14.10.2011

Tähtitodistaja perui puheensa Rimma Salosen oikeudenkäynnissä


Uuden Suomen verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani. Koska Helsingin yliopiston dosentti Arto Luukkanen on kirjassaan ”Medvedev – Venäjän isäntä vai Putinin renki?” viitannut tähän tekstiin, julkaisen tekstin uudelleen.

Suomi on hyvä maa

Tähtitodistaja perui puheensa Rimma Salosen oikeudenkäynnissä
Julkaistu Uuden Suomen verkkolehdessä 5.10.2010 19:11 291 kommenttia

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Rimma Salosen vapaudenriistosta ja lapsikaappauksesta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen.
Rimma Salonen valitti hovioikeuteen tuomiostaan, jonka hän sai vietyään poikansa omavaltaisesti Venäjälle lapsen isän tietämättä. Tapauksen käsittely aloitettiin Turun hovioikeudessa tiistaina 28.09.2010. Istunto pidettiin poikkeuksellisesti Tampereella.
Asioiden taustaa
Uuden Suomen toimitussihteeri Jarmo Koponen kirjoitti aikaisemmista tapahtumista 17.5.2009 otsikolla ”Anton Salonen” asiallisen katsauksen, jossa hän toteaa muun muassa: ”Antonin avustaja ei olisi Pietarin konsulaatissa voinut olla pätevämpi suomalainen: Oikeusministeriön erityisasiantuntija, asianajaja Simo Pietiläinen, joka on perehtynyt lapsikaappauksiin. Hän tietää saman, minkä jokainen venäläinen: Venäjän oikeusjärjestelmä on erilainen. Svinhufvudilaisella jääräpäisyydellä saadaan tuloksia, mutta se vie aikansa.”
Uutta oli, että Venäjän turvallisuuspalvelu FSB oli sotkeentunut estämään Suomessa syntyneen ja kasvaneen Suomen kansalaisen pääsyn takaisin kotimaahansa.
Paavo Salosen kuuleminen hovioikeudessa
Käsittely aloitettiin Paavo Salosen kuulemisella Hän selitti istunnossa perusteellisesti, kuinka Rimma Salonen hävisi Anton-pojan kanssa 5.3.2008. Paavo Salonen sanoi käyneensä yhteensä kahdeksan kertaa Venäjällä etsimässä poikaansa. Rahaa jupakkaan on hänen mukaansa kulunut yhteensä 25-30 000 euroa.
Lapsen kaapannut äiti nauttii Suomen maksuttoman oikeusavun kaikista palveluista.
Kysymys on enemmästä kuin yhden pikkupojan kohtalosta, joka on tietenkin ensiarvoisen tärkeä.  On kysymys Suomen oikeudesta päättää omista asioistaan.
Tähtitodistaja Tatjana Kuusisto perui puheensa
Aikaisempi Rimma Salosen tähtitodistaja Tatjana Kuusisto, joka on Sastamalassa toimivan Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen muistosäätiön silmää tekeviä, pyörsi kaikki käräjäoikeudessa antamansa lausunnot ja pyysi itkien anteeksi Paavo Saloselta aiheuttamaansa vahinkoa. Rimma Salonen oli uskovaisten käskystä vienyt Antonin laittomasti Venäjälle.
Outo todistaja
Evgenia Hilden-Järvenperä todistajana oli ihme. Oli tiedossa, ettei hän ollut tuntenut Rimma Salosta ollenkaan ennen lapsen kaappaamista. Asiassa piti todistaa tapahtumista keväällä 2008 kun Rimma Salonen vei lapsen ilman isän lupaa Venäjälle.
Hilden-Järvenperä on kiinnostunut asiasta ja on yrittänyt päästä ensin tulkiksi valvottuihin tapaamisiin ja sitten tukihenkilöksi ja kirjoittaa asiasta blogissaan,
Muutama päivä sitten Hilden-Järvenperä kertoi blogisaan Venäjän kannan asiaan.
Media vaikenee
Suomen ja myös Venäjän media on vaiennut hovioikeuden istunnosta. Vain Aamulehti kertoi oikeudenkäynnin alkamisesta. Painetussa Iltalehdessä julkaistiin 02.10.2010 Johan Bäckmanin haastattelu otsikolla ”Venäläisten puolustaja”. Kirjoituksessa ei mainittu sanaakaan Rimma Salosen oikeudenkäynnistä. Toimittajana oli vast’ikään YLE:stä potkut saanut Antero Eerola.
Median vaikenemiseen voi olla hyvä selitys. Antonin pitäisi vihdoin saada kasvaa rauhassa. Jatkuva julkisuus ei ole lapsen kehitykselle hyväksi. Jotkut mediat ovat tosissaan yrittäneet varoa räikeää julkisuutta.
Vanha vainooja, kavala kauhea
Kohudosentti Johan Bäckman aloitti Anton-pojan Suomeen palauttamisen jälkeen varsinaisen vainon konsuli Simo Pietiläistä, ulkoministeri Alexander Stubbia ja Paavo Salosta vastaan. Bäckman julkaisi kahdeksan viikon ajan blogissaan jopa Anton-uutisia pääotsikolla ”Anton ja Rimma Salonen vapautettava!”
21.10.2009 ilmestyi kuitenkin Johan Bäckmanin kirjoitus Johan Bäckmanin julkinen anteeksipyyntö Paavo Saloselle. ”Olen syvästi pahoillani kaikesta siitä mielipahasta, harmista, pelosta ja ahdistuksesta, jota olen omalla typerällä, lapsellisella ja ajattelemattomalla käytökselläni aiheuttanut Paavo Saloselle, Anton-pojan isälle. Haluan pyytää sitä häneltä anteeksi ja samalla lupaan olla mitenkään puuttumatta Paavon ja Rimman asioihin enää vastaisuudessa.”
Kaikki Bäckmanin blogit poistettiin blogspotista. Uuden Suomen verkkolehti oli jo aikaisemmin laittanut Johan Bäckmanin toisen kerran kirjoituskieltoon ja hänen bloginsa oli poistettu verkkolehdestä.
Helmikuun 8. 2010 ilmestyi kuitenkin Johan Bäckmanin blogi ”En voi enää vaieta” ja sama vaino alkoi uudelleen. Vaikenemisen loppumiseen saattoi olla syynä Simo Pietiläisen tutkintapyyntö Bäckmanin epäillystä kunnianloukkausrikoksesta. Asia on edennyt syyttäjälle.
 Äänekkäät antifasistit
 Pieni joukko suomalaisia ”antifasisteja” on osallistunut myyräntyöhön ja pommittanut erilaisia blogeja jatkuvasti väärillä ja valheellisilla tiedoilla. Venäjän viralliset reaktiot eivät ole olleet missään järkevässä suhteessa tapahtumiin. Anton-pojasta on tullut tahaton pelinappula Venäjän sisäpoliittiseen peliin.
 Johan Bäckman on ollut kuukauden kateissa, mutta ilmestyi oikeudenkäyntiin. Hän tiukkaisi tekemässään videossa Paavo Saloselta, oliko Anton Venäjän kansalainen. Miksi hänen piti sitä Paavo Saloselta kysyä? Salonen vastasi hymyillen, että Anton on Suomen kansalainen.
 Hovioikeuden käsittelystä Bäckman ei maininnut sanaakaan, mutta hänen blogissaan on venäjänkielistä tekstiä vanhoista takakonttiasioista.
 Oikeudenkäynnissä ei näkynyt Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahovia eikä venäläisiä TV-ryhmiä. ”Professori” Bäckmania ei ole näkynyt Venäjän television pääuutislähetyksessä kertomassa oikeudenkäynnistä.
 Onko Venäjän linjan muuttunut? Onko Venäjän propagandakone kääntänyt huomionsa johonkin muuhun kohteeseen? Ovatko Astahovin ja kumppaneiden operaatiot olleet liian tökeröitä ja pantiin sordiino päälle? Venäjän propagandan historiassahan ei ole ollenkaan uutta, että asia vain unohdetaan. Kun Nikita Hruštšov hylättiin ja syrjäytettiin, nimi poistettiin tietosanakirjoista. Häntä ei ollut olemassa.
291 kommenttia

5.10.2010 19:52 Tapani Rouhiainen

Niinpä...
...vaikka voissa paistaisi.

5.10.2010 19:53 Reijo Tossavainen

Kiitokset Pauli Saariselle. Jaksa taistella oikeudenmukaisuuden puolesta myös jatkossa!

5.10.2010 20:25 Pauli Saarinen

Yritän tehdä parhaani. Nyt näyttää vähän siltä, että en ole yksin taistelemassa tuulimyllyjä vastaan. Jera ja Jyri Hännisen Tuhansien aatteiden maa, ja sen artikkeli Pyhän venäjän suomalaiset apostolit on hyvä esimerkki siitä, että Johan Bäckmaniin ja hänen propagandapeliä harjoittavaan järjestöönsä kiinnitetään huomiota muuallakin.

On käittämätöntä, miten pari suomalais-venäläistä pikkupoikaa ja yksi mummo voidaan ottaa häikäilemättömästi Venäjän sisäpolitiikan pelinappuloiksi.

Lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahovilla olisi riittävästi tehtävää omassa maassaankin.

5.10.2010 22:41 Vieras (nimimerkki)

Venäjän katulapsi-projekteilla ei osteta Monacosta huoneistoja. Siinä se syy kiinnostamattomuuteen.

5.10.2010 20:44 ludmila paananen

Luin Evgenijan kirjoitukset. Olin tymppintynyt siihen että siellä toistetaan kaikki "dosentin" väitämät ja valheet, eikä Evgenija ole moksiskaan jos hänelle huomataan epäkohdissä hänen "kertomuksessa" Salosen ja Rantalan tapauksista. Luin venäläisissä mediassa sellaisia dosentin kieroja ilmaisuja ja valheita Suomesta ja venäläisitä täällä että kirvotti.

Varsinkin hänen blogissa tehty kirjoitus että Suomessa menossa venäläisten lasten kansamurha

5.10.2010 20:55 Pauli Saarinen

"Professori" Johan Bäckman Йохан Бекман on ollut Venäjän television pääutislähetysten jatkuva "Suomi-asiantuntija" ja "ihmisoikeusaktivisti". Ei ole näkynyt uutisissa viime aikoina.
Evgenia Hilden-Järvenperä, Heidi Tuominen ja Hannu Beija-Rainesto ovat toistaneet kaikuna vihahdosentin ajatuksia.

Rainestolla ja Hilden-Järvenperällä oli aikoinaan blogissaan samoja tekstejä, joita Bäckman oli julkistanut omassa blogspot-blogisaan, En tiedä, onko US-toimitus poistanut niitä, mutta en löytänyt tekstejä enää Hilden-Järvenperän blogista.

5.10.2010 21:24 kirkon penkistä (nimimerkki)

"Luin venäläisissä mediassa sellaisia dosentin kieroja ilmaisuja ja valheita Suomesta ja venäläisitä täällä että kirvotti."

Suomen Antifasistinen Komitea pyrkii vakavasti huonontamaan Suomen ja Venäjän välejä. Se ei voi olla huonontamatta myös suomalaisten täällä oleviin venäläisiin suhtautumista.
Toisaalta hyvä, että meitä herätellään siitä, mitä Venäjä on.

6.10.2010 12:33 Pauli Saarinen

Kysymyksessä on osa nyky-Venäjän sisäpolitiikkkaa. Pitää keksiä ongelmia maan ulkopuolelta, jotta maan sisällä olevat ongelmata eivät herätä huomiota.

Jostakin pienestä asiasta maan ulkopuolella voidaan nostaa suunnattoman suuri haloo. Mummoasia oli hyvä esimerkki. Mummo lähetetään varmaan kuolemaan, jos hänet palautetaan Venäjälle. Sitten mummo palautettiin Venäjälle suomalaiseen vanhainkotiin ja kohu loppui.

Vanhustenhoito, alkoholismi ja katulapset ovat Venäjällä suuria ongelmia, mutta ei niistä saa puhua. Helsingin Sanomien mukaan tosin ainakin Viipurissa katulapsiongelma on viime aikoina pienentynyt huomattavasti.

5.10.2010 20:15 Vieras (nimimerkki)

К сoжелению в блоге предоставлена искаженная информация. Татьяна Куусисто не извинения приносила, а выразила свои сожаления о том, что косвенно стала участницей случившейся в результате интриг трагедии, в которой пострадала вся семья Салоненых, а главным оброзом - ребенок, которого разлучили с мамой. Своих показаний она не меняла.

5.10.2010 20:27 Stalingrad (nimimerkki)

Miksi pitää trollata venäjäksi?

5.10.2010 23:28 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tuossa venäjänkielisessä tekstissä oli oikaisu Saarisen virheelliseen tietoon Kuusiston anteeksipyynnöstä.

5.10.2010 20:33 Pauli Saarinen

Luotan siihen tietoon, jonka olen saanut oikeudenkäynnistä.
Ei lasta oltu erotettu äidistään, vaan äiti oli viennyt lapsen luvattomasti Venäjälle.

5.10.2010 20:55 Vieras (nimimerkki)

Заполните на финском языке, но вы знаете, как ...

5.10.2010 23:39 Reija Hirn

Rimma polutsila, shto zakazala. Stoilo bi dumat poranshe.

5.10.2010 20:26 Kääntäjä (nimimerkki)

Edellisen venäjänkielisen kommentin käännös:

Valitettavasti blogikirjoituksessa on vääristynyttä tietoa. Tatjana Kuusisto ei pyytänyt anteeksi, vaan pahoitteli, että välillisesti oli joutunut osalliseksi juonittelujen seurauksena syntynyttä perhetragediaa, joka riepottelee koko Salosten perhettä, erityisesti lasta, joka on erotettu äidistään. Tatjana Kuusisto ei muuttanut todistustaan.

5.10.2010 20:36 Pauli Saarinen

Tunnustaako Tatjana Kuusisto siis juonitelleensa. Ei Paavo Salonen ole juonitellut, mutta hänen lapsensa kaapattiin luvattomasti Venäjälle.

5.10.2010 23:31 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ei Kuusisto ole epäiltynä eikä hän mitään tunnusta. Hän vain pahoittelee juonittelua, jonka vuoksi perhe on joutunut tuollaiseen tilanteeseen.

Suomenkielinen sosialidemokraatti tai luterilainen ei tietenkään ymmärrä, mitä tuo pahoittelu tarkoittaa ja millaista rakennetta, joka johti tuohon tilanteeseen se tarkoittaa.

Sen sijaan venäläinen ja ortodoksi, joka osaa lukea bysanttilaista koodia samoin kuin suomalainen joka on asunut Neuvostoliitossa tai Venäjän federaatiossa alkaa miettimään, kuka tai ketkä ovat intrigin käsikirjoittajat ja ohjaaja.

6.10.2010 12:48 Pauli Saarinen

Tapio O. Neva 5.10.2010 23:31

"Ei Kuusisto ole epäiltynä eikä hän mitään tunnusta. Hän vain pahoittelee juonittelua, jonka vuoksi perhe on joutunut tuollaiseen tilanteeseen."

Kuka mahtoi juonitella? Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen muistosäätiön silmää tekeviä Tatjana Kuusisto houkutteli Rimma Salosen muuttamaan poikansa kanssa venäjälle.

"suomalainen joka on asunut Neuvostoliitossa tai Venäjän federaatiossa alkaa miettimään, kuka tai ketkä ovat intrigin käsikirjoittajat ja ohjaaja."

Näytelmän käsikirjoittajia lienevät Tatjana Kuusisto ja Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen muistosäätiö. Ohjaajana on ansiokkaasti toiminut vihadosentti Johan Bäckman Йохан Бекман.

5.10.2010 20:37 Pauli Saarinen

Meidän on turha ryhtyä käymään oikeutta tässä blogissa. Hovioikeus antaa päätöksensä aikanaan.

5.10.2010 23:34 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kun Suomessa ensi kertaa sitten Stasi-jahdin aletaan käydä poliittista oikeutta ja kun puntarissa on Seppo Nevalan (sd) lipposlaisen kauden jälkeen myös kokoomuslaisen suojelupoliisn uskottavuus, pitää asiat tietenkin keskustella halki.

Anton Salosen kaappaaminen olisi sujunut vallan mallikkaasti FSB:n passiivisella hyväksymisellä, mikäli ulkoasiainministeriö olisi kertonut Paavo Saloselle, ettei kannata mennä kertomaan tanskalaisen Suomen Allersin Seitsemän päivää -lehteen kehumaan, että FSB avusti rikoksella osoittamalla kaappaajille Anton Salosen ja Rimma Salosen asuinpaikan kaukana Balahnassa.

Ei Venäjän hallitus, jota EU ja Yhdysvallat vaatii länsimaistumaan, voi hyväksyä sitä, että joku repostelee kuvalehdistössä, että FSB avustanut rikokseen Venäjän lakia vastaan.

5.10.2010 23:37 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Fikstiivinen tilanne:

- Kuules Santeri! Mitä me tehhään tän tapauksen kans, jos lehdistöst joku tulee kysymään?

- Ei kuule mittää. Vanha periaate:"Hei me puhutaan ulkopolitikkaa". Mä käsken lehdistöosaston soittamaan kaikille keltaisille lehdille. Tehdään näyttävä juttu.

- Juu, selvä. Mul onkin jo tulos Seiska juttua tekeen. Kiitti vaan neuvost.

6.10.2010 12:52 Pauli Saarinen

Tottakai FSB:tä harmittaa arvovaltatappio, kun heidän panttivakinaan olleet Suomen kansalaiset pääsivät livahtamaan kotimaahansa.

5.10.2010 20:42 hyvän tahdon agentti (nimimerkki)

Venäjän mediassa on hyvin paljon kirjoitettu Rimma Salosen hovioikeudesta.

Rimma Salosen hovioikeuden päätöksestä (esimerkkejä):

Rimma Salosen hovioikeudesta (yli 20 tiedotetta):
Turun hallinto-oikeuden päätöksestä, joka koski venäjän kieltä valvotuissa tapaamisissa (n. 40 ilmoitusta):

6.10.2010 12:59 Pauli Saarinen

Ei hovioikeuden päätöksestä voi vielä kirjoittaa, koska se on vasta tulossa myöhemmin syksyllä. En tiedä päivämäärää.

Aika lyhyitä ja samankaltaisia näyttivät oleva kirjoitukset hovioikeudesta.

Valvotuissa tapaamisissa ei ole tarpeen käyttää venäjän kieltä, koska äiti ja lapsi osaavat suomea. Evgenia Hilden-Järvenperä olisi kovin mielellään tyrkyttäytynyt tulkiksi, mutta hänet jäävättiin ja sekös Evgeniaa harmitta.

5.10.2010 20:51 hyvän tahdon agentti (nimimerkki)

Tatjana ei tunnusta juonitelleensa mitään, vaan sanoi ”välillisesti”. Juonittelut oli suunnattu mm. Tatjanaa vastaan – siitäkin eri todistaja oli todistanut.

Mitä tarkoittaa ”vei luvattomasti”? Suomen laissa ei vaadita mitään kirjallista lupaa.

Luvatonta oli päättää jo kuukauden sisällä, että äidiltä otetaan huoltajuus pois (äidille muuten ei ilmoitettu mitään oikeudenkäynnistä). Nyt, kun äiti on hakemassa huoltajuutta, käsittely on kestänyt jo pian toista vuotta.

5.10.2010 21:22 Pauli Saarinen

Suomalainen hovioikeus päättää asiasta aikoinaan. Ei ole tarkoitus käydä oikeutta tässä blogissa.

5.10.2010 22:04 ludmila paananen

vai niin- muistaakseni heillä oli yhteishuoltajuus ja lasta vieminen ulkomaille ilman toisen vanhemman suostumusta on rangaistava teko. Kerran kun olin yhdessä itä-blokin maassa tyttäreni kanssa joka oli minun passisani- rajavartijat kysyivät onko minulla toisen vanhemman lupa. Onko sitten tämä suostumus ei koskee Rimma Salosta?

Koko tämä Rimman jupakka on kuin saippua ooppera johon monet ovat jo kyllästyneet, mutta tiettyt tahot vain jatkavat vatvomista

5.10.2010 23:47 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Juttelin yhden pietarilaisen kirjanpitäjän kanssa, joka oli eronnut miehestään ja asui yhdessä poikaystävänsä ja tyttärensä kanssa, jonka kanssa oli menossa naimisiin.

Hänen mukaansa myös Venäjä valvoo rajojaan ulospäin huoltajuuskysymyksessä siten, ettei esimerkiksi Valko-Venäjälle voi mennä tyttären kanssa ilman isän lupaa.

No lisähuomiona se, että välit ovat sen verran poikki, ettei isä tapaa tai ei oikein voi tavata tytärtään eikä maksa elatusta ruplaakaan, mutta kuitenkin Venäjän federaatio pyrkii estämään lapsikaappauksia.

Jos Rimma Salonen pääsi vapaasti Anton Salosen kanssa rajan yli ja jos hyvitykseksi FSB auttoi Simo Pietilää ja Paavo Salosta löytämään Rimman ja Antonin Balahnasta asti, on kyseessä tietenkin Venäjän federaation poliittinen tuki Rimma Salosella, jota Venäjän näkökulmasta Suomen lööppijulkisuus ja viranomaiset alkoivat kohdella ahdistavasti.

Venäjä antoi Suomen oikeusviranomaisille opetuksen, mutta toisaalta osoitti Simo Pietilän ja Paavo Salosen hyvän hyvyyttään tasapainotukseksi Anton Salosen ja Rimma Salosen jäljille.

Tämä ei sitten oikein taas riittänytkään suomalaiselle osapuolelle, jossa satakuntalaisuutta oikeudentuntoa oikein svinhuvudilaisella päättäväisyydellä ajetaan läpi.

Ilmeisesti kaikille on selvää, että Venäjä halusi panna - eikä vähiten sen vuoksi, että Aleksander Stubb hävisi Mikheil Saakashvilin kanssa Etelä-Ossetian sodan olympilaisviikolla, Suomelle kampoihin, mutta reiluuttaan ei halunnut erottaa isää kokonaan lapsestaan opastamalla tämän paikalle.

Venäjä myös salli Pietiläisen kuljettaa kaapattua Anton Salosta vapaasti Venäjän alueella, vaikka olisi voinut panna tiesulun ja pitää autoa piiritettynä niin kauan, että diplomaattista koskemattomuutta nauttimattoman Paavo Salosen olisi pitänyt tulla autosta lopulta pois. Tuloksena olisi ollut sitten 8 vuoden - 15 vuoden vankeustuomio Venäjällä.

Jokainen ymmärtää, että Venäjä halusi tasoittaa puntit Suomen kanssa, mutta ei halunnut kärkeä Anton Salosta Paavo Saloselta. Nyt sitten Suomi käy jonkinlaista jälkipeliä, vaikka Suomen ulkoasiainministeriö on jo käskenyt mediankin sensuurin alaiseksi.

Mitä ihmeen hyötyä oli siitä, että Stubbin kuvan kirkastamiseksi piti mennä Seiskaan?

6.10.2010 13:06 Pauli Saarinen

5.10.2010 20:59 ludmila paananen

jää, venäläinen media, "totuuden torvi" - jo reilu sitten huomattu ettei kaikkeen mitä venäläinen media kirjoittaa on uskomista

5.10.2010 21:03 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Evgenia Hilden-Järvenperä todistajana oli ihme."

Kuten tuolla edellä `ludmila paananen´, niin myös Antti pitää kyseisen ihmisen esiintymistä todistajana käsittämättömänä. Todistajallahan on totuudessapysymisvelvollisuus:

"Todistajan on ehdottomasti puhuttava totta. Todistajaa, joka valehtelee tai tietoisesti salaa jotakin asiaan vaikuttavaa, voidaan syyttää perättömästä lausumasta. Perättömään lausumaan syyllistynyt tuomitaan yleensä vankeusrangaistukseen."

Tuskin tohtori Bäckmanilla voi olla vahvempaa ja puolueellisempaa asennetta tapaukseen.
Onko Suomeen on leviämässä venäläinen, suvereeni oikeuskäsitys. Huh - huh!

5.10.2010 23:06 Pauli Saarinen

Kummallista asiassa oli se, että tutkittavana oli Anton-pojan vieminen luvattomasti Venäjälle, eikä Evgenia Hilden-Järvenperä edes tuntenut Rimma Salosta vielä silloin.

5.10.2010 23:48 Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Todistajan on ehdottomasti puhuttava totta. Todistajaa, joka valehtelee tai tietoisesti salaa jotakin asiaan vaikuttavaa, voidaan syyttää perättömästä lausumasta. Perättömään lausumaan syyllistynyt tuomitaan yleensä vankeusrangaistukseen."

Siitä, että todistaja puhuu totta, koituu valtiojohdollemme rikosoikeudellinen vastuu lapsikaappauksen valmistelusta, yllyttämisestä ja avusamisesta.

5.10.2010 21:08 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Median vaikenemiseen voi olla hyvä selitys. Antonin pitäisi vihdoin saada kasvaa rauhassa. Jatkuva julkisuus ei ole lapsen kehitykselle hyväksi. Jotkut mediat ovat tosissaan yrittäneet varoa räikeää julkisuutta."

Niin kuin `hyvän tahdon agentti´ (5.10.2010 20:42) edellä todistaa, venäläistä mediaa ei tämä(kään) koske.

Minä en tosin usko suomalaisen lehdistön hyvyyteen, vaan pikemminkin kynnettömyyteen.

5.10.2010 21:26 Pauli Saarinen

Paavo Salonen sanoi Bäckmanin videohaastattelussa, että Anton ei osaa venäjää, joten annetaan venäläisen median kirjoittaa rauhassa. Ei siellä mitään mullistavaa ollut.

5.10.2010 23:52 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Minö uskon suomalaisen lehdistön kiihkoisänmaalliseen kyvyttömyyteen nähdä pelin henkeä. Jos Stubb olisi ollut järkevä, hän olisi Halosen kanssa käskenyt Alma Mediaa, Sanomaa ja Yleisradiota pitämään suut kiinni siitä, että FSB avusti lapsikaaappaajia.

Nyt tehtiin aivan päinvastoin. Osoitettiin julkisesti, että FSB osoitti kaappaajat paikalle rikkomaan Venäjän lakia.

Jos FSB hyvän hyvyttään osoitti kaappaajat rikospaikalle, jotta kaapaaminen oli mahdollista niin mikä pakko oli kehua asialla lehdistössä? Eihän venäläinenkään oikeusvaltio voi kestää sitä, että valtiollinen poliisi avunantaa rikoksia, joista syytäjän pitäisi syyttää.

On kuin Venäjällä osoitettaisiin SAK:n rikokset ja pyydettäisiin Halonen moraalijohtajaksi todistamaan.

5.10.2010 21:11 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Haluan pyytää sitä häneltä anteeksi ja samalla lupaan olla mitenkään puuttumatta Paavon ja Rimman asioihin enää vastaisuudessa."

Onko jonkun toisen safkalaisen lupaus mitään merkinnyt? vrt. kirkkoherra Juha Molarin monet, julkiset lupaukset.

Heidän moraalinsa edustaa tasoltaan ilmeisesti venäläistä, puhtaasti omasta edusta lähtevää käyttäytymistä.

5.10.2010 21:28 Pauli Saarinen

Safkalaisen ideologian mukaan saa luvata mitä tahansa, mutta lupausta ei tarvitse pitää.

5.10.2010 23:44 Reija Hirn

Venäläisethän eivät edes ymmärrä, mitä tarkoittavat sellaiset sanat, kuin "totuus" ja "rehellisyys".

5.10.2010 21:13 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Vaikenemisen loppumiseen saattoi olla syynä Simo Pietiläisen tutkintapyyntö Bäckmanin epäillystä kunnianloukkausrikoksesta. Asia on edennyt syyttäjälle."

Enpä ole tästä huomannut vihajärjestö SAFKA:n virallisilla sivuilla
mainintaan. Jäikö vaan `silmien vällii´?

5.10.2010 23:02 Pauli Saarinen

Tynkä-Karjalan Antti 5.10.2010 21:13
"Enpä ole tästä huomannut vihajärjestö SAFKA:n virallisilla sivuilla"

Asiakirjajulkisuuslaki (621/1999) on sulkenut safkalaisten suun.

Asiakirjajulkisuuslain 24 §:n 3 kohdan mukaisesti salassa pidettäviä viranomaisten asiakirjoja ovat poliisille ja muille esitutkinta-viranomaisille ja viralliselle syyttäjälle sekä tarkastus- ja valvontaviranomaisille tehdyt ilmoitukset rikoksesta, esitutkintaa ja syyteharkintaa varten saadut ja laaditut asiakirjat sekä haastehakemus, haaste ja siihen annettu vastaus rikosasiassa, kunnes asia on ollut esillä tuomioistuimen istunnossa taikka kun virallinen syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta tai kun asia on jätetty sikseen, jollei ole ilmeistä, että tiedon antaminen niistä ei vaaranna rikoksen selvittämistä tai tutkinnan tarkoituksen toteutumista tai ilman painavaa syytä aiheuta asiaan osalliselle vahinkoa tai kärsimystä tai estä tuomioistuinta käyttämästä oikeuttaan määrätä asiakirjojen salassapidosta oikeudenkäynnin julkisuudesta annetun lain (945/1984) mukaan.

Esitutkinta on valmistunut, mutta asiakirjojen salassapito jatkuu, kunnes asia on ollut esillä tuomioistuimen istunnossa taikka kun virallinen syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta tai kun asia on jätetty sikseen. Syyttäjä ilmoittaa aikoinaan syytteen nostamisesta tai nostamtta jättämisestä.

5.10.2010 23:55 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Oliko sama laki voimassa Seppo Nevalan aikana, kun törkeä vakoilija Alpo Rusi annettiin Sanoman tuomittavaksi jo ennen kuin syyttäjä oli tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen?

Valtiohan voi antaa aina "lähdesuojassa" kaiken propagoitavaksi jo ennakkoon Sanomalle, joka luo vahvan ennakkokäsityksen asiasta.

5.10.2010 21:17 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Onko Venäjän linjan muuttunut? Onko Venäjän propagandakone kääntänyt huomionsa johonkin muuhun kohteeseen? Ovatko Astahovin ja kumppaneiden operaatiot olleet liian tökeröitä ja pantiin sordiino päälle?"

Linjan muutos tai huomion kiinnittäminen johonkin muuhun on täysin mahdollista, mutta operaation osallistuneen "lapsiasiamiehen" toimintaa on tuskin pidetty liian tökörerönä. - Monen suomalaisen mielestä se toki on sitä ollut. Käsitysero siis.

5.10.2010 23:56 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Astahov oli selkeä, paljon selkeämpi kun Brax tai Aula.

5.10.2010 21:32 Vieras (nimimerkki)

Venäjän mediassa on usein esiintynyt skandaalimainen väite, että Anton-poika ei saisi äitiä tavatessaan käyttää omaa äidinkieltään venäjää, vaan että äidin ja pojan vaaditaan käyttämään muka suomea.

Olen kyllä vastannut näihin törkeisiin väitteisiin tavatessani venäläisiä ystäviäni.

Suomessa tiedetään varmasti, kuinka tärkeä lapselle on oma äidinkieli. Sen kehittäminen on aivan ensiarvoisen tärkeää lapsen henkisen kehityksen kannalta.

Eikö olekin niin, että Anton-poika saa joka päivä useita tunteja venäjän opetusta.Näinhän asia ilman muuta on. Kuka voisi vahvistaa asian?

5.10.2010 23:57 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Harjavallan sosiaalijohtaja on tehnyt viranhaltijapäätöksen, jonka mukaan hän ei katso, että äidinkielen puhuminen äidin kanssa on Anton Salosen edun mukaista. Tätä päätöstä tukevat Harjavallan sosiaalilautakunnan jäsenet.

Tuon päätöksen voi tilata Harjavallan kaupungilta kirjaamosta.

5.10.2010 21:45 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Asioiden taustaa

Uuden Suomen toimitussihteeri Jarmo Koponen kirjoitti aikaisemmista tapahtumista 17.5.2009 otsikolla ”Anton Salonen” asiallisen katsauksen, jossa hän toteaa muun muassa: ”Antonin avustaja ei olisi Pietarin konsulaatissa voinut olla pätevämpi suomalainen: Oikeusministeriön erityisasiantuntija, asianajaja Simo Pietiläinen, joka on perehtynyt lapsikaappauksiin. Hän tietää saman, minkä jokainen venäläinen: Venäjän oikeusjärjestelmä on erilainen. Svinhufvudilaisella jääräpäisyydellä saadaan tuloksia, mutta se vie aikansa.”

Uutta oli, että Venäjän turvallisuuspalvelu FSB oli sotkeentunut estämään Suomessa syntyneen ja kasvaneen Suomen kansalaisen pääsyn takaisin kotimaahansa.

FSB osoitti lapsikaappaajat Moskovan ja Uralin välille Balahnaan, koska kaappaajat eivät olisi mitenkään muuten voineet löytää Rimma ja Anton Salosta Venäjän federaation valtioalueelta.
Kun Paavo Salonen meni kehumaan Seitsemän päivää-lehdessä onnistunutta kaappausta Suomen valtiojohdon tuella ja paljasti FSB:n avunannon rikokseen, alkoivat vaikeudet.

Paavo Salosen kuuleminen hovioikeudessa
Käsittely aloitettiin Paavo Salosen kuulemisella Hän selitti istunnossa perusteellisesti, kuinka Rimma Salonen hävisi Anton-pojan kanssa 5.3.2008. Paavo Salonen sanoi käyneensä yhteensä kahdeksan kertaa Venäjällä etsimässä poikaansa. Rahaa jupakkaan on hänen mukaansa kulunut yhteensä 25-30 000 euroa.
Lapsen kaapannut äiti nauttii Suomen maksuttoman oikeusavun kaikista palveluista.
Kysymys on enemmästä kuin yhden pikkupojan kohtalosta, joka on tietenkin ensiarvoisen tärkeä. On kysymys Suomen oikeudesta päättää omista asioistaan.

Tähtitodistaja Tatjana Kuusisto perui puheensa
Aikaisempi Rimma Salosen tähtitodistaja Tatjana Kuusisto, joka on Sastamalassa toimivan Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen muistosäätiön silmää tekeviä, pyörsi kaikki käräjäoikeudessa antamansa lausunnot ja pyysi itkien anteeksi Paavo Saloselta aiheuttamaansa vahinkoa. Rimma Salonen oli uskovaisten käskystä vienyt Antonin laittomasti Venäjälle.

Juuri tämä osoittaa, että liikemies Medvedev ja upseeri Putin ovat kyllästyneet jauhamiseen Halosen ja Vanhasen kanssa ja ovat sopineet Kiviniemen kanssa asian poliittisesti ehkä siksi, että Stubb on voinut pysyä sivussa ja Väyrynen on ehkä kähminyt asian.

Outo todistaja
Evgenia Hilden-Järvenperä todistajana oli ihme. Oli tiedossa, ettei hän ollut tuntenut Rimma Salosta ollenkaan ennen lapsen kaappaamista. Asiassa piti todistaa tapahtumista keväällä 2008 kun Rimma Salonen vei lapsen ilman isän lupaa Venäjälle.

Niin mikä ihme?

Hilden-Järvenperä on kiinnostunut asiasta ja on yrittänyt päästä ensin tulkiksi valvottuihin tapaamisiin ja sitten tukihenkilöksi ja kirjoittaa asiasta blogissaan,
Muutama päivä sitten Hilden-Järvenperä kertoi blogisaan Venäjän kannan asiaan.

Venäjän juridinen kanta se liittyy Ala-Novgorodin syyttäjän kannasta. Ei Venäjän hallituksella ole mitään poliittista kantaa oikeusvaltiossa käsiteltävään kysymykseen.

Media vaikenee
Suomen ja myös Venäjän media on vaiennut hovioikeuden istunnosta. Vain Aamulehti kertoi oikeudenkäynnin alkamisesta. Painetussa Iltalehdessä julkaistiin 02.10.2010 Johan Bäckmanin haastattelu otsikolla ”Venäläisten puolustaja”. Kirjoituksessa ei mainittu sanaakaan Rimma Salosen oikeudenkäynnistä. Toimittajana oli vast’ikään YLE:stä potkut saanut Antero Eerola.

Tietenkin "media vaikenee", koska ulkoasiainministeriö on käskenyt turvat kiinni. Eihän Suomi koskeen ola mikään sananvapauden länsimaa, koska valtio on ottanut asiat ohjaukseensa. Päätoimittajien kartelli on kieltänyt tyhjäntoimittamisen jatkamisen.

Median vaikenemiseen voi olla hyvä selitys. Antonin pitäisi vihdoin saada kasvaa rauhassa. Jatkuva julkisuus ei ole lapsen kehitykselle hyväksi. Jotkut mediat ovat tosissaan yrittäneet varoa räikeää julkisuutta.

Median vaikenemiseen lienee se syy, ettei Venäjän valtiojohto enää halua jatkaa Halosen ja Vanhasen aikaista typerää leikkiä, jonka Stubb ja Salonen aloittivat lehdistössä. Kun Suomi on solminut salaisen välirauhan Venäjän kanssa, media-aseet vaikenevat. Sanomalla, Alma Medialla ja Yleisradiolla on ehdoton tulitauko.

Vanha vainooja, kavala kauhea
Kohudosentti Johan Bäckman aloitti Anton-pojan Suomeen palauttamisen jälkeen varsinaisen vainon konsuli Simo Pietiläistä, ulkoministeri Alexander Stubbia ja Paavo Salosta vastaan. Bäckman julkaisi kahdeksan viikon ajan blogissaan jopa Anton-uutisia pääotsikolla ”Anton ja Rimma Salonen vapautettava!”

Ruotsalainen Bäckman edustaa Suomessa länsimaista sananvapautta niin kuin Sofi Oksanenkin.

21.10.2009 ilmestyi kuitenkin Johan Bäckmanin kirjoitus Johan Bäckmanin julkinen anteeksipyyntö Paavo Saloselle. ”Olen syvästi pahoillani kaikesta siitä mielipahasta, harmista, pelosta ja ahdistuksesta, jota olen omalla typerällä, lapsellisella ja ajattelemattomalla käytökselläni aiheuttanut Paavo Saloselle, Anton-pojan isälle. Haluan pyytää sitä häneltä anteeksi ja samalla lupaan olla mitenkään puuttumatta Paavon ja Rimman asioihin enää vastaisuudessa.”

Toisin sanoen Venäjä ja Suomi ovat ilmoittaneet Bäckmanillekin, että maiden välille on solmittu mediarauha siksi, ettei asia tule esille vaalitaistelussa johon Suomi valmistautuu. Suuret puolueet haluavat rauhoittaa tilanteen, jottei Suomen ihmisoikeuspolitiikka Suomessa ja demalalaiset lakimiehet sekä Brax joudu vaikeuksiin. Kaikki asetelmat tähtäävät Jyrki Kataisen sinipunahallitukseen sekä Vihreän liiton ja Suomen Sosialidemokraattisen puolueen kannatuksen suojaamiseen.

Kaikki Bäckmanin blogit poistettiin blogspotista. Uuden Suomen verkkolehti oli jo aikaisemmin laittanut Johan Bäckmanin toisen kerran kirjoituskieltoon ja hänen bloginsa oli poistettu verkkolehdestä.

Juuri tuo osoittaa sitä varovaisuutta, joka Uudessa Suomessa vallitsee. Uuden Suomehan piti "haastaa" Ilta-Sanomat: ei kuitenkaan käräjäoikeuteen.

Helmikuun 8. 2010 ilmestyi kuitenkin Johan Bäckmanin blogi ”En voi enää vaieta” ja sama vaino alkoi uudelleen. Vaikenemisen loppumiseen saattoi olla syynä Simo Pietiläisen tutkintapyyntö Bäckmanin epäillystä kunnianloukkausrikoksesta. Asia on edennyt syyttäjälle.

Juuri tuo osoittaa, millaista poliittista peliä asialla käydään kulisseissa. Anton Salonen on kuin M/S Arctic Sea. Pitäisi olla varmaan Rislakki selvittämässä nämä kaksi vakoilutarinaa.

Äänekkäät antifasistit
Pieni joukko suomalaisia ”antifasisteja” on osallistunut myyräntyöhön ja pommittanut erilaisia blogeja jatkuvasti väärillä ja valheellisilla tiedoilla. Venäjän viralliset reaktiot eivät ole olleet missään järkevässä suhteessa tapahtumiin. Anton-pojasta on tullut tahaton pelinappula Venäjän sisäpoliittiseen peliin.

Venäjän reaktiot ovat olleet suoraan oikeassa suhteessa "hei me puhutaan ulkopolitiikkaa" -linjan ylilyönteihin. Stubbin kasvattamiseen ulkopolitiikkaan meni muutamia kuukausia, mikä on Sergei Lavrovilta hyvä saavutus.

Johan Bäckman on ollut kuukauden kateissa, mutta ilmestyi oikeudenkäyntiin. Hän tiukkaisi tekemässään videossa Paavo Saloselta, oliko Anton Venäjän kansalainen. Miksi hänen piti sitä Paavo Saloselta kysyä? Salonen vastasi hymyillen, että Anton on Suomen kansalainen.

Mistä Paavo Salonen voi tietää varmasti muun kuin Suomen kansalaisuuden? Bäckmanin ja Pietilän ottelu on todella mielenkiintoinen. Ihme, ettei Stubbilla ole arvovaltaa panna sitä poikki samalla tavalla kuin Alma Median, Sanoman ja Yleisradion melskaamisen.

Hovioikeuden käsittelystä Bäckman ei maininnut sanaakaan, mutta hänen blogissaan on venäjänkielistä tekstiä vanhoista takakonttiasioista.
Oikeudenkäynnissä ei näkynyt Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahovia eikä venäläisiä TV-ryhmiä. ”Professori” Bäckmania ei ole näkynyt Venäjän television pääuutislähetyksessä kertomassa oikeudenkäynnistä.

Pavel ei ole muistanut hakea viisumia. On tärkeämpiä asioita.

Onko Venäjän linjan muuttunut? Onko Venäjän propagandakone kääntänyt huomionsa johonkin muuhun kohteeseen? Ovatko Astahovin ja kumppaneiden operaatiot olleet liian tökeröitä ja pantiin sordiino päälle? Venäjän propagandan historiassahan ei ole ollenkaan uutta, että asia vain unohdetaan. Kun Nikita Hruštšov hylättiin ja syrjäytettiin, nimi poistettiin tietosanakirjoista. Häntä ei ollut olemassa.

Suomi on joutunut tekemään välirauhan informaatiososdankäynnissä inhaa Venäjää vastaan. Rimma Salonen uhrataan ja Simo Pietilä on käynyt jälkilämmöillä hyökkäykseen. Stubb ei saa pitää porukkaansa kurissa, vaan antaa Pietilän käydä Aunuksen kapinaa yksin.

5.10.2010 21:56 agendo2 (nimimerkki)

Venäjä on Rimma Salosen äidinkieli, mutta mikä on Anton Salosen äidinkieli?
Sekö, jota hän ei osaa?

5.10.2010 22:09 kuorinen (nimimerkki)

Antonhan ei osannut puhua kunnolla suomea, vaan paremmin venäjää, kun Pietiläinen salakuljetti hänet Suomeen. Kaksikielisyydestä olisi suuri hyöty.

6.10.2010 00:01 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Anton Salonen osaa venäjää, mutta aina kun hän puhuu äidinkieltä äidin kanssa, kaksi väkivahvaa poliisimiestä riistää hänet mukaansa. Hänen ei tarvitse sanoa kuin "Privet mama!" niin sitten jo poikaa viedään kuin väkivaltaista humalaista poliisiautoon.

Ajatelkaa, jos äitinne olisi suomenruotsalainen ja sanoisitte "Hej mamma!" ja jo sitten tungettaisiin mustaanmaijaan. Miltä se tuntuisi alle 10-vuotiaasta lapsesta?

Miltä tämä tuntuu kahdesta rehellisestä poliismiehestä?

Tämähän ei toki tunnu miltään Demokraattisista lakimiehistä, Tuija Braxista eikä Tarja Halosesta.

5.10.2010 22:06 kuorinen (nimimerkki)

Blogisti käyttää tätä tapausta hyväksi venäjävastaiseen kirjoitteluun. On väärin sanoa, että "FSB oli sotkeentunut asiaan" kun rajavalvonta _on_ FSB:n alainen yksikkö.

5.10.2010 22:29 agendo2 (nimimerkki)

MIKSI FSB:n piti estää Anton Salosen tuominen laillisesti rajan yli, jotta oli pakko turvautua "kepulikonsteihin" auton takakkontteineen?

Aikuinen Rimma Salonen kestää paremmin oikeuden viivyttelyä, mutta lapsi ei olisi sitä kodittomana lähetystömajoituksessa kestänyt.

6.10.2010 00:04 Tapio O. Neva (nimimerkki)

MIKSI FSB:n piti estää Anton Salosen tuominen laillisesti rajan yli, jotta oli pakko turvautua "kepulikonsteihin" auton takakkontteineen?

=> No siksi, että FSB:n alaiset rajavartiojoukot kunnioittavat Venäjän lakia juuri niin kuin Nizhni Novgorodin syyttäjä sitä tulkitsee. Lapsikaappaajia odottaa 8-15 vuoden vankeustuomio venäläisessä oikeusvaltiossa, jota länsimaat ovat niin pitkään Venäjälle vaatineet.

=> Toinen ongelma on se, että FSB auttoi kaappaajat löytäään uhrinsa. Siksi apu voidaan tulkita avunannoksi rikokseen, josta voitaneen rangaista niin kuin teostakin.

5.10.2010 22:57 agendo2 (nimimerkki)

Kuorinen: "On väärin sanoa, että "FSB oli sotkeentunut asiaan" kun rajavalvonta _on_ FSB:n alainen yksikkö."

Sitä suuremmalla syyllä FSB "ryssi" Antonin rajanylityksen ja teki sen omalla vastuullaan.

Vai oliko FSB "ulkoistanut" homman?

6.10.2010 07:56 kuorinen (nimimerkki)

Mitä tarkoitat "FSB "ryssi" Antonin rajanylityksen ja teki sen omalla vastuullaan"??

Salolainen ja Pietiläkin FSB:n leivissä?

5.10.2010 23:15 Pauli Saarinen

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB oli tehnyt salaisen päätöksen ettei poikaa päästetä pois Venäjältä. Tätä ei kerrottu suomalaisille viranomaisille toukokuussa 2009 kun suomalaiset viranomaiset ulko- ja oikeusministeriä myöten koettivat asiaa selvittää. Turvallisuuspalvelun osuus tuli ilmi vahingossa vasta viime syksynä.

5.10.2010 23:24 agendo2 (nimimerkki)

Pauli Saarinen: "Turvallisuuspalvelun osuus tuli ilmi vahingossa vasta viime syksynä."
Miten tämä "vahinko" pääsi tapahtumaan?

5.10.2010 23:33 Pauli Saarinen

Minulla ei ole tarkempaa tietoa "vahingosta", mutta voi kysyä asian hyvin tuntevalta.

6.10.2010 00:05 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mistä tuon tiedät? Onko Sinulla paljonkin tuttuja FSB:ssä?

5.10.2010 23:30 Pauli Saarinen

Suomen kansalaiset Anton ja Paavo Salonen yrittivät poistua Venäjältä kotimaahansa Suomeen, mutta FSB:n määräyksestä rajavartijat eivät sitä sallineet.

Saloset sijoitettiin hätämajoitukseen Pietarin pääkonsulaattiin.

Paavo Salosen viisumi meni vanhaksi ja suomalaiset diplomaatit tekivät paljon töitä saadakseen siihen jatkoa maasta poistumista varten. Viisumin jatkamiseen ei suostuttu.

Oli oikeastaan vain yksi tapa tuoda Saloset Suomeen. Arvatkaa mikä? Muuten he olisivat vieläkin Venäjän valtion panttivankina Pietarin pääkonsulaatissa.

Konsuli Simo Pietiläinen uhrasi diplomaattiuransa pelastaakseen kaksi Suomen kansalaista "elinkautisvankeudesta" Pietarissa.

Näin venäjävastaisia sitä ollaan.

5.10.2010 23:45 agendo2 (nimimerkki)

Edellä Pauli Saarisen selkeästi kuvaaman tositilanteen jälkeen on tehtävä yksi ja ainut päätelmä: FSB apulaisineen halusivat, että Antonin tapauksesta tulee suuri riitakysymys.

Jos FSB olisi hoitanut asian lapsen edun mukaisesti, se ei olisi jättänyt lasta konsulaattiin panttivangiksi.

Tuliko kohudosentti tässä kohtaa mukaan kuvioon?

5.10.2010 23:53 Pauli Saarinen

Vihadosentti on aina mukana tällaisissa kuvioissa. Jos Johan Bäckman ei olisi nostanut asiasta hirvittävää hälyä, asia olisi haudattu Venäjällä hiljaisuudessa. Ei tämä ole siellä ainutlaatuinen tapaus. Suuren julkisuuden vuoksi FSB:llä ei ollut enää perääntymisen mahdollisuutta. Kiittävät varmaan Bäckmania.

6.10.2010 00:07 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Suomen kansalaiset Anton ja Paavo Salonen yrittivät poistua Venäjältä kotimaahansa Suomeen, mutta FSB:n määräyksestä rajavartijat eivät sitä sallineet.

=> Venäjän kansalaiset Anton Salonen ja Rimma Salonen eivät olleet poistumassa Venäjältä. Toinen, Anton Salonen, kaapattiin Venäjältä. Venäjänä halusi asiassa länsimaisen oikeusvaltiokäsittelyn, mitä suomalaiset eivät jääneet odottamaan, vaan tekivät rikoksen.

6.10.2010 00:08 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Suomen kansalaiset Anton ja Paavo Salonen yrittivät poistua Venäjältä kotimaahansa Suomeen, mutta FSB:n määräyksestä rajavartijat eivät sitä sallineet.

=> Venäjän kansalaiset Anton Salonen ja Rimma Salonen eivät olleet poistumassa Venäjältä. Toinen, Anton Salonen, kaapattiin Venäjältä. Venäjänä halusi asiassa länsimaisen oikeusvaltiokäsittelyn, mitä suomalaiset eivät jääneet odottamaan, vaan tekivät rikoksen.

5.10.2010 22:42 tuomari (nimimerkki)

"Aikuinen Rimma Salonen kestää paremmin oikeuden viivyttelyä, mutta lapsi ei olisi sitä kodittomana lähetystömajoituksessa kestänyt."

Alun perin lapsen sieppaaminen äidiltä oli laitonta, mistä Venäjä on tehnyt Suomelle syytteensiirtopyyntö. Paavo ja Pietiläinen joutuvat lähiaikana oikeuteen rikoksista.

5.10.2010 22:48 agendo2 (nimimerkki)

Eiköhän järjestys ollut juuri päinvastainen, että äiti vei lapsen pysyvästi ilman oikeutta vieraaseen maahan.

5.10.2010 23:40 Pauli Saarinen

Käräjäoikeus on todennut äidin syyllistyneen lapsen sieppaamiseen Venäjälle ja hovioikeus käsitteli juuri tätä asiaa.

Mistä "tuomari" voi tietää, että lapsi ei olisi "kestänyt kodittomana lähetystömajoitusta". Lapsella oli siellä isä mukana. Eikä majoitus pääkonsulaatissa varmaan poikkea kovin paljoa hotellimajoituksesta isän kanssa lomamatkalla.

5.10.2010 22:42 agendo2 (nimimerkki)

Nyt pitäisi keskittää Antonin tapauksessa kaikki huomio tärkeimpään kysymykseen: MIKSI FSB halusi estää Antonin tuomisen takaisin Suomeen?

Tähän mennessä FSB:n rooli pikkupojan palautuksessa rajan yli on jätetty olemattomalle huomiolle ja vain seurauksia FSB:n puuttumisesta asiaan on vatvottu.

MIksi?

5.10.2010 22:54 kuorinen (nimimerkki)

Venäjän rajavartiosto esti Antonin tuomisen Suomeen koska Rimma oli tehnyt rikosilmoituksen lapsensa sieppauksesta.

5.10.2010 23:03 agendo2 (nimimerkki)

Kuorinen: "Venäjän rajavartiosto esti Antonin tuomisen Suomeen koska Rimma oli tehnyt rikosilmoituksen lapsensa sieppauksesta."

FSB viivytti lapsen pääsyä kotiin, kun äiti oli ENSIN siepannut pojan kotoaan vieraaseen maahan ilman isän lupaa. Eikös äiti ollut vain "lomalla" lapsen kanssa?

5.10.2010 23:48 Pauli Saarinen

Tuntuu aika oudolta, että turistimatkalla poikansa kanssa oleva äiti tekee rikosilmoituksen isästä, joka tulee hakemaan poikansa takaisin kotimaahan. Isä oli oikeuden päätöksellä määrätty lapsen huoltajaksi. Ei huoltajaksi määrätty isä voi siepata lastaan.

6.10.2010 00:11 Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Tuntuu aika oudolta, että turistimatkalla poikansa kanssa oleva äiti tekee rikosilmoituksen isästä, joka tulee hakemaan poikansa takaisin kotimaahan. Isä oli oikeuden päätöksellä määrätty lapsen huoltajaksi. Ei huoltajaksi määrätty isä voi siepata lastaan."

Luuletko, ettei äiti Suomessa tee rikosilmoitusta, jos lapsen isä riistää lapsen vapauden ja panee hänet säkkiin tai konttiin ja vie Ruotsiin tai Ruotsin taakse?

Miksi vanhemmuus antaisi jonkin vapautuksen rikoslaista?

6.10.2010 12:22 Pauli Saarinen

Tapio O. Neva 6.10.2010 00:11
"Luuletko, ettei äiti Suomessa tee rikosilmoitusta, jos lapsen isä riistää lapsen vapauden ja panee hänet säkkiin tai konttiin ja vie Ruotsiin tai Ruotsin taakse?"

Tapio 0 Neva jatkaa saivarteluaan.

Isä oli oikeuden päätöksellä määrätty lapsen huoltajaksi. Ei Suomessa kukaan tee rikosilmoitusta siitä, jos äiti on lapsen kanssa kylässä ja isä tulee hakemaan lapsen kotiin.

Ei Rimma Salonen tehnyt rikosilmoitusta siitä, että lapsi "salakuljettiin" takaisin kotiin.

6.10.2010 14:53 kuorinen (nimimerkki)

Agendo2 ja Saarinen tuntuvat olevan sitä mieltä, että jos Rimma teki ensin rikoksen Suomessa niin silloin isä Salosen ja diplomaatti Pietiläisen oli oikeutettua tehdä vastarikos Venäjällä. Eihän tuollainen ole mitään länsimaista oikeuskäytäntöä vaan jotain barbaarista islamilaista silmä silmästä kostoa.

6.10.2010 15:54 Pauli Saarinen

Olen kuoriselle selostanut jo useita kertoja, että kysymys ei ollut mistään vastarikoksesta. Anton ja Paavo Salonen olisivat vieläkin FSB:n vankeina Pietarin pääkonsulaatissa, ellei heitä olisi salakuljetettu kotimaahansa. "Rikos" ei voi tässä tapauksessa olla suuren suuri. Mitään muuta mahdollisuutta ei jäänyt suomalaisille diplomaateille. En usko, että he istuivat monta viikkoa tumput suorana tutkimatta eri vaihtoehtoja. Kotimaahan saa aina tulla.

5.10.2010 23:07 ludmila paananen

epäilen vahvasti tämän väitteen, koska juuri dosentti julkaisi FSB paperin jonka hän mukamas löysi VASTA VUODEN KULUTTUA omasta mapista. Onpas huono "puolustaja", joka ei löytänyt tätä paperia OMASTA MAPISTA yli vuoden. Toiseksi alkuperäisen paperin jossa olisi FSB: virkamiehen allekirjoitukset tuskin kukaan nähnyt ja internetissä julkaistu "versio" on helppo manipuloida- otetaan jonkun muun virallisen paperin, skannataan, poistetaan alkuperäisen tekstin, kirjoitetaan uusi teksi ja kopiodaan takaisin tyjälle viralliselle lomakkeelle. Joten en usko että tämä papaeri joka mukamas kielsi Anttonia matkustamasta pois maasta on olemassa. Ja Antton ja hänen äitinsä ei ole minkään arvoisia FSB:lle jotta se estaisi heidän poistumista maasta ja viimeseksi tuskin FSB kirjoittaisi sellaisen paperin jossa ilmoittaa että jostain syystä he kieltävät matkustamista pois ellei Rimma ja hänen poikaansa ovat FSB agentteja ja he eivät ole. Dosentin käsiala näkyy joka käänteessä Rimma Salosen ja Inga Rantalan asioissa

5.10.2010 23:18 agendo2 (nimimerkki)

ludmila paananen: " Dosentin käsiala näkyy joka käänteessä Rimma Salosen ja Inga Rantalan asioissa"

Siltä tosiaan näyttää. Mutta luuletko, että kohudosentti toimii FSB:n kanssa yhteistyössä?

6.10.2010 00:02 Pauli Saarinen
agendo2 5.10.2010 23:18

"Mutta luuletko, että kohudosentti toimii FSB:n kanssa yhteistyössä?"

Muistelen joskus katselleeni kuvia, joissa vihadosentilla oli yhteinen tiedotustilaisuus "entisen" KGB/FSB-mies, lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahovin kanssa.

Ja mistä lapsiasiainvaltuutettu Astahov olisi osannut tulla TV-ryhmineen Turussa Rantaloiden oven taakse, ellei vihadosentti olisi neuvonut.

5.10.2010 22:46 agendo2 (nimimerkki)

Eikö ole täysin selvää, että jos FSB olisi päästänyt Antonin isänsä kanssa ylittämään rajan normaalisti ja viivyttelemättä, koko jupakka olisi jäänyt syntymättä?

Siinä tapauksessa Paavon ja Rimman väliset ristiriidat olisi hoidettu ilman valtavaa julkisuusmyllyä.

6.10.2010 00:05 Pauli Saarinen

Ei siitä isoa jupakkaa olisi syntynyt eikä lapsen tapaaminenkaan varmaan olisi niin rajoitettua kuin nyt.

6.10.2010 00:14 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Venäjän rajavartiosto olisi toki päästänyt Paavo Salosen poistumaan Venäjältä ennen tämän viisumin vanhentumista ilman sakkoja. Paavo Salonen kuitenkin viihtyi Venäjällä niin kauan, että viisumi pääsi vanhentumaan ja viisumirikkomus alkoi.

5.10.2010 22:47 tuomari (nimimerkki)

”Nyt pitäisi keskittää Antonin tapauksessa kaikki huomio tärkeimpään kysymykseen: MIKSI FSB halusi estää Antonin tuomisen takaisin Suomeen?"

Erittäin tyhmiä kysymyksiä. Sen takia, koska alaikäistä Venäjän kansalaista ei saa viedä maasta ilman toisen vanhemman kirjallista lupaa. Oliko Paavolla Rimman lupa kirjallisena?

Paavo ja Pietiläinen syyllistyivät rikokseen – sen takia he joutuvat pian oikeuteen Venäjän vaatimuksesta.

5.10.2010 22:53 agendo2 (nimimerkki)

Onko täällä joku kohudosentti, joka leikkii tuomaria ja syyttää katteettomasti rikoksista?

Kohudosentillahan on tunnetusti himo lätkiä rikosilmoituksia tukuttain. Määrä lienee jo toisella sadalla hyvän matkaa ja tempo taitaa sykkiä tasaseen tahtiin.

5.10.2010 23:14 ludmila paananen

se on hänen hartain harrastus

Minua huvitti lukea venäläisessä mediassa että dosentti on "juristi" aka "lakimies" joka lateli "totuuksia fasistista Suomesta" ja sosiaaliviranomaisten mielivallasta - venäläisiä täällä "kansanmurhataan", lapsia "pakotetaan" suomalaisiksi; väkivaltaisesti erotetaan venäläisistä vanhemmista ja kielletään puhumasta omalla kielillä.

En tiedä missä moinen tapahtuu, muttei minun laajalla tuttava/ystäväpiirissä

5.10.2010 23:05 agendo2 (nimimerkki)

tuomari: "Oliko Paavolla Rimman lupa kirjallisena?"

Oliko Rimmalla Paavon lupa kirjallisena ENSIN?

6.10.2010 12:14 Pauli Saarinen

Paavo ja Anton Salonen olivat molemmat Suomen kansalaisia sillä hetkellä, kun he olivat pyrkimässä pois Venäjältä. Kummallakaan ei ollut silloin Venäjän kansalaisuutta.

5.10.2010 23:22 tuomari (nimimerkki)

Suomen laki ei vaadi mitään kirjallista lupaa.

Rimmalla kaikki matkustusasiakirjat olivat kunnossa, he Antonin kanssa kävivät läpi kaikki rajatarkastukset – mitään huomautuksia ei ollut. Rimma ei rikkonut lakia matkustaessaan Antonin kanssa Venäjälle. Rimma lavastetaan syylliseksi vain sen takia, että voittaisi peittää Pietiläisen (Suomen UM:n) rikokset.

5.10.2010 23:35 agendo2 (nimimerkki)

tuomari: "Rimma lavastetaan syylliseksi vain sen takia, että voittaisi peittää Pietiläisen (Suomen UM:n) rikokset."

Jos käyttäisin samanlaista retoriikkaa kuin tuomari, sanoisin, että tyhmiä ja kieroja päätelmiä - ikäänkuin Rimman lailliset menomatkan matkustusasiakirjat tässä olisivat oleelliset.
Muutenkin tuomarin retoriikka on tyyliltään kohudosentin löysää propagandakieltä - huomio kiinnitetään kierosti fokuksesta sivuun.

6.10.2010 06:05 kirkon penkistä (nimimerkki)

"Muutenkin tuomarin retoriikka on tyyliltään kohudosentin löysää propagandakieltä - huomio kiinnitetään kierosti fokuksesta sivuun."

Näin on.

6.10.2010 00:15 Pauli Saarinen

Turun hovioikeus ratkaisee asian ja päättä, oliko Rimma Salosella oikeus kaapata lapsi Venäjälle. Tämä blogi ei ole tuomioistuin.

On muistettava myös, että Simo Pietiläisen Johan Bäckmanista tekemä rikostutkintapyyntö on mennyt syyteharkintaan. Esitutkinta on suoritettu. Asia on nyt syyttäjän käsissä: tekeekö hän syyttämättäjättämispäätöksen vai viekö asian tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Suomessa ei lavasteta ketään syylliseksi. Se on venäläinen tapa. Suomi on oikeusvaltio.

5.10.2010 23:32 totuus julki (nimimerkki)

"Minua huvitti lukea venäläisessä mediassa että dosentti on "juristi" aka "lakimies" joka lateli "totuuksia fasistista Suomesta" ja sosiaaliviranomaisten mielivallasta- venäläisiä täällä "kansanmurhataan", lapsia "pakotetaan" suomalaisiksi; väkivaltaisesti erotetaan venäläisistä vanhemmista ja kielletään puhumasta omalla kielillä.

En tiedä missä moinen tapahtuu, muttei minun laajalla tuttava/ystäväpiirissä"

Ainakin yksi Paavo Salosen todistajista Elena Laiho on kertonut venäläisten huonosta kohtelusta suomalaisten viranomaisten taholta venäläisillä foorumeilla. Se oli 2007-2008, eli ennen JB.
Elenan 4 lapsenlasta oli otettu huostaan ja kohdeltu kaltoin suomalaisessa lastenkodissa, eristetty venäläisestä kulttuurista ja ortodoksiuskosta (Elenan mukaan).

Тема: #77180
Сообщение: #2905777
21.01.08 10:35
Тема: #77169
Сообщение: #2903548
Цитата: Дмитрий Уймонен от Сегодня в 03:07:39
Доброго времени суток.
Обеспокоила Ваша история.
Давайте так: есть связь с редакторами Все.фи, Спектра и председателя ФАРО.
Чем помочь?
Здравствуйте, Дмитрий!
Действия социалки адвокат на основании представленных материалов оценил как
незаконные и требует возвращения детей в семью. Готовит документы в Верховный
и Страсбургский суд.
По его мнению, если мы не заявим протест публично - все будет сделано втихую.
Наша семья - вполне светская: мой муж (финн, гражданин Финляндии) - инженер, я
и Анна - переводчики. Я - член прихода Покровской общины, настоятель -
протоиерей Виктор Лютик.
В посольство России мы уже обратились.17 лет наша семья занимается
благотворительностью и помощью русским людям в Финляндии. Вопрос о русском
языке и православной вере возник тогда, когда социальные работники заявили:
если детей нельзя отдать папе-алкоголику, то они рассмотрят возможность
помещения их в финскую семью - это автоматически лишит их возможности говорить
по-русски и быть православными - а это уже это нарушение этно-религиозных прав
человека.
Сейчас я готовлю материал для прессы, вчера дала интервью газете
"Московский комсомолец".
В русскоязычные организации Финляндии и прессу, конечно, тоже будем
обращаться. Просто прошло всего несколько дней и мы мало успеваем - много
времени проводим с детьми.
Все, что я писала про детский дом - правда без эмоций. Сейчас они поменяли
детям одежду, разрешили выходить из комнаты в игровую, дали возможность
кормить маленького.
Об этом я напишу в теме на кураевском форуме. Любую помощь приму с
благодарностью.
Если хотите, можем созвониться. Мой телефон 0400-796076.
Елена Лайхо

6.10.2010 12:10 Pauli Saarinen

Putinin klaanin hallitsemissa tv-uutisissa esiintyy "Suomi-asiantuntija" ja "ihmisoikeusaktivisti".

5.10.2010 23:42 Vieras (nimimerkki)

Mitenkäs tämä homma nyt oikein menikään?

Tavallisena lehtiä lukevana ihmisenä olen muodostanut asiasta seuraavan kuvan:
1. Rimma Salonen vie lapsensa, Suomen kansalaisen, ilman isänsä lupaa Venäjälle.
2. Isä etsii lastaan useita kertoja, löytää hänet, ja saa jopa venäläisen oikeusistuimen päätöksellä luvan viedä lapsensa takaisin kotimaahansa.
3. Äiti hakee tämän jälkeen lapselleen Venäjällä Venäjän kansalaisuutta.
4. Lapselle myönnetään Venäjän kansalaisuus juuri ennen kuin palautus tapahtuu ja paluu estetään.
5. Lapsi salakuljetetaan Suomeen, koska muuta vaihtoehtoa ei enää ole.

Tavallisen tallaajan oikeustajun mukaan rikos, josta kaikki muu hässäkkä seurasi, tapahtui, kun alaikäinen Suomen kansalainen vietiin ilman holhoojansa suostumusta laittomasti Venäjälle.

Olenko käsittänyt jotain jotenkin väärin?

5.10.2010 23:55 guest (nimimerkki)

Jos seuraat vain suomalaista valtamediaa, sellaisen käsityksen saat. Ehkä kannattaa lukea myös vaihtoehtoista tietoa, silloin saat eri käsityksen.

6.10.2010 00:06 Totinen Toveяi (nimimerkki)

...silloin saat eri käsityksen. ...joka on valhe.

6.10.2010 00:07 agendo2 (nimimerkki)

guest: " Ehkä kannattaa lukea myös vaihtoehtoista tietoa, silloin saat eri käsityksen."

Tarkoitatko sitä Venäjän mediassa ollutta tiedotusta, joka syntyi kohudosentin ja hänen oikean kätensä, pappi-Molarin antamien lausuntojen perusteella?

6.10.2010 00:16 Vieras (nimimerkki)

Jaa, mitähän vaihtoehtotietoa tarkoitat?

Eiköhän koko totuus liene siinä, että lapsi, Suomen kansalainen, vietiin luvatta ja laittomasti Venäjälle ja siitä sitten alkoi koko sirkus ja muukin sekamelskasopan keitto, huipennuksena tämä naurettava Astahovin seikkailu Turkuun.

6.10.2010 12:00 Pauli Saarinen

Nimimerkin Vieras 5.10.2010 23:42 tekemä kuvaus tapahtumien kulusta en täysin oikea.

Jos luemme vaihtoehtoista tietoa dosentti Johan Bäckmanin blogista - Йохан Бекман, официальный блог tai Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) sivuilta, niin saamme täysin eri käsityksen, koska sivut ovat putinistisen propagandan mukaisia.

5.10.2010 23:59 agendo2 (nimimerkki)

Saattaa olla tämän keissin oleellisin kysymys, missä vaiheessa kohudosentti päätti leipoa tästä tapauksesta Venäjän ja Suomen välisen mediakohun?

Oliko se kohtien 4-5 välissä?

Päättikö hän itse vai pyydettiinkö häntä assistentiksi riidankylvöpropagandaan?

6.10.2010 01:08 Pauli Saarinen

Lapsikaappauksessa lapsen kansalaisuudella ei ole juurikaan merkitystä. Pääperiaate- lapsen kaappaaja ei saa hyötyä kaappauksesta. Lapsi pitää palauttaa lähtömaahan. Antonin tapauksessa lähtömaa on selvä. Anton Salonen on Suomessa syntynyt Suomen kansalainen, joka ilman toisen vanhemman suostumusta kaapattiin Venäjälle.

Venäläinen tuomioistuin on lainvoimaisella päätöksellä todennut, että Antonin Venäjän kansalaisuus on saatu väärillä asiakirjoilla ja pitää peruuttaa. Tämän päätöksen jälkeen rekisteriviranomainen Nizni Novgorodissa, äidin suullisen pyynnön perusteella teki laittoman päätöksen ja myönsi Antonille uudelleen Venäjän kansalaisuuden.

6.10.2010 01:55 guest (nimimerkki)

Oikeuden päätös koski vain pykälää 12b.

Venäjän kansalaisuudesta on monta eri pykälää ja momenttia.

Antonin Venäjän kansalaisuus on vahvistettu eri kansalaisuuspykälän mukaan.
Venäjän viranomaiset toimivat täysin laillisesti.

6.10.2010 11:52 Pauli Saarinen

guest 6.10.2010 01:55
"Oikeuden päätös koski vain pykälää 12b.

Venäjän kansalaisuudesta on monta eri pykälää ja momenttia.

Antonin Venäjän kansalaisuus on vahvistettu eri kansalaisuuspykälän mukaan.
Venäjän viranomaiset toimivat täysin laillisesti."

Venäläinen tuomioistuin on lainvoimaisella päätöksellä todennut, että Antonin Venäjän kansalaisuus on saatu väärillä asiakirjoilla ja pitää peruuttaa. Tämän päätöksen jälkeen rekisteriviranomainen Nizni Novgorodissa, äidin suullisen pyynnön perusteella teki laittoman päätöksen ja myönsi Antonille uudelleen Venäjän kansalaisuuden.

Nämä lienevät asiota, jotka ovat olleet esillä oikeudessa. Hovioikeus antaa aikoinaan ratkaisunsa.

6.10.2010 06:07 kirkon penkistä (nimimerkki)

Missä Venäjä tai venäläisiä, siellä ongelmia.

6.10.2010 18:59 Vieras (nimimerkki)

Olenko käsittänyt jotain jotenkin väärin?

Kyllä olet käsittänyt väärin. Äiti on mitä suuremmassa määrin huoltaja ainakin siihen asti kunnes huoltajuus on otettu pois.

6.10.2010 19:20 Pauli Saarinen

Turun hovioikeus ei käsitä asiaa väärin.

5.10.2010 23:52 ludmila paananen

tämä tapaus "Elena Laiho" on sikäli erikoinen että Elena Laiho kuuluu kiihkouskovaiseen lahkon, hänen tyttärellä oli ongelmia perheessä, tunnen tapauksen, koska osallistuin siihen keskusteluun suomi.ru-foorumissa, samoin näiden uskovaisten foorumissa, missä tämä Elena Laiho valehteli monista asioista Suomesta, tytär julkaisi youtubissa videon, venäläinen lakimies halusi auttaa tätä mummoa, mutta kun sai selville kaikki - kirjoitti suomi.ru- foorumille ja pyysi anteeksi. Kuraevin foorumi on hörhöjen kerho, olen lukenut sen, osallistunut keskusteluun, mutta muutaman kirjoituksen jälkeen pääsy foorumin oli evättu minulta, kosko kyselin kiperiä kysymyksiä.
Joten turha vetää tähän keskusteluun Elena Laihon. Itse Elena kirjoitti Kuraevin foorumilla tyttären perheestä, tytär ei ollut enkeli eikä hänen riitaisa avioero uskovaisen miehen kanssamennyt nuottien mukaan, isän päälle heitetiin niin paljon lokaa ettei ikinä uskonut että uskovaiset voivat näin tehdä.
Tämä on kuin joku sairaus- kiihkouskovainen äiti, lapsi, avioero, suomalainen mies, skandaali, venäläinen medi....

5.10.2010 23:52 totuus julki (nimimerkki)

Paavo Salosella on näköjään uskottavia todistajia.

5.10.2010 23:59 guest (nimimerkki)

"Tuntuu aika oudolta, että turistimatkalla poikansa kanssa oleva äiti tekee rikosilmoituksen isästä, joka tulee hakemaan poikansa takaisin kotimaahan. Isä oli oikeuden päätöksellä määrätty lapsen huoltajaksi. Ei huoltajaksi määrätty isä voi siepata lastaan."

Paavo sieppasi Antonin Venäjällä, ei Suomessa. Venäjän oikeus ei määrännyt Paavolle yksinhuoltajuutta. Maassa maan tavalla – asemavaltion lakia pitää kunnioittaa.

6.10.2010 00:03 ludmila paananen

no kuka sieppasi Anttonia Venäjälle? Pyhä Moooses?

6.10.2010 11:46 Pauli Saarinen

Pyhä Rimma

6.10.2010 00:18 Totinen Toveяi (nimimerkki)

"Maassa maan tavalla – asemavaltion lakia pitää kunnioittaa."

Venäläisen "lapsiasiamiehen" mukaan Suomessa pitäisi tässä tapauksessa noudattaa Venäjän lakia. Koittakaa nyt päättää, mitä pitää ja missä.

6.10.2010 00:29 eräs lukija (nimimerkki)

Anton-tapaus osoittaa, että Suomen valtion viranomaiset eivät kunnioita lakia. Astahov on silloin oikeassa vaatiessaan, että edes jotakin lakia pitää kunnioittaa.

6.10.2010 11:38 Pauli Saarinen

guest 5.10.2010 23:59
"Venäjän oikeus ei määrännyt Paavolle yksinhuoltajuutta. Maassa maan tavalla – asemavaltion lakia pitää kunnioittaa."

Olipa omituinen johtopäätös. Suomalainen oikeus oli määrännyt suomalaisen isän suomalaisen pojan huoltajaksi. Ei huoltajuus Venäjälle matkustamisesta miksikään muutu. Huoltajaksi määrätty isä ei voi siepata lastaan Venäjän viranomaisten avustuksella.

Mistä rikoksesta voidaan syyttää Suomen kansalaisia, kun he ovat palanneet luvatta kotimaahansa? Kotimaahan saa lain mukaan aina palata. Edes Johan Bäckmania ei voida karkottaa Venäjälle, koska hänellä on lain mukaan aina oikeus palata kotimaahansa.

6.10.2010 15:38 media (nimimerkki)

Sinulla taitaa olla aukoja kansalaisuuskysymyksessä.

Anton Salosella on sekä Venäjän että Suomen kansalaisuus. Venäjä ei tunnusta toista kansalaisuutta, eli Venäjän alueella Anton on ainoastaan Venäjän kansalainen. Suomen lait eivät koske häntä mitenkään Venäjän alueella. Suomalaisella isällä Venäjällä ei ollut mitään oikeutta hakea poikaa pois Venäjältä.

Jos on vielä epäselvyyttä, mikä elin Venäjällä päättää kansalaisuudesta, niin Venäjän suurlähetystön sivuilta voi lukea aiheesta ja Anton-tapauksesta:

6.10.2010 16:59 Pauli Saarinen

Lapsikaappauksessa lapsen kansalaisuudella ei ole juurikaan merkitystä. Pääperiaate- lapsen kaappaaja ei saa hyötyä kaappauksesta. Lapsi pitää palauttaa lähtömaahan. Antonin tapauksessa lähtömaa on selvä. Anton Salonen on Suomessa syntynyt Suomen kansalainen, joka ilman toisen vanhemman suostumusta kaapattiin Venäjälle.

6.10.2010 11:43 Pauli Saarinen

eräs lukija 6.10.2010 00:29
"Anton-tapaus osoittaa, että Suomen valtion viranomaiset eivät kunnioita lakia. Astahov on silloin oikeassa vaatiessaan, että edes jotakin lakia pitää kunnioittaa."

Missä kohdassa on osoitettu, että Suomen valtion viranomaiset eivät kunnioita lakia?

Tarkoitatko, että tarpeen vaatiessa voidaan soveltaa minkä tahansa maan lakia? Tarttis olla oikeudessa hirvittävä määrä lakikirjoja ja sata tulkkia niitä lukemaan.

5.10.2010 23:59 Vieras (nimimerkki)

Vihajärjestö SAFKA on jatkuvasti yrittänyt väittää Rimma Salosen kohtelun olevan ryssäfobiaa. Totuus on se, että samaan aikaan on käyty oikeudenkäyntejä myös muistskin huoltajuusriidoista, kylläkin ilman valtavaa mediamylläkkää.

Toukokuussa 2010 Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomittiin lapsensa Havaijille vienyt äiti yhdeksäksi kuukaudeksi vankilaan.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010052111706714_uu.shtml.. Kuitenkin kyseinen henkilö ei Rimma Salosen tapaan piilottanut lapsia, vaan heillä oli joka päivä yhteys isäänsä.

Jokainen suomalainenkin äiti törmää avioeron jälkeen siihen tosiasiaan, että lapsen ulkomaille vienti vaatii myös isän suostumuksen. Miksi sama sääntö ei saisi ulotta koskemaan myös venäläisiä?

6.10.2010 00:19 agendo2 (nimimerkki)

On todellakin paikallaan hahmottaa, että näitä huoltajuuskiistoja on jatkuvasti, eikä Anton-pojan tapaus pitäisi olla mitenkään valtioiden välejä hiertävä, kuten kohudosentti on tapauksesta propagandallaan rakentanut.

Minua kiinnostaisi tietää, onko kohudosentti tässä tapauksessa päätekijä vai assistentti?

6.10.2010 00:25 guest (nimimerkki)

Jos on vielä tietoaukkoja, niin kukaan ei siepannut Antonia Venäjälle – matkustivat aivan laillisesti, ei takakontissa.

Venäjälläkin Paavo tapaasi poikansa useita kertoja, jopa asuskelivat yhdessä.

6.10.2010 00:29 Vieras (nimimerkki)

Tottakai lapsi siepattiin. Hänethän vietiin ilman isänsä suostumusta Venäjälle.

6.10.2010 01:00 Pauli Saarinen

Kirkkoherra Juha Molari kertoo blogissaan hirvittävistä rikoksista, joita Paavo Salonen ja Simo Pietiläinen ovat tehneet Venäjällä. Epäiltyjen rikosten käsittely on siirretty Suomeen. Kirkkoherra soveltaa kuitenkin heihin Venäjän rikoslakia.

Onko nyt niin, että tuossa edellä olevassa tapauksessa Pirkanmaan käräjäoikeuden olisikin pitänyt soveltaa Havaijin lakia?

6.10.2010 01:16 Pauli Saarinen

Heräsi mieleen kysymys, että miten kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри on saanut käsiinsä Suomen julkisuuslain 24 §:n mukaan salassa pidettäviä oikeudenkäyntiasiakirjoja.

Toisaalta on ymmärrettävää, että kirkkoherraa ei ole ennenkään koskenut Suomen lainsäädäntö. Juha Molari Юха Молaри noudattaa vain Venäjän lainsäädäntöä.

6.10.2010 01:20 agendo2 (nimimerkki)

Papille on Putin noussut epäjumalan asemaan ja Venäjästä tullut isänmaa. Hän pitää uuden isänmaansa oikeuksia automaattisesti etuoikeutettuina.

6.10.2010 10:55 Pauli Saarinen

Suomessa toimitaan Suomen lain mukaan, vaikka KGB-koulutettu lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahov aikoinaan ehdottikin, että Suomessa asuviin venäläisiin pitäisi soveltaa Venäjän lakia.

6.10.2010 00:38 sivullinen (nimimerkki)

Sivullisena asiasta kiinnostuneena lukijana sain seuraavan käsityksen.

1) Paavo Salosen todistajat:
Elena Laiho – kummallinen ”lahkolainen”, ”uskottava” ”hörhöjen kerhosta”.
2) Rimma Salosen todistajat:
Tatjana Kuusisto – rehellinen, pohdiskeleva
Evgenia Hilden-Järvenperä – opettaja, kaupungin lautakunnan jäsen, puolueyhdistyksen johtokunnan jäsen

6.10.2010 02:53 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jotenkin tuntuu, että ilmassa on bysanttilaista mystiikkaa, jota ei vallan tavallinen länsisuomalainen lautamies ymmärrä. Hörhölläkö on selkeitä todistajia ja selkeällä hörhöjä todistajia.

Suomen rajavartiosto on päästänyt ihmiset laillisesti Venäjälle ja Suomen ulkoasiainministeriö on hakenut heidät laittomasti takaisin FSB:n avustuksella.

Toisin sanoen vieras valta on höpsäyttänyt Venäjän oikeuslaitosta FSB:n tuella.

6.10.2010 10:50 Pauli Saarinen

Suomen kansalaisella on aina oikeus palata kotimaahansa.

6.10.2010 07:23 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Evgenia Hilden-Järvenperä – opettaja, kaupungin lautakunnan jäsen, puolueyhdistyksen johtokunnan jäsen"

Onko totta, kun minulle on kerrottu, että suomenvenäläisellä Evgenia Hilden-Järvenperällä olisi työtausta Neuvostoliiton asevoimissa ja mahdollisesti jopa upseerin arvo?

Huhulta on hyvä katkaista siivet tai vahvistaa ne tiedoksi.

6.10.2010 15:58 Hevosmiesten tietotoimisto (nimimerkki)

Tähän Evgenian taustaa kohtaan kohdistuneeseen kysymykseen tulisi saada vastaus, jotta Evgenian voimakkaita antifasistisia kannanottoja pystyisi paremmin arvioimaan.

6.10.2010 16:39 hm-hm (nimimerkki)

Ovatko ne asiat jotenkin ristiriidassa? Vaikka hän olisikin ollut neuvostoarmeijan upseeri, miksi hän ei voi olla lautakunnan jäsen? Ainakin jälkimäinen asia on helposti tarkistettavissa netissä.

6.10.2010 17:10 Pauli Saarinen

Tähän asiaan liittyen ei Evgenia Hilden-Järvenperän mahdollisella toiminnalla Neuvostoliiton asevoimissa, KGB:ssä, FSB:ssä, SUPO:ssa tai KaPo:ssa ole mitään tekemistä. Hän oli hovioikeudessa todistaja, joka puhuu valan velvoittamana.

8.10.2010 10:35 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

6.10.2010 15:58 Hevosmiesten tietotoimisto (ei kirjautunut)
"Tähän Evgenian taustaa kohtaan kohdistuneeseen kysymykseen tulisi saada vastaus, jotta Evgenian voimakkaita antifasistisia kannanottoja pystyisi paremmin arvioimaan."

Evgenia H-J, Vihr.(43-v) kertoo vuonna 2003 itsestään seuraavaa:

"Olen syntynyt Moskovassa, Venäjällä. Opiskelen myös poliittista maantietoa jatko-opinnoilla Helsingin yliopistossa lisensiaatti-tutkintoa varten. Väitöskirjani pääaiheena on Tshetshenian kysymys."

Itseasiassa Evgenia H-J, nykyisin SDP (50-v), on syntynyt Neuvostoliitossa. Moskovan ääni hänessä puhuu kyllä vahvasti.

8.10.2010 10:42 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Itseasiassa Evgenia H-J, nykyisin SDP (50-v)"

Korjaan: Toveri Hilden - Järvenperä on nyt 43-vuotias. Syy: Antti sähläsi lähdeaineiston kanssa.
Pahoittelen.

Sen sijaan puolue on kyllä vaihtunut Vihreistä SDP:hen, valitettavasti.

8.10.2010 12:38 Pauli Saarinen

Heidi Tuomisen ihanne Anu Palosaari on siirtynyt Vihreistä Kokoomukseen.

Evgenia Hilden-Järvenperä on siirtynyt Vihreistä SDP:hen ja kirjoittaa artikkeleita Kansan Ääneen.

Mistä löytyvät ne "antifasistit", jotka ovat siirtyneet Vihreistä Kepuun ja RKP:hen?

Täytyyhän "antifasistella" olla bulvaani kaikissa suurissa puolueissa tai ainakin hallituspuolueissa.
Vasemmistoliitosta varmaan "antifasisteja" löytyy etsimättäkin.

6.10.2010 09:50 ludmila paananen

Mistä lähtien mummo Elena Laihosta tuli Paavo Salosen "todistaja"? Asuvatkin eri paikoissa
Ja mistä lähtien Tatjana Kuusistosta tuli "rehellinen ja pohdiskeleva"? Hänhän keräsi Venäjän kirkolle rahaa, toki sen yhden papin tilille, joista Venäjän kirkko irtisanoutunut julkisesti ja tutki papin toimia

6.10.2010 00:42 visitor (nimimerkki)

"Tottakai lapsi siepattiin. Hänethän vietiin ilman isänsä suostumusta Venäjälle."
Suomen laissa ei vaadita mitään kirjallista lupaa isältä.

6.10.2010 01:01 Totinen Toveяi (nimimerkki)

"Suomen laissa ei vaadita mitään kirjallista lupaa isältä."

Eikä äidiltä.

6.10.2010 01:13 Vieras (nimimerkki)

"Suomen laissa ei vaadita mitään kirjallista lupaa isältä."

sanoo visitor
mutta uutistiedon mukaan
"Tampereen käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Rimma Salosen vapaudenriistosta ja lapsikaappauksesta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen."
joten eivät tainneet luvat olla kunnossa. Ei kirjalliset eivätkä suulliset. Lapsi, Suomen kansalainen, kaapattiin siis törkeästi Venäjälle, mistä rikollisesta teosta kaikki tämä hässäkkä alkoi.

6.10.2010 08:19 Vieras (nimimerkki)

Viisumihakemukseen Venäjälle tarvittiin molempien huoltajien nimet. Paavo Salonen sitä ei koskaan antanut, joten Rimma Salonen väärensi nimen hakemukseen.

6.10.2010 15:30 media (nimimerkki)

Tästä voi joutua syytteeseen kunnianloukkauksesta, koska Rimma ei ollut väärentänyt mitään allekirjoitusta. Siitä on selvitys viranomaisilta, että mitään isän suostumusta ei tarvittu. Kaavakkeessa on ko. kohta, mutta se ei ole pakollinen. Venäjä voi antaa viisumin kenelle haluaa ja voi olla antamatta viisumia, kenelle ei halua antaa ilman perusteita.

6.10.2010 01:05 Totinen Toveяi (nimimerkki)

"Suomen laissa ei vaadita mitään kirjallista lupaa isältä."
Eikä äidiltä. Eli, mitä Rimma valittaa?

6.10.2010 01:23 visitor (nimimerkki)

Paavo sieppasi Venäjällä – siellä vaaditaan. Rimma toimii aina maan lakien mukaan, toisin kuin eräät. Oliko käräjäoikeus osoittanut, mikä lupa ei ollut kunnossa?

6.10.2010 09:54 ludmila paananen

"Rimma toimii aina maan lakien mukaan"

juu, väärensi allekirjoituksen ja matkusti ilmoittamatta pojan isälle kuinka pitkä "loma" hänellä on, asui toisten armoilla tuntemattomassa maassa, missä hänellä ei ole ketään, ei edes sukulaisia ja alisti poikaansa riistämällä häneltä isän

6.10.2010 10:42 Vieras (nimimerkki)

Minkä maan lakien mukaan Rimma Salonen toimi väärentäessään Paavo Salosen nimen viisumihakemukseen Venäjälle?

6.10.2010 01:26 guest (nimimerkki)

”Suomen ulkoministeriössä kasvaa jännitys. Jännitys koskee sitä, millainen rangaistus voisi ehkä tulla Simo Pietiläiselle. Toistaiseksi hän on syytön, mutta syyte on saapunut niin häntä kuin Paavo Salosta vastaan. Venäjän federaation apulaispääsyyttäjä V.Y. Grinn on lähettänyt pyynnön 20.4.2010 Dnro 82/1-4541-09 syytteensiirrosta Suomen tasavallan oikeusministerille, josta asia on edennyt edelleen valtakunnansyyttäjävirastoon. Yleisen muun hälyn ei pitäisi antaa nyt peittää piiloon tätä varsinaista jännitystä, joka UM:ssa vallitsee. Kaikki tietävät Suomessa ja Venäjällä, että Salosten perhetragedia on ollut ison uskontotaistelun ja ortodoksista kirkkoa vastaan viritetyn disinformaation kohteena Suomessa. Em. aatteellisista vastenmielisyyksistä ja sympatisoista riippumattomat jännittävät oikeustapahtumat odottavat nyt myös asianosaisia ja suurta väestöä lähitulevaisuudessa.”

6.10.2010 02:49 Tapio O. Neva (nimimerkki)

Vai niin. Minusta tuntuu, että lapsikaappaussyyllisyysoikeudenkäynti kannattaisi pitää jälleen Säätytalossa sotarikoksista epäiltyjen tapaan, jottei kävisi enää huonommin. Toivottavasti Katainen muistaa käydä Kremlissä nöyrtymässä. koska Brax ei ole lainkaan tilanteen tasalla niin kuin ei Halonenkaan.

On tietenkin aivan pientä, jos Paavo Salosta ja Simo Pietilää vaaditaan oikeuteen Venäjälle. Venäjähän alkaa olla länsimainen oikeusvaltio, jossa toimitaan lain mukaan eikä vain panna ihmisiä takakonttiin kuin parhaassa agenttitarinassa.

Jäämme odottamaan, koska tulee luovutuspyyntö Halosesta, Vanhasesta ja Stubbista, jotka olivat "harkitsemassa eri vaihtoehtoja" eli suunnittelemassa lapsikaappaukseen yllyttämistä, osallistumista ja avustamista.

Jos Suomessa olisi toimittu yhtä hitaasti 1945, olisi tietenkin osa vastuullisista toimitettu jo Moskovaan hirtettäviksi länsiliittoutuneiden tapaan.

Muistelen, että Moskovan sotilassyyttäjällä oli nippu syytteitä Georgian valtiojohtoa vastaan rikoksista rauhaa vastaan ja joukkotuhonnasta Etelä-Ossetian sodan osalta. Tulee mieleen, että muistikohan Stubb olla yllyttämättä Saakashvilia sotaan, jottei hänelle muodostunut käsitys siitä, että Suomen sotilasmahti suosii voittajaa Kaukasian sodassa.

6.10.2010 10:42 Vieras (nimimerkki)

Moskovassa ei todellakaan panna uhreja takakonttiin kuten New Yorkissa mafian toimesta. Ei, ne ammutaan (tai tekevät itsemurhan) kotitalon hissin edessä. Ensin Politkovskaja tähtää itseään kolme kertaa suoraan sydämeen, sitten vielä varmistus päähän ja sen jälkeen uhrin perhana käy hävittämässä aseen joidenkin kortteleiden päähän ennen kuolemaansa, kuten marginaali-historioitsija Bäckman tuohuneena paljasti. Ettäs kehtaavat!

6.10.2010 10:45 Pauli Saarinen

Ei meillä käyty Säätytalossa oikeutta sotarikoksista epäiltyjä vastaan. Kysymyksessä ei ollut sotarikosoikeudenkäynti vaan poliittinen sotasyyllisyysoikeudenkäynti.

Venäjä on äärettömän kaukana länsimaisesta oikeusvaltiosta. Venäjällä haluamansa tuomion saa rahalla.

Kysymyksessä ei ollut lapsikaappaus, vaan Pietarin pääkonsulaatissa Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n panttivankeina olleiden kahden Suomen kansalaisen toimittaminen kotimaahansa.

Pakkotilanteessa nämä Suomen kansalaiset jouduttiin "salakuljettamaan" Suomeen. Kysymyksessä lienee valtionrajarikkomus, mutta lieventävien asianhaarojen vuoksi syyttäjä voi tehdä syyttämättäjättämispäätöksen.

Lakkaa uhoamasta.

6.10.2010 12:07 antisafkalainen (nimimerkki)

Molarin kirjoitus sisältää tietoja, jotka ainakaan Suomen lain mukaan eivät vielä ole julkisia. Mistä tämä kyläpappi näitä virallisista asiakirjoista peräisin olevia tietoja kirjoitukseensa on saanut?

6.10.2010 13:51 Pauli Saarinen

Olen kovasti kummastellut, mistä "vaatimaton ja syrjään vetäytyvä pikkukylän pappi", Pohjan suomenkielisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри saa käyttöönsä oikeudenkäyntiin tarkoitettuja salassa pidettäviä asiakirjoja.

Kirkkoherra Molaria ei kuitenkaan koske Suomen lainsäädäntö. Ehkä asiakirjat eivät ole salassa pidettäviä Venäjän lainsäädännön mukaan.

6.10.2010 14:43 Vieras (nimimerkki)

Pikkukylän pappihan on kiistänyt kaikki kytköksensä FSB:hen ja uhkaillut jopa oikeudenkäynneilläkin niitä, jotka asiasta vihjaavat. Mutta eiköhän me voida viimeistään tämän jutun jälkeen tehdä omat johtopäätöksemme.

6.10.2010 15:45 Pauli Saarinen

Ei ”äärimmäisen vaatimattoman ja syrjäänvetäytyvän pikkukylän papin” tekemisistä sovi vetää johtopäätöksiä, vaikka hän videolla sanookin, että hän voi Venäjällä hoitaa sellaisiakin asioita, joista ei edes internetissä oikein passaa kertoa.
Juha Molari Юха Молaри nauttii Venäjällä elämästään.mp4

6.10.2010 19:14 Vieras (nimimerkki)

”Suomen ulkoministeriössä kasvaa jännitys. Jännitys koskee sitä, millainen rangaistus voisi ehkä tulla Simo Pietiläiselle. Toistaiseksi hän on syytön, mutta syyte on saapunut niin häntä kuin Paavo Salosta vastaan."

Kyllähän tässä episodissa on otettava huomioon myös Suomen ulkoministerin
rooli. Pepsodenthymy voi ja joutaa vielä hyytyä.

6.10.2010 19:25 Pauli Saarinen

Suomen ulkoministeriöllä ei ole roolia tässä asiassa.

Pietarin pääkonsulaatti on antanut turvapaikan kahdelle Suomen kansalaiselle, joita ei päästetty poistumaan Venäjältä ja palaamaan kotimaahansa. Se oli konsulaatin velvollisuus. Ei kansalaisia saa jättää heitteille ulkomailla.

6.10.2010 12:24 teppoteponpoika (nimimerkki)

Eipä ole tullut seurattua tätä juttua, vaikka se jostakin on tutun tuntuinen, mutta nyt kun näitä teidän juttujanne on lukenut, johtopäätelmäksi jää tämä:

venakko, joka on joskus tullut Suomeen hakemaan vähän lisää voita leivän päälle, pamahti paksuksi vuosia sitten. Jostakin syystä (tai venako ollessa kyseessä syitä ei tarvi miettiä) isälle annettiin huoltajuus ja luonnollisesti, Suomessa syntynyt suomalaisen poika on suomalainen ja piste sille.

"Suomeen ei tuoda juuri ainuttakaan muuta naista venäjältä vaimoiksi tai muutenkaan (ei myöskään Afrikasta, Etelä-Amerikasta tai Aasiasta), elleivät he ole työskennelleet myymällä itseään venäläisissä ravitsemusliikkeissä. Tuon pitäisi olla joka ainoalle päivän selvää ja joka muuta väittää, ei tunne asioita lainkaan tai vain pokkana valehtelee."

Jos tuo venakko vei pojan isältä lupaa kysymättä (väärensi luvan?) venäjälle, eikä venäjän viranomaiset palauttaneet poikaa Suomeen, venäjän viranomaiset syyllistyivät kansainvälisen rikoksen suosimiseen. Ryssän tapa kautta aikojen, senkin me kaikki tiedämme.

Oli niin pitkät ja jankkaavat jutut, että en viitsinyt lukea kaikkea, mutta nähtävästi poika isänsä kanssa 'salakuljetettiin' omaan kotimaahansa(?)

Toivottavasti pojan ja isän tilanne selviää asiallisesti ja kaikki juttuun laittomasti sekaantuneet saavat kutsun saunan taa.
.
6.10.2010 13:45 Pauli Saarinen

Luotan suuresti suomalaiseen oikeuslaitokseen.

Tilanteen rauhoittuminen olisi hyväksi myös pienen pojan kehityksen kannalta. Ei tällainen kohujulkisuus tee hyvää kenellekään.

Johan Bäckman & Co eivät kohua lopeta se on heidän vihajärjestönsä elinehto.

Lapset, vanhukset ja yksi kirkkoherra ovat pelinappuloita Suomen antifasistisen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) propagandapelissä. Kirkkoherrasta tehdään marttyyri sen jälkeen, kun tuomiokapituli on pannut hänet viralta.

6.10.2010 14:42 kuorinen (nimimerkki)

Jos kerran et "teppoteponpoika" ole seurannut asiaa etkä näköjään siitä mitään tiedä niin miksi sitten kirjoittelet tänne vääriä olettamuksiasi, ennakkoluulojasi ja vielä lopuksi lapsellisia uhkauksia?
Eikä Saarinenkaan tietenkään mitenkään reagoinut vääristelyihin, vaan lisää omaa safkafiksaatiotaan vastineessaan. Hassut.

6.10.2010 20:32 ludmila paananen

heh. Venäläisessä mediassa oli uutinen reilu vuosi sitten että Paavo Salonen tehnyt rikosilmoitus ent. vaimosta koska hän oli mukamas prostituoituna ennen naimisiinmenoa. Tämän uutisen "toimitti" venäläiselle medialle "dosentti" Bäckman. Toisin "dosentti" unohti vain kertomaan että Suomessa työ prostituoiduna ei ole rangaistavaa vaan paritus, mutta ketä se kiinnostaa Venäjälle - pääasia että isää mustamaalattiin, samoin Rimmaa

Pyydä ensiksi "dosentia" "korjamaan vääriä olettomuksia"

6.10.2010 13:01 Rane (nimimerkki)

Jaahas, muistellaanpa Tatjana Kuusiston mahdollista osuutta Rimma Salosen suorittamaan lapsikaappaukseen:

22.5.2009 MTV3 - Mari Paavoseppä:

”Yhdistys, jonka on syytetty liittyneen Anton-pojan viemiseen Venäjälle, kiistää osuutensa pojan kaappaukseen.

Pyhittäjäisä Serafi Sarovilaisen muistoyhdistys ry:n puheenjohtaja Tatjana Kuusisto sanoi MTV:n uutisille, ettei yhdistyksellä ole mitään tekemistä Antonin äidin Rimma Salosen päätökseen lähteä Antonin kanssa Venäjälle ja jäädä sinne.

- Olen ainoastaan kuunnellut hänen (Rimma Salonen) murheitaan. Se on ainut apu, jonka olen hänelle antanut, Kuusisto vakuuttaa.”

10.3.2010 Alueviesti:

”Ratkaiseva käänne Anton-jutussa

Kokemäkeläinen Paavo Salonen on saanut eilen 9.3. käsiinsä venäläisen asuntorekisterin, josta selviää, että hänen poikansa Antonin aikanaan saama kutsu Venäjälle on tullut moskovalaisesta osoitteesta, jossa kahden muun henkilön lisäksi on ollut kirjoilla sastamalalainen Tatjana Kuusisto. Kuusisto on koko ajan kieltänyt osallisuutensa Antonin taannoiseen kaappaukseen. Osoite on merkitty Antonin viisumiin. Antonia koskevia turvaohjeita on myös kiristetty, koska samana päivänä julkisuuteen tuli tieto, että Venäjän suurlähetystö on 9.3. myöntänyt Anton Saloselle Venäjän federaation ulkomaanpassin. Antonin isän Paavo Salosen mukaan päätös on käsittämätön, koska Satakunnan maistraatin antamalla lausunnolla Anton Salonen on ollut Suomen kansalainen syntymästään asti. Antonin äiti Rimma Salonen kaappasi poikansa Venäjälle maaliskuussa 2008. Paavo Salonen haki poikansa Venäjältä Suomeen toukokuussa 2009. Isää avusti Suomen Pietarin -pääkonsulaatin työntekijä.”

Saarinen: "Tähtitodistaja Tatjana Kuusisto perui puheensa

Aikaisempi Rimma Salosen tähtitodistaja Tatjana Kuusisto, joka on Sastamalassa toimivan Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen muistosäätiön silmää tekeviä, pyörsi kaikki käräjäoikeudessa antamansa lausunnot ja pyysi itkien anteeksi Paavo Saloselta aiheuttamaansa vahinkoa. Rimma Salonen oli uskovaisten käskystä vienyt Antonin laittomasti Venäjälle.”

Eipä ihme, että Kuusisto on perunut puheitaan, taitaa istua itsekin syytettyjen penkillä.

6.10.2010 13:32 Pauli Saarinen

"Eipä ihme, että Kuusisto on perunut puheitaan, taitaa istua itsekin syytettyjen penkillä."

Vaikea sanoa, miten paljon Turun hovioikeus panee painoa Tatjana Kuusiston sekaville puheille, mutta pahimmassa tapauksessa hän saa syytteen väärästä valasta.

6.10.2010 15:23 media (nimimerkki)

Samanlaista mustamaalaamista, mitään syytteitä ei kuitenkaan nostettu, vaikka rikosilmoitus oli tehty. Ei ole aihetta, esimerkki kertoo vaan perättömistä syytöksistä mediassa ja russofobisesta kampanjasta.

6.10.2010 16:46 Pauli Saarinen

media 6.10.2010 15:23
"Samanlaista mustamaalaamista, mitään syytteitä ei kuitenkaan nostettu, vaikka rikosilmoitus oli tehty. Ei ole aihetta, esimerkki kertoo vaan perättömistä syytöksistä mediassa ja russofobisesta kampanjasta."

Ei kai Tatjana Kuusiston viimeviikkoisista puheista hovioikeudessa kukaan ole rikosilmoitusta tehnyt? Ja jos olisi tehnyt ei esitutkintaa olisi voitu viikossa suorittaa puhumattakaan syyteharkinnasta.

Turun hovioikeuden tehtävänä on harkita, pysyikö todistaja totuudessa. Jos todistaja antaa väärän tiedon asiassa tai ilman laillista syytä salaa siihen kuuluvan seikan, hänet on tuomittava perättömästä lausumasta tuomioistuimessa vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

6.10.2010 16:52 media (nimimerkki)

Vastaus liittyi ”Raneen” viestiin.

6.10.2010 13:33 Rane (nimimerkki)

"5.10.2010 23:47 Tapio O. Neva (ei kirjautunut)
Juttelin yhden pietarilaisen kirjanpitäjän kanssa, joka oli eronnut miehestään ja asui yhdessä poikaystävänsä ja tyttärensä kanssa, jonka kanssa oli menossa naimisiin."

Voisiko kaikkien blogien perskärpänen Nollatapsa selittää tarkemmin edellistä perhekuviota?

6.10.2010 13:49 Vanha demari (nimimerkki)

Tapsa kertoo siinä, että kirjanpitäjä(nainen) oli menossa naimisiin tyttärensä kanssa. Se on varmaan sellainen sukupolvineutraali avioliitto.

On se jännä, että mitä tahansa ja missä tahansa Neva kirjoittaa, aina on kaikki asiatiedot päin seiniä. Mistään mitään hän ei tiedä, mutta ottaa kaikkiin asioihin kantaa.

6.10.2010 14:04 Pauli Saarinen

Neva on nopea ottamaan kantaa asioihin, joista ei tiedä mitään, mutta hänellä on takannaan vankka ideologia, jonka perusteella voi ottaa kantaa kaikkiin maailman asioihin. Asiatiedoista viis.

Ihmettelen myös hänen tapaansa kirjoittaa ylipitkiä kommentteja, kuten tässäkin blogissa. Onko tarkoitus sabotoida kyseistä keskustelupalstaa? Jos on todellista asiaa, sen voi jaotella useaksi vastaukseksi. Jätin vastaamatta hänen kommenttiinsa, koska en voi ryhtyä laatimaan kymmensivuista vastausta.

Olen kerran poistanut hänen kommenttinsa, joka oli jonkun järjestön monta kymmnetä sivua pitkä jäsenluettelo, jolla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa.

6.10.2010 14:54 Vieras (nimimerkki)

Älä sinä Rane ihmettele asioita, onhan Tapio O. Neva kertomansa mukaan asiantuntija, joka tuntee venäläiset. Hän ei kuitenkaan kertonut, kumman kriteerinsä hän täyttää, onko hän venäläinen vai asunut Venäjällä ja sitä kautta oppinut kyseisen maan kulttuuria.

Mutta jos Tapio O. Neva kertoo, että Venäjällä äiti menee tyttärensä kanssa naimisiin, meidän on pakko uskoa se. Venäläiset tavat vain poikkeavat suomalaisista.

Saa nähdä, käykö Tapio O. Neva korjaamassa kyseisen lauseen, kuten hän aikanaan kävi korjaamassa US:n uutisen keskustelussa kirjoittamansa nimivirheen. Hän voisi kyllä paljastaa meille muille, miten me voidaan tehdä kyseinen temppu.

6.10.2010 15:16 Maria Bergman

Runo ulkopolitiikan uhrille

Voi-voi rakkaani Simo Lauri,
Uljas soturi, sydämeni ritari!
Olet tuonut Suomeen Isän ja Pojan salakuljettamalla
Diplomaattiautossasi takakontissa.
Olet ihailemani James Bondini,
Vaikka ei-toivotuksi henkilöksi julistettu.
Olet nyt joutumassa oikeuteen
Esimiehesi virheiden takia.
Uhraako esimiehesi sinut oikeuden alttarille
Yrittäen pelastaa omaa mainettaan?
Voi-voi rakkaani Simo Lauri,
Uljas soturi, sydämeni ritari!
Älä vaan ota asianajajaksi entistä vaimoasi!
Ota mieluummin joku eri lakifirmasta.
Olet nyt joutumassa oikeuteen
Esimiehesi virheiden takia.

6.10.2010 16:07 Pauli Saarinen

Hyvin näyttää safkalainen propaganda välittyvän uudesta US-blogista. Onkohan blogi perustettu aivan tätä yhtä asiaa varten.

Täytyyhän kirkkoherra Juha Molarin Юха Молaри saada äänitorvi Uuteen Suomeen, kun hän ei enää uskalla kommentoida blogejani ja ystävät, Heidi ja Evgenia ovat hylänneet.

6.10.2010 15:25 Veleho (nimimerkki)

Kun nyt tuntuu olevan paljona asiantuntijoita liikkeellä, kaivelin tuolta Kaapatut lapset ry:n sivuilta seuraavan määritelmän;

"Mikäli vanhemmat ovat yhdessä lapsen huoltajia, ei toisella vanhemmalla ole oikeutta viedä lasta ulkomaille ilman toisen vanhemman suostumusta, vaikka lapsi asuisi hänet poisvieneen vanhemman luona."

Ja sitten taas siitä, missä maassa asioita käsitellään;

"Kiista lapsen huollosta käydään aina lapsen asuinpaikkavaltiossa, eli maassa jossa hänen katsotaan pysyvästi asuvan." Jos kerran Rimma Salonen vei Antonin "lomamatkalle" Venäjälle, eikö se jo kerro, että Antoin pysyvä asuinpaikka on Suomi.

6.10.2010 15:45 media (nimimerkki)

Juu, ja Suomen laissa on pykälä, joka sanoo, että tilanne ei ole kaappaus, mikäli toinen osapuoli on asian ”hiljaisesti hyväksynyt”. Paavo oli tietoinen matkasta, mutta hän ei estänyt sitä mitenkään – lapsen passia ei takavarikoitu, rajavartioille ei ollut ilmoitettu, eli Paavo oli hiljaisesti hyväksynyt.

"Jos kerran Rimma Salonen vei Antonin "lomamatkalle" Venäjälle, eikö se jo kerro, että Antoin pysyvä asuinpaikka on Suomi."

Virallisesti Anton ei ole koskaan palannut Suomeen, eli tilanne on kummallinen.

6.10.2010 17:04 Pauli Saarinen

Hovioikeus ratkaisee oliko kysymyksessä kaappaus.

Paavo Salonen tiesi, että äiti oli lähdössä pojan kanssa lomamatkalle, mutta lomamatkalta palataan yleensä kohtuullisen ajan kuluttua.

6.10.2010 16:06 Johan B. Tissilakki (nimimerkki)

Evgenia on Suomelle vihamielinen myrkynkylväjä, joka on kai saanut peiteviran Suomen koululaitoksesta Porissa. Hyvä, että Tatjanalta löytyi vielä omatunto.

6.10.2010 16:49 Michael (nimimerkki)

Mielestäni Evgenia on hyvin harmiton, kirjoittelee vaan hassuja sepustuksiaan.

6.10.2010 17:16 Pauli Saarinen

Evgenia Hilden-Järvenperä on uskollinen oppi-isälleen, vihadosentti Johan Bäckmanille Йохан Бекман.

6.10.2010 16:22 Pena (nimimerkki)

Pohjan kauhu, Terminaattori-Molari kirjoittaa blogissaan: Suomen ja Venäjän kansalainen

"Nizhni Novgorodin alueoikeuden siviiliasioita käsittelevä tuomioistuin kollegio on 17.3.2009 jättänyt voimaan Balahnan piirioikeuden 20.11.2008 antaman päätöksen, ettei Anton Salonen olisi Venäjän kansalainen. Kuitenkin on Venäjän migraatiopalvelun Nizhni Novgorodin alueen hallinto on ilmoituksessaan 7.5.2009 Suomen suurlähetystölle ilmoittanut, että Anton Salonen on otettu Venäjän kansalaiseksi Federaation lain ”Venäjän kansalaisuudesta” 15 artiklan kuudennen osan kohdan a mukaisesti."

Tässä siis pappi toteaa huomaamatta vääräksi ne väitteet, joita Safka on itse levittänyt. Oikeuden mukaan Anton Salosella ei ollut 20.11.2008 Venäjän kansalaisuutta. Hän on saanut kansalaisuuden sen jälkeen. Rimma Salonen vei Venäjälle SUOMEN KANSALAISEN Anton Salosen, ei Venäjän kansalaista, kuten safkalaiset ovat koko ajan vaahdonneet.

6.10.2010 17:29 Pauli Saarinen

Tämä on ollut Anton ja Paavo Salosen asianajajalle selvä kaiken aikaa.

Venäjällä toimii tarvittaessa pikaoikeuksia, jotka voivat myöntää kansalaisuuden samana päivänä kuin sitä haetaan tai kumota alioikeuden päätöksen ilman todisteita tai todistelua.

6.10.2010 16:23 AntiDis (nimimerkki)

Simo Pietiläinen toimi juuri niin kuin pitikin toimia. Ei kai tällaisesta ihmisoikeuksien puolesta toimimisesta ja sankariteosta voi mitään oikeudellista rangaistusta Suomessa tulla. Simo Pietiläisen toiminnassa on esimerkkiä muillekin.

Tietyissä kiperissä tilanteessa upseerin ja virkamiehen on uskallettava toimia aloitteellisesti ja esimiehiltään mitään kysymättä kanssaihmisten ja kansakunnan parhaaksi lainsäädäntöä väljästi tulkiten, vaikka ikäviä seurausten uhka olisikin todellinen.

Myös Paavo Salonen toimi kelpo isän lailla ja pelasti lapsen Venäjältä kotiin.

Äidin Suomen lainsäädäntöä rikkonut toiminta voi johtua uskonnollisesta aivopesusta eli hänkin on uhri omalla tavallaan.

Suomalaisten antifasistien sekä Venäjän FSB:n ja lapsiasiamiehen toiminta ja tarkoitusperät asiassa ihmetyttää suuresti. Se onkin mielestäni enemmän Venäjän imperiumin palauttamiseen ja Venäjän sisäpolitiikkaan liittyvää agitaatiota. Venäjän miljoonan (?) katulapsen kohtalo ei näitä tahoja taida suuremmin kiinnostaa. En muista ainakaan antifasistien heistä koskaan mitään puhuneen tai huolta kantaneen.

6.10.2010 17:48 Pauli Saarinen

US 21.9.2009
Tapaus Antonin takana outo uskonyhteisö?

US 18.9.2009
Tapaus Anton: Venäjä ihmeissään – ja niin on syyttäjäkin

US 15.9.2009
Anton-pojan tapauksessa uusi paljastus: FSB

YLE 18.05.2009
Suomeen tuodun Anton-pojan kohtalo puhuttaa Venäjällä

Alueviesti 09.04.2008
Paavo Salonen: Anton on minulle kaikki kaikessa
Kaapatun pojan isä uskoo jälkien johtavan Vammalan Stormiin

6.10.2010 18:11 Pauli Saarinen
"Antifasistit" ovat olleet aktiivisia:
Johan Bäckman 08.06.2010
Kohukonsuli Simo Pietiläinen uhkailee Rimma Salosen todistajaa
http://kohudosentti.blogspot.com/2010/06/kohukonsuli-simo-pietilainen-uh...

Johan Bäckman 28.05.2010
Pavel Astahov ja Rimma Salonen pitävät lehdistötilaisuuden Moskovassa
http://kohudosentti.blogspot.com/2010/05/pavel-astahov-ja-rimma-salonen-...

Juha Molari 22.09.2009
Silminnäkijän tekijät saisivat kuohita itsensä?
http://juhamolari.blogspot.com/2009/09/silminnakijan-tekijat-saisivat-ku...

US Leena Hietanen 17.5.2009:
Arkkipiispa Johanneksen sekoilu Antonin kaappauksen takana
http://leenahietanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14963-arkkipiispa-johannek...

US Heidi Tuominen 4.8.2010
Kokemäen perusturvajohtaja Eija Kuokka kielsi Anton Saloselta venäjän kielen (asiakirjatodisteet)
http://heidin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08/04/kokemaen-perusturvajoh...

US Evgenia Hilden-Järvenperä 16.10.2009
Venäjän presidentin edustaja puuttui Salosen tapaukseen
http://hilevg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22092-venajan-presidentin-edustaj...

US Evgenia Hilden-Järvenperä 7.8.2010
Uusi nootti Venäjältä Anton Salosen asiassa
http://hilevg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/39565-uusi-nootti-venajalta-anton...

US Evgenia Hilden-Järvenperä 13.5.2010
Tiedotusvälineet: suomalaiset diplomaatit poliisitutkinnan alla
http://hilevg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/34746-tiedotusvalineet-suomalaise...

6.10.2010 16:44 media (nimimerkki)

Uudestaan:

Jos on vielä epäselvyyttä, mikä elin Venäjällä päättää kansalaisuudesta, niin Venäjän suurlähetystön sivuilta voi lukea aiheesta ja Anton-tapauksesta:

6.10.2010 18:56 Pauli Saarinen

Lapsikaappauksessa lapsen kansalaisuudella ei ole juurikaan merkitystä. Pääperiaate- lapsen kaappaaja ei saa hyötyä kaappauksesta. Lapsi pitää palauttaa lähtömaahan. Antonin tapauksessa lähtömaa on selvä. Anton Salonen on Suomessa syntynyt Suomen kansalainen, joka ilman toisen vanhemman suostumusta kaapattiin Venäjälle.

6.10.2010 17:11 Heidi Tuominen

Taasko se Pauli vääristelee asioita? Kuka on hylännyt Molarin? Se ettei täällä blogeissasi olla koko aika äänessä, ei tarkoita välttämättä muuta kuin sitä että ainakin MINÄ olen kyllästynyt valheisiisi ja vääristelyihisi!

Ja myös minulla on elämä! Toisinaan se on sen verran kiireellistä, ettei ehdi jokaiseen kommenttiisi vastaamaan! Et todellakaan ole maailman napa, herää jo harhakuvitelmistasi!

Ja näköjään vääristelysi jatkuu muutenkin:

-Aikaisempi Rimma Salosen tähtitodistaja Tatjana Kuusisto, joka on Sastamalassa toimivan Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen muistosäätiön silmää tekeviä, pyörsi kaikki käräjäoikeudessa antamansa lausunnot ja pyysi itkien anteeksi Paavo Saloselta aiheuttamaansa vahinkoa. Rimma Salonen oli uskovaisten käskystä vienyt Antonin laittomasti Venäjälle.

VASTAUS tähänkin tuli jo:

Valitettavasti blogikirjoituksessa on vääristynyttä tietoa. Tatjana Kuusisto ei pyytänyt anteeksi, vaan pahoitteli, että välillisesti oli joutunut osalliseksi juonittelujen seurauksena syntynyttä perhetragediaa, joka riepottelee koko Salosten perhettä, erityisesti lasta, joka on erotettu äidistään. Tatjana Kuusisto ei muuttanut todistustaan.

Kannattaisiko tarkistaa tietolähteet/lopettaa vääristely? Kumpaa sitten tieten tahtoen teetkään!?

6.10.2010 17:16 Veleho (nimimerkki)

Kerropa itse, mikä on oma tiedonlähteesi?

6.10.2010 17:24 Heidi Tuominen

Tässä tuskin on kyse siitä mikä/kuka on tietolähde, vaan siitä mikä on TOTUUS! Joka unohtuu PAuli-saaris faneilta ja itse pääjehulta turhan usein!

8.10.2010 16:57 Pauli Saarinen

Heidi Tuomisen tietolähde on Evgenia Hilden-Järvenperä, joka ei ole voinut olla hovioikeuden istuntoa kuulemassa koko ajan, koska oli todistajana asiassa.

8.10.2010 17:07 Pauli Saarinen

Heidi Tuominen 6.10.2010 17:24: "Tässä tuskin on kyse siitä mikä/kuka on tietolähde, vaan siitä mikä on TOTUUS! Joka unohtuu PAuli-saaris faneilta ja itse pääjehulta turhan usein!"

Ihmettelen keitä ovat ne "PAuli-saaris fanit". Blogissa on ollut suuri määrä kommentoijia, jotka ovat mielestäni pysyneet totuudessa. Eikä Heidi Tuominen ole esittänyt mitään asiaperusteita sille, että "totuus unohtuu PAuli-saaris faneilta".

Hovioikeuus harkitsee, mikä on totuus asiassa. Hovioikeuden päätös tulee aikanaan. Meidän on sitä turha veikata.

6.10.2010 17:38 Vieras (nimimerkki)

Heidi Tuominen sitten varmasti kertoo minkä maan lakien mukaan Rimma Salonen toimi väärentäessään Paavo Salosen nimen hakiessaan Anton-pojalle viisumia Venäjälle? Tästähän tämä koko soppa on lähtenyt liikkeelle.

6.10.2010 18:11 Heidi Tuominen

Jos olet lukenut edelliset viestit, kuten toivoisin, ettei tarvitsisi kysellä samaa asiaa useita kertoja/saada samoja vastauksia, niin olet saanut selvyyden siitä ettei Rimma ole väärentänyt yhtäkään allekirjoitusta.

Silloin viisumin saantiin on kaksi mahdollisuutta, toivoa, ettei kukaan ala kaipaamaan puuttuvaa allekirjoitusta vapaaehtoisesta kohdasta tai sitten isä on allekirjoittanut passin.

Mutta tässä tapauksessa kyse oli mitä ilmeisimmin juuri siitä, ettei allekirjoitusta vaadittu.
Miettikkääpäs nyt järjellänne hetkinen:

Olet yhteishuoltaja, ja lapset asuu luonasi. Lähdet lomalle, tietäen että voit saada uhkasakon, koska lapsesi ei pääse pariin seuraavaan tapaamiseen toisen osapuolen kanssa. Kuuletkin lomaillessasi, että sinusta on pidätysmääräys kaappauksesta, sekä olet menettänyt huoltajuuden... Huvittaa varmasti palata Suomeen? Missä sinua siis uhkaa pidätys teosta jota et edes ole tehnyt...

Tässähän kävi näin. Yhtään tapaamista ei ollut jäänyt välistä vielä kun isä vei asian poliisille! Ja nyt jos oikein muistan (en jaksa kaivella blogejani) niin päätös tehtiin jo kuukauden sisällä...

En ymmärrä miten Suomessa voidaan tuomita ketään kaappauksesta koska lain mukaan uhkasakko tulee silloin jos tapaamisia ei noudateta. Näitäkin pitäisi sitten olla ilmeisesti useita tapauksia, eli ensimmäisestä tällaisesta "mokasta" ei sakkoja tule...

6.10.2010 19:17 Pauli Saarinen

Meidän ei tarvitse blogissa ottaa kantaa siihen, väärensikö joku jotakin. Se ei ole asian kannalta olennaista.

Turun hovioikeus julkistaa olennaisen eli päätöksensä syksyn aikana.

7.10.2010 07:22 Vieras (nimimerkki)

Ja paskat. Rimma Salonen nimenomaan väärensi Paavo Salosen nimen viisumihakemukseen. Muutenhan hän ei poikaa edes olisi saanut Venäjälle.

6.10.2010 19:02 Pauli Saarinen

En vääristele asioita ja olen tarkastanut tietoni luotettavasta lähteestä.
Muilta osin olen selostanut tapausta ja muissa kommenteissa.

6.10.2010 18:01 apris28 (nimimerkki)

Keskustelua on käyty kahden vastakkaisia näyttöjä/kantoja esittäneistä seikoista/tapahtumista. Kumpikaan osapuoli ei näköjään voi perääntyä kannassaan. Koska lapsikaappaus käsitellään Suomessa ja maan lakien mukaan ja samalla oikeus joutuu huomioimaan Suomen ratifioiman lapsikaappaussopimuksen, niin eikö olisi aika jättää keskustelupalstoilla tapahtuva "riitely" sikseen ja odottaa oikeuden päätöstä?

6.10.2010 19:10 Pauli Saarinen

Olen aivan samaa mieltä ja olen sanonut sen kommenteissani jo useamman kerran. Turun hovioikeus ratkaisee asian. Blogikommentit eivät ole oikeusistuin.

Oikeuden päätös tulee tämän syksyn aikana.

6.10.2010 18:07 agendo2 (nimimerkki)

Heidi Tuominen: "Tässä tuskin on kyse siitä mikä/kuka on tietolähde, vaan siitä mikä on TOTUUS!" SAFKA:n taholta sitä on turha odottaa edelleenkään.

6.10.2010 19:14 Pauli Saarinen

Lähdesuoja edellyttää, että bloginpitäjät pitävät tietolähteensä salassa. Eikä tietolähde ole kirjoittelun kannalta olennaista.

Hovioikeus etsii totuutta asiassa ja julistaa "totuuden" syksyn aikana.

6.10.2010 20:05 Heidi Tuominen

Siis oletko ihan sitä mieltä ettei sinun seuraajiesi tarvitse sinun lähteidesi totuudenmukaisuutta itse arvioida? Eli saat heidän puolestaan sepitellä mitä vaan tahdot, totuudella ei ole mitään merkitystä...
Toimittajalla ja bloggarilla on se ero, että toimittajan oletetaan pysyvän totuudessa. Toisin kuin useimmat bloggarit, tuntuvat kirjoittelevan mutu tuntumalla valheita toisista ihmisistä.

6.10.2010 20:46 Pauli Saarinen

Lähdesuoja edellyttää, että en kerro kenellekään lähteitäni.
En tiedä, keitä tarkoitat seuraajillani.
Bloggarilla on samat velvollisuudet kuin toimittajilla.

Olen kyllä huomannut, että eräät bloggarit kirjoittavat valheita toisista ihmisistä. Varsinkin patologinen valehtelija Juha Molari Юха Молaри.

En kirjoita mutu tuntumalla, vaan tarkistan tietoni.

6.10.2010 21:43 kirkon penkistä (nimimerkki)

Heidi Tuominen: "Toisin kuin useimmat bloggarit, tuntuvat kirjoittelevan mutu tuntumalla valheita toisista ihmisistä."

Heidi Tuominen jos kuka puhuu asiantuntemuksesta. Kaikkein suurimmat valehtelijat julkaisevat jopa toisten tekstejä omissa nimissään.

Onko yksinkertaisuudella rajaa?

6.10.2010 20:17 kirkon penkistä (nimimerkki)

Tässä malliesimerkki siitä, mitä seuraa, kun Suomi-poikaa ottaa venakon vaimokseen.

Tapauksia riittää Lenskin ja Virun rakentamisen ajoilta alkaen. Tämä vaan on harvinaisen julkinen sekoilu.

6.10.2010 20:43 ludmila paananen

Meillä kotona kaikki hyvin. Oma kanttani tähän on se että kaksoiskansalaisuus on kiellettävä- ei sitä ollut ennen eikä sitä tarvitaan. Ei kahta herraa voi palvella hyvin. Monet venäläiset säilyttävät kansalaisuuden vain sen takia ettei "viisumista tartte maksaa".

Minusta jos kerran asut muualla kuin kotona ja otat kansalaisuuden niin annat valan olla lojaali uudelle kotimaalle- näin ainakin jenkeissä, näin pitäisi olla Suomessa.

6.10.2010 20:59 Pauli Saarinen

En ole perehtynyt kansalaisuusasioihin, mutta muistelen, että kirkkoherra Juha Molari Юха Молaри kertoi joskus jotakin poikansa kansalaisuudesta.

Muistelen Molarin halunneen, että poika luopuu Suomen kansalaisuudesta ja ottaa Venäjän kansalaisuuden. Suomen kansalaisuudesta luopuminen ei kuitenkaan ollut ilmeisesti mahdollista eikä Venäjän kansalaisuutta myönnetty tuossa tuokiossa niin kuin Anton Saloselle.

8.10.2010 19:36 kirkon penkistä (nimimerkki)

Hyvä niin. - Nyky-Venäjän ulkopolitiikka kuitenkin epäilyttää:
Luottamusta ei ole.

8.10.2010 21:21 Pauli Saarinen

"Viimeisten vuosien aikana olemme luoneet hyvät edellytykset vuoropuhelun kehittämiseen, maanmiesten kanssa 92 eri maassa, yhteisöihin, joissa on vähintään 300 ihmistä. Tshepurin korosti, että ulkoministeriö on luonut tiiviit yhteydet maanmiehiin eripuolilla maailmaa, heillä on myös hyvät mahdollisuudet osallistua Venäjän uudistamisen."

Dosentti Johan Bäckmanin näkökulmasta "vuoropuhelun kehittäminen ja tiiviiden yhteyksien luomisen" Suomessa asuvien venäläisten kanssa tarkoittaa sitä, että pitää saada Suomen venäläiset etsimään epäkohtia Suomesta ja valittamaan niistä kovaäänisesti viron "apartheidin" tapaan.

Tavoite ei ole mennyt perille, koska useimmat Suomessa asuvat venäläiset ovat tyytyväisiä oloihinsa.

6.10.2010 21:23 kuorinen (nimimerkki)

Saarinen: "Olen kuoriselle selostanut jo useita kertoja, että kysymys ei ollut mistään vastarikoksesta."

Tuo selostuksesi on vain sinun mielipiteesi, eikä muutu useilla toistoillakaan totuudeksi. Uskosi suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja diplomaattien harkintakykyyn tehdä ainoana oikeana ratkaisuna "inhimillisesti hyväksyttyjä" rikoksia vieraan valtion alueella on naaivi.

Tuon yhden diplomaatin rikoksista kärsii nyt sivulliset ja rehellisiäkin suomalaisia seuraa epäilyksen varjo, varsinkin kun ulkoministerilläkään ei ollut kanttia edes pahoitella tapahtunutta.

6.10.2010 22:26 Pauli Saarinen

Meillä on täysin eroava näkemys asiasta, joten keskustelun jatkaminen on hedelmätöntä.

Turun hovioikeus ratkaisee kuukauden kuluessa sen, mikä on totuus. Hovioikeudenkin päätöksestä voi olla eri mieltä.

Ulkoministeri varmaan pahoitteli Lavroville sitä, että FSB otti laittomasti kaksi suomalaista vangiksi Venäjälle eikä päästänyt heitä palaamaan kotimaahansa.

7.10.2010 10:07 kuorinen (nimimerkki)

Ei keskustelu ole hedelmätöntä jos näkemykset eroavat, sehän kuuluu keskusteluun.

Samananmielinen nyökyttely on hedelmätöntä ja tylsää keskustelua.

Tuostakin väitteestäsi (ilmeinen sarkasmin yritys) näkemyksemme eroavat , että Stubb varmaan olisi pahoitellut "suomalaisten vangiksi ottamista" Lavroville, kuvastaa että asialliset argumentit ovat puoleltasi loppuneet - ei niitä paljon ole ollutkaan.

Asiallisesti ottaen Stubbin olisi pitänyt pahoitella suomalaisen diplomaatin käytöstä, Venäjän lakien ja diplomaattisopimuksen rikkomista. Se olisi ollut ulkoministerin diplomaattinen tehtävä, ylläpitää hyviä ja luottamuksellisia suhteita.

7.10.2010 10:45 Vieras (nimimerkki)

Varsin mielenkiintoisia näkemyksiä;

1. Venäläisten ministerien ja virkamiesten tärkein tehtävä on huolehtia kansalaistensa etujen puolustamisesta kaikkialla maailmassa. Venäläisiltä ei tule vaatia noudattamaan asuinmaansa lakeja, vaan pelkästään Venäjän lakeja. Venäläinen oikeus voi päätöksellään tehdä takautuvasti oikeutetuksi laittomatkin teot, kuten myöntämällä kansalaisuuden.
2. Suomalaisten ministerien ja virkamiesten ainut tehtävä on huolehtia siitä, että Venäjä on tyytyväinen.

7.10.2010 22:58 Vieras (nimimerkki)

Et, Bäckman, sitten enää uskalla eläytyä nimelläsi blokiin. Lue kuitenkin Taneli Dobrowolskin mainio teksti Venäjä keskustelee historiastaan Puheenvuorosta aikaisemmin. Vakuutan sen tekevän hyvää jokaiselle venäläiselle äärinationalistille. Voit hieman laajentaa yksitasoista maailmankuvaasi. Eikö.

7.10.2010 10:59 Pauli Saarinen

Suomalaisen diplomaatin menettelyssä ei ollut inhimillisesti katsoen mitään vikaa. Kysymyksessä oli pakkotilanne. Koko Suomen sankari Simo Pietiläinen uhrasi diplomaattiuransa ja tulevaisuutensa auttaessaan pulassa olevia suomalaisia. Sellaista uhrihenkeä ei suomalaisilta antifasisteilta löydy..
FSB esti laittomasti kahden Suomen kansalaisen pääsyn kotimaahansa. Kerro mitä muita vaihtoehtoja olisi ollut kuin salakuljettaa heidät Suomeen.

Suomalaiset diplomaatit kävivät asiasta pitkiä neuvotteluja Venäjän viranomaisten kanssa, mutta Venäjän kanta oli ehdoton. Paavo Salosen viisumin voimassaoloa ei pidennetä maasta poistumista varten eli Salonen oli käytännössä vankina Venäjällä.

Ei Stubbilla ollut mitään syytä pahoitella Venäjän ulkoministerille FSB:n rikollista menettelyä. Pikemminkin Suomen olisi pitänyt lähettää "jyrkkäsanainen nootti" Venäjälle.

7.10.2010 11:42 Pauli Saarinen

kuorinen 7.10.2010 10:07: "Asiallisesti ottaen Stubbin olisi pitänyt pahoitella suomalaisen diplomaatin käytöstä, Venäjän lakien ja diplomaattisopimuksen rikkomista. Se olisi ollut ulkoministerin diplomaattinen tehtävä, ylläpitää hyviä ja luottamuksellisia suhteita."

Ei ulkoministeri Stubbilla ole mitään syytä pahoitteluun. Suomalainen diplomaatti toimi pakkotilanteessa sen jälkeen, kun kaikki muut vaihtoehdot oli selvitetty. Asiallisesti ottaen Venäjän ulkoministerin olisi pitänyt pahoitella FSB:n väärää menettelyä.

Paavo Salonen ei rikkonut Venäjän lakeja, kun hän huoltajaksi määrättynä kävi hakemassa lapsensa takaisin kotimaahan.

Nyky-Venäjällä on tapana puhua "hyvistä ja luottamuksellisista suhteista". Ennen puhuttiin neuvostovastaisuudesta. Se sana on mennyt pois muodista. Välillä yritetään tosin käyttää sanaa venäjävastaisuus ja Johan Bäckmanin muotisanaa russofobia, joka sopii kaikkiin tilanteisiin, jopa väitöskirjassa.

Ajat ovat muuttuneet nykyisin suomalaisillakin on oikeus puolustaa etujaan ja oikeuksiaan. Diplomaattien tehtävä on auttaa Suomen kansalaisia ulkomailla.

Kaikki eivät ole Suomessa kyykyssä tai rähmällään ja se hämää nyky-Venäjän hallintoa sekä FSB:tä. Venäjällä ei tunneta länsimaista kulttuuria. Lapsiasianvaltuutettu Astahov tuli Suomeen kuin Euroopan omistaja neuvomaan tasavallan presidenttiä ja virkamiehiä, miten asioita pitää hoitaa. Suomessa noudatetaan Suomen lakia.

Venäjä loukkasi hyviä ja luottamuksellisia suhteita ottamalla yhden suomalaisen pikkupojan sisäpolitiikkansa välineeksi. Tilanne ei ole ainutkertainen ja tällainen neulanpistopolitiikka tulee jatkumaan tulevaisuudessakin "hyvien ja luottamuksellisten suhteiden nimissä". Erityisenä kohteena tulee olemaan "Nato-mannekiini" Alexander Stubb.

9.10.2010 02:52 media (nimimerkki)

"Ei ulkoministeri Stubbilla ole mitään syytä pahoitteluun.

Paavo Salonen ei rikkonut Venäjän lakeja, kun hän huoltajaksi määrättynä kävi hakemassa lapsensa takaisin kotimaahan."

> Eikö? Ainakin Venäjän syyttäjänvirasto on asiasta eri mieltä, kun Paavosta ja Pietiläisestä on tehty syytteensiirto. Paavolle vaaditaan jopa 10 vuotta vankeutta.

"Diplomaattien tehtävä on auttaa Suomen kansalaisia ulkomailla."

> Miksi he eivät auttaneet Rimmaa? Hänkin on Suomen kansalainen.

Jos diplomaattien tehtävä on auttaa omia kansalaisia kaikin keinoin, pitääkö sitä samaa menetelmää harkita lapsen suhteen toiseen suuntaan, jos on kaksoiskansalaisuus?

"tällainen neulanpistopolitiikka tulee jatkumaan tulevaisuudessakin . Erityisenä kohteena tulee olemaan "Nato-mannekiini" Alexander Stubb."

> Stubb on vain nappula Sorosin pelissä, kuten myös Mara.

9.10.2010 10:55 Pauli Saarinen

Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen muistosäätiö ry:n puheenjohtaja Tatjana Kuusisto houkutteli Rimma Salosen muuttamaan poikansa kanssa Venäjälle. Kuusisto sanoi MTV:n uutisille, ettei yhdistyksellä ole mitään tekemistä Antonin äidin Rimma Salosen päätökseen lähteä Antonin kanssa Venäjälle ja jäädä sinne. Uskooko kukaan?

Simo Pietiläinen toimi niin kuin pitikin toimia. Ei kai tällaisesta ihmisoikeuksien puolesta toimimisesta voi tulla mitään rangaistusta Suomessa. Paavo Salonen pelasti lapsen Venäjältä kotiin.
Ulkoministeri Stubb totesi, että konsuli Simo Pietiläinen toimi inhimillisesti katsoen oikein. "Antifasistit" vaativat Stubbia valtakunnanoikeuteen. Mistä rikoksesta häntä pitäisi syyttää? Suomessa on sananvapaus.

Venäjällä Paavosta ja Pietiläisestä on tehty syytteensiirto. Paavolle vaaditaan jopa 10 vuotta vankeutta.

Venäjä ei ole oikeusvaltio. Alemmassa oikeusasteessa voi saada oikean tuomion, mutta ylemmissä oikeusasteissa päätös voidaan kumota ilman todisteita tai todistelua ja todisteet hävitetään. Rahalla saa ylemmässä oikeusasteessa aina haluamansa tuomion. Tässä tapauksessa FSB oli asian takana ja luonnollisesti Venäjän syyttäjänviraston vaatimus on FSB:n haluama.

"Diplomaattien tehtävä on auttaa Suomen kansalaisia ulkomailla. Miksi he eivät auttaneet Rimmaa?"
Suomalainen käräjäoikeus on todennut, että Rimma Salonen syyllistyi rikokseen. Asia on käsitelty hovioikeudessa ja hovioikeuden päätös tulee ilmeisesti kuukauden kuluessa.

"Stubb on vain nappula Sorosin pelissä, kuten myös Mara."

Voisitko kertoa, mitä tekemistä Sorosilla on ulkoministeri Stubbin tai presidentti Ahtisaaren kanssa?

7.10.2010 11:11 ludmila paananen

Pietiläisesta tuli mieleen Schindler....

7.10.2010 11:59 Pauli Saarinen

Simo Pietiläinen "pelasti" vain kaksi Suomen kansalaista, joiden henki ei ollut uhattuna.
Schindler pelasti tuhansia juutalaisia kuolemalta.

Tiettyjä yhtäläisyyksiä kuitenkin on.

7.10.2010 12:07 ludmila paananen

joo, siinä mielessä että tiesi että hänen diplomaattiuransa loppu siihen hän kuitenkin pani etusijälle pojan ja isän eikä omaa uraansa

7.10.2010 11:37 oikeutta kehiin (nimimerkki)

Pitäisikö Rimma Salonen lähettää mielentilatutkimukseen ja panna Johan Bäckman syytteesseen rikokseen yllyttämisestä?

7.10.2010 15:32 Pauli Saarinen

Pahin yllyttäjä lienee ollut Tatjana Kuusisto, mutta Johan Bäckman Йохан Бекман häärii aina kaikessa taustalla. Hän luottaa siihen, että rikossyytteitä ei tule.

Simo Pietiläisen tutkintapyyntö kunnianloukkauksesta on kuitenkin edennyt syyttäjälle asti. Esitutkinta on suoritettu. Seuraavassa vaiheessa syyttäjä tekee joko syyttämättäjättämispäätöksen tai vie asian tuomioistuimeen.

7.10.2010 11:53 Pauli Saarinen

Helsingissä osoitetaan mieltä Anna Politkovskajan murhan vuosipäivänä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen osaston järjestämä mielenosoitus kokoontuu tänään 07.10.2010 kello 18 Venäjän suurlähetystölle.

7.10.2010 11:56 vieras (nimimerkki)

Murha ei vanhene koskaan.

Venäjällä selviävät ne murhat, jotka halutaan selviävän. Tavalla tai toisella.

7.10.2010 12:18 Pauli Saarinen

Anna Politkovskajan murha ei selviä koskaan.

Dosentti Johan Bäckmanin Йохан Бекман mukaan hän teki itsemurhan ampumalla itseään kolmesti päähän.

Juha Molari Юха Молaри on varmaan sitä mieltä, että murhan takana on Doku Umarov.

Novaja Gazetan muiden toimittajien murhat jäävät myös selvittämättä.

7.10.2010 11:56 Pauli Saarinen

"Tšetšeniterroristin" puheenvuoro:

7.10.2010 13:26 AntiDis (nimimerkki)

Anna Politkovskaja murhattiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin syntymäpäivänä. Tästä "sattumuksesta" johtuen Venäjä saa sietää sen vastaisia ihmisoikeusmielenosoituksia vuosittain samana päivämääränä. Niin maa makaa kuin petaa.

Todellisten murhaajien kiinni otto ja tuomitseminen voisi muuttaa tilanteen jatkossa. Tosin murhaajatkin lienevät jo saaneen niskalaukauksen tyyliin Kalle J. Miettinen, joten tuomiolle heitä tuskin enää saadaan. Taustalla olleet toimeksiantajatkaan tuskin koskaan selviävät.

Vuoden 1968 elokuun Neuvostoliiton vastaisissa mielenosoituksissa Tehtaankadulla ei mielenosoittajia päästetty 100 m lähemmäksi suurlähetystöä. Nyt ovat ajat olleet jo pitkään paljon paremmin, kun imperialistista Neuvostoliittoa ei ole eikä suomettunut selkäranka ole enää kuin lievässä kumarassa itään päin.

Venäjän pääministeri saa sitten halutessaan huomenna pöydälleen yhteenvedon siitä, missä merkeissä hänen syntymäpäivänään on Venäjää maailmalla muisteltu. Tosin avustajat tuskin uskaltavat hänelle sellaista edes esittää.

Mahtaneeko kohudosantti ja kyläpappi järjestää paikalla vastamielenosoituksen idolinsa VP:n syntymäpäivän kunniaksi?

7.10.2010 15:39 Pauli Saarinen

Venäjän pääministeri saa varmaan tiedon, että syntymäpäivää on vietetty iloisissa merkeissä ja suomalaisten eläköönhuudot ovat kaikuneet suurlähetystön aidan takana.

7.10.2010 15:49 Pauli Saarinen

Jos haluatte tutustua takakonttisalakuljettaja Simo Pietiläiseen, niin katsokaa YLE Areenasta Ajankohtainen Kakkonen YLE TV2 Tiistai 5.10. klo 21.00 Kesto 00:48:00 Esitysaikaa 29 päivää jäljellä:
kohdasta 0:36:55 alkaen.

7.10.2010 17:51 AntiDis (nimimerkki)

Simo Pietiläinen on suoraselkäisyydessään ja moraalisuudessaan huomattavasti edellä meitä muita. Valtion virkamiehenä hän osoitti tehtävässään sellaista harvinaista siviilirohkeutta, johon urabyrokraatit eivät pysty.

Ohjelmasta jäi po. asiasta mieleen Pietiläisen lausunnot, ettei häntä yhtään kaduta tekemänsä ja, että lapsen ja isän Suomeen tuonti olisi toteutettu jo aikaisemmin, jos olisi tiedetty FSB:n sekaantuneen juttuun.

Pietiläinen ei ole enää UM:n palveluksessa vaan Kosovossa kansainvälisessä järjestötehtävässä, joka tuntui varsin haasteelliselta.

7.10.2010 18:25 Vieras (nimimerkki)

Kunnioitettavaa rohkeutta! Luottamusta herättävä henkilö. Toisin kuin eräät nimeltä mainitsemattomat. Kaikki viittasi siihen, että hän pystyy nukkumaan rauhallisia yöunia, eikä silmien alla näkynyt pusseja kuten jollakin sairaasti suomalaisia vihaavalla!

7.10.2010 20:11 Pauli Saarinen

Simo Pietiläinen on tottunut haasteellisiin tehtäviin. Pietarista evakkoon jouduttuaan hän oli Afganistanissa. Uskoisin, sen tehtävän olleen vielä haasteellisempi. Afganistanissa ei liikuta kesäpaidassa torilla, vaan panssariliiveissä panssaroidulla autolla.

7.10.2010 18:05 AntiDis (nimimerkki)

Amnesty International järjestää Anna Politkovskajan murhan vuosipäivän mielenilmaukset tänään Helsingin lisäksi myös Jyväskylässä, Kouvolassa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Pääosa mielenilmauksista on nyt meneillään.

7.10.2010 20:03 Pauli Saarinen

Olin Amnesty Internationalin Anna Politkovskajan murhan vuosipäivän mielenilmauksessa tänään Tehtaankadulla. Rauhallinen tilaisuus.

Paikalla ei näkynyt vihadosentti Johan Bäckmania Йохан Бекман tai kirkkoherra Juha Molaria Юха Молaри videokameroineen.

Suurlähetystössä oli verhot tiukasti kiinni. Mahtoivatko katsella verhonraosta. Mitään isoa Putinin syntymäpäiväjuhlaa siellä ei näyttänyt olevan menossa.

8.10.2010 18:22 agendo2 (nimimerkki)

Pauli Saarinen: "Täytyyhän "antifasistella" olla bulvaani kaikissa suurissa puolueissa tai ainakin hallituspuolueissa."

Tuo oli tärkeä havainto. Kepusta taitaa puuttua ainakin tunnettu safkalainen, vaan mistä tietää, onko siellä jo joku "sammutetuin lyhdyin"?

Perussuomalaiset saattavat vieroksua melkoisesti safkalaisia, enkä hevin usko, että kristillisdemokraatitkaan sulattavat SAFKA:aa pureksimatta.

9.10.2010 01:04 kadun kasvatti (nimimerkki)
"Jotkut arvet näkyy, jotkut ei". Kiitos.

9.10.2010 18:47 media (nimimerkki)

"Diplomaattien tehtävä on auttaa Suomen kansalaisia ulkomailla. Miksi he eivät auttaneet Rimmaa?"
Saarisen vastaus. "Suomalainen käräjäoikeus on todennut, että Rimma Salonen syyllistyi rikokseen. Asia on käsitelty hovioikeudessa ja hovioikeuden päätös tulee ilmeisesti kuukauden kuluessa."

> Käräjäoikeus ei ollut vielä todennut mitään rikoksesta, kun suomalaiset diplomaatit hylkäsivät Rimman Venäjällä ja veivät hänen lapsensa salakuljettamalla. Eli siis Suomen UM päätti jo ennen tuomioistuinta, kuka on syyllinen?

Käräjäoikeudella ei ollut sen jälkeen muuta vaihtoehtoa, kuin syyllistää Rimma, koska muuten syyllinen on Suomen UM, joka ei auttanut Suomen kansalaista Rimma Salosta ja salakuljetti venäläisen lapsen pois äidiltä.

9.10.2010 20:43 Pauli Saarinen

Lue 9.10.2010 10:55 Pauli Saarinen

9.10.2010 22:11 agendo2 (nimimerkki)

Minkähän takia nimimerkki "media" puhuu kommentissaan 9.10.2010 18:47 "venäläislapsesta" Antonista ja Rimma-äidistä korostaen hänen Suomen kansalaisuuttaan?

Kovin ristiriitaista on, ettei "venäläispoika" osaa venäjää, "äidinkieltään" ja äidin Suomen kansalaisuutta pitää korostaa, eikä äiti puhu suomea.

9.10.2010 23:19 Pauli Saarinen

Safkalaiset ja varsinkin vihadosentti Johan Bäckman Йохан Бекман ovat kirjoituksissaan takertuneet kansalaisuusasiaan kuin hukkuva oljenkorteen, vaikka sillä ei ole asiassa juurikaan merkitystä.
Hovioikeuden käsittelyn yhteydessä tekemässään videossakin Bäckman jankkaasi Paavo Saloselta moneen kertaan samaa asiaa - oliko Anton Venäjän kansalainen.

Lapsikaappauksessa lapsen kansalaisuudella ei ole juurikaan merkitystä. Pääperiaate- lapsen kaappaaja ei saa hyötyä kaappauksesta. Lapsi pitää palauttaa lähtömaahan. Antonin tapauksessa lähtömaa on selvä. Anton Salonen on Suomessa syntynyt Suomen kansalainen, joka ilman toisen vanhemman suostumusta kaapattiin Venäjälle.

10.10.2010 16:20 Pauli Saarinen

Ei mitään uutta itärintamalta.

Dosentti Johan Bäckmanilla Йохан Бекман on aina vaan sama levy päällä Safkan blogissa:
- Alaikäinen Venäjän kansalainen siepattiin äidiltään Venäjällä 12.4.2009;
- lasta on kielletty puhumasta äidinkieltään venäjää äitinsä kanssa;
- venäläisnaisen kiusaaminen lainsäädännön suojassa on sallittua; ja
- lapsiasiamies Pavel Astahov ilmoitti virallisessa tiedotteessa, että Suomi rikkoo YK:n lapsen oikeuksien sopimusta kieltämällä lastaan puhumasta äidinkieltään venäjää.

Isä toi suomalaisen lapsensa takaisin Suomeen.

Turun hallinto-oikeus totesi, että valvotuissa tapaamisissa käytetään suomen kieltä, koska äiti ja poika osaavat suomea. Mistään muusta venäjän kielen puhumisen kieltämisestä ei ole kysymys.
Suomi on oikeusvaltio eikä Suomessa kiusata ketään lainsäädännön suojassa.

KGB-koulutettu lapsiasiamies on ilmeisesti taas herännyt. Mitään uutta tiedotettavaa ei hänelläkään ole.

10.10.2010 17:38 agendo2 (nimimerkki)

Jassoo!

Rimma Salonen siis osaa suomea, mutta "taktisista" syistä vaatii tapaamisissa viranomaisilta oikeutta puhua venäjää poikansa kanssa, jota hän ei osaa.

Eli kaikki syytökset Suomen viranomaisia kohtaan ovat kierosti rakennettuja tekosyitä.

Ovatko ne Johan Bäckmanin käsikirjoituksen mukaisia vai kenen?

Ovatko kaikki tekosyyt FSB:n tilaamia kohudosentin nuoteilla?

10.10.2010 20:07 Vieras (nimimerkki)

Rimma ei osaa kunnolla suomea, sen takia hänellä on tulkki asioidessaan viranomaisten kanssa, mm. sosiaaliviranomaisten kanssa. Lapsi osaa venäjää – siitä on selvitys venäjänkielen tulkilta ja todistajilta, kun taas on olemassa myös selvitys opettajalta, että lapsi ei osaa suomea tarpeeksi.
Eli viranomaiset joutuvat selittämään menettelyä, koska tämä asia on menossa EIT:hen.
Astahov on muuten valittu koordinaattoriksi Euroopan Neuvostoon.

10.10.2010 20:39 agendo2 (nimimerkki)

Eli onko tulkittava, että Anton-keissi oli suunniteltu tasoittamaan Astahovin tietä Euroopan Neuvostoon?

Mitä kohudosentti sai "palkaksi" assistentin työstä, vai riittääkö tässä vaiheessa suhdeverkosto?

12.10.2010 21:10 AntiDis (nimimerkki)

Eilen 11.10. klo 22.00 alkaneessa JIM-kanavan Kill Arman (Venäjä/Sampo) ohjelmassa Arman Alizad selosti Pietarin seudun katulapsiongelmaa. Heitä on kuulemma yli 10 000. Lapsilla on erityisen kohonnut alttius kuolla huumeisiin/viinaan ja tauteihin tai joutua tapetuksi. Tytöt päätyvät helposti prostituoiduksi jo hyvin nuorenna iällä (10 v. ylöspäin). Arman Alizadillekin tuli asiasta tippa silmään. Sitä ei sen sijaan tullut hänelle itse Sambo-loppuottelussa vaikka mies sai kunnolla turpiinsa.

Armanin mielestä venäläisissä lasten ja orpokodeissa on pohjaton rakkauden tarve.

Äärikapitalistisen Venäjän varovaisestikin arvioiden satojen tuhansien katulasten ihmisoikeudet toteutuvat hyvin vajavaisesti.

Miksi Suomen antifasistit ja kommunistit eivät kanna asiasta minkäänlaista huolta?

12.10.2010 22:57 agendo2 (nimimerkki)

Onkohan lapsiasiavaltuutettu KGB-Astahov tehnyt samalla "hartaudella" työtä maansa surkeiden katulapsilaumojen hyväksi, kuin parin venäläis-suomalaisen lapsen kohdalla?

Mitkähän ovat näytöt vaikkapa Pietarin katulasten osalta?

Mitkä ovat näytöt koko laajan valtakunnan katulasten hyväksi?

13.10.2010 19:06 Pauli Saarinen

Eivät Suomen antifasistit voi kantaa asiasta huolta, koska ortodoksisen putinismin mukaan Venäjällä ei ole katulapsiongelmaa eikä ihmisoikeusongelmia.

Venäjällä ei ole edes alkoholiongelmia ja tohtori Johan Bäckmanin Йохан Бекман väitöskirjan mukaan rikollisuuttakin on vähemmän kuin Virossa.

13.10.2010 12:02 Pena (nimimerkki)

"Turun hallinto-oikeus totesi, että valvotuissa tapaamisissa käytetään suomen kieltä, koska äiti ja poika osaavat suomea. Mistään muusta venäjän kielen puhumisen kieltämisestä ei ole kysymys."
Täytyy sanoa, että jos tuo pitää paikkansa, ymmärrän kyllä Bäckmanin pointin. Kyllä minäkin ehdottomasti vaatisin oikeutta puhua suomea oman lapseni kanssa, jos olisin vastaavassa tilanteessa esim. Venäjällä. Ei ole kyse siitä osaavatko Rimma ja Anton suomea vai eivät, venäjä on heidän luonnollinen kommunikointikieli. Sitä paitsi Rimma puhuu huonoa suomea, eikä Antonkaan osannut sitä juuri lainkaan kun hänet tuotiin Suomeen. Tässä koko kiistassa on valitettavasti tällainen Suomi-Venäjä/Safka ottelun meininki. Asettakaa poika ja hänen tarpeensa tärkeämmäksi kuin se, että saatte olla erimieltä Bäckmanin kanssa ja se että Rimmalle ja Venäjälle näytetään kaapin paikka. Jopa vangit saavat keskustella niin, ettei heidän tarvitse käyttää vartijan ymmärtämää kieltä. Jos viranomaiset haluavat valvoa keskustelua, voinee tulkki olla paikalla.

13.10.2010 19:00 Pauli Saarinen

Hallinto-oikeus on ratkaissut asian ja aivan varmasti selvittänyt Rimma Salosen suomenkielen taidon.

13.10.2010 23:42 Pena (nimimerkki)

Kuten aiemmin kirjoitin, ei ole lainkaan kyse siitä, osaako Rimma suomea vai ei, jokaisella vanhemmalla, niin suomalaisella kuin venäläisellä, kuin myös vaikka Romanian mustalaisella on oikeus puhua lapsensa kanssa omaa äidinkieltään. Ja opettaa vielä tuota omaa kieltänsä omalle lapselleen. Tämä on itsestäänselvä perusoikeus. En tähän mennessä ollut uskonut tuota Bäckmanin väitettä, vaan uskoin että se on täyttä potaskaa, kuten 99 % hänen muistakin jutuistaan.

Tässä suhteessa - vaikka muuten olen täysin erimieltä kaikista asioista safkalaisten kanssa - täytyy todella ihmetellä suomalaisten viranomaisten päätöstä. Tässä on lisäksi annettu propaganda-aseet venäläisille. Kuvittele vastaava tapaus, jossa Ruotsissa/Virossa asuvalta suomalaisäidiltä olisi otettu lapsi pois. Jos suomalaista äitiä kiellettäisiin Ruotsissa/Virossa käyttämästä suomea lastansa tavatessaan, kyllä siitä nousisi haloo Suomessakin. Ja syystäkin.

Rimma puhuu vjenjalaisella korostuksella suomea. Anton ei käytännössä puhunut lainkaan, kun Paavo Salonen hänet palautti Suomeen. Olen Paavon puolella Rimmaa vastaan, mutta pienen pojan parasta ei saa unohtaa, vaikka kuinka vihaisi Bäckmania, safkaa ja Venäjää. Pojan etu on, että hän säilyttää äitinsä ja äidinkielensä, joka on venäjä - siitä huolimatta että hän on suomalainen.

14.10.2010 09:58 Pauli Saarinen

Pena 13.10.2010 23:42
"jokaisella vanhemmalla, niin suomalaisella kuin venäläisellä, kuin myös vaikka Romanian mustalaisella on oikeus puhua lapsensa kanssa omaa äidinkieltään."

Ei sitä ole kukaan kiistänytkään, mutta nyt oli kysymys valvotuista tapaamisista, joihin Evgenia Hilden-Järvenperä oli tyrkyttäytymässä tulkiksi, vaikka tulkkia ei tarvittu. En voi kuvitella valvottua tapaamista, jossa äiti ja lapsi olisivat tavanneet ja Evgenia olisi toiminut tulkkina. Kysymyksessä ei olisi ollut valvottu tapaaminen.

"Jos suomalaista äitiä kiellettäisiin Ruotsissa/Virossa käyttämästä suomea lastansa tavatessaan, kyllä siitä nousisi haloo Suomessakin."

Tuskin, jos lapsi puhuu paremmin muuta kieltä, jonka äitikin osaa.

"Rimma puhuu vjenjalaisella korostuksella suomea. Anton ei käytännössä puhunut lainkaan, kun Paavo Salonen hänet palautti Suomeen."

Meillä voidaan puhua savolaisittain tai raumalaisittain suomea. ei siitä ole haitaa.

"pienen pojan parasta ei saa unohtaa, vaikka kuinka vihaisi Bäckmania, safkaa ja Venäjää."

Mistä päättelet, että jotkut vihaavat Bäckmanina, Safkaa ja Venäjää? Ei se ole vihaamista, jos on joidenkin kanssa jyrkästi eri mieltä asioista. Vai oletko sitä mieltä, että eduskunnassa hallituspuolueet ja oppositio vihaavat toisiaan? Nehän voivat vaalien jälkeen olla samassa hallituksessa.

Pojan etu on, että hän säilyttää äitinsä ja äidinkielensä, joka on venäjä - siitä huolimatta että hän on suomalainen.

Monikielisyys on aina rikkaus. Kyllä Anton Salonen voi venäjänkielen taitonsa palauttaa. Siitä voi olla hänelle paljon etua tulevaisuudessa.

13.10.2010 13:15 AntiDis (nimimerkki)

Tässä ote internetistä ensimmäisestä osumasta hakusanalla Venäjän katulapset.

"Uusimpien tietojen mukaan Venäjällä on 3-4 miljoonaa lasta heitteillä ja 30 000 katoaa vuosittain.

Nämä tiedot esitti maaliskuussa 2006 Venäjän Duumassa pidetyssä, lasten tilannetta käsittelevässä konferenssissa Venäjän Federaation varaprokuraattori.

28.4.2005 annetun prokuratuurin lausunnon mukaan heitteillejätettyjä vailla huoltajaa eläviä lapsia ja nuoria on Venäjällä enemmän kuin sodan jälkeen ja että luku lähenee katastrofaalista tasoa.

Varaprokuraattori Fridinskin mukaan kokonaan tai osittain heitteillä olevia lapsia ja nuoria on 1,5-2 miljoonaa, mutta koska tilastot eivät näytä koko totuutta, todellinen luku on lähempänä 4 miljoonaa.
Fridinski toteaa, että v. 1999 säädetty laki heitteillejätön ennaltaehkäisemisestä ei ole tuonut toivottuja tuloksia ja että sitä noudatetaan erittäin huonosti Venäjän eri alueilla. Myös nuorisorikollisuus on kasvanut, vuodesta 2003 kasvu on ollut 10%.

Syntyvien lasten määrä Venäjällä on jyrkästi vähentynyt. Viimeisen yli 10 vuoden ajan lapsiluku on vähentynyt yli miljoonalla vuodessa ja on nyt n. 25 miljoonaa. Vaikuttaa siltä, että heitteillä olevien lasten osuus olisi suhteessa kasvanut.

13.10.2010 13:32 AntiDis (nimimerkki)

Jatko edelliseen:

"Miten lasten määrää voi arvioida

Ohessa on tietoja A. Arefjevin artikkelista (Demoskop 113-114/2003), joka perustuu laajemmille tutkimuksille v:lta 2002. Kirjoittajan mukaan katulasten määrää on mahdoton määritellä, mutta jonkinlaisia suuntaviivoja voi vetää.

Katulapset ovat olleet Venäjällä uuden ajan ominaispiirre. V. 2002 varapääministeri Matienko arvioi heitä olevan 1 miljoona. Sisäministeriön ja prokuratuurin arvio oli 2-2,5, riippumattomien tutkijoiden 3-4 miljoonaa, mikä lähenee 1920-luvun huippulukuja (4,5-6 milj.)."

Pohdinta

Yrittävätkö dosentti Johan Bäckman ja Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Astahov kohdistaa huomion Venäjän sisäisistä lapsiongelmista pois käyttäen mm. Suomen paria kohutapausta hyväkseen? Toimintakaava noudattaa KGB:n disinformaatio-operaation toimintakaavaa. Kuka lienee toimeksiantaja heille?

Suomen presidentti Tarja Halosen on syytä esittää Venäjän valtiojohdolle syvä huolestumisensa Venäjän katulapsiongelmasta seuraavan kerran tavatessaan. Se hyvä puoli Bäckmanin ja Astahovin operaatiosta on ollut, että Venäjän lapsiongelmat voidaan nyt nostaa näkyville ja ne ehdottomasti pitää nostaa. Venäjällä on runsaiden öljytulojensa vuoksi hyvät mahdollisuudet itse tarttua ongelmaan, jos vain halua siihen löytyy.

13.10.2010 16:39 Vieras (nimimerkki)

1) Erittäin vanhentunutta tietoa (tilastot) katulapsista – sama juttu, kuin kokoomuksen troikalla Venäjän BKT:stä.
(Suorastaan huvittaa, kun onneton porukka taas nolaa itsensä.)
2) Mikäli katulasten joukossa ei ole suomalaisia, ei voi nostaa keskustelunaiheeksi – se olisi puuttumista toisen valtion asioihin.

13.10.2010 18:54 Pauli Saarinen

Koska tunnut tietävän hyvin nykyisen katulasten määrän, voit varmaan kertoa sen muillekin. Helsingin Sanomienkin kertoman mukaan katulasten määrä on viime aikoina pienentynyt ainakin Viipurissa.

Ihmisoikeuksiin puuttuminen ei tunne rajoja. Aikoinaan ei saanut puuttua Neuvostoliiton sisäisiin asioihin. Neuvostoliitto on mennyt pois muodista.

Toisen valtion asioitakin saa näköjään nykyisin arvostella, jopa valehdella niistä. Ainakin lapsivaltuutettu FSB-mies Pavel Astahov tekee parhaansa tässä asiassa. Mikä oikeuttaa Astahovin puuttumaan Suomen sisäisiin asioihin, jos suomalaiset eivät saa puuttua Venäjän (Putinin) sisäisiin asioihin?

P.S. Tämän päivän tärkein uutinen maailmalla on se, että Chilen San Josen kaivoksesta on pelastettu jo 15 kaivosmiestä ja lisää pelastetaan noin yksi tunnissa. Suorastaan huvittaa, että Safkan Etelä-Amerikan kirjenvaihtaja Tommi Lievemaa ei ole lainkaan noteerannut näin tärkeätä uutista.

14.10.2010 10:06 Vieras (nimimerkki)

Useat kommentoijat muistavat aina kohudesantin sanoilla, eri nimimerkeillä, puhua siitä, kuinka Stubbin asema muka olisi "takakontin" takia uhattuna. Tällähän jankkaamisella on se ajatus, että riittävän usein toistettu muuttuu todeksi. Näinhän safkalaisten idoli Goebbels aikanaan opetti.

Totuushan on se, että Stubbilla hymy sen kuin vain levenee tulevien eduskuntavaalien äänivyöryn myötä. Jostain kummasta syystä muka Pietiläisen Simon "rikos" oli ainutlaatuisen suuri kansainvälisessä mittakaavassa. Jostain kummasta syystä kuitenkaan Venäjää ei hetkauta mitkään rikokset, joita sen diplomaatit ulkomailla tekevät. Kuten lainaus wikipediasta muistuttaa:

"Vuonna 2005 Venäjän kaupallinen lähetystö oli sotkeutunut helsinkiläiseen paritusrinkiin. Venäläisnainen majoitti prostituoituja edustuston asuntoihin, keräsi vuokrarahat ja toimitti niistä puolet kaupalliseen edustustoon. Naisella ei ollut diplomaattista koskemattomuutta, joten hän joutui vankilaan; paritusringin diplomaatit säilyivät koskemattomina."

Kaipa se paritus sitten kuuluu Venäjän suurlähetystöjen tehtäviin?

Venäjän yhteistyöhaluista maiden välisten ongelmien hoitamisesta voisi esimerkkinä olla Aleksandr Litvinenkon murhan selvittely. Avustihan Putin asian selvittämistä junailemalla murhasta syytetyn Andrei Lugovoin kansanedustajaksi.

14.10.2010 11:55 Pena (nimimerkki)

"14.10.2010 09:58 Pauli Saarinen
Pena 13.10.2010 23:42"

Pauli, olen itse kaksikielisten lasten isä, heillä on kaksi kansalaisuutta. Asumme ulkomailla. Hallitsen paremmin tuon toisen kielen kuin Rimma suomen. En kuitenkaan missään tapauksessa hyväksyisi sitä, että viranomaiset määräisivät mitä kieltä joudun puhumaan lapselleni, vaikka olisi kyseessä samankaltainen lapsikiista kuin tuossa Antonin tapauksessa.

Lapsillani, kuten myös Antonilla, on oikeus AINA käyttää sitä kieltä kanssani, jolla hän on tottunut keskustelemaan. Se on heidän perusoikeutensa, samoin kuin ANTONIN perusoikeus on käyttää äidinkieltään puhuessaan äitinsä kanssa. Omat lapseni eivät keskustele keskenään suomeksi, vaikka olen yrittänyt heitä siihen kannustaa ja jopa lahjoa. Kyllä he pystyisivät, mutta se on heille epäluonnollista.

Samoin Antonille on epäluonnollista puhua äidilleen suomea, jota hän ei edes osannut, kun hänet tuotiin Suomeen takaisin. Yritä nyt herran jestas jättää nämä safkat toissijaiseksi ja katsoa asiaa POJAN näkökulmasta. Kieli on äärimmäisen keskeinen osa identiteettiä, eikä viranomaisilla ole mielestäni oikeutta muokata yhdenkään lapsen identiteettiä.

Ps. vangeilla on oikeus keskustella tapaamisten aikana omalla äidinkielellään perheenjäsentensä kanssa. Miksi ANTONILLE ei anneta oikeutta puhua äitinsä kanssa omalla äidinkielellään? Voihan sinne tapaamisiin laittaa jonkun muunkin tulkin kuin jonkun safkalaisen.

14.10.2010 12:39 Pauli Saarinen

Eivät viranomaiset ole määränneet, mitä kieltä Rimma Salonen joutuu puhumaan lapselleen.

Hallinto-oikeus on määrännyt, että valvotuissa tapaamisissa on käytettävä suomen kieltä.

Rimma Salosella on toinenkin lapsi, jonka hän hylkäsi muuttaessaan Antonin kanssa Venäjälle. Paavo Salonen piti huolta myös tästä äitinsä hylkäämästä lapsesta. Viranomaiset eivät ole määränneet, mitä kieltä Rimma käyttää tämän lapsensa kanssa keskustellessaan.

On muistettava, että kihlakunnanoikeus on tuominnut Rimma Salosen lapsikaappauksesta. Jotta kaappaus ei uusiinnu, varotoimet ovat sen mukaiset. Viranomaiset ovat tässä asiassa tehneet päätöksensä aivan varmasti kaikkia asioita harkiten.

Pojan näkökulmasta saattaa olla hyväksi, että hän ei joudu puhumaan äitinsä kanssa venäjää, mikäli edes enää osaa sitä. Se voi tuoda hänen mieleensä ikäviä muistoja Venäjän matkalta. Suomalaisen pikkupojan on aika saada elää normaalia elämää, eikä olla FSB:n juonittelujen välikappaleena.

Suomalaiset Ruotsissa olleet sotalapset unohtivat ruotsin kielen melko nopeasti takaisin kotimaahan palattuaan.

14.10.2010 14:19 Pena (nimimerkki)

"Suomalaiset Ruotsissa olleet sotalapset unohtivat ruotsin kielen melko nopeasti takaisin kotimaahan palattuaan."

Voi Pauli, otitpa hyvän vertailukohdan! Kovin moni lapsi oli traumatisoitunut tuosta Ruotsin 
reissusta. Aluksi he eivät ymmärtäneet kieltä, jota heille puhuttiin Ruotsissa, ja sitten he eivät ymmärtäneet suomea, kun palasivat Suomeen. Lisäksi suuri osa oli vieraantunut biologisista vanhemmistaan ja halusi muuttaa takaisin Ruotsiin. Osa näin tekikin. Yksi heistä oli isotätini poika. Traumaattista koko perheelle. Ja tällaista tulevaisuuttako haluat Antonille??? Sotalapsista on tehty hyvä dokumenttikin, joka näytettiin TV:ssä noin vuosi sitten.

Vaikken uskovainen olekaan niin arvostan monia Jeesuksen opetuksia. Keskeisin niistä on se, että älä tee toiselle sitä, mitä et halua että tehtäisiin sinulle (pätee myös lapsiin). Minulla on sen verran nuoret lapset, että osaan eläytyä Antoninkin asemaan. Ei häneltä pidä riistää äitiä, äidinkieltä tai identiteettiä. Ei se hänen elämäänsä paremmaksi tee.

Anton kuuluu isälleen, mutta on paha virhe estää venäjänkielen käyttö pojan ja äidin tapaamisissa. Tässä annetaan vain aseet Venäjän propagandamyllyyn. Iso virhe suomalaisilta, jota en aiemmin uskonut todeksi, vaan luulin Bäckmanin valheeksi. Kyllä Suomesta löytyy verorahoilla tulkki jokaiselle somalillekin, niin eiköhän nyt yksi venäjän tulkkikin tai venäjäntaitoinen viranomainen valvomaan Rimman ja Antonin tapaamisia. Jos vangeille myönnetään oikeus käyttää tapaamisissaan äidinkieltään, niin miksi sitä ei myönnetä pikkupojalle, joka tapaa äitiään?

14.10.2010 14:58 Pauli Saarinen

Hallinto-oikeus on tehnyt ratkaisunsa.

14.10.2010 13:02 Vieras (nimimerkki)

Venäjän valtakunnallisella TV5-kanavalla Sud vremeni -ohjelmassa alkaa tänään illalla kello 21 Moskovan aikaa suuri talvisota-keskustelu, joka jatkuu huomenna. Lukuisat asiantuntijat osallistuvat väittelyyn siitä, oliko talvisota "strateginen välttämättömyys" vaiko "epäonnistunut valloitussota", ks. ohjelmatiedot http://www.5-tv.ru/programs/broadcast/505707/ . Osallistuin studiokeskusteluun ainoana suomalaisena ja toin esiin monia venäläisille yleensä tuntemattomia näkökulmia: Suomen epädemokraattisuus ja poliittisen opposition repressio 1920- ja 1940-luvuilla poliittisine vankeineen; fasististen järjestöjen suuri määrä Suomessa talvisodan alla; Suomen hyökkäyssodat Neuvostoliittoa vastaan itsenäistymisen jälkeen ja 1920-luvun alussa; Suomen suunnitelmat Venäjän hajottamiseksi mm. kaavailemalla Trotskin tai Kerenskin johtaman "Venäjän kansanhallituksen" perustamista ja sotavangeista koostuvaa "Venäjän kansanarmeijaa" talvisodan aikana; Mainilan laukauksia koskevien todisteiden väärentäminen Suomen armeijan suorittamissa "tutkimuksissa" (laukausten ampumisesta ei ole mitään todisteita) jne jne. Ohjelmassa käyty keskustelu oli todella mittava ja onkin kiinnostavaa, että venäläiset historioitsijat tietävät talvisodasta enemmän kun suomalaiset ja osaavat myös rehellisesti keskustella siitä.

Lähettänyt Johan Bäckman

14.10.2010 13:27 Pauli Saarinen

Vihadosentti Johan Bäckman Йохан Бекман on päästetty taas kerran pitkästä aikaa Venäjän televisioon toistamaan samaa vanhaa propagandaa, joka on aikoja sitten todistettu vääräksi.

Talvisota saattoi olla Stalinille "strateginen välttämättömyys". Ainakin se oli epäonnistunut valloitussota, koska Suomi on itsenäinen eikä miljoonia suomalaisia siirretty Siperiaan. Sen vuoksi Venäjä on mielellään vaiennut koko sodasta, koska se ei ollut suuri eikä isänmaallinen.

Luonnollisesti Bäckman osallistui keskusteluun ainoana suomalaisena. Ei Venäjän televisioon todellisia Suomi-asiantuntijoita päästetä.

Mitähän mahtoivat olla Suomen hyökkäyssodat Neuvostoliittoa vastaan itsenäistymisen jälkeen ja 1920-luvun alussa?

Mainilan laukauksia koskevien todisteiden väärentämisestä Bäckman jaksaa puhua vieläkin. Todelliset venäläiset tutkijat ovat jo kauan sitten kertoneet totuuden Mainilan laukauksista, joten sitä keskustelua on turha jatkaa.

Suomalaiset historioitsijat tietävät mitään salaamatta valtavan paljon talvisodasta. Venäjällä ei nykyisin synny rehellistä keskustelua mistään asiasta edes oikeudessa. Kaikki tehdään niin kuin tsaari Putin ja FSB määrää.

14.10.2010 14:58 Vieras (nimimerkki)

Suomalaisilla sotahistorioitsijoilta löytyy rohkeutta keskustella myös venäläisten sotahistorioitsijoiden, oikeiden asiantuntijoiden kanssa. Suomalaiset sotahistorioitsijat ovat tutkimuksissaan pyrkineet saamaan käyttöönsä myös Neuvostoliiton sodanaikaiset arkistot löytääkseen mahdollisimman tarkasti totuuden.

Tämäkin ohjelma kuvastaa vain venäläisten sairaaloista pelkoa siitä, että totuus paljastuisi kansalle. Siksi keskusteluihin tuodaan sellainen henkilö, joka takuuvarmasti tukee venäläistä patriotismia. Ja samoja mantrojahan hän näköjään on taas toistanut, mitä hän hokee joka mutkassa. Mielikuvien luomisellahan ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Ja eikös se itse kohudesantti julistanutkin, ettei hän pyrikään tieteelliseen totuuteen.

14.10.2010 15:21 Pauli Saarinen

Vihadosentti Johan Bäckman Йохан Бекман ei pyri tieteelliseen totuuteen. Hän on itse ilmoittanut haluavansa provosoida. Presidentti Koivisto lausui aikoinaan viisaasti, että ei pidä provosoitua, kun provosoidaan.

Nyky-Venäjän neulanpistopolitiikkaan kuuluu itsenäisten naapurivaltioiden, kuten Viron ja Suomen provosointi. Vihadosentti Bäckman noudattaa vain tunnontarkasti annettua tehtävää.

Olisi virkistävää, jos vihadosentti Bäckman keksisi joskus jotakin uutta, mutta samoja mantroja hän toistaa kyllästymiseen asti. Ehkä hän on sitä mieltä, että kun tarpeeksi monta kertaa valehtelee, valheesta tulee tosi.

Jotkut Venäjän arkistot ovat auki vain esimerkiksi tunnetulle historian väärentäjälle, toimittaja Aleksander Djukoville, mutta länsimaisilla tutkijoilla ei ole niihin pääsyä.

Menee ainakin Putinin ajan loppuun asti ennen kuin tietyt arkistot avautuvat. Putinin aikaa saattaa kestää vuosikymmeniä ja sen jälkeen vallassa voi olla uusi Putin. Venäjän oppositio on peloteltu ja eristetty niin, että siitä ei ole itsevaltiaan kilpailijaksi,

15.10.2010 12:06 Pauli Saarinen

Putinin ystävien omistamalla Venäjän valtakunnallisella viitoskanavalla esitettiin Talvisota-näytelmää, jonka yhtenä esiintyjänä oli ”professori” ja ”Suomi-asiantuntija” Johan Bäckman Йохан Бекман.

Näytelmän ohjaaja Svanidze on Venäjän virallisen historiakomission jäsen.

Ihmettelen, miksi Bäckmanin ystävä, Historiasäätiön puheenjohtaja, Venäjän tunnetuin historian väärentäjä, toimittaja Alexander Djukov ei ollut mukana Talvisota-näytelmässä.

14.10.2010 22:27 Pena (nimimerkki)

"14.10.2010 14:58 Pauli Saarinen
Hallinto-oikeus on tehnyt ratkaisunsa." Niinpä, ja siitä kiista maiden välillä. Valitettavasti tältä osin aiheestakin.

14.10.2010 23:42 Pauli Saarinen

Ei kysymys ole maiden välisestä kiistasta. Suomen valtiolla ei ole mitään tekemistä Rimma ja Anton Salosen äidinkielen käytön kanssa.

Kysymys on käsitelty suomalaisessa hallinto-oikeudessa, joka on tehnyt päätöksensä. Suomessa noudatetaan Suomen lakia, vaikka FSB/KGB-lapsiasiamies Astahov kuinka haluaisi, että Suomessa asuviin Venäjän kansalaisiin tarpeen mukaan sovellettaisiin Venäjän lakia.

15.10.2010 01:40 Vieras (nimimerkki)

Satun itsekin asumaan ulkomailla eräässä keskisen Euroopan EU maassa. Olemme kaksikielinen perhe ja lapsillamme on kaksoiskansalaisuus jo valmiiksi (toisin kuin Salosen tapauksessa). Jos olisin itse syyllistynyt samanlaiseen törkeään lapsikaappaukseen kuin Rimma Salonen ja minut kaapattuine lapsineen olisi saatu toimitettua tänne asuinmaahan takaisin, niin ei edes keskusteltaisi minun oikeuksistani. Jos edes saisin oikeuden tavata lastani, niin mitään mahdollisuutta vaatia oikeutta puhua lapsen kanssa suomea ei olisi.

Lapseni ovat syntyneet tässä maassa ja asuneet täällä koko elämänsä. Suomessa käymme noin kerran vuodessa sukuloimassa, mutta muuta sidettä Suomeen ei ole, paitsi kieli ja identiteetti, jota pidän yllä parhaani mukaan. En edes kuvittelisi vieväni lapsiani erotilanteessa pois täältä. Se ei olisi lapsilleni tervettä, eikä se antaisi heille sitä turvallisuuden tunnetta. En voi koskaan ymmärtää, miksi Rimma Salonen teki niin julmasti omalle lapselleen?

15.10.2010 08:04 Pena (nimimerkki)

Olen kiinnittänyt huomiota Antonin oikeuksiin. Anton oli venäjänkielinen, ei kaksikielinen poika. Hän ei ollut asunut Paavo Salosen kanssa, joten ei tapausta voi verrata missään tapauksessa omaasi. Paavo Salonen ja Rimma eivät olleet naimisissa kun Anton syntyi, eivätkä he asuneet enää yhdessä. ANTONILTA vietiin oikeus käyttää omaa äidinkieltään tavatessaan äitiään, joka oli Antonille joka tapauksessa se läheisin ihminen, olkoon syyllistynyt rikokseen tai ei. En näe mitään syytä rangaista poikaa, hän tässä se kärsijä on.

15.10.2010 22:32 Vieras (nimimerkki)

Mielenkiintoisia persoonia nämä penat; Aluksi Pena muistaakseni oli ulkopuolinen, joka esiintyi hyvin ymmärtäväisesti Paavo Salosta kohtaan, mutta oli hiukan kriittinen myös Suomen viranomaisia kohtaan.

Sitten hän pikku hiljaa alkoi jankkaamaan Antonin oikeuksista, joita hän taas huolestuneena isänä halusi tuoda mukaan keskusteluun. Nyt alkaa puheet olla jo sellaisia sisäpiirin tietoja sisältäviä juttuja, joita vain kaikissa oikeusprosesseissa ja henkilökohtaisesti juttuun sekaantunut tietää.

15.10.2010 23:20 Pauli Saarinen

Nimimerkki Pena menee aika pitkälle. Puhuu jo kiista maiden välillä.

Se, että hallinto-oikeus on määrännyt valvotuissa tapaamisissa käytettäväksi suomen kieltä, ei ole valtioiden välinen asia. Suomessa on riippumaton tuomioistuinlaitos. Tasavallan presidentti tai pääministeri ei nimitä tuomareita, kuten Venäjällä.

Kieliasiassa eivät ole kysymyksessä Antonin oikeudet, vaan FSB:n neulanpistopolitiikka.

Pena puhuu Venäjän lapsiasiamiehestä ja venäläisestä mediasta asiantuntijana aivan kuin Pena ei olisikaan Pena vaan Johan.

15.10.2010 08:38 Pena (nimimerkki)

"Venäjän lapsiasiamies penää Suomelta oikeusteitse selvitystä Anton-pojan oikeudesta puhua venäjää. Venäläinen media väittää Kokemäen kaupungin perusturvalautakunnan kieltäneen Anton Saloselta venäjän kielen puhumisen äitiään tavatessaan, minkä Kokemäen perusturvajohtaja Eija Kuokka kuitenkin kumoaa Uudelle Suomelle.
-Semmoista päätöstä ei ole tehty, heidän valvotuissa tapaamisissaan ei vain ole [kaupungin järjestämää] tulkkia, Kuokka suostuu sanomaan Uudelle Suomelle."

Myös Astahov on siis kiinnittänyt huomionsa ANTONIN oikeuksiin, ei Rimman. Nythän tuo on selvinnyt, että tapaamisissa on pitänyt käyttää suomea, joten perusturvajohtaja Eija Kuokka ei ole ollut edes rehellinen puhuessaan asiasta, vaan yrittänyt kiistää tapaamisissa noudatetun käytännön.

15.10.2010 13:03 Heidi Tuominen

Pitkän tekstin kirjoitin, mutta kadotinpa sen samantien.

Disinformaatiota kuitenkin. Annetaan väärä kuva lähimmäisestä. Samaa harrastaa PAuli Saarinen.
Totuuden kertomisesta on moni leimattu valehtelijaksi, taas kerran. Onko nämä "valehtelijat" kirjoittaneet totuutta muustakin asiasta? Mutta aina heidät on saatu näyttämään valehtelijoilta.

Itse en jaksa nähdä lapsen takakontiin sulkemisessakaan lapsen etua. Se on laitontakin. Ja ihan oikeasti vaarallista, eihän siellä ole edes turvavöitä. Oliko todella Antonin etu päästä niin kiirellä pois Venäjältä, että tuollaiseen vaaralliseen ihmisten salakuljettamiseen ryhdyttiin.

Eli Eija Kuokka ilmaisi ettei tulkkia ole, muuten saisi puhua Venäjää. Useita tulkkeja on heille tarjottu, joista yksi on ollut Evgenia, mutta yksikään ei ole kelvannut. Tulkkia siis tarvitaan siksi että "vartijat" saisivat tietää mitä äiti ja lapsi puhuvat keskenään.

Sittenhän tuli tämä virallinen kielto puhua Venäjää... Siis kirjallinen. Tästä oli asiakirja todisteet blogissani, mutta hävisivät uudistuksen myötä...

15.10.2010 18:14 Pauli Saarinen

Oli todella hirrvittävän vaarallista laittaa lapsi isänsä kanssa takakonttiin ilman turvavöitä.
Antonin etu oli päästä FSB:n vankeudesta kotimaahansa. Kiireellä asia ei tapahtunut, koska suomalaiset diplomaatit olivat sitä ennen neuvotelleet ja etsineet muita mahdollisuuksia monta viikkoa.

Simo Pietiläinen sanoi Ajankohtaisen kakkosen haastattelussa, että paluu Suomeen olisi tapahtunut aikaisemmin, jos suomalaisilla olisi ollut heti tiedossa, että FSB on mukana kuviossa.

15.10.2010 08:58 Pauli Saarinen

Tästä Anton-pojan venäjän puhumisesta on Venäjän sisäpolitiikan vuoksi tehty elämää suurempi kysymys. Kysymys on Venäjän ja FSB/KGB:n neulanpistopolitiikasta naapurimaitaan kohtaan.
Venäjän ja Safkan hampaissa on jatkuvasti pieni, itsenäinen, Euroopan Unioniin ja NATOon kuuluva Viro, jota safkalaiset kutsuvat Eestiksi.

Suomen osalta on keksitty kaksi suomalais-venäläistä pikkupoikaa ja yksi mummo. Mummo pelastettiin onnellisesti suomalaiseen vanhainkotiin Venäjälle. Mutta meuhkaaminen toisen pojan asioista näyttää jatkuvan.

Suomessa noudatetaan Suomen lakia. Pojan äiti on tuomittu lapsikaappauksesta ja oikeus on päättänyt, että valvotuissa tapaamisissa käytetään suomen kieltä.

15.10.2010 12:19 AntiDis (nimimerkki)

Johan Bäckman unohtaa eilen lähettämässään viestissä, että samana päivänä eli eilen tuli kuluneeksi 90 vuotta Suomen ja Neuvosto-Venäjän välisestä Tarton rauhansopimuksesta.

Tällä sopimuksella määritettiin ensi kerran Suomen ja Neuvostoliiton väliset suhteet Suomen vapaussodan jälkeen.

Suomessa muistopäivä meni ohi lähes huomaamatta. Tosin valtakunnallisista viestimistä YLE:n tekstiuutiset uutisoivat muistopäivän unohtaen kuitenkin vapaussodan ja sen, että Neuvostoliitto törkeästi rikkoi Tarton rauhansopimusta hyökkäämällä Suomeen.

Jatkosotamme jälkeen alkanut lähes täysimittainen umpisuomettuminen jatkuu ainakin Tarton rauhansopimuksen osalta virallisissa piireissä. Pääviestimemme peesaavat tätä linjaa tai medioiden toimituksissa on menettely kosketus Suomen itsenäisyyden alkuvuosiin.

Hitlerin liittolaisen Stalinin käskystä Neuvostoarmeija hyökkäsi Suomeen 30.11.1939 päämääränä Suomen poliittinen ja sotilaallinen alistaminen Baltian maiden tapaan.

Venäjän valtakunnallisella TV 5:llä käytiin Johan Bäckmanin mukaan eilen suuri talvisota-keskustelu ja kysymyksenasettelu kuului, että oliko talvisota "strateginen välttämättömyys" vaiko "epäonnistunut valloitussota".

Jo ohjelman näkökulma osoittaa, että sekä Neuvosto-Venäjän että valitettavasti ainakin osin myös nykyvenäläisyyden imperialistisen luonteen. Venäläiset patriootit ovat huomanneet, että epäonnistuneesta Stalinin valloitussodasta ei todellakaan voi lyödä ylpeänä rintoihin, kun sodan strateginen lähtökohtakin on paljastunut kyseenalaiseksi. Johan Bäckman on tehnyt parhaansa ainoana suomalaisena venäläisten myötähäpeän tunteen lieventämiseksi talvisodan epäonnistumisen osalta.

Jos Neuvostoliiton asevoimat olisivat onnistuneet lyömään Suomen puolustusvoimat ja valloittamaan Suomeen, niin tämän päivän venäläiset varmaankin tuntisivat talvisodasta asiasta myötäylpeyttä Johan Bäckmanin tyyliin.

Se ei tunnu Venäjällä yhtään kiinnostavan, että oliko hyökkäys kansainvälisoikeudellisesti oikein tai väärin ja, mitkä olivat sodan seuraukset. Neuvostoliiton hyökkäyksen seurauksena Neuvostoliitto erotettiin Kansainliitosta (YK:n edeltäjä).

Johan Bäckman: "Ohjelmassa käyty keskustelu oli todella mittava ja onkin kiinnostavaa, että venäläiset historioitsijat tietävät talvisodasta enemmän kun suomalaiset ja osaavat myös rehellisesti keskustella siitä."

Em. Bäckmanin väitteitä pitää avoimesti analysoida ja ryhtyä johtopäätösten edellyttämiin toimenpiteisiin. Toimenpiteet voisivat olla esim. seuraavia

- Venäjän talvisotaan ja viime sotiin liittyvät arkistomateriaali pitää saada julkiseksi ja suomalaisten tutkijoiden käyttöön siten, että asiaan liittyvä byrokratia on mahdollisimman matala; Venäjän arkistoissa olevan materiaalin osalta suomalaisten historiantutkijoiden tietämys on varmaankin rajattua
- myös Englannin suljetut ulkopolitiikan talvisota-arkistot pitää saada myös auki
- talvisota-tutkimuksen resurssointia tulee lisätä
- Suomen historian kouluopetuksessa tulee talvisotaa käsitellä entistä painokkaammin; talvisota-aiheen käsittelyä ei tule jättää pelkästään historiantutkijoille vaan siitä tulee tehdä laajojen kansankerrosten huvia
- median kiinnostusta talvisota-aihetta kohtaan tulee lisätä pyöreiden muistovuosien välilläkin
- talvisota-elokuvasta tulisi tehdä uusi versio
- talvisota-tietämystä tulee levittää internet maailmassa eri kielillä
- talvisodan veteraanien ja muiden henkilöiden osalta pitäisi tehdä vielä ainakin yksi laaja tietojen keruu, joka voisi ajallisesti kestää esim. vuoteen 2019, jolloin talvisodan alusta tulee kuluneeksi 80 vuotta.

Johan Bäckmanin ja Venäjän valtaapitävien piirien haaste talvisotatietämyksen ja "rehellisen keskustelun" lisäämiseksi tulee ottaa vastaan.

15.10.2010 13:11 AntiDis (nimimerkki)

Nettipalstoilla uskalletaan käydä avointa keskustelua, mitä ei umpisuomettuminen vaivaa. Tavalliset kansalaiset osaavat kyllä keskustella rehellisesti, mitä Johan Bäckmankin perää.

Seuraavassa YLE:n sivuilta Tarton rauhaan liittyen pari valikoitua, ytimekästä puheenvuoroesimerkkiä:

Karjalan mies, eilen klo 14:58
Tarton rauhan rajat pitäisi palauttaa. Karjalan Kannas, Laatokan Karjala ja Petsamo ovat osa suomea. Neuvostoliitto on lakannut olemasta, joten II maailmansotaa edeltäneet rajat pitäisi palauttaa.

Wieras, eilen klo 11:46
Suomella on pitkä historia kaikista vaatimuksista luopumisesta, asiassa kuin asiassa. Se on vaarallinen tie, joka voi johtaa täydelliseen tyhjiöön.

Johan Bäckman itse on tainnut unohtaa, että rehellinen keskustelu on joitain muuta kuin Venäjän pyrkimysten edistäminen ja Putinin mielistely.

16.10.2010 01:42 media (nimimerkki)

"Tarton rauhan rajat pitäisi palauttaa. Karjalan Kannas, Laatokan Karjala ja Petsamo ovat osa suomea. Neuvostoliitto on lakannut olemasta, joten II maailmansotaa edeltäneet rajat pitäisi palauttaa."

Mielenkiintoinen päätelmä. Tarton sopimushan solmittiin nimenomaan Neuvostoliiton perustaneiden bolshevikkien kanssa. Kommunismihan on paha, vai kuinka?

Eli pitää palauttaa ne rajat, mitä Venäjällä on ollut ennen Neuvostoliittoa ja bolshevikkeja.
Olen Venäjän imperiumin jälkeläinen!

15.10.2010 16:17 Vieras (nimimerkki)

Mummosta. Jonkin aikaa sitten venäläislehdissä ihmeteltiin hieman mummon kohtaloa. Tytär nimittäin ei ollut lehtitietojen mukaan käynyt äitiään juuri katsomassa, mutta aikoi sen sijaan myydä mummon asunnon.

Toivottavasti kyseessä oli vain uutisankka, sillä sairas vanhus tarvitsee ennen kaikkea omaisten ja läheisten tukea ja turvaa.

15.10.2010 18:20 Pauli Saarinen

Eihän mummo asuntoaan tarvitse, kun hän on hyvässä hoidossa suomalaisessa vanhainkodissa Venäjällä. Ei tytärtä enää äiti kiinnosta, mutta äidin omaisuus kyllä.

16.10.2010 11:13 Pena (nimimerkki)

"15.10.2010 22:32 Vieras (ei kirjautunut)
Mielenkiintoisia persoonia nämä penat; Aluksi Pena muistaakseni oli ulkopuolinen, joka esiintyi hyvin ymmärtäväisesti Paavo Salosta kohtaan, mutta oli hiukan kriittinen myös Suomen viranomaisia kohtaan.

Sitten hän pikku hiljaa alkoi jankkaamaan Antonin oikeuksista, joita hän taas huolestuneena isänä halusi tuoda mukaan keskusteluun. Nyt alkaa puheet olla jo sellaisia sisäpiirin tietoja sisältäviä juttuja, joita vain kaikissa oikeusprosesseissa ja henkilökohtaisesti juttuun sekaantunut tietää."

Jaa, nämä sisäpiirin tiedothan ovat täältä samaiselta palstalta Pauli Saariselta ja Uuden Suomen uutisista! Luepas hyvä vieras vähän enemmän kommenttejani vaikka Pauli Saarisen aiemmista kirjoituksista. Kaikesta ei pidä kuitenkaan olla samaa mieltä Saarisenkaan kanssa. Vai vaaditaanko täälläkin yhtä mustavalkoista maailmakuvaa kuin safkassa?

Olen todennut, että lapsi kuuluu Paavo Saloselle, mutta en todellakaan voi ymmärtää, että oikeusvaltiossa nimeltä Suomi, estetään lapselta mahdollisuus käyttää omaa äidinkieltään tavatessaan äitiään. Vangeillakin on oikeus käyttää äidinkieltään perheenjäseniään tavatessa, niin miksi pieneltä pojalta se estetään ja samalla annetaan aseet Venäjän ja safkalaisten propagandamyllyyn. Sitä ihmettelen.

16.10.2010 11:20 Pena (nimimerkki)

Ja kuten jo monasti olen kirjoittanut, en uskonut aiemmin tuota väitettä todeksi, vaan luulin että se oli Johan Bäckmanin valhe. En voinut uskoa, että Suomessa viranomaiset voisivat olla niin typeriä ja mennä kieltämään venäjän kielen käytön Antonin ja Rimman tapaamisissa. Tämä totuus paljastui vasta hiljattain itselleni. Mutta tuntuu, että tämän palstan kirjoittaja ja lukijat siunaavat siis kaikki viranomaisten ja oikeuden päätökset mitä Suomessa tehdään. Kai se on sitten uskottava, että suomalainen viranomainen on erehtymätön, oikeudenmukainen ja aina oikeassa. Vähän niin kuin Juha Molari.

16.10.2010 13:08 Pauli Saarinen

Rimman ja Antonin tapaamisista on Venäjän sisäpoliittisista syistä tehty elämää suurempi kysymys. Tavallinen kansalainen kunnioittaa oikeuden päätöksiä. Niillä, jotka ovat erimieltä, on aina mahdollisuus valittaa ylempään oikeusasteeseen.

Ei suomalainen viranomainen ole aina erehtymätön eikä aina oikeassa, mutta oikeudenmukainen se pyrkii olemaan. Viranomaisten päätöksistä ja toimenpiteistä on aina mahdollisuus valittaa. Toisin kuin Venäjällä, jossa ylempi viranomainen saattaa kieltäytyä käsittelemästä asiaa tai saattaa hävittää todisteet.

16.10.2010 13:33 Pena (nimimerkki)

tästä kieliasiasta muistuu mieleen tapaus Ahvenanmaalta. Siellä joskus vuosia sitten lastentarhanopettaja sai potkut, kun oli opettanut ahvenanmaalaisille lapsille suomalaisia lauluja. Työnantajan mukaan tässä rikottiin törkeästi Ahvenanmaan kielilakia ja lasten yksikielisyys oli uhattuna.

Toisen tapauksen muistan Ruotsista. Siellä työpaikalla oli kielletty suomalaisia työntekijöitä käyttämästä kahvitunnilla keskenään suomea. Oli työnantajan mielestä työpaikan yhteishengen kannalta vaarallista ja vahingollista.

Kyllä tällaiset älyttömyydet nousivat suomalaisessa mediassa aikanaan vahvasti esille, vaikka taisivat olla aivan laillisia paikallisten tapojen mukaan.

Mutta kai se täytyy sitten Suomeesa kritiikittä alistua virkavallalle. Eihän lehdistön tehtävä suinkaan ole epäkohtia nostaa esiin, eihän? Epäkohdistahan voi valittaa oikeusvaltiossa korkeampiin oikeusasteisiin, jos on varaa.

16.10.2010 13:39 Pena (nimimerkki)

"16.10.2010 13:08 Pauli Saarinen
Rimman ja Antonin tapaamisista on Venäjän sisäpoliittisista syistä tehty elämää suurempi kysymys."

Tästä olen samaa mieltä, tosin luulen että siellä ei ole aina niin suunnitelmallisesti toimittu, vaan tunteet ovat ohjanneet keskustelua. Mutta Johan Bäckmanilla on ollut keskeinen rooli koko sopan keitossa. Mutta on se vaan niin tyhmää, kun suomalaiset itse tarjoavat vettä heidän propagandamyllyynsä.

25.10.2010 19:54 Pauli Saarinen

Lisää vettä propagandamyllyyn tulee, kun Turun hovioikeus julkaisee torstaina päätöksensä Rimma Salosen asiassa.

Vihadosentti ja "ihmisoikeusasiapoika" Johan Bäckmanilla on tosin mahdollisuus hakea muutosta korkeimmasta oikeudesta. Yleensä korkein oikeus ottaa käsiteltäväkseen noin 10% tapauksista. Lähinnä sellaiset tapaukset, joilla on ennakkotapauksena tärkeä merkitys.

18.10.2010 21:54 "Sosiaalitanttu" (nimimerkki)

Fakta: Anton-pojan ja hänen äitinsä välisissä valvotuissa tapaamisissa äidin on kielletty käyttämästä venäjän kieltä.

Perustelut:

Koska pojan on katsottu ymmärtävän paremmin suomea ja se on hänen äidinkielensä.

Koska tapaamiset ovat valvottuja ja tapahtuvat Suomessa. Valvojan on ymmärrettävä, mitä äiti puhuu näissä tapaamisissa lapselleen.

Äiti osaa puhua suomea.

Tämä kaikki on perusteltua lapsen edun vuoksi.
- - -
Silti joko tietämättömyydestä tai tarkoituksellisesti vääristellen väitetään, että poikaa on kielletty tapaamisissa puhumasta venäjää, sitä vieläpä äidinkielenään.

Näin tekee jopa virallinen Venäjän Federaatio lapsiasiamiehensä suulla (kotisivut: www.rfdeti.ru). Ja samalla naurettavaksi itsensä ja maansa.

Anton-pojan edun mukaista ei lainkaan ole se, että hänen äitinsä, Venäjä ja sitten tämä kotimainen sakki ovat tehneet hänestä pelinappulan suuruudenhullussa ja nationalistisessa venäläisessä farssissa, jossa turvallisuuspalvelu määrää lapsen huoltajasta ja vähät välittää tuomioistuinten päätöksistä, määrää lapsen kansalaisuudesta ja estää Suomen kansalaisten paluun kotimaahansa.

25.10.2010 19:42 Pauli Saarinen

Rimma Salonen on asunut monta vuotta Suomessa ja osaa hyvin suomea.

19.10.2010 12:27 Pena (nimimerkki)

Fakta on se, että tullessaan Paavon kanssa Suomeen, Anton ei osannut suomea. Se on ihan televisioitukin (Silminnäkijä ohjelmassa muistaakseni). Toki puolessatoista vuodessa oppii. Lapsi asui Rimman kanssa Suomessakin, joten kyllä tuo venäjä on ehdottomasti se äidinkieli ollut. Nyt vaan on käynyt kuten sotalapsille Ruotsissa. ...

Mutta lopetettakoon tähän tämä juupas-eipäs-keskustelu. on mielenkiintoisempiakin teemoja. Mm. Molarin uusimmat kirjoitukset:

Kuinkakohan monta jäsentä kirkko olisi menettänyt, jos Molari oltaisiin kutsuttu tuohon Ajankohtaisen kakkosen "homoiltaan"?

25.10.2010 19:44 Pauli Saarinen

Kysymys ei ole äidinkielestä, vaan siitä, mitä kieltä molemmat osaavat hyvin.

23.10.2010 22:17 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Tätä eivät voi putinistit peitellä:

Toivon, että nuotiot vuorilla eivät elä kauan. Eläköön tsetsenien vapaa Itskeria! - Miehittäjän osa on ansaittu.

23.10.2010 22:26 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Sotiin syyllisen (Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen ilman sodanjulistusta niin 1939 kuin 1941) toiminnan oikeuttaminen tulee lopettaa - NYT!

Kaikki (aivan niin) maidemme väliset kahdenväliset sopimukset tulee mitätöidä ja yhdenmukaistaa EU-sopimusten kanssa eli näin saattaa voimaan.

Venäjän WTO-jäsenyys, puhumattakaan EU-viisumivapaudesta, tulee saattaa kriittisen tarkastelun alle.

25.10.2010 19:46 Pauli Saarinen

Nyky-venäjän WTO-jäsenyys tai EU-viisumivapaus avaavat pelottavia näkökohtia eikä ole edes varma haluaako Venäjä WTO:n jäsenyyttä.

28.10.2010 15:16 Pauli Saarinen

Rimma Salosen tuomio säilyi

Turun hovioikeus piti lapsikaappauksesta tuomitun Rimma Salosen tuomion ennallaan.
Käräjäoikeuden määräämä, Anton Saloselle henkisistä kärsimyksistä maksettava 20000 euron korvaus aleni hovissa 10000 euroon. Rimma Salosen maksettavaksi määrättiin myös Paavo ja Anton Salosen oikeudenkäyntikulut, vajaat 7400 euroa.

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi viime lokakuussa Salosen puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen ja tuntuviin sakkoihin Anton-poikansa kaappaamisesta venäjälle maaliskuussa 2008.
(YLE teksti-tv 28.10.2010 15:10:45 sivu 108)

8.12.2010 18:54 Johan on kumma! (nimimerkki)

Huomio!

Kyllä kohta varmaan repeää. Saarinen on näköjään päässyt pannasta kirjoitettuaan liian suoria sanoja safkalaisten antifasistien touhuista.

Annappa kylmää kyytiä taas ns, antifasisteille ja erityisesti dosentti Johan Bäckmanille ja kirkkoherra Juha Molarille.

Onnea ja menestystä Pauli Saariselle mahdolliseen uuteen blogin pitoon. SAFKAn vastaisen taistelu etulinjassa ei ole ollut liiemmin tungosta. Kärkitaistelijaa tarvitaan.

HS kirjoitti 6.12. dosentti Johan Bäckmista seuraavaa:

"Bäcmanista on kirjoitettu Suomessa varovaisesti. Tärkeä syy siihen on, että oikeussosiologian dosentti on hanakka tekemään valituksia ja kanteluita kunnialoukkauksista - tai ainakin uhkailemaan niillä."

Toivottavasti US ei toista kertaa alistu safkalaisen pelottelun edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti