidemokraatit parlamentin äänikynnyksen yli. Mitä enemmän älämölöä ja suomalaisten syyllistämistä Suomessa, niin sitä paremmin perussuomalaiset todennäköisesti menestyvät ensi vaaleissa.

24.9.2010 02:08 Pauli Saarinen
Tervetuloa näille palstoille. Täältä ei katoa mitään eikä pyritä sensuroimaan kommentteja. Sana on vapaa.
Minulla on ollut hiukan muuta puuhaa ja Heidi Tuomisen bogeista mahdollisesti kadonneiden kommenttien metsästystä, joten en ole ehtinyt edes katsoa tuota Palosaaren vuodatusta, josta kuulin muulta taholta.
Olen jonkin aikaa ihmetellyt, onko Palosaari kala vai lintu. Hän on esiintynyt blogissaan vihreänä kunnallispoliitikkona.
Sitten Heidi Tuominen alkaa jatkuvasti viittaamaan Palosaaren kirjoituksiin ikään kuin hän olisikin safkalainen. En ole ehtinyt lukemaan Palosaaren blogeja, joten en tiedä hänen kirjoitustensa sisällöstä.
Joku päivä sitten, kun kävin Palosaaren blogissa, huomasin hänestä tulleen tamperelainen kokoomuslainen! Miten tämä on madollista? Heidi Tuomisen suosikki onkin kokoomuslainen. Vai onko hän Safkan bulvaani Tampereen kokoomuksen riveissä?

24.9.2010 11:16 agendo2 (ei kirjautunut)
Jassoo - onko Anu Palosaari mahdollisesti soluttautunut SAFKA:n "varjoagentiksi" Tampereen kokoomukseen?

24.9.2010 13:49 Heidi Tuominen
Minulla ja Palosaarella on yhteisiä kiinnostuksen kohteita sekä yhteisiä ystäviä, lisäksi olen hiukan Anuun ollut suorassa yhteydessä. Lastensuojelu asioissa olen hänen kanssaan puhellut. Anu ei ole safkalainen, valitettavasti!
Minulla on myös muunlaisia ystäviä. Kaikki ei ole safkalaisia, eikä kommareita.
Kerrothan sitten työsi hedelmistä? Siis kadonneiden kommenteiden etsinnän tuloksesta? Olisi kiva tietää ja nähdä vaikka julkaisut niistä, kuten linkki alastomien lasten kuviin? Julkaisethan ne blogissasi?
Julkaisethan myös ylläpidon poistamat kommentit? Katsos kun ylläpito, syystä tai toisesta on pahempi sensuroija! Olisi kiva lukea nämäkin kommentit uudestaan! Julkaisethan uudestaan myös itse poistamasi kommentit, sekä ylläpidon blogeistasi poistamat kommentit?!

27.9.2010 18:05 Pauli Saarinen
Heidi Tuominen
"Julkaisethan myös ylläpidon poistamat kommentit? Katsos kun ylläpito, syystä tai toisesta on pahempi sensuroija! Olisi kiva lukea nämäkin kommentit uudestaan! Julkaisethan uudestaan myös itse poistamasi kommentit, sekä ylläpidon blogeistasi poistamat kommentit?!"
En ole ehtinyt tarkistamaan, onko blogistani todella kadonnut kommentteja. Toisinaan joutuu blogien tarkkailun lisäksi tekemään muitakin asioita, esimerkiksi käymään kirkossa, kaupassa, kaupungilla, postissa, pankissa tai poliisilaitoksella.
Eräiden kommenttien tilapäinen poistuminen johtui ilmeisesti US:n virheestä tietokoneohjelmassa.
Olen kertonut poistaneeni aikoinaan kaksi Tapio 0. Nevan kommenttia täysin asiaan kuulumattomina ja perustellut, miksi ne poistettiin. Blogiini laitoin merkinnän, miksi kommentit pistettiin ja miksi.
Mitään muita kommentteja en ole koskaan poistanut.

23.9.2010 21:33 agendo2 (ei kirjautunut)
Pappi-Molarin ajautuminen fanaattisessa putinismissaan valhekierteeseen on luottamus kadonnut tykkänään hänen puheisiinsa. Siksi tuli heti epäilys, mahtoiko Dokka Umarovin sähköposti olla aito.
Siis oliko se SAFKA:n tekele vai jonkun muun?

24.9.2010 00:03 Vieras (ei kirjautunut)
Jokainen terroristihan lähettelee henkilökohtaisia sähköposteja varsinkin mitättömille kyläpapeille. Eihän etsittyjen terroristien mieleenkään tule, että sähköpostin avulla häntäkin voitaisiin jäljittää.
Puheet pelkäämisestä jätän omaan arvoonsa. Jos herrat todella pelkäisivät, olisi pappi jo kymmenen kertaa pyytänyt anteeksi ja lopettanut räksyttämisen. Niin ainakin jokainen järkevä ihminen olisi tehnyt. Eikä muslimina esiintyvä Risto Tammikaan seisoisi ympärilleen pälyilemättä kaupan kassajonossa.

24.9.2010 02:20 Pauli Saarinen
Terroristithan lähettävät aina henkilökohtaisia sähköposteja Hotmaililla syrjään vetäytyvälle pikkukylän papille. Vähän kummastelin, että terroristi ei lähettänyt viestiä suomeksi. Oli ilmeisesti perillä siitä, että meillä pikkukylän papit osaavat riittävästi venäjää. Asummehan karhun naapurissa.
Pappihan on jo vetäytynyt piilopirttiinsä Vantaalle. Risto Tammella tarkoitit ilmeisesti tätä sianlihaa syövää harrasta muslimia Abdullah Tammea.

24.9.2010 07:26 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Eikä muslimina esiintyvä Risto Tammikaan seisoisi ympärilleen pälyilemättä kaupan kassajonossa."
Helsingissä ei voi. Sieltä pieni, arka, vaatimaton kyläpappikin joutui muuttamaan pois tämän uhkan takia. - Jo esim. Vantaalla tai ainakin Keravalla on ihan rauhallista. - Ja vaimo(t) on molemmilta lähteneet tämän jatkuvat tsetseniuhkan takia:
, mutta ikuinen kunnia tälle taistelulle! Mitkään uhrit eivät ole sille liian suuria.
PS. Ihan uteliaisuuttani, oliko Risto Abdullah Tammen ostoskorissakin sianlihaa? - Läskisoossi se maistuu raavaalle suomalaiselle miehelle. Hyvä ruoka, parempi mieli.

24.9.2010 09:21 J.Myyryläinen (ei kirjautunut)
Kovinpa on Saarisen ja kumppanien terrorisminvastaisuus ja huoli ihmisten turvallisuudesta ja oikeuksista yksipuolista ja kaksinaismoralistista. Raja suhtautumisessa näyttää kulkevan tarkasti omien mieltymysten kohdalla.

24.9.2010 11:03 Vieras (ei kirjautunut)
Miksipä ei Myyryläinen ole huolissaan safkalaisten yksipuolisuudesta? Eihän manaustilaisuudessakaan muistettu muuta kuin Venäjään kohdistuvaa terroria. Ja muistelen aikaisemmin safkalaisten asettuneen tukemaan talebaneja, jota länsimaissa pidetään terroristijärjestönä.

24.9.2010 11:29 J.Myyryläinen (ei kirjautunut)
Jätin manaukset omaan ääliömäiseen arvoonsa. Niistä ei ole haittaa kenellekään vai epäileekö joku jonkun Jahven lyövän nyt Kavkaz-Centerin hemmoja salamalla päähän kun Molari luki loitsujaan.
Vieras viittaa Talebaneja pidettävän lännessä terroristeina. Niinpä, eikös se ole n.s. lännen yksipuolista suhtautumista Talebaneihin? Kysehän NATOn m.l. Suomen syrjäyttämästä hallinnosta Afganistanissa. He eivät ole mitään kapinallisia koska he puolustavat omaa hallintoaan vaikka ovatkin häviöllä ja joutuneet vetäytymään syrjäseudulle. Länsi m.l. Suomi on siellä maahantunkeutuja, valloittaja ja miehittäjä. Käsittääkseni Safka on lähestynyt Taleban-asiaa tästä kulmasta.
On ihan toinen asia millaista hallintoa Talebanit harjoittivat. Se ei todellakaan ollut mitään liberaalia ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa. Mutta on samalla muistettava, että he pääsivät valtaan USAn ja muun lännen tuella ja aseilla. Eikä nykyinen miehittäjän hallinto juurikaan poikkea entisestä menosta kuin joidenkin Kabulin kulissien osalta. En sitä paitsi tiedä miten safkalaiset suhtautuvat Talebanien sisäpolitiikkaan.
Selitykseksi noiden näkökulmien eriyttämiselle on sanottava, että en usko USAn liittolaisineen m.l. Suomi olevan Afganistanissa afgaanien ihmisoikeuksien takia. Jos olisivat niin he olisivat turvaamassa ihmisoikeuksia niin monessa muussakin paikassa jotka tällä hetkellä ovat heidän liittolaisiaan.

24.9.2010 12:03 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Jätin manaukset omaan ääliömäiseen arvoonsa. Niistä ei ole haittaa kenellekään vai epäileekö joku jonkun Jahven lyövän nyt Kavkaz-Centerin hemmoja salamalla päähän kun Molari luki loitsujaan."
Aivan. - Se manaus osoitti kuitenkin sen, mistä kirkkoherra Molarin oppi on.
Tuon jälkeen hänen julkaisemaa FSB -uhkausvideota taas EI VOI jättää omaan arvoonsa. Eikä ole jätetty, kuten eri lehtien uutisoinnista voidaan todeta.

25.9.2010 15:44 J.Myyrylainen (ei kirjautunut)
Tynkä-Karjalan Antin mielestä Molarin manaukset osoittavat mistä Molarin opit ovat. Aivan niin, ne ovat sitä oppia mitä Suomen Ev.lut.kirkkokin jäsenistöineen tunnustaa.
Olen käsittänyt, että Molarin puuskahdukset Kavkaz Centerin tuhoamiseksi ovat lähteneet siitä, että häntä ja hänen perhettään vastaan kohdistettuja vastaavia uhkauksia ei ole lähdetty tutkimaan. Hän väittää vetäneensä siitä johtopäätöksen, että tuollainen kielenkäyttö on yhteiskunnassamme sallittua. Minusta tuo Molarin tulkinta on looginen jollemme sorru kaksinaismoralismiin.

24.9.2010 10:39 J.Myyryläinen (ei kirjautunut)
Tuolla ylempänä ollaan huolissaan Tammen sian syönnistä. Saisi sitä kavahtaa kristitytkin. Raamatussahan kerrotaan sian olevan saastainen elikko. Mooseksen laissa kielletään ihmisiä syömästä myös suomuttomia kaloja, jäniksiä, äyriäisiä j.n.e. Sen jälkeen Jeesus, edelleen saman teoksen mukaan, sanoi "ei tulleensa kumoamaan lakia vaan pitämään sen" joten olisi hyvä kristittyjenkin noudattaa sitä ihan sielujensa autuuden takia. Itse näin uskonnottomana voin tietenkin hyvillä mielin syödä mitä haluan.

24.9.2010 11:22 agendo2 (ei kirjautunut)
KIRKKOHERRAN BLOKIRJOITUKSET POLIISITUTKINTAAN
Ja toinen vastaava ennakkotapaus tullee tämän päivän uutisissa 45-vuotiaan miehen blogiuhkailuista Matti Vanhasta, Jyrki Kataista ja muuta hallitusta kohtaan.
Onneksi tuomiokapituli tormistautuu ja aktivoituu saattamaan välttämättömän tehdyksi.

24.9.2010 11:38 J.Myyryläinen (ei kirjautunut)
Niin, lieneehän toki poliisi parempi ja tasapuolisempi asian tutkija kuin uskonnollinen tuomioistuin joka on yhtä aikaa tutkija, syyttäjä ja tuomari kuin tuomion toimeenpanijakin.

24.9.2010 12:16 agendo2 (ei kirjautunut)
Luonnollisesti pappi kuuluu oman kirkollisen esivaltansa alaisuuteen. Rikos laajentaa vastuutahoja.
On hyvä muistaa, että papin roolista pääsee pois, jos ei siihen sovi. Yhä enemmän vaikuttaa, että papin kaapu tekee tiukkaa MOlarille.

25.9.2010 15:37 J.Myyrylainen (ei kirjautunut)
Agendo2 kirjoitti "kirkollisesta esivallasta". Mitä vuosisataa me oikein elämme? Papit ovat töissä kirkossa ja ev.lut seurakunta on papin työnantaja. Ei siinä välissä pidä tarvita mitään kirkollisia esivaltoja vaan ihan tavallinen työsopimus- ja työehtosopimuslainsäädäntö pitää riittää.
Työnantajalla ei pidä olla mitään oikeutta siihen mitä sen työntekijä tekee vapaa-ajallaan jos työasiat tulee hoidetuksi niinkuin työsopimus edellyttää.

25.9.2010 20:43 Pauli Saarinen
Kirkkolain 23 luvun 1 §:n 1 momentin mukaan kurinpitomenettelyyn ei saa ryhtyä, jos asia on senlaatuinen, että se on saatettava tuomioistuimen käsiteltäväksi.
Espoon tuomiokapituli noudatti lakia.

25.9.2010 20:56 J.Myyrylainen (ei kirjautunut)
Jos joku epäilee kirkkoherran ryhtyneen rikolliseen tekoon niin miksi ihmeessä yleensäkään valittaa työnantajapuolen "konsernihallinnolle" ja sen aikansa eläneelle uskonnolliselle tuomioistuimelle. Oikea osoite olisi ollut poliisilaitos. Taitaapa olla valittajilla kyse enemmän kiusanteosta kuin halusta ratkaista mahdollinen rikos.

24.9.2010 11:41 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Espoon hiippakunnan tuomiokapituli:
"Pohjan kirkkoherra Juha Molarista tehdyt kantelut poliisin tutkintaan"
Tässä tapauksessa on siis ratkaistava, kuuluuko Juha Molaria koskeva tutkinta ensi vaiheessa poliisille vai tuomiokapitulille. Asian ratkaiseminen kuuluu poliisin toimivaltaan.

24.9.2010 11:46 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Verkkouutiset:
"Kirkkoherran blogit poliisin syyniin"
Kotimaa
Kirjoittanut STT 24.09.2010 10:21
38687
Kirkkolain mukaan tuomiokapituli ei voi ryhtyä kurinpitotoimiin, jos tapauksessa on syytä epäillä rikosta. Siksi hiippakunta pyytääkin Raaseporin poliisia selvittämään, kuuluuko blogikirjoittelun tutkinta poliisille vai tuomiokapitulille.
- - - -
Välitön irtisanominen ei siis uhkaa kirkkoherra Juha Molaria, vaan hän roikkuu ns. "löysässä hirressä".

24.9.2010 13:54 Vierashihhuli (ei kirjautunut)
manaajat: johan, juha, heidi, leenä ja pikkupoikia petri ja tuomas

24.9.2010 15:38 agendo2 (ei kirjautunut)
MOlari TAAS: "Tuhotkaa nuo tyhmät toimittajat myös Iltalehdessä, ei enää vain Kavkaz Centerillä: älkää ostako enää Iltalehteä!"
Molari on suorastaan ärtynyt, kun ILTALEHTI uutisoi hänen "katuneen tappovideon" tekemistä. Hän kiistää jyrkästi katuvansa mitään.
Molarin uusin blogi on jälleen paljastavaa.

24.9.2010 16:02 Pena (ei kirjautunut)
No en minä turhaan ristinyt Juhaa Terminaattoriksi. Mies ei enää muuta ajattelekaan kuin vihamiestensä ja toimittajien tuhoamista.

27.9.2010 17:43 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari ei ole vieläkään sisäistänyt sitä, että rikoslaissa mainittu joukkotuhonta ei tarkoita joukon tekemistä pysyvästi toimintakyvyttömäksi, vaan joukon tappamista.

24.9.2010 16:25 agendo2 (ei kirjautunut)
Molari tänään: "Siksi on aivan viisas ratkaisu, että ulkopuolinen instituutio poliisi tutkii asian epäselvyyksien välttämiseksi. Ratkaisu on myös tuomiokapitulille tukeva selkänoja sitäkin mahdotonta vaihtoehtoa vastaan, että meikäläinen ylenmääräisen lempeä ja alistuva kirkkoherra protestoisi syntyvää ratkaisua vastaan."
- Siis "meikäläinen ylenmääräisen lempeä ja alistuva kirkkoherra" esittäytyy sanoen:
"En ole puhunut mistään "katumuksesta", vaan puhelinsoiton tähden epäonnistuneen videon korjaamiseksi sellaiseksi, ettei se herättäisi kuulijoissa väärinymmärrystä"
"Tuhotkaa Iltalehden toimittajat pilkkanaurulla ja halveksunnalla sekä kaikenlaisella sananvapauden mukaisella kritiikillä."
- miksiköhän tuo Molarin ylenmääräinen tuhon toitottaminen ei kuulosta ollenkaan lempeältä?

24.9.2010 18:50 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Tuhotkaa Iltalehden toimittajat pilkkanaurulla ja halveksunnalla sekä kaikenlaisella sananvapauden mukaisella kritiikillä."
Yritys lieventää alkuperäistä "tuhota" verbin merkitystä. Pelle!

24.9.2010 20:26 AntiDis (ei kirjautunut)
Leena Hietasen viimeinen puheenvuoroblogikirjoitus syyskuulta virolaisen muusikon vainosta on ainakin väliaikaisesti kadonnut internet-avaruuteen. Siihen siunaantuikin parin viikon aikana peräti kolme kommenttia. Tynkä-Karjalan Antti totesi jossain kommentissa kirjoituksen olevan pohjanoteeraus Hietaselta. Onko Hietanen nyt itse todennut saman ja poistanut heikon ja vähän kommentoidun kirjoituksensa?

24.9.2010 20:40 Praha (ei kirjautunut)
Luulenpa, että kirjoitus poistettiin Uuden Suomen toimesta. Sen verran herjaavahan se oikeasti oli. Kirjoitushan löytyy safkan sivuilta.

27.9.2010 17:42 Pauli Saarinen
Leena Hietanen on tunnustanut Uuden Suomen poistaneen kirjoituksensa ja on nyt sijoittanut sen Safkan blogiin.

24.9.2010 20:45 Praha (ei kirjautunut)
Molari viimeisimmässään: "Kaksi suomalaista puoluetta on pyytänyt myös eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi."
Itse sanoisin toisen olevan Suomen Työväenpuolue, siis se sama jossa Tammikin on mukana ja jonka ehdokas Bäckman sai EU-vaaleissa huimat 554 ääntä.
Nyt veikkaus auki. Mikä mahtaisi olla se toinen? Veikkauksen voittajalle rajattomasti kunniaa ja kolminkertainen URAA!-huuto.

24.9.2010 23:43 Pena (ei kirjautunut)
No nyt Terminaattori-Molari sen kun lisää pökköä pesään: http://juhamolari.blogspot.com/2010/09/kavkaz-center-piru-vaantelehtii-l.... No ei poikaa voi ainakaan pelkuriksi syyttää!

25.9.2010 12:12 Jukka Remes (ei kirjautunut)
Olen muutamaan kertaan aikaisemminkin yrittänyt ihmetellä: onko meikäläinen kansankirkko tosiaan niin heikoilla, ettei piispalla/tuomiokapitulilla ole varaa sanoutua välittömästi irti kirkkoherransa vouhkauksista? Miksi työnantajan pitää siirrellä niitä Espoon poliisille tms? Ei Espoon poliisin asiana ole ottaa kantaa siihen, mikä on kirkkoherralle asianmukaista toimintaa. Onko tilanne oikeasti se, että meillä on maalaisseurakuntia, jotka saavat vain olla onnellisia siitä, että heillä on joku kirkkoherrana, mutta kukaan ei oikeastaan ole heitä valinnut eikä tarvitse? Eikö Espoon piispa voisi määritellä kantaansa siihen, millaisia mutapainikirkkoherroja tarvitsee eikä lähetellä tutkintapyyntöjä poliisille? Mikään 'maallinen' työnantaja ei olisi kovin kauan hyvällä katsonut Molarin tapaista vehkeilijää.

25.9.2010 15:54 J.Myyrylainen (ei kirjautunut)
Remekselle tiedoksi, että työnantajalla ei ole oikeutta eikä velvollisuutta tutkia rikoksia. Sellaisesta on nyt Molarin kohdalla herätetty epäilys ja silloin ainoa ja oikea tutkija on poliisi.
Sitä paitsi seurakunta on valinnut kirkkoherransa ja se on kirkkoherran työnantaja, ei piispa tai tuomiokapituli. Tosin Ev.lut.kirkolla on muinaisjäänteenä uskonnollinen tuomioistuin joka kurinpitoasioissa toimii tutkijana, syyttäjänä, tuomarina ja tuomion toimeenpanijana. Mutta nykyään tuollaiset uskonnolliset tuomioistuimet kuuluisivat historian roskatynnyreihin.
Maallisetkaan työnantajat eivät voi potkia työntekijöitään pois ihan miten sattuu. Rikostilanteissakin pitää olla näyttöä ja todisteita sekä oikeusistuimien päätöksiä.

25.9.2010 21:05 Pauli Saarinen
Kirkkolaki määrää tuomiokapitulin toimivaltuudet.
Ei poliisi tutki, onko kirkkoherra käyttäytynyt pappisviran haltijalle sopimattomalla tavalla. Poliisi tutkii, onko kirkkoherra syyllistynyt rikokseen tai rikoksiin.
Kirkkolain 6 luvun 9 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan viranhaltija voidaan tarvittaessa pidättää virantoimituksesta ja pappi lisäksi pappisviran hoitamisesta rikossyytteen ja kurinpitomenettelyn sekä niiden edellyttämien tutkimusten ajaksi.

25.9.2010 12:54 Vilho Juntunen (ei kirjautunut)
Jukka Remes!
Tutustuisit Juha Molariin ensin henkilökohtaisesti ja kirjoittaisit
vasta sen jälkeen. Mielipiteesi muuttuisi hetkessä. Vaatimattomam-
paa ja rehellisempää Jumalan palvelijaa tuskin löytyy Suomen kirkosta.
tv. Ville

25.9.2010 13:01 agendo2 (ei kirjautunut)
Päivän tärppi: Vilho Juntunen: "Vaatimattomampaa ja rehellisempää Jumalan palvelijaa tuskin löytyy Suomen kirkosta".

27.9.2010 17:11 Pauli Saarinen
Suomen ja Venäjän kansat saavat kirkkoherra Juha Molarista käsityksen hänen blogikirjoitustensa sekä Suomen ja Venäjän mediassa esiintymisen perusteella. Kyllä siinä on aivan riittävästi tietoa, jonka perusteella voi vetää johtopäätökset hänestä.
Rehellisyys ei kyllä näy noissa kirjoituksissa ja esiintymisissä. Jos väität muuta, niin valehtelet.

25.9.2010 20:22 Jukka Remes (ei kirjautunut)
Olen tutustunut Juha Molariin hänen monien blogi-kirjoitustensa avulla, enkä ole koskaan kohdannut yhtä riidanhaluista, joka suuntaan vihaa pursuavaa ihmistä. Jos parempaa Jumalan palvelijaa ei Suomen kirkosta löydy, sille en voi mitään. Manaajapappien avullahan tämä maailma paranee. Molari on hukannut jumalansa ja haluaa ottaa muut mukaansa. Se ei ole Espoon poliisin selvitettävä asia.

27.9.2010 17:14 Pauli Saarinen
Olen kassasi samaa mieltä.
Taitaa olla Raaseporin poliisi, joka tutkii Molarin asiaa, eikä Espoon poliisi.

25.9.2010 21:15 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Jukka Remes!
Se, että evlut -kirkkoon kuulumattomat kehuvat kirkkoherra Molaria estoitta, kertoo, että evlut -kirkolle halutaan tehdä pahaa.
Teologian tohtori, kirkkoherra Juha Molari on syvältä sieltä, mistä Jeesus EI ollut.
Juha Molari on mielestäni ilkeä, lipevä, kanssakulkijoitaan kohtaan jopa sadistinen ihminen.

25.9.2010 21:30 agendo2 (ei kirjautunut)
Myyryläinen: " Papit ovat töissä kirkossa ja ev.lut seurakunta on papin työnantaja. Ei siinä välissä pidä tarvita mitään kirkollisia esivaltoja vaan ihan tavallinen työsopimus- ja työehtosopimuslainsäädäntö pitää riittää."
Kyllä se papin virka vaan on edelleen erilainen työ, kuin muut. Se on hengellinen virka ja sen edustajalta edellytetään hengellisen viran mukaista käyttäytymistä myös vapaa-ajallaan.
Jos kirkon pappi osoittaa elämällään, ettei sisäistä papin etiikkaa, hän ei ole uskottava pappina.
Mitä seurakunta tekee sellaisella papilla, jolla ei ole uskon vakaumusta ja sen mukaista eettistä ja moraalista käyttäytymistä?

25.9.2010 22:22 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Mitä seurakunta tekee sellaisella papilla, jolla ei ole uskon vakaumusta ja sen mukaista eettistä ja moraalista käyttäytymistä?"'
Raaseporiin, Pohjan enlut-seurakuntaan.

26.9.2010 07:39 J.Myyrylainen (ei kirjautunut)
Agendo2 kirjoitti: "Kyllä se papin virka vaan on edelleen erilainen työ, kuin muut. Se on hengellinen virka ja sen edustajalta edellytetään hengellisen viran mukaista käyttäytymistä myös vapaa-ajallaan. "
Riippumatta siitä onko mitään henkiä olemassa taikka ei, työsuhde on työsuhde ja siinä noudatettakoon työsuhteen ehtoja eikä mitään "hengellisiä" käsityksiä joista kenelläkään ei ole mitään varmuutta, ainakaan yhtenäistä. Sitä paitsi jos työsuhde olisi hengellinen, eikö silloin pitäisi antaa henkien päättää. Jos taas katsotaan, että seurakunta on työnantaja niin eikö luotettavuutta ja luottamusta pitäisi mitata seurakunnan eikä jonkin tuomiokapitulin? ...tietenkin työsopimuslain rajoissa. Kaikenlaiset hengelliset tuomioistuimet ovat jo nykyisellä 2000-luvulla aikansa eläneitä ja kuuluvat historian roskatynnyreihin.
Agendo2 kirjoitti: "Mitä seurakunta tekee sellaisella papilla, jolla ei ole uskon vakaumusta ja sen mukaista eettistä ja moraalista käyttäytymistä?"
Eikös tuollaiset seurakunnan luottamuksen pitäisi tulla seurakunnalta eikä ulkopuolisilta. Tuomiokapituli on Pohjan seurakunnan ulkopuolinen, Agendo2:sta en tiedä mutta epäilen hänenkin olevan muulta. Samoin lienevät Malliset, Mustoset. Lieneekö valittajien joukossa yhtään Pohjan seurakuntalaista.
Käsittääkseni Molarilla on hyvinkin vahva uskonvakaumus. Tosin hän lienee monestakin uskon asiasta erimieltä kuin piispa Heikka.
Eikö Ev.lut.kirkon uskon pitäisi perustua Raamattuun. En ole huomannut siellä mainintaa tuomiokapituleista tai piispoista. Seurakunnat paimenineen olen siellä kuitenkin huomannut mainitun.

27.9.2010 17:18 Pauli Saarinen
Pappisviran haltijalta edellytetään viran mukaista käyttäytymistä myös virka-ajan ulkopuolella. En usko, että työsopimuslainsäädännössä olisi työntekijöille asetettu tällaisia vaatimuksia.

26.9.2010 09:45 uhkailu jatkuu ja laajenee (ei kirjautunut)
HS -keskustelu:
"Kriitikot ampuvat terrorismin selän takaa"
Petri Krohn | 25.9.2010 22:12
Erityinen ilonaihe on ollut se, että Helsingin Sanomat nyt ensimmäistä kertaa julkaisi painettuna Suomen antifasistisen komitean nimen. Lehden politiikkana on tähän asti ollut kiistää komitean olemassaolo
"Venäjäntuntijoiden" ja Molarin kriitikoiden terroripelote on nyt menettämässä tehonsa. Nyt kun itse Kaukasian pääpiru, terroristijohtaja Dokka Umarov on julistanut kuolemantuomionsa Molarille ja hänen perheelle, ei Kavkaz Centerin kautta tapahtuvalla suomalaisella pelottelulla ole enää vaikutusta.
Suomen antifasistinen komitea tulee lähiaikoina antamaan vastauksensa Kavkaz Centerin suomalaisen tukiryhmän esittämään haasteeseen.
Petri Krohn
Suomen antifasistinen komitea
- - - -
Helsingin Sanomat sensuroi aktiivisesti kyseistä keskustelua moderoinnin nimellä. Tarjotuissa mielipiteissä ei ole kysymys vain nimimerkin takaa huutelusta.
Suomen Antifasistinen Komitea on kirjoittanut aiemmin ns. "luottotoimittajista".

27.9.2010 17:22 Pauli Saarinen
Suomen antifasistinen komitea ei ole rekisteröity yhdistys, joten miksi median pitäisi mainita tällaisen epämääräisen ryhmittymän nimi?

26.9.2010 21:37 agendo2 (ei kirjautunut)
J.Myyryläinen jaksaa puolustaa Molarin toimintaa.
Pappi-Molarin tapauksessa hänen toimintansa on ollut eniten papille sopimatonta seurakuntatyön ulkopuolella.

Pappi on yksinkertaisesti pappi arkena ja pyhänä, eikä papilliset vaatimukset lopu kirkon kynnyksen ylitettyä.
Molarilla on runsaasti luterilaisen uskon terveitä näkemyksiä ja raamatun tietopohjaista tuntemusta.
Mutta - uskonto ei ole enää uskonto, jos sen hegellinen sisältö katoaa. Jos pappien toiminta menettää sille kuuluvan sisällön, ei tarvitse ihmetellä, jos kirkko menettää uskottavuutensa.
Jos papit toiminnallaan - sisä-ja ulkopuolisella - menettävät kirkon uskottavuuden, kenen on syy kirkon rappiosta?
Tuomiokapitulit ja piispat ovat edelleen paikallaan, mutta myös kaikilla muillakin on vaikutusvaltaa silloin, kun pappien toiminta liittyy seurakuntatyön ulkopuolelle.

27.9.2010 17:38 Pauli Saarinen
En ole nähnyt kirjoituksia, joissa kirkkoherra Molarin seurakunnan jäsenet olisivat arvostelleet häntä virkatoimiensa suorittamisesta.
Pappi on pappi myös virantoimituksen ulkopuolella. Kirkkoherran käytös on tässä suhteessa ollut arvostelun kohteena ja nyt poliisitutkinnassa.
Pari kirjoitustani voitaneen tulkita virkatoimien hoidon arvosteluksi.
Olen kirjoittanut siitä, että kirkkoherra Molari kertoi pitäneensä "kirkkokäsikirjan mukaisen puheen" sankarihaudoilla ja katsoin hänen halveksivan suomalaisia sankarivainajia.
Olen myös ihmetellyt sitä, miten kirkkoherra Molarilta riittää aikaa viranhoitoon erittäin runsaan blogikirjoittelun, mielenosoitusten ja syysretkien järjestämisen, viikoittaisten ulkomaanmatkojen, Datsha ja Venäjän kauppatie -lehtien taloustoimittajana toimimisen yms. ohella.

27.9.2010 19:15 Vieras
Näinhän se on. Pappi on julkisuuskuvansa kanssa kuin poliisi. Papilta edellytetään erityisen hyvää julkisuuskuvaa, myös vapaa-aikanaan. Papin pitää olla myös esimerkki, uskokaa tai älkää. Toisaalta, kun pappisvirka on kuitenkin virka ja kun ev.-lut.-kirkossa on katto korkealla ja seinät leveällä, niin pappeina on kaikenlaista viheltäjää, Molari tietysti yhtenä niistä.
Jollain tapaa valtionkirkko on mennyt liikaa tuohon virkamaisuuteensa ja yksittäisen papin pihalle potkiminen on näemmä valtavan vaikea prosessi, jossa kirkon on kuljettava kieli keskellä suuta. Tätähän Molari käyttää häikäilemättä hyväkseen. Molari tietää hyvin pelisäännöt ja kun tuomiokapituli on kirkon (ja valtion) sääntöjen orja, niin vetkuttelu voi jatkua yllättävänkin kauan. Molarin tuntien kaikki valitustiet tullaan käyttämään varmasti.
Pitää myös muistaa, että kirkko on se instituutio, joka kertoo missä mennään kirkossa, ei Molari. Jos Molaria ei nappaa, niin aina voi lähteä kävelemään. Jos noin paljon häiritsee olla työpaikassaan, niin uraahan voi lähteä tekemään muuallekin. Molarin tapauksessa ongelma on tietysti siinä, että muualla voi oikeasti joutua tekemään duunia, eikä kirjoitella blogiin täyspäiväisesti puutaheinää, matkustella Venäjällä ja järjestellä mielenosoituksia.
Siinä tietysti jokainen näkee Molarin tekopyhyyden. Mies ei ole koskaan nöyrtynyt, eikä tule nöyrtymään. Unohtaen raamatun, kirkon ja omat opetuksensa tuosta vaan. Molari on ainoastaan huolestunut toimeentulostaan, eikä mistään muusta. Siinä teille hengenmies parhaasta päästä.

27.9.2010 20:27 agendo2 (ei kirjautunut)
Vieraan kommentti edellä on todella osuva tilannekartoitus MOlarin tapauksesta asiallisesti muotoiltuna. Tekisi mieli todeta siihen päätteeksi vain Amen tällä kertaa.
"Siinä tietysti jokainen näkee Molarin tekopyhyyden. Mies ei ole koskaan nöyrtynyt, eikä tule nöyrtymään."
Molari ei näe vikaa toiminnassaan, vaikka saa jatkuvasti siitä moitteita. Hän hyväksyy käyttäytymisensä kerta toisensa jälkeen. Kaiken lisäksi hänellä ei ole pienintäkään kunnioitusta omaan kirkolliseen esivaltaansa, päinvastoin hän osoittaa erittäin härskein sanoin ylimielisyytensä heitä kohtaan.
Missä muussa työyhteisössä olisi virka säilynyt Molarin tapaisella käyttäytymisellä?

27.9.2010 22:04 Pauli Saarinen
Tuomiokapituli on oikeastaan kirkkolain vanki. Jos kirkkolaissa ei määrättäisi yksityiskohtaisesti menettelytapoja, joita on noudatettava kurinpitomenettelyssä, potkujen antaminen olisi paljon yksinkertaisempaa. Noudatettaisiin tavallista työlainsäädäntöä.
Työlainsäädäntö ei ole hidastanut juurikaan satojen ihmisten irtisanomisia paperitehtailta, mutta yhden kirkkoherran viraltapaneminen voi kestää vuosikausia.

6.10.2010 08:39 J.Myyryläinen (ei kirjautunut)
Saarinen kirjoitti: "Ei työnantajilla ole toisistaan poikkeavia oikeuksia, mutta työntekijöillä on toisistaan poikkeavia velvollisuuksia."
Häh? Nyt menee Saarisen logiikka vinhaa vauhtia "huller om buller" niinkuin pakkåruåtsiksi sanottaisi. Siis työntekijän erilaiset velvollisuudet ei olekaan heidän työnantajiensa oikeuksia asettaa erilaisia velvollisuuksia työntekijöilleen?
Minusta työnantajalle tulee riittää se, että jos työntekijä ei noudata työnantajan työnjohto-oikeudella antamia työtehtäviä koskevia määräyksiä varoitusten jälkeen tai muuten vahingoittaa työnantajan etua laittomalla tavalla niin työsuhteen saa irtisanoa tai vakavissa tapauksissa purkaa. Minun käsittääkseni Molarin työtehtävien hoidosta ei ole valitettu. En myöskään oikein jaksa uskoa, että Pro Karelian, Kavkaz Centerin tai Tshetsheenikapinallisten rankkakaan arvostelu olisi kirkon edun vahingoittamista, ellei sitten kirkko katso olevansa samalla asialla noiden tahojen kanssa. Sitä paitsi Molarin työnantaja on Pohjan seurakunta eikä se ole tietääkseni ryhtynyt toimenpiteisiin valitsemaansa työntekijää kohtaan.
Toisaalta on sitten otettava myös huomioon, että Molarin toimiin kohdistuva arvostelu on oltava edes jotenkin linjassa häntä uhkailleiden arvosteluun. Tässäkään suhteessa en näe papin aseman poikkeavan muiden ammattien harjoittajista. Enpä siis ole nähnyt esimerkiksi Saarisen tai Agendo2:n arvostelevan Mustosta, Storsjötä, Kavcaz Centeriä, Saksia, Pro Kareliaa t.m.s. Minusta Molariin kohdistuvat uhkaukset ovat ihan yhtä rankkoja tekoja kuin hänen provosoitumisensa niistä.
P.s. Mielenkiintoni tätä asiaa kohtaan kumpuaa pääasiassa kiinnostuksesta työnantajan ja -tekijän väliseen suhteeseen sekä ihmisten tasavertaiseen kohteluun. Tosin en oikein jaksa suhtautua neutraalisti terrorismiin enkä sotarevanssismiin.

4.10.2010 12:49 J.Myyryläinen (ei kirjautunut)
Molari vastaa itse sanomisistaan ja tekemistään mutta silti minä puolustan hänen sananvapauttaan ja oikeuttaan vapaa-aikaan, ihan niinkuin kenen tahansa riippumatta hänen ammatistaan ja uskonnollisesta suuntautumisestaan.
Mitä kirkon uskottavuuteen tulee niin se on mennyt jo aikoja sitten, viimeistään kun havaittiin maan kiertävän aurinkoa eikä päinvastoin.
Kirkko saa tietysti nimittää toimiensa tittelit ja organoisaatioidensa nimet miten tahansa. Mutta olisi hyväksi jos yhteiskunnassamme ei olisi työnantajia joilla on toisista poikkeavia oikeuksia yli työntekijöidensä. Minä pidättäytyisin työsuhteen ehdoissa työsopimus- y.m. työehtoja sääteleviin lakeihin ja työehtosopimuksiin enkä antaisi, enää, joillekin työnantajille erioikeutta pitää yllä omia tuomioistuimia. Tämä koskee ev.lut. ja ort. kirkon lisäksi myös armeijaa.

4.10.2010 16:55 Pauli Saarinen
Pappi on pappi myös virka-ajan ulkopuolella ja hänen pitää osata käyttäytyä pappisviran edellyttämällä tavalla. Kysymys ei ole sananvapauden rajoittamisesta.
Ei työnantajilla ole toisistaan poikkeavia oikeuksia, mutta työntekijöillä on toisistaan poikkeavia velvollisuuksia.

27.9.2010 20:06 Vieras (ei kirjautunut)
"huolestunut toimeentulostaan"
Ei pappikaan tietääkseni elä pelkästä pyhästä hengestä.

27.9.2010 20:36 agendo2 (ei kirjautunut)
""huolestunut toimeentulostaan""
"Ei pappikaan tietääkseni elä pelkästä pyhästä hengestä."
Ei, kyllä pappikin tarvitsee pyhän hengen lisäksi elääkseen maallista hyvää, koska elämme rahataloudessa. Mutta entäs, jos papilta puuttuu se Pyhä henkikin?
Sanoisin, että jos papilla on Pyhä henki, hän varmasti tutkii nöyränä itseään ja tekojaan, jos hänen toimintansa koetaan jatkuvasti haitallisena ja sitä kritisoidaan laajalti. Eli hän ainakin ottaa moitteista ja neuvoista vaarin.
Molari ei taida tuntea sellaista omakseen...

27.9.2010 22:15 Pauli Saarinen
Sanotaan, että älkää tuomitko, jotta teitä ei tuomittaisi. Jos eläisimme toisia aikoja, uskon kuitenkin, että Paavo Ruotsalainen tai Lars Levi Lestadius olisivat tuominneet papin syvimpään maanrakoon.
Rukous ja manaus yhdessä hartaan muslimin Abdullah (Risto) Tammen kanssa eivät ole auttaneet ja papin on pitänyt ryhtyä "jämerämpiin toimenpiteisiin".

27.9.2010 20:43 Vieras (ei kirjautunut)
Molarihan on kertonut lukuisissa kirjoituksissaan kuinka hän on vaatimaton mies, eikä tarvitse oikeastaan elämiseen yhtään mitään.
Paitsi autoksi Jaguarin/Porschen/Lexuksen, vaateiksi Boss/Versace jne. Venäjällähän kaikilla on sellaisia.
Jokainen tietysti ymmärtää, kuinka "vaatimaton" kyläpappi Molari on, eikä todellakaan elä pelkällä pyhällä hengellä. Molari perheineen on asuttanut muutamaakin asuntoa kirjoitustensa perusteella. Virka-asuntoa, Helsingin asuntoa ja Pietarin asuntoa, joten pyhän hengen taloudellisessa mielessä Molarin kohdalla laittanemme roskakoriin. Molarin lähipiiri on myös allekirjoittaneelle juorunnut Molarin vaimon maun olevan kallis.
Molari oikeasti tarvitsee säännöllisen tulonsa ja pappisvirka antaa sen kaikkein helposti. Ajatelkaa, duuni jossa on vapaus tehdä ihan mitä vaan ja vittuilla työnantajalle?

27.9.2010 20:11 Vieras (ei kirjautunut)
"huolestunut toimeentulostaan"
Eihän se pappikaan tietääkseni elä pelkästä pyhästä hengestä.

28.9.2010 01:50 agendo2 (ei kirjautunut)
Pauli Saarinen: "Työlainsäädäntö ei ole hidastanut juurikaan satojen ihmisten irtisanomisia paperitehtailta, mutta yhden kirkkoherran viraltapaneminen voi kestää vuosikausia."
Suurten yritysten johtajat pienemmistä puhumattakaan lentävät kuin leppäkeihäät yritystensä imagotappioiden vuoksi helposti, ministerien palli heiluu herkästi, mutta kirkollako on varaa imagotappioon?

28.9.2010 09:52 Pauli Saarinen
Tässä ei riitä edes evankelis-luterilaiselle kirkolle aiheutettu imagotappio, vaan myös Suomen valtion mainetta on mustattu.
Minua kummastuttaa se, että kirkkoherra Juha Molari ei ole nyt kertonut yhdestäkään Venäjän mediassa ilmestyneestä, häntä tukevasta jutusta.
Eivätkä Molarin lempiystävät Leena Hietanen ja Johan Bäckman ole antaneet ainoatakaan kirkkoherraa puoltavaa lausuntoa.

28.9.2010 21:07 agendo2 (ei kirjautunut)
Molarin toiminta on tuonut kirkolle imagotappiota, mustannut Suomen valtiota, herättänyt laajan SAFKA:n halveksunnan Suomen-vastaisena toimintana ja tärvellyt papin oman uran ja maineen.

28.9.2010 16:41 agendo2 (ei kirjautunut)
Nyt on Leena Hietanen vihdoin antanut täyden tunnustuksen Molarille:
"Molari on sitkeydessään ja peräänantamattomuudessaan tehnyt enemmän tutkivan journalistin työtä kuin kukaan toinen koskaan Suomessa."
Sitten hän valittaa, kuinka sotapsykoosiin joutunut Suomen media on johtanut papin poliisikuulusteluun.

28.9.2010 16:46 agendo2 (ei kirjautunut)
Leena Hietalan mielestä Suomesta on tulossa terrorismia tukeva maa ja Molari on paljastanut Suomeen pesiytyneen al-Qaeda-tyyppisen solun. Tämän kuulemma mahdollistaa Suomessa vallalla oleva Venäjä-viha.

28.9.2010 16:53 agendo2 (ei kirjautunut)
Leena Hietanen (ed. kommentissa virheellisesti Hietala) syyttää:
"Heidi Hautala on kummitäti jokaiselle Venäjä-vihaan keskittyneelle organisaatiolle Suomessa, Euroopassa ja Venäjällä."
-ei ihan pikku syytös ja ah niin safkalainen.

28.9.2010 18:10 Pauli Saarinen
Tyypillistä Tankki-Leena Hietasen tekstiä. FINROSFORUMin puheenjohtajana ja Venäjän ihmisoikeusasioita arvostelleena europarlamentaarikko Heidi Hautala on suurimpia Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) vihan kohteita Natoon myötämielisesti suhtautuvan ulkoministeri Alxander Stubbin ohella.
Venäjä-vihaa tai russofobiaa, kuten dosentti Johan Bäckman hienostuneesti sanoo, on safkalaisten mielestä kaikkinainen Venäjän ihmisoikeuksien, sananvapauden tms. arvosteleminen. Venäjä-viha on nykytermi neuvostovastaisuudelle. Sana ei merkitse mitään, sillä ei kukaan kaikkia venäläisiä vihaa. Nyky-Venäjän johtoa voi arvostella, mutta se on eri asia.
Minulla on ollut hyviä venäläisiä ystäviä. Ystävällisiä, avuliaita ja sydämellisiä. Miksi minä heitä vihaisin?
Isäni kaatui jatkosodassa, mutta en minä ole "neuvostovastainen" koskaan ollut. Eivät tavalliset Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton kansalaiset sotaa aloittaneet, vaan generalissmus Stalin. Annetaan hänellekin anteeksi, sillä hän ei ymmärtänyt, mitä teki.
Annetaan myös kirkkoherra Juha Molarille anteeksi, sillä psykopaattisena valehtelijana hän ei ymmärrä, mitä tekee. Olen ihmetellyt, miksi tuomiokapituli ei ole ohjannut häntä hoitoon. Se on työnantajan tehtävä.

28.9.2010 19:25 agendo2 (ei kirjautunut)
Kohudosentti onnistui rakentamaan marttyyri-hakuisen kuvion Molaria varten. Sopii miettiä, kuinka pitkälle pappi on itse vastuussa tekojensa seurauksista ja mikä osuus on pyytämättä ja katumatta anteeksiannettavaa?

28.9.2010 21:14 Pauli Saarinen
Vähän mietittävää.
Antisosiaalinen persoonallisuushäiriö on kliinisen psykologian termi, kun taas psykopatia on kriminaalipuolella käytetty käsite. Jokainen psykopaatti kuitenkin sairastaa antisosiaalista persoonallisuushäiriötä.
APD:n oireisiin kuuluvat:
* Kykenemättömyys toimia sosiaalisten normien tai lakien mukaisesti
* Petollisuus, joka ilmenee jatkuvana valehteluna tai muiden huijaamisena oman hyödyn tai nautinnon vuoksi
* Vastuuttomuus, impulsiivisuus tai kykenemättömyys suunnitella elämää eteenpäin
* Ärtyneisyys ja aggressiivisuus, joka esiintyy väkivaltaisuutena
* Piittaamattomuus omasta tai muiden turvallisuudesta
* Katumuksen puute, joka esiintyy piittaamattomuutena tai kykenemättömyytenä ymmärtää loukanneensa tai kohdelleensa väärin muita tai varastaneensa heiltä
* Muiden ihmisten hyväksikäyttö
* Narsismi
Antisosiaalista persoonallisuushäiriötä esiintyy DSM-IV-oppaan mukaan kolmella prosentilla miehistä ja yhdellä prosentilla naisista.
DMS-IV:n mukaan narsistiselle persoonallisuushäiriölle ovat ominaisia laaja-alaiset suuruuskuvitelmat, ihailun tarve ja empatian puute. Se on psykiatrinen diagnoosi, joka määritellään vähintään viidellä seuraavista oirekriteereistä.
Narsistinen persoonallisuushäiriö on persoonallisuushäiriöihin kuuluva psyykkinen häiriö. Se hyväksyttiin psykiatriseen diagnostiseen DSM-järjestelmään vuonna 1980. Kansainvälisestä tautiluokituksesta ICD-10:stä puuttuu tämä häiriö, ja se luokitellaan muuksi persoonallisuushäiriöksi. Häiriölle on tyypillistä erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Häiriöstä kärsivä kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen.
Psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan narsistinen häiriö ei ilmene älyllisinä tai suoritusongelmina eikä myöskään mielenterveysongelmina. Se ilmenee sosiaalisessa käyttäytymisessä, ja kun ihmiseltä puuttuvat tietyt hillitsevät mekanismit, esimerkiksi syyllisyyden- ja häpeäntunteet, hän voi suoriutua älyllisesti keskimääräistä paremmin. Hän ei kykene myöntämään epäonnistumista, mikä voi antaa harhaanjohtavasti kuvan vahvasta itsetunnosta.
1. Suuret käsitykset itsestään eli liioittelee saavutuksiaan
2. Keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta
3. uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot
4. vaatii korostunutta ihailua
5. oikeus erityiskohteluun
6. muiden hyväksikäyttö
7. empatian puute
8. kateus (tai uskoo muiden kadehtivan häntä) ja
9. ylimielisyys ja röyhkeys
Lähde: Wikipedia

28.9.2010 22:16 Vieras (ei kirjautunut)
Miksi tämä kirjoitus tässä yhteydessä?
tv. Ville

28.9.2010 22:17 Pauli Saarinen
Arvaa!

28.9.2010 22:19 Vieras (ei kirjautunut)
En tiedä miksi? Kerropa Sinä se.
tv. Ville

28.9.2010 23:31 Pauli Saarinen
Yrittäisit edes arvata.

6.10.2010 09:57 Vieras (ei kirjautunut)
Vastaa Sinä kun minä millään voi arvata.
tv. Ville

6.10.2010 14:11 Pauli Saarinen
Se on tarkoitettu mietittäväksi. Mieti tekstiä äläkä sitä, miksi se on siinä. Mieti aitaa eikä aidan seipäitä.

6.10.2010 14:33 Pauli Saarinen
Juha Molari 16.6.2010 Kaukasian terroristit 14.MP4
http://www.youtube.com/watch?v=cwL6Fh4O7ng&feature=player_embedded

6.10.2010 14:39 Pauli Saarinen
Juha Molari 1.6.2010 Kaukasian terroristit 13.mp4
http://www.youtube.com/watch?v=rotd6VQFoWo&NR=1

6.10.2010 14:45 Pauli Saarinen
Juha Molari 1.6.2010 Kaukasian terroristit 10.mp4
http://www.youtube.com/watch?v=qsf8OFBh-Yg&feature=related

8.10.2010 07:45 Sveta (ei kirjautunut)
Ns. kerrostaloräjäytykset Venäjällä olivat FSB:n operaatio, josta on paljon dokumentaatiota. Kirkkoherra Molarin esittelemän näytösoikeudenkäynnin asiakirjoilla ei ole muuta osaa kuin näytelmän juonta kuljettava rooli.
Alexander Litvinenko, Juri Felshtinski, Venäjä kuilun partaalla - turvallisuuspalvelut demokratian uhkana, Tammi Helsinki 2007, Paino WS Bookwell Porvoo 2007 ISBN 951-31-3982-4, ISBN 978-951-31-3982-7
"Venäjän presidentti määräsi näihin aikoihin sodan "laittomia sotilasosastoja" vastaan Tšetšeniassa, vaikka ei ollut suoria todisteita tšetšeeneja vastaan. Salainen palvelu syytti iskusta TV:ssä islamilaisterroristi Mukhit Laipanovia, joka oli kuollut auto-onnettomuudessa samana vuonna." Wikipedia
Todisteita ei ollut ja syyllinen oli vainaja. MOT???

8.10.2010 12:21 Pauli Saarinen
Olen odotellut Anna Politkovskajan suomenkielistä kirjaa Mitään salaamatta, joka sisältää tärkeimmät Politkovskajan Novaja Gazetaan vuosina 1999–2006 kirjoittamat artikkelit. Politkovskaja ottaa kantaa kerrostaloräjäytyksiin ja moneen muuhun asiaan.
Kirja näyttää olevan ennakkotilattavana, mutta kirjakaupan hyllyllä sitä ei ole vielä näkynyt.
http://www.rosebud.fi/kirja.php?ean=9789520104627

6.10.2010 14:48 Pauli Saarinen
Putin's Hidden War - Chechnya
http://www.youtube.com/watch?v=MHVKSW6NKPk

6.10.2010 15:20 Pauli Saarinen

8.10.2010 07:19 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Västra Nyland voisi pyytää ihan vaikka vaan tasapuolisuuden nimissä haastattelun myös Mikael Storsjöltä. Hän puhuu hyvää ruotsia ja edustaa osaa maahanmuuttajistamme. - Asioita, jotka ovat ainakin RKP:laisille lukijoille tärkeitä seikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti