18.10.2011

Rakentaako Venäjä Suomeen tukikohtia kiinteistöjä ostamalla?


MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma on uutisoinut jo kolmen vuoden ajan venäläisten maa- ja kiinteistökaupoista eri puolilla Suomea. Kauppoja on tehty runsaasti sotilaskenttien, tutka-asemien, harjoitusalueiden, laivaväylien, tietoliikennemastojen ja asevarikkojen tuntumassa.

Olen kirjoittanut 18.6.2010 venäläisten kiinteistökaupoista Uuden Suomen verkkolehdessä, mutta verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani ja julkaisen tekstin uudelleen.

Suomi on hyvä maa
 
Julkaistu Uuden Suomen verkkolehdessä 18.6.2010 19.56

Venäläisten maakaupat Suomessa herättivät noin vuosi sitten MTV3:n 45 minuuttia ohjelman jälkeen kansalaisten keskuudessa huolta ja kysymyksiä. Mihin tarkoituksiin kiinteistöjä hankitaan? Mistä rahoitus tulee ja minkälaisia sidoksia ostajilla on kotimaissaan? Ärtymystä herätti myös vastavuoroisen kaupankäynnin puuttuminen. Suomalaisten on käytännössä hankalaa ostaa maata Venäjältä.

Senkin jälkeen keskustelu on käynyt vilkkaana, koska venäläiset ovat ostaneet maita merkittävistä paikoista, kuten sotilasalueiden, voimansiirtolinjojen ja tietoliikennemastojen läheisyydestä. Liikemiehillä on ollut yritysyhteyksiä Venäjän korkeimpaan poliittiseen johtoon, ja vyyhtiin on sekaantunut nimiä, jotka on vuosien ajan yhdistetty massiivisiin rahanpesuepäilyihin.
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kiinnitti asiaan huomiota toukokuussa asiantuntijoita haastattelemalla.

Venäläisten tekemistä maakaupoista vaaditaan täsmällisiä tietoja

Ohjelmassa haastateltiin Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen Kimmo Kiljusta, varapuheenjohtaja Markku Laukkasta ja puheenjohtaja Pertti Salolaista.

Sotilasalueiden lähettyviltä tehdyistä maakaupoista huolestunut eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kuuli perjantaina 21.5.2010 suojelupoliisin, puolustusvoimien ja maanmittauslaitoksen edustajia.
Ulkoasiainvaliokunta vaatii täsmällisempää tietoa venäläisten Suomessa tekemistä maakaupoista. Valiokunnan jäsenten mukaan tilanne on kestämätön.

Yhtiöiden tekemissä kaupoissa kiinteistöjen todelliset omistajat jäävät pimentoon, kun osakkeet myydään eteenpäin. Suojelupoliisin käyttämä maanmittauslaitoksen rekisteri ei kerro täsmällisesti kuka tai ketkä omistavat Suomesta hankittuja maa-alueita.

Rekisteriviranomaisen mukaan ongelmia on ilmennyt myös Venäläisten yksityishenkilöiden kiinteistökaupoissa. Rekisteriin ilmoitettuja omistajia ei tavoiteta väärien nimien ja yhteystietojen vuoksi. Epäselvyyksiä ja kiinnisaantiongelmia on tavattoman paljon.

Valiokunnassa keskusteltiin myös maakauppoihin liittyvästä ilmeisestä rahanpesurikollisuudesta. Suomesta ostetaan ns. turvallista maata. Se ei ole aivan selvillä, mikä se rahanlähde on.

Presidentin uuden neuvonantajan puoliso maakaupoilla venäläisten kanssa

MTV3 - Tuula Malin
, julkaistu 12.05.2010 19:30 (päivitetty 20:23)

Venäläisomisteinen Silta Solutions Oy hankki lomakeskuksen ja runsaan viidentoista hehtaarin maa-alueen haltuunsa runsaalla kahdella miljoonalla eurolla pari vuotta sitten Saarijärveltä.
Kauppa herätti suurta kohua, kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma paljasti ostajatahon kytkökset Putinin kauden viestintäministeriin ja presidentti Dmitri Medvedevin neuvonantajaan Leonid Reimaniin. Reiman omistaa eri puolilla maailmaa rahanpesusta epäillyn IPOC-rahaston.
Maakauppoja on puitu runsaasti julkisuudessa, mutta myyjäpuolen eli Salussäätiön taustat ovat jääneet vähälle huomiolle.

Vuonna 2004 rekisteröidyn säätiön perustaja ja omistaja on taiteilija Teemu Kassila. Kassilan puoliso Ann-Marie Nyroos puolestaan on huippuvirkamies, joka on juuri nimitetty presidentti Tarja Halosen ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi.

Maakauppojen rekisteröinnissä vakavia puutteita

MTV:n 45 minuuttia kertoi
05.05.2010 venäläisten ostamista heikkokuntoisista kiinteistöistä ja maa-alueista sotilaskohteiden lähialueilta eri puolilla Suomea.

Kiinteistöjä on myyty muun muassa ilmavoimien koelentokeskuksen, viestikoelaitoksen, lentosotakoulun, ilmavoimien esikunnan ja tutka-aseman vaikutuspiiristä. Kiinteistökauppoja on tehty myös rannikkopuolustuksen johtokeskuksen, merivoimien keskeisten tutka-asemien ja Suomesta Itämerelle liikennöivien laivojen pääväylän varrelta.

Maa on vaihtanut omistajaa myös keskeisten voimansiirtolinjojen, rataverkoston, pääteiden sekä tietoliikennemastojen läheisyydessä. Tuorein vihje kertoo maakaupoista Ilmajoella lääkintävarikon vieressä sekä kriisinaikaisen huoltovarmuuden kannalta keskeisen vesivaraston lähellä Kotkassa.
Puolustusministeriön mukaan ulkomaalaisten Suomessa tekemät kiinteistökaupat eivät muodosta turvallisuusuhkaa Suomelle. Maanmittauslaitokselta kerrotaan kuitenkin, että ulkomaalaiskauppojen kokonaismäärän arviointi sen ylläpitämän kiinteistökaupparekisterin perusteella on ongelmallista, koska rekisteriin on kirjattu vain yksityishenkilöiden, ei yhtiöiden tekemät kiinteistökaupat.

Venäläisostajat vetäytyivät Saarijärven kohutuista maakaupoista

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma
kertoi 04.05.2010, että venäläisomisteinen Silta Solutions Oy purkaa kaksi vuotta sitten tekemänsä kiinteistökaupan Saarijärvellä.

Ostaja perusteli vetäytymistään sillä, ettei myyjä ole pysynyt kaupan ehdoissa.

Yhtiö omistaa maa-alueen myös Pirkanmaalla, Sastamalan Ellivuoressa. Alueelle suunnitellun mökkikylän piti valmistua jo lähes kaksi vuotta sitten. Alue on yhä rakentamatta.

Pääesikunta: Venäläisten maakaupat eivät ole kansallinen turvallisuusuhka

Puolustusvoimat seuraa venäläisten yksityisten ihmisten ja yritysten kiinteistökauppoja Suomessa. Kansallinen turvallisuusuhka ne eivät kuitenkaan ole. Tämä on pääesikunnan viesti ja vastaus 28.04.2010 MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmaan.

Eri asiantuntijoiden mukaan ostoinnolle voi olla myös hyvin yksinkertainen selitys: venäläinen raha on suomalaisessa maassa paremmassa turvassa kuin Venäjällä ja vielä paremmassa, kun sen suojana ovat mutkikkaat yritysjärjestelyt. Kauppoja on tehty kaikkiaan jo tuhansia.

Asiantuntijat arvioivat myös, että tiedustelutoiminta maa- ja talokauppojen kautta olisi liian näkyvä tapa toimia.

Oudot rappiotilat sotilasalueiden liepeillä

Onko vain sattumaa, että venäläiset ovat hankkineet rappiotiloja ja maa-alueita ilmavoimien keskeisten harjoitus- ja testausalueiden liepeiltä?

Kiinteistöjä on myyty ainakin koelentokeskuksen, viestikoelaitoksen, lentosotakoulun, ilmavoimien esikunnan ja tutka-aseman vaikutuspiiristä.

Kiinteistökauppoja on tehty myös rannikkopuolustuksen johtokeskuksen, merivoimien keskeisten tutka-asemien ja Suomesta Itämerelle liikennöivien laivojen pääväylän varrelta.

Kenties maanhankinnalle on löydettävissä pätevä syy, selitys ja tarkoitus.

Venäläismaakauppoja vaaditaan luvanvaraisiksi

Kansanedustaja Arja Karhuvaara vaati kirjallisessa kysymyksessään 16.10.2009 EU:n ulkopuolelta tulevien ostajien maakauppoja luvanvaraisiksi. Hän vaati kansalliseen turvallisuuteen vedoten rekisteriä ulkomaalaisille myydyistä tonteista ja rajoituksia myytävien maa-alueiden sijaintiin ja kokoon.

Kaikkien omistajien taustoja ei ole onnistuttu selvittämään ja osa tonttikaupoista sijaitsee kansallisen turvallisuuden kannalta kriittisissä paikoissa, Karhuvaara sanoi kysymyksessään.
KK 846/2009 vp - Arja Karhuvaara EU-alueen ulkopuolella asuvien ja ulkomaisten yhteisöjen kiinteistöhankintojen rajoittaminen

”Aikooko hallitus tarkistaa ja päivittää maahankintojen rajoittamista koskevan lainsäädännön ja
mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen, että ulkomaalaisille nyt jo myydyillä tonteilla ja kiinteistöillä tapahtuva toiminta ei uhkaa Suomen kansallista turvallisuutta?”

Suojelupoliisi heräsi venäläisten maakauppoihin

MTV3:n mukaan 15.10.2009
(Jussi Eronen - Tuula Malin) suojelupoliisi on ryhtynyt selvittämään, liittyykö venäläisten Suomessa tekemiin suuriin maakauppoihin järjestelmällisyyttä. Suojelupoliisi kartoittaa nyt myös sitä, miten kaupat kytkeytyvät Venäjän poliittiseen johtoon.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi jo marraskuussa 2008 maakauppoja Saarijärvellä ja Sastamalassa hieroneesta liikemiehestä, joka kytkeytyi yritysjärjestelyjen avulla Venäjän presidentin neuvonantajaan Leonid Reimaniin ja rahanpesusta epäiltyyn IPOC-rahastoon.

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara on vaitonainen MTV3:n tiedoista.

Venäläisten maakauppoja piilotellaan osakeyhtiökikkailulla

MTV3 - Tuula Malin
14.10.2009

Ulkomaalaiset tekevät Suomessa maakauppoja tavalla, joka vaikeuttaa todellisten ostajien selvittämistä. Maakauppoja tehtailevat ulkomaiset sijoittajat pitävät osakkeiden avulla toteutettuja maakauppoja yksinkertaisena, luotettavana ja turvallisena bulvaanikaupan muotona.

Osakeyhtiön kautta toteutetuissa maakaupoissa tarvitaan vain osapuolten keskinäinen kauppakirja. Lisäksi on laadittava ilmoitus osakkeiden myynnistä patentti- ja rekisterihallitukseen sekä varainsiirtoveroilmoitus verottajalle. Kauppoja ei tarvitse lainhuudattaa eikä niistä jää minkäänlaista merkintää viralliseen maakaupparekisteriin.

Häkämies: Venäläisten maakaupoissa ei turvallisuusuhkaa

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen mukaan
02.06.2009 venäläisten Suomessa tekemien maakauppojen ympärille noussut turvallisuuspoliittinen kuohunta on ollut aiheetonta. Häkämiehen mukaan että maakaupoissa ei ole turvallisuusuhkaa, kertoo sanomalehti Länsi- Savo.

– Puolustushallinto tietää kaikki maakaupat, ostajat ja myyjät. Kaikki selvitetään aina. Turvallisuusintressiä ei ole, ja huoli on ollut aiheeton, Häkämies totesi eilen Mikkelissä.

Kansanedustaja maakaupoista: ”Vaaroista ei voi enää vaieta”

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Aila Paloniemi vaati 29.04.2010 valtioneuvostolta ja puolustushallinnolta selkeää näkemystä ulkomaalaisten Suomessa tekemien maa- ja kiinteistökauppojen kokonaismäärästä.

Kansanedustaja Aila Paloniemen mielestä ei voi olla sattumaa, että maa-alueita ja kiinteistöjä hankitaan strategisesti tärkeiden alueiden lähettyviltä eri puolilla maata. Muutaman paikan vielä voisi jotenkin selittää, muttei kymmeniä.

Kansanedustaja Arja Karhuvaara ihmetteli
valtioneuvoston, puolustushallinnon sekä suojelupoliisin hiljaisuutta ulkomaalaiskaupoista. Hänen mukaansa taustalla on sinisilmäisyyttä ja rohkeuden puutetta.

Kiinteistökaupat sotilasalueiden naapurissa ovat jo askeleita, joiden viimeistään pitäisi pistää keskeiset viranomaiset miettimään toiminnan todellisia motiiveja. Tontteja ja kiinteistöjä voi käyttää muuhunkin kuin lomailuun, Karhuvaara jatkoi.

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Olli Nepponen totesi MTV:lle ettei ollut tietoinen kaikista hankinnoista, joista MTV:n 45 minuuttia kertoi. Ei, vaikka puolustusministeriöstä on tähän saakka vakuuteltu että poliittiset päättäjät ovat saaneet kaiken mahdollisen tiedon ulkomaalaisten maa- ja kiinteistökaupoista strategisesti merkittävien kohteiden läheisyydessä.

Salolainen vaati selvitystä venäläisten tonttihankkeista

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen vaati hallitusta välittömästi selkiinnyttämään EU-maiden ulkopuolisten tekemiä maa- ja tonttikauppasääntöjä. Salolaisen mukaan kaupoissa tulee noudattaa vastavuoroisuutta, mikä ei toteudu Suomen ja Venäjän välillä.
Salolainen vaati perusteellista selvitystä myös siitä, ovatko venäläiset ostaneet maata maanpuolustuksen kannalta herkistä kohteista, kuten väitetään.

Venäläisten maakaupoista Aila Paloniemen kirjallinen kysymys

Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi teki 10.03.2009 kirjallisen kysymyksen maanmyynnistä EU:n ulkopuolisille ostajille.

Paloniemi piti ongelmallisena sitä, että kenelläkään ei Suomessa ole selkeää kokonaiskuvaa maanmyynnistä EU:n ulkopuolisille ostajille. Pitäisi varmistaa myös, ettei maanmyynneillä ole vaikutusta Suomen huoltovarmuuden ja maanpuolustuskyvyn kannalta.

Kuntien on usein vaikeaa selvittää ostajien taustoja ja kaupoissa käytettävän rahan alkuperää. Rahanpesun estämiseen pitäisi tarttua tiukemmin jo elokuussa 2008 voimaan tulleen lainkin nojalla.
KK 165/2009 vp - Aila Paloniemi Maanmyynti Suomesta EU:n ulkopuolisille ostajille

”Mitä ministeri aikoo tehdä, että valvonta ja rekisteröinti paranevat ja syntyy kokonaiskuva niistä vaikutuksista, joita kiinteistö- ja maakaupat EU:n ulkopuolisille ostajatahoille aiheuttavat suomalaisessa yhteiskunnassa ja
mitä ministeri aikoo tehdä ulkomaalaisten ostajien, erityisesti osakeyhtiöiden, taustojen selvittämiseksi ja rahoituksen laillisuuden varmistamiseksi?”

Pääministerin tiedot venäläisten maakaupoista epäluotettavia

MTV3 - Tuula Malin - Jussi Eronen
, julkaistu 11.03.2009 18:00

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi, että turvallisuusviranomaiset ovat raportoineet pääministerin esikunnalle venäläisten maakauppojen taustoista tavalla, joka ei kestä kriittistä tarkastelua.

Ohjelman tietojen mukaan valtioneuvoston kanslialle on kerrottu, että maakaupoissa ei ole systemaattisuutta tai tarkoitushakuisuutta ja ostajat ovat pääosin tavallisia ihmisiä. Lisäksi turvallisuusviranomaiset ovat informoineet, että ostokohteet eivät tuo sotilaallista etua.

Ohjelman haastattelemien sotilas- ja poliisilähteiden mukaan pääministerin kanslialle esitetty analyysi ei kuitenkaan perustu mihinkään luotettavaan selvitykseen.

11.3. Paluu Saarijärven kohuhallille

45 minuuttia kertoi 11.03.2009
Saarijärvelle rakennetusta kohuhallista.

Saarijärven Kolkanlahdessa teräsvarastoa pitävä venäläinen liikemies Denis Varlakov kieltäytyy kertomasta liiketoimiensa luonteesta tai asiakkaista. Varlakov järjesti MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmalle vierailun kohutussa hallissa, jossa säilytetään terästuotteita.

Kenraali: Venäläisten maanhankinta turvallisuusriski

MTV3-Tuula Malin-Jussi Eronen
, julkaistu 25.02.2009 14:07 (päivitetty 23:37)

Strategisesti merkittävien maa-alueiden myymistä ulkomaalaisille tulisi rajoittaa lainsäädännöllä, vaatii prikaatikenraali evp Hannu Luotola. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi raja-alueet sekä tele- ja tietoliikennemastojen ja varuskuntien lähialueet.

Hämeen rykmentin entisen komentajan ja pääesikunnassakin työskennelleen Luotolan mukaan tällaiset maakaupat ovat kriisiaikoja ajatellen turvallisuusriski. Euroopan unioni on Luotolan mukaan tuonut Suomelle paljon hyviä asioita, mutta huoltovarmuuskysymyksissä jokainen kansallisvaltio on yhä oman onnensa nojassa.

Puolustusministeriö sanoutuu prikaatikenraali Luotolan esittämästä ajatuksesta, jonka mukaan venäläisille tehtävät maakaupat vaarantavat maan turvallisuutta.

Venäläisillä epäilyttävä halli armeijan maston juurella

Venäläisten omistama ja Keski-Suomessa Saarijärvellä sijaitseva outo teräsvarasto kiinnostaa Suomen turvallisuusviranomaisia. Järein turvavarustein suojattu halli sijaitsee rinteessä, hankalien liikenneyhteyksien päässä Saarijärven Kolkanlahdessa.

Metsäinen alue on strategisesti tärkeä. Muutaman sadan metrin päässä tontista sijaitsee puolustusministeriön omistama, valtakunnallisesti merkittävä tietoliikennemasto.

Hallin omistavalla yhtiöllä on yhteys Venäjän poliittiseen eliittiin. Yhtiön toimitusjohtaja työskentelee Venäjän parlamentissa duuman jäsenen, Yhtenäinen Venäjä -puoluetta edustavan Andrei Morozovin avustajana. Morozov on yksi Venäjän rikkaimmista miehistä ja Magnitogorskissa sijaitsevan terästehtaan merkittävimmistä omistajista.

Varasto on ihmetyttänyt paikallista väestöä viime keväästä asti. Kaukaa katsottuna jykeviltä ja metallisilta vaikuttavat seinät ovat todellisuudessa pressua. Autiota, yölläkin valaistua hallia valvovat piikkilangalla vahvistettu teräsaita, kaksinkertaiset sähköpuomit ja kamerat.

Asiantuntija: Venäläisten maakaupat televerkon havittelua

Venäläiset saattavat valmistautua oman verkon rakentamiseen hankkiessaan maata Suomen tele- ja tietoliikennemastojen läheltä. Tähtäimessä voivat olla verkkotoimiluvat, jotka tulevaisuudessa huutokaupataan eniten tarjoavalle, sanoo viestintäneuvos Kohtala.

Suomessa verkkotoimiluvat ovat vapautumassa kansainvälisen huutokaupan kohteiksi. Liikenne- ja viestintäministeriössä uskotaan, että maanhankinta strategisesti tärkeiden mastojen viereltä liittyy juuri tähän.

Jos toimiluvan saa, nykyisten mastojen läheltä hankitut tontit mahdollistavat viestintäneuvoksen mukaan nopean, kilpailijoista riippumattoman ja edullisen infrastruktuurin pystyttämisen.
Maata Pirkanmaalta Sastamalan Ellivuoresta sekä Keski-Suomesta Saarijärveltä hankkinut venäläistaustainen Silta Solutions -yhtiö on aiemmin toiminut teleliiketoiminnassa.


131 kommenttia
Kokoomusta äänestävä kommentoi:
18.6.2010 20.04

Selvää, että Venäjä on alkanut kiristää otettaan Suomessa. Venäläisethän pitävät vieläkin Suomea alusmaanaan. Tähän myös Suomen korkein valtiojohto alistunee.

Ainut ero kekkoslovakkian aikaan on se, että nyt saa asioista puhua vapaasti.
Petsaus kommentoi:
18.6.2010 20.07

No, kun kaasuputkea sitten virallisesti aletaan laskemaan talousvesillemme niin uljasta meininkiä kerrassaan.

Putken varjolla Venäjä vahvistaa Itämeren laivaston iskukykyä huomasti mm. ranskalaisilla moderneilla maihinnousualuksilla, uusilla sukellusveneillä, hävittäjillä, miinanraivaajilla etc…

Venäjä ei halua itseään satimeen johon se joutui 2 maailmansodassa eli suljettiin itämeren perälle.

Nyt sillä on luvat valvoa putkea, joten nyt ryssä saa tulla sotavoimineen ihan luvallistekkin aluevesillemme.

Joka muuta väittää niin valehtelee ja maanpetturi Lipponen pitäisi laittaa Siperiaan.
Niinhän ne de,ariministerir ennen talvisotaakin ilkkuivat varoittelijoille:

Ei sieltä kukaan tule olemme turvassa.
demokraatti kommentoi:
18.6.2010 20.10

Venäjä on niin paska maa, kuin myös sen johto, ja venäläiset muutenkin niin syvältä, että kaikenlainen konnuus ja rikollisuus on heille sisäänrakennettu ominaisuus so. ”ryssä on ryssä vaikka voissa paistais”.

Ryssät ovat hyökänneet maahamme viimeiset 600 vuotta eivätkä lakkaa milloinkaan. Naivia presidenttiämme ja muita nousukkaita eli arkadianmäen aurinkaoisia pässinpäitä viedään kuin litran mittaa! Venäläisten maakaupat Suomessa heti lopetettava.
Petsaus kommentoi:
18.6.2010 20.36

” Venäjän sotilaallinen nousu on fakta, jota ei voi kiistää. Ostivathan he juuri ranskalaisen tukialuksen (Mistral) ja lisenssin kolmen vastaavan rakentamiseksi Venäjällä. Alankomaiden kanssa he neuvottelevat Rotterdam-luokan aluksen ja kolmen lisenssin ostamisesta. Putin ottaa siis Venäjän voiman Itämerellä vakavammin kuin suomalaiset ottavat. Kun nuo laivat ovat valmiit, Venäjä kykenee siirtämään 8 prikaatia Suomenlahdella samanaikaisesti, ilman minkäänlaisia etukäteisvalmisteluita. ”

Pääasiassa Mistral on hyökkäysalus:

”Aluksien hangaareihin mahtuu 16 helikopteria, kuten Eurocopter Tiger tai NH-90, tai niille voi sijoittaa 450 miestä (700 lyhyitä aikoja), 60 panssariajoneuvoa (korkeintaan 230) tai 13 taistelupanssarivaunua. Maihinnousu voi tapahtua neljällä maihinnousualuksella tai kahdella ilmatyynyaluksella. Kevyempiin operaatioihin alukselle voi sijoittaa esimerkiksi 60 kommandoa tai jalkaväkikomppanian ja 3–6 helikopteria. Lisäksi aluksella on 850 m² tila päämajan perustamista varten, henkilöstönä 150. Alus voi evakuoida 700 henkilöä ja sillä on 69-paikkainen hangaareihin laajennettavissa oleva sairaala, kaksi leikkaussalia ja röntgensali.”

Nykyinen SDP on aivan sama maanpettureiden joukko kuten ennen talvisotaa.
Jos jotain Venäjä ei unohda niin se on sen kokemat nöyryytykset. Ja suomi nöyryytti silloisia ryssiä 3 kertaa 1918, talvisota, jatkosota.

Nykyajan Kajander on Halonen, jonka suomen kannalta tuhoisa aika päättyy lian myöhään.
Anita K kommentoi:
18.6.2010 20.45

Yksinkertainen kysymys.

Venäjä ei kuulu EU:hun. Miksi venäläisillä on laillisia oikeuksia ostaa maata Suomesta kun suomalaisetkaan eivät voi ostaa maata Venäjältä? Mikäli tiedän oikein suomalaiset saavat vuokrata maata Venäjältä. Eikö ole oikein sama tilanne Suomeen päin. Voivathan he rakentaa sitten ökytaloja vuokramaille-
heidi kommentoi:
18.6.2010 20.46

No, tulipas se uusi blogi

Onpas hauskaa kuulla, että Venäjä valloittaa Suomea yksi mummo ja maapläntti kerrallaan…
Taitaapi tulla pitkä prosessi…
Antti-Aleksi Peura kommentoi:
18.6.2010 20.56

NATO on ainoa vaihtoehtomme.
Kalevi Wahrman kommentoi:
18.6.2010 20.59

onko teillä kaikki realiteetit tallela???????
demokraatti kommentoi:
18.6.2010 21.06

#4 ”” Venäjän sotilaallinen nousu on fakta, jota ei voi kiistää. Ostivathan he juuri ranskalaisen tukialuksen (Mistral) ja lisenssin kolmen vastaavan rakentamiseksi Venäjällä. Alankomaiden kanssa he neuvottelevat Rotterdam-luokan aluksen ja kolmen lisenssin ostamisesta. Putin ottaa siis Venäjän voiman Itämerellä vakavammin kuin suomalaiset ottavat. Kun nuo laivat ovat valmiit, Venäjä kykenee siirtämään 8 prikaatia Suomenlahdella samanaikaisesti, ilman minkäänlaisia etukäteisvalmisteluita. ”

Kaikkitietävä Vesa Harinen on torpannut tämän vision jo monta kertaa kun Veikko Saksi on sen asiallisesti esittänyt. Täm VH -heppu ei pidä ao. kaluston hankkimista mitenkään Suomelle uhkana kuten ei myöskään muut toverinsa (kotikommunistimme ja vihreät).

Hämmästyttävintä on, että puolustusvoimat ovat arvioineet asian täysin pieleen ymmärtämättä lainkaan missä mennään ja tästä saamme vielä maksaa äärettömän kovan hinnan. Taas kerran joudumme puolustautumaan tätä ikuista vihollistamme, ryssää, (tämä paska on hyökännyt maatamme vastaan 600 vuoden ajan mutta jotkun ei vaan millän opi) vastaan.

SDP on tosiaan aina ollut maanpetturi ja on sitä yhä, vrt . presidentti Tarja Halonen ym., joille edellen Venäjän etu on Suomen edun edellä. Todellista maanpetturuutta!

#5 Roisto ryssille ei todellakaan saa antaa neliömilliäkään Suomen kamarasta!

#6 Heidille (bätmän) on jo tarjottu ilmaista matkaa venäjälle (jossa hänen mielestään lait ovat paremmat ja kattavammat kuin Suomessa) mutta ei näytä kelpaavan kun yhä vaan täällä Suomessa, tekosyiden varassa, roikkuu. Onkohan niin, että Hän pelkää, että hänen käy kuten muidenkin utopistien, jotka 20- ja 30-luvulla lähtivät ihannemaahansa Neuvostoliittoon mutta saivat osakseen vain Naganin niskalaukauksen. Totuus on armoton!
Tuula Hölttä kommentoi:
18.6.2010 21.11

Anita K #5: ”Miksi venäläisillä on laillisia oikeuksia ostaa maata Suomesta kun suomalaisetkaan eivät voi ostaa maata Venäjältä?”

Kun EU:n liittymisasiakirjan siirtymismääräys velvoitti poistamaan kiinteistöjen hankkimista koskevat rajoitukset EU:n maiden kansalaisilta, niin Suomi poisti rajoitukset myös EU:n ulkopuolisilta mailta. Lakimuutosehdotuksen allekirjoittivat 3.12.1999 ympäristöministeri Satu Hassi ja presidentti Martti Ahtisaari.
Naurava koira kommentoi:
18.6.2010 21.18

Mielenkiintoista olisi tietää onko tuo MTV3:n Jussi Erosen paranoidinen maakauppa kaivelu kokoomuksen nato-siiven tilaustyö. Mitään pihviä ei asiasta kuitenkaan ole löytynyt.
heidi kommentoi:
18.6.2010 21.19

Demokraatti hyvä. Vaikka olet luvannut kyydin siperiaan ja Saksi lupasi kyydin Pietariin. Sinä lupasit ne sukat kutoa ja Saksi lupasi korkokengät, niin pakkopa silti sanoa, ettei näillä eväillä lasten kanssa pärjätä!

Se on melkeinpä pakko olla katto pään päällä ja rahaakin jostain saada, jos tämä on mielestäsi tekosyy, niin eipä voi mitään.

En nyt kuitenkaan käsitä onko aikomuksenanne valloittaa Venäjää yksi perhe kerrallaan, kun näin innokkaita kauppoja kanssani teette?!
demokraatti kommentoi:
18.6.2010 21.34

#10 Tuula Hölttä: ”Kun EU:n liittymisasiakirjan siirtymismääräys velvoitti poistamaan kiinteistöjen hankkimista koskevat rajoitukset EU:n maiden kansalaisilta, niin Suomi poisti rajoitukset myös EU:n ulkopuolisilta mailta. Lakimuutosehdotuksen allekirjoittivat 3.12.1999 ympäristöministeri Satu Hassi ja presidentti Martti Ahtisaari.”

Aivan - vihreät ja SDP, maan pettureita molemmat (presidenttimme ml. tai mikä stasin vakooja ja venäjän kollaborätööri hän lienee) kotikommunistiemme ohella! Onko mitään eroa kommunistilla ja vihreällä?

#12 Heidi: Minulla on jo ”Verenpunaiset sukat, joissa kirkkaan keltaisella sirppi ja vasara” valmiina, kuten lupasin, mutta näyttää siltä, että ettet sittenkään halua millään lähteä venäjällä - tähän paskaan maahan? Mikä viivyttää - onhan jo matkasikin luvattu huolehtia? Etkö sittenkään luota paskavenäjän reikäisiin lakeihin, jotka ovat laadittu vaan eliitin tarkoituksiin kansaa vastaan? Uraa!
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 21.35

Kokoomusta äänestävälle #1

”Selvää, että Venäjä on alkanut kiristää otettaan Suomessa. Venäläisethän pitävät vieläkin Suomea alusmaanaan. Tähän myös Suomen korkein valtiojohto alistunee.”

Suomen valtion johto on kyykyssä ja rähmällään nyky-Venäjän johtoa kohtaan. Presidentti hymyilee aurinkoisesti televisiokuvissa naapurimaan päämiehen kanssa, mutta vaikenee kaikista hänen kanssaan käymistään keskusteluista.

Naapurivaltion päämiehen asettamalla lapsiasiainvaltuutetulla on Suomessa avoimet ovat miltei mihin tahansa, jopa presidentin linnaan.

”Ainut ero kekkoslovakkian aikaan on se, että nyt saa asioista puhua vapaasti.”

Jos Pohjan kirkkoherra Juha Molariin (Юха Молaри) on uskomista, niin sananvapaus on Venäjällä paljon parempi kuin Suomessa.
http://saarinen.blogit.uusisuo…mment-2336
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 21.40

Nimimerkille Petsaus #2

Petsaus: ”Putken varjolla Venäjä vahvistaa Itämeren laivaston iskukykyä huomasti mm. ranskalaisilla moderneilla maihinnousualuksilla, uusilla sukellusveneillä, hävittäjillä, miinanraivaajilla etc…”

Ja Suomen valtiojohto vakuuttelee, että kaasuputki on pelkästään ympäristökysymys.
Juha Molari kommentoi:
18.6.2010 21.41

Olen seurannut venäläisten kiinteistöjen ostoa Suomessa tiiviisti jo ajasta, jolloin se ei ollut vielä varsinaisesti alkanutkaan: http://www.kauppatie.com/03-2007/1f.htm

Sen jälkeen on voitu iloita suomalaisista kiinteistövälittäjistä, jotka kohtaavat venäläiset asiakkaat lehtemme välityksellä, esim. http://www.kauppatie.com/02-2010/11.pdf ja http://www.kauppatie.com/05-2010/11.pdf

Suomen puolustusvoimat antoivat hyvän vastauksen, ettei mitään uhkaa ole mainittujen ostojen vuoksi, mutta sitä vastoin liike-elämän kannalta voimme todeta, että rahaa saapuu Suomeen. Ja se on hyvä asia!!!

Mikäli joku alue koetaan turvallisuuden kannalta araksi, niin silloin Suomi voisi menetellä niin kuin muutkin valtiot, että rajoittavat osto-oikeuksia ylipäätänsä tuollaisten alueiden lähettyviltä - eli määrittävät valtiolle kuuluvat isot suoja-alueet. Koko ajatus siitä, että venäläinen muodostaisi jotenkin uhkan on absurdi, sillä eikö yhtä vaarallinen uhka voisi olla siinä, että joku amerikkalainen tai arabi ostaa kiinteistöjä strategisilta alueilta, entä joku suomalainen antifasisti… Olenkin sanonut, että riemurinnoin ostan kiinteistöjä toisen lukuun, jos venäläisiä vastaan asetaan Suomessa sellaisia rajoituksia, joita ei ehkä muita kansalaisuuksia vastaan esitettäisi. Entä sitten ne venäläiset, joilla on Suomen kansalaisuus? Entä ne juridiset henkilöt Suomessa, joissa on venäläinen omistus?
heidi kommentoi:
18.6.2010 21.47

Kuule Demokraatti. Mielelläni lähden ja vaikka heti, mutta katto tarvitaan pään päälle niin suomessa kuin Venäjällä. Mahdottomuushan tuollainen tempaus on, pienten lasten kanssa.

Raha ratkaisee ja rahoillani ei osteta, saati vuokrata asuntoa edes Venäjältä! Laki on myös Venäjällä ja rahaa myös kuluu siellä vuokriin. En saisi edes mitään avustuksia Venäjältä, kun Suomen kansalainen olen. Venäjän kansalaisuuden saaminen vaatii 3v asumista Venäjällä, jolloin alkaa tulla työttömys yms avustuksia. Sen aikaa ei pärjää pyhällä hengellä.

Onko demokraatin suhteellisuuden taju kadoksissa?
Naurava koira kommentoi:
18.6.2010 21.49

2.
Petsaus itse valehtelee. Venäjällä ei ole mitään lupaa tulla Suomen aluevesille. Eikä kaasuputkea tarvita siihen, että Venäjä voi liikkua ihan vapaasti kansainvälisillä vesillä kuten tähänkin asti. Eikä Venäjä tarvitse kaasuputken ”varjoa” kehittääkseen laivastoaan.
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 21.50

Nimimerkille demokraatti #3

”Ryssät ovat hyökänneet maahamme viimeiset 600 vuotta eivätkä lakkaa milloinkaan. Naivia presidenttiämme ja muita nousukkaita eli arkadianmäen aurinkaoisia pässinpäitä viedään kuin litran mittaa! Venäläisten maakaupat Suomessa heti lopetettava.”

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta on kiinnittänyt asiaan huomiota ja valiokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen otti asian esille jo runsas vuosi sitten. Asiasta on tehty eduskunnassa kaksi kirjallista kysymystä.

Ministerit ja kenraalit vakuuttavat, että mitään ongelmaa ei ole. Mitään ei näytä tapahtuvan.
Kenraalit eivät luonnollisesti voi ottaa asiaan kantaa, mutta eräs kenraali on lausunut sen verran, että ”ollos huoleton, poikas valveill’ on”.
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.03

Nimimerkille Petsaus #4

Sotilaallista mahtia entinen Neuvostoliitto ja nyky-Venäjä pyrkivät kovasti korostamaan. Venäjän sotilaallinen mahti olikin hiukan alamaissa Neuvostoliitto hajoamisen jälkeen. Kyllä Putin hoitaa asian kuntoon. Se on hänelle tärkeämpi asia kuin katulapset, vanhustenhoito tai sosiaaliturva.
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.08

Nimimerkille Anita K #5

Anita K: ”Yksinkertainen kysymys.”

Tuula Hölttä vastasi jo kommentissaan #10 yksinkertaiseen kysymykseen
http://saarinen.blogit.uusisuo…mment-2383
Petsaus kommentoi:
18.6.2010 22.16

” Kenraalit eivät luonnollisesti voi ottaa asiaan kantaa, mutta eräs kenraali on lausunut sen verran, että ”ollos huoleton, poikas valveill’ on”. ”

Tuo ei auta, jos meidän idioottimainen ylipäällikkö Halonen kielsi mm. maamiinat. Onko Venäjä vastaavan tehnyt? EI.

Toivottavasti seuraava hallitus/presidentti kumoaa kilellon. Samoin Ahvenanmaa on linnoitettava tarpeellisesti.

Venäjän maihinnousuveneet kun puksauttavat sinne 5000:tta miestä etc.. niin niiden saarten takaisinotto, jos se enään onnistuisikaam veisi useiden kymmenientuhansien suomalaismiesten hengen.

Historiallinen totuus on se, että ketä hallitsee sotatilanteessa ahvenanmaata se hallitsee myös koko itämerta.

Venäjä on roistovaltio vailla vertaa.
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.21

Nimimerkille heidi #6

heidi: ”No, tulipas se uusi blogi

Onpas hauskaa kuulla, että Venäjä valloittaa Suomea yksi mummo ja maapläntti kerrallaan… Taitaapi tulla pitkä prosessi…”

Lupasin eilen uuden blogin.

Mummot ovat äärimmäisen vaarallisia maanpuolustuksen kannalta. Kuormittavat Suomen riittämätöntä terveydenhuoltohenkilökuntaa.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
18.6.2010 22.23

Rouger - NATO kuittaa.

Tämä kaikki on alueen sotilailla täysin tiedossa. - Samoin poliitikoilla, mutta heidän tapansa ilmaista asia riippuu sidosryhmästä.

Rautaa rajalle, esittää SAFKA. - Siihen emme usko. - Tiukka politiikka riittää.
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.32

Antti-Aleksi Peuralle #7

Peura: ”NATO on ainoa vaihtoehtomme.”

Olen samaa mieltä, mutta poliitikot pelkäävät kansan gallupmielipiteitä, joissa enemmistö ei (vielä) kannata Natoon liittymistä.

Ns. Suomen antifasistinen komitea (Safka) pelottelee jatkuvasti Venäjän aseilla, jos Suomi haluaa liittyä Natoon. Heidän kirjoittelunsa on luonnollisesti parasta mahdollista propagandaa Natoon liittymisen puolesta.

Baltian maat tekivät oivallisen liikkeen liittyessään.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
18.6.2010 22.33

#16: Kun alue on PV:n vieressä, luulisi mökkimurtojenkin määrän vähenevän.

On turha uskoa, ettei nämä asiat olisi selvitettävissä, vaikka suomalainen vakuutusyhtiö sen maksaisi.

PS. Ai missä Antilla mättää? Tynkä-Karjalan Antin kesäpaikkaan murtauduttiin, kun hänen henkilötiedoista käytiin keskustelua netissä tällä palstalla.

PS2. Ollos huoleton; kaiken maailman kirkonpellot ja luutnantinkujat on paikannettu, etsitty, kuvattu, annettu valmistautumistehtävät jne.

Nukkukaa myös Te hyvin!
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.35

Kalevi Wahrmanille #8

Wahrman: ”onko teillä kaikki realiteetit tallela???????”

Voisitko hiukan täsmentää?
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
18.6.2010 22.41

Samalla lähetän terveisiä entisille urheilutovereilleni Lappeenrtannan poliisilaitokselle (E-K) rikos(yli)komisariolle Leevi Hakulinen ja Kari Myyryläinen:

Onko niin, että puhtaalla omalla tunnolla ei voi puolustautua?

Vp.
demokraatti kommentoi:
18.6.2010 22.43

#17

Jos mielelläsi lähdet niin tuskin ihannevaltiosi panee Sinulle vastaan. Varmaan järjestävät katon pääsi päälle onhan se niin ihana Venäjä.

Ei suinkaan mahdottomuus, kuten ryssien lapsiasiaagentti ”Astahov” (FSB) on osoittanut niin venäjällä lasten turvallisuus on huomattavasti Suomea parempi eli älä huolehdi lapsistasi kyllä venäjän paska maa niistä huolta pitää. Rahaa venäjällä on eikä asuntosi vuokra ole venäjällä ongelma. Mikset saisi avustuksia venäjällä, maksaahan Suomikin kaikille ruhtinaalisesti, ilman työvelvoitetta, kuka vain älyää pyytää. Saat varmasti venäjän kunniakansalaisuuden alta aikayksikön, olethan muutanut kapitalistien maasta köyhien ihannemaahan, jossa työttömyys- ja muut korvaukset ovat maailman huippuluokkaa - raaka-ainevaranoiltaan maailman rikkaimmassa maassa - ei tarvitse kärvistellä Suomen ”niukoilla” työttömyyskorvauksilla.

Pyhästä hengestä Sinä et tiedä mitään - älä pilkkaa!
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.46

Nimimerkille demokraatti #9

demokraatti: ”Kaikkitietävä Vesa Harinen on torpannut tämän vision jo monta kertaa kun Veikko Saksi on sen asiallisesti esittänyt. Tämä VH -heppu ei pidä ao. kaluston hankkimista mitenkään Suomelle uhkana kuten ei myöskään muut toverinsa (kotikommunistimme ja vihreät).”

Ei Harista pidä arvostella, koska hän on kaikkitietävä.
minä vaan kommentoi:
18.6.2010 22.49

Minusta kyllä nyt on tehty taas kerran kärpäsestä härkänen. Julkisuudessa kerrottiin esimerkiksi, että Kauhavan Ilmasotakoulun läheltä ovat venäläiset ostaneet kiinteistön.
Ovathan he ostaneet Kortesjärveltä (osa nykyistä Kauhavaa) hallin, jossa on tehty ikkunoita. Matkaa lentokentälle on suurinpiirtein 30 kilometriä, joten luullakseni aika tavalla kaukana lentokenttätoiminnan tarkkailuun.

Lienee osa muistakin vastaavanlaisia. Joten meteli on totuutta suurempi. Taas kerran, kuten Suomessa tapana on!
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.53

Tuula Höltälle #10

Hölttä: ”Kun EU:n liittymisasiakirjan siirtymismääräys velvoitti poistamaan kiinteistöjen hankkimista koskevat rajoitukset EU:n maiden kansalaisilta, niin Suomi poisti rajoitukset myös EU:n ulkopuolisilta mailta. Lakimuutosehdotuksen allekirjoittivat 3.12.1999 ympäristöministeri Satu Hassi ja presidentti Martti Ahtisaari.”

Minkä takia näin meneteltiin? EU:n liittymisasiakirja ei varmaankaan sitä vaatinut.

Entäs jos meillä asuu muutaman vuoden päästä 10 miljoonaa kiinalaista? Kiina ohittaa talousmahtina Yhdysvallat jonkin ajan kuluttua.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
18.6.2010 22.54

Tähän asiaan huomion Saarijärvellä kiinnittänyt prikaatikenraali (Hannu Luotola) tulee välittömästi ylentää kenraalimajuriksi. - Jos se ei jostain syistä ole mahdollista, siis (toinen) kurkkuristi eli VR.
Pauli Saarinen kommentoi:
18.6.2010 22.59

Nauravalle koiralle #11

koira: ”Mielenkiintoista olisi tietää onko tuo MTV3:n Jussi Erosen paranoidinen maakauppa kaivelu kokoomuksen nato-siiven tilaustyö. Mitään pihviä ei asiasta kuitenkaan ole löytynyt.”
MTV3: 45-minuuttia ohjelmien tiedot perustuvat varsin realistisiin tosiasioihin. Olen katsonut ne kaikki.

On niin monta hämmästyttävää seikkaa, että kaikki eivät voi olla sattumia. Mitään russofobista tai paranoidista ei asiassa ole, mutta pihvi pilkottaa roskakasasta.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
18.6.2010 23.01

Kymen sotilaslääni vastaa alueestaan ja erityisesti nykyinen Imatra - Lappeenranta (Lemi) alue on hyvin katettu. - Ml evp(res) voimin.

Ollos´ huoleton. Poikas valveil´ on.: ’’
demokraatti kommentoi:
18.6.2010 23.28

#30 Pauli; ”Ei Harista pidä arvostella, koska hän on kaikkitietävä” .

Oikeassapa olet Pauli hyvä mutta onko oikein toteuttaa neuvostoliiton ideologiaa, jossa jotkut ovat arvostelun ulottumattomissa tyhmine ja olemattomine ajatuksineen. Harista pelokkaampaa, joka kuitenkin esiintyy rohkeasti, ei olekaan - täydellinen luuseri ja näköalaton mikä lie!

Joka tapauksessa venäjän nousee sotilaallisesti, kiistattomasti, ranskalaisen tukialuksen (Mistral) ja lisenssin kolmen vastaavan rakentamiseksi Venäjällä tähtää maan ostamisten ohella Suomen rannikolle hyökkäämiseen. Putin ottaa Venäjän voiman Itämerellä ja Tarja Halonen ”inisee”. Kun hyökkäykseen valmiit laivat ovat valmiit, Venäjä siirtää 8 prikaatia Suomenlahdella samanaikaisesti, ilman minkäänlaisia etukäteisvalmisteluita eikä puolustusvoimamme ”tiedä tästä mitään” eivätkä ole siihen mitenkään valmistautuneita (paitsi että Pro Karelia, Veikko Saksi varoitti jo 1997). Venäjä on paska maa ja venäläiset todella syvältä.
Matkalla kommentoi:
18.6.2010 23.38

Suomen laillisten, sopimusten nojalla Suomelle kuuluvien alueiden palauttamista haluavia suomalaisia kutsutaan nyt ”räyhäkarjalaisiksi”.

Tuossa oma kommenttini.

Venäjällä ei ole mitään laillisia oikeuksia Suomen alueisiin. Ei nyky-Suomessa eikä Stalinin varastamilla alueilla.
Naurava koira kommentoi:
18.6.2010 23.41

#34

Hämmästellä nyt voi mitä vain ja kehitellä sitä mielikuvituksessaan.

Hämmästellään nyt vaikka vähän tuota otsikkoa. Ensiksikin, mitä tarkoitat tukikohdilla? Venäjä rakentaa Suomen, vai tarkoitatko Suomeen, omia tukikohtiaan?
Tasra kommentoi:
18.6.2010 23.47

Minua on ihmetyttänyt eräs seikka edustuksellisessa demokratiasamme: kun se valtakirja on saatu kaikkoaa moraali männikköön tai kuten populistiksi he…n v….uun ja kärkytään miellyttämis mahdollisuuksia ulkopuolisille valtioille, kuten tässä EUn kansalaisille sikinsokin myytävistä maa-alueista sikinsokin EUssa, niin SUOMI, se ns. Valtio eli sen aikainen ehdottajapiiri pisti vielä paremmaksi ”valtakirjoineen” ja kirjasi koko maailman kansat maamme omistajiksi jos rahaa löytyy ja sitä löytyy ”rikkaampi kuin koskaan Suomen” ulkopuolelta ja Bilderbergin kokouksessa yleensä nämä sijoittajat rahoineen esitelmöivät esim. juuri maapallon kylmenemistä, joka voi olla pelastus tai sitten ei Suomelle.

Kuinka moni kansalaisten edustaja siellä Arkadianmäellä tällaisen hyväksyi ja ketkä ja mikä taho oli tällaisen ehdotuksen alkuunpanija. Jotenkin menee tuonne Suomi brändääjien puoleen tuo katse…. Aivan samanlainen holtittomuus ja petturimainen laki kuin perustuslakiimme kirjattu SUOMI KUULUU KAIKILLE…. Mikä pirunliitto meillä jyllää valtiomme hävittämiseksi? Saiko Ahtisaari nobelinsa vähän kuin takakautta?
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
19.6.2010 0.07

Hävettävää, päin vastoin, ei ole Taipalsaarella kalastelleen (Karhulta ei kalaa saa, Mäkisen Teuvolta ja miulta ois) pääministeri Vladimir Putinin ehdotukset.

Miksi suomalainen politiikko alistuu, miksi narttukoira kääntyy selälleen jne.

Eikä Suomi usko EU-turvatakuisiin? Mikä osa euroopalaisuutta mättää?
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 0.22

Juha Molarille #16

Molari: ”Olen seurannut venäläisten kiinteistöjen ostoa Suomessa tiiviisti jo ajasta, jolloin se ei ollut vielä varsinaisesti alkanutkaan: http://www.kauppatie.com/03-2007/1f.htm

Kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) puuttuu tämän kirjoituksen kannalta epäolennaisiin seikkoihin. Rehellisten venäläisten kiinteistökauppoihin Suomesta. Ei niissä mitään vikaa ole. Asuintalossani samassa portaassa asui aikoinaan venäläinen perhe eikä siinäkään mitään kummallista ollut.

Kirjoituksen ydin oli siinä, että venäläiset ovat ostaneet maita merkittävistä paikoista, kuten sotilasalueiden, voimansiirtolinjojen ja tietoliikennemastojen läheisyydestä. Vyyhtiin on sekaantunut nimiä, jotka on vuosien ajan yhdistetty massiivisiin rahanpesuepäilyihin. Näihin asioihin kirkkoherra ei ottanut kantaa.

Molari: ”Suomen puolustusvoimat antoivat hyvän vastauksen, ettei mitään uhkaa ole mainittujen ostojen vuoksi, mutta sitä vastoin liike-elämän kannalta voimme todeta, että rahaa saapuu Suomeen. Ja se on hyvä asia!!!”

Ei kai puolustusvoimat ryhdy julkisessa sanassa kuuluttamaan, että nyt maanpuolustukseen kohdistuu hirvittäviä uhkia?

… rahaa saapuu Suomeen. Aivanko valko- tai kirjopestyä? Tai ehkä kolmasti kirkastettua.

Molari: ”Mikäli joku alue koetaan turvallisuuden kannalta araksi, niin silloin Suomi voisi menetellä niin kuin muutkin valtiot, että rajoittavat osto-oikeuksia ylipäätänsä tuollaisten alueiden lähettyviltä - eli määrittävät valtiolle kuuluvat isot suoja-alueet.”

Minusta tuntuu sitä, että poliitikot puntaroivat parhaillaan erilaisia vaihtoehtoja.

Molari: ” Koko ajatus siitä, että venäläinen muodostaisi jotenkin uhkan on absurdi, …”

Venäjä on meidän rajanaapurimme ja pullistelee jatkuvasti aseillaan.

Molari: ”Olenkin sanonut, että riemurinnoin ostan kiinteistöjä toisen lukuun, jos venäläisiä vastaan asetetaan Suomessa sellaisia rajoituksia, joita ei ehkä muita kansalaisuuksia vastaan esitettäisi.”

Aivanko maanpetokselliseen toimintaan kirkkoherra olisi valmis?
Luulisin lainsäätäjän tietävän, minkälaiset rajoitukset ovat mahdollisia.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
19.6.2010 0.28

”Rehellisten venäläisten kiinteistökauppoihin Suomesta.”

On tekeytymistä tyhmyyteen eli rakastua omaan hyötyyn, kun halutaan verrata venäläiset ja suomalaiset / Euroopan Union.

Suihinkin saa ottaa.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 0.34

Nauravalle koiralle #18

koira: ”Petsaus itse valehtelee. Venäjällä ei ole mitään lupaa tulla Suomen aluevesille. Eikä kaasuputkea tarvita siihen, että Venäjä voi liikkua ihan vapaasti kansainvälisillä vesillä kuten tähänkin asti. Eikä Venäjä tarvitse kaasuputken ”varjoa” kehittääkseen laivastoaan.”

Eihän Venäjällä ole mitään lupaa tulla Suomen aluevesille, mutta kysyykö se ensin lupaa, jos haluaa tulla?

Petsaus ei suinkaan valehdellut. Hän esitti vain näkemyksen, että putken varjolla Venäjä saa hyvän tekosyyn vahvistaa Itämeren laivaston iskukykyä huomattavasti. Täytyyhän aseistuksen lisäämiseen joku (teko)syy olla.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
19.6.2010 0.36

Toivotan seuraajani kiitollisina olemaan palvomatta naapurimaan kansaa.
Gagarin kommentoi:
19.6.2010 0.42

Suomi on turhan takia mennyt äärimmäisyydestä toiseen maakaupat salliessaan. Ennen EU:ta ei maan osto ulkomaan kansalaisille ollut periaatteessa sallittua. Poikkeuksen muodostivat suomalaisen kanssa avioituneet tai muut erikoisluvan saaneet. EU:n vastustajien yksi argumenteista oli aikoinaan maakaupan salliminen EU:n kansalaisille. Pelättiin, että saksalaisten mökkejä nousee joka niemeen, notkoon, saarelmaan.

Oli aivan tarpeetonta myöntää lupa kaikille, mm. venäläisille, koska Venäjäkään ei salli vapaata maan ostoa suomalaisille. Venäläisiä on niin paljon, ja myös varakkaita sellaisia, että halutessaan he voivat ostaa koko Suomen.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
19.6.2010 0.44

#22: ”Rehellisten venäläisten kiinteistökauppoihin Suomesta.”

Rehellinen, venäläinen ostamassa maata naapurivaltiosta, on hieman erikoinen ilmiö maailmalla.

t. apm
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
19.6.2010 0.50

Espanjan Aurinkorannikolla asuu EU-kansalaisia ja - - - venäläisiä.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
19.6.2010 0.53

EU-Kyprosen Limassolissa asuu EU-kansalaisia ja - - - venäläisiä.
Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
19.6.2010 0.58

Taipalsaarella asuu taipalsaarelaisia, suomalaisia ja … venäläisiä.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 1.22

Petsaukselle #22

” Kenraalit eivät luonnollisesti voi ottaa asiaan kantaa, mutta eräs kenraali on lausunut sen verran, että ”ollos huoleton, poikas valveill’ on”. ”

Petsaus: ”Tuo ei auta, jos meidän idioottimainen ylipäällikkö Halonen kielsi mm. maamiinat. Onko Venäjä vastaavan tehnyt? EI.”

Maamiinoja ei olisi pitänyt kieltää, mutta Suomen hallitus ja eduskunta ovat ylettömän nöyriä kaikille maan ulkopuolelta tuleville ohjeille, pyynnöille, käskyille ja määräyksille. Suomi on aivan eri asemassa kuin monet muut Euroopan maat. Meillä on toistatuhatta kilometriä maarajaa laajentumishaluisen naapurin kanssa.

Petsaus: ”Samoin Ahvenanmaa on linnoitettava tarpeellisesti.”

Vaikeampi juttu. Ahvenanmaasta on aikoinaan väännetty kättä pitkään. Ehkä paras tapa olisi myydä se ruotsalaisille.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 1.39

Nimimerkille minä vaan #31

”Minusta kyllä nyt on tehty taas kerran kärpäsestä härkänen. Julkisuudessa kerrottiin esimerkiksi, että Kauhavan Ilmasotakoulun läheltä ovat venäläiset ostaneet kiinteistön. … Lienee osa muistakin vastaavanlaisia. Joten meteli on totuutta suurempi. Taas kerran, kuten Suomessa tapana on!”

Kyllä näissä MTV3:n 45-minuttia ohjelman jutuissa oli paljon muutakin asiaa kuin kärpäsestä härkänen. Olen katsonut ne kaikki ohjelmat ja siellä oli varsin konkreettisia esimerkkejä.
Rahanpesuasiat on tietysti vaikeita näyttää toteen, mutta sitäkin varten on olemassa asiantuntijoita.

Yksi asia on myös varma. Jos Pohjan kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) ja hänen aatetoverinsa ns. Suomen antifasistisessa komiteassa (Safka) nostavat jostakin asiasta hirvittävän metelin, niin asiassa on varmasti jotakin hämärää. Kirkkoherra sai kiinteistökauppa-asioista hirvittävän hepulin jo toista vuotta sitten.
Nen kommentoi:
19.6.2010 7.15

Hesari herkuttelee venäläisellä sananvapaudella:

HS 19.6.2010
kaija.virta@hs.fi Kirjoittaja on HS:n pääkirjoitustoimittaja

”Teiden kunto ja totuus Putinista”

”Pietarin poliisi antoi ilmaista markkinointiapua Venäjän oppositiolle, kun se keskiviikkona takavarikoi autokuormallisen pääministeri Vladimir Putinia arvostelevaa tuoretta kirjasta. Putin. Tulokset. 10 vuotta -nimisen vajaan 50 sivun kirjasen tekijät ovat kaksi oppositiopoliitikkoa ja entistä ministeriä, Boris Nemtsov ja Vladimir Milov. He ovat parin vuoden ajan harrastaneet äkäisten pikku pamflettien julkaisemista ajankohtaisista aiheista.”
Evald Kytömaa kommentoi:
19.6.2010 7.38

Olen ihmetellyt jo vuosien ajan, miksi kukaan ei tee mitään? Me kaikki vaan kirjoittelemme. Eduskunnassa on herätty kyselemään joidenkin kansanedustajien toimesta. MTV-3 on toiminut ansiokkaasti pitäessään asiaa ja kysymyksiä esillä, mutta virallinen Suomi vain nukkuu ja kääntää kylkeään. Mistä on kysymys, kun ei kyetä toimimaan asiassa, jota näyttäisi pääosaa kansasta huolettavan!

Niin ja tämä meidän uljas paperimediamme ja YLE. Vartiopaikalla raportoimaan kansalle ja äkkiä. Mikä on tehtävänne? Mediapoikien poninhännät ja korvarenkaat heilumaan vai onko sivarit halosunineen pelkissä ruandalaispoteroissa? Chile ei tarvitse enää teitä.
Naurava koira kommentoi:
19.6.2010 7.49

#43

Onpa taas naurettavaa vänkäystä Saariselta. Kyllä Petsaus valehtelee viestissä #2, väittäessään, että Venäjällä on nyt lupa tulla aluevesillemme. Miksi Saarisen mielestä Venäjä tulisi ilman lupaa Suomen aluevesille?

Se, että Venäjä tarvitsee tekosyyn laivastonsa vahvistamiseksi on vain Petsauksen ja Saarisen tulkinta - Venäjä ei tälläistä tekosyytä ole esittänyt eikä sellaista tekosyytä tarvitse.
Naurava koira kommentoi:
19.6.2010 7.56

#42, 44, 46 - 50

Tynkä-Karjalan Antti vihjaa, että venäläiset kansana ovat jotenkin epärehellisempiä kuin muut, vai?
Tuula Hölttä kommentoi:
19.6.2010 8.09

Ewald K. #53: ”Olen ihmetellyt jo vuosien ajan, miksi kukaan ei tee mitään?”

Vuonna 1992 solmitun kumppanussopimuksen mukaan Suomen ja Venäjän välisissä suhteissa noudatetaan mm. kansainvälisen oikeuden, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien ja täysivaltaisen tasa-arvoisuuden periaatteita.

Venäläiset saavat ostaa suomalaisia maita mistä haluavat ja suomalaiset mm. maksavat n. 10 miljoonaa euroa vuodessa vuokraa Saimaan kanavasta, että venäläiset pääsevät halutessaan myös tätä vesireittiä pitkin kiinteistöilleen. Kanavan käyttäjistä suomalaisia on vain n. 5%.

Suomalaiset pakkoluovutetulta alueelta paenneet ovat jo vuosikausia lähettäneet omistusoikeutensa palautushakemuksia koskien pakkoluovutetulle alueelle jäänyttä omaisuuttaan Venäjän suurlähetystön ohjeiden mukaisesti suoraan Kremliin saamatta mitään vastausta. Kun yksikään poliitikko ja virkamies sen paremmin Venäjällä kuin Suomessakaan ei ole tehnyt yhtään mitään, että vastavuoroisuus omistusoikeuskysymyksissä toteutuisi kumppanuussopimuksen periaatteiden mukaisesti, prosessi on nyt edennyt Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen epäselvän omistusoikeuskysymyksen selvittämiseksi.

Nämä kuulemani mukaan eilen jossakin aamu-tv:n ohjelmassa ”rayhäkarjalaisiksi” leimatut ihmiset ovat tehneet jotain konkreettista asian eteen. Ovatko muut tehneet mitään?
Evald Kytömaa kommentoi:
19.6.2010 8.20

#56 Tuula Hölttä

Kiitos kommentista.
Mielenkiintoista.
Tuula Hölttä kommentoi:
19.6.2010 8.43

Tässä lisäyksenä tarkennus Saimaan kanavasta Suomelle koituvista kustannuksista: Kanavan vuokra nostettiin nelinkertaiseksi aiempaan sopimukseen verrattuna ja on nyt 1,22 miljoonaa euroa vuodessa. Kaiken kaikkiaan kanavasta aiheutuu Suomen valtiolle yli 10 miljoonan euron kustannukset vuodessa, joista 6 miljoonaa euroa on kanavan ja Saimaan syväväylien ylläpitoa.
Juha Molari kommentoi:
19.6.2010 10.12

Höltällä menee hiukan käsitteet sekaisin.

Vuokrasopimus on tässä tapauksessa kahden välinen sopimus, josta ovat molemmat osapuolet neuvotelleet. Suomen teollisuus on saanut ja saa hyötyä kanavasta. Niin Suomi katsoo, että sille on hyödyllistä maksaa myös vuokraa Venäjän alueella olevasta kanavasta. Kukaan ei pakota vuokrasopimukseen: Suomi voi olla myös ilman kanavan käyttöä, jos ei tahdo maksaa vuokraa. Mutta Suomi päätti toisin eikä Höltän näkemys ainakaan voittanut suomalaisten käsityksiä, oli ehkä vain marginaalinäkemys.

Omistusoikeus on Venäjän valtaosassa kanavaa, joten jos Suomi kokee saavansa tappiota kanavasta, niin Suomi voi olla käyttämästä kanavaa määräaikaisen vuokrasopimuksen mukaisesti.
Nen kommentoi:
19.6.2010 11.14

”heidi kommentoi:
18.6.2010 21.47

Kuule Demokraatti. Mielelläni lähden ja vaikka heti, mutta katto tarvitaan pään päälle niin suomessa kuin Venäjällä. Mahdottomuushan tuollainen tempaus on, pienten lasten kanssa.

Raha ratkaisee ja rahoillani ei osteta, saati vuokrata asuntoa edes Venäjältä!”

Pietarin naiset osaavat kyllä opastaa tienaamisessa! Näitä venäläisiä kauppanaisia on naitu Suomeenkin, joten voit kysyä neuvoa joltain Suomeen naidulta venäläisnaiselta ennen Venäjälle muuttoa!
Evald Kytömaa kommentoi:
19.6.2010 11.24

Molari teki ohari.

Hieman tässä seeboilen. Ajatellaanpa, että Suomi olisi 100-miljoonainen kansa ja Venäjä 5-miljoonainen kansa. Aikaisempaan historiaan nojaten olisi loogista, että Suomi vaatisi turvallisuutensa takia Venäjältä uutta rajalinjaa ainakin Murmanskista Suomenlahteen. Ellei Venäjä suostuisi hyvällä niin ei kun miljoona-armeija rajan yli valtaamaan alueen.

Perustettaisiin uusi Venäjän hallitus Suomen puolella rajaa ja alettaisiin uudet neuvottelut. Tämän seurauksena venäjä varmaankin mielellään luopuisi alueistaan. Venäjän tarvitessa Saimaan kanavaa ja sitä kanavaa Äänisjärvestä, sitä voitaisiin vuokrata Venäjälle sen jälkeen, kun ne olisi maksaneet sotakorvaukset Suomelle. Aika oikeudenmukaista, eikös?

Mitä tulee sitten Venäläiseen ilmapiiriin, niin varmaankin Suomi voisi järjestää muutaman dosentin ja kirkkoherran antamaan valaistusta tyhmälle kansalle.

Eiköhän ruveta lapsentekotalkoisiin porukalla. Pian se satamiljoonaa suomalaista saavutetaan ja venäläisethän ryyppää itsensä hengiltä kahdessakymmenessä vuodessa. Jotta kyllä viisimiljoonaa venäläistä on mahdollista saavuttaa.
Trapetsi kommentoi:
19.6.2010 11.43

Minun tuttavani Karjalan evakkojen jälkeläiset möivät kesäpaikkansa Itä- Suomesta venäläisille. Toiset myyvät vaikka isoäitinsä. Onneksi kaikki eivät myy.

Korjaan, entiset tuttavat.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 14.43

Nimimerkille demokraatti #36

demokraatti: ”Joka tapauksessa venäjä nousee sotilaallisesti, kiistattomasti, ranskalaisen tukialuksen (Mistral) ja lisenssin kolmen vastaavan rakentamiseksi Venäjällä tähtää maan ostamisten ohella Suomen rannikolle hyökkäämiseen. Putin ottaa Venäjän voiman Itämerellä ja Tarja Halonen ”inisee”.”

En olisi niinkään varma tuosta hyökkäyksen valmistelusta. Venäjän täytyy kuitenkin sisäpoliittisista sysistä kertoa uhkaavista naapureista ja pullistella aseillaan.
Hyökkäyskohteena Suomi on tosin helpompi, kuin Natoon kuuluvat Baltian maat. Niitä Safkan palkattu ”tiedottaja” Tankki-Leena Hietanen uhkailee päätyökseen Venäjän aseilla.

Tosin Suomessakin mielenkiinto Natoa kohtaan kasvaa safkalaisten Johan Bäckmanin (Йохан Бекман), Juha Molarin (Юха Молaри), Tankki-Leena Hietasen ja Heidi Tuomisen ”tiedotustoiminnan” ansiosta.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 14.53

Nauravalle koiralle #38

koira: ”Hämmästellään nyt vaikka vähän tuota otsikkoa. Ensiksikin, mitä tarkoitat tukikohdilla? Venäjä rakentaa Suomen, vai tarkoitatko Suomeen, omia tukikohtiaan?”

Hämmästellään nyt vaikka vähän tuota kysymystäsi. Lue koko juttu eikä pelkää otsikkoa.
Anu Palosaari kommentoi:
19.6.2010 15.07

Venäjä rakentaa Suome(e)n tukikohtia ostamalla maata ja vaatimalla venäläisvähemmistöjen oikeuksia maassamme tapahtuvaksi???

Vai olisiko nyt kyseessä ihan puhdas suomalainen russofobia, pelon lietsonta, traumat entisistä sodista, perisuomalainen kyräily, vihamielisyys, ym.

Kyllä mä sanon, että Suomeenkin kaivattaisiin nyt uutta verta ja näkemystä, uutta otetta ulkopolitiikkaan (sisältyi muuten Tampereen yliopiston kv politiikan esseekysymykseen tänä vuonna; mitä mieltä suomalaisesta ulkopolitikkamme hoidosta tällä hetkellä), kokonaisuuksien hallintaa ja vielä kerran kokonaisuuksien hallintaa. Tämä puuttuu tällä hetkellä, sekä ihan puhdas valtiojärjen käyttö. Valtioviisauskaan ei olisis pahitteeksi näille nykyisille asioiden hoitajille.

Mutta ei voi kauhalla vaatia, jne.

Nyt jotain rajaa ja rotia, ja pelon lietsonta pois. Suomalaiset vissiin tarvii sitä, ”vastahan” tässä kahdesta blokista päästiin. Kuuluu suomalaiseen kansanmentaliteettiin etsiä syitä ja vikoja muualta kuin omien asioiden hoidosta. Mutta tää ei vie maailmaa eikä suomea enää eteenpäin.

Anu
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 15.10

Nimimerkille Gagarin #45

Gagarin: ”EU:n vastustajien yksi argumenteista oli aikoinaan maakaupan salliminen EU:n kansalaisille. Pelättiin, että saksalaisten mökkejä nousee joka niemeen, notkoon, saarelmaan.

… Oli aivan tarpeetonta myöntää lupa kaikille, mm. venäläisille, koska Venäjäkään ei salli vapaata maan ostoa suomalaisille. Venäläisiä on niin paljon, ja myös varakkaita sellaisia, että halutessaan he voivat ostaa koko Suomen.”

Huoli saksalaisista mökkien ostajista vaikutti aikoinaan varsin realistiselta. Aika on kuitenkin osoittanut, että huoli oli turha.

Venäläisten kanssa voi olla toisin. Venäjän inflaatio on ollut 15 %:n luokkaa. Suomi on turvallinen tapa sijoittaa rahoja sille 5,9 %:n kansanosalle, jolla on ylimääräisiä rahoja.
http://saarinen.blogit.uusisuo…mment-2330
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 17.18

Nimimerkille Nen #52

Hesari herkuttelee venäläisellä sananvapaudella:

http://www.hs.fi/paakirjoitus/…5257697803

HS 19.6.2010
kaija.virta@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n pääkirjoitustoimittaja

”Teiden kunto ja totuus Putinista”

”Putin-pamfletin tarkoitus on kertoa, miten Venäjä on muuttunut siitä lähtien, kun Putinista vuonna 2000 tuli Boris Jeltsinin jälkeen maan kiistaton johtaja.

Piskuisen Putinin-vastaisen opposition julkaisut eivät yleensä ole bestsellereitä, mutta takavarikko Pietarissa todennäköisesti lisää yleisön kiinnostusta.

Nemtsov ja kumppanit ovat ottaneet kirjasesta huikean miljoonan kappaleen painoksen – painotyön rahoittajaa ei ole kerrottu, ja tekstin voi myös tulostaa netistä.”

Kuinkas näin kävikään, kun Pohjan kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) juuri aikaisemman blogin kommentissa vakuutti, että Venäjällä on parempi sananvapaus kuin Suomessa.
http://saarinen.blogit.uusisuo…mment-2336
19.6.2010 17.26
Keväällä 2008 oli vielä nousukausi.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 17.32

Evald Kytömaalle #53

Evald: ”Olen ihmetellyt jo vuosien ajan, miksi kukaan ei tee mitään? Me kaikki vaan kirjoittelemme. Eduskunnassa on herätty kyselemään joidenkin kansanedustajien toimesta. MTV-3 on toiminut ansiokkaasti pitäessään asiaa ja kysymyksiä esillä, mutta virallinen Suomi vain nukkuu ja kääntää kylkeään. Mistä on kysymys, kun ei kyetä toimimaan asiassa, jota näyttäisi pääosaa kansasta huolettavan!”

Voisi ehkä sanoa, että hitaita ovat herrojen kiireet. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta on nyt kuitenkin puuttunut asiaan. Ehkä jotakin tapahtuu?

Evald: ”Niin ja tämä meidän uljas paperimediamme ja YLE. Vartiopaikalla raportoimaan kansalle ja äkkiä. Mikä on tehtävänne? Mediapoikien poninhännät ja korvarenkaat heilumaan vai onko sivarit halosunineen pelkissä ruandalaispoteroissa?”

Enpä ole nähnyt, että YLE olisi maininnut asiasta jotakin. Taitaa elää vielä YYA-sopimuksen mukaisten hyvien naapurisuhteiden sekä keskinäisen ystävyyden ja luottamuksen hengessä. Sopivasti rähmällään tai ainakin vähän kyyryssä pitää olla.
Juha Molari kommentoi:
19.6.2010 17.35

Olen edelleen sitä mieltä, että Venäjällä sananvapaus ja median vapaus on parempi kuin Suomessa. Venäjällä media (lehdistö, radio, tv, internet) ovat vapaita valtiollisesta ohjailusta, toimittajia ja toimituskuntia on niin paljon, ettei niitä voi ohjailla. Se, mikä kyseisen poliittisen pamfletin tausta ja tarkoitus ideologisessa sodassa on tällä hetkellä, kerron joidenkin aikojen kuluttua seikkaperäisemmin, kun pääsen muilta kiireiltä. Kyse ei ole suinkaan siitä, miltä Hesari näyttää.

Suomessa on Suomen antifasistien pannaan julistaminen mediassa, Suomessa on sensuuri jossa Venäjään ystävällisesti suhtautuvien henkilöiden äänet vaietaan ikään kuin niitä ei olisikaan - tai käännetään vastakohdakseen. Suomessa on vain muutama harvalukuinen media, joka monopolisoi viestintää valtaväestön keskuudessa. Suomessa pitää olla sopivaan hyväveliseuraan kuuluva tai poliittisesti sopiva, jotta toimitus päättää kiinnostua asiasta. Joskus jopa suojelupoliisi ennättää väliin, jotta asia voidaan vaieta. Niin Suomessa. Kokemukseni mukaan Venäjällä valtiovalta ei puutu median sisältöön, mikä nähtiin myös vanhus- ja lapsikaappauskysymyksissä: Suomalaisesta lapsikaapparidiplomaatista tehtiin Venäjällä toimittajien omasta päätöksestä paljon juttua, jonka jälkeen venäläisten poliitikkojen oli reagoitava median ja kansan paineessa, media oli todellinen valtiomahti, mutta Suomessa UM ja hallitus sitä vastoin ohjailee poliisikuulustelujen kanssa sitä, miten kansalaiset uskaltavat käyttää sananvapautta ja ilmaista totuuden rakkautta asian johosta. Media ei ole Suomessa valtiomahti, vaan poliitikkojen sylikoira.

Esimerkiksi meikäläisellä ei ole mitään suhdetta venäläiseen poliittiseen päätöksentekoon tai edustajiin niin kuin ei pienen kylän tavallisella papilla voikaan olla suhteiden, osaamisen ja ajan puutteen vuoksi. Suhteiden puuttumisesta huolimatta meikäläisen kamppailua Pro Karelian ja Kavkaz Centerin kanssa on käsitelty yli 200 eri jutussa lehdistössä, radiossa ja tv:ssa Venäjällä. Huomenna sunnuntaina venäläinen kanava kertoo terroristitutkinnan taustoista Suomessa, koska otin heihin yhteyttä. Tämä asia yhdessä Finrosforumin neljän toimittajan vaientamiskehotuksen kanssa on tv:n mukaan kiinnostava aihe. Sellainen ihmisestä kiinnostuminen ei olisi mitenkään mahdollista Suomessa, koska Suomessa pitäisi olla hyvävelijärjestelmän orjallinen osa. Karpon ohjelmissakin tapaukset olivat valtiollisen järjestelmämme ”hyviä ongelmia”, joiden avulla saatiin todistella herkkäuskoiselle valtaväestölle, että suomalaisessa järjestelmässämme olisi oikeasti kriittinen media ja sananvapaus!
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 17.40

Nauravalle koiralle #43

koira: ”Onpa taas naurettavaa vänkäystä Saariselta. Kyllä Petsaus valehtelee viestissä #2, väittäessään, että Venäjällä on nyt lupa tulla aluevesillemme. Miksi Saarisen mielestä Venäjä tulisi ilman lupaa Suomen aluevesille?

Venäjällä on ollut taipumus mennä ilman lupaa moneen paikkaan.

koira: ”Se, että Venäjä tarvitsee tekosyyn laivastonsa vahvistamiseksi on vain Petsauksen ja Saarisen tulkinta - Venäjä ei tälläistä tekosyytä ole esittänyt eikä sellaista tekosyytä tarvitse.”

Yleensä valtiot esittävät tekosyitä, jos ne ovat menossa ilman lupaa toisen valtion alueelle. Mutta eihän Venäjä Georgiaan ja moneen muuhun paikkaan menemiseenkään ole tekosyytä tarvinnut.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 17.51

Juha Molarille #59

Molari: ”Vuokrasopimus on tässä tapauksessa kahden välinen sopimus, josta ovat molemmat osapuolet neuvotelleet. Suomen teollisuus on saanut ja saa hyötyä kanavasta. Niin Suomi katsoo, että sille on hyödyllistä maksaa myös vuokraa Venäjän alueella olevasta kanavasta.”

Onhan sitä ystävyyden, yhteistyön ja avunannon nimissä tehty hassumpiakin sopimuksia.
Taloustoimittajana Pohjan kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) pystyy varmaan kertomaan paljonko Suomen teollisuus saa nykyisin hyötyä Saimaan kanavasta.
Kalevan kaiku kommentoi:
19.6.2010 17.57

#70 ”Kokemukseni mukaan Venäjällä valtiovalta ei puutu median sisältöön, mikä nähtiin myös vanhus- ja lapsikaappauskysymyksissä: ”

Olethan varsinainen pelle!!!!!!!!!!!!

Tulee tässä mieleen vanha tarina neuvostoliittolaisesta ja amerikkalaisesta, jotka väittelivät sananvapaudesta. Amerikkalainen kertoi esimerkkinä, kuinka heillä voi vapaasti haukkua Reagania. Siihen neukku vastasi, että kyllä heilläkin saa vapaasti haukkua Reagania.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 18.04

Anu Palosaarelle #65

Anu: ”Vai olisiko nyt kyseessä ihan puhdas suomalainen russofobia, pelon lietsonta, traumat entisistä sodista, perisuomalainen kyräily, vihamielisyys, ym.”

Russofobialla dosentti Johan Bäckman (Йохан Бекман), Juha Molari (Юха Молaри), Tankki-Leena Hietanen ja Heidi Tuominen selittävät lähes kaikki maaliman asiat. Bäckman teki russofobialla jopa tohtorin tutkinnon.

Anu: ”Nyt jotain rajaa ja rotia, ja pelon lietsonta pois. Suomalaiset vissiin tarvii sitä, ”vastahan” tässä kahdesta blokista päästiin. Kuuluu suomalaiseen kansanmentaliteettiin etsiä syitä ja vikoja muualta kuin omien asioiden hoidosta. Mutta tää ei vie maailmaa eikä suomea enää eteenpäin.”

Olen samaa mieltä, että pelon lietsonta pois. Dosentti Johan Bäckman (Йохан Бекман), Juha Molari (Юха Молaри), Tankki-Leena Hietanen ja Heidi Tuominen voisivat rajoittaa russofobiaa lietsovaa kirjoitteluaan.
Naurava koira kommentoi:
19.6.2010 18.34

Otsikossa yleensä tiivistetään artikkelin sanoma. Joten siis, mitä Saarinen tarkoittaa otsikossa mainituilla tukikohdilla?
Juha Molari kommentoi:
19.6.2010 18.35

Suomen hallitus ja neuvotteluosapuolet ovat laskeneet, että Suomi saa hyötyä. Tietenkään Suomen ei ole mikään pakko vuokrata, jos ei katso vuokrausta hyödylliseksi. Mutta Suomi katsoi sen erityisen hyödylliseksi. Saarisen pitäisi nyt moittia isänmaamme hallitusta ja Saimaan valtuuskuntaa, jotka katsoivat Saimaan kanavasta olevan hyötyä isänmaallemme. Olen samaa mieltä kuin isänmaamme päättäjät asian johdosta - niin kuin olen samaa mieltä myös isänmaamme rajoista virallisten raja- ja rauhansopimustemme kanssa.

Mitä tulee tuohon surkeaan Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin ”raporttiin”, jonka olen lukenut, niin venäläinen media osoittaa pikemmin, että se ei ole valtiollisen valvonnan alainen. Jos se olisi hallituksen sylikoira (vrt. Suomen media), niin media vaikenisi koko ”raportin” olemassaolosta, mutta nyt lukuisat mediat kertovat episodista, jonka Nemtsov ja Milov järjestivät älykkäällä kieroudellaan ja viekkaudellaan: yrittivät luvattomasti tunkeutua jakaakseen merkillistä aineistoaan kansainväliselle konferenssialueelle. Niin saivat tehokkaasti kansainvälisenkin huomion, kun viranomaiset puutuivat laittomuuden ja harmaan alueen tapahtuneeseen seikkailuun. Kuten sanoin, teen ”raportista” ja sen viekkaasta markkinoinnista ko. tavalla tarkemman jutun, kunhan jaksan ja ennätän.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 19.32

Juha Molarille #70

Molari: ”Olen edelleen sitä mieltä, että Venäjällä sananvapaus ja median vapaus on parempi kuin Suomessa. Venäjällä media (lehdistö, radio, tv, internet) ovat vapaita valtiollisesta ohjailusta, toimittajia ja toimituskuntia on niin paljon, ettei niitä voi ohjailla.”

Pohjan kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) kuuluu sarjaan erehtymättömät. Absoluuttisen ortodoksisessa putinismissaan kirkkoherra on tullut autuaaksi Putin-uskossaan. Nyky-Venäjän hallinto ei hänen näkemyksensä mukaan voi koskaan erehtyä tai tehdä mitään väärää.

Kirkkoherra tietää varsin hyvin, että nyky-Venäjän television tärkeimmät kanavat ovat täysin ”vuosituhannen suurimman valtiomiehen” ja hänen hallintonsa valvonnassa. Luonnollisesti suuressa maassa voi olla paljon pieniä televisiokanavia, joilla ei ole valtakunnallista merkitystä.

Sananvapaudesta ei voi puhua maassa, jossa toisinajattelijoita murhataan ja vainotaan. Maassa, jossa toisinajattelijoiden painotuotteita takavarikoidaan.

Venäjällä Novaja Gazeta on ainoa huomattava lehti, jota valtiovalta ei ole pystynyt ohjailemaan. Ehkä siksi, että lehti on aikoinaan perustettu Mihail Gorbatsovin tuella. Neljä toimittajaa on kuitenkin murhattu viime vuosina. Se lehdistön vapaudesta.

Ehkä kirkkoherra on oikeassa siinä, että ”median vapaus on parempi kuin Suomessa”. Venäjällä media julkistaa mitenkään tarkastamatta mitä tahansa propagandaa.

Molari: ”Suomessa on sensuuri jossa Venäjään ystävällisesti suhtautuvien henkilöiden äänet vaietaan ikään kuin niitä ei olisikaan - tai käännetään vastakohdakseen. Suomessa on vain muutama harvalukuinen media, joka monopolisoi viestintää valtaväestön keskuudessa.”

Länsimaissa viestimillä on laatukriteerit, joiden mukaan asian todenperäisyys yleensä tarkistetaan ennen julkistamista kahdesta eri lähteestä.

Tämä selittää sen, että dosentti Johan Bäckman (Йохан Бекман) ja kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) saavat varsin paljon tilaa Venäjän viestimissä, mutta heidän mielipiteitään ei noteerata suomalaisessa mediassa..

Molari: ”Kokemukseni mukaan Venäjällä valtiovalta ei puutu median sisältöön, mikä nähtiin myös vanhus- ja lapsikaappauskysymyksissä: Suomalaisesta lapsikaapparidiplomaatista tehtiin Venäjällä toimittajien omasta päätöksestä paljon juttua, jonka jälkeen venäläisten poliitikkojen oli reagoitava median ja kansan paineessa, …”

”Vanhus- ja lapsikaappauskysymykset” olivat Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n käsikirjoittama tv-spektaakkeli. Ne kuuluivat osana nyky-Venäjän hallinnon naapurimaihin kohdistamaan neulanpistopolitiikkaan.

”Vanhuskaappauksia” ei mielestäni ole tapahtunut. Pikemminkin päinvastoin. Vanhusta yritetään tyrkyttää takaisin kotimaahansa, mutta kyseinen valtio pistää vastan.

Molari: ”Esimerkiksi meikäläisellä ei ole mitään suhdetta venäläiseen poliittiseen päätöksentekoon tai edustajiin niin kuin ei pienen kylän tavallisella papilla voikaan olla suhteiden, osaamisen ja ajan puutteen vuoksi.”

Pienen kylän tavallinen pappi ei anna jatkuvasti ”lausuntoja” Venäjän viestimille. Pienen kylän tavallisen papin ”kamppailua” ei käsitellä yli 200 eri jutussa lehdistössä, radiossa ja tv:ssa Venäjällä. Pienen kylän tavallinen pappi kertoi ottaneensa yhteyttä venäläiseen televisiokanavaan.

Molari: ”… yhdessä Finrosforumin neljän toimittajan vaientamiskehotuksen kanssa on tv:n mukaan kiinnostava aihe.”

Kirkkoherra Molari viittaa kirjoitukseen ”Diktatuurin kärpäset politiikan tunkiolla”
http://finrosforum.fi/diktatuu…-tunkiolla

Neljä kansalaisaktivistia ja Venäjän tuntijaa ovat allekirjoittaneet julkisen kannanoton, jossa he tuomitsevat dosentti Johan Bäckmanin ns. Suomen ”antifasistisen” komitean (SAFKA) toiminnan ja Kremlin propagandakampanjan Suomea vastaan. Allekirjoittajat vetoavat suomalaiseen kansalaisyhteiskuntaan, että se esittäisi arvion SAFKAn toiminnasta.

Allekirjoittajien mielestä Venäjän tapaa tehdä politiikkaa Suomessa asuvien hädänalaisten ihmisten tilanteella ei voida hyväksyä.

Neuvostoliitossa ja Venäjällä pitkään asunut nimimerkki suometar totesi edellisen blogini kommentissa kirkkoherra Molarin mielipiteistä:
http://saarinen.blogit.uusisuo…mment-2340

”Sinuna en menisi antamaan tästä lausuntoja. Venäläiset kanavat ovat hyvin kaupallisia, täynnä kaikkea pesuainemainosta. Ja samanlaista hypetystä ja ihmisten aliarviointia, kuin mikä tahansa Idols tai Supermalli. Ihmissuhdesarjoja aamusta iltaan. Hyvä kun eivät keskusteluohjelmissa tapa toisiaan. Saattavat tappaakin ohjelman jälkeen. Hyvin primitiivistä.
Venäläinen media ei ole yhtään sen moniarvoisempi kuin mikään muukaan. Eikä vapaampi. Mistä olet saanut ajatuksen, että sinun sanasi kantaa yhtään mihinkään? Ja: onko sinulla sanottavaa?”

Herrojen Bäckman ja Molarin merkitystä voidaan verrata siten, että Bäckman esiintyy parhaaseen katsomisaikaan Venäjän pääuutislähetyksissä ja Molari milloin missäkin.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 19.38

Kalevan kaiulle #73

Sattuvasti sanottu.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 19.41

Nauravalle koiralle #75

koira: ”Otsikossa yleensä tiivistetään artikkelin sanoma. Joten siis, mitä Saarinen tarkoittaa otsikossa mainituilla tukikohdilla?”

Otsikossa esitettiin kysymys, johon lukija voi etsiä vastausta tekstistä.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 20.01

Juha Molarille #75

Molari: ”Suomen hallitus ja neuvotteluosapuolet ovat laskeneet, että Suomi saa hyötyä. Tietenkään Suomen ei ole mikään pakko vuokrata, jos ei katso vuokrausta hyödylliseksi. Mutta Suomi katsoi sen erityisen hyödylliseksi. Saarisen pitäisi nyt moittia isänmaamme hallitusta ja Saimaan valtuuskuntaa, …”

Vastasin jo kommentissa #72

”Onhan sitä ystävyyden, yhteistyön ja avunannon nimissä tehty hassumpiakin sopimuksia.
Taloustoimittajana Pohjan kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) pystyy varmaan kertomaan paljonko Suomen teollisuus saa nykyisin hyötyä Saimaan kanavasta.”

Taloustoimittaja ei kuitenkaan vastannut kysymykseeni.

Molari: ”Mitä tulee tuohon surkeaan Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin ”raporttiin”, jonka olen lukenut, niin venäläinen media osoittaa pikemmin, että se ei ole valtiollisen valvonnan alainen. Jos se olisi hallituksen sylikoira (vrt. Suomen media), niin media vaikenisi koko ”raportin” olemassaolosta, …”

En ole tietoinen siitä, että venäläinen media olisi kertonut raportin sisällöstä.

Molari: ”… mutta nyt lukuisat mediat kertovat episodista, jonka Nemtsov ja Milov järjestivät älykkäällä kieroudellaan ja viekkaudellaan: yrittivät luvattomasti tunkeutua jakaakseen merkillistä aineistoaan kansainväliselle konferenssialueelle.”

Nemtsov ja Milov olivat kansainvälisen konferenssin osanottajia. Tilaisuuden järjestäjä ei vaatinut heidän julkaisunsa takavarikointia. Kysymyksessä oli selvääkin selvempi sananvapauden rajoittaminen.

Suomessa ei tulisi kuuloonkaan, että poliisi tulisi takavarikoimaan jossakin konferenssissa jaettavaksi tarkoitetun aineiston kaikki kappaleet. Jos julkaisussa epäiltäisiin olevan jotakin lain vastaista, tutkinta-aineistoon riittäisi yksi kappale.

Molari: ”Niin saivat tehokkaasti kansainvälisenkin huomion, kun viranomaiset puutuivat laittomuuden ja harmaan alueen tapahtuneeseen seikkailuun.”

Mikä olikaan se laittomuus ja ”harmaa alue”?
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 20.55

Pelkkää pröllopia televisiossa hela dagen. Onneksi meillä Suomessa ei ole prinsessoja eikä prinssejä. Ei edes tsaaria.
Juha Molari kommentoi:
19.6.2010 21.14

Saarinen ei näytä tuntevan venäläistä mediaa tai tahallisesti vääristää sen luonteen. Olen havainnut useamman kerran, että jonkun suomalaisen lausuntoa tai keskustelua, joka sittemmin julkaistaan venäläisessä televisiossa tai suuressa sanomalehdessä, ei sinänsä hyväksytä, vaan Venäjältä on useamman kerran soitettu minulle ja kysytty näkemystä asiasta. Ilmeisemmin Venäjällä on laajemminkin journalistinen tapa, että toimittajat tekevät paljon taustatöitä, jututtavat muitakin ihmisiä (joita ei toki itse jutuissa mainita), kunnes julkaisevat kertomukset. Sitä vastoin Suomessa on nähtävissä selvästi, että esim. Anton-tarinat menivät Iltalehdessä ja Satakunnan kansassa julkisuuteen ilman minkäänlaista laatukriteeriä ja ilman kontrollijärjestelmää.
Juha Molari kommentoi:
19.6.2010 21.17

Saarinen #80 ei ole tietoinen, että Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin ”raporttia” olisi käsitelty venäläisessä mediassa, mutta olen jo aiemmin todennut, että Saarinen on kovin monesta asiasta tietämätön, mikä näkyykin hänen kirjoituksistaan yleisesti. Jos Saarinen ei ole tietoinen tietämättömyytensä ja lukemattomuutensa vuoksi, niin hän olettaa, ettei asiaa koskevaa keskustelua olisi lainkaan. Jos Saarinen olisi tietoinen, silloin hän kertoisi, että venäläinen media on vapaa, mikä tulee ilmi siinä, että useat kymmenet lehdet ja radiokanavat ym. ym. ovat käsitelleet jo tuota ”raporttia” ja sen kohtaloa. Mitä Suomessa olisi tehty? Vaiettu kuoliaaksi vastaavassa tapauksessa.
Nen kommentoi:
19.6.2010 21.29

Lisätietoa Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin takavarikoidusta pamfletista, käännetty myös suomeksi. Kannattaa tilauttaa kirjastoon mahdollisimman monen luettavaksi ja suositella tuttaville. Ettei oltaisi aivan Putinin koirien propagandan varassa.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 22.10

Juha Molarille #82

Molari: ”Saarinen ei näytä tuntevan venäläistä mediaa tai tahallisesti vääristää sen luonteen. Olen havainnut useamman kerran, että jonkun suomalaisen lausuntoa tai keskustelua, joka sittemmin julkaistaan venäläisessä televisiossa tai suuressa sanomalehdessä, ei sinänsä hyväksytä, vaan Venäjältä on useamman kerran soitettu minulle ja kysytty näkemystä asiasta.”

Olen jo immuuni sille, että kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) syyttää minua asiantuntemattomuudesta tai tahallisesta vääristelystä. Jos ei muuta voi, niin täytyy yrittää edes tällaisia keinoja.

Luonnollisesti venäläinen media kysyy ”vaatimattoman kyläpapin” mielipidettä, koska tietää jo etukäteen vastauksen.

Voisiko venäläinen media kysyä joskus suomalaisten ministerien tai kansanedustajien mielipidettä? Tai vaikka kirkkoherran kymmeniä kertoja Venäjän mediassa mainitseman pääsihteeri Veikko Saksin omaa mielipidettä.

Molari: ”Ilmeisemmin Venäjällä on laajemminkin journalistinen tapa, että toimittajat tekevät paljon taustatöitä, jututtavat muitakin ihmisiä (joita ei toki itse jutuissa mainita), kunnes julkaisevat kertomukset.”

Haastattelemieni asiantuntijoiden tai pitkään Venäjällä asuneiden henkilöiden blogikommenttien mukaan kirkkoherran mielenilmaus ei pidä paikkaansa.

Molari: ”Sitä vastoin Suomessa on nähtävissä selvästi, että esim. Anton-tarinat menivät Iltalehdessä ja Satakunnan kansassa julkisuuteen ilman minkäänlaista laatukriteeriä ja ilman kontrollijärjestelmää.”

Suomen lehdistössä julkaistuissa ”Anton-tarinoissa” on haastateltu asianosaisia ja julkaistu heidän omia kertomuksiaan lähde mainiten.

Kirkkoherran mielenilmaisut perustuvat dosentti Johan Bäckmanilta (Йохан Бекман) saatuihin tai muihin toisen käden tietoihin.
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 22.28

Juha Molarille #83

Molari: ”Saarinen #80 ei ole tietoinen, että Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin ”raporttia” olisi käsitelty venäläisessä mediassa,…”

Luulisin, että raportin ”takavarikkoa” on käsitelty, mutta en usko, että raportin sisältöä olisi käsitelty Venäjän päämedioissa.

Molari: ”mutta olen jo aiemmin todennut, että Saarinen on kovin monesta asiasta tietämätön, mikä näkyykin hänen kirjoituksistaan yleisesti. Jos Saarinen ei ole tietoinen tietämättömyytensä ja lukemattomuutensa vuoksi, niin hän olettaa, ettei asiaa koskevaa keskustelua olisi lainkaan. Jos Saarinen olisi tietoinen, …”

Edellisessä kommentissa totesin jo, että olen täysin immuuni näille kirkkoherra Juha Molarin (Юха Молaри) vakuutuksille tietämättömyydestäni ja lukemattomuudestani. Jotakin kirkkoherran on pakko keksiä, jos ei ole asiaperusteita.

Molari: ”… silloin hän kertoisi, että venäläinen media on vapaa, mikä tulee ilmi siinä, että useat kymmenet lehdet ja radiokanavat ym. ym. ovat käsitelleet jo tuota ”raporttia” ja sen kohtaloa. Mitä Suomessa olisi tehty? Vaiettu kuoliaaksi vastaavassa tapauksessa.”

Venäläinen media ei ole vapaa. Kymmenet lehdet ja radiokanavat ovat saattaneet kertoa raportin kohtalosta, koska Finrosforum teki asiasta julkisen. Entä valtakunnalliset televisiokanavat? Ovatko ne kertoneet raportin sisällöstä?
Pauli Saarinen kommentoi:
19.6.2010 23.24

Nimimerkille Nen #84

Nen: ”Lisätietoa Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin takavarikoidusta pamfletista, käännetty myös suomeksi. Kannattaa tilauttaa kirjastoon mahdollisimman monen luettavaksi ja suositella tuttaville. Ettei oltaisi aivan Putinin koirien propagandan varassa.”

Löysin Into-kustannuksen ja Like-kustannuksen sivuilta vain vanhan Nemtsov – Milov, Putinismi ja Venäjän rappio. Olisiko kysymys tämän julkaisun uudesta painoksesta?
Pauli Saarinen kommentoi:
20.6.2010 1.37

Kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) siirsi keskustelun sananvapauteen Venäjällä. Ehkä se oli hänen tarkoituksensakin.

Varsinainen keskustelun aihe oli kuitenkin se, että mihin tarkoituksiin venäläiset hankkivat kiinteistöjä Suomesta. Mistä rahoitus tulee ja minkälaisia sidoksia ostajilla on kotimaissaan? Ärtymystä on herättänyt myös vastavuoroisen kaupankäynnin puuttuminen.

Edellä mainittu Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin kirja ”Putinismi ja Venäjän rappio antaa” taustaa keskustelulle:

”Vielä vuonna 2000 Venäjän ulkopuoliset suhteet olivat hyvät, mutta muutamassa vuodessa Putin onnistui pilaamaan välit naapurimaihin ja pilaamaan välit valtaosassa maailman maista. Venäjällä ei ole enää jäljellä juuri ainuttakaan liittolaista tai ystävää. Jos jatkamme samaan malliin, olemme vaarassa joutua kansainvälisen päätöksenteon ulkopuolelle.

Putin on yrittänyt peittää epäonnistumisensa diplomatiassa turvautumalla provokaatioihin: kiristämme energialla, hävittäjämme lentävät provosoivasti aivan Nato-maiden läheisyydessä (aivan kuin hävittäjämme eivät voisi lentää kansainvälisessä ilmatilassa) ja kotimaahan luodaan hysteeristä lännenvastaista propagandaa. Putinin uhittelun seurauksia on alettu pelätä ja nyt etsitään puolustuskeinoja ”Venäjän uhkaa” vastaan.”

Nemtsovin ja Milovin mukaan ”kotimaahan luodaan hysteeristä lännenvastaista propagandaa”. Osa tätä propagandaa saattaa olla myös kiinteistöjen ostot naapurimaasta merkittävistä paikoista, kuten sotilasalueiden, voimansiirtolinjojen ja tietoliikennemastojen läheisyydestä.

Kiinteistöjen ostoilla saadaan naapurimaa tuntemaan ”Venäjän uhkaa” ja provosoitumaan, vaikka aikoinaan viisas presidentti Koivisto totesi, että ei pidä provosoitua, kun provosoidaan.
Nen kommentoi:
20.6.2010 7.22

Saarinen #87

”Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin pamfletti Putin. Tulokset. 10 vuotta on päivitetty laitos kirjasta Putin. Tulokset (2008), joka ilmestyi myös suomeksi Into Kustannuksen julkaisemana nimellä Putinismi ja Venäjän rappio syksyllä 2009.

Kahdessa vuodessa kirjoittajat havaitsivat, että heidän odottamaansa muutosta ei koskaan tullut. Putinin asema Venäjän politiikassa on yhä vahva. Vuoden 2008 jälkeen Venäjä on myös vajonnut syvemmälle talouskriisiin, ja yhteiskunnalliset ja alueelliset erot ovat pahentuneet.”
Nen kommentoi:
20.6.2010 7.45

Mr. Möläri #82: ”Sitä vastoin Suomessa on nähtävissä selvästi, että esim. Anton-tarinat menivät Iltalehdessä ja Satakunnan kansassa julkisuuteen ilman minkäänlaista laatukriteeriä ja ilman kontrollijärjestelmää.”

Siis ilman isovenäläistä, kiihkonationalistista kontrollijärjestelmää, kenties ilman Suomessa asuvien Putinin koirien kontrollia? Mr. Möläri käyttääkin osuvasti venäläistyyppistä sanontaa ”kontrollijärjestelmää”, vaikka toitottaa samaan aikaan Venäjän median sananvapaudesta ilmeisesti aivan tosissaan.

Alan ammattilaiset, siis mediaväki, on toista mieltä kuin Putinin koirat:

IS 21.10.2009 13:46

”Venäjä loisti surkeudellaan sananvapaus-rankingissa”

”Venäjä on harmistunut Toimittajat ilman rajoja -järjestön julkaisemasta sananvapausluokituksesta.

Kansainvälinen toimittajajärjestö julkaisi maanantaina uusimman luettelonsa maiden sananvapaustilanteesta. Venäjä upposi tähänastisiin pohjalukemiinsa, sijalle 153 kaikkiaan 175 maan joukossa.

Venäjän seurana ovat mm. Fidzhi ja Tunisia. Erityisen kiusallisena Venäjällä koetaan se, että edelle ylsi jopa Euroopan viimeisenä diktatuurina pidetty Valko-Venäjä sijalla 151. Taakse jäi sentään Kiina, joka oli 168:s.”

”Valtion ote mediasta vahvistumassa”

”Venäjän valtio saa pian entistä tukevamman otteen mediasta, kun Ren-TV, yksi maan viimeisistä aidosti itsenäisistä tv-asemista, luovuttaa uutistuotantonsa valtiolliselle RT-kanavalle.”
Naurava koira kommentoi:
20.6.2010 9.06

MTV3:n vuosia kestänyt maakaupoilla ja muilla tekaistuilla jutuilla revittely on juuri pahinta russofobiaa, harkittua venäjänpelon levittämistä. Tuollaisia 45min-ohjelmia ja maikkarin uutisia eläkeläiset ja muut viihdekanavalla viihtyvät katsovat päivittäin. Tämänkin blogin kirjoittaja mainitsee katsoneensa jokaisen osan ko. maakauppa-jutuista.

Ei normikansalainen ole koskaan edes kuullut mistään SAFKAsta, Molarista tai Bäckmanista, MTV3 toimii aivan eri tasolla, tuhansia katsojia vetävällä valtakunnallisella TV-kanavalla + sitä tulevalla roskalehdistöllä, kuten Iltasanomilla ja Iltalehdellä.

Rakentaako Venäjä tukikohtia Suomeen? No ei tietenkään rakenna. Kysymys on typerä ja lapsellinen, niin kuin sen lähdekin eli MTV3 ja toimittaja Jussi Eronen.
Heikki Lätti kommentoi:
20.6.2010 9.13

Nyt Senaattikiinteistöt ovat laittaneet myyntiin entisen Merenkulkulaitoksen (Nyk. Meritaito) tontteja tärkeimpien sisävesiväylien läheisyydestä. mm Tahkon- ja Heinäveden reittien varrelta.

Niitä ei mielestäni olisi hyvä kaupata ilman tarkkaa selvitystä ostajan sidoksista.
Heikki Lätti kommentoi:
20.6.2010 9.17

Tuossa myyntikohteita:
Juha Molari kommentoi:
20.6.2010 11.26

Lätti #92-93 päästää sisäisen sarvipäänsä vapaaksi kirjoituksessaan, kun virittää uuden kauhean version siitä, että Tahkolta ja Heinäveden rannoilta venäläiset ostavat tontteja.

Olen seurannut venäläisten kiinteistöjen ostoa Suomessa tiiviisti jo ajasta, jolloin se ei ollut vielä varsinaisesti alkanutkaan: http://www.kauppatie.com/03-2007/1f.htm. Pari vuotta sitten oli pelkona, etteivät suomalaiset mahdu enää kansallismytologian mukaisille koskemattomille sinisten järvien rannoille, kun metelöivät venäläiset tulevat saslikin paistoon ja hapankaalin syöntiin tänne - ja kaiken lisäksi maksavat mitä tahansa rannoista, jolloin suomalaisilla ei ole varaa ostaa enää tontteja. Monien myyjien äänet eivät päässeet silloin julkisuuteen, kun suomalaismyyjät yrittivät kertoa, etteivät olleet saaneet tontteja myytyä vuosikausiin kunnes venäläiset toivat heille ja heidän kyläänsä elämää ja rahaa.

Nyt Lätti virittelee suurena sotilasstrategina muistikuviensa mukaisen asejoukkojen liikehdinnän sisävesiväyliä pitkin, mutta tuskin auttaa kertoa, että Olavinlinnakin rakennettiin jo yli puolivuosituhatta sitten ja se säilyy edelleen valvomassa sisävesiväylää ulkoista uhkaa vastaan, jopa vanhat tykit ovat torneissa (voit käydä katsomassa niitä pientä maksua vastaan). Lätti pelkää siis ihan turhaan: vanhoja sisävesiväyliä vastaan on rakennuttu jo puolivuosituhatta sitten sotilaallinen puolustus. Lätti on epäilemättä aikaa edellä ja hän laskee, että öljyn loppumisen ja sähköpulan tähden lentokone- ja kumipyöräliikenne lakkaavat täysin, jolloin Venäjän ja Suomen armeijat kohtaavat toisensa suurissa myyttisissä taisteluissa sisävesiväylillä, joita tulevaisuutta hyvin ennakoivat venäläiset keskushallinnon ystävät ovat alkaneet valloittaa ostamalla epäisänmaalliseksi heittäytyneen, venäjämielisten valloittaman Senaattikiineistön avustuksella. Oikein hienoa, että Heikki Lätti tuli näiden suurten oivallusten kanssa julki jopa omalla nimellään, jotta hänen kunniansa ja maineensa Suomen peljastajana ja suurena sotilasstrategisena suunnannäyttäyttäjänä tulee kirjoitetuksi historiamme kirjoihin. Keväällä 2010 on eduskuntavaalit, joten Lätti eduskuntaa näiden viisaiden isänmaallisten puolustuspuheenvuorojen takia!!!
Pauli Saarinen kommentoi:
20.6.2010 19.15

Nimimerkille Nen #89

”Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin pamfletti Putin. Tulokset. 10 vuotta on päivitetty laitos kirjasta Putin. Tulokset (2008), joka ilmestyi myös suomeksi Into Kustannuksen julkaisemana nimellä Putinismi ja Venäjän rappio syksyllä 2009.”

Kiitokset tiedoista. Vuoden 2009 julkaisu on käden ulottuvilla.
Pauli Saarinen kommentoi:
20.6.2010 19.29

Nimimerkille Nen #90

Nen: ” Mr. Möläri käyttääkin osuvasti venäläistyyppistä sanontaa ”kontrollijärjestelmää”, vaikka toitottaa samaan aikaan Venäjän median sananvapaudesta ilmeisesti aivan tosissaan.”

Kirkkoherra Juha Molarin (Юха Молaри) teksteissä toistuu usein myös sana salaliitto. Olen ihmetellyt, että suomalaisissa viestimissä ei koskaan epäillä mitään salaliittoja. Dekkarikirjallisuudessa voi esiintyä salaliittoja.

”Venäjä loisti surkeudellaan sananvapaus-rankingissa”

”Venäjän seurana ovat mm. Fidzhi ja Tunisia. Erityisen kiusallisena Venäjällä koetaan se, että edelle ylsi jopa Euroopan viimeisenä diktatuurina pidetty Valko-Venäjä sijalla 151. Taakse jäi sentään Kiina, joka oli 168:s.”

Aika hyvinhän se kirkkoherra Molarin mainostama Venäjän sananvapaus selvisi. Oli sentään Kiinaa parempi.

Nen: ”Venäjän valtio saa pian entistä tukevamman otteen mediasta, kun Ren-TV, yksi maan viimeisistä aidosti itsenäisistä tv-asemista, luovuttaa uutistuotantonsa valtiolliselle RT-kanavalle.”

Itsenäiset tv-asemat vähenevät. Vielä kun saataisi kaikki Novaja Gazetan toimittajat murhatuksi, niin sananvapaus olisi suurenmoinen.
Pauli Saarinen kommentoi:
20.6.2010 19.50

Nauravalle koiralle #91

koira: ”MTV3:n vuosia kestänyt maakaupoilla ja muilla tekaistuilla jutuilla revittely on juuri pahinta russofobiaa, harkittua venäjänpelon levittämistä.

Itse kukin voi tarkistaa MTV3:n web-sivuilta, kuinka tekaistuja nuo jutut ovat.

koira: ” Tuollaisia 45min-ohjelmia ja maikkarin uutisia eläkeläiset ja muut viihdekanavalla viihtyvät katsovat päivittäin. Tämänkin blogin kirjoittaja mainitsee katsoneensa jokaisen osan ko. maakauppa-jutuista.”

Juttuun aineistoa kerätessäni katsoin kaikki internetistä löytyvät videot.

koira: ”Ei normikansalainen ole koskaan edes kuullut mistään SAFKAsta, Molarista tai Bäckmanista,”

Onneksi ei ole kuullut. Safkalla (Антифашистский комитет Финляндии, (АКФ), Juha Molarilla (Юха Молaри) ja Johan Bäckmanilla (Йохан Бекман) on tosin hirvittävä tarve tulla kuulluksi. Sen vuoksi he arvostelevat säännöllisesti Suomen viestimiä, jotka eivät julkaise heidän roskajuttujaan.

koira: ”Rakentaako Venäjä tukikohtia Suomeen? No ei tietenkään rakenna. Kysymys on typerä ja lapsellinen, niin kuin sen lähdekin eli MTV3 ja toimittaja Jussi Eronen.”

Sanoin jo aikaisemmin, että ei pidä provosoitua, kun provosoidaan. Nyt Naurava koira kuitenkin provosoitui pahasti. Toisaalta viisas suomalainen sananlasku sanoo, että se koira älähtää, johon kalikka sattuu.
Pauli Saarinen kommentoi:
20.6.2010 20.03

Heikki Lätille #92 ja #93

Uskoisin, että Senaattikiinteistöt on viisastunut aiheeseen liittyvästä kirjoittelusta.
Pauli Saarinen kommentoi:
20.6.2010 20.29

Juha Molarille #94

Molari ”Lätti #92-93 päästää sisäisen sarvipäänsä vapaaksi kirjoituksessaan, kun virittää uuden kauhean version siitä, että Tahkolta ja Heinäveden rannoilta venäläiset ostavat tontteja.”

Kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) iskee taas, kuten tavallisesti silmänsä tämän keskustelun kannalta epäolennaisimpaan eli Senaattikiinteistöjen tarjoamaan kahteen tonttiin.

Molari” … kaiken lisäksi maksavat mitä tahansa rannoista, jolloin suomalaisilla ei ole varaa ostaa enää tontteja.”

Joillakin venäläisillä on paljon rahaa ja he ovat maksaneet todistetusti joistakin kiinteistöistä huomattavia ylihintoja. Tällaisilla tapauksilla on luonnollisesti kiinteistöjen hintoja nostava vaikutus.

Taloustoimittaja Molari ei ole vastannut kysymykseeni, millä rahoilla venäläiset kiinteistöjä ostavat: kirjopestyillä, valkopestyillä vaiko kolmasti kirkastetuilla.

Taloustoimittaja Molari kehui Saimaan kanavan vuokraamista Suomelle kannattavaksi, mutta ei pyynnöstäni huolimatta ole esittänyt nykytilanteen mukaisia kannattavuuslaskelmia.

Kirkkoherra Molarin kommentin loppuosa onkin sitten suoraa hyökkäystä Heikki Lätin persoonaan kohtaan. Kun ei asia-argumenteilla pärjätä, siirrytään henkilöön kohdistuvaan arvosteluun. Siinä Safkan (Антифашистский комитет Финляндии, (АКФ)) strategia.
heidi kommentoi:
20.6.2010 20.47

Ehkäpä Saarisen olisi aika jo hyväksyä se tosiseikka, ettei Venäjällä ole asiat niin huonosti, kun kuvittelet ;)

”Joillakin venäläisillä on paljon rahaa ja he ovat maksaneet todistetusti joistakin kiinteistöistä huomattavia ylihintoja. Tällaisilla tapauksilla on luonnollisesti kiinteistöjen hintoja nostava vaikutus.

Taloustoimittaja Molari ei ole vastannut kysymykseeni, millä rahoilla venäläiset kiinteistöjä ostavat”

Faktojen etsiminen kun näiden Karajalanpalauttajien propagandasta voi olla erittäin vaikeaa… Ehkäpä venäjän köyhyystilastot eivät olekkaan sellaisia kuin luulet.

Tiesithän, että Venäjällä köyhyys vähenee hurjaa vauhtia vuosittain ja Suomessa vastaavasti kasvaa koko ajan?
Pauli Saarinen kommentoi:
20.6.2010 21.12

Nimimerkille heidi #100

”Taloustoimittaja Molari ei ole vastannut kysymykseeni, millä rahoilla venäläiset kiinteistöjä ostavat”

heidi: ”Faktojen etsiminen kun näiden Karajalanpalauttajien propagandasta voi olla erittäin vaikeaa…”

Eivät ”Karjalanpalauttajat” ole esittäneet epäilyksiä venäläisten rahanpesusta, vaan suomalainen julkinen sana sekä useat poliittiset päätöksentekijät.

heidi: ”Ehkäpä venäjän köyhyystilastot eivät olekkaan sellaisia kuin luulet. Tiesithän, että Venäjällä köyhyys vähenee hurjaa vauhtia vuosittain ja Suomessa vastaavasti kasvaa koko ajan?”

Venäjällä on maan oman elintasokeskuksen tutkimustulosten mukaan:
- 21 miljonaa ihmistä on alle toimeentulominimin
- 2/3 väestöstä on hengissä pysymisen rajalla ja
- 72 miljoonaa saa ruuan, mutta ei vaatteita.

Vuoden 2010 ensimmäisenä vuosineljänneksenä venäläiset jakautuivat elintasovertailun mukaan seuraavasti:
15.2 % alle toimeentulominimin
51.6 % toimeentulo asteikolla 1-3
27.3 % toimeentulo asteikolla 3-7
05.9 % vakavaraisia, asteikolla yli 7

Kyllä köyhyyden pitää vähentyä Venäjällä todella hurjaa vauhtia, jotta se pääsisi Suomen tasolle. Miljoona katulasta pitäisi saada sosiaaliturvan piiriin. Vanhustenhoitoa ei ole valtion toimesta järjestetty lainkaan.
Naurava koira kommentoi:
20.6.2010 21.19

#97

Saarinen: ”Sanoin jo aikaisemmin, että ei pidä provosoitua, kun provosoidaan.”

Mielestäsi näissä MTV3:n maakauppajutuissa on siis kyseessä provosointi. Provosoidaan suomalaisia venäjäfoobikkoja pelkoon ja jopa vihaan, sekä provosoidaan Venäjän hallintoa ja kansalaisia.

Provokaatiohan huomattavasti voimakkaampi toimi kuin esim. russofobian levittäminen, josta syytän itsekin marginaaliseksi ilmiöksi tunnustamaasi Safkaa ja kumppaneita.

Provokaatiotahan on historiallisesti käytetty yhtenä sodan alustuskeinona. Valtakunnallisesti näkyvä TV-kanava MTV3 + iltapäivälehdistö on siis todella arvelluttavalla tiellä.

Putin viisaana poliitikkona ei tosin provosoitunut, vaan äskettäin Lappeenrannassa sanoi, että sellaisen valtion pitää olla onnellinen josta halutaan ostaa tontteja.

Eikä Putin provosoitunut ns. lapsikiistoistakaan, vaan vakuutti etteivät ne saa vaikuttaa valtioiden välisiin suhteisiin.

Toivottavasti suomalaisistakin poliitikoista ja median edustajista löytyy vastaavaa viisautta ja provosoinnit, epämääräiset vihjailut ja kaikki muutkin kalikan heittelyt jätetään pois.
Juha Molari kommentoi:
20.6.2010 22.20

Ilman mitään poliittisia tai muita kontakteja Venäjän poliittisiin päättäjiin, tänään Moskovan TV-keskus näytti parhaaseen katseluaikaan kello 21 sikäläistä aikaa ohjelman, jossa käsitteli minun kamppailuani Kavkaz Centerin ja muiden kanssa Suomessa. Jutun nimi oli ”kuumien suomalaisten kavereiden kylmä sydän”, koska antifasistit, vanhukset ja lapset ovat joutuneet kovan kohtelun uhreiksi Suomessa. Kun palataan kysymyksen television vapaudesta, niin herää kysymys kuka muka käski, vaan pikemmin kyse oli Suomen ulkopolitiikasta tehty toimituksen itsenäinen arvio.

Mistäkö venäläiset saavat rahaa? Pietarissa on 5 miljoonaa ihmistä, jotka käytävät rahaa monenlaiseen ostamiseen. Ystäväni työskentelee pörssissä, ja hänellä olisi hyvinkin rahaa ostaa joku mökki Heinäveden rannoilta: pankki- j pörssialalla palkat ovat hyvinkin Suomen tasoa, joillakin aloilla korkeat, mutta kulut ovat alhaisemmat verotuksen ym. tähden. Liiketoiminnassa kertyy myös voittoja: toinen ystäväni on Venäjän suurimman mainostoimiston pietarilainen johtaja, asiakkaina aivan huippu brändit maailmalta. Televisiomainonta on kallista Venäjällä, suuren saavuttavuuden tähden, mutta mainostoimistot saavat tällöin myös korkeita tuloja. Eräs toien ystäväni toimii hyvässä asemassa it-firmassa, joka tuottaa, asentaa ja kouluttaa keskisuuria ja suuria yrityksiä erp-järjestelmissä. Tuolla alalla kulkee kovat rahat niin Suomessa kuin Venäjälläkin. Tapasin Israelin ja Kyproksen matkalla upporikkaita venäläisiä Murmanskista: nämä tekivät huimat rahat kalastuksella, kun möivät kalat Norjaan. Israelista he ostivat noin vain timantteja, joiden arvot olivat suuremmat kuin tavanomaisen mökin Heinäveden rannoilta. Jne. Jne. Pitää siis huomata, että rikkaita on Suomessa kuin Venäjälläkin; monet heistä ovat rikastuneet ilman mitään hämäriä toimia ahkeruuden ja älykkyyden avulla, ehkä vähän myös hyvän onnen saattamana. Näen ystävissäni tuollaisia ihmisiä. Itse en pikkukylän pappina tai ylipäätänsä pappiskutsumuksessa voi koskaan tulla heidän tavoin rikkaaksi. Silti en viritä jotakin hämärää kuvitelmaa mainittujen ihmisten rahoista. Onhan Jari Sarasvuollakin rahaa ostaa kesämökki - miksi ei huimasti isommassa Venäjän maassa olisi hyviä bisnesihmisiä, joilla on varaa ostaa mökki Suomesta?
heidi kommentoi:
20.6.2010 22.34

Suomesta: ”Vielä 1990-luvun alussa lasten köyhyys oli vähäisempää kuin koko väestön köyhyys. Viisi prosenttia lapsista eli köyhissä talouksissa. Hakovirran mukaan vuonna 2007 jo 14 prosenttia lapsista eli pienituloisuusrajan alapuolella.

Vuonna 2007 koko Suomen väestöstä köyhiä oli 13 prosenttia eli noin 700 000 henkilöä. Noin 150 000 heistä oli alle 18-vuotiaita lapsia.”

Siis Suomessa 13% väetöstä köyhiä ja Venäjällä 15%? Ja todella hurjaa vauhtia pitäisi köyhyyden vähentyä Venäjällä? Realiteetti HALOO?!

Sitten vielä linkki tuohon SUOMEN uutiseen: http://www.uusisuomi.fi/kotima…skitekijat
Pauli Saarinen kommentoi:
21.6.2010 1.36

Nimimerkille heidi #104

Tämän blogin aihe ei ole köyhyys Suomessa ja Venäjällä, vaan venäläisten kiinteistökaupat Suomessa. Vastaan nyt kuitenkin heidin kommenttiin.

heidi ”Suomesta: ”Vielä 1990-luvun alussa lasten köyhyys oli vähäisempää kuin koko väestön köyhyys. Viisi prosenttia lapsista eli köyhissä talouksissa. Hakovirran mukaan vuonna 2007 jo 14 prosenttia lapsista eli pienituloisuusrajan alapuolella.”

Ehkä sinun olisi syytä tutustua tarkemmin alkuperäiseen lähteeseen eli Tilastokeskuksen tilastoon pienituloisuudesta 1990 – 2007.

Köyhyysrajaksi määritellään yhden aikuisen ja yhden alle 14-vuotiaan lapsen taloudessa 17 000 euron bruttotulot vuodessa. Kahden aikuisen ja kahden lapsen taloudessa raja on 2 200 euroa kuukaudessa koko perheelle.
http://tilastokeskus.fi/til/tj…04_fi.html

Venäjällä keskimääräinen toimeentulo on 5 153 ruplaa eli 133 euroa kuukaudessa henkilöä kohti eli päivää kohti 4.43 euroa. Tässä luvussa ovat mukana kaikki kansalaiset, myös huippurikkaat. Keskuksen arvion mukaan kaksikolmasosaa (2/3) eli noin 93 520 000 venäläisistä on fyysisen hengissä pysymisen kynnyksellä.
http://newsru.com/finance/28apr2010/poorlife.html

Heidi, sinun olisi ollut syytä lukea myös tuon Uuden Suomen artikkelin kommentit. Yksi kommentti oli varsin kuvaava:
http://www.uusisuomi.fi/kotima…ent-311671

”Lapsuusmuistoja itsenäisyyspäivänä
6.12.2009 12:04 Hyeena

Kuka on kävellyt viiden kilometrin päässä sijaitsevaan kansakouluun kumisaappaat (ainoat ehjät jalkineet) jalassa parinkymmenen asteen pakkasessa?
Kuka on tehnyt kotitehtäviä petromaxin valossä?
Kuka on saanut kunnallista vaateavustusta?
Kuka on tehnyt kouluikäisenä tarpeensa sekä koulussa että kotona pääsääntöisesti ulkohuussiin?
Kuka on leikannut matonkuteita?
Kenellä oli kotona kantovesi molempiin suuntiin?
Kenellä oli lapsena vuoteen alla potta?
Kenellä lämpesi sauna ja muuripata vain kerran viikossa?
Kuka on rakentanut kidekoneen radiota kuullakseen?
Kenen äiti purki vanhoja kuluneita villavaatteita kutoakseen ne uudelleen?
Kenen äiti osasi tehdä itse ruokaa?

Kuitenkin, aina joulukuun kuudentena löytyi jostakin kynttilä ikkunalle.

Ja nyt puhutaan köyhyydestä. Mitä se on? Onko sanat sekä niiden merkitys pantu kierrätykseen ja uusiokäyttöön?”

Minulla koulumatka oli alle kolme kilometriä ja kotona oli sähkövalo. Muuten nuo kysymykset pitävät pääpiirteittäin paikkansa.
Pauli Saarinen kommentoi:
21.6.2010 9.03

Nauravalle koiralle #102

koira: ”Mielestäsi näissä MTV3:n maakauppajutuissa on siis kyseessä provosointi. …”

Koiralla on mielenkiintoinen tapa tarttua kirjoituksesta yhteen sanaan. Ehkä tarkoituksellinen, jotta keskustelu saadaan johdettua pois varsinaisesta aiheesta. En ole sanonut, että MTV3:n jutuissa olisi kyse provosoinnista.

koira: Putin … sanoi, että sellaisen valtion pitää olla onnellinen josta halutaan ostaa tontteja. Eikä Putin provosoitunut ns. lapsikiistoistakaan, vaan vakuutti etteivät ne saa vaikuttaa valtioiden välisiin suhteisiin.

Johonkin ne Putininkin miljardit pitää sijoittaa turvaan Venäjän 15 %:n inflaatiolta. Eri asia on se, miten Putin ja hänen lähipiirinsä ovat miljardinsa hankkineet.

Putin voisi lopettaa ”lapsikiistat” käden käänteessä, koska ne ovat Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n käsikirjoittamia. FSB-mies tuli 40-henkisen televisioryhmän kanssa Suomeen tekemään propagandaohjelmaa Venäjän televisiolle.

koira: ”Toivottavasti suomalaisistakin poliitikoista ja median edustajista löytyy vastaavaa viisautta ja provosoinnit, epämääräiset vihjailut ja kaikki muutkin kalikan heittelyt jätetään pois.”

Lue uudelleen koko teksti. Ei siellä ole epämääräisiä vihjailuja. Ei edes tämä:

”Kauppa herätti suurta kohua, kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma paljasti ostajatahon kytkökset Putinin kauden viestintäministeriin ja presidentti Dmitri Medvedevin neuvonantajaan Leonid Reimaniin. Reiman omistaa eri puolilla maailmaa rahanpesusta epäillyn IPOC-rahaston.”
Pauli Saarinen kommentoi:
21.6.2010 10.31

Juha Molarille #103

Molari: ”Ilman mitään poliittisia tai muita kontakteja Venäjän poliittisiin päättäjiin, …”

Ei Suomessakaan televisiohaastattelua varten tarvita kontakteja poliittisiin päättäjiin.

Molari: ”… Moskovan TV-keskus näytti parhaaseen katseluaikaan kello 21 sikäläistä aikaa ohjelman, jossa käsitteli minun kamppailuani Kavkaz Centerin ja muiden kanssa Suomessa.”
Propagandasyistä Kavakz Center ja kirkkoherra Juha Molarin (Юха Молaри) siitä luoma kuva kiinnostaa luonnollisesti kovasti venäläistä mediaa. En tiedä kiinnostaako katsojia. FSB antaa tiedottamiselle sataprosenttisen tukensa.

Kai kirkkoherra muisti mainita myös Pro Karelia ry:n suurena uhkana Venäjän turvallisuudelle?

Molari: ”… , koska antifasistit, vanhukset ja lapset ovat joutuneet kovan kohtelun uhreiksi Suomessa.”

Antifasistit ovat joutuneet kovan kohtelun uhreiksi Suomessa?

Yhden venäläisen vanhuksen ja kahden suomalais-venäläisen lapsen elämänvaiheista FSB on tehnyt propagandaa venäläisissä viestimissä pitkään. Suomalaiset ”antifasistit” antavat viestinnälle täyden tukensa. Joskus voisivat tehdä dokumentin Venäjän miljoonasta katulapsesta.

Molari: ”Mistäkö venäläiset saavat rahaa? Pietarissa on 5 miljoonaa ihmistä, jotka käytävät rahaa monenlaiseen ostamiseen.

Suomessakin on 5 miljoonaa ihmistä, jotka käyttävät rahaa monenlaiseen ostamiseen, kukin varojensa mukaan.

Taloustoimittaja Molarin kertoo ystävänsä työskentelevän pörssissä, toinen ystävä on Venäjän suurimman mainostoimiston pietarilainen johtaja, eräs toinen ystävä toimii hyvässä asemassa it-firmassa,

Taloustoimittaja Molari on tavannut Israelin ja Kyproksen matkalla upporikkaita venäläisiä Murmanskista. Israelista he ostivat noin vain timantteja.

Ei kukaan ole kiistänyt, etteikö Venäjällä olisi rikkaita, mutta taloustoimittaja Molari voisi joskus kertoa myös keskituloisista. Niitä ei ilmeisesti kuulu hänen ystäväpiiriinsä.

Venäjällä on maan oman elintasokeskuksen tutkimustulosten mukaan 5.9 % vakavaraisia. Mukaan lukien miljardöörit Putin ja Medvedev. Keskimääräinen toimeentulo on 5 153 ruplaa eli 133 euroa kuukaudessa henkilöä kohti eli päivää kohti 4.43 euroa.
http://newsru.com/finance/28apr2010/poorlife.html

Taloustoimittaja Molarin mukaan monet heistä ovat rikastuneet ilman mitään hämäriä toimia ahkeruuden ja älykkyyden avulla, ehkä vähän myös hyvän onnen saattamana.

Suomessa varsin harvat rikastuvat ahkeruuden ja älykkyyden avulla. Taloustoimittaja Molari voisi joskus Venäjän kauppatie –lehdessä kertoa siitä, miten Venäjän huippurikkaat ovat rikkautensa hankkineet. Putinin ja Medvedevin miljarditkin kiinnostaisivat lukijaa kovasti.

Taloustoimittaja Molari haastattelee kuitenkin lehteen mieluummin informaatiopsykologiseen sodankäyntiin erikoistunutta professoria, historiaa väärentävää toimittajaa tai Pietarissa toiminutta suomalaista suojelupoliisin edustajaa. Miten ne liittyvät talouteen?

Molari: ”Onhan Jari Sarasvuollakin rahaa ostaa kesämökki - miksi ei huimasti isommassa Venäjän maassa olisi hyviä bisnesihmisiä, joilla on varaa ostaa mökki Suomesta?”

Kukaan ei ole kiistänyt, etteikö venäläisillä olisi varaa ostaa mökkejä Suomesta. Mutta miksi varakkaan ostajan kiinteistön pitää olla melualueella sotilaslentokentän läheisyydessä? Tai miksi varakkaan ostajan kiinteistö on puolustusvoimien varikon tai tutka-aseman välittömässä läheisyydessä? Miksi varakas ostaja käy kiinteistöllään vain kerran tai kaksi kertaa vuodessa?
Juha Molari kommentoi:
21.6.2010 11.09

Niin kuin #31 jo osoitti, mutta Saarinen ei asian kiusallisuuden tähden lukenut tai halua muistaa paikallisen ihmisen huomautusta, vaan toistaa yhä lentokentän vierästä ostetusta rakennuksesta. Siksi toistan, mitä #31 kirjoitti: ”— Kortesjärveltä (osa nykyistä Kauhavaa) hallin, jossa on tehty ikkunoita. Matkaa lentokentälle on suurinpiirtein 30 kilometriä,
joten luullakseni aika tavalla kaukana lentokenttätoiminnan tarkkailuun—”!

Saarinen viritti toistuvasti epäluuloa venäläisten rahanlähdettä kohtaan. Sitten kirjoitin, että venäläiset voivat tulla riittävän rikkaiksi ihan aidon työn avullakin. Sen jälkeen Saarinen yritti väistää ongelmansa ja kääntyä keskusteluun keskiluokan ongelmista Venäjällä. Eikö siis aihe ollutkaan se, että voiko Suomessa mökkiostonsa tekevä venäläinen olla rehellisesti rikas?

Olen minä haastatellut muitakin kuin suojelupoliisin edustajaa ja ihmettelen, miksi Saarinen vihaa Suomen suojelupoliisin edustajaa. Minusta ko. instituutio on hyvän puolella. Minun näkökulmani ei ole suinkaan upporikkaat vaan suomalaisen pk-yrityksen tasolla tavalliset venäläiset yrittäjät hiukan alhaisemmalla tasolla. Siksi teinkin useamman jutun mm. naisyrittäjistä yli rajojen. Ei kyläpappi pääse tuonne oligarkien ja monimiljandöörien tapaamisiin. Koita nyt ymmärtää Saarinen, että minun on luonnollinen pakko pysyä tavallisissa ihmisissä.

Niin Moskovan tv-keskuksesta, tässä arkistonauhassa kohdasta 11:07 alkaen on vuorossa Suomen käsittely. Toimittaja muistaa Pro Kareliaa ja Kavkaz Centeriä: http://www.tvc.ru/vv.aspx?vid=…8&fn=0
heidi kommentoi:
21.6.2010 12.11

Saarinen otti nyt kyllä itse rahan puheeksi!

Aloitan sitten taas: Venäjällä henkilö ansaitsee siis noin: 4.43 euroa/pv. Suomessa n. 18.33e/pv/hlö (laskin tuon nelihenkisen perheen, joka ansaitsee 2200e/kk, en oman perheemme mukaan, koska päiväansio olisi silloin ollut vain 5e enemmän kuin Venäläisillä).

Venäjällä sähkö maksaa n.3,5senttiä/kwh ja Suomessa n. 11,88senttiä/kwh. Venäjällä lankapuhelimesta lankapuhelimeen soitetut puhelut ovat ilmaisia, miettiä sopii paljonko Suomessa maksaa vastaava.

Venäjällä päivähoito ilmaista, Suomessa ei.

Venäjällä terveydenhuolto ilmaista, Suomessa maksaa vähintään 23e (eli enemmän kuin se päiväansio).

Venäjällä linja-autokyyti kaupungin sisällä maksaa (siis esim. työmatkat) 0,40e, Suomen vastaavaa hintaa en edes uskalla arvailla.

Vuokratkin ovat hiukan erejä, siis jos ei ihan Moskovassa asu.

Tuo yleinen hintaero sitten viekin jo loput rahat… Myös niiltä jotka tienaavat Suomessa sen 18e/pv.

Tuohon kommenttiin ”lapsuusmuistoja” vielä:

Kuulostaa isäni (50v) lapsuudelta, paitsi ettei pottaa ollut sängyn alla, kun patjoilla nukkuivat kaikki 8. Patjat sai pirtistä sitten yöksi pois, että on elämiseen tilaa. Kouluunkin oli 6km ja siellä kävi yksi pojista kerrallaan, kun oli vain yhdet kengät. Köyhäin apuna vaatteet tuli.
Kaivo oli kylän yhteinen, sinne ei ollut matkaa kuin vajaa 0,5km.

Saunassa kävivät kylällä, kun joillain rikkaimmilla (siirtolaispuutarhassa) oli sellainen ihme!

Telkkaria käytiin ihmettelemässä kun sellainen kylään tuli!

Eikäs asunut Venäjällä, vaan Suomessa, Vantaalla! Ja aivan samantyyppisiä äidin lapsuusmuistot olivat.

Puhutaan nykyperheiden köyhyydestä! Onneksi on kirpputorit ja ilmaisia vaatteita saa vaikka kierrätyksestä, olisi muuten samantyylinen tilanne kenkien suhteen meilläkin!

Kouluun on lapsillani ollut matkaa parhaimmillaan 12km. Ja ulkovessakin tullut tutuksi (ei kyllä enää ole).

Ja vaikka en nyt paras kokki ole, niin kyllä hyvänä päivänä (siis kun on rahaa) perunat kiehuu ja köyhänä päivänä makaroonit.

Viikon verran elämme 10e/pv/7hlö. Sitten tulee taas rahaa ja saamme ostettua kaappeihin täytettä.
Pauli Saarinen kommentoi:
21.6.2010 16.51

Nimimerkille heidi #109

Sanoin jo aikaisemmin, että tämän blogin aiheena ei ole köyhyyskeskustelu, vaan venäläisten kiinteistöostot Suomesta maanpuolustuksellisesti tärkeiden tai muuten strategisten kohteiden läheisyydestä.

Olet näköjään käynyt köyhyyskeskustelua Veikko Saksin blogissa, joten voit jatkaa sitä siellä.
Pauli Saarinen kommentoi:
21.6.2010 18.08

Juha Molarille #108

Molari: ”Niin kuin #31 jo osoitti, mutta Saarinen ei asian kiusallisuuden tähden lukenut tai halua muistaa paikallisen ihmisen huomautusta, vaan toistaa yhä lentokentän vierästä ostetusta rakennuksesta.”

Sattuipa taloustoimittaja Juha Molari (Юха Молaри) löytämään yhden, joka ei nähnyt asiassa mitään ongelmaa. Kommentoija unohti vain mainita, että kiinteistö on monen sadan kilometrin päässä Helsinki-Vantaan lentoasemasta.

Molari: ”Saarinen viritti toistuvasti epäluuloa venäläisten rahanlähdettä kohtaan.”

MTV3:n ohjelmissa ja eduskunnan sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan keskusteluissa on viritetty epäluuloa venäläisten rahanlähteitä kohtaan. Minun ei ole tarvinnut tehdä sitä.

Molari: ”Sitten kirjoitin, että venäläiset voivat tulla riittävän rikkaiksi ihan aidon työn avullakin. … Eikö siis aihe ollutkaan se, että voiko Suomessa mökkiostonsa tekevä venäläinen olla rehellisesti rikas?”

Aiheena ei ollut se, voiko Suomessa mökkiostonsa tekevä venäläinen olla rehellisesti rikas.

Aiheena on venäläisten maanostot merkittävistä paikoista, kuten sotilasalueiden, voimansiirtolinjojen ja tietoliikennemastojen läheisyydestä. Liikemiehillä on ollut yritysyhteyksiä Venäjän korkeimpaan poliittiseen johtoon, ja vyyhtiin on sekaantunut nimiä, jotka on vuosien ajan yhdistetty massiivisiin rahanpesuepäilyihin.

Kummastelin noita taloustoimittaja Molarin ulkomailta timantteja ostelevia venäläisiä ystäviä.

Molari: ” miksi Saarinen vihaa Suomen suojelupoliisin edustajaa.”

Miksi minä vihaisin Suomen suojelupoliisin edustajaa? Tunsin Molarin haastatteleman henkilön ennen kuin hänestä tuli suojelupoliisin edustaja. En ole tavannut häntä moneen kymmeneen vuoteen.

Molari: ”Ei kyläpappi pääse tuonne oligarkien ja monimiljandöörien tapaamisiin. Koita nyt ymmärtää Saarinen, että minun on luonnollinen pakko pysyä tavallisissa ihmisissä.”

Ei ole tarpeen päästä oligarkien ja monimiljandöörien tapaamisiin. Kirkkoherran timantteja ostavat, pörssissä työskentelevät, mainostoimistoa johtavat tai it-firmassa työskentelevät ystävät olisivat erittäin mielenkiintoisia taloushaastattelun kohteita.

Kirkkoherra pysyy tavallisissa ihmisissä, kuten informaatiopsykologiseen sodankäyntiin erikoistuneessa venäläisessä professorissa ja historian väärentämiseen erikoistuneessa Historiasäätiön johtajassa.

Kirkkoherran mainostamassa tv-jutussa ei ollut mitään uutta. Samat Johan Bäckmanin (Йохан Бекман) ja FSB:n käsikirjoittamat jutut Robert Rantalasta ja Irina Antonovasta toistuvat.
Naurava koira kommentoi:
21.6.2010 20.33

”Koiralla on mielenkiintoinen tapa tarttua kirjoituksesta yhteen sanaan. Ehkä tarkoituksellinen, jotta keskustelu saadaan johdettua pois varsinaisesta aiheesta.”

Aiheestahan eli maakaupoista MTV3:n provosointina kirjoitin. Eikö se nyt sitten ollutkaan Saarisen mielestä oikea aihe?

”Johonkin ne Putininkin miljardit pitää sijoittaa turvaan Venäjän 15 %:n inflaatiolta. Eri asia on se, miten Putin ja hänen lähipiirinsä ovat miljardinsa hankkineet.”

Putinko on hankkinut muutaman rappiotilan Suomesta sijoitusmielessä? Ja epämääräistä vihjailua rahojen hankkimisesta. Saarinen on oikein hyvää toimittaja-ainesta viihdekanava MTV3:lle.

”Putin voisi lopettaa ”lapsikiistat” käden käänteessä, koska ne ovat Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n käsikirjoittamia.”

Jo on lennokas mielikuvitus Saarisella. Lue vaikka Anu Palosaaren blogeja lapsikiistoista.

”Lue uudelleen koko teksti. Ei siellä ole epämääräisiä vihjailuja. Ei edes tämä:
”Kauppa herätti suurta kohua, kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma paljasti ostajatahon kytkökset Putinin kauden viestintäministeriin ja presidentti Dmitri Medvedevin neuvonantajaan Leonid Reimaniin. Reiman omistaa eri puolilla maailmaa rahanpesusta epäillyn IPOC-rahaston.”

Siis tuoko ei ole muka vihjailua? Ja suurta kohua, missä? Ei muualla kuin MTV3:n toimittajan ja Saarisen mielikuvituksessa.

Mutta jos joku haluaa olla paranoidinen venäjän pelkääjä, niin sitten on ja sillä hyvä. Sen paranoijan levittäminen on kyllä vastuutonta, vaikka ehkä kuuluukin sananvapauteen, joten jatkakaa samaan malliin Saarinen ja MTV3.
Pauli Saarinen kommentoi:
21.6.2010 21.35

Nauravalle koiralle #112

koira: ”Aiheestahan eli maakaupoista MTV3:n provosointina kirjoitin.”

MTV3 on paneutunut aivan vakavasti aiheeseen ja selvittänyt asioiden taustoja.
koira: ”Putinko on hankkinut muutaman rappiotilan Suomesta sijoitusmielessä? Ja epämääräistä vihjailua rahojen hankkimisesta.”

Putinin lähipiiriin kuuluva, rahanpesusta epäilty henkilö on hankkinut kiinteistön. En tiedä oliko kysymyksessä rappiotila. Ehkä Naurava koira tietää tarkemmin.

”Putin voisi lopettaa ”lapsikiistat” käden käänteessä, koska ne ovat Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n käsikirjoittamia.”

koira: ”Jo on lennokas mielikuvitus Saarisella. Lue vaikka Anu Palosaaren blogeja lapsikiistoista.”

Lapsiasianvaltuutettu Pavel Astahov on ”entinen” KGB-mies ja asiantuntijoiden mukaan koko tv-spektaakkeli oli FSB:n käsikirjoittama. Minun mielikuvituksellani ei ole mitään tekemistä asian kanssa, mutta ehkä Naurava koira tietää FSB:n asiat paremmin.

En tiedä, kuka on Anu Palosaari. Jos hän kuuluu sarjaan safkalaiset, en ole hänen kirjoituksistaan kiinnostunut.

”Kauppa herätti suurta kohua, kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma paljasti ostajatahon kytkökset Putinin kauden viestintäministeriin ja presidentti Dmitri Medvedevin neuvonantajaan Leonid Reimaniin. Reiman omistaa eri puolilla maailmaa rahanpesusta epäillyn IPOC-rahaston.”

koira: ”Siis tuoko ei ole muka vihjailua? Ja suurta kohua, missä? Ei muualla kuin MTV3:n toimittajan ja Saarisen mielikuvituksessa.”

MTV3 on kerännyt faktatietoa asiasta. Kysymyksessä ei ole vihjailu. Ei luotettava Suomalainen televisiokanava syyllisty mielikuvituksen tuotteisiin tai vihjailuun.

koira: ”Mutta jos joku haluaa olla paranoidinen venäjän pelkääjä, niin sitten on ja sillä hyvä.”

En katsoisi olevani paranoidinen venäjän pelkääjä enkä edes dosentti Johan Bäckmanin (Йохан Бекман) sanaston mukainen paranoidinen russofobinen herjaaja. Enkä myöskään se natsi, jota Tankki-Leena Hietanen aikoinaan määräsi poistumaan blogistaan.
Nen kommentoi:
22.6.2010 6.12

Vihan Veljeskunta on päässyt otsikoihin:

”Finns demand to put an end to criminal activities of the ’anti-fascist committee gang’, working in favor of the KGB”
Naurava koira kommentoi:
22.6.2010 7.56

Saarinen näyttää uskovan lujasti MTV3-kanavan toimittajien sepustuksiin vakavasti otettavina.

Mitä tuo 45min ohjelmassa esitetty Saarijärven salaperäinen pressuhallijuttukin jännitysmusiikkeineen oli muuta kuin naurettavaa vihjailua ja pelottelua vailla mitään todellista faktaa. Typerän ohjelman jälkeenhän hallin omistaja kutsui toimittajan katsomaan hallin sisään jossa oli aivan normaali metallivarasto. Ikävästi MTV3:n toimittaja ohjelmassaan leimasi ilman mitään faktoja hallin omistajan epäilyttäväksi venäläiseksi. Ei houkuttele Suomeen investoimaan ja yrittämään kun TV-toimittajat tekevät tuollaisia mustamaalauksia. Larisa Lisitsyn tapaus oli YLE:n toimittajien tekemä vieläkin törkeämpi tapaus.

Mihin tulokseen itse blogisti Saarinen on tullut otsikossa esittämästään kysymyksestä? Vai oliko kysymyksen vain tarkoitus jäädä ihmisten mieliin kaivertamaan, vihjaillen jostain salaperäisistä venäläisten tukikohdista?

PS. Mainitsemani Anu ei tietääkseni ole mikään safkalainen joista Saarinen ei ole muka kiinnostunut, vaikka ei juuri muista kirjoitakaan kuin Molarista ja Safkasta.
Juha Molari kommentoi:
22.6.2010 10.44

Finrosforumin vihanveljeskunta on todennäköisesti itse kirjoittanut Nen:n #114 mainitseman uutisen ”huomattavista suomalaista toimittajista”, jotka vaativat toimenpiteitä sitä vastaan, että Safka työskentelisi ”kgb:n palveluksessa”. Tuo juttu ilmestyi ensin venäjäksi ja on minun blogissani jo aiemmin kopioituna. Tuo juttu on jo kahdeksas Kavkaz Centerin suomalaistoimittajien tekemä juttu, joka on toimitettu aineistoksi rikostutkintaan. kgb- tai fsb- agentiksi leimaaminen ei ole luvallista - suuren median välityksellä ja kavkaz sivuston vaarallisen taisteluyhteyksien tähden kyseessä on tuollaisessa levityksessä törkeä kunnianloukkaus. Muistettakoon, että kavkaz sivusto Doku Umarovin virallisena sivustona on toistanut terroristipäällikkönsä viestiä toistuvasti: hänen mukaansa on sodittava kgb/fsb-järjestöä vastaan.

Mikään kgb/fsb ei tee käsikirjoituksia televisiojuttuja varten Venäjällä, mutta Suomessa suojelupoliisi on vetänyt tietyt uutiset viimehetkellä pois. A Tammi piti terrorismitutkinnan aloittamisen yhteydessä lehdistötilaisuuden, josta nelonen teki jo ennakkoon netissä nähtävän pätkän, mutta nelonen ei koskaan julkaissut itse televisiossa sitä. Mitä tapahtui välissä?

Suojelupoliisi ilmeisemmin meni illalla kiireesti Tammea tapaamaan ja otti yhteyttä neloseen (tämä on vain ”telepaattista arvaluani”, sillä eihän kyläpappi voi oikeasti tietää), koska Suomessa halutaan pitää uutispimentoa tietyistä asioista. Mitä tulee tuoreeseen Moskovan tv-keskuksen juttuun, tiedän käsikirjoituksen syntyneen kovin pitkälle Kontulassa asuvan kyläpapin ideoinnin, aineiston ja keskustelun avulla ko. tv-toimittajien ja -päällikön kanssa. Ei turvallisuuspalvelu tee Venäjällä tuollaista työtä, vaan siellä on ihan oikeita töitäkin heille (olisi Suomessakin).

Saarisen viitteet joidenkin tonttiostajien hyviin ja merkittäviin suhteisiin Venäjällä on absurdeja, vihjailu muistuttaa lähinnä lasten leikkiä jossa kilpaillaan ”kuka on melkein kenen julkkiksen tuttu”. Kun ihmisellä on korkea taloudellinen asema ostaa mökkejä Suomesta, se melkein luonnostaan tarkoittaa, että hänellä on onnistunut liiketoiminta, korkea koulutus tai arvokas virka Venäjällä (pelkkä kaupan kassa tai ratikan kuski ei voi ostaa pienestä palkastaan mökkejä): niin voidaan piirtää kaavioita, että tämä mökin ostaja oli taas jonkun tärkeän politiikon tutun tuttu tai jopa opiskelukaveri tms. (ps. Jopa Saarinen on piirtänyt minusta - pienen kylän ihan tavanomaisesta papista - suurellisia viivoja, koska olen sattumalta tavannut jonkun henkilön jossakin. Mielikuvituksessa ei ole siis rajoja. Saarinen on jopa kiistänyt sen, että olen tehnyt valtaosan jutuistani liike-elämän ja taloustutkimuksen edustajista esim. heidän haastattelujen perusteella). Vihdoin joku suomalainen media kirjoitti oikein Safkasta: http://2.bp.blogspot.com/_NrZ_…oapila.jpg
Pauli Saarinen kommentoi:
22.6.2010 12.00

Nauravalle koiralle #115

”Saarinen näyttää uskovan lujasti MTV3-kanavan toimittajien sepustuksiin vakavasti otettavina.”
MTV3-kananvan toimittajien ”sepustukset” eivät ole hetken huumassa syntyneitä, vaan perustuvat pitkäaikaisiin taustaselvityksiin. Eikä minun tarvitse perustaa kirjoituksiani pelkästään MTV3:a kertomuksiin. Olen kuullut myös paikallisten asukkaiden kertomuksia asiasta.

Taloustoimittajakirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) on kiinnittänyt huomionsa erään kansanedustajan käyttäytymiseen virka-asemaansa sopimattomalla tavalla ja paheksunut tämän epäasiallista ja loukkaavaa kielenkäyttöä jo 24.03.2009 blogissaan KAPO - pelon takana ja Pertti Salolainen
http://antifasistit.blogspot.c…ainen.html

”Laskelmoiden kansanedustaja ja eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) päätti käyttää hyväkseen mahdollista russofobista pelkotilaa. Hän osoitti kuitenkin täydellisen sivistymättömyytensä, kun esitti (päivämäärä ja hetki tarkasti harkiten) vaatimuksen, ovatko venäläiset ostaneet Suomen maanpuolustuksen kannalta herkistä kohteista maa-alueita Suomessa. Salolainen vaati – omien sanojensa mukaan - selkeitä pelisääntöjä ulkomaalaisten maakauppoihin. Hänen mielestään EU-maiden ulkopuolisten tekemien maa- ja tonttikauppojen pitää olla vastavuoroisia ja menettelytapojen selkeitä. Todellisuudessa Salolainen lausui täysin sekavia: EU-maiden ulkopuoliset yritykset ja yksityiset henkilöt ovat valtaosa maailman kansoista. On jo lähtökohtaisesti melkoisen uhkarohkeaa kansantaloudellisesti luoda diskriminaatio EU:n alueelle, jossa kiinteistökauppaa rajoitettaisiin tiettyjen protektionististen ja russofobisten tuntemusten mukaan sen mukaan mistä maasta kiinteistön ostaja olisi. Vastavuoroisuusvaatimus on jo itsessään koominen käsite, koska se edellyttäisi, että Suomessa on toistasataa erilaista kiinteistöjen ostoa määrittävää vaihtoehtoista lakia, koska jokainen tapaus pitäisi ratkaista ostavan osapuolen taustojen mukaan vastavuoroisuuteen perustuvan lain mukaan, mutta ilmeisemmin jokaisen valtion kanssa pitäisi tehdä valtiosopimuksetkin, joita pitäisi päivittää harva se päivä. Sitä paitsi vieraan maan kansalainen saattaisi perustaa Suomeen yrityksen, jolloin kiinteistön ostaja on suomalainen juridinen henkilö. Täten LEX-SS Salolainen ei toisi mitään pelastusta turvallisuuteen. Mielestäni Salolaisen tavoite ei itse asiassa ole uudistaa kiinteistökauppaa, vaan pitää yllä russofobiaa.”

”Pertti Salolainen ei ole ilmeisesti näin tyhmä, kuin hänen puheistaan saattaisi saada vaikutelmaksi, vaan hän tahtoo vain provosoida sopivassa tilanteessa russofobiaa. Salolainen pitää kansaa tyhmänä ja uskoo puheensa saavan vaikutusta kansassa. Juoni ei ehkä paljastuisi. Miksi hän tarvitsee tuota vihaa ja pelkoa? Ilmeisemmin Kokoomuksessa on laskettu yleisemminkin vastamielenosoituksen ohessa, että venäläisvihamielisyys on heidän poliittinen voimavaransa. Pelko on Salolaisen voimavara, koska pelkoa provosoiden viritetään alitajuiset voimat, jotka huutavat avuksi pelastajaa. Kokoomus tahtoo kertoa pelastajaksi NATOn. Surullista!”

Niinpä niin, russofobialla koko asia ratkesi.
agendo2 kommentoi:
22.6.2010 12.11

Tuiki tavallinen suomalainen kyläpappi, joka väittää olevansa onnellisin kastaessaan lapsia ja vihkiessään aviopareja pistää koko elämänsä peliin venäläisten etujen puolesta.

Kaikkein lähinnä sydäntä näyttää olevan KGB/FSB, joiden puolesta on tarpeen näyttävästi ja julkisesti jopa rukoilla.

Mutta mitä ihmettä - kuitenkin pappi sanoo, että kgb/fsb-agentiksi leimaaminen on kunnianloukkaus häntä kohtaan?

Eikö pappi osaa päättää, onko Venäjän vakoilujärjestö hänelle hyvis vai pahis?
Pauli Saarinen kommentoi:
22.6.2010 13.22

Juha Molarille #116

Molari: Finrosforumin vihanveljeskunta on todennäköisesti itse kirjoittanut Nen:n #114 mainitseman uutisen ”huomattavista suomalaista toimittajista”, jotka vaativat toimenpiteitä sitä vastaan, että Safka työskentelisi ”kgb:n palveluksessa”

Finrosforumin sivuilla esitetty vetoomus ”Diktatuurin kärpäset politiikan tunkiolla” on varsin kiihkoton eikä sen perusteella Finrosforumia voi missään tapauksessa kutsua vihan veljeskunnaksi.
http://finrosforum.fi/diktatuu…-tunkiolla

Sen sijaan taloustoimittajakirkkoherra Juha Molarin (Юха Молaри) kuvamanipulaatio hänen blogissaan europarlamentaarikko Heidi Hautalasta ja ”terroristeista” johtaisi aivan varmasti kunnianloukkaussyytteeseen, jos Hautala tekisi ilmoituksen asiasta.
http://juhamolari.blogspot.com…si-ei.html

Molari: ”Mikään kgb/fsb ei tee käsikirjoituksia televisiojuttuja varten Venäjällä, mutta Suomessa suojelupoliisi on vetänyt tietyt uutiset viimehetkellä pois. Ei turvallisuuspalvelu tee Venäjällä tuollaista työtä, vaan siellä on ihan oikeita töitäkin heille.”

Julkisessa sanassa on useita kertoja kerrottu FSB:n käsikirjoittamista tarinoista. Pavel Astahovin mediaspektaakkeli kymmenine venäläisine televisiotoimittajineen oli tyyppiesimerkki siitä. Lisätietoja voi lukea blogistani ”Totuus suomalais-venäläisen Robert Rantalan tapauksesta”
http://saarinen.blogit.uusisuo…pauksesta/

Molari: ”Jopa Saarinen on piirtänyt minusta - pienen kylän ihan tavanomaisesta papista - suurellisia viivoja, koska olen sattumalta tavannut jonkun henkilön jossakin. Mielikuvituksessa ei ole siis rajoja.”

Molari: ”Mitä tulee tuoreeseen Moskovan tv-keskuksen juttuun, tiedän käsikirjoituksen syntyneen kovin pitkälle Kontulassa asuvan kyläpapin ideoinnin, aineiston ja keskustelun avulla ko. tv-toimittajien ja -päällikön kanssa.

Pienen kylän ihan tavanomainen pappi ei keskustele Moskovan tv-keskuksen toimittajien ja päällikön kanssa puhumattakaan siitä, että ideoisi heille käsikirjoituksia ja aineistoa.

Molari: ”Saarisen viitteet joidenkin tonttiostajien hyviin ja merkittäviin suhteisiin Venäjällä on absurdeja, vihjailu muistuttaa lähinnä lasten leikkiä jossa kilpaillaan ”kuka on melkein kenen julkkiksen tuttu”.

Kysymyksessä eivät ole minun viitteeni, vaan MTV3:n toimittajien esittämät faktat. Kysymyksessä eivät ole ”mökinostajat”, vaan kymmenien hehtaarien kiinteistöjen ostajat.

Molari: ”Kun ihmisellä on korkea taloudellinen asema ostaa mökkejä Suomesta, … se melkein luonnostaan tarkoittaa, että hänellä on onnistunut liiketoiminta, korkea koulutus tai arvokas virka Venäjällä.

Talouskirkkoherra Juha Molarin (Юха Молaри) maininta pitää paikkansa. Niillä, joilla on arvokas virka Venäjällä, on mahdollisuus ostaa mökkejä ja myös kymmenien hehtaarien maatiloja Suomesta.

Molari: ”Saarinen on jopa kiistänyt sen, että olen tehnyt valtaosan jutuistani liike-elämän ja taloustutkimuksen edustajista esim. heidän haastattelujen perusteella”.

Informaatiopsykologiseen sodankäyntiin erikoistunut venäläinen professori ei ole talouselämän edustaja, mikäli ei ole tarkoitus romahduttaa naapurimaiden taloutta informaatiosodan menetelmillä.

En pidä venäläisen Historiakomission johtajaa ja aktiivista historian väärentäjää talouselämän edustajana.

En pidä Pietarin konsulaatissa toiminutta Suomen suojelupoliisin edustaja talouselämän edustajana.

Molari: ”Vihdoin joku suomalainen media kirjoitti oikein Safkasta:”

Talouskirkkoherra viittaa omaan vastineeseensa Keskustapuolueen verkkolehdessä:
Antifasisti ei vihaa, vaan rakentaa ystävyyttä
http://www.verkkoapila.fi/open…/0623.html

Kysymyksessä on vastine Vimpeliläisen Veikko Leväniemen kirjoitukseen 16.6.2010
Riittääkö enää naureskelu ”antifasisteille”?
http://www.verkkoapila.fi/open…/0620.html

Veikko Leväniemi toteaa kirjoituksensa lopussa:

”Safkalaisten verkkosivut ovat myös venäjäksi ja siksi Venäjän median hellimiä. Osin tästä johtuu sen suuri kiinnostus ja tietoisuus viimeaikaisista suomalais-venäläisistä perhetragedioista. Niistä Molari, Bäckman ja Hietanen ovat kertoneet suomalaisviranomaisia mollaten oman näkemyksensä mukaisesti. Tähän saakka antifasisteille on riittänyt hyväntahtoinen naureskelu, mutta jossakin vaiheessa virallisten tahojen on syytä tavalla tai toisella puuttua Suomen mainetta vahingoittavaan ja lisääntyvään myrkynkylvöön.”

Kuten talouskirkkoherra totesi, suomalainen media on vihdoinkin kirjoittanut oikein Safkasta:

”Jossakin vaiheessa virallisten tahojen on syytä tavalla tai toisella puuttua Suomen mainetta vahingoittavaan ja lisääntyvään myrkynkylvöön.”

Hyvä, että hallituspuolueen lehti on kiinnittänyt huomiota asiaan.
Juha Molari kommentoi:
22.6.2010 14.33

Saarinen #119 kirjoittaa: ”Pienen kylän ihan tavanomainen pappi ei keskustele Moskovan tv-keskuksen toimittajien ja päällikön kanssa puhumattakaan siitä, että ideoisi heille käsikirjoituksia ja aineistoa.”

Mutta kun näin ihan tavanomainen pappi keskusteli kyseisen tv-keskuksen toimittajan kanssa, esitti tätä ennen asian ja idean itse päällikölle ja toimitti aineistoa. Niin päällikkö innostui ja toimittajat jatkoivat töitä, kokosivat omasta aineistosta nimiä, kuvia ja suhteita. Se on mystistä tai jopa mahdotonta vain Saarisen mielikuvituksissa. Valtaosa kirjoittamistani artikkeleista on liike-elämän tutkijoita tai yrittäjiä; Saarinen on onnekkaasti saanut poimittua 3 politiikkaa ja turvallisuutta sivuaa henkilöä, mutta näistäkin suomalainen Urmas Rinne on sitä varten, että hän käsittelee yritysturvallisuuteen liittyviä haasteita Venäjällä. Sekin on osa liike-elämää.

Saarisen vihankylvö on varsin harmoninen Finrosforumin neljän miehen vihayhteisön kanssa, kun nämä kuitenkin kääntävät ja toimittavat Doku Umarovin sivuston rikollista aineistoa. Sekö on vihaa, että arvostelee terrororistipäällikön sivustoa, vai se että suosittelee terroristipäällikkö Umarovin ratkaisuja?

Saarinen ennakoi liian aikaisin kunnianloukkaussyytteitä: Heidi Hautala on kuvamanipulaatiossa hyvässä seurassa Finrosforumin puheenjohtajana sihteerin, varapuheenjohtajan ja muiden kirjoittajien joukossa, kun nämä kirjoittajat (ml. sihteeri ja varapuheenjohtaja) toimivat Doku Umarovin hyväksi Kavkaz-sivustolla. Molempien sivustojen koti on Bulevardi 2:ssa. Kunniaa loukkaava olisi tilanne vain, jos Hautala on sanoutunut selvästi irti Finrosforumin neljän toimittajan Kaukasia-ideologiasta ja -toiminnasta.
Naurava koira kommentoi:
22.6.2010 15.41

Saarinen: ”MTV3-kananvan toimittajien ”sepustukset” eivät ole hetken huumassa syntyneitä, vaan perustuvat pitkäaikaisiin taustaselvityksiin.”

Ja silti yhtään mitään faktaa ei ole löytynyt, vain epämääräistä vihjailua rahanpesusta, yhteyksistä Venäjän poliittiseen johtoon (mikä siinäkin on väärää?) ja tietoliikennemastojen yms. läheisyys. Ja pääesikuntakin on vastannut: Venäläisten maakaupat eivät ole kansallinen turvallisuusuhka.

Saarinen: ”Eikä minun tarvitse perustaa kirjoituksiani pelkästään MTV3:a kertomuksiin. Olen kuullut myös paikallisten asukkaiden kertomuksia asiasta.”

Niin varmasti kertomuksia kuulee, siis kertomuksia mutta ei mitään faktaa yhtään mistään. Mutta pelkääjälle ja pelon levittäjällehän se riittää kun kertomukset leviävät.

Et vastannut kysymykseen, että mihin tulokseen olet itse tullut, rakentaako Venäjä tukikohtia Suomeen?
Nen kommentoi:
22.6.2010 16.25

Suomessa on käynnistynyt hyvä keskustelu Safkan herrojen ja narrien toiminnan tilaajasta. Suomalaisiksi itseään kutsuvat, Kremlin juoksupojiksi alistuneet hyödylliset idiootit käyvät vihakampanjaa Venäjän mediassa synnyinmaataan Suomea ja tavallisia suomalaisia vastaan. Tarkoituksena on eittämättä saada venäläiset vihaamaan Suomea ja suomalaisia. En ole vuosikymmeniin havainnut vastaavaa, jokseenkin hyvin järjestäytynyttä vihakampanjaa Suomea ja suomalaisia vastaan. Järjestäytymisen aste kertoo laajemman organisaation taustatuesta. Kokopäivätoimista vihakampanjaa ei tee kukaan ilmaiseksi.

Presidentti Tarja Halonen pahoitteli safkalaisten ja Kremlin median avioliittoa, mutta totesi myös, että hän luottaa Venäjän intellektuellien mediakriittiseen lukutaitoon.

Veikkaan Mr. Mölärille ja kumppaneille häpeällisiä aikoja.
Pauli Saarinen kommentoi:
23.6.2010 0.11

Juha Molarille #120

Saarinen #119 kirjoittaa: ”Pienen kylän ihan tavanomainen pappi ei keskustele Moskovan tv-keskuksen toimittajien ja päällikön kanssa puhumattakaan siitä, että ideoisi heille käsikirjoituksia ja aineistoa.”

Molari: ”Mutta kun näin ihan tavanominen pappi keskusteli kyseisen tv-keskuksen toimittajan kanssa, esitti tätä ennen asian ja idean itse päällikölle ja toimitti aineistoa.”
Taloustoimittajakirkkoherra Juha Molari ((Юха Молaри) ymmärsi varmasti, mitä tarkoitin, mutta käänsi asian toisin päin.

Jospa hieman täsmentäisin. Talouskirkkoherra väittää jatkuvasti itseään pienen kylän ihan tavanomaiseksi papiksi. Koska talouskirkkoherralla on jatkuvasti hyvät yhteydet venäjän mediaan ja hän osallistuu erittäin aktiivisesti Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n käsikirjoittamiin mediaspektaakkeliin, häntä ei voida pitää tavanomaisena kyläpappina.

Molari: ”Saarisen vihankylvö on varsin harmoninen Finrosforumin neljän miehen vihayhteisön kanssa, …”

En ottanut kantaa ”terroristipäällikkö Doku Umaroviin”. Otin kantaa Finrosforumin sivuilla esitettyyn Suomen antifasistista komiteaa (SAFKA) (Антифашистский комитет Финляндии (АКФ)) koskevaan vetoomukseen. Sekö oli sitä talouskirkkoherran mainitsemaa vihankylvöä? Jos joku muu havaitsi kommentissani vihankylvöä, toivoisin, että kertoisi myös minulle.

Molari: ”Saarinen ennakoi liian aikaisin kunnianloukkaussyytteitä: Heidi Hautala on kuvamanipulaatiossa hyvässä seurassa Finrosforumin puheenjohtajana sihteerin, varapuheenjohtajan ja muiden kirjoittajien joukossa, …”

Anteeksi kauhea sivistymättömyyteni, kun en ole ollut kiinnostunut näistä Kavkaz-sivustoista. En ole myöskään selvillä Finrosforumin neljän toimittajan Kaukasia-ideologiasta ja –toiminnasta. Käsittääkseni Finrosforum on kuitenkin täysin laillinen kansalaisjärjestö ja sen puheenjohtajana toimii europarlamentaarikko Heidi Hautala.

Ei talouskirkkoherralla ole pelkoa kunnianloukkaussyytteestä. Heidi Hautala on aikoinaan kirjassaan ilmoittanut, että ei suo Johan Bäckmanille (Йохан Бекман) sitä kunniaa, että tekisi hänestä tutkintapyynnön. Sama koskee varmaan myös talouskirkkoherraa.

Syytteistä puheenollen. Onko tuomiokapitulista tullut postia?
Pauli Saarinen kommentoi:
23.6.2010 0.17

Nauravalle koiralle #121

koira: ”Ja silti yhtään mitään faktaa ei ole löytynyt, vain epämääräistä vihjailua rahanpesusta, yhteyksistä Venäjän poliittiseen johtoon (mikä siinäkin on väärää?) ja tietoliikennemastojen yms. läheisyys.”

Sanoin jo aikaisemmin, että lukijat vetäkööt johtopäätöksensä tekstistä.

koira: ”Et vastannut kysymykseen, että mihin tulokseen olet itse tullut, rakentaako Venäjä tukikohtia Suomeen?”

Olen otsikossa esittänyt kysymyksen lukijoille. Minun asiani ei ole kertoa vastausta.
Pauli Saarinen kommentoi:
23.6.2010 1.11

Nimimerkille Nen #122

Nen: ”Suomessa on käynnistynyt hyvä keskustelu Safkan herrojen ja narrien toiminnan tilaajasta.”

Safkan Venäjällä levittämään, suomikuvaa vahingoittavaan propagandaan on ottanut kantaa aikakin ulkoministeriön korkea virkamies ja Keskustapuolueen verkkolehti.

Nen: ”Suomalaisiksi itseään kutsuvat, Kremlin juoksupojiksi alistuneet hyödylliset idiootit käyvät vihakampanjaa Venäjän mediassa synnyinmaataan Suomea ja tavallisia suomalaisia vastaan.”

Taloustoimittajakirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) kehtaa vielä jatkuvasti mainostaa itseään isänmaalliseksi ja vaatimattomaksi kyläpapiksi. Talousherra ei ole kuitenkaan kertonut, missä hänen isänmaansa on. Poikansa evankelis-luterilainen pappi aikoo kastaa venäläisessä ortodoksikirkossa.

Nen: ”Tarkoituksena on eittämättä saada venäläiset vihaamaan Suomea ja suomalaisia. En ole vuosikymmeniin havainnut vastaavaa, jokseenkin hyvin järjestäytynyttä vihakampanjaa Suomea ja suomalaisia vastaan.”

Varsin luotettavalta taholta on kerrottu, että kysymyksessä on Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n organisoima vihakampanja, joka kuuluu osana Venäjän naapurimaihinsa kohdistamaan neulanpistopolitiikkaan. Käsittämätöntä. Mitä Venäjä tällä voittaa?

Nen: ”Järjestäytymisen aste kertoo laajemman organisaation taustatuesta. Kokopäivätoimista vihakampanjaa ei tee kukaan ilmaiseksi.”

Tuskin kukaan haluaa tehdä päätoimisesti suomikuvaa vahingoittavaa propagandaa ilman korvausta? Täytyy muuten olla melkoinen fanaatikko. Kirkkoherra on tosin fanaatikko absoluuttisen ortodoksisessa putinismissaan.

Nen: ”Presidentti Tarja Halonen pahoitteli safkalaisten ja Kremlin median avioliittoa, mutta totesi myös, että hän luottaa Venäjän intellektuellien mediakriittiseen lukutaitoon.”

Tämä oli minulle aivan uusi asia. En tiennyt, että presidentti on ottanut kantaa asiaan. Jos näin on, niin nostan hänelle lippalakkia.

Nen: ”Veikkaan Mr. Mölärille ja kumppaneille häpeällisiä aikoja.”

Kirkollisissa piireissä olisi tarpeen, että jalkapuurangaistus otettaisiin uudelleen käyttöön. Mikä olisikaan somempaa kuin kirkkoherra istumassa jalkapuussa kirkkonsa edustalla parhaaseen kirkossakäyntiaikaan.
Nen kommentoi:
23.6.2010 6.46

Vastaus Saariselle #125:

US 18.6.2010

”Presidentti [Halonen] painottaa, että venäläinen sen enempää kuin minkään muunkaan maan media ei voi hallita suomalaisten viranomaisten toimintaa. Venäläisestäkin lukijakunnasta suurin osa on mediakriittistä, hän muistuttaa.

-Toivon tietysti, että media kaikissa maissa olisi vastuuntuntoista ja asiallista ja kertoisi faktuaalisia tosiasioita, vaikka mielipiteitäkään pelkäämättä.”

Saarinen: ”Kirkollisissa piireissä olisi tarpeen, että jalkapuurangaistus otettaisiin uudelleen käyttöön. Mikä olisikaan somempaa kuin kirkkoherra istumassa jalkapuussa kirkkonsa edustalla parhaaseen kirkossakäyntiaikaan.”

Toinen vaihtoehto olisi seisottaa kirkkoherraa häpeäpaalussa kirkkonsa edustalla.

Mr. Mölärin vimmattu Suomi-viha lienee saanut alkunsa tuomiosta, jonka hän sai muistaakseni venäläisnaisen/-naisten parittamisesta. Papin virka meni tuomion mukana. Tuomio kylläkin kaatui hovissa ja kyläpappi sai korvaukset, mutta katkeruus Suomea kohtaan jäi:

Mr. Möläri: ”’Hylkäsin’” isänmaan, joka oli riistänyt minuuden. Tämä oli kova kokemus meikäläiselle, joka tiesi itsensä jo muutenkin mitättömäksi.”

Asiasta toiseen: eilen näytettiin TV1:ssä klo 22.00 ohjelma Vamppikoulu, jossa venäläisnaisia opastettiin prostituoidun ammattiin. Ohjelma oli hyvää mainosta Venäjän naisille. Totuushan lienee, että suurin osa Suomeenkin naiduista venäläisnaisista on naitu p-baarien kautta. Tarjokkaita Venäjällä kyllä riittää, sillä yksinomaan Moskovassa arvioidaan toimivan n. 200 000 prostituoitua.

Asiasta kolmanteen: Rouva Antonova poistui lehtitietojen mukaan Suomesta suomalaisten rahoittamaan vanhainkotiin Venäjälle. Toivottavasti koko soppa toimii esimerkkinä kaikille Suomeen siipeilijöiksi haaveileville venäläismummoille ja heidän omaisilleen. Antonovan tytär ja vävy Ari Laitanen saisivat hävetä; möivät mummon asunnon Viipurista, pistivät rahat taskuunsa ja kuskasivat mummon suomalaisten veronmaksajien niskoille. Venäjälle palaaminen nähtiin teloituksena, mutta mummo lienee vielä hengissä? Kova on säästämään tuo Venäjä, maahan palaavat tai palautetut vanhukset uhataan tappaa yhteiskunnan toimesta.

Euroopassa on muutama eutanasian salliva maa, joihon mm. Venäjä voisi lähettää yhteiskunnan hylkäämiä vanhuksia ja viemäreissä eläviä katulapsia lopulliseen hoitoon, maksua vastaan tietenkin. Peitenimenä eutanasia-matkalle Kreml voisi käyttää piknikkiä ko. maahan (vrt. virolaisten kokema Siperia-piknik). Karjavaunuissa matkustamista voisi selittää elämyksiä tuottavana extreme-kokemuksena.
Naurava koira kommentoi:
23.6.2010 8.03

#124

”Sanoin jo aikaisemmin, että lukijat vetäkööt johtopäätöksensä tekstistä.”

Lukijana olen sen tehnyt ja eiköhän se ole tullutkin jo selväksi. MTV3 on roskakanava joka levittää venäjäfobiaa.

”Olen otsikossa esittänyt kysymyksen lukijoille. Minun asiani ei ole kertoa vastausta.”

Niin, eihän mikään pakko ole kertoa mielipidettään, keskustelu siitä kyllä vaikeutuu ja sitten lukijana joudun vain arvailemaan motiivejasi kirjoittaa tämän kaltaisia blogeja. Se näyttäisi olevan sama kuin MTV3:n - levittää russofobiaa.

Tarkoitus näyttää olevan pelotella suomalaiset sotilasliitto Naton jäsenyyden kannalle luomalla naapurista ja sen kansalaisista negatiivista ja pelottavaa kuvaa. Pidän tuollaista toimintaa vaarallisena kansallisen turvallisuuden kannalta, epäisänmaallisena toimintana.
Pauli Saarinen kommentoi:
23.6.2010 11.14

Nimimerkille Nen #126

Mr. Möläri: ”’Hylkäsin’” isänmaan, joka oli riistänyt minuuden. Tämä oli kova kokemus meikäläiselle, joka tiesi itsensä jo muutenkin mitättömäksi.”

Taloustoimittajakirkkoherra Juha Molarilla (Юха Молaри) on taipumus korostaa mitättömyyttään ja vaatimattomuuttaan kyläpappina. En osaa sanoa, millainen merkitys kirkkoherra Molarilla on pappina, mutta talousherra Molari kylvää Venäjällä kiihtyvällä vauhdilla vihaa Suomea kohtaan.

Nen: ”Asiasta kolmanteen: Rouva Antonova poistui lehtitietojen mukaan Suomesta suomalaisten rahoittamaan vanhainkotiin Venäjälle. Toivottavasti koko soppa toimii esimerkkinä kaikille Suomeen siipeilijöiksi haaveileville venäläismummoille ja heidän omaisilleen.”

Kuinkas tässä näin kävikään? Dosentti Johan Bäckman (Йохан Бекман) mainosti 16.06.2010 Suomen antifasistinen komitean (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ) sivuilla, että käytännössä Antonovaa ei voi enää käännyttää Suomesta.

Bäckman: ”Outi Mustajoki Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta ilmoitti tänä iltana kello 18.30 Suomen aikaa, että Irina Antonovan käännytys Suomesta on EIT:ssä määrätty keskeytettävksi toistaiseksi ja häntä ei saa siirtää Suomen ulkopuolelle. EIT:n mukaan asiasta on ilmoitettu Suomen hallituksen edustajalle, joka EIT:n mukaan on edelleen antanut asian tiedoksi poliisille.

Bäckman: ”Käytännössä Antonovaa ei voi enää käännyttää Suomesta.”

Bäckman: ”EIT:n päätös tarkoittaa, että Suomi on rikkonut ihmisoikeuksia ja aiheuttanut Antonovalle kuolemanvaaran. Tukijoukot ryhtyvät rikosoikeudellisiin toimiin käännytyspäätöksen tehneitä viranomaisia vastaan.”

Nen: ”Venäjälle palaaminen nähtiin teloituksena, mutta mummo lienee vielä hengissä? Kova on säästämään tuo Venäjä, maahan palaavat tai palautetut vanhukset uhataan tappaa yhteiskunnan toimesta.”

Hengissä tuntui mummo olevan televisiouutisen mukaan. Ryhtyvätkö tukijoukot nyt rikosoikeudellisiin toimiin käännytyksen hoitaneita henkilöitä vastaan?
Pauli Saarinen kommentoi:
23.6.2010 11.46

Nauravalle koiralle #127

koira: ”MTV3 on roskakanava joka levittää venäjäfobiaa.”

Edellä oleva on Nauravan koiran mielipide. Kas kun Naurava koira ei syytä MTV3:a neuvostovastaisuudesta?

koira: ”Niin, eihän mikään pakko ole kertoa mielipidettään, keskustelu siitä kyllä vaikeutuu ja sitten lukijana joudun vain arvailemaan motiivejasi kirjoittaa tämän kaltaisia blogeja. Se näyttäisi olevan sama kuin MTV3:n - levittää russofobiaa."

Aiheena ei ole kirjoittajien motiivien arviointi. Kirjoittajien arvioinnin sijasta Nauravan koirankin olisi syytä arvioida tekstissä ja siinä olevissa viitteissä kerrottuja asioita.

Russofobia on dosentti Johan Bäckmanin (Йохан Бекман) käyttämä taikasana, jolla pyritään saamaan kansa kyykyyn. Ei se nykyaikana tehoa.

koira: ”Tarkoitus näyttää olevan pelotella suomalaiset sotilasliitto Naton jäsenyyden kannalle luomalla naapurista ja sen kansalaisista negatiivista ja pelottavaa kuvaa. Pidän tuollaista toimintaa vaarallisena kansallisen turvallisuuden kannalta, epäisänmaallisena toimintana.”

Safkan erityistehtävänä on luoda Suomesta ja suomalaisista negatiivista kuvaa Venäjällä. Pidän tuollaista toimintaa epäisänmaallisena.

Nato-jäsenyys ei vaaranna Suomen kansallista turvallisuutta. Vai halusiko Naurava koira pelotella ja vihjailla, että Venäjä hyökkää Suomeen, jos Suomi liittyy Natoon.

Dosentti Bäckmanin pelottelupolitiikka on tässä suhteessa onnistunut hyvin. Naton kannatus kasvaa Suomessa.
Naurava koira kommentoi:
23.6.2010 16.13

#129

Niin, olen lukenut blogisi ja mielipiteeni siitä sanonut. Asia on puolestani loppuunkäsitelty ja lisäkeskustelua on mahdoton käydä kun Saarinen jättää vastaamatta oleellisiin kysymyksiin.
ps. Viimeisimmän gallupin mukaan Naton kannatus ei ole Suomessa kasvanut vaan laskenut. Kiitos siitä lankeaa osaltaan MTV3:n ja Saarisen levittämälle perusteettomalle russofobialle.
Pauli Saarinen kommentoi:
24.6.2010 1.16

Nauravalle koiralle #130

koira: ”Niin, olen lukenut blogisi ja mielipiteeni siitä sanonut. Asia on puolestani loppuunkäsitelty ja lisäkeskustelua on mahdoton käydä kun Saarinen jättää vastaamatta oleellisiin kysymyksiin.”

Pelkän mielipiteen sanominen ei oikein riitä. Pitää olla myös faktoja mielipiteen tueksi.

Sanoin jo aikaisemmin, että aiheena ei ole kirjoittajien motiivien arviointi. Kirjoittajien motiivien arvioinnin sijasta Nauravan koirankin olisi syytä arvioida tekstissä ja siinä olevissa viitteissä kerrottuja asioita.

koira: ”ps. Viimeisimmän gallupin mukaan Naton kannatus ei ole Suomessa kasvanut vaan laskenut. Kiitos siitä lankeaa osaltaan MTV3:n ja Saarisen levittämälle perusteettomalle russofobialle.”

Kyllä Suomessa parhaita russofobian levittäjiä ovat dosentti Johan Bäckmanin (Йохан Бекман) kirkkoherra Juha Molari (Юха Молaри) ja Suomen antifasistinen komitea (SAFKA) - Антифашистский комитет Финляндии (АКФ). Ehkä Bäckman, Molari ja Safka ovat epäonnistuneet tehtävässään, jos Naton kannatus ei ole lisääntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti