30.9.2011

Pappi vaati palvelimia räjäytettäväksi ja toimituskuntaa tuhottavaksi


Uuden Suomen verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani ja julkaisen tässä blogissa uudelleen joitakin poistettuja kirjoituksia.

Pappi vaati palvelimia räjäytettäväksi ja toimituskuntaa tuhottavaksi

Julkaistu Uuden Suomen verkkolehdessä 13.9.2010 21:04
Pauli Saarinen Venäjä, FSB, Molari, Kavkaz Center 107 kommenttia

Pohjan suomenkielisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molari vaati videossaan Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä räjäyttämään suomalaisen Mikael Storsjön hallinnoimat Kavkaz Centerin tietokonepalvelimet ja tuhoamaan toimituskunnan kokonaisuudessaan.

Juha Molari poisti bloginsa ”
Kavkaz Centerille tiedoksi: En ole FSB:n (KGB) agentti” ja salli pääsyn blogissa olevan linkin perusteella löytyvään alkuperäisen videonsa vain ”kutsutuille”. Molari ilmeisesti säikähti videossa esittämiensä uhkausten hänelle mahdollisesti aiheuttamia rikosoikeudellisia seuraamuksia.

Nyt sivulle Friendship with Russia Federation
on ilmestynyt Molarilta uusi alkuperäisen tyylinen video, jossa sanamuotoja on huomattavasti lievennetty.

Juha Molarin alkuperäisen videon teksti:

”Minä olen Juha Molari ja olen hyvin huolissani siitä, mitä Kavkaz Center on tehnyt minun maineeni pilaamiseksi ja minun nimeni laittamiseksi uhanalaiseksi. Olen monella tavalla vaatinut, että Kavkaz Center puhdistaa minun nimeni, poistaa ne artikkelit. Olen pyytänyt myös Mikael Storsjön apua, mutta hän vain pakenee vastuuta.

Suomen poliisi ei ole millään tavalla toiminut, jotta nuo artikkelit poistuisivat tuolta sivustolta. Siis minä olen myös rukoillut asian puolesta. Ja nyt minun harras pyyntöni tulee teidän puoleen, Venäjän turvallisuuspalvelu FSB. Minä en tunne teitä henkilökohtaisesti enkä, ettekä tekään minua tarkemmin tunne, mutta kysyn sitä apua, että ettekö te voisi yksinkertaisesti sanoen tuhota Kavkaz Centerin toimituskunnan kokonaisuudessaan.

Elämässähän voi sattua kaikenlaista ja se tarjoaa erittäin suuren mahdollisuuden tämän Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestön toimintaa monella tavalla kannattavan, tukevan, avustavan Kavkaz Centerin toiminnan lopettamiseksi. Nämä tietyt henkilöt te löydätte helposti, ne kaikki olennaiset henkilöt eri puolilta Eurooppaa. Nämä tietyt henkilöt voi tuhota, kun elämässä voi sattua kaikenlaista. Kuin myös palvelimet voi räjäyttää.

Nämä ovat kovia toimia, mutta terroristijärjestö ei toimi pehmeästi, mutta yrittää käyttää laillisen yhteiskunnan kieroja tapoja hyvin viekkaalla tavalla hyödykseen, voidakseen jatkaa toimintaa vedoten sananvapauteen, vedoten joihinkin tekijänoikeuskysymyksiin, kätkeäkseen omat nimensä jonnekin piiloon, vaikka nämä henkilöt kuitenkin ovat loppujen lopuksi tunnistettavissa.

Ei minulla ole kauniita ajatuksia näitä kohtaan. Minun ajatukseni on se, että asia on vakava. Nämä ovat julistautuneet sankareiksi, marttyyreiksi ne hirvittävät, brutaalit ihmiset, jotka ovat kuitenkin surmanneet viattomia ihmisiä eri puolilla Venäjää. Siis minun näkemykseni on moraalisesta näkökulmasta katsoen, että tuollaiset toimittajat voi aivan reilusti tuhota.

Ehkä minun vallassa ei asian päättäminen ole, enkä tiedä aina viisaita ratkaisuja. Ehkä taktisista syistä tätä asiaa pitää sietää, mutta pyydän reilusti, avoimesti, FSB, olkaa minuun yhteydessä. Mietitään yhdessä ratkaisua, miten minä kestän sen, että terroristijärjestö tuolla tavalla minua vastaan puhuu.”

107 kommenttia

13.9.2010 21:15 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Ottaen huomioon, että uhkaaja on pieni, arka ja pelokas maalaispappi, niin kovaa on teksti.
Joko hän ei ymmärrä mitä tekee tai sitten turvatakuut ovat vahvat. Vaan voiko niihinkään luottaa? Minä en halua, mutten myös uskaltaisi esittää tuon kaltaisia uhkauksia tsetseeneille. Tunnen heitä aika monta.

Toivon todella, että se, joka asiaan puuttuu, olisi suomalainen poliisi tai suojelupoliisi.

13.9.2010 21:36 agendo2 (ei kirjautunut)
Pappi-Molari on nyt ajanut itsensä umpikujaan.
Poliisi ja tuomiokapituli tehkööt velvollisuutensa.
Liperit eivät kauan enää heilu.
Kohudosentti sai uskollisesta apulaisestaan marttyyrin.

13.9.2010 22:50 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Älä Veikko-nen iloitse liian aikaisin. Et saa inkvisitiota koolle vielä hetkeen, koska Katainen kävi juuri Canossan retkellä Moskovassa katumassa natoiluaan.

13.9.2010 22:53 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Katsokaa Giovanni Guareschin kirjoihin perustuvat elokuvat, "Isä Camillo" -sarja.
Jotenkin tuntuu, että Torsti Äärelä (ps) ja Juha Molari kilpaileva kovan pappeuden Suomen mestaruudesta.

Toivottavasti Veikko Saksi malttaisi olla kutsumatta peliin maallisia enkeleitä, ja me voisimme penkkiurheilijoina käydä kisan loppuun. Myös Molarin pitäisi ryhtyä puoluepolitiikkaan ja vaikka eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Suomi tarvitsee K. R. Kareksensa myös 2000-luvulla. Postmodernismi edellyttää hauskuttajia. Suomesta puuttuu Hilja Riipinen ja Veikko Vennamo.

13.9.2010 21:47 Kalevi Kantele (ei kirjautunut)
Tuon kaiken on sanonut ev.-lut. kirkon kirkkoherra?

13.9.2010 22:48 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Molarissa on m*naa.

13.9.2010 22:49 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Alan olla hieman huolestunut fasistien puoleta informaatiosodankäynnissä, kun antifasistit käyttävät näin rajuja otteita.

13.9.2010 21:53 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Jäin miettimään, onko tämä uhkailu ja kiihotus kansanryhmää vastaan vihajärjestö SAFKA:n virallinen kanta tsetseneihin. - Kovin on viime aikoina "järjestön" esiintyminen ollut kirkkoherran varassa.

Arvioisin, että ainakin liikemies Storsjölle on Molarin esiintymisestä aiheutunut monenlaista vahinkoa. Siitä taas seuraa korvaus velvollisuus. Voipi Porschen hankinta siirtyä kevväämmälle.

13.9.2010 22:55 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Molarin mukaan Storsjötä ei lasketa Ukrainaan, koska hän tukee terroristeja. Muistamme, että Storsjö oli jo ennen oranssien tappiota Ukrainan presidentinvaaleissa kiinni otettuna ja pidätettynä Ukrainassa vuorokausia.

Toisin sanoen se, minkä Uusi Suomi voisi pengastaa on Ukrainan virallinen suhtautuminen Storsjöhön. Hänhän on samanlainen matkustuskieltomies kuin Abdullah Tammi Virossa, mikä osoittaa, ettei Stubb valvo sitä, että Viro noudattaa Schengenin sopimusta asiallisesti. No ei kait sitä urheilulta aina ehdikään.

14.9.2010 12:20 Pauli Saarinen
Ei toisen valtion ulkoministeri voi valvoa toisen valtion oikeuslaitoksen tai (suojelu)poliisin päätöksiä.

14.9.2010 12:25 Pauli Saarinen
Fundamentalistisena putinistina kirkkoherra Juha Molari ei voi kirjoittaa mitään vastoin nyky-Venäjän johdon ja Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ)virallista kantaa. Asian voi tarkistaa vaikka Safkan "virallisesta blogista". Sekin on niin virallinen, että asia pitää todeta otsikossakin.

13.9.2010 22:10 Praha (ei kirjautunut)
Itsekkin kun näin alkuperäisen videon, en voinut muuta kuin hämmästellä Molarin röyhkeyttä. Nythän kohta-ex-kirkkoherra vaan niittää sitä mitä on viljellyt.

13.9.2010 22:48 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Molarista voi tulla Gavrilo Princip. Hän voi aiheuttaa Suomen ja Venäjän välille sellaisen konfliktin, että Lissabonin sopimuksen ja turvallisuustakuun myöntäneet maat ajautuvat kolmanteen maailmansotaan.

Toisaalta sosialidemokraatit ja kokoomuslaiset ovat virkamiehinä mopottaneet Molaria taannoisina vuosina niin paljon, että kyllä ymmärtää, että Molari on kyllästynyt porukkaan niin kuin vanha-Adolf Versailles'n rauhansopimukseen sotaveteraanina.

14.9.2010 12:16 Pauli Saarinen
Vaikuttaa yliampuvalta, että "vaatimaton, syrjään vetäytyvä ja isänmaallinen pikkukylän pappi" saisi aikaan kolmannen maailmansodan.

13.9.2010 22:29 Alamai nen (ei kirjautunut)
Joo, kyllä hurjalta kuullostaa. Suoranaista yllytystä henkilöiden murhaamiseen. Ilmiselvä haasteen paikka.

Minun mielestäni asiaa kannattaa pitää esillä, sen vakavuuden vuoksi.

Kiitokset Pauli Saariselle tästä(kin) paljastuksesta, joka paljastaa Safkan todellisen luonteen.

13.9.2010 22:45 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Molari on sen verran street wise, että ei kehota Herraa rankaisemaan varatuomari Astrid Thorsia perussuomalialaiseen tapaan. Jos kohteena olisi Ukrainankin ilmeisesti miltei terroristina pitämä Storsjö, ovat tappiot tuomiokapitulissa pienemmät.

Loppujen lopuksi voisimme miettiä, miten seurakunta itse tuomiokapitulia ja nuoleskelevaa piispaa käyttämättä voisi erottaa kirkkoherransa niin kuin kunnanjohtajan.

On selvää, että jossain seurakunnassa kirkkoherran tulee olla postmoderni lesboaktivisti ja jossain naispappeutta vastustava ääripastori.

14.9.2010 08:05 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Loppujen lopuksi voisimme miettiä, miten seurakunta itse tuomiokapitulia ja nuoleskelevaa piispaa käyttämättä voisi erottaa kirkkoherransa niin kuin kunnanjohtajan."

Aivan. - Kristikansa tuntuu olevan kasvatettu hyväksymään tai ainakin kestämään mitä hyvänsä. Kärsi, kärsi - kirkkaanman kruunun saat.

Pohjan seurakunta ja Raasepori ovat saaneet ihan kiitettävästi julkisuutta profiloitumalla antifasisteiksi.

13.9.2010 22:43 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
"Fariseukset ja kirjanoppineet repivät ihokkaansa."

Minusta tuo Juha Molari alkaa olla oikein vanhan ajan retropappi raivotessaan. Hänessä on raamatun värisävyjä. Olisi mukava, jos hän joskus saavuttaisi 1930-luvun AKS-papin tason kiihkossaan tai kiivaudessaan.

Toisaalta nykyajan ihmiselle oikein hardcore -pappi voi olla liian vaikeasti sulavaa sanaa. Kevytruokien ystävät eivät oikein jaksa vastaanottaa "väkevää sanaa".

Sanoisin, että Molarin radikalisoitumisessa äärimmilleen on yhtenä osatekijänä Pro Karelia ja The Soviet story. Tuskin kukaan uskoi, että tämä näin hulluksi menee, kun antifasistit Bäckman ja Molari iskevät kuin Korkeajännitys - miljoona volttia.

Jotenkin tuntuu, että Pro Karelia on joutunut jäämään tuleen makaamaan - tosin yhteiskunnallisesti ja Otavasta sekä Yhtyneistä kuvalehdistä kenttälinnoitettuna.

Kaikenlaista hupailua sitä lasten vanhempien oppikirjarahoilla poliittiseti neutraalissa Eurosto-Suomessa sallitaan.

Henna Virkkunen ilmeisesti kastoo professori Heikki A. Reenpään revitykset tyynesti ottaen asian rennosti.

Jos Otavan oppikirjat pantaisiin kunnissa vuodeksi boikottiin liian fasististen tahojen julkaisemana, eskalaatio rauhottuisi varmaan ilman, että Bäckman tai Molari muilutettaisiin jonnekin.

Olen jotenkin taipuvainen uskomaan, että meillä on tohtoreita liikaa, niin filosofian tohtoreita kuin jumaluusopinkin tohtoreita. Tämä hulluus nimittäin lähenee amerikkalaisten kiihkopastoreiden tasoa.

Ehdotan, että Uusi Suomi kutsuu Juha Molarin bloggaamaan, mutta sillä ehdoilla, että häneltä on kielletty palautteen kieltäminen.

14.9.2010 12:33 Pauli Saarinen
En ymmärrä, miten Pro Karelia ja The Soviet Story liittyvät Kavkaz Centerin palvelimien räjäyttämisestä käytävään keskusteluun. Voisin poistaa tämän kommentin asiaan kuulumattomana, mutta olkoon.

13.9.2010 23:05 Juha Molari (ei kirjautunut)
Pauli Saarinen huijaa. Siinä videossa on joitakin samoja ja samankaltaisia ilmauksia, mutta Saarisen litteraatio ei ole uskollinen.

Myös tulkinnassaan Saarinen astuu yli sopivan - tahallisesti niin kuin aina. Toimituskunnan "tuhoaminen" ei määrittele nimeltä mainittavia henkilöitä, sillä Storsjö on ilmoittautunut, ettei ole toimituskuntaa. Terrorismin asiaa ajavat henkilöt sopii tuhota. Olen samaa mieltä edelleen ja aina.
Eikä "tuhoaminen" ole fyysinen toimi, paitsi kyllä minä terroristien surmaamisen hyväksyn tietyissä erityistilanteissa kuten on nähty Kaukasiassa.

Palvelimen "räjäyttäminen" on väärin liittää Storsjön nimeen, koska vaadin erityisesti vääristelevien tietojeni ja terroristien viestien tuhoamista, ja siltä osin terroristien viestintävälineeksi annetun tietojen hallinnon osan tuho on oikea toimi. Tekninen, juridinen ja taktinen menetelmä asian puolesta on sitten kokonaan toinen kysymys,kuten kerron itsekin.

Olen siis edelleen sitä mieltä, että terroristien viestejä välittävät tietokoneet (tai muut sellaiset it-palvelut) saisi räjäyttää, mutta tämä räjäytys pitäisi olla hallittu ja vahingoiltaan rajoitettu, ettei ihmiset vahingoitu eikä muuten omaisuus tuhoudu. RL 34a -luku ei salli tietokonepalvelujen tarjoamista terroristijärjestölle: tästä seurauksena on, että sellaiset tietokonepalvelut pitää tuhota.
Mitä sitten jos liperit heiluvat natsien, revansistien, panettelijoiden ja terroristien ystävien tähden? Sitten otteeni ilmeisesti kovenevat näitä tahoja vastaan, koska sitten ei ole mitään menetettävää; ihminen on näet katkeruudessaan, vihassaan ja toivottomuudessaan tarpeettoman tyhmä.

14.9.2010 01:06 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри sanoi, että ei enää kommentoi tekstejäni, koska hänellä on tärkeämpää tekemistä parempien ihmisten seurassa. Taisi kestää pari päivää tuota kommentoimattomuutta.

Perinteiseen tapaan kirkkoherra Molari väittää, että Saarinen huijaa. Saarinen ei tälläkään kertaa huijaa. Kysymyksessä on kahden eri henkilön toisistaan riippumatta videon perusteella kirjoittamat tekstit, jotka verrattiin ja todettiin yhdenpitäviksi.

Voidaanhan tietysti laittaa se videokin internettiin. Minusta kuitenkin tuntuu, että se on menoissa Espoon tuomiokapituloille ja sen jälkeen liperit lentävät.

14.9.2010 12:42 Pauli Saarinen
Hip hurraa! Kirkkoherra Juha Molari oli oikeassa. Litteraatio ei ollut uskollinen. Kirjallisessa tekstissä oli yksi Molarin videosta poikkeava sanajärjestys ja yhdessä kohdassa sana oli monikossa, kun piti olla yksikössä. Haitanneeko tuo, kun kysymys ei ollut Raamatun käännöksestä.
Saarinen ei kuitenkaan huijannut, kuten kirkkoherra väittää.

13.9.2010 23:19 Juha Molari (ei kirjautunut)
Saarinen väärentää litteraatiossaan videon ilmauksia osittain.

Myöskään Saarisen tulkinnat eivät ole rehellisiä. RL 34a -luvun mukaan katson, että terroristien varten tarjotut tietokäsittelyvälineet sopii tuhota, vaikka räjäyttää (jos vahinko rajoittuu pienelle tietokoneen alalle vahingoittamatta muuta omaisuutta). Tässä ei ole sanottu kenenkään yksityisen nimeltä mainitun ihmisen omaisuudesta.

Olen edelleen sitä mieltä, että Kavkaz Centerin toimituskunta saisi tulla tuhotuksi - ja varmasti niin käykin. Ei voi olla mitenkään oikein, että terroristien viestiä saadaan välittää toimituksellisesti. Tuhoaminen ei ole kenenkään nimeltä mainitun ihmisen "tappamista", vaan Kavkaz Centerin toimituskunnan toimintaedellytysten täydellistä tuhoamista ja saattamista ankariin rangaistuksiin. En minä sentään mitään tappoja suosittele! En myöskään suosittele kenenkään siviili-ihmisen toimenpiteitä, vaan kukin viranomainen tekee omassa maassaan tarvittavan kovat toimet. Niin on käymässäkin: Grosnyissa Kavkaz Centerin eräs toimittaja saa toivottavasti riittävän ankaran tuomion, toivottavasti toimituskunnan tuhoaminen onnistuu myös läntisissä maissa.

Jos liperit menisivät revansistien, modernien natsien ja terroristijärjestön kannattajien toimesta, silloin saattaisi katkeroitunut ex-pappi antautua kamppailuun entistä voimakkaammin, koska mitään ei ole sen jälkeen menetettävää.

On myös huomattavaa, että mainittu video - josta Saarinen antaa jossakin määrin muokatun ja epätarkan litteraation - oli muutaman tunnin, kunnes otin sen pois väärinymmärrysten välttämiseksi, ja sijoitin tämän uuden videon. Siksi on erikoista Saarisen ilkeämielisyyttä rakentaa todellisuuskuvaa nyt minun itseni "sensuroimasta" videosta, vaikka itsekin muutin "pehmeämmän" äänensävyn siihen paikalle.

13.9.2010 23:37 Praha (ei kirjautunut)
Molari:
"Jos liperit menisivät revansistien, modernien natsien ja terroristijärjestön kannattajien toimesta, silloin saattaisi katkeroitunut ex-pappi antautua kamppailuun entistä voimakkaammin, koska mitään ei ole sen jälkeen menetettävää."

Ja uhkailu sen kun jatkuu.

En kyllä ymmärrä, miksi Molarin pitää roikkua kiinni ev.lut.kirkon virassa? Eikö olisi jo aika olla rehellinen itselleen, ottaa lopputili ja lähteä idän ihmemaahan katselemaan naapureitten hienoja autoja lopullisesti? Miksi Suomessa pitää roikkua, kun kerta noin paljon ahdistaa?

14.9.2010 01:15 Pauli Saarinen
Perinteiseen tapaan kirkkoherra Molari väittää, että Saarinen väärentää videon ilmauksia osittain. Saarinen ei tälläkään kertaa väärennä. Kysymyksessä on kahden eri henkilön toisistaan riippumatta videon perusteella kirjoittamat tekstit, jotka verrattiin ja todettiin yhdenpitäviksi.

Mainittu video on ollut muutaman tunnin kirkkoherra Molarin blogissa, mutta pitää myös muistaa, että alkuperäinen video yleensä löytyy internetin välityspalvelimilta vielä seuraavat 10 vuotta, vaikka itse video olisi poistettu. Jokainen ammattilainen osaa etsiä sieltä ja avata videon, vaikka se ei enää näyttäisi olevankaan ko. linkissä. Netti on aika raaka väline.

14.9.2010 13:10 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри pitää minua ilmeisesti revansistina, modernina natsina ja terroristijärjestön kannattajana, koska nimenomaan minun nimeni on mainittu tuossa kommentissa. Melko loukkaavasti sanottu.

Muistuttaisin kirkkoherra Molarille, että "Kavkaz Centerin toimituskuntaan" kuluu myös europarlamentaarikko Heidi Hautala. Tietääkseni hän ei ole missään oikeusasteessa syytteessä terrorismista enkä tiedä, että Suomen tai Euroopan poliisi tutkisi hänen terroristiyhteyksiään.

Kavkaz Centerin toimintaa tutkittiin aikoinaan Suomessa, mutta sen ei todettu rikkovan suomalaista sananvapautta. Silloinen Neuv.. Venäjälle päin kyyryssä oleva ulkoministeri Erkki Tuomioja vaati palvelimia suljettavaksi.

14.9.2010 13:13 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
En huomannut tätä kohtaa aiemmissa kommenteissani: "RL 34a -luvun mukaan katson, että terroristien varten tarjotut tietokäsittelyvälineet sopii tuhota, vaikka räjäyttää (jos vahinko rajoittuu pienelle tietokoneen alalle vahingoittamatta muuta omaisuutta)."

Hyvä tavaton - että rikoslaki antaisi jollekin valtuudet tarttua oman käden oikeuteen?? Papin virkavala vaatii noudattamaan Suomen perustuslakia ja muita lakeja. Kehotus tarttua oman käden oikeuteen rikkoo räikeästi tämän valan sisältöä vastaan.

Ja jos keskittymistä riittää, voidaanhan lukea rikoslain 34a lukua hiukan eteenpäin. Siinä kerrotaan terrorismirikosten syyteoikeudesta:

"Syytteen nostamisesta tässä luvussa tarkoitetuista rikoksista päättää valtakunnansyyttäjä."

Oletko yön fantasioissasi valtakunnansyyttäjä? Ja lisäksi syyttäjätehtävän ohella olet myös tuomari ja tuomion toimeenpanija. Onpas maailmankuvasi hataralla pohjalla!

Mikael Storsjö

13.9.2010 23:22 Juha Molari (ei kirjautunut)
On myös huomattavaa, että mainittu video - josta Saarinen antaa jossakin määrin muokatun ja epätarkan litteraation - oli muutaman tunnin, kunnes otin sen pois väärinymmärrysten välttämiseksi, ja sijoitin tämän uuden videon. Siksi on erikoista Saarisen ilkeämielisyyttä rakentaa todellisuuskuvaa nyt minun itseni "sensuroimasta" videosta, vaikka itsekin muutin "pehmeämmän" äänensävyn siihen paikalle.

14.9.2010 01:25 Pauli Saarinen
Perinteiseen tapaan kirkkoherra Molari väittää, että Saarinen antaa videosta jossakin määrin muokatun ja epätarkan litteraation. Saarinen ei tälläkään kertaa anna epätarkkaa litteraatiota. Kysymyksessä on kahden eri henkilön toisistaan riippumatta videon perusteella kirjoittamat tekstit, jotka verrattiin ja todettiin yhdenpitäviksi.

Mainittu video on ollut muutaman tunnin kirkkoherra Molarin blogissa, mutta pitää myös muistaa, että alkuperäinen video yleensä löytyy internetin välityspalvelimilta vielä seuraavat 10 vuotta, vaikka itse video olisi poistettu. Jokainen ammattilainen osaa etsiä sieltä ja avata videon, vaikka se ei enää näyttäisi olevankaan ko. linkissä. Netti on aika raaka väline.

13.9.2010 23:31 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Kirkkoherrahan alkaa mamoilemaan kuin Kokoomus-ministerit Venäjä-lausuntoja selitellessään.
No parempi onkin keskittyä vantaalaiseen perhe-elämään. Kun vaan ei olisi liian myöhäistä. Uhkausvideo leviää näet jo netissä.

13.9.2010 23:43 Vieras (ei kirjautunut)
Luuleeko Molari, että hänen erottamisensa jälkeen jonkun virkaheiton anarkistipapin juttujen kiinnostavan ketään? Jokainen myös tietää, että hänen kaiken kirjoittelunsa pohjana on henkilökohtainen katkeruus ja kauna. Vaikka hän papin puvussaan miten hehkuttaa olevansa rakkauden lähettiläs, ei hänen kirjoituksistaan löydä rakkautta, vain vihaa.

Viranomaisten tehtävänä tulee olemaan tutkia hänen kirjoituksiaan ja muita julkaisujaan. Ei taida purra hänen selittelynsä. Eikös se tuomiokapituli varoitusta antaessaankin ottanut pohjaksi sen, miten yleensä termit ymmärretään, eikä papin korjattuja selityksiä.

14.9.2010 12:54 Pauli Saarinen
Espoon tuomiokapituli toteaa päätöksessään 10.6.2010 muun muassa:
”Molari on vastineessaan pohtinut muun muassa yleisen elämänkokemuksen käsitettä, poliittisen ja yksityisen toiminnan erottelua sekä termin epäasiallinen ideologista merkitystä. Molari on viimeksi mainitun aiheen yhteydessä selvittänyt perverssi -käsitteen psykoanalyyttistä ja psykohistoriallista merkitystä. Lisäksi Molari on ilmoittanut, että hänen Ylen toimittajiin ja sen Ajankohtaistoimituksen tiimiin kohdistunut tekstinsä on ollut tyyliltään ironinen ja sarkastinen.

Tuomiokapituli toteaa, että "yleinen elämänkokemus" on vakiintunut oikeudellisen tulkintamenettelyn käsite, jonka perusteella henkilön käyttäytymistä arvioidaan, esimerkiksi sitä, mitä ymmärrystä tai toimintaa häneltä voidaan tai ei voida odottaa tai edellyttää. Henkilöllä tarkoitetaan tällöin ihmistä järjestäytyneen yhteiskunnan oikeussubjektina ja sen normien alaisena erotukseksi erillisistä yksilöllisistä ideoista tai päähänpistoista. Yleisen elämänkokemuksen nojalla. silloin kun se on juridinen käyttäytymisen mittapuu, arvostellaan muun muassa sitä, mitä henkilön olisi tullut ottaa huomioon tekojensa seurauksina. Periaatteena on, että mikä tahansa selitys ei käy inhimillisen toiminnan perusteluksi tai puolustukseksi.

Molari perustelee ja puolustaa kirjoituksiaan tyylillisillä seikoilla, Raamatun ja kristinuskon traditiolla, käyttämänsä termin psykoanalyyttisella ja psykohistoriallisella selvittelyllä sekä sillä, että kysymyksessä on ollut sarkasmi ja ironia. Tuomiokapituli on jo asioiden aikaisemmassa vaiheessa todennut Molarin vedonneen raamatulliseen kielenkäyttöön ja Lutherinkin kielenkäytön värikkyyteen. Tyylillisillä seikoilla ei kuitenkaan voida perustella eikä puolustaa mitä ilmaisuja tahansa. Molarin Ylen toimittajiin ja Ajankohtaistoimituksen tiimiin kohdistamasta kirjoituksesta ei ole havaittavissa sarkasmia eikä ironiaa. Myös sadistinen ja perverssi ovat ilmaisuja, joita yleisen elämänkokemuksen perusteella ja hyvän tavan näkökulmasta on pidettävä sopimattomina, vaikka niitä perusteltaisiinkin psykoanalyysilla ja psykohistorialla. Molarin esittämiä lausumia ei liioin voida pitää kirkon eetoksen mukaisina, ei liioin kristillisen tradition, vaikka niille annettaisiinkin raamatulliseen kielenkäyttöön vertaava selitys.”

13.9.2010 23:46 Stalingrad (ei kirjautunut)
Missä on alkuperäinen video?

14.9.2010 01:28 Pauli Saarinen
Alkuperäinen video on muun muassa minulla ja monessa muussa paikassa. Mikael Storsjö ilmoitti edellisen blogini kommenttipalstalla, että hänkin on saanut videon.

13.9.2010 23:57 agendo2 (ei kirjautunut)
Pappi-MOlari: "Jos liperit menisivät revansistien, modernien natsien ja terroristijärjestön kannattajien toimesta, silloin saattaisi katkeroitunut ex-pappi antautua kamppailuun entistä voimakkaammin, koska mitään ei ole sen jälkeen menetettävää."

Kohudosentti voisi nyt katsoa tarkkaan, mihin jamaan on papin ajanut ja tuntea oma vastuunsa.
Läheisten pitäisi kuunnella, kun hälytyskellot kilkattaa.

14.9.2010 00:19 Marko Grönroos
Onneksi pappi ei ollut imaami, silloin uhkaus olisi varmasti päässyt kansainvälisiin uutisiin koko läntisen maailman kauhisteltavaksi, siitä olisivat kaikki hallat maan ahoilla kirjoitelleet pitkät kolumnit ja tapahtunut olisi taas ollut osoitus islamilaisen kulttuurin väkivaltaisuudesta. Tämäkin kirjoitus olisi poikinut pitkän keskustelun. Jotain olisi ollut tehtävä.

Mutta kun kyseessä on kristitty, kaikki ymmärtävät että hän on vain hullu ja enimmäkseen vaaraton. Onneksi näin luultavasti onkin.

14.9.2010 01:36 Pauli Saarinen
Onhan meillä "harras muslimi" Abdullah (Risto) Tammi. Eiköhän hän tule jonkinlaisen fatwan antamaan.

Me kaikki toivomme, että kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри on vaaraton. Mutta entäs jos ei olekaan? Siinäpä poliisilla ja oikeuslaitoksella pulma, jos asianomistajat tekevät rikosilmoituksen.

14.9.2010 00:31 Totinen Toveяi (ei kirjautunut)
Mikä erottaa hullun kristityn hullusta muslimista? Vaarattomuus?

14.9.2010 00:55 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
Pitää pappia muistuttaa Raamatun sanoista (Matteus 5:37): "Kun myönnätte, sanokaa vain: 'Kyllä', kun kiellätte, sanokaa: 'Ei.' Enempi on pahasta."

Turha syyttää Pauli Saarista viestin väärentämisestä. Tuo Molarin tappovideo löytyy alkuperäisenä netistä:
http://www.youtube.com/watch?v=8xoOL48tNjQ .

Siteeraan vielä toista isoa kirjaa. Rikoslain 25 luku (Vapauteen kohdistuvista rikoksista):
7 §
Laiton uhkaus
Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Eiköhän Juha Molarin video täytä mainitun rikoksen tunnusmerkit ihan viimeistä piirtoa myöten.
Rikoslain lisäksi Molarin menettelyyn soveltuvat Kirkkolain pappia koskevat kurinpitorangaistukset. Rangaistuksia rapsahtaa jos pappi "käyttäytyy pappisviran haltijan asemaan sopimattomalla tavalla".

Mikael Storsjö

14.9.2010 01:07 Juha Molari (ei kirjautunut)
Kuten sanoin, Saarisen litteraatio ei ole täydellinen.

Poistin videon ja suljin mainitun blogini jo ennen kuin kukaan oli siitä missään kirjoittanut. Toivoin, että siitä ei edes kirjoiteta ja huomata, joten tein samana päivänä uuden videon, jonka sijoitin vanhan paikalle. Uudempi on epäilemättä pehmeämpi. Todellisuuskuvaani ei voi rakentaa minun itseni "sensuroimasta" videosta, vaan itsekin muutin "pehmeämmän" äänensävyn siihen paikalle. On valitettavaa, että monet henkilöt tahtovat nyt etsiä mahdollisia sanamuotoja siitä alkuperäisestä kovasanaisesta videosta ja levittää niitä mahdollisimman laajalle. Olen sanonut tuon, minkä tässä olen kertonut: haluan Kavkaz Centerin palvelimet tuhottavaksi. Pitäisin kyllä tärkeänä myös opponenttieni vastuullisuutta, etteivät he levitä videota, jonka olen poistanut YouTubesta ja blogistani omasta tahdostani itsesensuurin vuoksi.

Ensimmäinen videoni on suora reaktio siihen linjanvetoon, jonka Itäkeskuksen poliisi teki vastauskirjeessään, joka saapui ko. päivänä muutama minuutti aiemmin.
http://juhamolari.blogspot.com/2010/09/poliisi-avasi-nettikeskustelut.html

14.9.2010 01:48 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Molari Юха Молaри voi verrata "Saarisen litteraatiota" ja Mikael Storsjön edellisessä kommentissa olevan linkin perusteella löytyvää videota.

14.9.2010 13:50 Pauli Saarinen
Omituista, että kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри sijoittaa blogiinsa videon ja toivoo, että sitä ei huomaisi kukaan eikä siitä kirjoitettaisi. Yleisen elämänkokemuksen perusteella bloginpitäjä haluaa normaalisti teksteilleen ja videoilleen mahdollisimman suurta julkisuutta.

Kirkkoherra Molari voisi tietysti blogissaan olevan StatCounter-ohjelman tulosten perusteella kertoa meille, kuinka moni kävi lukemassa blogia ja katsomassa videota. Hän voisi kertoa myös, kävikö Saarinen, Storsjö, SUPO, KaPo, KRP, Sisäasiainministeriön poliisiosasto, Viestintävirasto, Kirkkohallitus tms. katsomassa videota.

Sananvapaudesta joukkoviestinnässä annetun lain (460/2003) 12 §:n mukaan:
"Yleisön saataville toimitetun viestin sisältöön perustuvasta rikoksesta vastaa se, jota rikoslain (39/1889) mukaan on pidettävä rikoksen tekijänä tai siihen osallisena."

Koska kirkkoherra Molaria on syytä epäillä rikoksesta, videon levittäminen on sananvapauden kannalta ja viestinnällisistä syistä täysin perusteltua.

Kirkkoherra Molari ei voi vedota edes edellä mainitun lain 18 §:ään. "Tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Tuomioistuimen on käsiteltävä hakemus kiireellisenä."

14.9.2010 01:15 Juha Molari (ei kirjautunut)
Mikael Storsjö ei ole se henkilö, joka mitään rangaistuksia saattaa minulle.

14.9.2010 01:50 Pauli Saarinen
Oikeuslaitos antaa rangaistuksia ja tuomiokapituli kirjallisia varoituksia sekä viraltapanoja.

14.9.2010 02:21 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
Enpäs lähtisi vannomaan tuosta. No enhän minä henkilökohtaisesti asetu tuomarin tehtävään tai tartu oman käden "oikeuteen". Mutta elämme oikeusvaltiossa, jossa ihmisoikeuksilla on hyvin tärkeä asema. Siksipä lainsäädännöstä löytyy rikosnimikkeitä kuten "laiton uhkaus", "kunnianloukkaus" ja "yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen". Ja vieläpä viranomaistoimintaa ohjaa laillisuusperiaate, meillä on itsenäiset tuomioistuimet ja jokaisella on oikeus lain suojaan kun häntä vastaan rikotaan.

Kun olen blogejasi lukenut, olen toki saattanut huomata että oikeusvaltioperiaate ja ihmisoikeudet eivät ole yhtä keskeisiä asioita sinun ajatusmaailmassa kuin ne ovat minulle. Vannomasi virkavala kuitenkin sitoo sinut oikeusvaltioperiaatteeseemme.

Näinollen pidän todennäköisenä että joudut vastaamaan myös rikoksistasi minua vastaan leivättömän pöydän ääressä, Ev.lut. kirkon jäsenenä (kasteen, rippikoulun ja konfirmaation läpikäyneenä) aion saattaa taholtasi minuun kohdistuneet sanat ja teot tuomiokapitulin käsiteltäväksi. Minun harkintani mukaan olet käyttäytynyt pappisviran haltijan asemaan sopimattomalla tavalla. Papin tehtävä on pelastaa ihmisiä - toimenkuvaan ei saisi kuulua uhata kanssaihmisiä ja seurakuntansa jäseniä tuhoamisella.

Mikael Storsjö

14.9.2010 06:24 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Kun olen blogejasi lukenut, olen toki saattanut huomata että oikeusvaltioperiaate ja ihmisoikeudet eivät ole yhtä keskeisiä asioita sinun ajatusmaailmassa kuin ne ovat minulle."

Vihajärjestö SAFKA:n toimia on leimannut rajojen hakemisen periaate. Kuinka härskisti voi sanoa tai tehdä? Lakiasiantuntijana on ilmeisesti tohtori Bäckman. Eikä kovin onnistuneesti. Anteeksi pyyntölinjoille on jouduttu menemään kovin usein. - Vaan ei niillä ole ollut mitään parantavaa vaikutusta, eikä ilmeisesti ole ollut tarkoituskaan.

14.9.2010 11:25 Pauli Saarinen
Tynkä-Karjalan Antti 14.9.2010 06:24
T-K A ”Vihajärjestö SAFKA:n toimia on leimannut rajojen hakemisen periaate. Kuinka härskisti voi sanoa tai tehdä? Lakiasiantuntijana on ilmeisesti tohtori Bäckman. Eikä kovin onnistuneesti. Anteeksi pyyntölinjoille on jouduttu menemään kovin usein. - Vaan ei niillä ole ollut mitään parantavaa vaikutusta, eikä ilmeisesti ole ollut tarkoituskaan.”

Ei valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman Йохан Бекман ole lakiasiantuntija. Hän on Helsingin yliopistossa oikeussosiologian kohudosentti, jolla ei ole opetusta ja joka ei ole tehnyt tutkimusta vuosikausiin. Bäckmanina luullaan usein lakimieheksi. Onhan hän esiintynyt ”asianajajanakin”. Lähinnä luonnehtisin Bäckmanina Suomen idänsuhteita provosoivaksi häiriköksi.

14.9.2010 01:33 Vieras (ei kirjautunut)
Keneltä pastorin tulisi kysyä apua?
Ole rehellinen.
Jos FSB on viimeinen toivo, mitä sinä teet papin virassa?

14.9.2010 06:38 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Nykyisin sodat aloitetaan ilman varsinaista sodanjulistusta - tosin Suomi koki sen jo vuosina 1939 ja 1941.

Nyt vaikuttaa siltä, että vihajärjestö SAFKA on kiihdyttämässä taistelunsa tsetsenejä vastaan eräänlaiseksi intifadaksi. Sodanjulistus oli islamilaisen puolueen toimistolla Fredrikinkadulla Helsingissä viime vuoden joulukuussa. Venäjän Helsingin suurlähetystön valvovan silmän alla.
Suomessa asuvat tsetsenit ovat täällä laillisesti ja haluavat elää rauhassa, rakentaa tulevaisuuttaan turvallisessa yhteiskunnassa. - Ei Kaukasuksen kansanmurha koskaan tietysti unohdu. - Tätä vasten evlut-seurakunnan kirkkoherran jatkuva kiihotus kansanryhmää vastaan ei voi olla hyväksyttävää.
Ovatko muut safkalaiset samassa rintamassa? Leviääkö Johan Bäckmanin, Tommi Lievemaan, Petri Krohnin, Leena Hietasen ja muutaman muun osoitetiedot kansainvälisesti? Kannattaa miettiä kahteen kertaan, mihin tällä hyökkäyksellä on ryhtymässä ja sitoutumassa.

14.9.2010 08:36 Rane (ei kirjautunut)

1) Molari 13.9.2010
”Myös tulkinnassaan Saarinen astuu yli sopivan - tahallisesti niin kuin aina. Toimituskunnan ’tuhoaminen’ ei määrittele nimeltä mainittavia henkilöitä, sillä Storsjö on ilmoittautunut, ettei ole toimituskuntaa. Terrorismin asiaa ajavat henkilöt sopii tuhota. Olen samaa mieltä edelleen ja aina.”

2) Molari 6.9.2010 blogissaan:
”Nyt ei ole edes kyse siitä, oletko Sinä – kunnioitettu IT-alan ammattilainen Mikael Storsjö – kirjoittanut kaikkia niitä tai osaa niistä tai ollut vastuussa mainittujen tekstien syntyyn innoituksen antajana. Kyse on siitä, että juuri Sinulla on kaikki toimintakyky puhdistaa terroristisivusto valheellisista ja jopa uhkaavista teksteistä, joissa minua ja ystäviäni kuvataan.”

3) Molari videolla:
”Elämässähän voi sattua kaikenlaista ja se tarjoaa erittäin suuren mahdollisuuden tämän Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestön toimintaa monella tavalla kannattavan, tukevan, avustavan Kavkaz Centerin toiminnan lopettamiseksi. Nämä tietyt henkilöt te löydätte helposti, ne kaikki olennaiset henkilöt eri puolilta Eurooppaa. Nämä tietyt henkilöt voi tuhota, kun elämässä voi sattua kaikenlaista. Kuin myös palvelimet voi räjäyttää.”

Kommentista 2) selviää, että Molari pitää Storsjötä KC:n toimituskuntaan jos nyt ei suoraan kuuluvana henkilönä, niin ainakin niin suuren ”toimintakyvyn” KC:iin omaavana henkilönä, joka voi halutessaan vaikuttaa täysin KC:n tiedotustoimintaan. Edellisestä seuraa, että Molarin kommentti 3) on selvä yllytys jollekulle tappaa Storsjö, ja tähän tappamiseen Molari pyytää videolla FSB:n apua: ”Nämä tietyt henkilöt voi tuhota, kun elämässä voi sattua kaikenlaista.”

14.9.2010 09:16 Jaska (ei kirjautunut)
Harmi etta tama blogi on kirjoitettu eilen illalla. Nyt se hautautuu uusien blogikirjoitusten vuoksi. Tama olisi ollut parempi kirjoittaa aamulla. Nyt ihmisilta jai nakematta Molarin todellinen luonne joka tulee hyvin esiin tuossa videolinkissa.

14.9.2010 10:16 Juha Molari (ei kirjautunut)
Storsjöllä on musta huumori, kun hän kirjoittaa niin varmana minun "leivättömästä pöydästä" (sekin on aika erikoista suomalaisissa oikeusoloissa, että jotakin henkilöä rankaistaan nälällä). Hän kirjoittaa myös viran menettämisestä.

Muistettakoon, että kumpaakaan kohtaan ei ole minulla mitään uhkaa. Ei ole mitään esitutkintaa. Ei ole myöskään vireillä mitään kurinpitoasiamiehen tutkintaa.

Storsjön pöydässä leipä kapenee vaikka tuskin loppuu paljon todennäköisemmin ja nopeammin, kun Vantaan käräjäoikeudesta saapuu kutsu oikeudenkäyntiin, jonka hän tietää jo tulevaksi. Syyte ei tarkoita toki vielä syyllisyyttä ja syyttömiäkin tuomitaan, minkä jälkeen on lupa valittaa. Joka tapauksessa Storsjö ennakoi tarpeettoman nopeasti asioita, joita toisella ei edes ole, mutta itsellä on jo kovasti vireillään.

Mitä tulee yksityiselämään liittyvän tiedon levittämisestä, on vaikea lausua, mikä on tuo tieto, jota hän itse ei olisi levittänyt. Who is domain -kertoo, mitä kertoo riippumatta maailmaa. Kuka asuu jossakin osoitteessa ja kenen kanssa ei ole kiinnostukseni kohteena, vielä vähemmän levityksen kohteena, vaikka asianomaiset levittävät näitä tietojaan Facebookissa.

Olen sitä mieltä, että Kaukasian emiirikunnan virallisen web-tiedotuskanavan Kavkaz Centerin toimituskunta saisi tulla tuhotuksi, niin kuin konkurssikypsien ja korruptunoituneiden tai mustassa taloudessa toimivien yritystenkin sopisi tulla tuhotuksi. Se tarkoittaa todella tällaisen toiminnan lopullista päättymistä. En ymmärrä, miten joku lukee tähän liittyen hengen uhkan?!

RL 34a -lukua laadittaessa lainlaatija nimenomaisesti selitti, että ATK-palvelujen tarjoaminen tulisi olla kriminalisoitu toimi. Siksi pidän virkavallan - Venäjän yhtäällä ja Suomen toisaalla - mahdollisuutena tuhota nuo ATK-järjestelmät. Räjäytettäköön vaikka, jos ei siitä tule muuta vahinkoa, mutta kuten videossa lopetan, että minä en tiedä asian operatiivista ja strategista tarkoitusmukaisuuta, vaan minun täytyy tyytyä ja vain kärsiä. Toiveeni on todella, että nämä palvelut tuhotaan lopullisesti. Sanon videossakin, että minulla ei ole asian suhteen toimintakykyä.

14.9.2010 12:29 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
"Leivätön pöytä" on kansanperinteeseen kuuluva sanonta eikä mikään oikeudellinen termi. Ei Suomessa ihmisiä rangaista nälällä, eikä kidutustakaan sallita. Valitettavasti kaikki eivät elää yhtä hyvässä yhteiskunnassa.

Olen jo pyytänyt tuomiokapitulia tutkia manaus-toimitusta, ja lehtitietojen mukaan asiaan on puuttunut joku toinenkin taho. Videouhkausta koskeva kantelu ei ole vielä perille ehtinyt.
On totta että minua vastaan on nostettu syyte, jonka sisällöstä Molari ei tosin tiedä juuri pöläystäkään, koska asiakirjat saa julkaista vasta tuomiokäsittelyn alettua. Kuitenkin Molarilla näyttää olevan vankka kuva syyllisyydestäni, onpahan siitä tiedotettu oikein vieraalla maaperälläkin. Joo, ja onpas kanssasyytetyn yksityishenkilön nimikin julkaistu Molarin blogissa herjojen kera. Tällainen rikkoo journalistista etiikkaa vastaan - asiaan voit tutustua tarkemmin JSN:n kotisivuilla.
Kerrottakoon kuitenkin mistä syytteessäni on kyse - syyttäjä hakee rajanvetoa hyväksyttävän humanitaarisen avunannon ulottuvuudelle. Ei ole näes laittoman maahantulon järjestämisestä kyse, jos tekijä ei ole saanut taloudellista hyötyä toimistaan ja mikäli vaikuttimet ovat olleet humanitaarisia. Esitutkinnassa on todettu etten ole toimistani hyötynyt, ja siksi koko oikeudenkäynti kohdistuu siihen, kuinka paljon humanitaarista avunantoa on sallittu ulkomaalaislain säännösten perusteella.

Perustan oma toimintani niihin inhimillisyyden periaatteisiin, jotka tulevat hyvin esille esimerkiksi Suomen ekumeenisen neuvoston julkaisussa "Kirkko turvapaikkana" (
http://tinyurl.com/3y9dnl8). Humanitaarisista vaikuttimistani todettakoon, että kaikki minun Suomeen autetut ihmispoloiset on Suomen viranomaisten toimesta todettu olevan ns. kansainvälisen suojelun tarpeessa, eli oma harkintakykyni on ollut oikeaan osuva.

Muutama sana yksityisyyden suojasta.

Molari kirjoittaa blogissaan 12.8.2010: "Kaikki tarinat kiinnostavat minua, sillä tapaani kuuluu selvittää vastustajani koulu- ja leikkikavereista alkaen. Esimerkiksi Storsjön äskeiset häät olivat mielenkiintoinen galleria hänen ystäviään ja sukulaisiaan. Kaikki kannattaa selvittää varmuuden varalta." Olikohan Molari pusikossa kyttäämässä ketkä olivat vierainani?

20.7.2010 Molari kirjoittaa blogissaan "Safka-T (Suomen antifasistinen tiedustelu) tarvitsee urkkijaa Finrosforumin kulttuurikeskus Sofiassa 20-21.7. järjestettävää Venäjä-vastaista vuosittaista tapahtumaa varten." .... "Tehtävääsi varten tulee ottaa kuvia ja videoaineistoa siitä, kuka viihtyy kenenkin kanssa, millaista veljeilyä ja siskoilua nämä tyypit harrastavat, ketä on paikalla. Tarkkaile erityisesti Hautalan, Luukkasen ja Storsjön toimia!"

Onko vakoilijapappi käyttäytynyt pappisviran haltijan asemaan sopimattomalla tavalla, sen asian arvioimisen jätän lukijoille - ja Tuomiokapitulille.

Molarin loppukaneettia lukiessa hiipii mieleen vahva aavistus siitä, että kirkkoherra ei ole oikein tajunnut virkavalansa sisältöä. Virkavalassa tuli luvattua noudattaa perustuslakeja ja muita lakeja. Eivät viranomaiset eivätkä ketkään muut saa "räjäyttää" kansalaisen omaisuutta. Ei ulkolaisella turvallisuuspalvellulla edes ole toimilupaa maassamme. Kenellä ei ole oikeutta uhata ihmisten tuhoamisella. Jos maassamme ilmenee jotain laitonta, silloin syyllisyydestä ja seuraamuksista päättää itsenäinen tuomioistuin - ei Molarin toverituomioistuin, ei maamme poliisi, eikä ulkomaan turvallisuuspalvelu.

Jos Molari on noin vakuuttunut minun syyllisyydestä rikoslain jonkin rikosnimikkeen osalta - miksi ihmeessä et vie asiaa itse oikeuteen? Jos taas Suomen lainsäädäntö kaipaa muutoksia - osallistu eduskuntavaaleihin ja pyri lakien muuttamiseen kansainvaltaista tietä. Vai kenties lainsäädäntötöissäkin voisi pyytää apua KGB/FSB:ltä? Kunhan ensin tuhotaan vastustajat niin pystyy varmaan paremmin toteuttamaan omaa agendaansa?

Mikael Storsjö

14.9.2010 12:36 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Muistettakoon, että kumpaakaan kohtaan ei ole minulla mitään uhkaa. Ei ole mitään esitutkintaa. Ei ole myöskään vireillä mitään kurinpitoasiamiehen tutkintaa."

Vakiintuneessa SAFKA-termistössä tutkinta olisi jo kovasti käynnissä.
Urheilutermein kuvaan tilannetta, että palo alla, ajolähtö ja taas tuli huti.
Muistuttaako tämä nöyrän ja vaatimattoman (hohottelua koko rivistön leveydeltä) kyläpapin suoritus a) itämaista tanssia b) nuoralla kävelyä c) amok-juoksua?

14.9.2010 14:34 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри mainitsee, että ei ole vireillä mitään kurinpitoasiamiehen tutkintaa. Hän unohtaa mainita, että Espoon tuomiokapitulissa on jonossa kanteluja, jotka eivät ole vielä ehtineet kurinpitoasiamiehelle saakka. Ja lisää on ilmeisesti tulossa.

Tuomiokapituli ei käsitykseni mukaan tarvitse mitään kantelua viraltapanoon, jos se toteaa, että pappi ei ole saamansa kirjallisen varoituksen jälkeen parantanut käyttäytymistään.

Kirkkoherra Molarin on syytä muistaa myös kirkkolain 6 luvun 8 b §:n 6 kohta, jonka mukaan virkasuhde lakkaa ilman irtisanomista ja irtisanomisaikaa, kun viranhaltija on 23 luvussa tarkoitetussa kurinpitomenettelyssä pantu viralta, päivänä, jolloin päätös saa lainvoiman.

14.9.2010 14:14 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari toteaa kommentissaan, että RL 34a -lukua laadittaessa lainlaatija nimenomaisesti selitti, että ATK-palvelujen tarjoaminen tulisi olla kriminalisoitu toimi.
Hups! Mahdanko olla suuri rikollinen, kun olen tarjonnut ATK-palveluja monta kymmentä vuotta? Olen jopa opettanut, miten niitä tarjotaan.

14.9.2010 11:12 agendo2 (ei kirjautunut)
Vieras klo 01:33 osuu ytimeen kysyessään Molarilta katsottuaan videon, miksi ihmeessä suomalaisella papilla on aihetta viimeisenä toivonaan pyytää apua FSB:ltä.
Niin kaukana pappi harhailee.

14.9.2010 11:54 Jukka Remes (ei kirjautunut)
Kirkkoherra Molarille: Pauli Saarisen litterointi oli aivan täsmällinen ja ”täydellinen”. Annoitte siten väärän todistuksen. Jos ihminen menettää itsehillintänsä ja lataa blogiinsa videoita, joita joutuu sitten kiireen kaupalla poistamaan – kuten viimeksi ’Voiton päivä’-videonne -, hänen kannattaisi keskittyä aivan muihin harrastuksiin kuin julkisiin esiintymisiin, ripaus keskittymistä omiin oikeisiin työtehtäviin saattaisi tehdä ihan hyvää. Näyttää siis pahasti siltä, että harkintakykynne pettää. Kuitenkin olette ilmeisesti edelleen sitä mieltä, että myös nk. Kavkaz-porukka pitäisi tuhota. Miksi menitte sitten itsesensuroimaan?

Tuomiokapitulikin kai kertoi teille, että sanoilla on yleinen merkitys. Ette voi käyttää niitä mielivaltaisesti ja ilmoittaa sitten, mitä niillä kulloinkin tarkoititte. Jos sanotte, että Kavkaz Centerin toimituskunta saisi tulla tuhotuksi ettekä lainkaan ymmärrä, miten joku voisi lukea siihen liittyen hengen uhkan – kieli alkuperäistä Molaria! – kyse on kyllä teidän puutteellisesta ymmärryksestänne. ”Se tarkoittaa tällaisen toiminnan lopullista päättymistä.” Voitte ehkä vastaisuudessa ottaa enemmänkin sitaatteja ja sanataiteilua natsi-Saksasta, sielläkin tiedettiin, mitä tuhoaminen lopulta tarkoittaa. Valitettavasti Raamattunne tai Lacan eivät taida antaa tietoa sopivista räjäytystekniikoista, joten joudutte selvittämään pohtimanne asian operatiivisen ja strategisen tarkoituksenmukaisuuden muuta kautta.

14.9.2010 12:44 agendo2 (ei kirjautunut)
Eikö muuten ollut kummallista, että Molari videoi avunpyyntönsä FSB:lle suomenkielellä?

14.9.2010 14:44 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри luotti varmaan siihen, että suomenkieliset "Putinin ja FSB:n ystävät" Johan Bäckman Йохан Бекман ja "haras muslinmi" ja "entinen KGB-mies" Abdullah (Risto) Tammi välittävät avunpyynnön FSB:lle.

Jälkeenpäin Molari ilmoittikin, että avunpyyntö on kuultu.

14.9.2010 12:51 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Kyllä pienen, aran, pelokkaan, nöyrän ja vaatimattoman kyläpapin termistössä sanan "tuhota" merkitys on aivan selvä:

Hän soveltaa vain jumalansa sanoja suomalaiseen yhteiskuntaan. Se vain ei tässä yhteydessä onnistu, koska maamme on demokraattinen, ihmisoikeuksia kunnioittava ja mielipiteen vapauden sisältävä. Brutaali väkivalta ja sillä uhkaaminen eivät siihen kuulu.

14.9.2010 18:16 Pauli Saarinen
Luonnollisesti kirkkoherra Juha Molarin Юха Молaри fundamentalistisena putinistina pitää käyttää sanontaa "terroristit tuhotaan", koska hän on "Putinin, Medvedevin ja FSB:n ystävä" ja hänen ystävänsäkin käyttävät tätä sanontaa.

Venäjällä ei "terroristeja" vangita ja viedä oikeuteen, vaan heidät tuhotaan. Siinä sivussa voi kuolla kymmeniätuhansia syyttömiä, mutta haitanneeko tuo.

14.9.2010 12:51 agendo2 (ei kirjautunut)
Bingo! Saarinen löysi "järkyttävät" litterointivirheensä Molarin videoteksteistä. Mutta missä pihvi, siis väitetty huijaus, Molari?

14.9.2010 13:22 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
Ja miten olisi samalla paljastaa toinenkin pihvi? Monesti kerrot joutuneesi tappouhkausten kohteeksi Kavkaz Centerin sivuilla. Sivustolla on hyvät hakufunktiot - luin äsken kursoorisesti kaikki jutut jossa nimesi mainitaan. En nähnyt pienintä viittaustakaan tappouhkaukseen. Ehkä kiireessäni erehdyin - kerropa julkisesti missä mainitunlaatuista uhkausta esiintyy, ihan sitaatein.

Tosin, eivät KC:n jutut tältä osin edusta kovinkaan korkeata journalistiikkaa - lähinnä kerrotaan siitä mitä Molari itse kertoo omissa blogeissaan, hiukan härnätään Tammea hänen natsitaustansa takia, ja ylipäätänsä jutut sisältävät aika paljon vaivaiskomiikkaa (nauravat toilauksille), mikä mielestäni ei ole hyvien tapojen mukaista journalismia.

Mikael Storsjö

14.9.2010 13:05 Vieras (ei kirjautunut)
Kysymys Juha Molarille: Tunnetko olevasi terve?

14.9.2010 18:27 Pauli Saarinen
Vertasin kirkkoherra Juha Molarin Юха Молaри viimeaikaisia videoita vuoden takaiseen. Videoissa oli aivan kuin kaksi eri henkilöä. Vuoden takaisessa videossa esiintyi erittäin sujuvasanainen ja pirteä pappi. Räjäytysvideossa väsynyt, epävarma ja sanoja tapaileva henkilö.

Tällaisen etädiagnoosin perusteella toivoisin, että kirkkoherran Safkalaiset ystävät kiinnittäisivät huomiota hänen vointiinsa.

14.9.2010 13:59 agendo2 (ei kirjautunut)
Miten ihmeessä suomalainen pappi on joutunut rauhan aikana selittelemään, mitä hän tarkoittaa tuhoamisella ja räjäyttämisellä?

14.9.2010 14:59 Pauli Saarinen
Minusta tuntuu, että yleisen elämänkokemuksen valossa lukijat ymmärtävät hyvin, mitä tarkoittaa tuhoaminen ja räjäyttäminen, vaikka kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри yrittäisi kuinka selitellä.
Toistaiseksi hän ei ole perustellut ja puolustanut näkemyksiään epäkristillisellä eetoksella, kristinuskon traditiolla, psykoanalyyttisella ja psykohistoriallisella selvittelyllä eikä sarkasmilla ja ironialla kuten aikoinaan vastineessaan Espoon tuomiokapitulille.

14.9.2010 16:47 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри ilmoitti aikoinaan, että olen niin merkityksetön bloginpitäjä, että minun kanssani ei kannata keskustella. Sen jälkeen hän on jopa kirjoittanut kokonaisen blogin minusta ja villiintyi kirjoittamaan kommentteja eiliseen blogiini.

Tänään 14.09.2010 kirkkoherra Molari on omassa blogissaan maininnut jälleen ”erään eläkeläismies Saarisen”, joka on virittänyt kovan keskustelun Molarin videosta.

”Mainittu video - josta eräs eläkeläismies Saarinen on virittänyt kovan keskustelun - oli muutaman tunnin blogissani jo ennen kuin kukaan sitä oli kommentoinut tai luulin että edes nähnyt, kunnes otin sen pois väärinymmärrysten välttämiseksi ja sijoitin uuden videon. Ihmettelen, millä tavalla he saivat tuon videon, jonka olin jo tuhonnut YouTubesta. Blogini olin sulkenut ja videota ei voinut löytää YouTubesta hakujen avulla, vaan sitä varten täytyi asianomaisen tietää tarkka linkki.”

Kirkkoherra Molari sanoo, että video oli muutaman tunnin hänen blogissaan jo ennen kuin kukaan oli sitä kommentoinut. Hän unohtaa mainita, että hänen blogissaan ei ole kommentointimahdollisuutta.

En virittänyt kovaa keskustelua, vaan julkaisin ilman kommentteja videon sisällön tekstinä. Kova keskustelu syntyi virittämättä videon sisällön perusteella.

Kirkkoherra Molari ihmettelee, millä tavalla eläkeläismies ja muut saivat tuon videon, jonka hän oli tuhonnut YouTubesta. Hän unohtaa mainita, että se oli ”muutaman tunnin” kaikkien halukkaiden luettavissa ja kopioitavissa.

14.9.2010 18:07 Vieras (ei kirjautunut)
Papin olisi kannattanut atk-oppitunneilla keskittyä myäs internetin perusasioihin, eikä vain pelkästään vakoiluohjelmien ja hakkerointien opiskeluun.

14.9.2010 18:59 Pauli Saarinen
Osaavat sitä muutkin. Kohudosentti Johan Bäckman Йохан Бекман kommentoi taannoin runsaasti blogikirjoituksiani Nashi-komissaari Bäckmanin luennoista. Kommentointi on Bäckmanilta aivan ennen kuulumatonta. Välittömästi tämän kommentointiboomin jälkeen virusohjelma alkoi antaa ilmoituksen kerran tunnissa, aina samaan kellonaikaan tapahtuneesta toimenpiteestä: ”Unauthorized access blocked (Open Process Token)”. Tämä jatkuu vieläkin.

14.9.2010 19:07 Vieras (ei kirjautunut)
Papin olisi kannattanut atk-oppitunneilla keskittyä myäs internetin perusasioihin, eikä vain pelkästään vakoiluohjelmien ja hakkerointien opiskeluun.

14.9.2010 17:02 SAFKA = todellista fasismia (ei kirjautunut)
Tehkää rikosilmoitus tästä sekopäisestä "papista"!!!

14.9.2010 18:40 Pauli Saarinen
Rikosilmoituksia alkaa varmaan olla jo ruuhkaan asti. Ei tosin minun vaikutuksestani. Espoon tuomiokapitulilla lienee myös pino kanteluita.

Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри väitti aikoinaan minun tehneen kantelun Espoon tuomiokapitulille. En ole koskaan tehnyt tuomiokapitulille kantelua.

Olen lähettänyt Espoon tuomiokapitulin lakimiesasessorille henkilökohtaisen sähköpostiviestin, jonka kirkkoherra Molari julkaisi blogissaan kaikkine yhteystietoineni väittäen sitä kanteluksi.
Kirkkoherralle tiedoksi, että kantelu osoitetaan tuomiokapitulille eikä yksityiselle henkilölle.

14.9.2010 19:01 agendo2 (ei kirjautunut)
Tein aivan saman huomion Molarista uusimmalla videolla kuin Pauli Saarinen. Siksi hätyyttelin läheisiä kuuntelemaan, kun hälytyskellot kilkattaa. Molarin toimeksiantaja Bäckman ei piittaa. Muut kommunisti-kamut ovat hävinneet, vain Heidi tuikkaa jonkun puoltavan kommentin joskus.
Abdullah Tammi yrittää tukea väittämällä videolla, että pappi on rauhan mies.

Rauhan miehetkö uhkaavat tuhoamiseslla, räjäyttämisellä ja sen jälkeen vahvemmilla toimilla?

14.9.2010 20:28 Praha (ei kirjautunut)
Laitoinkin tästä KGB/FSB-kamujen kaikkomisesta kommentin edelliseen Saariseen kirjoitukseen. Todellakin on silmiin pistävää ollut kavereiden kaikkoaminen. Ei edes automaattisesti enää Molarin nyyhkytykset sellaisenaan siirry safkan sivuille. Tammen lisäksi ainoa joka on jotain kirjoittanut on nimimerkki "Heidi Tuominen", mutta kun papin alkuperäinen tuhoamisvideo tuli lopulta julkisuuteen, on ollut hiljaista sielläkin. Ilmeisesti on tajuttu lapsiperheessäkin, että nyt ollaan jo oikeitten Molarin uhkausten äärellä, eikä enää kommentoida vain "kyläpapin sekoiluja".

Jos Molarin "kavereilta" ei ala tukea tulemaan, alan piakkoin ennustamaan dramaattisia käänteitä Molarin puolelta, sen verran maanis-depressiiviseltä Molarin kirjoitukset ja videot, näin etädiagnoosisesti, vaikuttavat.

14.9.2010 21:54 Pauli Saarinen
Ei ole Tankki-Leena Hietanen luvannut tankkeja Kavkaz Centerin palvelimia tuhoamaan eikä Johan Bäckman Йохан Бекман natsi-nuoria tai Stalin-nuoria mieltä osoittamaan. Koko Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) valiojoukko on mykistynyt ja hylännyt uskollisiman taistelutoverinsa. Ainoa uskollinen lienee "harras muslimi" Abdullah (Risto) Tammi, entinen KGB-mies. Edes manaukset ja rukous eivät ole auttaneet.
Muutkin tuttavani ovat etädiagnoosina kiinnittäneet huomiota kirkkoherra Juha Molarin Юха Молaри silmäpusseihin ja väsyneeseen olemukseen.

14.9.2010 22:14 agendo2 (ei kirjautunut)
Leena Hietanen kuljeskeli iloisena päivällä, eikä tietoakaan samanlaisesta raskaasta terroristi-huolesta kuin Molarilla.

Tämä terroristi-projekti näyttäisi olevan vain Molarin ja Tammen "heiniä"-

Onko tulkittava, että muut safkalaiset ovat tehneet pesäeron pappi-Molarin kanssa ainakin tsetseeni-asiassa, kun hänen kirjoituksensakaan eivät kelpaa enää SAFKA:n sivuille?

14.9.2010 23:50 Pauli Saarinen
agendo2 14.9.2010 22:14
Tankki-Leena Hietanen ja Johan Bäckman Йохан Бекман eivät ole kirjoittaneet omaa blogia kuin viimeksi elokuussa. Kovin on hiljaista.

Safkan "virallisilla sivuilla" on sentään Juha Molarin Юха Молaри Suomenlinna-blogi.
Vaikuttaa aivan siltä, että koko Kavkaz Center -kohu on manaajakirkkoherra Juha Molarin ja "hartaan muslimin" Abdullah (Risto) Tammen duetto. Ei siellä Suomenlinnan "syysretkelläkkään" kuvien perusteella montaa Safkalaista näkynyt.

Heidi Tuominen on sentään blogikommenteissa jaksanut kannustaa "rehellistä" pappia. Aivan kaikki eivät ole Molaria hylänneet.

14.9.2010 21:40 SAFKA = todellista fasismia (ei kirjautunut)
"Abdullah Tammi yrittää tukea väittämällä videolla, että pappi on rauhan mies."
Molari onkin todellinen rauhanmies, mikäli "rauhanmies" määritellään safkalaisittain.
"Rauhan miehetkö uhkaavat tuhoamiseslla, räjäyttämisellä ja sen jälkeen vahvemmilla toimilla?"
Ainoastaan safkalaiset rauhanmiehet :D
Antifasistista rauhaa Berliinistä:

14.9.2010 22:10 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри kirjoittaa:
”Viisitoista vuotta sitten, 11. joulukuuta 1994, Venäjän joukkojen oli otettava esivallan tavoin vastuu rauhasta ja järjestyksestä. Heidän oli mentävä Tšetšenian tasavallan alueelle. Venäjän oli aloitettava lain ja järjestyksen rakentaminen. Venäjän oli kitkettävä terrorismi pois. Tšetšenian hallinto oli julistautunut itsenäiseksi ja päättänyt vetäytyä Venäjän yhteydestä. Ihmisoikeuksia loukattiin rajusti. (Juha Molari, 12.12.2009, Terroristivaltio jäi syntymättä 15 vuotta sitten)
http://juhamolari.blogspot.com/2009/12/terroristivaltio-jai-syntymatta-1...

Ja kuinkas siinä sitten kävikään:

14.9.2010 22:27 Pauli Saarinen
Venäjän joukot "ottamassa esivallan tavoin vastuuta rauhasta ja järjestyksestä" Tšetšeniassa, "aloittamassa lain ja järjestyksen rakentamista" ja "kitkemässä pois terrorismia".
WAR IN CHECHNYA !!! Russias lost in Chechnya part 3 !!!
http://www.youtube.com/watch?v=J4sH2KsQMMk&NR=1

14.9.2010 22:39 Praha (ei kirjautunut)
Vaikka Pauli Saarinen tietysti tekee blogilleen mitä lystää, toivon kuitenkin, että Tšetšeniaa varten arvoisa kirjoittaja avaa oman kirjoituksen ja jättää Molarin omakseen. Jos kuitenkin on tarvetta sekoittaa Molari ja Tšetšenia, niin sitten sillekkin toivoisin omaa kirjoitusta. Muuten on enää mahdotonta seurata, mitä missäkin puhutaan.

Arvoisalla kirjoittajalla kun ollut viimeisissä kirjoituksissaan vaille pari tuhatta kommenttia, ellen ole aivan väärässä.

Tilausta siis on.

14.9.2010 23:01 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри ja Tšetšenia ovat olleet Molarin kirjoitusten vuoksi pitkän aikaa tiiviisti sidoksissa toisiinsa, joten Molari ja Tšetšenia on ollut pakko sekoittaa. En ole mikään Tšetšenian sodan asiantuntija, enkä muuten varmaankaan kirjoittaisi siitä. Aiheesta kirjoittaminen on enemmänkin Kavkaz Centerin intresseissä.

Tässä kuussa ilmestyy kuitenkin suomenkielinen Anna Politkovskajan kirja, joka lienee kokoelma hänen Novaja Gazeta -lehdessä julkaisemistaan artikkeleista. Politkovskaja oli varsin vahvasti sidoksissa Tšetšeniaan, joten tuohon kirjaan tutustuttuani saatan joutua palaamaan taas Kaukasia-aiheisiin, vaikka Molari olisikin jo lopettanut niistä kirjoittamisen.

15.9.2010 00:43 Praha (ei kirjautunut)
Viimeisimmässään (14.9.2010 klo 20:37) kirjoituksessaan manaaja-fsb-pappi kirjoittaa niin sekavia, että eipä siitä enempää. Se mistä haluan mainita on useissa hänen kirjoituksissaan esiintyvä, em. kirjoituksessa viimeisenä, valkoinen kuvalaatikko otsikkotekstillä "Kuka toimittaa Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestön Kavcaz Centerin web-sivua?" Kuvahan esiintyy useissa manaaja-fsb-papin viime aikojen teksteissä. Kuva itsessään on omaa Molari-tuubaa, mutta jos kuvan loppukaneetti on "Blogillani vain 12 lukijaa tänä aikana, kaikki ip-osoitteet suomalaisten, yksi näistä Storsjö", niin mihin Molari on jättänyt minut? "Tänä" aikana olen itsekkin käynyt papin blogissa ja minun ip ei sata varmasti ole Suomesta, vaan saattaa olla useastakin maasta. Kuinkahan monta muuta vastaavaa tapausta Molari on mahtanut unohtaa maanis-vaiheisissa kirjoituksissaan?

15.9.2010 01:51 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
Minäkään en ole oikein ymmärtänyt ajatuskulkua tuon "valkoisen laatikon" taustalla - mitään rationaalista tai kovin loogista ajatuksenkulkua se ei esitä.

Yrittänee todistaa että olisin päivittänyt Kavkaz-Centerin sivustoa 5.9.2010 klo 13.04. Iskee kyllä kirveensä kiveen - sunnuntaina 5.9 klo 12.00 alkoi Johanneksen kirkossa perheemme pojan konfirmaatio, johon osallistuin kevein mielin pari päivää aiemmin suoritetun manauksen ansiosta. Seremonian edettyä noin tunnin verran ohjelmassa oli ehtoollinen, joten lienen ollut alttarin läheisyydessä neljän kunnioittamani papin silmien edessä ... :)) Kirkossa oli arviolta 3-400 henkilöä, näiden joukossa noin kolmisenkymmentä perheenjäsentäni ja ystävääni. On aika haasteellinen tehtävä todistaa että silloin ja tällä paikalla, kaikkien huomaamatta, olisin ollut nettisivun päivityshommissa.

Äsken oli taas uusi "todiste" jostain - ilmeisesti olen "Department of Monitoring" koska eilen kirjoitin tässä blogissa että ainakin pari kantelua Molarin toimintaa kohtaan on vireillä Tuomiokapitulissa, ja ihan sama tieto oli Kavkaz-Centerissä jo viikko sitten kun sivustolla kerrottiin lehtitietoihin viitaten että piispa Mikko Heikka on todennut samaa. Voi pyhä yksinkertaisuus!
Niin, ja eilen Molari taisi pitkin sanankääntein todistaa etten olisikaan hänen mielestään mitenkään tuhottavaksi anotun Kavkaz-Centerin toimituskunnan jäsen, mutta tänään Molarin juonten rakenne on taas muuttunut. Pysyykö kukaan täysjärkinen perässä Molarin alati muuttuvissa totuudenkuvauksissa, joita maallikko kyllä kutsuisi katkeamattomaksi ketjuksi valheita.
Toivotaan että uhkaajapapin salapoliisikyvyt paranevat nyt kun hän pääsee tutustumaan Sterlitzin juoniin.

En ole viitsinyt mitenkään salata surffailuni Molarin sivuilla, vaikka pappi näkyy valheellisesti (taas) väittävän toisin. Jos haluaisin salata surffailuni käyttäisin Effi:n TOR-palvelinta, joka sattumoisin sijaitsee toimistossani. TOR-verkko mahdollistaa surffailussa lähestulkoon aukottoman anonymiteetin.

Mikael Storsjö

15.9.2010 11:15 Jukka Remes (ei kirjautunut)
Pohjan seurakunta voisi tehdä brändin: varmaan minkään muun seurakunnan kirkkoherra ei ole viime aikoina vuoroin manannut, vuoroin kääntynyt avunpyynnöin naapurivaltion turvallisuusyksikön puoleen ja sitten taas ilmaissut pettymystään, kun FSB:n pyroteknikot eivät ole antaneet riittävää tukea. Vakavasti ottaen Molarin toiminta paljastaa ammottavan aukon kirkon organisaatiossa, kirkkoherraa ei työnjohdollisesti valvo kukaan, kunhan hän muodollisesti hoitaa virkaansa liittyvät velvoitteet. Kirkkoherra välttyy seurakuntalaisilta myös asumalla aivan muualla ja päräyttämällä tehtäviään hoitamaan komealla autollaan. Seurakuntalaiset saavat tyytyä siihen, että heidän kirkkoherransa, ”sielunpaimenensa”, liikkuu aivan eri arvomaailmoissa, suhtautuu hyvin väheksyvästi eläkeläisiin – papilta kelpo asenne! – ja käynnistää blogeillaan täysin tarpeettomia konflikteja.

Kansankirkkomme on tunnettu siitä, että seurakunnalliset vaalit eivät herätä juuri minkäänlaista aktiivisuutta. Kirkkoherran asema on hyvin vahva: kun hänet kerran on valittu tai annettu, hän voi tehdä ilmeisesti liki mitä vain alkaen siitä, että hän voi lievästi ilmaisten haistatella työnantajaansa edustavan tuomiokapitulin suuntaan. Harvanpa yhtiön toimitusjohtaja voisi yhtä kepeästi kertoa julkisuudessa, miten vähässä arvossa pitää yhtiönsä hallitusta, sen puheenjohtajasta puhumattakaan.
Kun kirkkoherra Molari tekee vapaaehtoistyötä taloustoimittajana, hän on varmaan havainnut, miten suunnaton ero on kirkollisen ja yritysmaailman välillä. Jos henkilö on palkattu kokopäivätyöhön, hänen edellytetään yleensä omistautuvan tälle työlle eikä lepattelevan täysin muissa puuhissa vieraiden valtioiden johtajia tukemassa. Jos Molarin tapaisia kirkkoherroja olisi enemmälti, kansankirkkomme olisi nollapisteessä.

15.9.2010 11:36 Kainulainen (ei kirjautunut)
Katsoin viimein Molarin FSB:lle osoittaman vaatimuksen suomalaisten henkilöiden tuhoamiseksi tai murhaamiseksi. Video on harvinaisen selvää pässinlihaa. En ymmärrä kuinka pappi voi toimia virassaan tämän kaltaisen kehotuksen jälkeen. En ollenkaan. Ikäänkuin kevennyksenä tai selityksenä Pohjan kirkkoherra ohjeistaa venäläisiä, että "elämässähän voi tapahtua kaikenlaista". Toisin sanoen: vene voi upota, auto räjähtää, talo palaa. Kukaan ei voi väittää, että tapahtui henkirikos, jos muutama ihminen siinä yhteydessä kuolee. Harvinaisen sensuroimatonta vihaa henkivä pappi. Ellei sitten, kuten silmistä voisi päätellä, Molari oli rauhoittavien raskaassa kemiallisessa pumpulissa.

15.9.2010 12:02 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
Olen joissakin kommenteissani viitannut papin virkavalaan. Haluan korjata tämän väitteen.
*** Papin ei tarvitse vannoa virkavalaa ***
Pappi on toki viranhaltija: "Pappi on virkatoimissaan
julkisoikeudellinen virkamies ja toimii virkavastuulla."
Virantoimitusvelvollisuudesta säädetään kirkkolaissa, mutta muukin
virkamieslainsäädäntö koskee soveltuvin osin myös pappia. Pappi siis voi
syyllistyä virkarikokseen.

Mitä tulee manaajapapin uhkausvideoon löytyy toinen rikoslain nimike, julkinen kehottaminen rikokseen, joka nähdäkseni voi tulla kyseeseen kun seuraamistoimenpiteitä harkitaan.

Rikoslain 17:1 §, Julkinen kehottaminen rikokseen:
"Joka joukkotiedotusvälinettä käyttäen tai julkisesti väkijoukossa taikka
yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai muussa esityksessä
kehottaa tai houkuttelee rikoksen tekemiseen siten, että kehotus tai
houkuttelu
1) aiheuttaa vaaran, että sellainen rikos tai sen rangaistava yritys
tehdään, tai laittoman uhkauksen tunnusmerkistö
2) muuten selvästi vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta,
on tuomittava julkisesta kehottamisesta rikokseen sakkoon tai vankeuteen
enintään kahdeksi vuodeksi."

Mikael Storsjö

15.9.2010 12:46 Pauli Saarinen
Tämän päivän Iltalehdessä on kannessa kirkkoherra Juha Molarin kuvan kera teksti "Byrokratia suututti. Kirkkoherra pyysi tappamaan vihamiehensä".

Sivulla 8 on koko sivu Molaria. "Tuhotkaa toimittajat" Kirkkoherra Juha Molari toivoo nettivideolla aktivistitoimittajien tappamista.

Sivulla 8 on myös teksti "Näin Molari sanoi videolla". En tarkastanut, onko se oikein litteroitu.
Tekstissä Espoon tuomiokapitulin lakimiesasessori Kari Ventä sanoo , että Espoon tuomiokapituli on huolissaan Molarin puheista, joita se pitää uhkaavina. Se selvittää Molarin toimintaa ja harkitsee jatkossa, voiko kirkkoherra jatkaa virassaan.

En löytänyt juttua Iltalehden web-sivuilta.

15.9.2010 12:56 Agneta Storsjö (ei kirjautunut)
Jep, sain äsken puhelinsoitto omalta pojaltani, joka huolestuneena oli kaupan ikkunassa nähnyt Iltalehden kannen. Poikani kysyi "aikooko nyt pappi tapppaa meidän Mikaleia? Mitä siihen oikein voi vastata muuta kun - nå ei kai...

15.9.2010 13:20 agendo2 (ei kirjautunut)
Pappi-Molari on umpikujassa ja virka lähtee. Kohu Suomessa kasvaa ja kohudosentti sai taas marttyyrin. Mutta miten hän tällä kertaa Bäckman onnistuu saamaan näkyvyyttä Venäjän mediassa papin tapauksella?

15.9.2010 14:23 Rane (ei kirjautunut)
Kirkkoherra Juha Molari on hakenut julkisuutta kaikin tavoin. Nyt sitä sitten on tullut oikein lööpin kera, joten paljon onnea vaan Juha Molari!

15.9.2010 14:38 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
No eiköhän se ole kaikille tämän blogin lukijoille tiedossa, Molari mukaan lukien, että lankeemus kurkottaa kohtapuolin edessäpäin.

15.9.2010 14:27 Vieras (ei kirjautunut)
Pappi vetoaa siihen, että hän poisti videon, joten hänen mielestään asia pitäisi unohtaa.
Miettikääpä henkilöä, joka lähtee juoksemaan varkaan perään. Kun varas takaa-ajon huomattuaan nostaa takinlievettään ja vilauttaa vyön alle tungettua "mutkaa", niin katoaako pelotevaikutus takin laskeuduttua paikoilleen?

15.9.2010 16:12 Jukka Remes (ei kirjautunut)
En osaa Molarin kohdalla käyttää sanaa 'sääli', koska hän on hakenut tukea vain niiltä, jotka ovat kanssansa samaa mieltä, ja hyökännyt monenlaisin nimityksin niitä vastaan, jotka ovat olleet hiukankin eri mieltä. Manaajapappi yltyi varoituksen saatuaan kahta villimpään menoon ja joutuu ehkä pikku hiljaa toteamaan, että ihminen vastaa sanoistaan sellaisina kuin muut ihmiset ne käsittävät, edes manaajapapilla ei ole oikeutta omaan sanastoon ja kielioppiin. Kun homman vielä videoi ja panee levitykseen, on vaikea vedota hetken mielijohteisiin. Vaikea on myös käsittää, miten Molarille saisi kaiken jälkeen sovitetuksi marttyyrin kruunua, mikä oli hänen keskeinen ajatuksensa? Ystävyys lisääntyy tuhoamalla? tai jotain sinne päin.

15.9.2010 16:14 Mikael Storsjö (ei kirjautunut)
Iltalehden tämän päivän lööppi:
http://www.storsjo.net/looppiarkisto20100915.jpg

Tapansa mukaisesti Molari taas katsoo
www.kavcazcenter.com:n jutun olevan täynnä valheita ja uhkailua. Luettuani juttua minulle ei aukea mikä tuossa jutussa poikkeaisi objektiivisesta totuudesta.
Omassa blogissaan (http://juhamolari.blogspot.com/2010/09/finnish-photographer-and-journali...) Molari on löytänyt skuupin - Kavkaz-Centerilla on jopa omia valokuvaajia Suomessa! ::)) Tuo mies tuossa kuvassa ei todellakaan ole mitä pienintäkään tekemistä Kavkaz-Centerin kanssa, ja hän taitaa tällä hetkellä olla hyvin, hyvin vihainen manauspapin valheisiin. Kun lähettää julkista kutsua yleisölle, joskus yleisöä tulee paikalle. Näin ei tosin tapahtunut likaisen troikan kevätretkellä toimistooni ja kotiini - siinä oli jopa troikka supistunut parivaljakoksi.

Mikael Storsjö

15.9.2010 17:34 Jukka Remes (ei kirjautunut)
Täytyy vielä lisätä Paavo Haavikon sanoin: "Parodia on käynyt mahdottomaksi, ne tekevät sen itse." Toivottavasti kristikansa hämmästelee toisenkin kerran tilannetta, jossa kirkkoherra - tultuaan ilmeisesti epävarmaksi manauksensa tehosta ja suututtuaan poliisin passiivisuuteen - tilaa FSB:lta pieniä tuhoamispalveluita ikään kuin kotipizzaa. Antaen samalla ymmärtää, että FSB:n toimintatapoihin kuuluu tuollainen satunnainen henkilöiden, toimituskuntien ym. tuhoaminen. FSB:ssa ollaan varmasti ilahtuneita, kun tietävät vielä Molarin halukkuuden antaa vastineeksi ilmiantopalveluja. Kun asianomainen menettää kontrollinsa, hänellä pitäisi olla joku taho, joka pikkuisen vahtii, mitä tulee sanotuksi ja tehdyksi. Kai Molarilla kumppaneineen oli jokin muukin missio kuin munata itsensä?

16.9.2010 10:56 Vieras (ei kirjautunut)
Molarihan näyttää olevan henkisesti sairas eikä ole oikeustoimikelpoinen tai vastuullinen teoistaan. Videossa esiintyi sairaan ja väsyneen näköinen mies, jolla oli psyykkisiä oireita. Kuka voisi pyytää Espoon tuomiokapitulia tutkimaan väsyneen ja onnettoman khran henkisen tilan? Ettei hän vaan tekisi mitään korjaamatonta vahinkoa. Nyt näytti olevan depressio päällä mutta entä jos tulee maaninen vaihe? Lääkitys ja terapia vihanhallintaan voisi olla paikallaan.

17.9.2010 19:55 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Molarihan näyttää olevan henkisesti sairas eikä ole oikeustoimikelpoinen tai vastuullinen teoistaan."

Kehoitan ainakin ns. maallikkoja olemaan esittämästä arvioita esimerkiksi jonkun "etädiagnoosin" perusteella kirkkoherra Juha Molarin henkisestä tilasta.

Kun todetaan rikos, jonka käsittely etenee hänen osaltaan oikeuteen, niin ko. asia selvitetään aivan varmasti.

Niin kauan on periaate, "mies tekee - mies vastaa" voimassa.

17.9.2010 21:36 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"According to a Finnish newspaper Kotimaa, dated September 15, the head of legal department Kapituli Board Espoo of the Finnish Lutheran Church, Kari Ventan, denounced "destructive rhetoric" of the Finnish Satanist pastor Juha Molari who recently asked the FSB to kill journalists of Kavkaz Center and blow up KC servers."

17.9.2010 22:30 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Länsieurooppalaisen demokratian, ihmisoikeuksien ja sananvapauksien teemasta purkautuu Heidi Tuominen (SAFKA) Vesa Harisen blogissa:
"17.9.2010 21:08 Heidi Tuominen
Käyttäjän heidin kuva
Sananvapaus sinällään on aika harmillinen asia. Sillä voi saada paljon pahaa aikaan. Toisita voi vihjailla vaikka mitä pask... jäämättä kiinni. Sen voi tehdä sievästi sanomatta nimiä suoraan, niin että kaikille jää mielikuva, siitä kuka tekijä voisi olla.
Järjestöt voidaan leimata viha järjestöiksi. uhkailuja väitetään tehneen, kuitenkaan totuudella ei tunnu olevan mitään merkitystä enää kenellekkään.
En tiedä kannatanko enää sanavapautta ja onko sitä loppujen lopuksi kaikilla kuitenkaan. Ihmiset saavat potkuja töistään jos netissä oman mielipiteensä esittävät. Tehnyt pari päivää todella pahaa seurata erään ihmisen ja järjestön mustamaalaus kampanjaa.
Poliisit eivät enää ota valituksia vastaan, paitsi muilta henkilöiltä. Minuakin on kohdeltu kuin julkkista, vaikka olen kotiäiti lapista. Ei kai blogin pitäminen tee kenestäkään julkkista?
Onhan se hyvä, että mielipiteensä saa julkaista, mutta samat oikeudet tulisi olla kaikilla..."

17.10.2010 02:55 Vieras (ei kirjautunut)
Uusimmissaan Molari ilmoittaa olleensa paratiisissa, anteeksi Venäjällä.

Mielenkiintoista on, että Molari on monesti todistanut, että hänellä ei ole asuntoa Venäjällä, mutta kirjoituksessaan hän on aina matkalla asuntoonsa: "Suomalaiset hyvätahtoiset siniset silmäni eivät järkyttyneet edes iltahämärässä, kun käännyin kauniisti kiiltävällä autollani asuntoani kohti Venäjällä" tai "Seuraavana päivänä dosentti tuli käymään kodissani, jotta saimme tehtyä seikkaperäisemmän suunnitelman pyöreän pöydän tapahtumasta".

Miten minulla alkaakaan tulemaan sellainen tunne, että kohta-ex-kirkkoherra perheineen kusettaa suomalaista sosiaaliturvaa?

17.10.2010 03:02 Vieras (ei kirjautunut)
Tässä olisi oikeasti hieman selvitettävää, jos aikaa riittäisi. Yksinhuoltaja kirkkoherra matkustelee Venäjällä, jossa on oma asunto jne... Rahaa näyttää riittävän elatusvelvollisella kirkkoherralla.

17.10.2010 03:27 Praha (ei kirjautunut)
On käynyt jo pitkään mielessä. Siis viittaus viimeiseen kappaleseen.

23.10.2010 22:55 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Suomalaiset hyvätahtoiset siniset silmäni eivät järkyttyneet edes iltahämärässä, kun käännyin kauniisti kiiltävällä autollani asuntoani kohti Venäjällä"

Valokuvan otto + uskottava uhkaus FSB:llä (tai MAFIA:lla, sama asia) sai peruspelkäävät venäläiset kauhuun eli restituutioon alistuvaksi.

Molarin Suomen asuntoasia tulee ilmeisesti ottaa tarkastelun alle, koska yleinen (yhden)vertailtavuus sitä vaatii.

PS. Mikäli on tarpeen, voin ilmoittaa suojelupoliisille myös kaikkien punafasistien osoitteet, e-osoitteet ja puhelinnumerot . . ., jotka Karjalan Vapautusrintama (KVR) on minulle antanut.

PS2. Karjalan Vapautusrintama (KVR) ei ole suomalainen ns. palautusjärjestö.

23.10.2010 22:39 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Toivon rouva Dudajevalle kuin koko tsetsenian kansalle itsenäistä Itskerian tasavaltaa kuten se oli 1990-luvulla:

Olkoon Jumala kanssanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti