6.5.2011

Herra armahtiUuden Suomen verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani ja julkaisen tässä blogissa uudelleen joitakin poistettuja kirjoituksia.

Herra armahti
Julkaistu Uuden Suomen verkkolehdessä 6.5.2011 18:36

Pauli Saarinen rikostutkinta, kunnianloukkaus, esitutkinnan lopettaminen, Rimma Salonen., Pirkanmaan syyttäjänvirasto, Kotimaa 18 kommenttia

Pirkanmaan syyttäjänvirasto on määrännyt 3.5.2011 tutkinnanjohtajan esityksestä minua koskevan esitutkinnan lopetettavaksi. Epäiltynä rikoksena oli kunnianloukkaus (RL 24 luku 9 §).

Rimma Salonen oli tehnyt poliisille rikosilmoituksen, koska hän katsoi, että Pauli Saarinen –niminen mieshenkilö on loukannut hänen kunniaansa kirjoittamalla perättömiä kirjoituksia uusisuomi-palstalla Internetissä.

Päätöksen perusteluja

Päätöksen perustelujen mukaan Rimma Salonen on toimittanut poliisille 17 sivua tulosteita, joissa on Pauli Saarisen kommentteja. Saarisen kommenteissa käsitellään Rimma Salosen elämään ja Saloseen liittyvään lapsikaappaukseen liittyviä tapahtumia. Eräässä kirjoituksessa Salosen muun muassa todetaan olevan tyhmä, kun hän ei hyväksynyt sosiaaliviranomaisten luonnostelemaa tapaamis-oikeussopimusta. Lisäksi Saarisen kirjoituksissa Rimma Salosen todetaan muun muassa olevan varaton.

Rimma Salonen on itse esiintynyt aktiivisesti julkisuudessa asiassa, johon kirjoitukset liittyvät, todetaan perusteluissa.

Syyttäjän päätös

Syyttäjä toteaa, että näissä olosuhteissa käytettävissä olevasta aineistosta on pääteltävissä, että epäillystä rikoksesta ei ole odotettavissa ankarampaa rangaistusta kuin sakkoa ja sitä on sen haitallisuus ja siitä ilmenevä tekijän syyllisyys huomioon ottaen kokonaisuutena arvioiden pidettävä vähäisenä.

Syyttäjä toteaa, että täydellisen esitutkinnan valmistuttua, mikäli asiassa saataisiin näyttö rikoksesta ja sen tekijästä, syyttäjä tulisi jättämään syytteen nostamatta. Tämän vuoksi hän määrää tutkinnanjohtajan esityksestä, että esitutkinta asiasta lopetetaan.

Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 1 luku 7 § 1 kohta
Esitutkintalaki 4 § 3 momentti

Evgenia Hildén-Järvenperän blogi asiasta 

Rimma Salosen ystävä, Evgenia Hildén-Järvenperä on raportoinut asiasta jo 23.1.2011 blogissaan Rikosilmoitus.

Hildén-Järvenperän blogin mukaan Rimma Salonen on tehnyt Pauli Saarisesta rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta (8330/R/3049/11). Pauli Saarinen on jo useiden kuukausien aikana kirjoittanut Uuden Suomen palstalla Rimma Salosesta ja hänen perheasioistaan.

Blogin mukaan Rimma Salonen katsoo, että hänen kunniaansa loukataan Pauli Saarisen aivan perättömillä kirjoituksilla. Lisäksi Rimma Salosen mielestä kirjoittaja puuttuu Salosen perhe- ja yksityiselämään, sekä käsittelee julkisesti asioita, joiden ei pitäisi olla ulkopuolisten tiedossa ja tietojen pitäisi olla osaksi jopa salassa pidettäviä.

Blogissa todetaan, että Pauli Saarisen kirjoituksista oli puhuttu myös oikeudenkäynnissä Porissa 5.1.2011, jolloin Paavo Salonen oli uhannut viedä asian oikeuteen.

18 kommenttia

6.5.2011 19:20 Jouni Haimi

No aika kornia kun lapsenryöstäjä perää kunniaansa just

6.5.2011 20:32 Pauli Saarinen

Nämä ovat lapsenryöstöstä tuomitun Rimma Salosen avustajan, Johan Bäckmanin tavanomaisia temppuja. Viime vuoden keväällä tehdyn laskelman mukaan Bäckman oli jättänyt poliisille toistasataa tutkintapyyntöä. Sen jälkeen niitä on tullut varmaan sata lisää.

Blogitekstistään päätellen porilainen opettaja Evgenia Hildén-Järvenperä, Rimma Salosen ystävä, lienee tämän tutkintapyynnön taustalla. Bäckman on opettanut opetuslapsensa omille tavoilleen.

Ei kansanedustajaehdokas Rimma Salonen olisi osannut ilman avustajaa tehdä suomenkielistä tutkintapyyntöä. Hän ei virallisesti osaa suomea, koska hän tarvitsee poikansa valvotuissa tapaamisissa venäjän kielen tulkkia.

Olisiko eduskunta joutunut palkkaamaan Rimma Saloselle simultaanitulkin, jos hän olisi tullut valituksi kansanedustajaksi?

Syyttäjän perusteluissa sanottiin, että olen sanonut Rimma Salosta varattomaksi. En tiedä, mitkä 17 sivua blogieni monisatasivuisista kommenteista Salonen jätti poliisille, joten en voi tarkastaa tuota väitettä.

On tietysti väärin sanoa sellaista henkilöä varattomaksi, joka on vaalimainoksensa mukaan kosmetologi ja sairaanhoitaja. Olisi pitänyt sanoa vähävaraiseksi, koska hän saa jatkuvasti maksuttomia oikeudenkäyntejä. Tosin Iltalehti väitti 29.3.2011 hänen esiintyvän luvattomasti sairaanhoitajana.

6.5.2011 22:53 Keijo Koponen

"Bäckman oli jättänyt poliisille toistasataa tutkintapyyntöä"

Miten hän saa jatkaa tällaista pelleilyä? Tietääkseni jo yksi aiheeton ilmoitus voi olla rangaistava teko, ja tämä heppu tekee niitä urakalla.

6.5.2011 22:59 Pauli Saarinen

Perätön ilmianto on rikoslain mukaan rangaistava. Bäckmanin osalta kukaan ei ole ilmeisesti tehnyt vielä tutkintapyyntöä perättömästä ilmiannosta.

Niitäkin saattaa tulla, kun Bäckmanin pahimman vainon kohteena olevat henkilöt kyllästyvät tähän pelleilyyn.

6.5.2011 19:24 Antti-Pekka Mustonen

Vilpittömät onnittelut Pauli Saariselle. Ei ole Suomessa (enää/vielä) aika, jolloin "ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki".

Pauli Saarinen on kirjoittajana virkamiesmäisen (positiivisessa mielessä) lähteisiin tukeutuva ja näin kirjoituksensa faktoittava. Mielipiteensä saa Suomen tapaisessa demokraattisessa valtiossa sentään ilmaista.

terv. Tynkä-Karjalan Antti
asevelisosialisti

PS. Jäsenkirjademarina ihmettelen suuresti toveri Hildén-Järvenperän kirjoittelua. Sen neuvostohenkisyys ja suurvenäläisyys ei ole sikäläisille demareille kunniaksi, vaan ennemminkin herättälee Venäjä-vastaisuutta.

6.5.2011 20:55 Pauli Saarinen

Tässä tapauksessa syyttäjä asettui tuomioistuimen asemaan. Hänellä on siihen lain suoma oikeus.
Asianomistajalla on kuitenkin tämän päätöksen jälkeen oikeus käyttää omaa syyteoikeuttaan. Syyttäjä ei tällöin aja siviilikannetta, vaan asianomistajan tai hänen palkkaamansa asianajajan on tehtävä se itse.

Mielipiteensä saa ilmaista, mutta jos sanoo poikkipuolisen sanan Johan Bäckmanista tai hänen Suomen antifasistisesta komiteastaan (SAFKA), voi melkoisella todennäköisyydellä joutua rikostutkintapyynnön kohteeksi.

Hildén-Järvenperän kirjoituksia lukeneena, pidän häntä aika outona ilmiönä Porin demareiden riveissä.

6.5.2011 19:36 Antti-Pekka Mustonen

"Rimma Salonen oli tehnyt poliisille rikosilmoituksen, koska hän katsoi, että Pauli Saarinen –niminen mieshenkilö on loukannut hänen kunniaansa kirjoittamalla..."

Oliko niin, että tämä "oikeustaistelija" on hävinnyt toistakymmentä juttuaan oikeudessa. Ja kaikki oikeuskulut on maksaneet suomalaiset veronmaksajat.

Rikosilmoitusten tekijänä tämä uus-safkalainen ei käsittääkseni ole päässyt vielä sata-luvuille, kuten oikeusavustajansa VT Johan Bäckman jne.

6.5.2011 21:57 Pauli Saarinen

Paavo Salonen on julkisuudessa kertonut voittaneensa kaikki Suomessa ja Venäjällä käymänsä poikansa huoltajuuteen liittyvät oikeudenkäynnit.

Rimma Salonen on saanut Suomessa maksuttoman oikeudenkäynnin.

Viimeaikaisia tuomioita ja päätöksiä:

Turun hovioikeuden tuomio Nro 2565 28.10.2010 R09/2514
Satakunnan käräjäoikeuden väliaikaismääräys 11/214 10.1.2011 H09/10765
Satakunnan käräjäoikeuden päätös 11/4324 11.4.2011 H09/10765
Valtakunnansyyttäjänviraston päätös syyttämättä jättämisestä Nrot 11/7 ja 11/8 4.3.2011 R11/122
Valtakunnansyyttäjänviraston päätöksestä käy ilmi Paavo Salosen Venäjällä voittamia juttuja mm.:
Balahnan piirioikeuden päätös 20.11.2008
Nizhni Novgorodin alueoikeuden päätös 17.3.2009
Balahnan prokuraattorinviraston tutkintakomiteassa päätös 27.4.2009
Rikosilmoitusten määrässä uus-safkalainen Rimma Salonen ei ole päässyt vielä virallisen avustajansa VT Johan Bäckmanin tasolle.

6.5.2011 22:46 Antti-Pekka Mustonen

Venäjän nykyjohto tuntuu valikoivan "vaikutusagenttejaan" Suomessa samoin perustein ja yhtä tuloksekkaasti kuin Stalin aikoinaan, arvelee Tynkä-Karjalan asevelisosilisti.

6.5.2011 23:36 Pauli Saarinen

Venäjän nykyjohdolla ja Stalinin hallinnolla on kuitenkin toistaiseksi varsin suuria eroja.
Stalin pelkäsi omaa asemaansa ja murhautti kenraalit sekä suuren joukon korkealuokkaisia asiantuntijoita. Sen vuoksi sotamenestyskin oli alkuvaiheissa heikonlaista. Eikä löytynyt Otto Ville Kuusista parempaa Suomi-asiantuntijaa.

Nyky-Venäjällä asiantuntijat saavat pitää henkensä. Nykyisin jahdataan vain terroristeja. Ja niitä riittää. Virantoimituskieltoon laitettu pappi kiisti jopa Tšetšenian sodatkin. Kysymyksessä on vain terroristijahti Pohjois-Kaukasiassa.

Venäjänkielisiä Suomi-asiantuntijoita olisi pilvin pimein, mutta vain yksi kelpaa, koska hän osaa antaa eri medioissa aina halutun vastauksen. Valinta on kuitenkin osoittautunut huonoiksi, koska hänen kaikki kolme lapsiprojektiaan ja yksi mummoprojekti ovat menneet pieleen.

Suosittelisin Venäjää vaihtamaan Suomi-asiantuntijansa.

7.5.2011 00:03 Harri Rautiainen

"Venäjän nykyjohdolla ja Stalinin hallinnolla on kuitenkin toistaiseksi varsin suuria eroja."

Suomi koki järkyttäviä aikoja Stalinin NL:n taholta, eikä 'Isä aurinkoisen' kuoleman jälkeenkään ollut meillä helppoa.

Mutta nyt näyttää, että se oli kuin picknik (retki eväineen) verrattuna vuonna 1991 syntyneeseen Venäjään.

7.5.2011 00:09 Pauli Saarinen

Harri, oletko havainnut, että rakkaan ystävämme Leena Hietasen kootut teokset ja elämäntyö on kadonnut Uuden Suomen verkkolehden sivuilta historian roskatynnyriin?

7.5.2011 00:15 Harri Rautiainen

Annetuilla valinnoilla 'Leena Hietanen' ei löytynyt käyttäjiä.

Todella vahinko, koska kommentoin viimeisimmässä Hietasen huumorintajua. Uskalsinpa jopa kutsua häntä parodian mestariksi.

7.5.2011 13:56 Pauli Saarinen

Harri, kysymys oli varmaan blogissa 2.5.2011 17:37 ”Osama, Kavkaz Center ja Molari” olevista kommenteista?
2.5.2011 19:30 Harri Rautiainen
Kiitos Leena pakinastasi.
Kun tänne kirjoittaa monennäköistä tiukkapipofeministiä, niin osaa arvostaa kirjoittajaa, joka käsittelee asioita humoristisesti ja pilke silmäkulmassa.
2.5.2011 21:33 Harri Rautiainen
"Umarovin portaali toimii osoitteessa kavkazcenter.com, fyysisesti serverit ovat Helsingissä osoitteessa Bulevardi 2."
Olisko sulla, Leena, antaa kavkazcenter.comin palvelimien IP-osoitteet palvelunestohyökkäyksiä varten? Niitähän edustamasi piirit ovat harrastaneet Viron valtion saitteihin.
2.5.2011 21:35 Harri Rautiainen
"Juha Molari on tehnyt tutkivan toimittajan työtä enemmän kuin yksikään kuukausipalkkaa saava Sanomatalon toimittaja."
Mikäs on tehdessä, kun kirkkoherran kuukausipalkka on huomattavasti suurempi kuin toimittajalla.
----------

”Osama, Kavkaz Center ja Molari” –kirjoitus näyttää aivan Evgenia Hildén-Järvenperän tekemältä, koska siinä on ylimääräinen rivinsiirto joka kappaleen jälkeen. Hänen tavaramerkkinsä. Ammattitaitoisena entisenä toimittajana Leena-rouva ei sorru normaalisti tällaisiin virheisiin.

Mitenkäs nyt, kun Molarin irtisanoutuminen kirkkoherran virasta on hyväksytty? Suosittelen hänelle ainakin siirtymistä halvempaan autoon:
http://www.youtube.com/watch?v=5Sxb9mPjHLE

Leena-tädin viimeisin kirjoitus oli 3.5.2011 12:12 ”Estland ist nazifrei?”

Otsikon perusteella Leena Hietanen on aivan oikeassa. Hitler siirsi natsinsa pois Virosta, kun Neuvostoliiton joukot tunkeutuivat maahan. Eipä taida Viron parlamentissakaan olla yhtään natsia. Stalinisteista en ole aivan varma.

7.5.2011 14:07 Rainer Nuorinko

Pauli, miks sä et ole kirjoitanut ollenkaan ex-kirkkoherra Juha Molarin vaikeuksista kontra tulevasta nälkälakosta, kun hän ei saa enää rahaa ja joutui ilmoittautumaan työvoimatoimistoon?

8.5.2011 18:31 Heka Kaan

Molari on itse soppansa keittänyt. Lapsellista ja vastuutonta touhua perheelliseltä mieheltä. Suomalainen vaimo olisi jo aikoja sitten vetänyt päin lärviä joutavan vouhotuksen vuoksi.

9.5.2011 12:05 Pauli Saarinen

Heka Kaan 8.5.2011 17:31
"Suomalainen vaimo olisi jo aikoja sitten vetänyt päin lärviä joutavan vouhotuksen vuoksi."

Oikeuden päätöksen mukaan papille on myönnetty avioero venäläisestä vaimostaan jo kauan sitten. Ehkä vaimo on jo vetänyt johtopäätökset asiasta.

9.5.2011 10:41 Pauli Saarinen

Juha Molarin tapaus on saanut niin paljon julkisuutta Suomen ja Venäjän mediassa, että en ole katsonut aiheelliseksi puuttua keskeneräiseen prosessiin.

Molari ja Venäjällä auliisti Suomi-tietoutta jakava ”ihmisoikeusaktivisti” Johan Bäckman tiedottivat Molarin virantoimituskiellosta muun muassa venäläisellä RT-televisiokanavalla jo useita päiviä ennen tuomiokapitulin päätöstä.

Molarille määrättiin 10.6.2010 Espoon tuomiokapitulin päätöksellä kurinpitorangaistus sopimattomasta ja loukkaavasta kielenkäytöstä.

Kirjallisen varoituksen jälkeen hänestä on tehty useita kanteluita ja eräät häntä koskevat asiat ovat poliisitutkinnassa.

Vähemmistövaltuutettu teki 17.3.2011 hänestä poliisille tutkintapyynnön. Siinä pyydettiin tutkimaan, täyttääkö Juha Molarin blogisivuston sisältö rikoslain kiihottaminen kansanryhmää vastaan -rikoksen tai jonkin muun rikoksen tunnusmerkistön.

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli määräsi Molarin pidätettäväksi virantoimituksesta 14.4.2011 alkaen, kunnes asiat on lainvoimaisesti ratkaistu. Samassa yhteydessä tuomiokapituli päätti toimittaa kanteluasian kurinpitoasiamiehen arvioitavaksi.

Tuomiokapituli katsoi Molarin käyttäneen epäasiallista kieltä, joka on sisältänyt sopimattomia ja vihamielisyyttä osoittavia ilmaisuja sekä ollut tyyliltään uhkaavaa ja kohteitaan ilman perustetta kielteisesti leimaavaa. Tällainen toiminta ja kielenkäyttö on pappisviran haltijalle ja kirkkoherralle sopimatonta.

Molari veti johtopäätöksensä virantoimituksesta pidätyksestä ja pyysi eroa kirkkoherran virasta. Tuomiokapituli myönsi hänelle eron kirkkoherran virasta 5.5.2011 alkaen.

Molari on pappisvalan vannoessaan saanut pappisoikeudet. Myöhemmin hänet on kirkkoherran vaalin jälkeen nimitetty kirkkoherran virkaan.

Molarille on myönnetty ero kirkkoherran virasta, mutta hän ei pyytänyt eroa pappisvirasta. Pappisoikeuksia koskeva prosessi jatkuu edelleen tuomiokapitulissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti