30.9.2011

Sananvapauden soturit


Uuden Suomen verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani ja julkaisen tässä blogissa uudelleen joitakin poistettuja kirjoituksia.
Sananvapauden soturit

Julkaistu Uuden Suomen verkkolehdessä 3.11.2010 01:13


TV2 lähetti maanantaina 27.12.2010 klo 22.05 Silminnäkijä-ohjelman Sananvapauden soturit. Onko Suomi terrorismin etäpesäke vai sorrettujen turva? Ohjelmassa kuultiin eri osapuolia edustavaa liikemies Mikael Storsjötä ja kirkkoherra Juha Molaria.

Ohjelmassa asia näytettiin paljolti Mikael Storsjön ja Juha Molarin välisenä kaksintaisteluna, vaikka kysymyksessä on paljon laajempi asiakokonaisuus. Ohjelmassa ei esitelty Juha Molarin taustajärjestöjä Suomen antifasistista komiteaa (SAFKA) ja Suomi-Kaukasia ystävyysseuraa eikä pohdittu, miksi tällaisia järjestöjä on Suomessa. Molarin toiminnan motiiveja ei kysytty, vaikka Kavkaz Centerin taustoja selvitettiin laajasti.

Fundamentalistisena putinistina kirkkoherra Juha Molari ei  myönnä, että Tšetšeniassa käydään sotaa. Kaikki Putinin asettamaa Tšetšenian hallintoa vastaan kääntyneet ovat hänen näkemyksensä mukaan terroristeja.

Mikael Storsjö on järjestänyt Suomesta turvapaikan useille tšetšeenipakolaisille, joita Molari on kutsunut terroristeiksi.

Olen tarkastellut asiaa 3.11.2010 julkaisemassani blogitekstissä. Päätoimittaja Markku Huusko poisti bloginin kuukaudeksi blogissa olleen kommentin vuoksi, koska kommentissa kutsuttiin henkilöä patologiseksi valehtelijaksi. Kuukauden kuluttua blogi palautettiin ilman tätä viimeistä kirjoitusta.

Koska itse kirjoitus ei loukannut Uuden Suomen sääntöjä, toistan sen asian ajankohtaisuuden vuoksi tässä.

Mielenilmaus kirkkoherra Juha Molaria vastaan

Tappakaa terroristit

Lapsiterroristit mielenilmauksessa
Noin kolmisenkymmentä Suomessa turvapaikan saanutta tshetsheeniä järjesti rauhallisen mielenilmauksen Pohjan Pyhän Marian kirkon edustalla Raaseporissa sunnuntaina 31.10.2010. Mielenosoittajat halusivat kiinnittää seurakuntalaisten huomion kirkkoherra Juha Molarin esittämiin uhkauksiin ja vihakampanjaan Suomessa laillisesti asuvia tshetsheenipakolaisia vastaan.
Mielenosoittajat jakoivat lentolehtistä, jossa kerrottiin kirkkoherra Molarin aiemmista lausunnoista. He kantoivat julisteita, joissa sanottiin mm. ”Kirkkoherra pyysi tappamaan vihamiehensä (Iltalehti 15.9.2010)” "Emme ole terroristeja!", "Miksi tämä pappi vainoaa meitä?", ”Miksi tämä pappi puolustaa väkivaltaa?” ja "Piispa Heikka, suojele meitä tältä papilta!"

Mielenosoittajien joukossa oli useita lapsia, joita Juha Molari nimitti "saatananpalvojiksi".
Molarin mukaan mielenosoitus oli laiton, koska hän ilmeisesti muisti olevansa Venäjällä, missä kaikki opposition mielenosoitukset ovat kiellettyjä ja laittomia. Venäjällä osanottajat pamputetaan, pahoinpidellään ja osa pidätetään.

Suomessa mielenosoitukseen ei tarvita lupaa. Mielenosoituksen järjestäjät olivat
ilmoittaneet tapahtumasta kokoontumislain (530/1999) 7 §:n mukaisesti hyvissä ajoin paikalliselle poliisille. Raaseporin poliisi tarkkaili tilannetta jonkin aikaa ja lähti pois puuttumatta asiaan. Selvästi poliisin mielestä mielenosoittajat eivät vaarantaneet yleistä turvallisuutta eivätkä aiheuttaneet järjestyshäiriöitä.

Kirkkoherra Juha Molarin taustajärjestöt

Kirkkoherra Juha Molari on Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) -
Suomen antifasistinen komitea (SAFKA) -nimisen rekisteröimättömän yhdistyksen aktiivijäsen ja toimii tämän viharyhmän kulissijärjestön Suomi-Kaukasia -ystävyysseuran sihteerinä. ”Ystävyysseuraan” kuuluu Juha Molarin lisäksi puheenjohtajana tunnettu dosentti Johan Bäckman ja kolmantena jäsenenä entinen KGB-mies Abdullah (Risto) Tammi.

”Antifasistinen komitea” on käynyt vuosia raivokasta mustamaalauskampanjaa. Se hyökkää jatkuvasti niitä vastaan, jotka ovat paenneet Venäjältä saadakseen turvaa ja niitä vastaan, jotka ovat uskaltaneet arvostella putinismia ja Venäjän nykyhallituksen toimia. Suomessa oleskelevia tshetsheenipakolaisia on peloteltu ja taustalla on ilmeisesti myös rasistisia motiiveja sekä informaatiosotaa.

Taustalla saattaa olla Venäjältä ohjattu informaatiopsykologinen sodankäynti. Venäjälle on kauhistus, että verkkosivusto
Kavkaz Centerin tietokonepalvelimet tarjoavat Tshetshenian sodan toiselle osapuolelle vapaan, monikielisen tiedonvälityksen. Nyky-Venäjän johdon tärkeä tavoite on saada palvelimet suljetuksi, koska Venäjällä kaikki tähän sotaan liittyvät asiat ovat tiukasti sensuroituja. Nyky-Venäjän johto ei myönnä käyvänsä sotaa, vaan taistelua terrorismia vastaan.

Kirkkoherra Juha Molarin lausuntoja pakolaisista

Kirkkoherra Molari on kirjoittanut
blogissaan, että "Kaukasiasta ei ole tullut yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen Kaukasiasta pakeneva ja Suomeen saapunut on yhteydessä terrorismiin". Hän väitti myös, että "turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen terroriyhteyksiensä tähden" Molari kirjoitti Tasavallan presidentille avoimen kirjeen ”Suomen ei pidä suosia terroristeja”.

Väite Suomessa asuvien tshetsheeni- ja inguushipakolaisten terrorismiyhteyksistä vaarantaa pakolaisten sukulaisten turvallisuuden heidän kotimaassaan. Tshetshenian hirmuhallitsija
Ramzan Kadyrovin joukot osaavat kostotoimet. Ihmisiä siepataan, pahoinpidellään, kidutetaan ja heitä katoaa jäljettömiin. Tämän ohella on huomattava, että SAFKAn pitkään jatkunut valhe- ja parjauskampanja on vahingoittanut Suomen ja suomalaisten julkisuuskuvaa Venäjällä.

Suomessa asuvat tshetsheeni- ja inguushipakolaiset pitävät Molarin lausuntoja kiihotuksena kansanryhmää vastaan. He lähettivät
avoimen kirjeen vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet'lle, jossa pyydettiin tältä turvaa Molarin uhkauksilta.

Keskusteluja kirkonmäellä

Mielenosoittajien käymät keskustelut seurakuntalaisten kanssa kirkon edustalla osoittivat, että seurakuntalaiset eivät juuri tienneet kirkkoherra Juha Molarin vihakampanjoista ja toimista seurakunnan ulkopuolella, koska paikalliset lehdet eivät asiasta juuri kirjoita. Eräs paikallinen asukas ilmaisi toiveensa, että Molari jättäisi kirkkoherran tehtävät ja kertoi, että piispa Heikka olisi pyytänyt kirkkoherraa eroamaan.

Mielenosoittajat halusivat informoida seurakuntalaisia kirkkoherra Juha Molarin toimista siinä toivossa, että seurakuntalaiset pohtisivat, onko kirkkoherran soveliasta lietsoa rotuvihaa hädänalaisia ihmisiä kohtaan ja parjata lähimmäisiään.

Salon Seudun Sanomien (SSS 2.11.2010) mukaan seurakuntaneuvostoa edustava Stig Lindström ja Raaseporin kirkkovaltuuston jäsen Leena Ruuskanen toivoivat kirkkoherra Molarin panemista väliaikaiseen virantoimituskieltoon selvityksen ajaksi.  Sekä Lindström että Ruusunen moittivat sitä, että Molari ei ole tavattavissa työpaikallaan. Hän hoitaa kaikki työnsä viikonloppuisin. Asiaan puuttuminen ei ole tuottanut kovin paljon tuloksia.

Espoon tuomiokapitulin näkökulma

Espoon tuomiokapitulin lakimiesasessori Ulla-Maija Halme sai maanantaina yhteydenottoja Pohjan kirkon ulkopuolella järjestetystä mielenosoituksesta. Hänen mukaansa se on pelottanut ihmisiä.
Seurakunnan työntekijät saivat maanantaina kansalaisaktivisti Mikael Storsjöltä viestin, jossa pahoiteltiin mielenilmauksen mahdollisesti aiheuttamaa häiriötä. Viestissä painotettiin, ettei mielenilmaus kohdistunut seurakuntalaisiin. Mielenosoittajien tavoitteena oli kertoa seurakunnan jäsenille kirkkoherran toimista. (SSS 2.11.2010)

Lakimiesasessori Halmeen mukaan alkukesästä tuomiokapituli antoi Molarille
kirjallisen varoituksen sopimattomasta kielenkäytöstä. Syksyllä tuomiokapituli vei poliisin tutkintaan uusimman kantelun, joka sisälsi rikosilmoitukseksi tulkittavia asioita. Poliisi saa ratkaista, miten siitä edetään, Halme sanoo, eikä lupaa virantoimituksesta pidättämistä ainakaan heti.

Piispa on keskustellut Molarin kanssa, mutta hän on julkisesti ilmoittanut, ettei tottele piispan, tuomiokapitulin tai seurakuntaneuvoston määräyksiä. Tilanne on mahdoton, Halme myöntää.
Mielenilmaus kuvattiin YLE:n TV2:n dokumenttiohjelmaa varten.

Tapahtumasta uutisoi muun muassa
:

Turun Sanomat, 31.10 2010
Tshetsheenivähemmistö osoitti mieltään kirkkoherra Molarille

Västra Nyland, 01.11.2010
Tjetjener demonstrerade i Pojo

YLE Nyheter, 01.11.2010
Tjetjener demonstrerade mot Pojoherde

Salon Seudun sanomat, 2.11.2010
Kirkkoherraa vastaan suunnattu mielenosoitus pelotti Pohjan kirkkokansaa

Suomenkielinen Raaseporin paikallislehti Länsi-Uusimaa ei kertonut mitään Pohjan suomenkielisen seurakunnan tapahtumasta, vaan asiasta kirjoitti ruotsinkielinen Västra Nyland.

Lue myös:

172 kommenttia
Kuvaus: http://adserver.adtech.de/adserv/3.0/883/1832981/0/0/ADTECH;loc=300;key=key1+key2+key3+key4;grp=%5bgroup%5d

3.11.2010 01:36
Jarno Palonen
Juttusi oli liian pitkä luettavaksi, siksi en välttämättä huomannut oliko kirjoituksessasi jotakin tästä kumoavaa.

Lyhyesti, MIKSI "Mielenosoittajien joukossa oli useita lapsia"?
Noin toimivat useimmiten ja melkein yksinomaan muslimit ja seuraavaksi suurin mielenosoittajien ryhmä, normaalista poikkeavat vähemmistöt, kuten Suomessakin on edellisen kesän aikana saatu havaita.

Kysymys kuuluu siis, miksi nuo ryhmät vievät mielenosoituksiinsa viattomia lapsia, jotka eivät takuulla ole itse vaatineet sinne mukaan päästä?

Tšetšeeneistä minulla sinällään on omat käsitykseni, johtuen siitä, että Džohar Dudajev sattui olemaan yksi sen itäisen Euroopan alueen henkilökohtaisista ystävistäni.

3.11.2010 02:12 Pauli Saarinen
Sitä, miksi mielenilmauksessa oli mukana useita lapsia, pitää kysyä paikalla olleilta tshetsheeneiltä. Ehkä joku vastaa.

Kysymyksessä ei ollut "lapsilta kielletty" tilaisuus, vaan rauhallinen ja hiljainen mielenilmaus sitä terroria ja rasismia vastaan, jota kirkkoherra Juha Molari harjoittaa kirjoituksissaan lähes joka päivä Suomessa laillisesti asuvia Suomen kansalaisia kotaan.

Tilaisuudessa ei häiritty iltamessuun tulijoita eikä manattu vihatekstejä megafoniin, kuten kirkkoherra Molari taannoin Helsingin tuomiokirkon portailla.

Ei lasten mukanaolo mielenosoituksissa Suomessakaan mitenkään harvinaista ole. Olin kesällä katsomassa Kolmen sepän patsaalla mielenosoitusta, joka oli järjestetty venäläisen isoäidin Irina Antonovan käännyttämisen vuoksi. Tilaisuudessa oli mukana paljon lapsia muun muassa kirkkoherra Juha Molari pienen Igor-poikansa kanssa.

3.11.2010 02:22 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
"Sitä, miksi mielenilmauksessa oli mukana useita lapsia, pitää kysyä paikalla olleilta tshetsheeneiltä. Ehkä joku vastaa."

No kerropa, kuka teki ilmoituksen poliisille mielenosoituksesta? Näin voisimme löytää vanhemmat ja kysyä lapsilta, kuka käski heidät kirkolle mieltään osoittamaan.

3.11.2010 08:51 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Tilaisuudessa oli mukana paljon lapsia muun muassa kirkkoherra Juha Molari pienen Igor-poikansa kanssa."

Pitäisikö heidät siis manata vai tuhota? Onko Igor Molari myös "lapsiterroristi"? - Perään kuulutan johdonmukaisuutta arvosteluun.

3.11.2010 09:47 Simo Mäkelä
"Kysymyksessä ei ollut "lapsilta kielletty" tilaisuus,..."
Kyllä tuo jo riittää selitykseksi.

Ja jos Molari on uhkaillut tsetseeni-pakolaisia, kyllä se uhkailu koskee tsetseeni-lapsiakin. Mutta ei ollut varmaan odotettavissa, että Molari kävisin näiden lasten kimppuun mielenosoituksessa.
Että on vähän saivartelua ihmetellä lasten läsnäoloa mielenosoituksessa.

Hyvä kun pidät P. Saarinen asiaa esillä.

3.11.2010 21:39 Pauli Saarinen
Tapio O. Neva 3.11.2010 02:22

TON "No kerropa, kuka teki ilmoituksen poliisille mielenosoituksesta? Näin voisimme löytää vanhemmat ja kysyä lapsilta, kuka käski heidät kirkolle mieltäään osoittamaan."

Oletko lainkaan lukenut kirjoitustani? Siinä on linkki poliisille tehtyyn ilmoitukseen. Siitä näkyvät ilmoittajat. Kysymyksessä ei ollut FINROSFORUM - niminen järjestö, niin kuin kirkkoherra Juha Molari  ja bloggaristi Heidi Tuominen väittävät. Heidi Tuomisen blogissa tosin toistetaan sanatarkasti Molarin kirjoituksia, joten sekin saattaa olla Molarin kirjoittaman.

3.11.2010 21:31 Pauli Saarinen
Jarno Palonen 3.11.2010 01:36

"Kysymys kuuluu siis, miksi nuo ryhmät vievät mielenosoituksiinsa viattomia lapsia, jotka eivät takuulla ole itse vaatineet sinne mukaan päästä?"

Olen saanut erään sähköpostiviestin yhteydessä vastauksen tähän kysymykseen:

1. Lapsia oli erittäin suuri määrä esim. yhdessä Suomen historian suurimmassa mielenosoituksessa, kun 15.02.2003 noin 15 000 ihmistä kerääntyi Helsingin keskustaan osoittamaan mieltä Irakin sotaa vastaan. Samoin paljon lapsia oli mielenosoituksessa Tehtaankadulla samana iltana kun Anna Politkovskaja murhattiin. Olen nähnyt hyvin monessa mielenosoituksessa lapsia. Palosen väite on perusteeton ja ksenofobinen.

2. Tshetsheenit toivat lapsia mielenosoitukseen koska he halusivat osoittaa, että he ovat tavallisia perheellisiä ihmisiä kuten seurakuntalaisetkin. Siitä huolimatta Molari kutsui lapsiakin saatananpalvojiksi.

3.11.2010 01:53 Harri Rautiainen
Pauli,
hyvä yhteenveto tapahtumasta. Erityiset kiitokset kattavasta lähdemateriaalista.

3.11.2010 02:14 Pauli Saarinen
Lähdemateriaaliin kokoamisessa oli apuna useita henkilöitä. Kiitokset kuuluvat heille.

3.11.2010 09:55 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Lähdemateriaaliin kokoamisessa oli apuna useita henkilöitä."

Lukaisin äsken erään toisen kirjoituksen tästä samasta tapahtumasta. - Se oli yksisilmäisyydessään patologisen alatyylinen ja vihaa henkivä.

Arvioin kuitenkin, että sen kirjoittaja olisi saanut hieman ylimalkaiset ohjeet. Hänen lahjoillaan oleva ihminen kaipaa näet suoraa tekstiä, jonka sitten julkaisee nimissään.

On tietysti täysin mahdollista, että aktiivisella eläkeläisellä Helsingistä on takanaa mahtavampi taustajärjestö kuin vihajärjestö SAFKA:lla. Pauli Saarisen kirjoitus oli erinomaisen laaja-alainen ja analyyttinen. Siksi se poiki vilkkaan keskustelun. Ja ehkäpä myös poliisi-ilmoitusten tulvan ;)).

3.11.2010 01:55 Mikael Storsjö
Kun Molarin mukaan kaikki Kaukasiasta tulleet henkilöt ovat yhteydessä terroristeihin, kenties oli paikallaan osoittaa että kollektiivinen syyttäminen, s.o. kiihottaminen kansanryhmää vastaan, koskee myös tänne tulleita lapsia?

Mukana olevat lapet kantoivat kylttejä "Emme ole terroristeja". Kyseessä siis Molarin väitteen konkretisoiminen kaikessa älyttömyydessään - kyse ei ollut mitenkään poliittisten kannanottojen laittamisesta lasten suuhun.

Minun mielestäni tämä oli hyväksyttävä ja varsin toimiva idea. Lapset eivät poikenneet vanhemmasta väestä viattomuutensa osalta, ainoastaan ikänsä osalta.

3.11.2010 02:08 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
"Kun Molarin mukaan kaikki Kaukasiasta tulleet henkilöt ovat yhteydessä terroristeihin, kenties oli paikallaan osoittaa että kollektiivinen syyttäminen, s.o. kiihottaminen kansanryhmää vastaan, koskee myös tänne tulleita lapsia?

Mukana olevat lapsilla kantoivat kylttejä "Emme ole terroristeja". Kyseessä siis Molarin väitteen konkretisoiminen kaikessa älyttömyydessään - kyse ei ollut mitenkään poliittisten kannanottojen laittamisesta lasten suuhun."

Lasten kuljettaminen Suomessa akateemisen tutkinnon(ko?) suorittaneiden tieteen kandidaattien ja tohtoreiden välisiin kiistoihin on homojen ja transvestiittien eli sateenkaariväen hommaa. Olisi paljon hyödyllisempää kuin maahantuota Lähi-idän ja Keski-Aasian tapoja tukea tšetseenilasten suomalaistumista eikä johtaa heitä harhaan vaikka olisi miten suomenruotsalainen ja yhteisöllinen suomensuomalaisista lastensuojeluperiaatteista. Minusta tässä on monta naurettavaa ja suomensuomalaisen uskottavuudensa menettänyttä henkilöä niin suomenkarjalaisten russofobien kuin suomensuomalaisten fussofiilien kuin myös suomenruotsalaisten russofiilisten svekomaanien puolelta. Eihän tuollainen riehuminen puolin ja toisin ole ovin luterilaistakaan.

"Minun mielestäni tämä oli hyväksyttävä ja varsin toimiva idea. Lapset eivät poikenneet vanhemmasta väestä viattomuutensa osalta, ainoastaan ikänsä osalta."

Lapset ovat vajaavaltaisia, jotka on vanhempiensa vastuulla ja toimesta vedetty mukaan poliittiseen peliin, jota herrat käyvät hallinnon avulla pitäen myös poliisia pellenään.

Onnettomin tässä on tietenki Mikko Heikka, joka laski Jorma Backin avulla väärin koko asian luullessaan, että EIT vahvistaisi epäantifasistisen menon Suomessa, vaikka se on liitotutuneiden dominoima tuomioistuin. Miten tynnyrissä kasvaneita nämä jumaluusoppineet oikein ovat?
Vieläkö Ukraina estää Mikael Storsjön liikkumisen alueellaan jostain syystä epäiltynä?

3.11.2010 03:18 Pauli Saarinen
TON "Lasten kuljettaminen Suomessa akateemisen tutkinnon(ko?) suorittaneiden tieteen kandidaattien ja tohtoreiden välisiin kiistoihin..."

Kysymys ei ole kandidaattien ja tohtoreiden välisistä kiistoista, vaan Suomen kansalaisuuden saaneiden pakolaisten oikeuksista.

TON "Lapset ovat vajaavaltaisia, jotka on vanhempiensa vastuulla ja toimesta vedetty mukaan poliittiseen peliin..."

Poliittista informaatiosotaa käy kirkkoherra Molari apureineen. Muilla on oikeus puolustautua.

TON "Onnettomin tässä on tietenki Mikko Heikka, joka laski Jorma Backin avulla väärin koko asian luullessaan, että EIT vahvistaisi epäantifasistisen menon Suomessa..."

EIT:llä ei ole vielä mitään tekemistä tämän asian kanssa. Voi ehkä tulevaisuudessa olla, jos Suomesta turvapaikan saaneita pakolaisia vainotaan.

3.11.2010 05:23 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
TON "Lasten kuljettaminen Suomessa akateemisen tutkinnon(ko?) suorittaneiden tieteen kandidaattien ja tohtoreiden välisiin kiistoihin..."

Kysymys ei ole kandidaattien ja tohtoreiden välisistä kiistoista, vaan Suomen kansalaisuuden saaneiden pakolaisten oikeuksista.

=> Ei ole. Kyse on Pro Karelian eli niiden, jotka ovat saaneet Bäckmanilta noin 80 esitutkintapyyntöä vastaiskusta Molaria ukkosenjohdattamea käyttäminen.

TON "Lapset ovat vajaavaltaisia, jotka on vanhempiensa vastuulla ja toimesta vedetty mukaan poliittiseen peliin..."

Poliittista informaatiosotaa käy kirkkoherra Molari apureineen. Muilla on oikeus puolustautua.

=> Pysykööt kotonaan.

TON "Onnettomin tässä on tietenki Mikko Heikka, joka laski Jorma Backin avulla väärin koko asian luullessaan, että EIT vahvistaisi epäantifasistisen menon Suomessa..."

EIT:llä ei ole vielä mitään tekemistä tämän asian kanssa. Voi ehkä tulevaisuudessa olla, jos Suomesta turvapaikan saaneita pakolaisia vainotaan.

=> On tietenkin, koska Espoon hiippakunta olisi Jorma Backin nuotein hävinnyt juttunsa EIT:ssä Molaria vastaan.

3.11.2010 22:09 Pauli Saarinen
Tapio O. Neva 3.11.2010 05:23

TON: "Kyse on Pro Karelian eli niiden, jotka ovat saaneet Bäckmanilta noin 80 esitutkintapyyntöä vastaiskusta Molaria ukkosenjohdattamea käyttäminen."

Ei Bäckman ole tehnyt Pro Kareliasta 80:tä tutkintapyyntöä, vaan ylimalkaan tutkintapyyntöjä eri puolilla maata monenlaisista asioista. Pro Karelia ry:llä ei ole mitään tekemistä kirkkoherra Juha Molarin tshetsheniterroristikirjoitusten kanssa.

Suomesta turvapaikan saanneilla pakolaisilla on luonnollisesti oikeus puolustautua kirkkoherran valheellisilla ja vihamielisillä kirjoituksilla tapahtuvaa vainoa vastaan.

Poliittista informaatiosotaa käy kirkkoherra Molari apureineen. Muilla on oikeus puolustautua.

TON: "Pysykööt kotonaan."

Onko sinun oikeustajusi mukaista, että vainottujen henkilöiden on parempi pysyä hiljaa kotonaan?

TON: "Espoon hiippakunta olisi Jorma Backin nuotein hävinnyt juttunsa EIT:ssä Molaria vastaan."

Espoon tuomiokapitulin kirjallinen varoitus annettiin täysin kirkkolain mukaisesti. Tutkinta-asiamies (Back) tutki kirkkolain mukaisesti, onko asia vietävä kurinpitokäsittelyyn. Sen jälkeen kurinpitoasiamies (Liikanen) esitti kirkkolain mukaisesti vaatimuksen, mitä tuomiokapitulin pitää päättä. Lopuksi tuomiokapituli antoi kirkkoherralle kirkkolain mukaisen kirjallisen varoituksen.
Ei Espoon tuomiokapitulilla ole koskaan ollut tarvetta viedä asiaa EIT:een. Tuomiokapituli on tässä asiassa päätöksensä tehnyt eikä kirkkoherra valittanut asiasta.

Uusimman Molariin kohdistuvan kantelun osalta tuomiokapituli katsoi, että kysymyksessä on rikosasia ja siirsi sen poliisin tutkittavaksi. Perästä kuuluu.

3.11.2010 02:00 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Lapsia vievät ihmiskilviksi lapsia kasvattaakseen myös homot ja transvestiitit muslimien lisäksi. En tiedä, millainen tapa juutalaisilla on, mutta ajattelisin, että seemiläis-haamilaisiin kirjan kansoihin kuuluvina heillä voisi olla samanlainen kasvattava kulttuuri kuin arabeillakin.

"Espoon tuomiokapitulin lakimiesasessori Ulla-Maija Halme sai maanantaina yhteydenottoja Pohjan kirkon ulkopuolella järjestetystä mielenosoituksesta. Hänen mukaansa se on pelottanut ihmisiä."

Onhan se tietenkin pelottavaa, kun yht'äkkiä kirkopihalle ilmestyy tummia tšetseenejä, joiden maamiesten teoista on ollut juttuja pitkin tiedotusvälineistä. Kristitty, kommunisti ja monetaristi on kuitenkin kansainvälinen ihminen, joka "ottaa maailman vastaan" ja tekee lähetystyötä.
Ehdotan, että Pauli Saarinen katselee kaikki luottamushenkilöiden nimet
http://www.pohjansuomalainenseurakunta.auttaa.fi/2

Pitäisi olla jokin menetelmä, jolla seurakuntaneuvosto voisi vapauttaa kirkkoherran tehtävistään, elleivät tämän palvelukset vahvista uskoa.

3.11.2010 02:10 Harri Rautiainen
"Pitäisi olla jokin menetelmä, jolla seurakuntaneuvosto voisi vapauttaa kirkkoherran tehtävistään, elleivät tämän palvelukset vahvista uskoa."

Nähtävästi kirkon viroissa on vielä laajempi koskemattomuus kuin valtion viroissa. Jos ymmärsin oikein, niin Molari yksinkertaisesti uhmaa piispan kehotuksia. Kirkkoherran pitää ilmeisesti syyllistyä vakavaan rikokseen, ennen kuin voidaan erottaa. Satanismi tai vihapuheet eivät siihen riitä?

3.11.2010 02:20 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
"Jos ymmärsin oikein, niin Molari yksinkertaisesti uhmaa piispan kehotuksia. Kirkkoherran pitää ilmeisesti syyllistyä vakavaan rikokseen, ennen kuin voidaan erottaa."

Minusta pitäisi olla jonkin menetelmä, jolla kirkkoherran voisi seurakuntavaltuusto erottaa niin kuin kunnanvaltuusto kunnanjohtajan.

Olen myös sitä, että pitäisi olla jokin menetelmä erottaa esimerkiksi Turun arkkipiispa, Espoon piispa ja Helsingin piispa vaikkapa jonkin kirkolliskokouksen pysyvän valiokunnan avulla.

Kirkollisveroilla voidaan pelleilyä jatkaa maailmantappiin Jumalan nimeen ilman, että alamaiset voivat viheltää pelin poikki tai ennen kuin Jumala panee pelin poikki vaikka sairaskohtauksella tai jollain onnettomuudella.

Heikka oli jonkinlainen poliittisen korrektiuden Enestam, joka harhautui käyttämään vääriä menetelmiä Molarin rauhoittamiseen.

Moniko uskoo, että Juha Molari on ylikierroksilla Jeesuksen Kristuksen asialla? Entä Irja Askola, Mikko Heikka tai Kari Mäkinen.

Mitäpä jos kirkko luovutettaisiin edes vuodeksi paavin valtaan, jotta hän voisi kopauttaa otsaan piispansauvallaan kaikkia hairahtuneita apupapista arkkipiispaan?

3.11.2010 02:44 Pauli Saarinen
Kirkkolain (1054/1993) 23 luvun 1 §:n mukaan kurinpitomenettelyyn ei saa ryhtyä, jos asia on senlaatuinen, että se on saatettava tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Espoon tuomiokapituli on tällä hetkellä kirkkolain vankina, vaikka näyttö riittäisikin viraltapanoon. Tuomiokapituli on antanut kirkkoherra Juha Molaria koskevan kantelun poliisitutkintaan ja kurinpitomenettelyyn ei voida tällä hetkellä ryhtyä.

Kirkkolain 6 luvun 9 §:n mukaan viranhaltija voidaan tarvittaessa pidättää virantoimituksesta ja pappi lisäksi pappisviran toimittamisesta rikossyytteen ja kurinpitomenettelyn sekä niiden edellyttämien tutkimusten ajaksi.

Tuomiokapitulin lakimiesasessori Ulla-Maija Halme ei kuitenkaan luvannut virantoimituksesta pidättämistä ainakaan heti, vaikka näköjään Pohjan suomalaisen seurakunnan luottamushenkilötkin sitä toivoisivat.

3.11.2010 02:51 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Kirkkolain (1054/1993) 23 luvun 1 §:n mukaan kurinpitomenettelyyn ei saa ryhtyä, jos asia on senlaatuinen, että se on saatettava tuomioistuimen käsiteltäväksi.

=> Ei kaksoisrangaistusta. Se on selvä!

Espoon tuomiokapituli on tällä hetkellä kirkkolain vankina, vaikka näyttö riittäisikin viraltapanoon. Tuomiokapituli on antanut kirkkoherra Juha Molaria koskevan kantelun poliisitutkintaan ja kurinpitomenettelyyn ei voida tällä hetkellä ryhtyä.

=> Tämä siksi, että Espoon piispa Mikko Heikka ja muu tuomiokapituli on todennut, että kirkko ei kykene hallitsemaan itseään, vaan joutuu luovuttamaan maalliselle vallalle päätöksenteon. Tämä on jonkinlainen alennustila. Ei Espoon tuomiokapituli ole kirkkolain vankina, vaan nimenomaan se itse on halunnut pestä kätensä ja antaa likaisen työn maalliselle tuomioistuimelle.

Kirkkolain 6 luvun 9 §:n mukaan viranhaltija voidaan tarvittaessa pidättää virantoimituksesta ja pappi lisäksi pappisviran toimittamisesta rikossyytteen ja kurinpitomenettelyn sekä niiden edellyttämien tutkimusten ajaksi.

=> Niinpä. Muistan, että jo 71-vuotias Lauttasaaren kokoomuksen tilintarkastaja, Jorma Back, yritti parhaansa, mutta koko kirjelmä oli niin naurettava, että siitä piti saada nuoremman veljen uusi revisio.

Tuomiokapitulin lakimiesasessori Ulla-Maija Halme ei kuitenkaan luvannut virantoimituksesta pidättämistä ainakaan heti, vaikka näköjään Pohjan suomalaisen seurakunnan luottamushenkilötkin sitä toivoisivat.

=> No tietenkään ei, koska tuomiokapituli on söhlännyt Jorma Backin kanssa jo niin paljon, että Ulla-Maija Halmeen uskottavuus oikeustieteilijänä menisi, mikäli jatkettaisiin vielä vanhaa hakuammuntaa.

3.11.2010 07:51 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Pohjan suomalaisen seurakunnan (Raasepori) kirkkoherra edustaa vihakampanjassaan niin seurakuntaansa kuin Evankelisluterilaista kirkkoa, jotka vaikenemisellaan siunaavat manaajapapin toiminnan.

Onko näiden tahojen FSB:n pelko suurempi kuin Jumalan pelko?

4.11.2010 01:03 Pauli Saarinen
Tapio O. Neva 3.11.2010 02:51

TON: "Espoon piispa Mikko Heikka ja muu tuomiokapituli on todennut, että kirkko ei kykene hallitsemaan itseään, vaan joutuu luovuttamaan maalliselle vallalle päätöksenteon."
Ei tuomiokapituli luovuta päätösvaltaansa maalliselle vallalle, mutta tuomiokapituli ei tutki eikä käsittele rikosasioita. Tuomiokapitulin mielestä on syytä epäillä, että kirkkoherra Juha Molari on syyllistynyt rikokseen. Laki määrää, että tuomiokapitulin on tällaisessa tapauksessa siirrettävä asia poliisitutkintaan. Ota ensin selvää asioista ennen kuin repostelet niitä.

Tshtshenien vainoa koskevassa kantelu ei ole Veikko Saksin eikä Pro Karelia ry:n tekemä, vaikka nimimerkki Neva haluaa jatkuvasti sotkea heidät tähän asiaan. En edes tiedä kuka sen on tehnyt. Ota ensin selvää asioista ennen kuin repostelet niitä.

TON: "71-vuotias Lauttasaaren kokoomuksen tilintarkastaja, Jorma Back, yritti parhaansa, mutta koko kirjelmä oli niin naurettava, että siitä piti saada nuoremman veljen uusi revisio."

Tutkinta-asiamiehen iällä ja puoluekannalla ei ole mitään merkitystä. Tutkinta-asiamiehen tulee olla oikeustieteen kandidaatin tutkinnon suorittanut tai muun tehtävään soveltuvan koulutuksen saanut kirkon toimintaan ja hallintoon perehtynyt henkilö. Ota ensin selvää asioista ennen kuin repostelet niitä.

Tutkinta-asiamies Jorma Backilla ei ilmeisesti ole mitään tekemistä tämän kantelun kanssa. Ota ensin selvää asioista ennen kuin repostelet niitä.

TON: "tuomiokapituli on söhlännyt Jorma Backin kanssa jo niin paljon, että Ulla-Maija Halmeen uskottavuus oikeustieteilijänä menisi, mikäli jatkettaisiin vielä vanhaa hakuammuntaa."

En ymmärtänyt tätäkään kommenttia, koska Jorma Bäckillä ei ilmeisesti ole ollut tekemistä tämän kantelun kassa enkä tiedä, onko lakimiesasessori Ulla-Maija Halmeellakaan ollut mitään tekemistä tämän asian kanssa. Ota ensin selvää asioista ennen kuin repostelet niitä.

3.11.2010 07:58 kirkonpenkistä (ei kirjautunut)
"Onhan se tietenkin pelottavaa, kun yht'äkkiä kirkkopihalle ilmestyy tummia tšetseenejä, joiden maamiesten teoista on ollut juttuja pitkin tiedotusvälineistä."

Aito venäläinen rasismi rehottaa niin kirkkoherra Molarin kuin TON:n tekstissä Kaukasian ihmisiä kohtaan. - Lapsikin on hyväksyttävä vain, kun hän on valkoinen.

Eikö KGB/FSB -toimija, imaami Risto (Abdullah) Tammi joukkoineen ole pelottava ilmestyessään esin. häiriköimään suomalaisen kansalaisjärjestön tilaisuutta? (Ei ole, koska hän on pelle ja "joukko" on 5 vinksahtanutta).

3.11.2010 09:34 Vanha demari (ei kirjautunut)
Ei Nevan höpinöistä kannata välittää. Kirjoitusten sisältö on silkkaa roskaa ja asiatiedot päin seiniä. Esimerkiksi sellaista elintä kuin seurakuntavaltuusto ei ole olemassakaan.

Nyt hän näkyy luulevan, että EIT vahvistaa tuomiokapitulin päätökset. Kerran hän luuli, että Suomen kirkossa sovelletaan kanonista oikeutta. Käsittämätöntä puutaheinää jota hän suoltaa kymmenittäin eri palstoilla.

3.11.2010 22:39 Pauli Saarinen
Tapio O. Neva 3.11.2010 02:00

TON: "Ehdotan, että Pauli Saarinen katselee kaikki luottamushenkilöiden nimet
http://www.pohjansuomalainenseurakunta.auttaa.fi/2"

Miksi? Eivät luottamushenkilöt ole vainonneet ketään. Eivät edes kirkkoherraa.

TON: "Pitäisi olla jokin menetelmä, jolla seurakuntaneuvosto voisi vapauttaa kirkkoherran tehtävistään, elleivät tämän palvelukset vahvista uskoa."

Papille asetettu velvoite ei ole pelkästään "vahvistaa uskoa", vaan hänen pitää osata käyttäytyä myös virkatoimiensa ulkopuolella asemansa vaatimalla tavalla, muuten uskottavuus menee.

Kansan valitsema Suomen Eduskunta on suuressa viisaudessaan säätänyt lähes kaksikymmentä vuotta sitten kirkkolain seurakuntien jäsenten valitseman kirkolliskokouksen esityksestä.

Jostakin syystä pappeja koskeva kurinpitomenettely on annettu tuomiokapituleille ja säädetty lähes samanlaiseksi kuin menettely yleisissä tuomioistuimissa.

Tarvitaan tutkinta-asiamiehen tekemä esitutkinta (poliisi), kurinpitoasiamiehen esittämä vaatimus (syyttäjä) ja tuomiokapitulin tekemä päätös (tuomioistuin).

Kurinpitomenettely voisi olla normaalin työlainsäädännön mukainen, mutta jostakin syystä papit on haluttu asettaa eri asemaan. Lakiesityksen perusteluista varmaan löytyy tieto, miksi tähän on päädytty.

3.11.2010 02:04 Jarno Palonen
Mistä Suomessa puhuttiinkaan, ennen kuin meille alkoi tulla muslimeja?
Oliko sana 'rasisti' sitä ennen käytössä juuri lainkaan?
Miksi meidän maamme pitäisi muuttua joksikin toiseksi?
Kuka sitä haluaa, haluatko sinä?

3.11.2010 02:15 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Poliittisesti korrektissa Suomessa ei puhuttu rasisteista ennen muslimien maahantuloa. Somalit tulivat Moskovasta, koska Siad Barren kannattajina heidät olisi todennäköisesti surmattu Somaliassa.
Sen sijaan axelfreudenthalilainen pangermaaninen rasismi meillä on ollut satoja vuosia vallassa ja erityisesti 1862 kielilain jälkeen ideologisesti rotuoppeihin postuloituna, koska silloin suomensuomalaiset alkoivat saavuttaa omassa maassaan edes jonkinlaista tasa-arvoa.

Uskon, että jokainen varsinainen suomalainen alkaa jo kyllästyä savolaisten lisäksi karjalaisten ja ruotsalaisten vedätyksiin Suomessa. Ei ole mitään syytä, miksi tšetseenilapset pitäisi vetää karjalaisten (luterilaisten savolaisten) ja ruotsalaisten vuoksi välikappaleeksi tähän oikeussotaan, jonka aloitti Pro Karelia, Viron, Latvian ja Liettuan suurlähetystöjen avulla saaden antifasistiset pohjamudat nousemaan armaan isänmaamme kirkkaiden lähteiden pintaan.

3.11.2010 02:52 agendo2 (ei kirjautunut)
Ahaa!

Tapio O. Neva syyttää Pro Kareliaa oikeussodan nostattamisesta syynä SAFKA:n toimintaan.
Olisi mielenkiintoista kuulla, miten Viron, Latvian ja Liettuan suurlähetystöt ovat avustaneet Pro Karelian toiminnassa, onko jotain perustetta moiselle väitteelle?

3.11.2010 02:56 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Kerro agendo2 Veikko Saksille, että Pro Karelia opettelisi arvovaltapelin balttien kanssa paremmin. http://www.google.fi/search?hl=fi&client=firefox-a&hs=Ul6&rls=org.mozill...
3.11.2010 22:42 Pauli Saarinen
Unohdit pohjalaiset.

3.11.2010 02:06 Vieras Abdullah Tammi (ei kirjautunut)
Herra Saarinen en syö sianliha vaan minulla on ongelmia verensokerin kanssa ja joudun paaston aikanakin syömään pieniä annoksia. En ole Teidän kaltainen sianliha syövä valhettelia. Teidän kirjoittelunne on valhellista roska. Abdullah Tammi

3.11.2010 02:14 Vieras Abdullah Tammi (ei kirjautunut)
En ole Teidän kaltanen sianliha syövä valhehettelia.

5.11.2010 23:30 ludmila paananen
suomalainen Abdullah aka Risto ei osaa kirjoittaa suomeksi ilman virheitä?

3.11.2010 02:22 Jarno Palonen
"Abdullah Tammi"?

Mistä muslimi-mies(?) on saanut suomalaisen sukunimen? Oletko mahdollisesti toisen polven maahanmuuttaja, eli syntynyt Suomessa?

Oletko vaihtanut nimeäsi? Ettei se vaan ollut aiemmin 'Abdillahi Farah Muhamed'?

3.11.2010 08:01 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Tämä "Abdullah Tammi" on feikki. Oikeasta saat selvyyttä:

4.11.2010 01:23 Pauli Saarinen
Risto (Abdullah) Tammi on esiintynyt mormonisaarnaajana sekä kuulunut Vapaakirkkoon, Adventtikirkkoon ja Jehovan todistajiin. Hän on kertonut palvelleensa KGB:tä 1970-luvun alkupuolelta aina 1990-luvun puoliväliin saakka. Jossakin vaiheessa hän kasvatti parran ja toimi Suomen islamilaisen puolueen puheenjohtajana. Viime aikoina hän on kertonut olevansa Suomen Työväenpuolueen (STP) eduskuntavaaliehdokas ja partakin on lähtenyt.

3.11.2010 02:25 Mikael Storsjö
Jos emme halua maatamme muuttuvan, miksi takertuisimme maamme juuri tämänhetkiseen tilaan? Jos muutos on pahasta, eikö silloin pitäisi pyrkiä järjestelmään joka on vallinnut aikaisemmin? Miten olisi palaaminen sääty-yhteiskuntaan? Tai modernisaatiotahan sekin edustaa. Ehkä pitäisi palauttaa suomalaiset Volgan mutkaan, rannikkoseudun ruotsinkieliset Ruotsiin ja annetaan koko maa saamelaisille? Vaikka maahanmuuttajiahan saamelaisetkin ovat, sillä jääkaudella täällä ei asunut kukaan.

3.11.2010 02:38 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Suomensuomalaisten pitäisi venäläisten ihmistämisen lisäksi ihmistää myös ruotsalaiset ja karjalaiset Suomessa, siis tässä varsinaisessa Suomessa. Koskahan herrat Molari, Saksi ja Storsjö palaavat normaaliin päiväjärjestykseen ja lakkaavat tekemästä itsestään ylimääräistä numeroa Heidi Hautalan ja Aleksander Stubbin tapaan?

4.11.2010 01:29 Pauli Saarinen
Saksilla, Hautalalla ja Stubbilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Voisin poistaa kommentin asiattomana.

3.11.2010 02:33 agendo2 (ei kirjautunut)
Kerrassaan erinomainen yhteenveto Pauli Saariselta tämänhetkisestä tilanteesta.

Pappi on eksynyt totaalisen vieraille teille hulahtaessaan ensin SAFKA:n völjyyn kohudosentin vietäväksi ja nyt vielä KGB-Tammen kanssa tsetseeni-terroristien jahtiin.

Ei ihme, jos omat seurakuntalaiset ovat ulalla papin toimista.

Itse kukin kyselee jo kummissaan, mikä ihme riivaa pappia moisille teille, kun toisaalta hänellä ovat monet luterilaisen opin perusasiat saarnojen perusteella hyvinkin selkeästi hallinnassa?

Totta kai papillakin on ihmisenä raadollinen puoli, mutta erityisesti papilta jokainen odottaa sentään jotain rajaa. Jos ei muuta, niin ainakin kunnioitusta esimiehiinsä ja terveellistä nöyryyttä asiallista kritiikkiä kohdatessaan.

3.11.2010 02:44 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Kerrassaan erinomainen yhteenveto Pauli Saariselta tämänhetkisestä tilanteesta.
* Niin on. Episodista puuttuu vielä vain Pro Karelian osuus tapahtumien alkuun.
Pappi on eksynyt totaalisen vieraille teille hulahtaessaan ensin SAFKA:n völjyyn kohudosentin vietäväksi ja nyt vielä KGB-Tammen kanssa tsetseeni-terroristien jahtiin.
* Bäckman-Molari-Tammi -ilmiön synnytti Pro Karelia ja sen takana piileskelevät noin 2000 karjalaista eläkeläisvirkamiestä, jotka halusivat vallata Kannaksen takaisin pelkästään Yleisradion voimalla. Kulminaatiopisteenä oli The Soviet Story, jonka maahantuontiin houkuteltiin Viron, Latvian ja balttiyhteistyön nimissä vielä maltillisen Liettuankin lähetystöt.
Ei ihme, jos omat seurakuntalaiset ovat ulalla papin toimista.
* Niin ovat. Ongelma on siinä, etteivät Heikka, Molari, Back tai Kokoomuksen vapaamuurarit ole kertoeet kaikkia taustoja koko mediapelille. Suomen evankelis-luterilainen kirkko edelleen vaalii uskomusta siitä, että jumala on antanut piispalle vaalissa suuremman järjen kuin tohtorikappalaiselle tai -kirkkoherralle. Kuitenkin kirkollisessa organisaatiossa elämästä tynnyrissä kasvaneelle piispalle on vallan yhtä vaikeaa kuin kasarmilla kasvaneelle kapiaisiselle ymmärtää arkielämää.
Itse kukin kyselee jo kummissaan, mikä ihme riivaa pappia moisille teille, kun toisaalta hänellä ovat monet luterilaisen opin perusasiat saarnojen perusteella hyvinkin selkeästi hallinnassa?
* Molari välttää muodollista virhettä. Sekös kismittää, koska vasta siitä saisi Heikka vettä myllyyn.
Totta kai papillakin on ihmisenä raadollinen puoli, mutta erityisesti papilta jokainen odottaa sentään jotain rajaa.
* Suomessa eläkeläiset saavat olla virkamiesyhteyksinsä täysin syyntakeettomia ja sananvapaudellisia, koska eläke ei lakkaa, vaikka millaista kuonaa kaataisi aktiiviväestön niskaan.
Jos ei muuta, niin ainakin kunnioitusta esimiehiinsä ja terveellistä nöyryyttä asiallista kritiikkiä kohdatessaan.
* Missä se asiallinen kritiikki on?

3.11.2010 02:59 agendo2 (ei kirjautunut)
Miten nuo Baltian suurlähetystöt ovat osallistuneet The Soviet Storyn maahantuontiin?

4.11.2010 02:02 Pauli Saarinen
Tapio O. Neva 3.11.2010 02:44

TON: "Episodista puuttuu vielä vain Pro Karelian osuus tapahtumien alkuun."

Edellä kerroin ettei Pro Karelia ry:llä ole mitään tekemistä tähän asiaan liittyvän kantelun kanssa. Ota ensin selvää asioista ennen kuin repostelet niitä.

T0N: "Bäckman-Molari-Tammi -ilmiön synnytti Pro Karelia ja sen takana piileskelevät noin 2000 karjalista eläkeläisvirkamiestä,..."

Bäckman-Molari-Tammi -ilmiö syntyi jossakin idässä. Pro Karelia ry:llä ei ole mitään tekemistä sen syntymisen kanssa. Ota ensin selvää asioista ennen kuin repostelet niitä.

T0N: "Kulminaatiopisteenä oli The Soviet Story, jonka maahantuontiin houkuteltiin Viron, Latvian ja balttiyhteistyön nimissä vielä maltillisen Liettuankin lähetystöt."

The Soviet Story -dokumenttielokuva ei liity mitenkään Suomesta turvapaikan saaneisiin tshetsheeneihin.

TON: "Ongelma on siinä, etteivät Heikka, Molari, Back tai Kokoomuksen vapaamuurarit ole kertoeet kaikkia taustoja koko mediapelille."

Unohdit luettelosta kurinpitoasiamies Liikasen. Miksi?

Uskoisin Molarin ja Tammen olevan henkilöitä, jotka eivät ole kertoneet kaikkia taustoita koko mediapelilleen. He eivät ole lainkaan kertoneet, että heidän mediapelinsä saattaa olla professori Andrei Manoilon Venäjältä ohjaamaa informaatiopsykologista sodankäyntiä. Molarin idoli Manoilo on erikoistunut nimenomaan informaatiosotaan.

TON: ”Molari välttää muodollista virhettä. Sekös kismittää, koska vasta siitä saisi Heikka vettä myllyyn."

Kirkkoherra Juha Molari on tehnyt niin paljon virheitä, että hänen toimensa ovat menneet poliisin rikostutkintaan. Perästä kuuluu.

TON: "Suomessa eläkeläiset saavat olla virkamiesyhteyksinsä täysin syyntakeettomia ja sananvapaudellisia,..."

Ei kirkkoherra Juha Molari ole vielä eläkeiässä.

3.11.2010 02:46 Jani S. (ei kirjautunut)
Loistavaa Safkaa!
Pidän Safkan toimista yhä enemmän.
Ja minä ei syö sialiha, enkä ole valhettelija,.

3.11.2010 02:53 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Täyttä safkaa. Nyt on Mikael Storsjö melkein jo tuonut muslimilapsetkin herra kirkkoherra Molarin ehtoolliselle.

Karjalaisuus ja ruotsalaisuus tuottaa Suomeen etelänmaalaista aktiviteettia. Me emme kykene kotouttamaan muslimeja yhtään sen enempää kuin tähän mennessä karjalaisia (luterilaisia savolaisia) emmekä ruotsalaisiakaan.

3.11.2010 03:02 agendo2 (ei kirjautunut)
Kunhan et vain itsekkin olisi karjalais-juurinen?

3.11.2010 05:26 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
"Kunhan et vain itsekkin olisi karjalais-juurinen?"

En ole. Olisi hyvä, jos raja kulkisi siellä, missä se kulki 1743 ja että idän ihmeet: karjalaiset ja savolaiset, kuuluisivat bysanttilaiselle puolelle Länsi-Eurooppaa.

Näin päästäisiin vihdoinkin eroon Karjala-kysymyksestä eli kuningas Vaasa ja Kustaa II Adolfin tunkeutumisesta sinne, josta tulee vain hankalia alamaisia.

Suomi alkaa olla samanlainen villi-ihmisten maa kuin Israel.

3.11.2010 09:22 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Noin miljoona nykyistä suomalaista, joilla on juuret Karjalassa, voivat jollain tapaa ymmärtää näiden ihmisten tuskaa, kun venäläiset aloittivat pääkaupugin Groznyin pommitukset ja panssarivaunuin hyökkäsivät hirvittävällä ylivoimalla omaan maahan ja sen jälkeen jatkoivat sen miehitystä.
Tietenkään putinistit eivät kuulu tähän joukkoon.

Paralleeli Helsingin (ja toisten) pommitukseen ja hyökkäykseen yli Suomen rajan vuonna 1939 on ilmeinen. - 1990-luvun alussa Tsetseniassa kerrottiin esimerkkiä pienestä urheasta kansasta, joka pystyi torjumaan venäläisen valloittajan. Monet tsetseenit tuntevat Talvisodan tapahtumat todella hyvin, erityisesti Raatteentie on heidän suosikkinsa:

Tätä taktiikkaa he toteuttivat menestyksellisesti presidenttinsä, kenraali Džohar Musajevitš Dudajevin (Джоха́р Муса́евич Дуда́ев) johdolla, kun Venäjä hyökkäsi vuonna 1994:

Ensimmäistä Tsetsenian sotaa seurasi Toinen Tsetsenian sota. Aivan kuten Talvisotaa seurasi Jatkosota.

4.11.2010 02:12 Pauli Saarinen
TON: "Me emme kykene kotouttamaan muslimeja yhtään sen enempää kuin tähän mennessä karjalaisia (luterilaisia savolaisia) emmekä ruotsalaisiakaan."

Jatkosodan päätyttyä Veikko Vennamo järjesti Maatalousministeriön asutusasiainosaston päällikkönä kaikkiaan yli 400 000 evakolle, rintamamiehelle ja kaatuneiden omaisille uudet maatilat tai rakennustontit muualle Suomeen maanhankintalain perusteella.

Vielä on aika paljon varaa ottaa maahan turvapaikkaa tarvitsevia pakolaisia, että päästään Vennamon lukuihin.

3.11.2010 07:55 Juhani Putkinen
Kiitos hyvästä blogikirjoituksesta.

3.11.2010 08:06 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Kirkkoherra Molari on levittänyt tietoa, että mielenosoitus olisi ollut laiton. - Ilmeisesti kirkkoherra ei ole paikkakuntansa poliisin kanssa puheväleissä, kun ei saanut oikeaa tietoa asiassa. Vai onko valehtelu muuttunut patologiseksi? Ilmeisesti.

Hyvä, että poliisi kävi paikalla tarkastamassa tilanteen ja sai näin oikean kuvan tilaisuuden luonteesta.

4.11.2010 02:21 Pauli Saarinen
Kirkkoherra Molari  on kertonut laittomasta FINROSFORUMIN järjestämästä mielenosoituksesta. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa.

Tilaisuus oli täysin laillinen. Suomessa mielenosoitukseen ei tarvita lupaa, mutta tilaisuuden järjestäjä teki siitä poliisille lain vaatiman ilmoituksen.

Tilaisuus ei ollut FINROSFORUMIN järjestämä.

3.11.2010 08:08 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Missä viipyy vähemmistövaltuutettu Eva Biaudetin vastaus:

4.11.2010 02:23 Pauli Saarinen
Luin jostakin, että vähemmistövaltuutetulle tulee noin tuhat ilmoitusta vuodessa. Asia ei varmaankaan ole vielä noussut päällimmäiseksi.

3.11.2010 08:10 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Suomenkielinen Raaseporin paikallislehti Länsi-Uusimaa ei kertonut mitään Pohjan suomenkielisen seurakunnan tapahtumasta, vaan asiasta kirjoitti ruotsinkielinen Västra Nyland."

Hyi, hyi Länsi-Uusimaa ja toimittaja Elina Laiho Raasepori!!!

Eikö kirkkoherra Juha Molari antanutkaan asiasta tekstiä käteen? Tämä toimittaja on harrastanut asiassa aitosuomettunutta "tasapuolisuutta", vaikka totuuskin olisi ollut tarjolla.

4.11.2010 02:31 Pauli Saarinen
Paikallislehti Länsi-Uusimaa kertoo vain paikallisista kristillisistä tilaisuuksista, kuten kirkkoherra Juha Molarin manaustilaisuudesta Helsingin tuomiokirkon portailla. Paikalliset muslimilapsiterroristien mielenosoitukset eivät kuulu paikallislehdelle.

3.11.2010 08:46 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Lentolehtisestä: "hänen uskontonsa
on perkelemäistä sekoilua henkimaailman ja oman saastaisen
sielullisuuden kanssa."
Voiko asiaa tuon paremmin kiteyttää???

3.11.2010 08:59 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Kirkkoherra Molari on kirjoittanut blogissaan, että "Kaukasiasta ei ole tullut yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen Kaukasiasta pakeneva ja Suomeen saapunut on yhteydessä terrorismiin". Hän väitti myös, että "turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen terroriyhteyksiensä tähden" Molari kirjoitti Tasavallan presidentille avoimen kirjeen ”Suomen ei pidä suosia terroristeja”."

Jos tämä ei ole kiihotusta kansanryhmää kohtaan, niin mikä sitten???

Tulee muistaa, että kontekstina on kirkkoherra Molarin pyyntö FSB:lle (Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelu, (ven. Федера́льная слу́жба безопа́сности (Росси́йской Федера́ции), Federalnaja služba bezopasnosti (Rossijskoi Federatsii), että tämä tuhoaisi Kavkaz Centerin:

3.11.2010 09:02 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Salon Seudun Sanomien (SSS 2.11.2010) mukaan seurakuntaneuvostoa edustava Stig Lindströn ja Raaseporin kirkkovaltuuston jäsen Leena Ruuskanen toivoivat kirkkoherra Molarin panemista väliaikaiseen virantoimituskieltoon selvityksen ajaksi."

Kirkkoherra Molarilla ei ole seurakuntalaistensa tukea, mutta piinaajapappi osaa henkisenväkivallan keinot ja uhkailullaan vaientaa toisinajattelijat aivan FSB:n tyyliin.

3.11.2010 09:21 Vieras (ei kirjautunut)
Hyvä blogi, valaiseva. Olisin kuitenkin kovin varovainen asiassa.
olen yrittänyt vakavasti miettiä terrorismia, enkä voi sitä ymmärtää.

Tällä hetkellä ollaan todella levottomia Al Qaidan vaikutusvallan leviämisestä mm. Afganistanissa, Pakistanissa ja myös Venäjän puolela Tshetseniassa.

Terrorismi on todellinen ja vavahduttava uhka maailmassa, se pitää nähdä.

Ymmärrän täysin esim. Putinin hirveän vihan Tsetsenian terroristeja kohtaan. Lasten surmaaminen esim. Beslanin koulussa 2004 oli hirvittävä tapaus.

Samoin naisten törkeä alistaminen Afganistanissa - ei koulua, huntu päässä - hirveätä.
Tuntuisi kummalliselta, että Suomi antaisi turvapaikan amerikkalaisten ahdistamille afgaanitalebaneille.

Tuntuuhan se oudolta, että venäläisten ahdistamille mahdollisille terroristeille annetaan Suomesta tukikohta ja turvapaikka.

Juuri nyt sekä USA, Nato että Venäjä käyvät kiihtyvää taistelua talebaneja ja Al Qaidaa vastaan. Mielestäi meidän suomalaisten on myös oltava mukana tässä kamppailussa pahaa vastaan.

3.11.2010 09:29 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Tuntuuhan se oudolta, että venäläisten ahdistamille mahdollisille terroristeille annetaan Suomesta tukikohta ja turvapaikka."

Sinuunkin on tarttumassa Venäjän, FSB:n ja kirkkoherra Juha Molarin julistama propaganda.
Siinähän se jutun pointti onkin, että mitään terroristiyhteyttä ei ole. Ainoastaan edellä mainitut harjoittavat tätä vihakampanjointia Suomessa.

"Lasten surmaaminen esim. Beslanin koulussa 2004 oli hirvittävä tapaus."

Aivan. Heistä suurimman osan tappoi juuri Putinin tehtävään määräämät Venäjän erikoisjoukkojen sotilaat. Siksi tapausta ei ole tähän päivään mennessä selvitetty.

3.11.2010 12:25 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
Beslanin lisäksi:

"Venäjän erikoisjoukkojen käyttämä salaperäinen kaasu on tuhonnut Dubrovka-teatterin kaappauksesta hengissä selvinneiden ihmisten terveyden."

"Erikoisjoukot lopettivat kaappausdraaman suihkuttamalla teatteriin fentanyylipohjaista kaasua, jonka tarkkaa koostumusta ei ole koskaan paljastettu. 130 panttivankia sai surmansa välittömästi kaasun vuoksi, mutta yli 700 jäi henkiin.

Eloonjääneiden edustaja Sergei Karpov kertoi Moskovski Komsomolets -lehdelle, että suuri osa selvinneistä kärsii nykyisin erittäin vaikeista terveysongelmista."

Että tälläisiä "pelastusoperaatioita".

3.11.2010 13:43 Vieras (ei kirjautunut)
Nyt sinä syyllistyt samaan yleistämiseen kuin SAFKA. Talibanit on afganistanalainen ääriliiike, joka ei siis edusta kaikkia afgaaneja. Niinpä esimerkiksi vuonna 2009 Suomesta haki turvapaikkaa 461 afganistanilaista.

Samalla tavalla pitää myös osata erottaa se, että tsetseeneissä on eri ryhmittymiä ja tänne muuttaneet ovat nimenomaan hakeutuneet turvaan alueella hallitsevaa hirmuhallintoa. Tilannetta kuvaa erinomaisesti se, että Tsetsenian presidentti Razman Kadyrov jokin aika sitten toivoi Putinin jatkavan Venäjän johdossa ikuisesti. Se takaisi hänen mielestään sen, että hän saisi tehdä Tsetseniassa mitä hän haluaa.

Maahanmuuttotilastot muuten kertovat karulla tavallaan Venäjän tilanteesta. Venäjän federaation alueelta haki Suomesta turvapaikkaa vuonna 2007 172 henkilöä, kun hakijoita oli vuonna 2009 jo 602.

4.11.2010 02:39 Pauli Saarinen
Suomessa turvapaikan hakijoiden taustat selvitetään erittäin tarkoin ennen turvapaikan myöntämistä ja kansalaisuuden myöntäminen kestää kauan. Kansalaisuutta ei myönnetä muutamassa minuutissa, niin kuin aikoinaan Venäjällä Anton Saloselle.

3.11.2010 09:28 J. Gagarin
Molari on syyllistynyt kiihotukseen islamia ja muslimivähemmistöä kohtaan.

3.11.2010 09:33 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Mielestäi meidän suomalaisten on myös oltava mukana tässä kamppailussa pahaa vastaan."
Minä en kannata ihmisten demonisointia, enkä siis yhdy mielipiteeseesi. - En myöskään kannata avoimen valtakirjan antamista Suomen Afganistan operaatiolle.

Vihajärjestö SAFKA (kirkkoherra Molari - imaami Risto Abdulah Tammi) aloitti syksyllä 2009 Suomessa tämän kiihotuksen kansanryhmää vastaan. Erittäin tuomittavaa toimintaa, johon puuttumisen ilmeisesti juuri Venäjän varjo estää.

3.11.2010 09:54 Markus Lehtipuu
Erinomainen kirjoitus.

Itse aion jatkossa laajentaa "valtioterrorismin" kritiikkiä. Lehdet eivät koskaan edes mainitse valtioterrorismia. Se on vähän ymmärretty asia, mutta erittäin yleistä.

Hyvä esipuhe aiheeseen on kirja "Shock Doctrine", jonka on koonnut Naomi Klein. Se on myös suomennettu.

3.11.2010 10:42 intrigööri (ei kirjautunut)
Kaikkien tsetseenien leimaaminen terroristeiksi on tietenkin väärin. Tsetseeneillä on oikeus elää täällä rauhassa, kuten muiltakin maailman sota-alueilta tulleilla ihmisillä.

Sen vähän perusteella, mitä olen lukenut tsetseenien historiasta, vihanpito venäläisten kanssa on jatkunut satoja vuosia. Hyvin paljon pahaa on tehty puolin ja toisin. Venäläisiä voisi syytellä mm. valtioterrorismista monienkin historian tapahtumien valossa.

On semmoinenkin pieni kansa kuin suomalaiset, joilla on myös pitkä historia sodista ja vainoista venäläisten kanssa. Meillä on sentään ollut pitkiä rauhan kausia, tsetseeneillä niitä on vähemmän ja heidän historiansa on julmempi ja karumpi.

Jos venäläiset ja tsetseenit vihaavatkin toisiaan, meidän suomalaisten pitää suvaita molempia. Tämmöisiä safkalaisia vihankylväjiä ei kenenkään tarvitse suvaita, siihen ei ole yhtäkään syytä.

3.11.2010 10:51 Juha Korhonen
Harvinaisen typerää touhua tuollainen kylttien kanssa riehuminen kirkon edessä. Pappi voi olla pelle, mutta pelkkiä pellejä ovat jo nämä pappia jahtaavatkin.

3.11.2010 11:11 Pauli Saarinen
Eivät he riehuneet. Kysymyksessä oli varsin rauhallinen mielenilmaus, jossa mielenosoittajat keskustelivat Molarin seurakuntalaisten kanssa ja kertoivat siitä vihasta ja vainosta, jota kirkkoherra heihin kohdistaa.

Pappi ei ole pelle siinä mielessä, että hän harjoittaa jatkuvaa Venäjältä ohjattua informaatiosotaa Suomessa turvapaikan saaneita Suomen kansalaisia vastaan. Pellen hän on tehnyt itse itsestään suomalaisten silmissä.

Kerro, miten tämä vaino saadaan loppumaan. Et varmaan itsekään pitäisi siitä, jos kirkkoherra ja teologian tohtori kirjoittaisi sinusta päivittäin, että olet rikollinen ja terroristi. Sellainen käytös loukkaa ketä tahansa.

3.11.2010 11:52 Juha Korhonen
"Pappi ei ole pelle siinä mielessä, että hän harjoittaa jatkuvaa Venäjältä ohjattua informaatiosotaa Suomessa turvapaikan saaneita Suomen kansalaisia vastaan."

Onko sinulla jotain näyttöä siitä, että kyse on nimenomaan Venäjältä ohjatusta informaatiosodasta johon pappi saa ohjeet?

Pappi on tehnyt pellen itsestään ihan itse niin kuin häntä nyt tästä pelleilystä vainoavat Saarinen & Co. ovat tehneet itsestään ihan samanlaisia pellejä tuomalla papille julkisuutta pitämällä hänet koko ajan tapetilla. Papin kohdalla paras lääke olisi ollut laittaa häne "ignoreen", mutta te teitte hänestä omalla hölmöilyllänne julkkiksen ainakin Venäjällä.

3.11.2010 12:53 kirkonpenkistä (ei kirjautunut)
"Papin kohdalla paras lääke olisi ollut laittaa häne "ignoreen", mutta te teitte hänestä omalla hölmöilyllänne julkkiksen ainakin Venäjällä."

Teologian tohtori Molari on "ignoroitu" heti, kun hän ei ole Pohjan suomalaisen evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkoherra. Siihen asti hän edustaa valtiokirkkoa Suomessa.

Pohjan kirkkoherra on täysin tietoinen yllä olevasta suorittaessaan yhteistehtäväänsä imaami Risto Abdullah Tammen kanssa. Tälle taas tämänkaltainen uskonnolliseen yhteisöön tehtävällä soluttautuminen taas ei ole ensimmäinen kerta, mutta toki vaativin:

3.11.2010 13:13 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"...te teitte hänestä omalla hölmöilyllänne julkkiksen ainakin Venäjällä."

Venäjällä päättää yksiselitteisesti Kreml, kenestä siellä tehdään julkkis, kuka vaietaan ja kuka pidätetään että vaietaan.

Venäjän agressiivinen ns. lähiulkomaapolitiikka on huolestuttavaa.

4.11.2010 02:47 Pauli Saarinen

Juha Korhonen 3.11.2010 11:52
Korhonen: "Onko sinulla jotain näyttöä siitä, että kyse on nimenomaan Venäjältä ohjatusta informaatiosodasta johon pappi saa ohjeet?"

On.

4.11.2010 14:48 Vesa Harinen
Korhonen: "Onko sinulla jotain näyttöä siitä, että kyse on nimenomaan Venäjältä ohjatusta informaatiosodasta johon pappi saa ohjeet?"

Pauli Saarinen: "On."

Uskoo kun näkee ;)

4.11.2010 16:23 Pauli Saarinen
Korhonen: "Onko sinulla jotain näyttöä siitä, että kyse on nimenomaan Venäjältä ohjatusta informaatiosodasta johon pappi saa ohjeet?"

Pauli Saarinen "On."

Vesa Harinen: Uskoo kun näkee ;)

Hariselle muutama esimerkki vuodelta 2009 Molarin yhteyksistä informaatiopsykologiseen sodankäyntiin. Tältä vuodelta löytyy tarvittaessa lisää.

”Andrei Manoilo on lausunut täsmällisen oikein ja älykkäästi juuri sen, minkä olen myös kokenut suureksi haasteeksi Suomessa. Manoilon mukaan venäläisvastainen informaatiopsykologinen propaganda käyttää hyväksi suomalaisten pelkoja, joiden mukaan Venäjä olisi ”uusi aggressiivinen uhka”. (Juha Molari, Moskovassa pidettävä esitelmä (tiivistelmä suomeksi), 09.10.2009)

”Manailon mukaan ”myynninedistämisessä” käytetään hyväksi suomalaisten pelkoja, joiden mukaan Venäjä olisi ”uusi aggressiivinen uhka”. Pelokkaat ihmiset menevät paniikkiin..” (Juha Molari, Alexander Stubbin Nato-maistiaiset tammikuussa 2010, 15.09.2009)

”Tämä pitkä blogikirjoitus on hyvin raju tiivistelmä siitä haastattelusta ja noin 30 sivua laajasta venäjänkielisestä aineistosta, jonka sain Venäjän ulkoministeriön diplomaattiakatemian professori Andrei Manoilolta 3. elokuuta 2009, … Haastattelu julkaistaan sanomalehtiartikkelina toisaalla (ks. myös http://www.datsha.com/uutiset/110809.shtml). Alkuperäisaineistossa oli paljon viittauksia akateemisiin tutkimuksiin ja korkeatasoisiin selvityksiin, ….” (Juha Molari, Obama ja Medvedev heinäkuussa 2009 Moskovassa: Venäjän ja Yhdysvaltojen suhde Iraniin, 11.08.2009)

”Professori Manoilo vastasi minulle aiheisiin koskeviin kysymyksiin. Sain runsaasti aineistoa, jota nyt yritän tiivistää suomeksi. Aineisto on mittava ja sisältää vahvasti kirjallisuuskeskustelua.. … Professori Andrei Manoilo toimii tunnetussa ja arvokkaassa Venäjän ulkoministeriön diplomaattiakatemiassa:…” (Juha Molari, Värivallankumoukset eivät ole demokratiaa, 06.08.2009)

”Vuonna 2000 häneltä (Manoilo) valmistui Lomonosovin yliopistoon filosofian väitöskirja. Siinä hän käsitteli informaatiosodan psykologisia toimintoja. … Manoilo kehittää näitä mainittuja tieteellisiä teemoja Moskovan valtiollisen Lomonosovin yliopiston ja Venäjän federaation ulkoasiainministeriön diplomaattiakatemian kanssa, jossa hän toimii kansainvälisten suhteitten professorina. …” (Juha Molari, Värivallankumoukset eivät ole demokratiaa, 06.08.2009)

”Professori Manoilo ja muutama muu korkea-arvoinen moskovalainen professori olivat innolla mukana hankkeessa, jonka tuloksena syntyisi teos informaatiosodankäynnistä Itämeren alueella. … Hanke ei ole kuitenkaan edennyt, sain toki Moskovasta hanketta varten useita upeita artikkeleitakin.” (Juha Molari, Värivallankumoukset eivät ole demokratiaa, 06.08.2009)

”Juha on kääntänyt suomeksi niin paljon Manoilon propagandaa, että olen ristinyt Juhan jo aikaa sitten Manoilo-Molariksi, vai sointuisiko paremmin Molari-Manoilo?” (Anonyymi Juha Molarin blogissa "Nato harjoituttaa Ruotsia ja Suomea sotaan Venäjää vastaan" 30.07.2009)

”Olen viitannut professoi Manoilon lausuntoon, kun hän kuvaili haastattelussani Viron venäläisiä mahdollisuuksiksi, jos Virossa osattaisiin hyödyntää heidät Läntisen EUroopan ja Venäjän välisten siltojen rakentajana.” (Juha Molarin kommentti blogissa En ylistä Stalinia, 14.07.2009)

”Sympatiseeraan monissa tulkinnoissani Venäjän Federaation ulkoministeriön diplomaattiakatemian kansainvälisten suhteitten professorin Manoilon näkemyksiä, joka on puolestaan laittanut kotisivuilleen kaksi kirjoittamaani haastattelua.” (Juha Molari, Venäjä-kirja tuli nyt julki, 04.06.2009)

”Kirjaan olen kääntänyt 14 sivua tiivistä tekstiä Georgian toimista niin kuin Venäjän ulkoministeriön diplomaattiakatemian professori on asian esittänyt tutkimuksessaan. Olin hämmästynyt, että hän oli ajatellut aivan samalla tavalla tapahtumista kuin minä olin tehnyt toisaalla.” (Juha Molari, Onko jo Saakašvili vaihdettu uuteen agenttiin Georgiassa?, 29.05.2009)

”Manoilo ja Počepcov ovat painottaneet informaatiosodassa psykologisten keinojen voimaa tuottaa stressiä ja järkyttää suhteellisen vakaatkin psykologiset puolustusmekanismit, …” (Juha Molari, Kuka leikkii vihalla? 08.05.2009)

"En pidä lainkaan kummallisena, että Venäjän Federaation diplomaattiakatemian kansainvälisten suhteitten professori Viktor Manoilo kirjoittaa sodasta, jota ei valitettavasti mikään säätele: tämä on informaatiosotaa.” (Juha Molari, Venäjästä ilman fobiaa ja russofobiasta (О России без фобии и о руссофобии), 10.04.2009)

”Vasta tällä viikolla haastattelin moskovalaista diplomaattiakatemian professoria, jonka kirjoja olen toki lukenut aiemmin useitakin ja niihin kirjoihin olen viitannut väitöskirjassani: Andrei Viktorovič Manoilo on tuonut ilmi mm. informaatiopsykologisia keinoja tuottaa stressiä. … Informaatiopsykologian avulla käydään ”sota” ilman todellisia vihollisiakin.” (Juha Molari, Rakkauden puolella vihaa vastaan, 02.04.2009)

”Manoilo määritteli haastattelussa Suomen tilanteen selkeästi: ”Suomen mediassa toteutetaan erityistä ”myynninedistämistä”: tarkoituksena on työntää Suomea Yhdysvaltojen politiikan suuntaan, …” (Juha Molari, Viro, Liettua ja Latvia hyökkäävät Suomeen. 21.03.2009)

4.11.2010 23:11 Pauli Saarinen
Tässä lisää Mano-iloa
Prof. Andrei Manoilo, Diplomaattiakatemia: Venäjänkielinen väestö on suorin tie vaurauteen
http://www.datsha.com/uutiset/270409.shtml
http://www.kauppatie.com/04-2009/4.pdf
Professori Andrei Manoilo, ELÄMME INFORMAATIOSOTAA
http://www.datsha.com/uutiset/111208.shtml

KAPO tekee turhaa tutkimustyötä Juha Molarista ja Andrei Manoilosta

Tämä "Manoilo", jota KAPO on googlettanut minun nimeni yhteydessä, on moskovalainen sivistynyt yliopistomies Andrei Viktorovič Manoilo (Андрей Викторович Манойло). Tein hänelle muutaman lehtihaastattelun vuosi ja pari sitten, mutta en ole ollut sen jälkeen missään yhteydessä häneen. Toisaalla hänellä lienee perhekiireitä ja tutkimus- ja työprojekteja. Kaiken lisäksi yhdessä mietitty kirjahankekin kariutui (en löytänyt suomalaisia partnereita). Nyt minulla ei ole enää edes yhteistietoja kyseisestä yliopistomiehestä. Olen jopa surullinen, että olen menettänyt nämä yhteistiedot, puhelinnumerokin on vaihtunut ym. Sen toki ennätin oppia, että hän puhuu erittäin hienostuneen artikuloidusti. Kyseessä on todellinen sivistynyt yliopistomies.
http://juhamolari.blogspot.com/2010/10/kapo-tekee-turhaa-tutkimustyota-j...

5.11.2010 18:01 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Nyt minulla ei ole enää edes yhteistietoja kyseisestä yliopistomiehestä (= sivistynyt yliopistomies Andrei Viktorovič Manoilo, Aндрей Викторович Манойло."

Kirkkoherra Molarilla on tapana puhua potaskaa ihmissuhteistaan. Monoiloa ei kunnolla tunneta ja yhteystietoja ei ole, mutta haastattelu kyllä syntyy.

Tatjana Jakoleva on maailman ihanin vaimo, vaikka asumuseroa on eletty parivuotta ja avioerohakemus sisässä.

Hoh-hoijaa sekopäisyys!

3.11.2010 15:02 Vieras (ei kirjautunut)
Varmasti jokainen mieluimmin vaikenisi, mutta edelleen on syytä pitää esillä myös toista puolta tästä Suomen evankelisluterilaisen kirkon osittain rahoittamasta vihakampanjasta. Tässä muutamia syitä.
Kirkon tuki vihakampanjalle pitää saada loppumaan. Niin kauan, kuin kirkko mahdollistaa papille sen, että hänellä on normaaliin työssäkäyvään verrattuna suhteettoman paljon aikaa vihapropagandan kirjoitteluun ja toimintaan. Jos pappi hoitelee virka-asioitaan vain viikonloppuisin, mitä hän tekee viikolla. Kirkko siis tukee rasismia maksamalla kirkkoherran palkan.

Koska tsetseeneillä ei ole samanlaisia suhteita kuten safkalaisilla, joiden luottotoimittajat jopa omalla tavallaan ovat lietsomassa rasistista kampanjaa, kuten Molarin luottotoimittaja Elina Laiho Länsi-Uusimaassa, jossa hän provosovoi 3.9.2010 kansaa mukaan "Pohjan kirkkoherra kannustaa mukaan manaukseen". Niinpä mielenilmaisut ja blogikirjoitukset ovat ainoa tapa saada asiaa myös toiselta puolelta julki ja jakaa oikeata tietoa.

Kirkonmäellä käydyt keskustelut osoittavat, että myös Pohjan kirkkokansalle on tuotava tietoa siitä, mitä heidän kirkkoherransa touhuaa.

Ennen kaikkea on hyvä muistaa, että kyseessä on tsetseenit ja heissä aiheutunut ahdistus. On heillä oikeus tuoda julki tunteitaan. Rauhanomaiset mielenilmaisut ovat se kanava, joka on kaikille osapuolille paras.

3.11.2010 12:09 Jussi Heino
Kyllä Suomalaiset taitavat olla aika sydämetöntä porukkaa? Nytkin väitellään tässäkin tapauksesta vain siitä että olisiko lapset pitänyt pitää poissa mielenosoituksesta ja moititaan siitä että kirkon edessä osoitetaan mieltä? Ja pidetään itsestään selvyytenä että Tsetseenit ovat syyllisiä ja Venäläiset hyviä ja oikeassa! Haloo? Oletteko ihan miettineet asiaa loppuun asti? Venäläiset ovat yrittäneet tehdä meille ihan saman kuin Tsetseeneille! Onneksi meillä oli parempi tuuri ja hyvät sotilaat, mutta kyllä se oli pienestä kiinni että emme olisi samassa tilassa kuin nyt Tsetseenit? Hävetkää! Lähes jokainen oikeutetusti vedet silmissä ylistää omia veteraanejamme jotka säilyttivät meidän vapauden (minä myös siis). Nyt ollaan sitä mieltä että kaikki on Tsetseenien omaa syytä! Eikä nähdä että se olisi hyvin voinut olla meidän kohtalomme. Häpeän ihan oikeasti. Toki siellä on päässyt valtaan terroristit ja se ei ole sallittua eikä missään muotoa hyvää, mutta ei se ole Tsetseenien syytä vaan seuraus Venäjän toimista. Mutta että kaikki tuomitaan terroristeiksi on kyllä sellaista että en ymmärrä alkuunkaan. Viattomat lapsetkin. Miettikääpä vähän. Ja tämä pappismies on hyvä osoitus siitä millaisia ovat sokeat uskovaiset! Järjenkäyttö on vähäistä jos ei nyt aivan olematonta hänellä. Ihan oksettaa koko mies.

3.11.2010 13:48 Vieras (ei kirjautunut)
Tapio O. Neva, sinä et ole vieläkään kertonut sitä, miten sinä pystyit US:n uutisten keskustelussa muuttaamaan aiempaa kommenttiasi. Sillä taidolla olisi varmaan meille muillekin paljon käyttöä!

3.11.2010 16:58 Vieras (ei kirjautunut)
Juha Korhoselle: Olen seurannut Molarin ja hänen oppi-isänsä Bäckmannin kohkausta kauan ennen kuin Saarinen perusti bloginsa. Eiköhän heidän julistamansa vihapropaganda ole yritetty vaieta kuoliaaksi. Hyvin moneen kunnianloukkaussyytteeseen olisi ollut matkan varrella aihetta.

Sen sijaan, että jeesustelette lasten osallistumista rauhanomaiseen mielenosoitukseen, tuomitkaa syyttömien ihmisten vaino. Eipä Molaria juuri häirinnyt lasten läsnäolo, kun kävi taannoin häiriköimässä Storsjön kotipihassa.

3.11.2010 20:16 repe (ei kirjautunut)
Miksi ihmeessä koko yhteiskunta ja kansa sallivat kansanmurhaajien kätyrien ahdistella henkensä kaupalla Suomeen paenneita ja heidän auttajiaan?

3.11.2010 21:57 agendo2 (ei kirjautunut)
Vihdoinkin näyttää siltä, että pappi-Molari on itsekin saanut tarpeekseen mielettömästä ja kiivaasta NL:n toiminnan puolustamisesta.
Sitähän SAFKA:n aate on ollut kohudosentin luotsaamana.
Molarin uusimmassa blogissa hän kertoo tajuavansa, että hänen toimintansa kirkossa on nyt lopussa.
Toivottavasti hän vielä joskus ymmärtää, missä meni vikaan.

3.11.2010 22:09 agendo2 (ei kirjautunut)
Juha Molari: " Edellytykset jatkaa pappina kirkossamme lienevät päättyneet. Finrosforum ja Kavkaz Center löivät minut 6-0, tai nyrkkeilykielellä sanoen saivat "tyrmäysvoiton". Tuomiokapitulikin halunnee päästä minusta eroon."

Voimme vain arvailla, mitä sellaista nyt on tapahtunut, jotta Molari vihdoinkin tunnustaa tappionsa. Mutta milloin hän todellisuudessa huomaa ja tunnustaa lähteneensä SAFKA:n völjyssä tyystin väärille poluille - siihen voi menneä aikaa.

Kiintoisaa on, että Molari kokee joutuneensa juuri Finrosforumin ja Kavkaz Centerin taholta tyrmätyksi - eikä suinkaan muiden tahojen ja lukemattomien ihmisten vastustuksen vuoksi.

3.11.2010 22:34 Vieras (ei kirjautunut)
Molarista pitää muistaa se, että hän ehkä tänään kirjoittaa uransa olevan ohi, mutta se vain enteilee uutta, entistä pahempaa hyökkäystä. Koska häneltä puuttuu omatunto, niin koskaan ei voi tietää, mitä hän seuraavaksi tekee.

4.11.2010 10:39 Harri Rautiainen
vieras,
olet niin oikeassa. Suomalainen tulee petetyksi, kun olettaa toisenkin toimivan luterilaisesta uskosta periytyvien etiikka- ja moraalisäännösten mukaan. Ev.lut-kirkon edustaja Molari ei toimi kirkkonsa opetuksen mukaan. Tästä osoituksena hänen bloginsa, missä hän antaa FSB:lle kotiosoitteeni jopa kuvan muodossa.
[http://........html - suora linkki poistettu, koska en halua mainostaa tietoja enempää. Löytyy kuitenkin edelleenkin Molarin blogista.]

4.11.2010 03:31 Pauli Saarinen
Harri Rautiainen 4.11.2010 01:26
"Tästä osoituksena hänen bloginsa, missä hän antaa FSB:lle kotiosoitteeni jopa kuvan muodossa"

Tämä on osa ns. "antifasistien" strategiaa. Pyritään keräämään vastustajiksi katsottujen henkilöiden henkilötietoja ja julkaistaan ne lainvastaisesti internetissä.

Minustakin Molari on jo julkaissut osoitteen, entisen ammatin ja tiedon, että olen eläkkeellä, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Henkilötunnus, pankkikortin numero, kengännumero, pituus, paino ja valokuva puuttuvat. Ehkä kirkkoherra saa kuvankin, jos osumme joskus samaan tilaisuuteen. Kerran olemme jo olleet, mutta siinä kävi niin, että minulla on kuvia kirkkoherrasta.

4.11.2010 11:47 Antti-Pekka Mustonen
"Minustakin Molari on jo julkaissut osoitteen, entisen ammatin ja tiedon, että olen eläkkeellä, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Henkilötunnus, pankkikortin numero, kengännumero, pituus, paino ja valokuva puuttuvat. Ehkä kirkkoherra saa kuvankin, jos osumme joskus samaan tilaisuuteen. Kerran olemme jo olleet, mutta siinä kävi niin, että minulla on kuvia kirkkoherrasta."

Kuin myös. Ja kyllä nuo kengännumerot jne. hänellä tiedossa ovat.

Minä en kerro, mitä aineistoa tai muita valmisteluja olen tehnyt tai ollut tekemättä kirkkoherra Juha Molarin jne. suhteen.

4.11.2010 12:36 Mikael Storsjö
"Tämä on osa ns. "antifasistien" strategiaa. Pyritään keräämään vastustajiksi katsottujen henkilöiden henkilötietoja ja julkaistaan ne lainvastaisesti internetissä."

Tämä pitää paikkaansa. Ruotsista asiasta on enemmänkin kokemusta. Sikäläiset viharyhmät (AFA (antifasistit, eivät ole Putnisteja siellä vaan jonkin sortin anarkisteja, ja eri äärioikeistolaiset ryhmittymät) ovat harrastaneet tätä jo vuosikausia. Pelottelevat virkamiehiä ja vastustajiaan juuri tällä taktiikalla - kaikki henkilötiedot julki ja lisäksi kehotus ottaa henkilöön yhteyttä, eikä väkivaltaista aietta edes piilotella. On tapahtunut jopa murhia tällaisen toiminnan myötä. Seuraava vaihe on ihmisten seuranta, tehdään kotikäyntejä ja työpaikkakäyntejä. Tähänkin vaiheeseen ovat jo ehtineet Suomessakin. Vaimoani on seurattu useaan otteeseen ihan kotiovelle saakka, uhkausviestejä laitettu hänen autonsa tuulilasiin, ja nyt viimeksi viime viikolla Safkan lähettiläät kävivät hänen työpaikallaan! Molarille terveiset - se viimeksi mainittu työpaikkakäynti laukaisi ajatuksen käydä tervehtimässä seurakuntalaisiasi kertoaksemme heille pahasta papista ja vihan hedelmistä.
Voimme siis nähdä että tällainen viharyhmätoiminta on rantautunut Suomeen, vieläpä liperit kaulassa.

Yhteiskuntarauhan takia olisi erittäin suotavaa että tämä toiminta lopetetaan. Löytyy nappiin osuva vanha ruotsalainen sananlasku: "Bättre att stämma i bäcken än i ån."
(Bättre att åtgärda ett problem på ett tidigt skede innan det blir värre.) En tunne suomenkielistä vastinetta, mutta kyseessä se että parempi seisauttaa veden virtaus purossa kuin vasta joessa. Tällainen toiminta pitää tyrehdyttää alkuunsa, no onhan se alku jo taaksejäänyttä vaihetta safkalaisten puuhissa.

Tässä on vielä paljon työsarkaa jäljellä, vaikka kävisikin niin että Molari erotetaan kirkkoherranvirastaan ja toivon mukaan myös pappisvirastaan.
Kuten Churchill aikoinaan sanoi:
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning."

5.11.2010 18:13 Antti-Pekka Mustonen (ei kirjautunut)
MS: "Pelottelevat virkamiehiä ja vastustajiaan juuri tällä taktiikalla - kaikki henkilötiedot julki ja lisäksi kehotus ottaa henkilöön yhteyttä, eikä väkivaltaista aietta edes piilotella."
Tuttua tämäkin syksyltä 2003, vaan erehtyivät virkamiehen reagtioista. PE:n tutkinta ja Ratakatu hoitivat asian pois päiväjärjestyksestä käytännössä puolessa päivässä.

Elekeläisvirkamiehiä en suosittele tulla olleenkaan pelottelemaan. Reaktio voi olla todella, siis todella yllättävä. - Vai mitä Pauli Saarinen?

6.11.2010 22:36 Pauli Saarinen
Antti-Pekka Mustonen 5.11.2010 18:13
APM: "Elekeläisvirkamiehiä en suosittele tulla olleenkaan pelottelemaan. Reaktio voi olla todella, siis todella yllättävä. - Vai mitä Pauli Saarinen?"

Kukapa tällä iällä blogikirjoittajia pelkäisi.

Eivät manaajapappi ja imaamikaan Doku Umarovia pelkää, vaikka niin väittävät. Eihän se heidän Doku Umarovin lähettämäksi väittämä uhkausviesti Umarovilta tullut. Miksi hän lähettäisi sähköpostia "vaatimattomalle ja syrjäänvetäytyvälle pikkukylän papille"?

7.11.2010 00:47 ludmila paananen
eikä doku edes tiedä että jossain suomessa asuu joku juha molari. sen huomaa kuinka sairaaloinen narisismi jättää pahaa jälkiä ihmissielussa

3.11.2010 23:30 Kalevi Kantele (ei kirjautunut)
Molari otsikoi kolmannensadannen seitsemänkymmenen neljännen tämän vuoden blogikirjoituksensa "Olen sairaslomalla, Finrosforum ja Kavkaz Center voivat jättää nyt seurakuntamme rauhaan". Ilmeisesti otsikko halusi sanoa, että hän jäi "sairauslomalle" siksi, että tsetseenien mielenilmaisu olisi kohdistunut seurakuntaan, vaikka se oli suunnattu vain Juha Molariin. Olen jo aikaisemmin hämmästellyt sitä, ettei esimerkiksi tuomiokapitulin edessä olleessa mielenosoituksessa ollut ainuttakaan Pohjan seurakunnan jäsentä, vain kommunisteja ja muhamettilaisia.

Mahtoiko käydä niin, että vasta nyt tavallinen tapakristitty Pohjan seurakunnan jäsen tajusi mitä heidän esipaimenensa vapaa-ajallaan puuhastelee. Mutta syyhän ei ole Molarin vaan Finrosforumin ja Kavkaz Centerin. Safkalainen ajattelu näyttää lähtevän siitä, että syyllinen on aina joku muu kuin minä, tässä tapauksessa Juha Molari.

4.11.2010 22:45 Pauli Saarinen
Ei "sairaslomalle" jääminen ole estänyt kirkkoherraa kirjoittamasta tutkintapyyntöä poliisille. Vai sairastuiko kirkkoherra sen vuoksi, että poliisi ei ole ottanut tutkintapyyntöä vakavasti?

Raaseporin kirkon mielenosoituksesta tutkintapyyntö
Turun Sanomat 3.11 2010 21:47:43
http://www.ts.fi/online/kotimaa/171428.html

Pohjan kirkon edustalla Raaseporissa viime sunnuntaina pidetystä mielenosoituksesta on jätetty tutkintapyyntö poliisille nimikkeellä uskonrauhan rikkominen. Tutkintapyynnön jättämisestä tiedotti dosentti Johan Bäckman tiistaina illalla. Turun Sanomat ei tavoittanut Molaria.
Tshetsheenipakolaisten mielenilmauksesta tutkintapyyntö
YLE Helsinki julkaistu tänään klo 15:01, päivitetty tänään klo 15:55
http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/11/tshetsheenipakolaisten_mielenilmau...
Pohjan kirkkoherra Juha Molarin toimintaa vastustavasta mielenosoituksesta on tehty tutkintapyyntö. Rikosnimikkeenä on uskonrauhan rikkominen. Tutkintapyynnöstä kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

5.11.2010 18:18 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/11/tshetsheenipakolaisten_mielenilmau..."

YLE jatkaa tasapuolisuutta tavoittelevalla, suomettuneisuuden linjalla, vaikka totuuskin olisi ollut käytettävissä.

YLE:n etuoikeutettu asema tulee murtaa ja jättää sille yksi kanava käyttöön. Sekin on liikaa näillä lupamaksuilla ja veroilla saatavaan vastineeseen verrattuna.

4.11.2010 10:24 Mikael Storsjö
Salon Seudun Sanomissa oli tänään mielipidepalstalla sekä Molarin että minun kirjoitukset. Alla olevasta linkistä mielipidekirjoitukset löytyvät kuvakaappauksena:
http://www.oktanet.fi/SSS_mielipide_04112010.pdf

Oma kirjoitukseni on toimituksen lyhentämä, esittämäni asian ydin kuitenkin tulee edelleen esille. Alla on kirjoitukseni alkuperäisteksti.
----
Salon Seudun Sanomissa julkaistiin 2.11.2010 selostus tshetsheenipakolaisten mielenosoituksesta Pohjan kirkon edustalla viime sunnuntaina. Tilaisuuden yhtenä järjestäjänä haluan kommentoida muutaman asian.

Mielenosoituksen koollekutsujana ei ollut Finrosforum, vaan “ryhmä huolestuneita henkilöitä” joiden joukossa allekirjoittanut toimi toisena pääjärjestäjänä. Mielenosoitus toteutettiin hillitysti, ilman kaiuttimia, puheita tai iskulauseiden esittämistä. “Otsalamppuja” ei käytetty; ainut valo kynttilöiden lisäksi oli Ylen TV-kameran kohdistusvalo, jonka jokin sivustakatsoja ilmeisesti on käsittänyt kasvoja peittäväksi otsalampuksi.

Mielenosoitus ei kohdistunut kirkkoon, kirkon työntekijöihin tai kirkkokansaan. Aiheena oli kirkkoherra Juha Molarin toistuvat kiihottamiset kansanryhmää, eli Suomessa turvapaikan saaneita tshetsheenejä vastaan. Molarin on esimerkiksi julkisesti ilmoittanut että "Kaukasiasta ei ole tullut yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen Kaukasiasta pakeneva ja Suomeen saapunut on yhteydessä terrorismiin". Tällainen pahantahtoinen ja perusteeton syytös aiheuttaa vihapuheissa syyllistettyjen keskuudessa suurtakin ahdistuneisuutta ja turvattomuutta.

Eräs Pohjan seurakunnan luottamustehtävissä toimiva henkilö kertoi lehdelle, että “ei se käy, jos pieneen kylään alkaa tulla tshetsheenikapinallisia”. Tästä lausunnosta tunnistamme vihapropagandan hedelmät. Suomessa asuvat tshetsheenit ovat lähes kaikki perheellisiä ja joukossa on huomattava määrä lapsia. Suomen viranomaiset ovat myöntäneet heille turvapaikan, koska katsotaan että he ovat nk. kansainvälisen suojelun tarpeessa. He ovat joutuneet maanpakoon sodan ja sorron alta. Vakavia rikoksia lähtömaassaan tehneelle pakolaiselle ei myönnetä turvapaikkaa, näin laki määrää.

Mielenosoituksella halusimme saattaa viestimme kirkkoherra Molarin epäeettisestä toiminnasta seurakunnan jäsenten tietoon. Vuorisaarnan sanomaan viitaten voisimme kutsua tätä toimintaa jopa epäkristilliseksi. Kyseessä on hätähuuto. Toivomme, että seurakuntalaiset auttavat meidät lopettamaan tshetsheeneihin kohdistuvat vihapuheet. Kokoonnuimme Pohjan kirkon porttien ulkopuolella koska siellä pystyimme tavoittamaan seurakunnan aktiivijäseniä.

Olemme ilmeisesti aiheuttaneet joillekin seurakunnan toimihenkilöille ja jäsenille mielipahaa ja peräti pelkoa. Olen tästä hyvin pahoillani ja esitän anteeksipyyntöni; tämä ei todellakaan ollut tarkoituksenamme. Kunnioitamme kirkkoa ja kristillistä kirkkokansaa. Haluamme myös esittää kiitollisuutemme siitä suuresta avusta, jonka Kirkon Ulkomaanapu on kohdistanut Tshetshenian sodan ja sorron uhreille. Hädässä olevien ihmisten auttaminen, heidän uskontoaan katsomatta, on hieno osoitus Suomen ev.lut. kirkon käytännön lähimmäisenrakkaudesta.

Kansanryhmään kohdistuvat vihapuheet ovat vaarallisia, mutta meitä mielenosoittajia ei tarvitse pelätä. Mikäli asia on minun tai Suomessa asuvien tshetsheenien päätäntävallassa, ei hiuskarvaakaan kenenkään päästä ole putoava maahan kirkkotien varrella.

Mikael Storsjö
Helsinki

4.11.2010 11:33 Jukka Remes (ei kirjautunut)
Vaikuttaa siltä, että Molari taustajoukkoineen on halunnut empiirisesti todistaa, että sananlasku "joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa" pitää paikkansa. Näin heille näyttää toistuvasti käyvän. Hyvä, että kirkkoherran kaksoiselämä tuli mielenosoituksen avulla omien seurakuntalaistenkin tietoon.

4.11.2010 11:54 Harri Rautiainen
"Olen tästä päivästä [3.11.2010] alkaen sairaslomalla", ilmoittaa Molari blogissaan.
Olen usein ihmetellyt näitä virkamiesten ja poliitikkojen 'sairaslomia', jotka otetaan noin vaan ja täydellä palkalla. Duunari tarvitsee lääkärintodistuksen, jos aikoo olla päivänkin pois kuumeen tms. vuoksi.

4.11.2010 12:01 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Olen usein ihmetellyt näitä virkamiesten ja poliitikkojen 'sairaslomia', jotka otetaan noin vaan ja täydellä palkalla."

Herrat ovat ainakin näin porvarihallituksen aikana valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Ja kirkkoherra on Suomessa sitä oikein erityisesti, kuten Kari Suomalaisen karikatyyristä - ainakin me vanhemmat - hyvin muistamme, arvelee vanha asevelisosialisti.

Tämän herranketkun (vai Herran ketkun) kyseessä ollen arvelen syyksi mielenterveyttä eli korvien välin lumbago akuta´a.

4.11.2010 12:31 agendo2 (ei kirjautunut)
Tynkä-Karjalan Antilla leikkaa usein oivallisesti osuen napakymppiin ja sekös laukaisee nauruhermot välittömästi irti.

Kun papin ketkumpi puoli on kytkyssä dosentilliseen ketkuun ja muutama muu ketku kintereillä, on tulos melkoista ketkutusta.

Olisiko jollekkin taitavalle pilapiirtäjälle oivaa materiaalia kootuiksi kuviksi nimellä - KETKUT -?

5.11.2010 18:26 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
A2: "Tynkä-Karjalan Antilla leikkaa usein oivallisesti..."

Kiitos, kiitos. - Sanotaan, että joskus.
Jukka Rostila alias Jokke Possu voisi saada paljon irti tästä Hullunkurisesta perheestä.

4.11.2010 12:17 agendo2 (ei kirjautunut)
Tavallisen "duunarin" ja pappi-Molarin tämänhetkinen sairausloma ovat kaukana toisistaan.
Luultavasti papin esimiehet haluamalla haluavat, että pappi lähtee piiiiiitkälle ""sairaslomalle"".

4.11.2010 15:20 Pauli Saarinen
Koska kirkkoherra Juha Molari on valehtelija, hänen ilmoituksensa todenperäisyyteen ei voi luottaa ennen kuin on saatu vahvistus viralliselta taholta.

4.11.2010 22:21 Vieras (ei kirjautunut)
kirkkoherra on täysin työkykyinen, mutta hän haluaa niistä vähäisistäkin töistään luistaa voidakseen täydellä palkalla harjoittaa omaa saatananpalvontaansa, vihata ihmisiä. Se sairaus, joka häntä jäytää, ei parane sairaslomalla.

4.11.2010 22:32 Pauli Saarinen
Vaikuttaa epäilyttävältä, että kirkkoherra jaksaa kirjoittaa päivittäin monta metriä vihaa uhkuvia blogeja, manata, järjestää mielenosoituksia ja kirjoittaa tutkintapyyntöjä poliisille, mutta ykskas ilmoittautuukin sairaaksi.

4.11.2010 13:47 Vieras (ei kirjautunut)

Kirkkoherralla on nyt aikaa sitten suoltaa kirjoituksiaan päätoimisesti. Valehtelukin jatkuu tässä kirjoituksessa: http://juhamolari.blogspot.com/2010/11/vasta-nyland-ei-kuullut-minua-ja....
"En ole sanonut koskaan, että kaikki tshetsheenit ovat terroristeja, en ole edes sanonut jonkun Suomeen tulleen tshetsheenin olevan terroristi"

Esimerkillinen sielunpaimen totta tosiaan.

4.11.2010 14:27 Harri Rautiainen
Molari yrittää nyt loiventaa aiempia väitteitään:

"Kuitenkin pitää muistaa, että muutamat heistä [Suomessa olevista tshetsheeneistä] ovat jopa heidän oman maansa [Venäjän] viranomaisten etsimiä ihmisiä"

Voi Pyhä Isä, juuri sen takiahan heille on Suomessa poliittinen turvapaikka myönnetty. Heidät voisi vaikka heti palauttaa Venäjälle, jos se olisi heille turvallista.

4.11.2010 15:42 Pauli Saarinen
Tyypillistä molarismia. Ensin sanotaan ja sitten kielletään, että ei ole sanottu koskaan. Sama juttu "tappovideon" osalta: "En ole koskaan laittanut internettiin sellaista videota, se on varastettu minulta". Miten hänen tekemänsä video voi ilmestyä internettiin, jos hän ei ole itse laittanut sitä sinne.

Sama juttu myös henkilötietolakia ja julkisuuslakia rikkovien Molarin kirjoitusten kohdalla. Olen kirjoittanut niistä blogeissani tai niiden kommenteissa. Teologian tohtori tuntee nämä lait paremmin kuin minä, joka olen aikoinaan soveltanut niitä työssäni parikymmentä vuotta.

4.11.2010 18:42 agendo2 (ei kirjautunut)
Tuo pappi-Molarin jatkuva valehtelu on jo pöyristävää. Eikö häntä hävetä? Kaikki valheet pystyy helposti näyttämään hänen omista kirjoituksistaan tai puheistaan videoilla.
Vaikuttaa selvältä, että kyse on patologisesta tapauksesta.

4.11.2010 23:03 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Kirkkoherralla on nyt aikaa sitten suoltaa kirjoituksiaan päätoimisesti."
Naulankantaan "Vieras".

Laskekaapa, erityisesti Te siellä Pohjan suomalaisessa seurakunnassa, kuinka monta blogikirjoitusta, rikosilmoitusta ja muuta poliittista pamflettia kirkkoherra Juha Molari kirjoittaa täydellä palkalla sairaslomansa aikana.

Suomen Evankelilainen kirkko, erityisesti Pohajn evlut-seurakunta, tukee näin putinismia, rasismia, kiihotusta kansanryhmää vastaan, poliisien työajan raiskausta jne., jne. - Ei ole ihme, että jengi lähtee vetämään noilla arvoilla johdetusta organisaatiosta. Kohta siunailette vain homojanne!

4.11.2010 15:05 Mikael Storsjö
Molarin tämänpäiväinen blogi (sisältö klo 14:08 tilanteen mukaan:
(
http://juhamolari.blogspot.com/2010/11/vasta-nyland-ei-kuullut-minua-ja....)

"En ole sanonut koskaan, että kaikki tshetsheenit ovat terroristeja, en ole edes sanonut jonkun Suomeen tulleen tshetsheenin olevan terroristi"

Voi hyvä tavaton, että tuo pappi jaksaa valehdella ymmärtämättä jäävänsä kiinni jok'ikinen kerta!
"Kaukasiasta ei ole tullut yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen Kaukasiasta pakeneva ja Suomeen saapunut on yhteydessä terrorismiin."

No, Molari aina muuttaa juttunsa, joten tällä hetkellä tuo osuus on jo muutettu tähän muotoon:
Kaukasiasta ei ole tullut yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen Kaukasiasta pakeneva ja Suomeen saapunut on yhteydessä terrorismiin (so. terrorismi tuhoaa elämää Kaukasiassa, tuleminen on yhteydessä terrorismiin tavalla tai toisella: osa tulijoista piilottelee itseään oman maansa viranomaisilta, mikä ei kerro hyvää tulijoiden sukulais- ja ystäväsuhteista; ja osa pakenee terrorismin tuomaa kärsimystä omassa maassaan).

Mutta valveutuneet kansalaiset ovat oppineet tekemään ruutukuvauksia Molarin blogista tiheään tahtiin, jotta tuollaiset jälkikäteiset manipuloinnit voidaan näyttää toteen. Tässä on Vähemmistövaltuutetulle lähetetyn kantelun liite ruutukuvauksineen:
http://www.oktanet.fi/Molaris_blog_24092010.pdf

Suosittelen papille Raamatun lukemista, se on ihan tutustumisen arvoinen kirja. Hyvä lähtökohta voisi olla Vuorisaarna joka on Raamatun kuvaama Jeesuksen tunnetuin saarna. Matteuksen evankeliumi 5:37 opettaa:
"vaan olkoon teidän puheenne: 'On, on', tahi: 'ei, ei'. Mitä siihen lisätään, se on pahasta."

Molarin kiemurtelut ovat mielestäni varsin epäkristillisiä.

4.11.2010 23:50 Pauli Saarinen
YLE TV1, Kuuden Tv-uutiset kertoi tänään, että Eduskunnalle esitetään ennen joulua lainmuutosta, joka mukaan entistä useampien viharikosten tuomioita voitaisiin koventaa.

Nykyisin tuomioita voidaan koventaa vain, jos kysymyksessä on viha etnistä ryhmää kohtaan.
Yle Areena, 0:08:13 ohjelman alusta
http://areena.yle.fi/video/1417541

Ehkä kirkkoherra Molarin olisi syytä ottaa huomioon, että häntä on syytä epäillä, rikoksesta, jonka tuomiota voidaan koventaa jo nykyisin.

5.11.2010 10:11 Mikael Storsjö
Pohjan kirkon mielenosoituksella oli lupa
Salon Seudun Sanomat 4.11 2010 13:29:13

Pohjan kirkon edustalla viime sunnuntaina pidetyllä mielenosoituksella oli poliisin lupa. Kirkkoherra Juha Molari teki poliisille tutkintapyynnön, jonka mukaan mielenilmaus olisi ollut luvaton.

Ylikomisario Mats Lagerstam Raaseporin poliisista kertoo, että mielenosoituksesta oli ilmoitettu poliisille etukäteen. Lagerstamin mukaan poliisipartio kävi sunnuntaina illalla kahdesti toteamassa, että mielenilmaus sujui rauhallisesti.

Kolmisenkymmentä mielenosoittajaa protestoi kirkkoherra Juha Molarin toimintaa vastaan. Heidän mukaansa Molari on esittänyt vihamielisiksi tulkittavia kommentteja Suomessa asuvista tshetsheenipakolaisista.

Mielenosoittajien jakamiin lentolehtisiin oli kuvattu Molarista kertova syyskuinen Iltalehden lööppi otsikolla Kirkkoherra pyysi tappamaan vihamiehensä. Molari on blogikirjoituksissaan tuominnut Suomessa asuvat tshetseenit terroristeiksi. Tuomiokapituli antoi Molarille alkukesästä kirjallisen varoituksen sopimattomasta kielenkäytöstä. Poliisilla on parhaillaankin selvitettävänä Molariin liittyvä kantelu, joka on tehty Espoon hiippakunnalle.
-------
Tämänpäiväisessä (05112010) blogissaan "Kirkkoherra Molari korjaa jälleen Salon Seudun Sanomien uutta, epätarkkaa ja asiatonta kirjoittelua". Näin Molari vuodattaa: "Ihmettelen valitettavasti, mikä on se röyhkeys ja tarkoitus, kun Salon Seudun Sanomat jälleen kirjoittaa: ”Molari on blogikirjoituksessaan tuominnut Suomessa asuvat tshetseenit terroristeiksi”. Nimenomaisesti en ole sanonut ja vielä vähemmän tuominnut heitä terroristeiksi, vaan aina olen sanonut ihmisten tulevan monesta syystä. Vain yksi osa ovat pakolaiset."

Molari ilmeisesti taas kerran turvautuu Göbbelsin näkökantaan, että kyllin monta kertaa toistettu valhe muuttuu totuudeksi. Ettei totuus unohtuisi, minunkin pitää toistaa itseäni. Näin Molarin blogi 24.9.2910 kertoo: "Kaukasiasta ei ole tullut yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen Kaukasiasta pakeneva ja Suomeen saapunut on yhteydessä terrorismiin." Blogikirjoitusta on myöhemmin muutettu, mutta tshetsheenien tekemässä valituksessa Vähemmistövaltuutetulle on ruutukuvaus alkuperäisestä blogista:
http://www.oktanet.fi/Molaris_blog_24092010.pdf.
Blogissaan Molari myös hyökkää Salon Seudun Sanomia uutisoitua sairaslomajuttua (http://www.sss.fi/uutiset/171626.html) vastaan, mielenkiintoisella argumentaatiolla: "Ihmettelen myös Salon Seudun Sanomien röyhkeyttä kertoa yksityiselämään liittyviä eriteltyjä tietoja, vieläpä ihmettelen tietolähdettä, koska kyseisen tiedon seikkaperäinen julkistaminen on lainvastainen. SSS kirjoittaa: ”Kirkkoherra Molari jäi keskiviikkona kahdeksi viikoksi sairauslomalle”."
Näin kirjoittaa mies, joka on vienyt vastustajiensa yksityiselämää julkisuuteen luultavasti enemmän kuin kukaan muu koskaan on tehnyt. Vastustajistaan hän julkaisee kotiosoitteet kuvineen, minun lisäksi ainakin Harri Rautiainen on joutunut tällaisen kohtelun kohteeksi. Hän järjestää julkisia "kotikäynteja" ihmisten koteihin ja myös työpaikoille. Safkalaisille ei riitä vain minun työpaikkani jatkuvat häirinnät - ovat käyneet jopa vaimoni työpaikalla häiriköimässä. Viharyhmätoiminnan rantautuminen Suomeen on, ulkolaista toimintamallia noudattaen, yksityisyydenkin saralla yltänyt tälle tasolle kun ilmiö on rantautunut Suomeen liperit kaulassa.
Kuten olen aiemminkin opastanut, kirkkoherra Molarin kannattaisi tutustua Raamattuun. Vuorisaarnassa kerrotaan (Matt 7:12): "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille."

5.11.2010 12:37 Kalevi Kantele (ei kirjautunut)
Eikös kirkkoherra itse ilmoittanut 3.11. olevansa "sairauslomalla"? Kokeneen toimittajan olisi pitänyt tietää, että lähde on mitä epäilyttävin.

5.11.2010 15:12 Pauli Saarinen
Ehkä kirkkoherra Juha Molari tarvisi sairaslomaa blogien päätoimiseen kirjoittamiseen. Kahdeksan blogia kolmessa päivässä sairaslomalla on aika hyvä saavutus.

5.11.2010 14:22 Mikael Storsjö
Vielä lisäkommentti Molarin blogin kaksinaamaisuutta täynnä olevaan blogiin.
Vihapappi kertoo:
"Mahdollisella poliisitutkimuksella pohdiskelu on ollut kovasti vauhdikasta ja etunojassa, koska ilmoituksia ja moitteita voi kuka tahansa esittää toisesta ihmisestä. Itse tutkimustahan ei vielä edes ole. Sitä vastoin minun kantelijani on jo esitutkinnan ja syyteharkinnan jälkeen Vantaan käräjäoikeudessa rikosoikeudenkäynnissä syytettynä muutaman viikon kuluttua kolmesta syytteestä, joista joku on ainakin törkeä laiton maahantuonti Pohjois-Kaukasian ihmisille."
Todettakoon, että itse en ole tehnyt yhtäkään tutkintapyyntöä poliisille Molarin toimista. Sen sijaan - Molari on blogissa ilmaissut tehneensä useita tutkintapyyntöjä minua kohtaan. En tiedä pitääkö paikkaansa, sillä tuskinpa mikään niistä on ylittänyt esitutkintakynnyksen. Eihän Suomen laki rakennu "guilt-by-association" ajatteluun, mikä taas on Molarin keskeisimpiä henkilökohtaisia uskonkappaleita. Kunhan Molari hiukan vielä kehittää ajatuskulkuaan, jokainen ihminen on vastuussa kaikesta pahasta mikä maailmassa tapahtuu (http://en.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_separation).
Johan Bäckman ja Juha Molari ovat yhdessä tehtailleet ainakin lähes 200 tutkintapyyntöä poliisille eri asioista. Toivon mukaan joku jaksaisi kerätä nämä tiedot yhteen ja julkaista ne - antaisi ankean mutta totuudenmukaisen kuvan vihan veljeskunnan toimintatavoista.
Molari ei epäröi esittää toteutuneena tosiasiana sellaista asiaa, jossa oikeudenkäyntiä ei ole edes aloitettu. Mies joka itse on saanut tuomion parituksesta käräjäoikeudessa, mutta myöhemmin vapautettu syistä jotka selviävät vasta 5.11.2011, pitäisi hiukan ymmärtää että oikeusjärjestelmässämme jokainen on syytön, kunnes lainvoimainen tuuomio toteaa henkilön syylliseksi. Eihän SSS voisi hänen vastinetta julkaista - se olisi vastoin hyvää journalistista tapaa: http://www.jsn.fi/Content.aspx?d=37 . Hyviä tapoja Molari sen sijaan ei noudata itse - hän ja hänen vihan veljeskuntansa on julkaissut "uutisia" niin Suomessa kuin ulkomailla, joiden mukaan olisin poliisin toimesta vangittuna, saanut tuomiota yms. potaskaa. Tarkoituksenhakuisesti minut esitetään rikollisena, vaikka rikosrekisterini on pysynyt ihan puhtaana koko elinikäni ajan.
Toki minulle on syyte luettu Vantaa käräjäoikeudessa. Ydinkohtana syyteharkinnassa on ollut minun humanitaaristen perusteluiden arviointi - siis olenko auttanut lähimmäistä enemmän kuin laki sallii maahantulon osalta. Koska Suomeen auttamani pakolaiset ovat Suomen viranomaisten (Migrin) mielestä olleet ns. kansainvälisen suojelun tarpeessa, koen että oma arviointini henkilöiden avun tarpeesta on ollut aika vankalla pohjalla. Asia selvinnee kohtapuolin, ja itse suhtaudun tulevaan oikeudenkäyntiin luottavaisesti ja jopa innokkaalla mielellä. En todellakaan piileksi tuntemattomalla paikalla Helsingissä, kuten Molari on blogissaan kertonut. Minua ja vaimoani seuraamaan lähettämänne ihmiset voivat tavata minut tänäänkin kauppatorilla klo 5-6 aikaan, otan heistä taas mielihyvin kuvia tulevia tarpeita varten; yksityisyyden suojan kannalta kyseessä on eräänlainen "rogues' gallery".

5.11.2010 15:32 Pauli Saarinen
Molari: "Mahdollisella poliisitutkimuksella pohdiskelu on ollut kovasti vauhdikasta ja etunojassa, koska ilmoituksia ja moitteita voi kuka tahansa esittää toisesta ihmisestä. Itse tutkimustahan ei vielä edes ole."
Kirkkoherra Juha Molari ei tapansa mukaan ole rehellinen tässäkään asiassa. "itse tutkimustahan ei vielä edes ole". Kirkkoherra "unohtaa" mainita, että Espoon tuomiokapituli on siirtänyt häntä koskevan kantelun poliisitutkintaan, koska oli syytä epäillä, että Molari on syyllistynyt rikokseen. Tuomiokapituli ei tutki rikoksia, vaan siirtää ne asiat poliisille.
Kirkkoherra Juha Molari ei tapansa mukaan ole rehellinen sanoessaan, että "itse tutkimustahan ei vielä edes ole. Kirkko "unohtaa" poliisin toisen esitutkinnan, joka on valmistunut. Molaria epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta ja juttu lähtee syyteharkintaa ensi viikolla.

5.11.2010 15:49 Pauli Saarinen
Maanaajaherra Molari ja vihadosentti Bäckman ovat nopeita menemään asioiden edelle. Kun he jättävät tutkintapyynnön poliisille, heidän blogiinsa ilmestyy nopeasti tieto, että poliisi tutkii asiaa, vaikka esitutkinnan käynnistämisestä ei ole tehty vielä päätöstä.
Toisaalta herrat Molari ja Bäckman "unohtavat" kertoa, montako esitutkintaa heistä on käynnissä.

5.11.2010 18:33 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Mies joka itse on saanut tuomion parituksesta käräjäoikeudessa, mutta myöhemmin vapautettu syistä jotka selviävät vasta 5.11.2011, pitäisi hiukan ymmärtää että oikeusjärjestelmässämme jokainen on syytön, kunnes lainvoimainen tuomio toteaa henkilön syylliseksi."
Se on sitten tänään oikein sananmukaisesti vuosipäivä. - Sopii Sanan (taitaa olla enemmän kuitenkin `sanan´) julistajalle.
Palataan asiaan siis vuoden päästä.

5.11.2010 22:19 Harri Rautiainen

'Tämänpäiväisessä (05112010) blogissaan "Kirkkoherra Molari korjaa jälleen Salon Seudun Sanomien uutta, epätarkkaa ja asiatonta kirjoittelua".'
Kirkkoherra (sair. lom.) on ehtinyt jo poistamaan tämänpäiväisen Salon Seudun Sanomia käsitelleen blogikirjoituksensa.

5.11.2010 12:02 Jukka Remes (ei kirjautunut)
Suomessa vaaditaan, että mielenosoituksesta ilmoitetaan poliisille asianmukaisesti viim. 6 tuntia ennen tilaisuuden järjestämistä. Luvista ei meikäläisessä järjestelmässä puhuta.

5.11.2010 13:07 Mikael Storsjö
Jepp. Maanomistajalta tarvitaan lupa, mikäli kyseessä ei ole yleinen alue.
Esimerkiksi Molarin manaustilaisuus Helsingin Tuomiokirkon rappusilla ***olisi tarvinnut*** tuomioseurakunnan seurakuntaneuvoston lupa. Tällaista lupaa Molari ei pyytänyt, ja tuskin olisi lupaa pyydettäessä myönnettykään. Tämä Molarin järjestämä tilaisuus siis oli laiton.
Molarin mielestä poliisi saa käyttää mielenosoituksessa pamppua jos mielenosoitus on laiton, ainakin Venäjällä. Itse asiassa Venäjälläkään ei tarvita "lupaa" mielenosoituksen järjestämiseksi, siispä nuo Venäjällä hajautetut mielenosoitukset ovat maan lakien mukaan, vaikka ei FSB:n näkemyksen mukaan, laillisia.
Venäjän oppositio järjestää kymmenissä kaupungeissa aina kuun 31. päivänä mielenosoituksia - kokoontumisvapaus on nimittäin säädetty Venäjän perustuslain 31. pykälässä .... ::))

5.11.2010 15:04 Pauli Saarinen
Mediassa kerrottiin viime ajoilta pieni poikkeus. Moskovassa sallittiin aivan poikkeuksellisesti opposition mielenosoitus. Mahtaneeko johtua siitä, että Moskovan pormestari vaihtui. Entinen pormestari Juri Lužkov ei mielenosoituksia sallinut ja olisi halunnut voitonpäivän paraatiin Stalinin kuvia.

5.11.2010 12:44 Rane (ei kirjautunut)
HS 5.11.2010: "Moskovassa suuri marssi ei-slaavilaisia vastaan"
"Mielenosoitukseen osallistui useita ryhmiä, joiden kylteissä ja huudoissa luvattiin 'vapauttaa Venäjä' ei-slaavilaisesta väestöstä. Erityisesti kaukasialaisista käytettiin myös halventavia nimityksiä."
"Venäjällä toimii viranomaisten mukaan 150 uusnatsiryhmää, ja tämän vuoden alkupuoliskolla tehtiin 370 vakavaa viharikosta. Levada-keskuksen tutkimuksen mukaan noin puolet venäläisistä ymmärtää vaatimusta 'Venäjä venäläisille'."
Kirkkoherra Juha Molari olisi sopinut hyvin näiden uusnatsien mielenosoitusporukkaan mukaan. Hänellä on Suomessa sama agenda Kadyrovin hirmuhallintoa henkensä edestä paenneita, Suomessa asuvia tsetseenejä vastaan. Muut Suomessa asuvat pakolaisryhmät ovat saaneet elää rauhassa kirkkoherra Molarin vainolta.

5.11.2010 18:37 Tynkä-Karjalan Antti (ei kirjautunut)
"Kirkkoherra Juha Molari olisi sopinut hyvin näiden uusnatsien mielenosoitusporukkaan mukaan."
Vihajärjestö SAFKA todistaa toiminnallaan, ettei ole väliä, onko fasismi mustaa, ruskeaa vai punaista.

6.11.2010 00:19 ludmila paananen
koko Safka ja heidän aate lähenee loppua. Aamen

6.11.2010 15:33 Pauli Saarinen
Ei pidä olla liian optimistinen.
Juha Molari, Johan Bäckman ja heidän opetuslapsensa käyvät Venäjältä ohjattua informaatiosotaa. Tämä informaatiosota ei lopu koskaan, vaikka jotkut sen harjoittajista majoitettaisiin tiilitaloon tai joutuisivat evakoksi Venäjälle.

6.11.2010 15:39 Pauli Saarinen
Osuuspankin mainoksessa sanottiin muinoin, että tiilitalossa asuu onnellinen perhe.

6.11.2010 15:52 ludmila paananen
se on tietysti toiveajattelu, tänään luin että Bäckman ilmoitti venäläisessä mediassa että Rimma Salonen ja rouva Putkonen pyysivät Venäjältä "poliitista turvapaikkaa lapsille". Johan-klovni kun jaksaa vielä.

6.11.2010 17:32 Pauli Saarinen
ludmila paananen 6.11.2010 15:52
paananen: tänään luin että Bäckman ilmoitti venäläisessä mediassa että Rimma Salonen ja rouva Putkonen pyysivät Venäjältä "poliitista turvapaikkaa lapsille".
Vihadosentti Johan Bäckmanin ilmoitus on pahasti ristiriitainen, koska hän on aina väittänyt, että Anton Salonen on Venäjän kansalainen. Ei kansalaiselle voida myöntää poliittista turvapaikkaa.
Onko tämä osa Bäckmanin pelottelukampanjaa, että lapset kaapataan Venäjälle. Onko Bäckman tällä ilmoituksellaan vihdoin myöntänyt, että Anton ei ole Venäjän kansalainen?
Antonin isoveli Juha Salonen kirjoittaa Evgenia Hilden-Järvenperän blogin kommnetissa 4.11.2010 19:13:
"Miksi ihmeessä et voi ruveta kertomaan totuutta tässä asiassa, teet vain isästäni Paavosta hirviötä joka haluaa riistää lapsen äitiltään, isäni on tehnyt vain ja ainoastaan sen mitä jokainen lastaan rakastava ihminen tekisi. hän nousi Antonin kotiin ja yrittää parhaansa mukaan luoda Antonille hyvää tulevaisuutta. Antonilla on muitakin sukulaisia kuin äiti, kyllä meilläkin pitäisi olla oikeus tavata häntä, kaikki Antonin sukulaiset haluavat hänen asuvan Suomessa mutta sinä haluaisit hänet vietäväksi Venäjälle, MIKSI???"
"Vielä tiedoksi että isäni on antanut Rimman tavata Antonia enemmän kuin hänen tarvitsisi. Viime lauantainakin Rimma vietti yhdeksän tuntia Antonin kanssa koska isäni näin halusi ja ILMAN sosiaaliviranomaisten valvontaa, hän haluaa itse että veljeni tapaa äitiään useammin, miksi et näistä asioista mitään blogissasi kirjoita."
"Anton itse haluaa asua Suomessa, koska hän on SUOMALAINEN ja minä toivon että muutkin hyväksyvät hänen tahtonsa siinä asiassa, eikä yritä hänestä tehdä jotain muuta."
Blogissa on paljon muitakin aiheeseen liittyviä kommentteja ja siinä viitataan myös Safkan uusimpaan blogiin:

6.11.2010 19:40 Pauli Saarinen
ludmila paananen 6.11.2010 15:52
"..., tänään luin että Bäckman ilmoitti venäläisessä mediassa että Rimma Salonen ja rouva Putkonen pyysivät Venäjältä "poliitista turvapaikkaa lapsille". Johan-klovni kun jaksaa vielä."
Sain tiedon Rimma Salosen ilmoituksesta, että kaikki on Bäckmanin omaa asiaa ja hän ei ole sen takana. Bäckman on yksin vastuussa tekstistä.
Siis kysymyksessä oli taas Bäckmanin yksi valhe. Tai tarkkaan ottaen kaksi valhetta, koska se koski kahta poikaa.

6.11.2010 00:31 Praha (ei kirjautunut)
Joku koiranleuka oli postannut Heidi Tuomisen blogiin hienon määritelmän molarismista. Olin mielestäni törmännyt samaan aiemminkin ja googlehan sen kertoi, että keskustelupalsta Näkökulmalla se oli ollut jo vuonna 2009. Silti ajankohtainen:
molarismi, lyhyt määritelmä:
Kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta minä olen tasa-arvoisin
Kaikilla on mielipiteenvapaus, mutta minun mielipiteeni on ainoa oikea
Humanismi on aatteista kaunein, mutta venäläinen sovinismi vielä kauniimpi
Kaikki kansat ovat tasa-arvoisia, mutta Viron väestö ei ole riittävän suuri olemaan kansa
Tieteellistä molarismia edustaa lähteiden omavaltainen käyttö ja lähteiden muokkaaminen paremmin omiin tarkoitusperiin sopivaksi.
Juridiikassa molarismi tarkoittaa yksilön asettumista lain yläpuolelle humaanisin perustein.
Esimerkkejä molaristisesta historiankirjoituksesta: Neuvostoliitto, Venäjä, SAFKA:n kotisivut. Johan Bäckman: Pronssisoturi. Leena Hietanen: Viron kylmä sota.
Esimerkkejä juridisesta molarismista käytännössä: Antifasistinen kauppojen ryöstely Tallinnan patsasmellakoiden aikana.
Esimerkkejä poliittisesta molarismista: antimolaristien eli ryssofobien noitavainot.

6.11.2010 11:52 Harri Rautiainen
Juha Molari ei siedä kommentteja omaan blogiinsa. Molarin ja Bäckmanin johtama SAFKA-blogi on vain muutaman harhaanjohdetun opetuslapsen hiekkalaatikko. Molari ei suostu kommentoimaan kirjoituksia täällä, vaan vastailee niihin omassa suljetussa blogissaan tunnettuun tyyliinsä. Sitten täällä kommentoidaan hänen vastauksiaan.
Mielestäni tällainen epäsuora kommunikointi on turhauttavaa ja antaa Molarille arvoa, jota hän ei totisesti ansaitse. Molari on oman ilmoituksensa ja ulkopuolisten havaintojen mukaan sairas mies. Annettakoon hänelle hetken rauha ja armo. Blogatkoon turhautumistaan yksin kuuroille korville.

6.11.2010 15:42 Pauli Saarinen
Harri Rautiainen 6.11.2010 11:52
Rautiainen: ”Juha Molari ei siedä kommentteja omaan blogiinsa. Molarin ja Bäckmanin johtama SAFKA-blogi on vain muutaman harhaanjohdetun opetuslapsen hiekkalaatikko.”
Manaajaherra Juha Molarin ja vihadosentti Johan Bäckmanin harhaan johdettujen opetuslapsien joukkoon kuuluvat kommunistiksi ilmoittautunut viiden lapsen äiti Heidi Tuominen Ylitorniosta ja Porilainen opettaja Evgenia Hilden-Järvenperä, aikaisempi vihreä, joka on nykyisin soluttautunut sosialidemokraattien riveihin. He kuuluttavat kaikuna kaikkea Bäckmanin ja Molarin sanomaa, joskus jopa omissa nimissään kokonaisia tekstejä julkaisten.

6.11.2010 15:47 Pauli Saarinen
Harri Rautiainen 6.11.2010 11:52
Rautiainen: ”Molari ei suostu kommentoimaan kirjoituksia täällä, vaan vastailee niihin omassa suljetussa blogissaan tunnettuun tyyliinsä. Sitten täällä kommentoidaan hänen vastauksiaan.”
Manaajaherra Juha Molari haluaa julistaa ainoaa oikeata totuutta ja raivostuu, jos joku on hänen kanssaan eri mieltä. Aikoinaan Molari poisti boogiinsa tulleita kommenttejani, joita hän sanoi parjauskirjoituksiksi. Parjauskirjoituksia olivat kaikki hänen omasta ajatusmaailmastaan poikkeavat ajatukset. Nykyisin Molari on sulkenut bloginsa kokonaan kommentoinnilta.
”Bloginpitäjä on oikeutettu poistamaan kaikki viestit, jotka hän katsoo sopimattomaksi, ja sellaiseksi katson kovin kauas aiheesta menevät Venäjä-parjaukset ja muut parjauskirjoitukset. Siihen ei tarvita edes laittomuuden edellytystä, mutta bloginpitäjä on "velvollinen" poistamaan laittomat ja sopimattomat.” Juha Molarin blogistaan poistama kommentti blogissa Ortodoksipappi Daniel Sisoev kuoli uskonsa tähden Moskovassa, 20.11.2009)
Minulla oli Heidi Tuomisen kanssa tiukka yhteenotto kommenttien sensuroinnista.
http://heidin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46739-uusi-suomi-poistaa-kommentteja
http://Saarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44110-mikael-storsjon-vastine-k... (kommentti 23.9.2010 11:06 Pauli Saarinen)
Pari viikkoa sitten kirjoitin Evgenia Hilden-Järvenperän blogiin pari kommenttia. Ei niitä siellä enää seuraavana aamuna ollut.
Eräät ystäväni ovat kertoneet Safkan blogista kadonneista kommenteistaan.

6.11.2010 15:51 Pauli Saarinen
Harri Rautiainen 6.11.2010 11:52
Rautiainen: ” Blogatkoon turhautumistaan yksin kuuroille korville.”
Vihadosentti Johan Bäckman, manaajapappi Juha Molarin ja opetuslasten toiminta on paljon laajempaa kuin pelkästään blogeissa tapahtuva kirjoittelu. He käyvät Venäjältä ohjattua informaatiosotaa. Se ei lopu koskaan, vaikka jotkut sen harjoittajista majoitettaisiin tiilitaloon tai joutuisivat evakoksi Venäjälle.
Vihadosentti Johan Bäckman on pitänyt viime vuonna Venäjällä esitelmän virtuaalisesta sissisodasta. Tämän sodankäynnin muotoja ovat mielenosoitukset, blogit, lehdistötilaisuudet ja oikeustoimet.
http://antifasistit.blogspot.com/2010/08/blog-post_2037.html
Opetuslapset noudattavat orjallisesti oppi-isän ohjeita.

6.11.2010 16:22 Harri Rautiainen
Pauli,
olet oikeassa siinä, että molempien veijareiden toiminta ulottuu muutamien blogipalstojen ulkopuolelle. Erityisesti dos. Bäckman näyttää minun silmiini vaarallisemmalta, koska hän ei tee itseään naurettavaksi keskittymällä pelkästään omaan itseensä kuten Molari.
Molemmat tohtorit ovat opiskelleet Pietarissa. Minkälaisen venäläistymistartunnan siellä voi saada? Onko agenttivärväyksessä käytetty siellä tunnettuja keinoja; viina, huumausaineet ja naiset?

6.11.2010 16:22 Pauli Saarinen
Harri Rautiainen 6.11.2010 11:52
Rautiainen: ”Mielestäni tällainen epäsuora kommunikointi on turhauttavaa ja antaa Molarille arvoa, jota hän ei totisesti ansaitse.”
Epäsuora kommunikointi on turhauttavaa, mutta vihadosentti Johan Bäckmanin, manaajapappi Juha Molarin ja opetuslasten tekemisiin ei pystytä sensuurin vuoksi puutumaan heidän omissa blogeissaan. Kommentointi on tehtävä muualla, jopa viimekädessä tuomioistuimessa.
Bäckman, Molari ja Hilden-Järvenperä ovat tyystin vaienneet siitä, että heidän kirjoituksistaan on poliisi tehnyt esitutkinnan törkeässä kunnianloukkausasiassa, joka lähtee syyteharkintaa ensi viikolla.
Heitä ei vaienna edes tuomioistuimen uhka, koska esimerkiksi Anton Salosen tapausta koskevat vihakirjoitukset jatkuvat entisellään:

6.11.2010 16:57 Pauli Saarinen
Harri Rautiainen 6.11.2010 16:22
Rautiainen: ”Erityisesti dos. Bäckman näyttää minun silmiini vaarallisemmalta, koska hän ei tee itseään naurettavaksi keskittymällä pelkästään omaan itseensä kuten Molari.”
Vihadosentti Johan Bäckman on joukon johtaja ja Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) - Suomen antifasistinen komitea (SAFKA) -nimisen rekisteröimättömän yhdistyksen perustaja.
Eräs asiantuntija on blogieni kommenteissa todennut, että manaajapapilla on narsistinen persoonallisuushäiriö. Hän on keskittynyt itseensä ja omaan erinomaisuuteensa eikä edes ymmärrä valehtelevansa jatkuvasti. Vladimir Putin on hänelle ”vuosituhannen paras valtiomies.”
Rautiainen: ”Molemmat tohtorit ovat opiskelleet Pietarissa. Minkälaisen venäläistymistartunnan siellä voi saada? Onko agenttivärväyksessä käytetty siellä tunnettuja keinoja; viina, huumausaineet ja naiset?”
Ei venäläistyminen ole vaarallista, mutta putinismitartunta on. Siitä todistaa esimerkiksi blogejani kommentoinut Ludmila Paananen, jonka arvelisin olevan syntyperäinen venäläinen. Hän ei ole saanut putinismitartuntaa ja hänen kaikki kommenttinsa ovat olleet asiantuntevia ja mielestäni suorastaan loistavia.
Manaajaherra Molari on niin altis värväykselle, että hän on blogissaan suoraan ilmoittanut, että jos kysyttäisiin agentiksi, niin hän ilmeisesti suostuisi.
Manaajaherra Molarin paritussyytteellä, josta hovioikeus hänet vapautti, on ainakin yhteys naisiin.
Vihadosentti Bäckmanista en tiedä, mistä hän on saanut putinismitartunnan. Ehkä sekin joskus selviää. Hänellä on kuitenkin hyvät yhteydet entiseen FSB-mieheen, lapsiasiainvaltuutettuun Pavel Astahoviin, yhteisesiintymisiä Venäjän kuuluisimman historianväärentäjän, Historiasäätiön puheenjohtajan, toimittaja Aleksander Djukovin kanssa ym.

6.11.2010 14:53 ludmila paananen
PRAHA - "antimolaristien eli ryssofobien noitavainot".
Esimerkkeja "noitavainoista" tänne!

6.11.2010 18:05 Pauli Saarinen
Manaajakirkkoherra Juha Molarin terroristijahdin lisäksi Safkan muukin vihakirjoittelu ja informaatiosota jatkuu taukoamattomana:
http://antifasistit.blogspot.com/2010/11/paavo-salosen-poika-juha-salone...
” … Juha Salonen kirjoitti SAFKAn aktivistin Evgenia Hildén-Järvenperän blogiin seuraavasti: "Ainoa niin sanottu rikos jonka isäni on tehnyt on rajan ylitys väärin konstein". Juha Salonen siis kertoi, että hänen isänsä on tehnyt rikoksen. Tämä julkinen ilmianto on merkittävä,...”
Anton Salosen isoveli Juha Salonen vastasi Evgenia Hilden-Järvenperän blogin kommentissa:
http://hilevg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50942-venalainen-asiantuntija-maa...
5.11.2010 15:15 Juha Salonen
Äkkiäpäs Safka oli minun kirjoituksiin ottanut kantaa, hyvin teillä tuo informaatio kulkee.
Siellä nyt väitetään että olisin isäni ilmiantanut rikoksesta, ja sitä voidaan käyttää isääni ja Simo Pietiläistä vastaan todisteena. Isäni kanssa tuolle jo puhelimessa naureskeltiin. Tuo menee jo hieman överiksi näin maalaisjärjellä ajateltuna, siis taas minun mielestäni.
Ei vissiin Safkan blogikirjoittaja osannut lukea tuota sanomaani kun kirjoitin ” niin sanottu rikos”, tekstistä luetaan vain se mitä siitä halutaan lukea ja ymmärtää, ja tuloksena on lukemisen väärin ymmärrys ;). Aika tutulla kaavalla tuo on kirjoitettu, ihan kuin olisin lukenut samalla tavalla kirjoitettua tekstiä paljonkin aikaisemmin, ei tarvitse olla edes yliopiston tohtori ymmärtääkseen tuon.
Eiköhän isäni tuosta rajan ylityksestä paljon jo puhunut viime vuonna, niin että eihän tuossa mitään ilmiantoa ole, Suomalainen saa rajan tuollaisissa oloissa ylittää ilman passiakin, sen voi vaikka tarkistaa rajavartiostolta, jos on vaarassa niin Suomalainen saa tulla Suomeen rajan yli ilman passiakin, oikaiskaa jos olen väärässä.
Nämä teidän kirjoitukset ei mielestäni auta mitenkään Rimman asiaa, vaan pikemminkin päinvastoin, asiat tulevat vain vaikeammaksi hänelle. Minä haluan ja pyydän että jos teillä on jotain Suomen päättäjiä vastaan niin käyttäkää aseena jotain muuta kuin veljeäni.
Annetaanpas teille sitten lopuksi vielä lisää blogi aihetta.
Isäni kanssa kun puhelin niin hän sanoi että tuosta rajan ylityksestä on jo puheltu viime vuonna, ja jos hänelle siitä parikymmentä euroa sakkoa annetaan että hän rajan on ylittänyt ilman passia niin kyllä hän sen sakon maksaa, mistään muusta häntä ei voi tuomita.
Sitten vielä hän lisäsi että hän tulee viideltä henkilöltä vaatimaan yhteensä 600.000 euron korvauksen törkeistä kunnianloukkauksista ja totuudenvastaisista sekä valheisiin perustuvista kirjoituksista. Isäni menee maanantaina allekirjoittamaan valmiit paperit poliisilaitokselle, ja sitten ne lähetetään syytäjälle. Varmasti kyseiset tietävät, niin että siitä sitten uutta blogia tekemään.
Terveisin
Juha Salonen

6.11.2010 18:16 Harri Rautiainen
"Äkkiäpäs Safka oli minun kirjoituksiin ottanut kantaa, hyvin teillä tuo informaatio kulkee."
SAFKAlla näyttää olevan täällä pari eteentyönnettyä tiedustelijaa, joiden nimet Pauli mainitsi aiemmin yllä. He ilmeisesti raportoivat "herroilleen" ja julkaisevat myös heidän tekstejään täällä omina blogeinaan. Ilmeisesti Göbbelsin kuuluisa propagandateoria on kokenut uuden renessanssin.

6.11.2010 19:27 Pauli Saarinen
Vihadosentti Johan Bäckmanilla on opetuslapsia ja apulaisia.
Taannoin eräs tietotekniikka-asiantuntija sanoi Safkan sivuilla olevan StatCounter –ohjelman raportteja tutkittuaan, että käyttäjätunnuksella Safka blogiin päivitetyt tekstit näyttävät tulevan Oulun suunnalta. Bäckmanin apulainen, Heidi Tuominen asuu Ylitorniossa.
Safka-tunnuksella julkaistaan myös sellaisia tekstejä, joita vihadosentti Bäckman tai manaajapappi Molari eivät halua omiin nimiinsä.

6.11.2010 19:01 Pauli Saarinen
Eivät vihakirjoitukset vastakirjoituksilla lopu, vaikka vihakirjoittajat sijoitettisiin tiilikotiin tai joutuisivat evakoiksi Venäjälle.
Tuomioistuimen määräämät korvaukset voivat kuitenkin kirpaista, jopa Porshella tai Mersulla ajavia vihakirjoittajia.
Korvaukset eivät vanhene heti. Muuan asianajaja kertoi käyneensä vainajan perukirjoituksessa perimässä tuomioistuimen määräämiä saatavia.

6.11.2010 19:10 Pauli Saarinen
Unohdin aivan sanoa, että saattaisihan Paavo Salonenkin mielellään ajella Porschella tai Mersulla. Kaksi autoa yhdelle eläkeläismiehelle on sentään liikaa, kun Anton-poikakaan ei saa ajokorttia vielä pitkään aikaan.

6.11.2010 19:59 agendo2 (ei kirjautunut)
Nähtyäni SAFKA:n sivulla törkeästi irtiotetun ja vääristellyn lainauksen ylläolevasta Juha Salosen kommentista oivalsin jälleen kerran, kuinka härskiä ja kieroa toimintaa näköjään kaikki safkalaiset harjoittavat.
Kohudosenttia matkien he papista alkaen ovat omaksuneet yhtä häpeilemättömän ja röyhkeän kieroilun.
Eniten kummastelua se toki herättää juuri papin kohdalla, mutta ei ole toki kunniaksi muillekkaan, vaikka ovatkin julkikommunisteja.
Fiksu Juha-poika saa sympatioita puolustaessaan perhettään, joka on joutunut vihajärjestö-SAFKA:n konkreettisen manipuloinnin kohteeksi.

Toivottavasti nämä kokemukset vahvistavat häntä ja antavat lopulta itseluottamusta ja rohkeutta.

6.11.2010 21:18 Pauli Saarinen
Ei julkikommunisteja, mutta kaikki ovat julkiputinisteja. Siinä on vinha ero. Vain Heidi Tuominen on ilmoittanut olevansa kommunisti. Se hänelle sallittakoon. Kommunismikin muistuttaa vapaudesta, veljeydesä ja tasa-arvista, mutta Lenin ja Stalin pilasivat sen väkivaltaisella terrorilla ja koko kansan alistamisella.
Putinismi on paikoin pahempaa kuin stalinismi ja lähestyy päivä päivältä muutenkin stalinismia. Molemmat pitäisi kieltää Suomessa. Fasismikin on tietojeni mukaan kielletty joissakin maissa.
Safkan ja erityisesti vihadosentti Johan Bäckmanin toiminta on ollut aina provosoivaa. Hän väittää häikäilemättömästi venäläisessä mediassa, että Rimma Salonen on hakenut turvapaikkaa pojalleen Venäjältä. Rimma itse kiistää asian jyrkästi.
Isoveli Juha on ryhtynyt urhoollisesti puolustamaan Anton-veljeään. Minunkin sympatiani hänelle.

6.11.2010 19:46 Kalevi Kantele (ei kirjautunut)
Ihan vain tiedoksi, että herra dosentti on 27 päivän jälkeen taas kirjoittanut blogiinsa uuden jutun otsakkeella: "Niklas Herlin vihaa sananvapautta". Hän ottaa kantaa NH:n viimeiseen kirjoitukseen, mutta todellinen syy taitaa olla se, että dosentti on saanut porttikiellon Usarin puheenvuoroihin ja se häntä potuttaa.
P.s. Käyn säännöllisesti lukemassa Paulin kirjoitukset, joissa yleensä on vähintään sata kommenttia. Jos joku vastaa esim. kolmanteenkymmenenteen kommenttiin, niin se jää todennäköisesti lukematta, jos on viimeksi lukenut sadannen kommentin. Kannattaisiko sopia, että vaikka vastaa alkupuolen kommenttiin, niin kuitenkin panisi vastauksensa jonon loppuun merkinnällä kelle se on tarkoitettu.

6.11.2010 20:19 Pauli Saarinen
Nämä blogikommentit ovat nykyisin todella hankalia, koska vastaus saattaa tosiaan tulla vaikka kolmanteenkymmenenteen kommenttiin. Kirjoitin juuri vastauksen ludmila paanasen päivällä tulleesen tekstiin. Huomaakohan sitäkään kukaan.
Tarttis tehrä jotain. Toisaalta on hyvä, että samaan aiheeseen liittyvä keskustelu on peräkkäin. Mutta ei siitäkään ole iloa, jos vastaus jää huomaamatta. Mietitään.

6.11.2010 20:13 agendo2 (ei kirjautunut)
Kohudosentilla on erittäin paha putinismitartunta, vaikka hän ei ole syntyjään venäläinen(tietääkseni).
Onneksi minun venäläisystävilläni ei ole tippakaan putinismitartuntaa, päinvastoin.
Putinismi on ehtaa isovenäläisyyttä, joka sotii pitkälti eurooppalaisia ihmisoikeuskäsityksiä ja myös kansainvälisiä oikeuksia ja -sitoumuksia vastaan.
Olen käsittänyt, että juuri kohudosentti on erityisen häikäilemätön käyttämään putinismia omien valtapyrkimystensä tikkaina Venäjällä.

6.11.2010 20:31 agendo2 (ei kirjautunut)
Kohudosentilla on verkosto Venäjän mediassa, joka mahdollistaa hänen propagandansa. Sitä hän totisesti käyttää.
Olisiko se mahdollista ilman FSB:n tukea?
Kohudosentin viimeiset pelottelut Rimman ja poikien poliittisen turvapaikan hakemiseksi Venäjältä ovat taas aitoa safkamaista kieroa peliä.
Isoveli Juha tietää, ettei Anton saatikka hän halua Venäjälle.
Kohudosentilla on pelissä omat valtapyrkimykset Venäjällä, johon tarvitaan venäläisuhreja. Siksi hän niitä synnyttää.

6.11.2010 21:01 Kalevi Kantele (ei kirjautunut)
6.11.2010 20:19 Pauli Saarinen:
"Nämä blogikommentit ovat nykyisin todella hankalia, koska vastaus saattaa tosiaan tulla vaikka kolmanteenkymmenenteen kommenttiin. Kirjoitin juuri vastauksen ludmila paanasen päivällä tulleesen tekstiin. Huomaakohan sitäkään kukaan."
Jos et olisi kertonut, niin en olisi huomannut.

6.11.2010 21:20 Pauli Saarinen
Niin siinä käy. Tarttis tehrä jotain.

6.11.2010 22:00 Pauli Saarinen
Kovasti on ollut kirkkoherra Juha Molarilla kiireitä sairauslomalla. Niin monta uutta blogitekstiä, että yksi on pitänyt jo poistaakin.
Juha Molari Юха Молaри
«Глупо поступает страна, которая ищет себе друзей далеко, а врагов – среди соседей» (Урхо Кекконен) «Tyhmä maa etsii ystävät kaukaa ja viholliset naapureista» (Urho Kekkonen) Tässä blogissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä välttämättä edusta Suomen ev.lut. kirkon kantaa.
perjantaina 5. marraskuuta 2010
Kirkkoherra Molari korjaa jälleen Salon Seudun Sanomien uutta, epätarkkaa ja asiatonta kirjoittelua
Arvoisa päätoimittaja Jukka Holmberg
Vastasin vasta äskettäin Salon Seudun Sanomien kirjoitukseen, mutta vastaustani tiivistettiin ratkaisevasti. Itse asiassa kaikki merkittävä pyyhittiin pois. Alkuperäinen kirjeeni on yhä blogissani.
Viikkoa aiemmin Salon Seudun Sanomien toimittaja ja valokuvaaja kävivät kirkossa, keskustelivat yhä hyvin homohäiden vastustamisesta kirkossa kuin Pohjois-Kaukasian kysymyksistä. Toimittaja oli ystävällinen, kuten myös valokuvaaja. Itse juttua ei koskaan syntynyt. Toimituksella pitäisi olla kuitenkin tarkka tietämys ajatuksistani. Mutta jostakin syystä sitä ei näytä olevan.
Nyt Salon Seudun Sanomat jatkavat samalla merkillisellä linjalla kielenkäytössään. Ihmettelen valitettavasti, mikä on se röyhkeys ja tarkoitus, kun Salon Seudun Sanomat jälleen kirjoittaa: ”Molari on blogikirjoituksessaan tuominnut Suomessa asuvat tshetseenit terroristeiksi”. Nimenomaisesti en ole sanonut ja vielä vähemmän tuominnut heitä terroristeiksi, vaan aina olen sanonut ihmisten tulevan monesta syystä. Vain yksi osa ovat pakolaiset. Olen sanonut pakolaisten saapumisen liittyvän terrorismin yhteyteen, jossa Pohjois-Kaukasia elää. Sikäli kuin tshetseenit viihtyvät Mikael Storsjön omistaman Kavkaz Centerin ideologiassa, pidän heitä myös separatisteina ja äärimmäisihmisinä, joista ainakin joillakin voi olla henkilökohtaisia yhteyksiä terroristeihin (julkisesti en nimiä paljasta). Sitä vastoin en ole ikinä sanonut, että nämä kaikki pakolaiset tai tshetsheenit ovat itse terroristeja!
Pelko omasta identiteetistä ja tarve kätkeä identiteetti oman maansa viranomaisilta ilmaisee toisin sanoin sen saman, että myös viranomaistahot epäilevät yhteyksistä terroristeihin tai vähintään separatisteihin. En mene edes niin kauas ilmauksessani, vaan totean saapumisen olevan yhteydessä terrorismiin, joka Doku Umarovin ja vastaavien bandiittien tähden vaurioittaa Pohjois-Kaukasian elämää. Juuri Doku Umarovin äänenkannattaja on Kavkaz Center, jota Mikael Storsjö paimentaa osoitteessa Bulervardi 2 (Helsinki).
Ihmettelen myös Salon Seudun Sanomien röyhkeyttä kertoa yksityiselämään liittyviä eriteltyjä tietoja, vieläpä ihmettelen tietolähdettä, koska kyseisen tiedon seikkaperäinen julkistaminen on lainvastainen. SSS kirjoittaa: ”Kirkkoherra Molari jäi keskiviikkona kahdeksi viikoksi sairauslomalle”. Pidän sairaslomaa tärkeänä myös ja erityisesti sen vuoksi, etteivät mielenosoittajat saapuisi häiritsemään Pyhäinpäivää. Ehkä se opettaa myös seurakuntaamme tietämään jotakin kirkkoherran työstä, kun siitäkin on voinut tulla vääriä kuvitelmia. Olin kuitenkin tällä viikolla myös keskiviikkona ja torstaina töissä sairaslomastani huolimatta, koska tuomiokapituli ei valitettavasti toimi riittävän tehokkaasti, kun sen pitäisi löytää sijaiset. Itse asiassa tuomiokapitulista ei ole oltu missään yhteydessä seurakuntaan töiden järjestämistä varten. Tämä on vanha perinne enkä siitä moiti, mutta asian sopisi uudistua. Tähän saakka olen jatkanut suorittamista työvelvollisuuksien puolesta, mutta nyt on kapitulin asia huolehtia sijaisuus. En jaksa enempää.
Mahdollisella poliisitutkimuksella pohdiskelu on ollut kovasti vauhdikasta ja etunojassa, koska ilmoituksia ja moitteita voi kuka tahansa esittää toisesta ihmisestä. Itse tutkimustahan ei vielä edes ole. Sitä vastoin minun kantelijani on jo esitutkinnan ja syyteharkinnan jälkeen Vantaan käräjäoikeudessa rikosoikeudenkäynnissä syytettynä muutaman viikon kuluttua kolmesta syytteestä, joista joku on ainakin törkeä laiton maahantuonti Pohjois-Kaukasian ihmisille. Hän pitää myös terroristipäällikkö Doku Umarovin itsensä mainostamaa Kavkaz Centerin sivustoa, jossa julistetaan kaikki venäläiset siviili-ihmiset terroristi-iskujen kohteeksi, koska nämä ovat valinneet Medvedevin ja Putinin johtajikseen. Pohjois-Kaukasian muslimit julistetaan tapettaviksi koiriksi Kavkaz Centerin sivulla, koska nämä eivät liity Doku Umarovin aseelliseen jihadiin. Sellaista en voi hyväksyä!
Kavkaz Centerin islamistista, demokratiaa ankarasti vastustavan, itsemurhaiskuja ihailevan ja väkivaltaista jihadia tukevien ihmisten aatemaailma Vihreiden homomyönteisen ideologian rinnalla olisi hyvin herkullinen aihe toimittajille pohdittavaksi. Miten nuo "jihadistit" (ei ole oikeaa jihadia) ja Vihreät viihtyvät niin hyvin keskenään, Kavkaz Center saa jopa puolestapuhujia Suomessa? Tarkoittaako se ehkä sellaista salaista tietoa, joka on vain Bulevardin komentokeskuksessa, että Doku Umarov nautiskelee vapaa-aikanaan mieskavereidensa kanssa "sillä tavalla" fetisistisesti rynnäkkökiväärin kanssa, maastopuvussa tai ilman mitään? Vihreän ideologian mukaan "siinähän" ei ole mitään pahaa, vaan pyhät uskonnolliset toimitukset tulisi varata suhteen siunaamiselle.
Salon Seudun Sanomien uutisointi on kääntynyt hyvin epätarkaksi. Toivoa sopii, ettei epätarkkuus ole tarkoitushakuisesti asiatonta.
27.11.2010 klo 16 on mielenosoitus demokratian, sananvapauden ja ihmishengen puolesta, osoite Bulervardi 2 Helsinki. Lehdistölle jaetaan myös informaatiota ja vastataan kysymyksiin jatkosuunnitelmista.
Juha Molari
- - - -
Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä
Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/
Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)
СМИ и Юха Молaри (коллекция)
Lähettänyt Juha Molari Юха Молари klo 2.23
Vanhempi viesti Etusivu

6.11.2010 23:36 Pauli Saarinen
Rasistipappi Juha Molari on jälleen muistanut kirjoituksella minunkin ”vaatimatonta ja syrjäänvetäytyvää" persoonaani:
http://juhamolari.blogspot.com/2010/11/kritiikilla-ja-vihalla-on-vissi-e...
"Kritiikillä ja vihalla on vissi ero

Pauli Saarinen kirjoittaa 5.1. klo 15:32 kommentin lauseeseeni, jonka mukaan pohdiskelut mahdollisella poliisitutkimuksella ovat olleet kovasti "vauhdikkaita ja etunojassa", koska itse tutkimustahan ei vielä edes ole.

Saarisen mukaan ”Molari ei tapansa mukaan ole rehellinen tässäkään asiassa. ’ Itse tutkimustahan ei vielä edes ole’. Kirkkoherra ’unohtaa’ mainita, että Espoon tuomiokapituli on siirtänyt häntä koskevan kantelun poliisitutkintaan, koska oli syytä epäillä, että Molari on syyllistynyt rikokseen. - - -”
Saarinen ei kirjoita tarkkaavasti. Todellisuudessa mitään tutkimusta ei ole eikä mitään esitutkintaa ole tässä vaiheessa – kukaan ei tiedä tulevaisuudesta. Espoon tuomiokapituli ei ottanut tietenkään kantaa epäilyyn, olisinko syyllistynyt rikokseen, vaan kanteluissa esitettyjen väitteiden tähden siirsi asian poliisille. Poliisille siirto nostatti ainakin herneen nenään Mikael Storsjön kommenttien valossa, koska hän protestoi tuota siirtoa. Poliisi ei ole ainakaan toistaiseksi aloittanut mitään esitutkintaa tuon pyynnön johdosta, vaan harkitsee, onko siinä mitään tutkimisen arvoista.

PAULI SAARINEN VIRITTÄÄ LIIOITTELUA

Saarinen kirjoittaa myös merkillisesti samassa tekstissä, että ”Molari ei tapansa mukaan ole rehellinen sanoessaan, että ’itse tutkimustahan ei vielä edes ole”. Kirkko [p.o. Kirkkoherra] ’unohtaa’ poliisin toisen esitutkinnan, joka on valmistunut. Molaria epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta ja juttu lähtee syyteharkintaan ensi viikolla”.

Mistähän Saarinen tuollaisen on keksinyt? Poliisi ei ole sanallakaan keskustellut kanssani eikä käynnistänyt mitään esitutkintaa. Prosessi kulkee toisella tapaa: jos poliisille tehdään rikosilmoituksia, silloin poliisi aloittaa esitutkinnan tai vie ehdotuksen esitutkinnan aloittamatta jättämisestä suoraan syyttäjälle. Syyttäjä puolestaan pääsääntöisesti liittyy esitykseen, ettei tutkintaa aloiteta, jos poliisi on niin ehdottanut. Toinen vaihtoehto on aloittaa esitutkinta, jolloin ainakin epäiltyä kuultaisiin esitutkintakuulusteluissa. Minua ei ole kuultu. Saarinen puhuu kovia, kun kertoilee ”syyteharkinnasta ensi viikolla”! Luulisi, että Suomessa syytteeseen joutuvaa henkilöä edes joskus olisi kuultu! Onneksi virkavalta ei ole yhtä villiä kuin blogikirjoitukset. Lisäksi olisi kyllä hauska kuulla, mikähän on se diaarinumero ja asia, jota tuo mielikuvituksellinen ”syyteharkinta” koskisi?

Koen sääliä Pauli Saarisen johdosta, sillä hän on ollut etevä hallintovirkamies yliopistossa, mutta nyt eläkevuodet ovat alkaneet kovin erikoisessa hengessä, hyvin katkeroituneessa kiivailussa.
Pauli Saarinen on löytänyt uudet tittelit ”manaajaherra” ja ”vihadosentti” sekä herättää epäillyä: ”- - - ’unohtavat’ kertoa, montako esitutkinta heistä on käynnissä”. En unohda kertoa: ei ole yhtään esitutkintaa. Siis ”ei yhtään” tarkoittaa matematiikan kielellä 0 (nolla)."

P.S. Rasistikirkkoherra hiukan vääristelee, kun väittää minun puhuvan "syyteharkinnasta ensi viikolla", Sanoin, että että asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaa varten ensi viikolla. Asian on vahvistanut myös Juha Salonen toisessa kommentissa.

6.11.2010 23:47 Heidi Tuominen
OTA selvää!! Selvitä! Ensin kuullaan asianomaisia, ennen kun asia menee syyttäjälle!
Asianosaisia ei todellakaan kyseisessä asiassa ole kuultu!
LOPETA jo "hyvä" mies väåäristely!
Eläkeläinenkin vielä! Eikö mitään sivistyneitä käytöstapoja tuohon ikään mennessä ole tullut opittua? Vai miksi ihmeessä jatkat vääristelyä!!!!!!!!!!!?

7.11.2010 00:14 Pauli Saarinen
Kylläpä Heidi hiiltyi. Tuskin tuossa olisi tarvittu toistakymmentä huutomerkkiä. Yksikin olisi riittänyt.

Otin selvää. Juha Salonen on Evgenia Hilden-Järvenperän blogissa vahvistanut asian. Juha Salosen teksti löytyy myös tämän blogin kommenteista.

Miksi muuten pitäisi kuulla asianosaisia, jos poliisi löytää kaikki asiaan liittyvät todisteet heidän blogeistan. Kyllä muutama blogiteksti kertoo paljon enemmän kuin yksi poliisikuulustelu.
Olen yrittänyt kertoa asiasta mahdollisimman sivistyneesti.

7.11.2010 00:26 Heidi Tuominen
Selvitäppä ihan vaikka puolueettomalta taholta! Asianomaista on kuultava, se on poliisi tutkimuksen osa. Ennen tätä ei tapahdu siirtoa syyttäjälle. Valitettavasti! Vaikka miten poliisi valtiossa asuisimmekin!

Jatka luottamista noihin sinun "luotettaviin" lähteisiisi. Teet vain itsestäsi naurettavan! Kaikki jotka ovat vähänkin tutustuneet asiaan tietävät tämän! Miten sinä et tiedä? Avaappa vaikka google! Jos siis osaat käyttää sitä. Tai soita syyttäjälle tai vakkapa poliisille, niin tiedät sitten miten asiat toimivat!

Syytetyn kanta kuuluu poliisi tutkintaan ja se kuuluu liittää syyttäjälle annettavaan kirjelmään. Syytettyä on jokaisessa tapauksessa kuultava!

Syytetyllä on oikeus puolueettomaan oikeudenkäyntiin ja mainitsemallasi tavalla se ei mitenkään onnistuisi!

Ehkäpä Juha Salonen valehteli, tai ymmärsi väärin, tai sinä ymmärsit väärin?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

7.11.2010 00:30 Heidi Tuominen
Lisäksi voit miettiä miltä tuntuu kun tuollen vääristelet asiaa!!! Koita vaikka asettua asianomistajien tilalle?! Onnistuisiko?

Mitä pahaa esimerkiksi Evgenia on SINULLE koskaan tehnyt? Tai laitatko linkillä ihan miten minä olen sinua loukannut? Siis ihan tosi?! Vai sopisiko jo jättää kaikki rauhaan? Onnistuisiko?

7.11.2010 00:34 Harri Rautiainen
Heidi,
sinulla on näköjään hevonen tässä lähdössä. Miksi asia on sinulle niin tärkeä?
"Vai sopisiko jo jättää kaikki rauhaan? Onnistuisiko?"
Oppi-isäsi khra Molari ei jätä ketään rauhaan. Vihapappi julkaisee "vihollistensa" kotiosoitteet ja Google-katukuvat netissä helpottaakseen FSB:n työtä. Pommittivathan venäläiset 1939 oman lähetystönsä Helsingissä, kun tuhotyöntekijöillä ei ollut tarkkoja ohjeita.

7.11.2010 00:53 ludmila paananen
pyydä toverisi lopettaa ja juo rauhoittavaa kofeiinitonta teetä.

7.11.2010 01:02 Pauli Saarinen
Heidi Tuominen 7.11.2010 00:26
Heidi: ”Selvitäppä ihan vaikka puolueettomalta taholta! Asianomaista on kuultava, se on poliisi tutkimuksen osa.”
Selvitin juuri puolueettomalta taholta. Lue uudelleen tämän ja Evgenia Hilden-Järvenperän blogin kommenteissa oleva Juha Salosen kirjoitus:
Anton Salosen isoveli Juha Salonen vastasi Evgenia Hilden-Järvenperän blogin kommentissa:
http://hilevg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50942-venalainen-asiantuntija-maa...
5.11.2010 15:15 Juha Salonen
Sitten vielä hän lisäsi että hän tulee viideltä henkilöltä vaatimaan yhteensä 600.000 euron korvauksen törkeistä kunnianloukkauksista ja totuudenvastaisista sekä valheisiin perustuvista kirjoituksista. Isäni menee maanantaina allekirjoittamaan valmiit paperit poliisilaitokselle, ja sitten ne lähetetään syytäjälle. Varmasti kyseiset tietävät, niin että siitä sitten uutta blogia tekemään.
Terveisin
Juha Salonen

7.11.2010 00:46 Pauli Saarinen
Juha Salosen uusi kommentti Evgenia Hilden-Järvenperän blogissa
http://hilevg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50942-venalainen-asiantuntija-maa...
6.11.2010 23:15 Juha Salonen uusi
Tiedoksi vain kaikille että isälläni on aika varattuna maanantaiksi sosiaaliviranomaisten luona ja siellä olisi tarkoitus allekirjoittaa paperit Rimman hyväksi niin että hän saisi tavata Antonia useammin ilman valvontaa. Tämä oli isäni idea alkujaan, koska hän haluaisi itse että Rimma ja Anton tapaisivat toisiaan useammin, mutta nyt ei niitä papereita välttämättä sittenkään voi allekirjoittaa, koska Venäjältä tulleeen tiedon mukaan Antonille olisi haettu poliittista turvapaikkaa Venäjältä tai jostain kolmannesta maasta.
Juuri kun asiat olisivat parantuneet Rimman hyväksi, niin sitten joku taho taas laittaa kapuloita rattaisiin, miksi nämä ulkopuoliset tahot eivät voi jättää heitä jo rauhaan, Pitääkö väkisin yrittää tuhota pienen pojan tulevaisuus ennen aikojaan, Äitin hyväksi he eivät myöskään toimi koska kaikki taas vaiketuu hänenkin osaltaan.

Tämä tarkoittaa sitä että Antonin kaappaus uhka taas pahenee ja Rimma joutuu Antonia tapaamaan valvonnan alla. Rimma jo soitti isällenikin ja oli hätääntynyt koska hän ei tätä ole halunnut, se merkitsee vain sitä että nämä tahot eivät Veljestäni tai Rimmasta välitä, vaan haluaa heitä käyttää aseena omiin tarkoituksiinsa. Todella siis TODELLA halveksuttavaa toimintaa mielestäni.
Antaisivat nyt vihdoinkin Rimmalle ja Antonille mahdollisuuden ja käyttäisivät jotain muuta asetta likaisessa pelissään.

Juha Salonen

7.11.2010 01:24 vieras (ei kirjautunut)
Uskooko Juha Salonen kaiken, mitä hänen isänsä sanoo. Kyllä Paavo oli ennenkin kertonut satuja, esimerkiksi siitä, kuinka hän on hakenut Antonin Venäjältä. Mukamas hän teki niin, kuin Venäjän viranomaiset olivat neuvoneet, mutta sitten ilmenee, että Venäjä syyttääkin Paavoa ihmisryöstöstä (viralliset paperit Venäjältä).

Ja miksei Paavo voi sitten niitä sossupapereita allekirjoittaa, jos ollaan sitä mieltä, että vaan jotkut tahot tekevät provokatiivisia lausuntoja. Eihän Rimmaa voi siitä syyttää, eihän hän mitään suunnittele. Vai onko se taas tekosyy, kuten jo vuosi sitten luvattu sopimus?

7.11.2010 02:23 Vesa Kulottaja
Antifasistit alkavat selvästi heräillä päiväuniltaan. Ajatus on vielä vähän hakusessa, mutta tuohtumusta riittää.

7.11.2010 02:31 Pauli Saarinen
Peloittelu jatkuu:
Bäckman: Putkonen ja Salonen pyytävät turvapaikkaa lapsilleen
Muut lähteet lainaavat Interfaxia.

Tällaisten Johan Bäckmanin "lausuntojen" jälkeen voi olla vaikeampi "allekirjoittaa sossupapereita".
Paavo Salonen ei ole kertonut satuja. Lainvoimaiset venäläiset asiakirjat ovat poliisilla ja lähtevät ensi viikolla syyttäjälle.

Venäjä ei ole oikeusvaltio. Siellä ylempi viranomainen voi mitätöidä minkä tahansa alemman viranomaisen lainvoimaisen päätöksen, kun turvallisuuspalvelu FSB:ltä käy käsky. Jos ei mitätöi, niin virka menee.

Koko tämä ihmisryöstöstä syyttäminen on FSB:n pelleilyä, jonka vihadosentti Johan Bäckman voisi jo lopettaa.

7.11.2010 01:26 Pauli Saarinen
Maria Bergmanilla on hauskoja kommentteja Evgenia Hilden-Järvenperän blogissa.
http://hilevg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50942-venalainen-asiantuntija-maa...
5.11.2010 02:16 Maria Bergman ”Onko Simo sitten agentti?”

Tottakai Salakuljettaja-Simo on agentti. Hän oli SUPO:n ja FSB:n kaksoisagentti, joka salakuljetti työkseen lapsia Venäjän ja Suomen välisen rajan yli. Nyt hän on siirtynyt Kosovoon salakuljettamaan lapsia Kosovon ja Serbian välillä. Välillä hän oli Afganistanissa ja salakuljetti lapsia ties minne.

6.11.2010 02:31 Maria Bergman ”Odotamme innolla Paavon ja Simon oikeudenkäyntiä. Tuleeko Stubb oikeuteen todistamaan?”

Tottakai tulee koko valtioneuvosto. Vihadosentti Johan Bäckman on kauan sitten todennut Tasavallan presidentin ja maan hallituksen osallistuneen avunantoon ihmisryöstössä.

7.11.2010 02:01 Matti Vesimäki
Tuo oli pitkä vuodatus, mutta tarttui katseeseen se että Molari on Johann Bäckmanin kavereita. Mielestäni Bäckmanin toiminta on maanpetoksellista toimintaa jolla hän on pyrkinyt tahallaan vahingoittamaan Suomen ja Venäjän suhteita.
Mielellään soisin, että Bäckmann jäisi venäjälle ja häneltä otettaisiin pois Suomen passi. Silloinhan hän eläisi ihanneyhteiskuntansa elämää täysillä.

7.11.2010 02:41 agendo2 (ei kirjautunut)
Pauli Saarinen: "Koko tämä ihmisryöstöstä syyttäminen on FSB:n pelleilyä, jonka vihadosentti Johan Bäckman voisi jo lopettaa."
Siinä koko revohka on sanottu paljaaksi yhdessä virkkeessä.
Tekisi mieli vain lisätä perään - amen-

7.11.2010 02:54 vieras (ei kirjautunut)
Stubbin kannattaa varautua yllätyksiin Venäjän vierailulla.

7.11.2010 09:43 Vesa Kulottaja
Antifasistit suunnittelevat selvästi jotain. Liikkeen tiedottajana ja Bäckmanin henkilökohtaisena papukaijana Evgenia voisi valaista asiaa. Mihin varautua? Ruokamyrkytykseen vai nolaamiseen? Halosta venäläiset tuskin haluavat julkisesti moittia, mutta yksi nuori ulkoministeri menee hyvin. Vihadosenttikin saisi hyvityksen viime kesän kompastelustaan. Kuten myös Suomen suuri ystävä Astahov. Täytyy seurata venäläistä reality-sarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti